Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
doc
nagyúr
az idezett tobbi resz sem a segedmotorrol szol, a kerdes viszont a lakott teruleten beluli tobbsavos utrol szolt, ami a 4. bekezdes, jelen esetben az autopalyas szabalyok irrelevansak
az meg szerintem nem 'masik kerdes' hogy mi a biztonsagosabb: a kulso es belso savok kozott oda-vissza keresztbe cikazni, vagy a sajat savodban maradva haladni. egy lassu, dinamizmust hirbol sem ismero 50-es robogoval mindenfele konfrontaciot kerulni kell a tobbi jarmuvel, es meg igy is jo esely van ra hogy kivasal valaki
-
doc
nagyúr
kivancs vagyok, hogy miert vagtad el a kozepenel, mikor pontosan azzal a resszel folytatodik, ami a jelzett esetben szamit
(4) Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb előrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos.
igaz, a fenti bekezdes szo szerint ertelmezve nem ervenyes a segedmotorra (tehat az 50-es robogora sem), de az altalam mar leirt okokbol adodoan nyilvan ugy logikus es biztonsagos
-
Integra
titán
próbálgasd, hogy másképp pozícionálod a füldugót. el lehet találni, hogy szinte teljesen észrevétlen lesz, de tény, az egyéni, fülkiöntött füldugó az igazi. le is megyek majd kecsóra ehhez a jó társasághoz, mert 1 év alpine használat után valóban azt mondom, hogy lehet ez még kényelmesebb is.
-
doc
nagyúr
a gsxf is sokaig kepben volt, de egyszeruen nem tetszik, na

runner: azert az 500 meg a telen 700 (ami ilyenkor 800) kozott bo masfelszeres kulonbseg van, meg ez azt jelentene, hogy meg egy vagy ket honappal kesobbre tolodik a vasarlas. de akkor mar tegyek hozza meg egy kicsit, legyen egymilla... es eljutunk oda, hogy vegyek uj motort, jovore...
en egy honapon belul meg akarom venni, meg ahogy mondtam, nem is akarok dragat, egy 500ezres mociert nem szakad a szivem ha picit csuszik
a linkelt 600-as meg mint mondtam, nagyon szet volt nyuzva,nem szivese vettem volna meg, raadasul a 600ezer mar nagyon a teteje a budget-nek (aztan arra kapasbol kene uj gumi, stb) -
Integra
titán
igen, ez érdekes lehet még, de yoda is megemlitette pont ezt, hogy nagy melegben azért kevésbé szellőzik a bukó, mint nélküle. viszont én default csukjában motorozom, ezért amúgy sem izzadom tele a bukóm, igy kevésbé tartok ettől.

amióta végre megvan a normális aláöltözőm, azóta meg egyenesen nullát izzadok a börszerkóba, zseniális dolog. -
Daywalker
addikt
Ma hallottam a kisninját (250R) bódis dobbal...lol, odaverte a 900-asom hangját, amin még gyári dob van. Én csak azért nem cserélek, mert a gyári dob titán, olcsón meg csak acélt és hasonlóakat lehet venni. Ja, meg azt sem akarom, hogy az asszony megsüketüljön a hátsó padon

-
Daywalker
addikt
Ezzel én is így vagyok. A mostani ZX-eken menet közben meg lehet nézni a fényszórót, a ZX9-en pedig még ahhoz is előre kéne mászni, hogy lefejeljem a plexi sarkát
Sőt, az enyémen még az sem néz ki hülyén, aki 2m/100kg felett van
Persze azért tegyük hozzá, hogy ezek a méretek nem javítanak azokon a paramétereken, ami miatt a mai gépek jóval kezelhetőbbek. Egyébként meglepő volt látni, hogy a múlt hét előtt egymás mellé állítottuk a Busát és a ZX9-est, és utóbbi csak kb. 20cm-rel volt rövidebb, a kormánya magasabban volt egy picit, de ennyi. Mindkettő kövér disznó
Ja, és mindkettőn van szivatókar 
Egyébként én szívesen megyek csoportban is (2-3-4 motor), egyedül nem tartom annyira izgalmasnak. Szóval ha Integra nem jön, akkor majd ő otthon marad
Vagy megy amerre akar 
-
Djuree
félisten
mikori fazer volt az? mert az én 2002-esem nem kicsi, én 196/100 vagyok, és pont jó a méret
az újak gondolom kisebbek, mint a többi újabb gép is. a régebbi fazernél nem nagyon találsz nagyobb 600-asat. én próbáltam jópár gépet, de mind kisebb volt. hornetet szerettem volna először, ráültem és hát:

-
emre
veterán
-
yodamastah
őstag
A semminel tobb az fix
de azert a 4ekm/ev marha kevesnek tunik mint atlag.Hasznalt palyagumitol meg nem kell fosni, ne legyen oregebb 5 evnel, es jol meg kell nezni hogy ne legyen hibas. Arra persze erdemes odafigyelni hogy ne olyan legyen amit az udvaron taroltak sokaig, mert az nem tesz jot neki. Mondjuk a hringen a legjobb koridomet egy olyan hatsoval mentem amit az udvarrol kukaztam egy haveromnal, allt benne a viz es a sar. Felraktam szokas szerint forditva es go

Hasznalt utcai gumitol meg kevesbe kell felni, ne legyen javitott, ezek a gumik rettenet sokat ki kell birjanak. Az hogy mondjuk 60%-ra le van kopva a kozepe attol meg nincs semmi baja. Ne legyen oreg aztan kesz
Ha veszel ujat es 60%-ra lekopott, hasznalt az is 
-
Daywalker
addikt
Miért más? Ha van önuralma, ereje (mármint fizikailag, hogy elbírja a gépet) akkor bármivel el tud bánni. Ehhez az embernek ismernie kell saját magát. A nagy köbcentis blokknak meg mindig megvan az az előnye, hogy van elég nyomaték, nem kell orrba-szájba kapcsolgatni, ha pedig helyzet van, akkor elég robbanékony (de persze csak ésszel, mert a végén a motor lehagyja
). 600 köbcenti és két henger alá nem adnám, ha valaki nagymotorozni akar, mert elég hamar kevés lesz a kisebb. Persze azt aláírom, hogy az én 143 lovas 900-asom nem egyenlő a mai ezresek 180 ló feletti tudásával...azok tényleg durvák és feleslegesek, én sem vennék most olyat. Ha újat vennék, akkor 1000 V2 vagy 600 sor 4
-
EkSYS
senior tag
szia!
nem , az az elméletem hogy akkor majd kevesebb 50-es lesz, mert a 125-ösök alapból is sokkal jobban mennek, s talán a Robi által felsorolt előnyökből szeretnének majd profitálni, hisz nagyobb gyorsabb menőbb egy százhúszonöcsi.
(Más kérdés hogy akkor majd a 250-eseket és a 400-asokat cseleendzselik majd
)
hát de most erre mit lehet mondani, "remélem hogy a közlekedési morál is ezzel paralel változik majd" ?
franc tudja, az biztos hogy a normál módon közlekedő, ÉSSZEL is rendelkező mostani 50-es tulajok örülni fognak hogy nem nyomja le őket mindenki a padkára. Csak az éremnek mindig két oldala van: mennyire lesznek balanszban a "sötét" oldallal? -
Integra
titán
tulajon múlik minden.
pont ma hajnalban műszakiztattam az intit (ez is egy burleszk ami vizsgáztatás néven megy, meg az egész adminisztráció, vissza is zökkentem a rideg magyar valóságba..), a vizsgáztatók úgy megbámulták, hogy milyen mechanikai állapotban van, hogy sok új autó is megirigyelhetné. pedig 12 éves már.
motort könnyen ki lehet szúrni, hogy ha szar, autónál már neccesebb.
a 750 is bőven elég egy életre, de nem ezért veszünk nagyobbat, ezzel tisztában vagyunk
nekem is elég lenne a 600-as, mert borzalmasan megy, iszonyat sokat tud, és mégis.. ezres kell majd, mert az ezres más világ, az olyat megy, hogy... igy működünk
-
Integra
titán
azzal nem kell foglalkozni, rendesen betyár becsülettel kell olajat cserélni benne, ez a lényeg. meg minden más kopó alkatrészt, nem lesz baja annak.
az enyémről senki sem hiszi, hogy túrázni vettem, bár arra is használom, de nem hirdetem nyugger motornak majd, ha lecserélem
-
Gaboman
nagyúr
Ez pontosan így van, én még 2008ban Bakonycsernyéről-Bonyhádra oda-vissza 370Km tettem meg egy képeken csodálatos, kifogástalan állapotú motor végett.
Amikor odaértem nem hittem a szememnek, mintha nem is az a motor lett volna mint ami a hirdetésben szerepelt.
Írtam is a hirdetőújságnak hogy távolítsák el mert nem azt szerepel rajta ami a valóságot tükrözi.
Tanulópénzt megfizettem! -
Gaboman
nagyúr
Nem próbáltam én megdönteni semmi, élőben megnézve fog eldőlni hogy melyik a jobb választás.
Utána okosabbak leszünk.zsoltee10 Fazer1000 32000km volt amikor megvettem, de 100 szebben nézett ki mint sok 3-4 évvel fiatalabb 10-20 ezer kilométerrel rendelkező másik Fazer.
A lényeg hogy mennyire vigyáznak rá mire is használják a motort, ezért nem lehet adni csak az évre és benne lévő kilométerre.Ha én is csak azt néztem volna sosem veszem meg anno.
Szerettem de nem az én stílusom volt. -
Gaboman
nagyúr
Most te mondod a magadét meg smiléket vágsz de a másik gépet még nem is láttad lehet közel nincs olyan állapotban mint amit mi néztünk.
Mert ez tényleg olyan mit ami most jött le a szalagról, ha a Balatonboglári szép állapotban van akkor nem kérdéses a dolog, csak ezt képről baromi nehéz megállapítani.
Ezért kell látni, kipróbálni élőben és utána lehet osztani melyik is éri meg jobban.
Mert lehet az fiatal, kevés kilométerrel ha lelakott, agyonhajtott. -
Gaboman
nagyúr
Persze, de ezen a motoron új az első,hátsó gumi, aksi új benne, lánckerekek újak rajta, Slip on 2 dobos LeoVince ami közel 150, kapja hozzá a gyári kipufogókat is, friss olajcsere, szóval ha az összes dolgot nézd hozzá árban nincs is különbség.És garanciás is, szóval azért ez így nyom a latba bőven.
-
titko
tag
Igazad van nem vagyok ellene a kis retro dolgoknak. Most már csak időt kellene szakítani fizikailag is megnézni a mocikat. Pénteken talán lesz rá időm, majd beszámolok a fejleményekről.
Hála istennek nem vagyok elkötelezve semelyik márka iránt, így nyitott vagyok mindenféle véleményre. -
Ferdzsoo
addikt
Természetesen én sem azért írtam ezt mert az a jó ha csont vagy.
Az arany középutat kell megtalálni. Én egyedül csak annyit mondtam hogy senkinek nem hiszem el azt hogy: kövér pedig ő nem eszik. Mert ez nem igaz.
Nekem pl a soványsággal volt problémám régen.
Eljártam edzeni és egyre több kaját erőltettem magamba. De én pl ha abbahagyom az edzést akkor nemhogy meghízok hanem lefogyok...
-
F1DO
senior tag
No igen, de a kedves oktatónak üzenném, hogy gondoljon bele a dologba.
Pl autópályán ha csak minden második autós ez alapján fékezne kicsit nagyobbat a kelleténél, a végén lesz az a helyzet, hogy állsz az M7-esen, majd ki tudja mitől mikor elindul a forgalom végre - nem látsz se balesetet, se semmit és senki sem tudja egyáltalán miért kellett megállni....hát emiatt!Vannak szabályok, kimondatlan defenzív és biztonságra, elővigyázatosságra törekvő viselkedések, de mint mindenből ebből is megárt a sok, mindent a 'helyén' és a kellő mértékben, leginkább a kellő alkalomkor kellene használni.
No igen, ehhez persze nem kevés 'agykapacitás' információfeldolgozás, helyzetátlátás, azaz agymunka kell... Hát sorry..
-
yodamastah
őstag
Az en peldam pl az hogy sportmotorral tolom 6 szezon ota, orrba szajba palyazok vele, megis a vagyam (2. motornak) egy kenyelmes 250es robogo. Vicces gondolom, de ha kozelekedni akarok akkor huszadrangu hogy milyen koridot lehet menni a motorral a seggem alatt. Legyen praktikus, kenyelmes, olcso, egyen keveset. Persze ha a garazsban szivesebben simogatna egy sportmotort azzal nincs it kezdeni, de sportmotor arra valo hogy kenjed neki mint az allat, azt meg kozuton... szerintem fejeltos...
-
Integra
titán
szomszéd utcában áll egy, az kapásból dsg-s..
persze, nem mo-n lesz sláger termék a vfr, nem is mo-ra készült, de nyugodtan elhiheted, máshol, nyugati tehetősebb országokban, ahol kultúra és tolerancia is van, viszik rendesen.
egyébként meg amit írtál az sokra nem jó, a magad irigy világát vetíted ki az egészben.
elmondom kiknek gyártja a honda a vfr-t, akkor.
évi netto 80-100ezer euros fizetésből élő jól szituált pároknak, akik megengedhetik hogy 15ezret kicsengessenek csak úgy, ehhez még legalább 3-5ezret felszerelésre és kényelmesen guruljanak autópályán és főutakon, csöndben, de kellő erő tartalékkal és nyugalommal, elhúzzanak hétvégére valahova egy szép panzióba, szállodába, majd vissza.
tudom, magyar átlag fejjel ez magamutogatásnak minősül, másik előtt felvágásnak, meg ésszerűtlen és tök felesleges, de mikor ilyen okos írásokat olvasok, mindig eszembe jut, hogy mennyire felületes is a mai napig az átlag magyar és mindent a saját kis világából próbál meg levezetni mindenkire, ahelyett, hogy gondolkodna egy pillanatra.
majd azért próbáld ki egy nap ezt a motort, ha lesz lehetőséged rá, mert bizony nagyon profi, rettenet jól működik.
nem tévedtek semmit a hondások a célcsoport besorolással, az viszont tény, hogy a pali egyszerűen ökörséget mondott a videoban. -
F1DO
senior tag
Én ebben a nagy sisakmizériákban azt nem értem hogy hol vannak a 'nagy' találmányok ezen a téren? Pl évekkel ezelőtt cikkezték az on-line motormagazinokban hogy:
- kitalálták a visszapillantótükrös bukót, amiben felfelé pillantással a sisak homlokrészébe helyezett tükrökre nézhetsz, minek következtében magad mögé láthatsz.
Én speciel erre marhára kíváncsi lennék, de sehol nem találkoztam többet ilyen sisakkal, se hirdetésben, sem kiállításokon, sehol.
- akkor valamelyik gyártónál - szintén csak interneten - láttam, hogy olyan volt a sisak belső kiképzése, a párnázása, hogy szemüvegnek direkt volt kétoldalt a fül résznél egy kis bevágás, a szemüveg szárainak. Ilyet se láttam még sehol élőben, pedig triviális és mégis baromi hasznos dolog tudna lenni.
- továbbra sem megoldott a mobiltelefonálás sisakban, kitalálhatnának már erre is valamit, szintén nagyon hasznos tudna lenni.) Tudom, hogy nem semmi menetzajt kéne kiszűrni, hogy a motoros beszédét normális minőségben lehessen közvetíteni, de amilyen spéci aktív zajszűrő elektronikák vannak idestova 5 éve szerintem nem lenne olyan nagy költség ennek megvalósítása)Fantáziálok tovább: Sisakplexire kivetítő hud display - hogy ne kelljen pl egy pillanatra sem lenézni a műszeregységre az útról. illetve hogy szembetűnőbbek legyenek a jelzések - folyadékelfogyás, sebváltó elektronika visszajelző, traffipax
(speciel nem sms-eket szeretnék ilyen módon olvasni, mint ahogy egy ilyen célra szánt eszközről olvastam a napokban) -
Topiccsendőr
addikt
-
-
TayRol
nagyúr
en nem szereltettem be, direkt ilyen gondok miatt, mint amit irtak a cikkben is, de par ismerosomnek van. ok azthiszem innet vettek, de hogy melyiket, nemtudom sajna. en inkabb annak vagyok a hive, hogy egy titkos kapcsolot (valami kis aramkor-megszakitot) beszerelni egy nemlathato helyre.

mod: itt egy mozgaserzekelos riaszto jol jott volna.

-
Kasza08
őstag
A gyúrós állatoknak.
Fater 176 magas, átlagos kiállású. Ő 48-asat hord. Én nem tudom, 185 magas vagyok, és elég vékony. Egyszer találtam egy jó Berik bőrdzsekit 40-ért, de 52-es volt. Aszonta a csóka, hogy ő sokáig gyúrt, 180 magas, csak a karja akkora, hogy szorította neki kabát ujja
-
bajnokpityu
félisten
sportmotorok annyira összementek,hogy ihaj
600RRnél,ha az ülésről előre dőlök,látom a lámpát 
enyém 2001es,de nagyjából elférek rajta.nekem a kényelem eddig nem volt fontos,igy engem csöppet sem zavar .800km-es túrákat némi elszántsággal teljesitettem.majd 2méter vok.De Persu sem éppen apró termet,neki is kuporgós gépe van,ő sem sir.
szal a kényelem viszonylagos,sportosan motorozni meg egyértelműen a picikkel jobb.
a régi 92es CBRem,ehhez képest luxusfotel,cserébe kanyarodni nem szeret igazán,és a fékezésnél is komoly gondokkal küzdött. -
Topiccsendőr
addikt
alkatrészárak szerintem nem játszanak, a szerviz mennyiség a döntő. Természetesen egy Ducatinak kb 2* akkora szervizköltsége, mint a japánokénak. Mindegyiket kell hordoznod a megadott intervallumok szerint, így az alkatrészek árai amiről beszélhetünk - jobb esetben - szelepkorongok, lánc, lánckerék, kuplunglamllák, vezérműlánc, akkumulátor, amiket megvehetsz más gyártótól is. Pl lamellákat, láncot, vagy fékbetéteket stb. Így igen képlékeny az áruk az alkatrészeknek. Inkább azt tanácsolom, hogy a mostani motorokból azt vedd, ami neked tetszik. Olyan különbségek nincsenek már egy jó ideje közöttük.
Aktív témák
Hirdetés
- Logitech MX Master 3S for MAC
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG UltraGear 34GS95QE-W OLED Monitor! / 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

rengeteg éles zajt kiszűrt.

az hogy? ilyet még nem is hallottam. be kéne állíttatnod a karbit a dobhoz sztem 
Sőt, az enyémen még az sem néz ki hülyén, aki 2m/100kg felett van