Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
ebben igazad van. vigyázni kell vele, csak annak érdemes aki ért hozzá, és meg tudja állapítani hogy hibás-é.
-
shiNIN
tag
válasz
Steven
üzenetére
Én szerintem már írtam, hogy miért csináltam korlátozottat - 34 évesen
Alacsony és könnyű motorra volt szükségem kezdőként, nem volt más választásom. Igazán bevezethetnék, hogy ne kelljen külön vizsgázni a korlátlanhoz, egy kisebb, szolid nagymotort pont ugyanúgy kell vezetni, mint egy kisebbet, jobb helyeken nem is választják így szét, de akárhogyan is, túlélem. A pénz a legkisebb probléma, szerintem attól mennék a falnak lélektanilag, hogy óra szerint 42-vel menjek a városban (50-nél mindig rámszóltak, hogy rohanok). Az a sebesség úgy a lehetetlen és a hihetetlenül nehéz között van normál egyenes szakaszokon...
No de minimum jópár évig elleszek nagymotor nélkül. Bár az érdekel, hogy Teresát milyen vezetni
-
shiNIN
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem tudom, nekem melyik kanyar a jobb, igen változó... Annak idején, amikor nyolcasoztam, balra nagyságrendekkel jobban ment

Nálam inkább a lejtő/emelkedő számít. Emelkedőn sokkal gyorsabban veszem az éles kanyarokat. Teljesen logikus, hogy bátrabban csinálom, elvégre sokkal gyorsabban esik a sebesség, ha nem húzom a gázt, lefelé viszont ütközik a gurulás-ösztön az előző postomban taglalt dolgokkal, miszerint a gurulás nekem bizonytalan érzés, gázt húzva sokkal jobban megy a kanyarodás. Különösen a beláthatatlan lejtős jobbkanyarokban vagyok rossz, kiváló példa erre a vértesacsa felőli lovasberényi első 40-es kanyar. Ráadásul a kezdeti bénázások emléke is ott lebeg. Úgyhogy ott nagyjából betartom a táblát, pedig az úgy elég hervasztó. Visszafelé sokkal szórakoztatóbb, pláne hogy véget ér a falu. -
doc
nagyúr
nehany ora mulva megyek KRESZ vizsgara, szoritsatok plz

szerintetek ZZR400 vagy RF400? olyan '96-'97 kornyeki evjarat fer a keretbe. en a ZZR fele huzok, de eszervekkel meggyozheto vagyok

illetve talaltam egy ilyet: [link] a gep pont jo lenne elso bringanak, az ara is nagyon jo, bar eleg picinek tunik, es kozel sem olyan impozans mint egy gyonyoru ZZR... -
shiNIN
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Hm, s ezt a jobb tapadást vagy valami mást megérezhet az ember igen szolid kanyarodásnál is...? Csak mert én feltűnően jobbnak érzem, ha gázt húzok (többnyire szolidan gyorsítok kanyarban kezdettől fogva). Alvaro nagyon gyakran gurul kanyarban, nálam az kiélezett helyzetben nem jó érzés, persze lehet, hogy csak meg kell szokni. Motorfékkel kicsit jobb, de gázzal nagyságrendekkel jobb, felfekszik az ívre, meg minden
Viszont ha közvetlenül kanyar előtt fékezek, akkor a maradék sebességemet is soknak érzem, így erről igen hamar leszoktam, csak akkor fékezek kanyar legelején, ha látszik, hogy túl gyorsan mentem bele magamhoz képest. Sokkal jobb, ha inkább gyorsítok, mert akkor jobban érzem a kanyart. -
Djuree
félisten
na ez a mai motogp nem volt egyszerű, mindenki kihullott

de yamaha győzelem
-
Kígyó
senior tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Ez egy tobb mint 80ezer forintos paros. Ennyire jok ezek, hogy meg annak fenyeben is jok az aranyok, vagy csak ugy vagy vele hogy gumin nem sporolunk?

Integra: ezt ugy erted, hogy ennek a motornak mindegy?
Gondolom a nevesebb gyartokra gondoltal. Ennyire nincs kulonbseg szerinted? -
Kígyó
senior tag
Hali!
Cseresek a papucsai a 99-es 750-es Gsx-F-emnek. Ha valakinek van valami javaslata milyen gumit vegyek ra, ne tartsa magaban. Nem baj ha tapadas, a kopas es az ar aranyai korrektek..
udv,
Kígyó -
Djuree
félisten
erre valaki?:
nektek az első-hátsó rugózás hogy van beállítva? hogy a legjobb ezeken a kátyús szar utakon? legkeményebb legyen? most nekem kb. 70%-on van, ha a 100%-ot vesszük legkeményebbnek. nem szállítok személyt, csak magamat
-
Djuree
félisten
-
Integra
titán
jó volt ma a mátra, bár óvatosan kellett menni, reggel esett, viszont felszáradt, szép idő lett, napsütés, lángos még mindig isteni

jó sokan voltak, az elmebeteg brigád 9-10 fő vonatozott ijesztő sebességgel az autók között a szerpentinen, volt motor ami gyakorlatilag pályaversenygép volt slick-kel, na az már úgy jött el otthonról hogy ha rendőrt lát, húzza nyélgázon..
persze a sportkipuffokban egyben se volt a tompító, már mátrafüredről hallottad a motorokat. kivételesen baleset mentes nap volt. -
xmad
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
a ruhára már megvan a cash... ezért van a motoron a hangsúly

-
válasz
runner 125
üzenetére
jó hát azt hittem ,hogy csak nagyobb tempónál nincs esélyem hát ... tévedtem... ha sok pénzem lesz lehet két motorom lesz egy r1 és egy túra
.... mondjuk sv-t nagyon szeretem egyenlőre semmi pénzért nem adnám el...2006 os van a srácnak ezüst ..... gyári kipufogóval is állat hangja van...

-
bazd olyat motoroztam ma
felmentünk a Hármashatár hegyre egy cimborával ...Egy egyenes szakaszon felfele emelkedőn gyorsultunk egyet... hát nem gyengén jobban gyorsul az r1 .. nem számítottam ekkora különbségre kib@szott jó motor...

-
runner 125
nagyúr
Részletkérdés?!
Az életed múlhat rajta...én azt javaslom, addig ne vegyél motort, míg nincs az össz felszerelésre ( normális bukó, kabát, de legalább egy gerincprotektor, nadrág, magas szárú cipő / csizma, kesztyű) egy 80 rongyod. S, ez az összeg nagyon-nagyon az alsó határ. Ennyiért már talán össze lehet válogatni (akár használtakból is) egy középkategóriás felszerelést.
mod.
Megelőztek.

yoda
Köszi a tippeket, magyar vagy német fordítás nincs ezekből? Az angolom elég kezdetleges.

-
xmad
őstag
bukó, ruha az most részlet kérdés..
a motor a lényeg... zéro motoros tapasztalattal meg nem akarok nagy motort venni..
cbf 125 is olyan kicsi mint a cbr? az gyengébb is gondolom...
na mind1... egyiknap elmegyek a honda szalonba megnézem élőbe is őket, és ha van rá lehetőség ki is próbálom.kymco quannon is tetszetős

persze ha több pénzem lesz 250 est veszek
-
Gaboman
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Sok jó dolgot leír benne, majd megpróbálom így is gyakorolni.
-
.mf
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
ill. miután ezeken átrágtad magad, az elmélet után nézd meg az ötvözetet, egy kicsit gyakorlatiasabb oldalról bemutatva: egy sorozat a Keith Code által alapított iskola angol ágáról, Andy Ibbot mint oktatóval: Superbike School UK. Már csak néhány lényeges motívumot ragad ki, de azoknak a gyakorlására használt módszereket is mutatja (pl. menj végig a pályán fék nélkül: csak gázt és motorféket használva).
-
.mf
veterán
"pénz függő is a dolog."
Akkor egy rossz hírem van: a motorozás, amennyiben nem smkp-t vagy robogót veszel, eléggé az. Add hozzá a védőfelszerelést (rendes bukó, minimum protektoros kordúra kabát, protektoros csizma és kesztyű, +100k), gyakoribb és drágább szerviz, magasabb kgfb.
A helyedben még gyűjtenék, és keresnék egy használt Hyo vagy Ninja 250R-t.
"egyébként a motor mérete miatt tartok én is egy kicsit ettől.."
192cm vagyok, láttam már 125-ös CBR-t, de még a 250-es Ninja is elveszik ekkora ember alatt; sőt, újabb 600-asokon is ülve meg tudom nézni, hogy mennyire tiszta a fényszóró plexije
A Hyo 250R-nek ugyanaz a váza, mint a 650R-nek, talán az már kényelmesebb / arányosabb. -
yodamastah
őstag
Keith Code: Twist of The Wrist 2, Andy Ibbot: Performance Riding Techniques.
-
runner 125
nagyúr
válasz
alvaro
üzenetére
Hm, érdekes - ezek szerint mindenkinél más.

_
Visszatérve még a 2011-es kis CBR-re, rákerestem én is. Tényleg pofás - sokkal szebb, mint a régi. Illetve, végre elkezdték ezeket is hizlalni/vastagítani, ami nagyon az előnyére vált.
yoda
Nah jah.

Könyvek terén utánanézek, esetleg 1-2 tipp?
Köszi.
-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Én elkezdtem elolvasni amiket korábban adtatok, de túl sok a szakszó, meg angolul se vagyok annyira jó.
-
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
A palyan oktatasnak egy baja van csak, hogy draga
De mondjuk iden is lesznek MERSZ estek, ahol altalaban lassu emberek szoktak probalkozni, es ki szoktam menni neha gurulni. Ilyen szituban par kort segitek ha osszejon, de alapvetoen szerintem ugy kellene hozzalni ehhez, hogy el kell olvasni es megerteni 1-2 palya vezetestechnikai konyvet, es utana kimenni gyakrolni, majd ujra elolvasni es ujra gyakorolni. Ezzel rengeteg penzt lehet sporolni. Szoval ne a versenypalyan kezdjek el mondani neked, hogy mi az a fekezesi pont, meg az ellenkormanyzas, meg mik a motoros jarmu dinamika alapjai, hanem mar ugy mesz ki hogy mindent ertesz, csak gyakorolni kell 
-
yodamastah
őstag
válasz
Gaboman
üzenetére
Egy jo gumit eleg extrem mod lehet terhelni, szoval siman belefer hogy lapon nem huzod a gazt. Viszont legtobb tapadasod akkor van lapon ha kicsit, nagyon kicsit gyorsitasz. Egyszeruen azert mert nagyobb altalaban joval nagyobb a hatso kerek tapado felulete, es ha el van csukva a gaz akkor lassul a motor es tobb suly megy elore. Szoval ha kerdeses hogy eleg lesz a tapadas (kozuton ez mindig kerdeses), akkor stabil gazzal erdemes ezt a muveletet csinalni.
PL palyan egy jol bemelegitett payagumival van eleg tapadas arra hogy kanyarba befele elcsukott gazzal motorozza bele eszement tempoban a kanyarba. Ott meg arra is van tapadas hogy egeszen a kanyar kozepeig meg fekezel befele ovatosan.
De persze alapvetoen igaz, hogy a benezett kanyar szituban a lenyeg hogy probalj bekanyarodni, nem pedig fekezni. AKinek van verseypalyan berogzott tapasztalata a kanyaba fekezeshez (trail braking) az utcan is meg fogja csinalni, de alapvetoen a gond hogy egy benezett kanyar az panik szitu, es sokan panikolas kozben nagyot fekeznek az elsove, az meg kanyarodas kozben erinto iranyban kuldi kifele a motort.
Szoval a lenyeg ha jon a kanyar meg kell probalni befordulni es kesz

A fent emlitett stabilgazas kanyarodas amikor nagyon picit gyorsitasz (0.1G koruli gyorsitas) igaz a csuszos szitukra is. Tehat amikor kanyarban meglatsz valamit amire ugy gondolo hogy csuszhat (pl poros) akkor is gazt kell huzni, nem elcsukni. Fekezni meg vegkepp nem szabad.
Egyebkent ezek mind benne vanna a twist of the wrist 2-ben, szoval erdemes azt olvaasgatni, rengeteg info van a jarmi dinamikarol, es a legfontosabb vezetestecnikai tudas onnan beszerezheto. Utana mar csak gyakorolni kell

-
ALI_G
veterán
válasz
Gaboman
üzenetére
A lent vagy lapon yodánál azt jelenti, hogy onnan nincs tovább dönteni, ilyenkor egy utcai gumival utcán én nem próbálkoznék még a hátsó fékkel se nagyon, bár a hátsó keréken elvileg nagyobb a tapadás olyankor is. Stabil gáznál mindkét kerék egyformán tapad, ha ilyenkor a hátsó féket finoman lenyomjuk, akkor a hátsó felfüggesztés megnyúlik, a hosszabb tengelytáv pedig szűkebb ívre kényszeríti a motort.
Ha nincs totál lapon a gép, akkor lehet fékezni. -
alvaro
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nálam ez pont fordított, szerintem én jobbra vagyok bátrabb. Balra valahogy tartok az út szélétől is (ami könnyen lehet küvecses, retkes, töredezett, mittu domain), meg a közepétől is (nem jó átfejelni a felezőn, a szembejövő meg tőlem függetlenül is átlóghat) - szerintem ezért. Aztán lehet, hogy nem.
-
válasz
runner 125
üzenetére
jó igazad van

-
runner 125
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
Hidd el, h nekem elég volt egy ilyen mértékű "tanulópénz" is. Azóta én sem járok úgy, persze nem úgy kell elképzelni, h minden kanyart, az útra merőleges motorral veszek be, de jóval megfontoltabban közlekedem.
Visszatérve még a kanyarvételre. Nem tudom Ti h vagytok vele, - az okát én sem tudom - , de én balra sokkal könnyedebben - magabiztosabban döntök, mint jobbra. Ezt mondom még az ominózus esettől függetlenül. Valszeg ez is közrejátszhatott, h nem mertem letenni teljesen.yoda
Ha, meglesz a Gixer komolyan tanulnék tőled.

Pl. ez a követlek motorozás mennyire jó trükk erre? Nyilván pályán gondoltam, hisz biztonságosan csak ott lehetne űzni..mf
Jaja, nekem ösztönösen jött a hátsófék, abban biztos voltam, h ha elsőt húzok, akkor kimegy alólam a motor, mint a szar. Logikusan végig gondolva, ahogy megcsúszott a hátulja, tény, h még beljebb raktam a seggét, viszont egy új - szűkebb ívre helyeztem.
-
Prof01
veterán
Most olvasom, hogy 21 vagy és 190cm, pont mint én. Hát így nem nagyon ajánlanám sem a cbr 125öt, sem a cbf125öt. Túl kicsi lenne neked!

Én a jó öreg 93-as FZR 250R mellett döntöttem. sor4 45le, megy mint a golyó!
Neked milyen jogsid van? Mert ha korlátlan, akkor lehet jobban járnál egy idősebb 400 vagy 600as géppel. -
Prof01
veterán
Sziasztok!
Nézitek a MotoGp-t? Itt egy nagyon jó minőségű angol adás: [link]

-
runner 125
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
..sajna a második fele volt igaz rám is.
Arra emlékszem konkrétan, h mentem úgy 130 környékén, láttam a kanyart, visszavettem - elkezdtem dönteni, majd éreztem, h még jobban kellene, mert nem fogok beleférni a sávomba. De, nyilván ezek a másodpercek voltak, s aztán a következő pillanatban megláttam a Zafira-t - ráadásul ő is elég frankón lecsapta a kanyart, szóval kb. a felezőt érintette. Amikor megláttam, hátsófékkel ráfékeztem, meg is csúszott a motor hátulja és úgy éreztem, h sikerült szűkíteni az ívet..., de a kanyart - ahogy a rajzon is látszik - a másik sávban fejeztem be.Utána rendesen remegett kezem lábam. Meleg volt, na.
mod. Tény, h a motorozáshoz annyi közöm van még, h van jogsim.
A tréningekkel egyetlen probléma van. Nem tudom itt Sopron - Szombathely környékén van-e rá lehetőség. Hüle kérdés, de esetleg Pannónia-ringen nem szoktak ilyet tartani? Az közel van. -
alvaro
senior tag
Azannya, ez is VFR dizájnt kapott? Hozzá még azok a KTM-narancs felnik... eklektikus, de bejön
Isten bizony most megint ott tartok, hogy kipróbálnék egyet
Tudom, hogy nem várhatnék tőle túl sokat, lehet, hogy kényelmetlen is lenne, meg ha lenne egy ilyenem, logikusan ezzel kéne munkába járnom, Teresa meg átminősülne túragépnek, és ez elcseszné a "golyónyomos" mindenes feelinget
de tényleg tetszik. -
xmad
őstag
pénz függő is a dolog.
nagybátyámnak volt hyosung gt250 es motorja... neki nagyon bevált, én nyugodtan vennék olyat, csak hát drágább kicsit mint a cbr
meg amúgyis inkább 250 est vennék.. de mondom ez pénzfüggő lesza 2011-es cbr viszont nagyon jó. láttátok már?
egyébként a motor mérete miatt tartok én is egy kicsit ettől..de addig nem mondok véleményt amig nem volt rá alkalmam vezetni egy cbr-t
21 éves vagyok.. 190cm
motoros tapasztalatom nemsok van... eddig inkább autóval mászkáltam...
-
Integra
titán
alvás check, reggeli in progress, aztán mehet a mátra, egész jó napnak tűnik hozzá..
nyélgáz m3 vagy pöcsölés sima 3-as úton?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Vagy a kanyarig fékezni és utána bedönteni gázt nem húzni hogy lassuljon a motor, ha ez még mindig nem elég akkor finoman hátsóval fékezni.
Van egy pont amikor úgy érzed nem elég bedönteni kell más is, én olyankor kicsikét használom a féket, de csak óvatosan mert könnyen kicsúszhat a fara. -
yodamastah
őstag
Hatso fekkel tudod szukiteni az ivet, de a alapvetoen ennek a szitu tulelesenek a kulcsa a lapra dontott motor es a stabil gaz. A hatso fek segit, de onmagaban nem old meg semmit. Es ha tulnyomod elcsuszik a segge.... Egyszeruen arrol van szo, hogy ha fekezel az elsovel akkor a motor erinto iranyban kifele akar menni az ivrol, es kozben ugy tulterheled az elso gumit, hogy kockaztatod hogy elcsuszik az elso. SZoval az utolso pillanatig amig egyenes meg az ut addig fuggoleges motorral fekezni es lebaszni lapra, majd stabilgaz. Mondom nekem ez rengetegszer bejott. Foleg akkor amikor tanultam motorozni konkretan 3x megmentette az eletem amikor beneztem kanyarokat... Ha ott akkor a fekbe nyulok akkor most nem beszelgetunk lehet...
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Nem oktatás volt, hanem csak ők szervezték, tanulók nem voltak. 22 motor volt, annyira nem volt veszélyes. Inkább az volt veszélyes, ami ma Pesten volt. Hazafele az Erzsébet hídon összeakadtunk valami nagy motoros felvonulás résztvevőivel...rendőri felvezetés meg amit akarsz. Na ott legalább 100-an voltak (de a 200-at is meg merem kockáztatni), ha nem többen, az veszélyes

Amúgy igazad van, a legjobban ilyen helyen lehet fejlődni. A végén már sokkal jobban együtt tudtam mozogni a géppel.
Megint akció van a Superzone-ban

-
Integra
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
jó sokan voltatok, idő volt átrágni magam a soron

nem jó ilyen sokan motorozni, ez már rengeteg, legalábbis ilyen sűrűn biztos nem, nem biztonságos. szerintem. oktató? ez valami motoros oktatás volt?
kezdőként beszaratós, de tanulni kell, gyakorolni, utána már egész szépen lehet menni rajta. most túl sok mindenre figyelsz még, nem áll össze se fék, se kanyar, se tekintet, túl sok információ amit nem tudsz lekezelni rutinból. de ez idővel változik, no para, fogsz te még arra járni
-
shiNIN
tag
válasz
boogie84
üzenetére
Én pályázni se akarok
Viszont hypermiler, még az olyan hedonista típusú is, mint én, nem fékez. A fék megállásra való (persze ott is kerüli az ember, amennyire csak lehet) s vészhelyzetre
Én nagyritkán fékezek kanyar előtt, mert nem vagyok elég rutinos.
Meg akarok tanulni jobban kanyarodni, mert azért valljuk be, valamirevaló döntés nélkül max. a tájban lehet gyönyörködni, de nem akkora élvezet, de mindig lesz egy szép kövér ráhagyás. S ha elméri az ember az ívet, még mindig lehet tovább dönteni
Fékezni nem fogok, az tuti, azt elég jól megjegyeztem, hogy kanyarban, valamint kavicsokon olyat nem cselekszik az ember.
Ez a hátsófékes kanyarodás is új volt nekem, amikor nemrég először olvastam itt, mindenesetre ez bőven az én szintem fölött van. Először el kéne érnem, hogy nem lassan esek be a kanyarokba... Néha zavar a túlóvatosságom, de már sokszor jött jól. Amikor jobb formában vagyok, akkor többnyire ezt érzem is és bátrabb vagyok. Úgy tapasztaltam, hogy nem kell bátorságpróbát csinálni a motorozás tanulásból, fejlődöm anélkül is. Mondjuk innen még elég égő lenne nem fejlődni... -
shiNIN
tag
De sokat írtatok délután óta...
Kis CBR-ben Alvaro gondolkodott anno, de elég jól lebeszélték róla... Tekintve, hogy általános felhasználású motorra volt szüksége (munkábajárás autópályán, hazai és külföldi túrák, mifene), ez így volt jó

Kezdőnek teljesen jó lehet egy 600-as motor, csak az a kérdés, kinek és melyik 600-as. Nagyon nem mindegy, hogy sportmotor vagy sem, pl.
Alvaro első és eddig egyetlen motorja egy BMW F650 CS, igen kezes jószág, sajna én még nem vezettem semmi mást a saját kis cruiseremen kívül, de a tulajdonosa ezt mondja. Ha finoman nyúlunk hozzá, finoman megy
A Pilis kellemes tud lenni, már amennyire meg tudom ítélni utasként, arra valahogy sosem motoroztam még, lassan ideje pótolni. Valóban vannak kriminális útszakaszok, tavaly mondjuk javítottak egy különösen alattomos részt. 40-es táblás kanyar, ami egy dolog, errefelé is lépten-nyomon táblázgatnak elég nyomós ok nélkül, 60-nal még kezdőknek is igen laza, belátható, bekötőút nélküli országúti kanyarokba is raknak ilyeneket... De az a kanyar valóban éles és beláthatatlan. Itt volt valami brutálisan szétesve az út, persze az a kanyarodás feléig nem is látszott. Azt speciel kijavították.
Egy csomó helyes kanyar van errefelé, de egy részüket mindig lassan veszem be, olyan az út
Lovasberény körül különösen ez van 
2 napja nem motoroztam, mert elég volt a hét elején, telkeket nézve
Ez lesz hétfőn is. Szeretnék már úgy elmenni egy körre, hogy nem teleknézés, agyalás, félig földes, félig kavicsos utakon fordulgatásból áll egy része. A múltkor egy autó után mentünk, utána értékeltem Alvarót... Indexelés befordulás előtt az utolsó pillanatban, mikor már egész felgyorsítottunk, araszolás a kavicsos úton, ami miatt folyton leálltam, hogy ne kelljen végigfékeznem a lejtőt (lejtőn gurulok, ez feltételes reflex nálam
. El vagyok kényeztetve, többnyire nem megy előttem senki, max Alvaro, de őt is elég könnyű kikerülni. -
Integra
titán
válasz
TayRol
üzenetére
lehet azért ott keményen gyakorolni rajta, én ma csak ott 4x mentem oda vissza aztán tovább.
de ésszel kell. viszont pár kanyarban végre vízelvezető fóliákat raktak ki az átfolyások ellen. ez is valami. 400km-t kanyarintottam bele a bringába, holnap meg elkéne ugrani a mátrába -
Integra
titán
hülyék az emberek, ma 180 körül döngetett el mellettem a helyi menő csávó gsxr-en a nőjével mögötte az esztergom-dobogókő átvezetőn, csak úgy porzott az aszfalt... ok, vágom, hogy ismeri az utat és a nője is bőrben volt mögötte, de ez se normális.. egy valami extra kosz, por, olaj és a korlát alatt végzik mindketten..
és volt rajtuk kívül még pár ilyen ökör..
én se mentem ma lassan, de gyáva módon ahova nem láttam be, oda nem húztam a gázt..a pilis döbbenetesen szar minőségű, esztergom-dobogókő közötti átvezetőn is kb 1-1.5km az az út ami frankó, de forgalom van ugye rajta, szentendre-dobogókő is egy merő vicc... kurva szar mindenhol az út. és erre úgy húzzák, hogy nem értem.. -
.mf
veterán
válasz
Gaboman
üzenetére
"A Hyo GT250ről nagyon jók inkább a vélemények, szeretik a tulajok, megbízható gépeknek tarják és jó minőségűnek."
... most már... de az első szériáknál féknél és elektronikával is bajok voltak.
Runner, Yoda: ilyenkor egy kis hátsó fék a stabilgáz mellé, még jobban bedőlni és kicsit beljebb kormányozni nem segítene? Én legalábbis úgy tudom/tanultam, hogy hátsó fékkel lehet még kanyarban szűkíteni az ívet. Igaz nagyobb tempónál még nem nagyon kísérleteztem vele

-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
csak a probléma, hogy ilyen helyzetben legnehezebb hidegvérrel cselekedni. Amikor jön szembe az autó és már neccesnek érzed a szituációt, van hogy ösztönösen rosszul cselekszel és hozzányúlsz a fékhez, amitől persze felegyenesedik a motor.
Velem is megesett, jött a gumifal, túlmentem a befordulási ponton és nem ledöntöttem, hanem egyenesen elszálltam mert a fékhez nyúltam. Pedig belül végig tudtam, hogy meglett volna ha befordulok.
Akárhogy küzdöl, egy ponton elfogy a bátorság, nem vagyunk rossik, sajnos.
Sokat kell tréningezni, hogy túléljük ezeket a szituációkat és legalább legközelebb ne essünk ebbe a hibába.
boogie84: és a versenypályán nem jön senki szembe, se fa, se autó. Na és belátod a kanyart ami szintén nem hátrány

-
boogie84
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Én pont az ilyen szituk miatt vagyok inkább nyúl. Hosszú életű nyúl. Amikor beláthatatlan kanyar jön, én beszari módon inkább fékezem... NEM egyszer mentett meg!! Nem vagyok túl tapasztalt, de rájöttem h az utca nem versenypálya. Ahogy írod itt vannak szembe jövő autók is...

Ezért szeretnék eljutni vmi versenypályára, na ott lehet döntögetni...
-
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Amenniyben 2 kerekkel csusztal lapra dontott motoral a szembe savba, akkor elmondhatjuk hogy mindent megtettel annak erdekeben hogy befordulj abban kanyarban. De ezt altalaban kevesen merik megcsinalni. Pl ha beszarsz es fekezel a kanyarban akkor a legrosszabbat tetted. Ez volt pl az elhiresult Pecsi eset. Egy 160al beveheto kanyarban 130nal beszart es feket huzzta > megy at a szembe savba.
Pedig ezekben a szitukban nem szabad ezt csinalni. Ha benezel egy kanyart nem szabad kanyarodas helyett fekezni. Amig egyenesen mesz es fuggolegesen van a motor addig fekezni kell, es ha odaertel a karnyahoz akkor mese nincs LAPRA kell rakni, es stabil gazt huzni. Ekkor fordul a legjobban a motor, es igy van a legtobb tapadasod. Ez az egyik ELSO szabaly amit nekem tanitottak kozuti motorozassal kapcsolatban (nem oktatok, hanem haverok akik tudnak motorozni). Ez mar sokszor mentett meg engem. Igaz volt mar hogy 2 kerekkel csusztam at a szembe savba, de ez mar az en allatsagom

-
ALI_G
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Ilyen sajnos mindenkivel megesik. Igyekezni kell, hogy a legkevesebbszer szivasson meg egy kanyar

haverom a szemem láttára sodródott ki a fűre / sárba és baromi nagy mázlival visszajött az aszfaltra. -
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Azért nem árt a saját sávodban maradni!

Úgy azért könnyebben elkerülhetők az ilyen szituációk. -
motor nem látszott hogy szét lenne nagyon esve... keresztbe fekütdt az úton csak annyit láttam pont lekanyarodtunk párom vezett ... itt amúgy is úgy mennek mint az állatok akár motor akár kocsi én szolid 50-60 amúgy is fos az út tele tank csapdákkal... nem is értem...
melletünk lévő utcába kocsival is haltak meg úgyhogy sima utca...!!! nem adta meg a jobb kezet a srác , viszont a másik mennyivel mehett
szvl...Múlt hét pénteken após vezetett és majdnem rommá törtük a mercit ... bolond német benézte az elsőbbség adás kötelező táblát... Após kifékezte meg átcsúsztunk a másik sávba ... szerencsére ott nem volt senki... hátul a másfél éves kereszt lányom... szvl...
Ezeket a dolgokat nemtom megérteni...
amit linkeltél azt sem értem...
Van egy hely budakeszi fő út na ott olyan fos az út hogy halál félelmem van mindig
nemtom ki járt arra... de ilyen 30 centis repedések vannak középen aztán tiszta hepe hupás pl... buszok teljesen szét b@szták az utat -
ma innen pár utcára (Csömöri út) kint volt 3 rendőr autó egy mentő tűzoltó ... valami kék sport motor feküdt keresztbe az úton ... nemtom mi történt mert el terelték a forgalmat...

Esküszöm itt a 16 kerbe van a legtöbb baleset itt vezetnek a legrosszabbul az emberek...

más:
Budán 2 kerbe meg az autósok le se szarnak, arrébb nem állna egyik sem ellentétben Pesttel -
ALI_G
veterán
Hehe, én is voltam ma, idén először.
100 km. Kitoltam, akksi be, szépen beindult mint tavaly. Hátsó gumit még vennem kell, mert ezzel megbasz a rendőr, de úgy is lejárt az alkalmasságim, fél éve
de már lassan el lesz intézve. Remélem ez nem olyan mint a műszaki, hogy következő alkalommal egyre kevesebb időre adják meg
de ebben az időben már ezt is el tudom képzelni. 
Megnéztem a folyadékokat is, vízből egy felest utántöltöttem, olaj az középszinten van, ebből is fogyott egy minimális, de sztem felesleges max-ra feltölteni csak ezért. 23k kilóméter van most benne, úgyis jön lassan szervíz, majd akkor töltök. -
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
10cm az még bőven sok

-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Mi úgy szoktuk csinálni hogy többen megyünk, megállunk egy bizonyos helyen az egyik motoros figyeli az utat hogy jön e valami a kanyarban, ha szabad az út nem int ha nem akkor int hogy lassítsak, a 3 SM Bakonyban is így készült, ott ezen módszerrel gyakoroltuk a kanyarokat.
-
runner 125
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
Nem akartam túl illúzióromboló lenni. Tény, h lepkefing ereje van.

Gabo
Hjah, csak, h az közút.
Aminél megvan az esélye, h jönnek szembe.
Sajna annó én is hibáztam egy qrva nagyot még a Mátrában. Úgy jó, 10cm-n múlott, h nem kaptam telibe szemből egy Zafira-t az egyik kanyarban.
Akkor átértékelődött bennem minden.mod.2
Egy kecskeméti haveromnak olyan van, ha kell elérhetőség tudok adni. Biztosan tud róla sokat mesélni.
-
.mf
veterán
Ez kellemetlen. Vagy elszúrtak valamit, vagy bepróbálkoznak. Menj be és verd az asztalt, időnként be szokott jönni.
xmad: pár oldallal korábban is volt róla szó, ha a kor már megvan, ne is gondolkozz rajta, túl kicsi a teljesítménye. Inkább Kawa 250R-t vagy akár Hyosung GTR250-est (ennek minőségéről megoszlanak a vélemények) nézegesd, ha sportmotor-formát szeretnél, azok már pár fokkal többet tudnak. 125 4T motorral városi tempós haladás neked is és a gépnek is szenvedős lesz.
Daywalker: kik szervezték?
-
Daywalker
addikt
Na én megjöttem a mai túrából. BP-Esztergom-Pilis-BP 110km, 22 motorral. Életemben nem kanyarogtam még olyan utakon, mint ami a Pilisben volt. Szerintem egy nap alatt többet fejlődtem, mint egész múlt évben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Djuree
félisten
nektek az első-hátsó rugózás hogy van beállítva? hogy a legjobb ezeken a kátyús szar utakon? legkeményebb legyen? most nekem kb. 70%-on van, ha a 100%-ot vesszük legkeményebbnek. nem szállítok személyt, csak magamat

-
boogie84
veterán
-
xmad
őstag
sziasztok!
van valakinek véleménye a Honda CBR 125-ről?
ilyen motort szeretnék most venni.
van külömbség a régebbi karburatoros és az újabb injektorosok között? a kinézeten kivül ?
mennyivel jobb az injektoros mint a karburatoros?
-
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére

az akkor is lufi, csak duda funkciója is van
-
Srácok, én beszarok. Komolyan mondom magam alá fosok mindjárt.
Átkötöttem a kötelezőt még a váltáskor, mielőtt megvariálták volna.
Megkaptam a kötvényt, B1, 4120huf (6 éve van kötelezőm nem tudom miért B1, amikor a kötéskor B2 jött ki), na mindegy. Jött egy új kötvény 3 hete kb, azon már A0 5720, most kaptam egy csekket 7320hufról. Én nem tudom mi van itt, de ez ma betette a kaput végleg. Az nem elég, hogy mit sz.patnak melóhelyen (fizucsökkenés, dilettánsok, stb stb stb), dől a szar itthon is, erre még ezek a retkek is le akarnak húzni. Komolyan mondom kezd a faszom nagyon tele lenni most már. 3 helyen melózom, de lassan ez sem elég.
Akinek kell fénykép szóljon, szívesen töltök fel, de most nincs erőm hozzá.Asszem rebootolok, reggelre betölt a rendszerem megint. Mai nap eléggé memory-overflowos volt.
mod: kötvényszám-rendszám-név-kötési idő-időtartam mind ugyanaz.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760 i7 13700K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- 2026.09.04-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
- Samsung Galaxy Tab A8 / 32GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Alacsony és könnyű motorra volt szükségem kezdőként, nem volt más választásom. Igazán bevezethetnék, hogy ne kelljen külön vizsgázni a korlátlanhoz, egy kisebb, szolid nagymotort pont ugyanúgy kell vezetni, mint egy kisebbet, jobb helyeken nem is választják így szét, de akárhogyan is, túlélem. A pénz a legkisebb probléma, szerintem attól mennék a falnak lélektanilag, hogy óra szerint 42-vel menjek a városban (50-nél mindig rámszóltak, hogy rohanok). Az a sebesség úgy a lehetetlen és a hihetetlenül nehéz között van normál egyenes szakaszokon...

érdemes nézelődni...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

szvl...