Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Netfone
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ez teljesen igaz.

Viszont én azért kicsit idegenkedem az automata váltótól. Meg kérdés, mennyire megbízható. Olcsó motorba drága, ha megmakkana váltó, és az automata mindig nagyobb hibaforrás.
Én is tuti manuálisban vettem volna. Pláne, hogy 200 000 forint spórolás is azonnal.
Még az a tárolórekesze, ami nagyon tetszett.
Egy ilyen volt még terítéken az SV650 ellenében. Bár végül nem bántam meg, hogy SV lett, csak az a rekesz... 
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Az xRiderhez pont nem kell szivargyújtó csati (meg USB-adapter), mert alapárban tartalmaz egy fixen beépíthető tápegységet, ami az aktív bölcsőjét "hajtja". Ezt a saját tápját elegendő simán a gyújtásra kötni, és valahol fixen a motorra erősíteni.
-
Ferdzsoo
addikt
Most néztem ezt az nc700-at valszeg párom ilyenen fog tanulni, 3literből jár? Mivan?

Már értem miért lesz tanulómotor... -
runner 125
nagyúr
Noh ha már borús az idő, bekötöttem a CTEK adaptert (01, 02), illetve még korábban egy szivargyújtó csatit (03, 04, 05), amibe toltam egy duplikált USB adaptert. Pont jó helyen volt a kipufogódob rögzítőcsavarja, gyártottam hozá egy konzolt, így kényelmesen használható, persze az ülést le kell venni hozzá.
Valamikor veszek egy Xrider-t, ahhoz mindenképpen kell a folyamatos tápellátás. -
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Micsodaaa? Szerinted nincs olyan ember, aki szimmering csere után az ETZ egyik telószárába beletölti a kettőre megadott olajmennyiséget? Még az sem tűnt fel neki, hogy alig bírja rátekerni a zárócsavart. Látnod kellett volna, amikor visszajött a próbakörről! Még a füléből is telóolaj folyt. A megértő barátok természetesen visítva fetrengtek a röhögéstől.
-
Geresics
addikt
válasz
demars
üzenetére
Azt majd nézd meg, hogy hátul van-e "csöcs", amibe beakad (mint az én motoromon), vagy egy tengelyt kell bedugni (mint pl. a Ducati Multistrada-n), vagy magát a lengőkart kell-e emelni?
Nekem pl. ilyen kellett, csak csináltattam középsztendert, mert azt mindenhol tudom használni, az állványt meg csak otthon!
-
demars
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nincs rajta közép állvány!
A linked nem jó ugyan, de megtaláltam az oldalt... Ott egész jó áron vannak emelők! Őszre beszerzem őket!
Meglepődtem, de itt a szomszéd kisvárosban volt láncspray!
Repsolt vettem, teflonos... -
runner 125
nagyúr
válasz
demars
üzenetére
Emelőből külön van első és hátsó. A hátsó emelőkhöz általában jár adapter, amit a hátsó villára rögzítened kell, de van belőle univerzális is.
Az első emelők jellemzően adapter nélküliek, be lehet állítani az emelési pontok szélességét és ennyi. Itt a villaszárak alsó és hátsó pontja fekszik fel az emelőre.
Blokknál otthoni emelővel 200kg-s motorokat nem emelünk, az ilyen otthoni emelőket endurokhoz, cross motorookhoz lehet használni.
Nincs a CBF-en középállvány? Ha van, akkor csak egy első emelő kell, én is így tárolom, illetve kérdezd körbe a helyi szakikat, lehet olcsóbban összerakják a két állványt helyben, mint amennyiért neten megvásárolható. -
KrAt
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tényleg, ha már kuplung és kiemelés:
2x előfordult velem, hogy 3-4ben álltam meg hirtelen (nem váltogattam vissza), és kinyomott (behúzott) kuplungnál nem tudtam semerre váltani, csak akkor, ha egy picit engedtem a kuplungon, majd újra behúztam.
Ez normális? Amúgy semmit nem veszek észre rajta, vált szépen minden fele..

-
Archer
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A szélei sorjásnak tűntek, az illesztések sem olyan pontosak. Elég szokatlan amúgy a sor 4 után, hogy mennyire más a motor "elrendezése", jóval keskenyebbnek, kicsit hosszabbnak tűnt a japánokhoz viszonyítva, biztos, hogy megszokást igényel.
Telló szimering: nekem az "utángyártott" Athena simán kihúzta a két évet, amíg újból szét lett szedve, a gyári gondolom jobb valamivel.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Something_
üzenetére
A szimering típusra voltam kíváncsi, de látom közben, hogy gyári Honda. Az azért szép. Tuti, hogy szerelési hiba.
-
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm, megnyugtattál!

Lenne még egy kérdésem: szeretnék beruházni emelőre! Hogy van ez ilyen motoroknál? Ha jól láttam, ezeknél a villát kell emelni... Ugyan azzal emelem elöl és hátul is ugye??
Van ehhez olyan, ami a blokknál emel?? Így télen mindkét kerék terheletlen maradna... -
emre
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
No, olyan nekem is volt, hogy egy tárolt teló alatt egyik napról a másikra lett egy tócsa.
Görbe szárral is volt dolgom, de az nem eresztett, viszont érezni lehetett hogy kajlán megy a gép. Totál instabil volt az eleje. Szét is cseszte a száron levő csúszópersely a csizmát.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Igen Hyosung GV650 Aquila.
-
tboldi
nagyúr
Ma láttam, hogy elkezdték a motoros oktatást itt is, egy Bocin ült a tanuló. Hacsak nem a sajátja, akkor én is azzal fogok vizsgázni.

-
Archer
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Közvetlenül a motorozáshoz nincs köze valóban, de nem egy CBF 125-ről van szó, ahol el lehet intézni annyival, hogy ennyi pénzért ez jár. Nem minősítettem ezzel a motor technikai adottságait, annyi volt a mondandó, hogy az én motorommal összehasonlítva (nem azért mert Honda, hanem mert éppen ez áll itthon) a motor értékének egy tetemes részét kiadó idomzat kidolgozási minősége szerintem gyengébb. Persze ettől nem kínai fosplasztik minőség közel sem csak ilyen árkategóriánál már joggal nézhet az ember minden apróságot annak ellenére, hogy pályán ez valóban nem mutatkozik köridőben

Az 1098 műszerfalát pont, hogy dicsértem régebben, mennyire egy komolya darab szerintem
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ha ferden raksz be egy teloszimeringet, a felette levo biztosito gyurut nem tudod a nutba rakni.
Ha gorbe a teloszar, az is tud ilyebeket okozni. Ahhoz, hogy ennyire tultoltsd nagyon balfasznak kell lenni.
Nalam ugyanez a jelenseg van a dt nel. Tavaly csereltem szimeringet, a telen elfosta magat allva. Pedig nem kurom at magam
Mindenesetre kivancsi vagyok az okra. -
válasz
Something_
üzenetére
800km? Nekem dobogókő felé adta meg magát a GS-en egy kátyú után. Szó szerint kifröccsent. Az sem volt régi.
-
FIREBLADE78
addikt
Mivel lehet takarítani a becsúszó,fémes részt? Villáról van szó,de nem az evőeszköz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Gyári új Honda szimering/porvédő van benne,arany áron.
Miért/mitől ereszt kedden kiderül majd. -
emre
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
"ugye nem az eredetit rakták vissza?!"
Majd kiderül, ha leveszik a porvédőt róla.
-
Something_
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
2 x 10.000 volt felszámlázva a gyári szimeringre, szóval gondolom nem. Mosquito azt mondta, hogyha szarul csinálták volna meg, akkor nem bírt volna ki 800 km-t.
Kíváncsi vagyok, hogy mi lehet a tré.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Akkor ott valamit elkúrtak. Nehogy már ennyi km után kitolja a szimeringet és elengedje az olajat.
Lehet több olajjal öntötték fel, vagy nem passzolt az új szimering, netán srégen került vissza (azt halkan kérdezem, h ugye nem az eredetit rakták vissza?!) -
Lomha 8V
addikt
válasz
Something_
üzenetére
800 km. úgy értve, hogy csere után?
Ja, látom közben. Az szép. Szabad megkérdezni a típust?
-
Something_
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
800 km-errel ezelott volt szimerimg es teloolaj csere ;-)
-
runner 125
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Ajjajj.
De nem pronléma, menthető, csak szimeringet kell cserélni, a becsúszószár gondolom hibátlan.
-
Something_
őstag
Kb 800 km + 4 ora vezetestechnikai trening utan feladta a kuzdelmet.

-
emre
veterán
válasz
demars
üzenetére
Ha jól tudom ez kuplungkosár csapágy probléma.
Ha igazam van, vagy gyűjtsél a javítására mert nem lesz olcsó, vagy próbáld megszokni.Más:
Mit gondoltok, jó lehet ez láncolajozás vezérléséhez? Arra gondoltam rákötök egy Aprilia olajpumpát.

-
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Persze... Nem vagyok naiv!

Itt is fos az idő... Hétvégi gyakorlás kilőve...
Nem merek ilyen taknyos, szeles időben motorozni...
Amit viszont észre vettem tegnap, hogy üresben járó motornál, ha behúzom a kuplungot változik a hangja! Kiengedett kuplungnál van egy kis zörgő hang... Kocsinál ilyenkor ugye egyből kinyomó csapágyra, vagy nyeles tengely csapágyra gondol az ember... Motoroknál hogy működik ez??
Ma beszéltem a RB vel, említettem nekik. 500 km múlva viszem átnézésre, akkor megnézik ezt is! -
FIREBLADE78
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Vízbű
-
Topiccsendőr
addikt
Kb ahhoz tudom hasonlitani ezeket az extrem cikkeket, mintha marquez gp motorjanak teljesitmenye alapjan itelnenk meg a gyarto ezres motorjat. Valahogy meg lehet csinalni, csak a valosaghoz sok koze nincs...

Ahhoz, hogy ezeket a sztorikat ne a helyen kezeljuk, nagyon naivnak, es hozzanemertonek kell lennunk. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Archer
üzenetére
Hat en ugyanigy vagyok a japan motorokkal. Szep-szep, de egy 749 en 2003 ban allithato fek es valtokar, allithato ulesmagassag volt. Igenyesseghez hozzateszem a japan muszerfalak, patentok, idomok -es ilyen motorozashoz irrevelans temak - pont szanalmat keltenek bennem.
Az mas teszta, h a csomagot kell egyben latni, es ugy mas lesz a vegeredmeny. Attol fuggoen, hogy az ember jol tudja, mit akar vele. -
DonThomasino
veterán
Beadtam egy bőr ruhát tisztítóba, kabát+nadrág.
Tiszta lett kicsit prűdebb keményebb is, viszont kisebbnek érzem.
Lehetséges az hogy összement? -
-Mosquito-
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Cukorból vagy?

-
válasz
Grillo
üzenetére
Én ezt belátom, a jelek erre utalnak meg amiket olvasok, de az új felállás szerint is, azaz h kedden sorra kerül ma 4. napja nézik, össze 9. napja van ott! 9! Köv hétre én már tervezek a motorral, dolgozok el kell intézni dolgokat, nem is merek arra gondolni mi van ha nem lesz kedd-re kb! Még jó, hogy a hétfői szekszárdi kör elmarad, eszem megáll.
Sőt "jövő hét közepe" azaz e hét szerda-csütörtök hangzott el, alap felállás szerint előző hét szombatra van vélemény. Kezd a hócipőm tele lenni. -
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Valaki a topickban tulajdonosa esetleg Hyo GV650 típusnak?
Gábor
-
FIREBLADE78
addikt
Ja bazd. Egy szabadnapom van,akkor is esni fog. Marad a ps4

-
Horvi
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Egész hétvégére ilyen retek időt mondtak... Pedig terveztem én is hétvégére egy nagyobb karikát...

-
Something_
őstag
Ezt a szar idot, mar csoporog is.. erdemes volt szabit kivennem..
-
TommyGun
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Hmmm, esetleg előfordúlhat, ha nem kell melóznom.
De előre közlöm, hogy autópálya nálam kilőve illetve Max 100-al szoktam menni
-
-Mosquito-
őstag
23.-án szombaton csinálok egy Ceredi-Szilvásvárad-Lillafüred-Kékestető kb 400-500km-es karikát, érdekel valakit? Mert akkor feldobom ide.
-
kcsa
veterán
na bakker, még egy fanboy bogyóbá mellé
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
demars
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Honda az honda...

-
Something_
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
A gyari is meg van, de nem az volt fent, hanem ugyanez, csak kromozott. Ezt azert raktam fel, mert roviditett es gondoltam kenyelmes lesz huzni a feket 2 ujjal. Igy is lett, helyette most a kuplung szokatlan.
-
Polemius
senior tag
Nem tudja valaki, hogy milyen néven kellene keresni ilyen csavartakaró kupakokat, amit a kormányon meg a tükör felfogatásánál szoktak használni?

-
runner 125
nagyúr
500.000-et futott VFR750, bontatlan blokkal. Hejj, és még a színe is fehér. Jó ómen!

Gabor
Fu, ez nagyon oláh. De nem értem, mi baj volt a gyárival? Most tudnám idézni persu azon postját, amit pont nekem szánt (tévesen
), miszerint a motorsok 99%-a folyamatosan minden felesleges, giccses holmival pimpeli a motorját. -
Grillo
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Szerintem az egy korrekt banda, de nem tévedhetetlen. A várólistájuk meg kurva hosszú, és néha kicsit túlvállalják magukat.
Viszont értenek a dolgokhoz, normális áron dolgoznak, és nekem pl. majd fél évvel később is gariban javítottak, pedig bizonyítékom nem volt, csak a szavam.
Ha nem költöztünk volna el Zuglóból, hozzájuk járnék most is, bár a Scarabeoval nem sikerült belopni magam a szívükbe.
-
Lipton
őstag
válasz
Something_
üzenetére
A két oldalon elférne 1-2 Kisgrófó és Bódiguszti fénykép simán... Gondoljad át

Archer: Monsterre hiába alszom akkor is a KELL kategória.
-
Archer
őstag
válasz
üzenetére
Ilyenkor kell aludni még kettőt-hármat, és ha még megvan az inger (meg a lóvé
) akkor meg kell venni. Én így vagyok a Ducatival : Óóóó, ezek nagyon fasza motorok, kell egy ilyen. Pár nap múlva megnézem élőben, áhhh, hegesztések még csak rendben vannak de hogy néznek már ki az idomok, Hondámon sokkal minőségibb, kell a fenének. Egy hét múlva elmegy egy piros 1098 az úton, áhhh, gyöngyörű motor, ilyen kell. Alszok egyet, nemhogy normális Ducati szerviz nincs a környéken de semmilyen, kell a francnak nyűg a nyakába, amúgy is drágább hozzá minden. Pár nap múlva elmegy egy 848 az úton, áhh ezek a legszebb motorok és milyen gyönyörű hangja van, kell egy ilyen. Alszok egyet... 
Múltkor voltam P. ringen nézelődni, az milyen, hogy a Ducati szalonban valami Gixxer volt kiállítva
-
Én laza vagyok most is, dolgozok.
közben erősen csuklanak emberek sztem valahol újpesten. -
AndrewTdi
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Dikmá more ez nádzson dzsukel!
Amugy valóban egyátalán nem illik rá. Pirosra szavaznék!
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Minek/miért beszéljek vele? Megvan a maga baja.
-
kcsa
veterán
válasz
Something_
üzenetére
Áh, mindig ezt csinálja. Beszólogat, de neki nem lehet. Ignorálni kell, az segít

-
Something_
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Kezd idegesitoen feszult lenni a csavo, lassan elbeszelgethetnel vele

Van egy sanda gyanus, hogy Tuzpengevel joban lesznek
-
Something_
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Low budget, valamit le kellett rakni, gondolom emlekszel, hogy nem volt semmi hely a jardan kivul :-)
Meg boven van melo a haz korul, della sincs ugy, de majd akarok meg ilyen nagy jardalapokat lerakni.Szerk.:
Most esik le a szarkazmus
keso van mar 
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Be szíp az a térkő.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Fesd át hozzá a motorodat, és rögtön nagyon raj csávó volnál. Pláne, egy arany színű bőrszerkóban...

-
-Mike-
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Bocs hogy belevau meg ízlésről ugye nem... de ez 'aszottul nem illik rá.
A vas amúgy még mindig szép. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mike-
üzenetére
Tavaly május közepén iratkoztam be A korlátlanra (2 éven túli A1-gyel, tehát KRESZ-ből újra kellett vizsgázni, viszont mindösszesen 10 órát kellett vezessek). Augusztus 24.-én vizsgáztam forgalomból, és szeptember 12-ére lett a kezemben a papír. Hogy rohadnának meg....
szerk: másfél hetente vezettem egy órát átlagban a tanfolyamon. 
Annyi jó is volt a dologban, hogy így - még a 125-össel - ismét el tudtam menni egy gyönyörű erdélyi körútra a barátaimmal. Ha előbb van meg a jogsi, akkor előbb veszek motort és tuti nem lett volna pénzem túrázgatni.

-
demars
addikt
Itthon van a vas!!

Még csak 2 kört mentem vele! Új gumik vannak rajta, még csúszós...
Elsőre: megy mint állat!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egy ilyen volt még terítéken az SV650 ellenében. Bár végül nem bántam meg, hogy SV lett, csak az a rekesz... 

Nem merek ilyen taknyos, szeles időben motorozni...