Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Valószínűleg plexis cross bukót veszek, aztán ha úgy alakul leveszem róla.
A sok bicikli azért van, mert apum táboroztat. De olyan jók, h eddig akárhányszor elindultam vagy a lànc esett le vagy az ülés lazult ki.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Steven
üzenetére
Éppen ma délelőtt vásárolta be édesanyámnak, és ránéztem ezekre.
Igazság szerint a szokásos "német minőség olcsón áron"-t akarják az emberek torkán lenyomni. A tanktáskát néztem meg bővebben, nagyon sok varrás mentén felálltak a szálak - nekem ez már pont elég ahhoz, h vissza is rakjam. -
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
-
válasz
Gaboman
üzenetére
Én ma lemegyek megnézem ... vesevédő sem szar dolog... hátvédő kíváncsi vagyok ér e valamit ha fasza lehet veszek egyet... meglássuk...este majd nyilatkozom...
Más azt nem moderátort keresek topikba kéne beírnod nem nézik ők éjjel nappal ezt a topikot .. vagy szokott ide járni moderátor aki motorozik?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
spyduck
üzenetére
Nem zavaró számomra, sőt szeretem hogy mindig friss levegőt szívok be még jobban érintkezem a természettel, jók a zárt bukók is hidegben előnyösek a cross bukóval szemben.
Valahogy feelingre számomra jobban bejönnek ezek a sisakok.Más: Kérném átírni a motorok adatainál 2006 Husqvarna SM610re a KTMet.
Steven: Azt a hátvédőt 9000Ftért megnézném milyen lehet.
-
tank táska olcsón meg egy két cucc nemtom mit érdemes megvenni nézzétek meg
spyduck SV1000S em van... izé első hsz -t nézd meg többnyire az össze ph-s motorosunknak fent van nickhez kapcsolódó motor típusa. Írasd be magad majd te is

Jah és 21 évesen xt600 al motoroztam végig egy nyarat
jó az főleg városba -
spyduck
nagyúr
válasz
Gaboman
üzenetére
Szia!
Kecskeméti vagyok, szóval nem közel

A hasznaltauto.hu-ról vettem de még mindig fent van a hirdetés: [link]Legjobb baráti társaságomban is van pár moci, innen jött az ötlet.
Z750, k7 GSXR750, GSR600, Midnight 1.9
Ha úgy alakul lehet egy szép kis Balcsi túrát csinálni.Szerk: nekem is a cross bukó tetszik de nyitott részen aranyos kis bogarak szeretnek beröpködni, főleg egy túra alkalmával. Téged ez nem zavar?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
spyduck
üzenetére
Gratulálok a motorhoz mi is néztük havernak, használtautón volt hirdetve legalábbis mi ott néztük.
Sisak, természetesen Cross bukó illene hozzá a legjobbam én is azt használok a Husqvarna SM610hez.
Hol laksz egyébként, csak azért kérdezem mert mi Fejér és Veszprém megyében, vagyunk páran egy motoros társaságban esetleg csatlakozhatnál ha megyünk túrázni. -
spyduck
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
max 30.000ft a büntetés lehet kapni de mivel első eset kap kb 15.000ft-ot amit egy szép méltányossági kérelemmel 8000ft-ig le tud tornázni. Elsőre nem is kap eltiltást, csak másodjára. Az általam felsorolt bcs-k esetén ha büntetlen előéletű akkor a minimális 60.000ft-os pénzbüntetés szokott lenni.
-
spyduck
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Nekem van jogsim de ha a (#42975)-es re írtad akkor a bcs mellett ez egy elenyésző dolog, kb nem is kap semmit.
Amúgy köszönöm, remélem sokáig lelem benne örömöm

Steven: Neked milyen géped van?
-
spyduck
nagyúr
válasz
mocsanisi
üzenetére
Gondold át, mert az a rendőr aki motorozik felismeri a turpisságot
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha el tudsz menekülni akkor nincs gond csak az ilyen stresszhelyzetben elkövetett meneküléseknek általában rossz vége szokott lenni. Fa, árok és egyéb gépjárműnek ütközés.
Ezen cselekedettel van némi probléma, csupán 2db bűncselekményt követsz el:
(1) okirat hamisítás
(2) biztosítási csalás -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Ma megvettem a régóta álmatlanságot okozó vágyamat, egy Yamaha XT 660 X -et

Kalandos utam volt. Apám Lada Nivájával és egy utánfutóval oda-vissza 400km-ert tettem meg. Sajnos csak ezen volt vonóhorog
200km után az utánfutó laprugója eltört így a maradék 200km-ert 50km/h-val tettem meg. Besötétedett és úgy zuhogott a hó, h alig láttam. Amikor hazaértem 1 óráig takarítottam a mocit természetes jó érzéssel.
Most éppen pihen Apumnál, várom már nagyon a jó időt
-
mocsanisi
senior tag
válasz
mocsanisi
üzenetére
Szerkesztési időből kicsúsztam: Az meg a másik hogy mennék én 50-essel, de basszus egy 50-es már alattam egy kisebb emelkedőn meghal. Illetve pl. váci út ahol haladni kell esélytelen. Gyakorlatilag én félnék egy robogón, mert egyszerűen gyenge a pesti forgalmi ritmus felvételéhez. Lehet hogy egy 50 kilós lánynak már elmegy, de nem vagyok se 50 kilós se lány
Jó persze vannak nagytestű 50-es sportrobogók, de annyi pénzem nincs, és nem is lesz... -
mocsanisi
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Persze érdekel a rendőri pálya, de ilyenért még nem lesz priusz. Szépen megmondom hogy apukám vette, ez egy 50-es motor
. Nemtudom igazából, de budapest szélső kerületeiben járnék igazából suliba, meg néha belvárosba. Amint lesz lehetőségem megcsinálom az A kategóriát is.Értem köszi a figyelmeztetést

-
runner 125
nagyúr
válasz
mocsanisi
üzenetére
A minap, mint, ha azt olvastam volna, h érdekel a rendőri pálya - azt nyilván tudod, h ha egyszer is lesz egy minimális priuszod, már csúszó.
Rendben, én nem akarlak befolyásolni, csak leírtam a tényeket. Kockázatos így motorozni - pláne, ha motorosrendőrrel találkozol. Egy kicsit rutinosabb ember a hangjáról megmondja, h biztosan nem 50-es.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem vagyok én parázós. Kocsinál is amilyen hülye vagyok forgalmit mindig otthon hagyom, vagy csak szimplán nem tudom vinni mert anyámnál van. Ez már az én hülyeségem. 50-est nem szeretnék venni, robogóztam régebben haverok motorjaival, nem jött be, ültem simo-n is az se. Úgy gondoltam hogy adásvételi, és biztosítást NSR 50-re kötni és kész. Persze ez átmeneti megoldás, egy idő után biztos megcsinálom az A jogsit is, de most erre nincs kapacitásom, se pénzem.
-
runner 125
nagyúr
válasz
mocsanisi
üzenetére
50-esnek papírja nincs, csak adás-vételije.
Te tudod, de én biztosan nem vállalnám be. Egy részből így esélytelen élvezettel - és teljes figyelemmel motorozni - ugyanis majd folyton a rendőröket fogod figyelni, és tele lesz a gatyó, ha megállítanak, vajon észreveszik-e.
...
-
mocsanisi
senior tag
Helló mindenki!
Aszem veszek egy motort 2-3 hónapon belül. 3-4 literből eljárok, és anyámtól se kell kuncsorogni a kocsi után, plussz jön a jóidő úgy is... Honda NSR 125-re gondoltam, haveroméval mentem 2-3 karikát, egész tetszett. Gyorsulásra, sebességre, városba pont jó lenne, másra nem is használnám. B kat. jogsim van, szóval 50-es papírokkal menne a dolog. Szóval remélhetőleg mielőbb csatlakozom én is a motorosok táborához

-
válasz
runner 125
üzenetére
akkor bocs, pedig mindig olvasom a fórumot és nem láttam
nah mindegy amúgy a csávó elég ügyes úgy vette be a kanyart szerintem minimum 100 al hogy lent volt a keze az aszfalton az örült
.... -
Kroni1
veterán
válasz
Gaboman
üzenetére
Nekem már csak egy nyári utcai hálós kabát kell a meleg napokra, protektoring-et nem akarok. A Clover Airtek2 nagyon tetszik de túl drága ennyiért..
-
Gaboman
nagyúr
Megjött a Fox 180° nadrág, így már teljesen kész az új ruhatáram 2011 szezonra.

Protektorok (50000), nadrág (25000), kabát (15000), ennyibe fájtak az új ruhák, de szerintem megérte, nagyon kényelmes viselet. -
Kroni1
veterán
Haverom 1 hetes vadiúj Hornetje meg szintén női tolatás áldozata lett, ráadásul haver végignézte az ablakból.. Nem lettem volna a helyében.

-
válasz
runner 125
üzenetére
De amúgy ez tök ERROR A NŐ ott áll 10 percig és nem látja vagy nem vágja hogy mi van?
Zavarba van ideges vagy most rakta le a jogsit?? szvl hogy lehet idáig eljutni?
Szvl
gázAmúgy egy havernak a tolató autó törte rommá a motorját suzki dl1000... mondta hogy vicces de én álló helyzetbe törtem rommá a motoromat
-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Ha jól tudom igen van benne, de nálam azt hiszem ritkán lesz benne, lakott területen úgysem húzom neki, ha kiérek akkor meg hajrá ott szólhat.
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
hat erre nem tudok nagyon mit mondani...
-
Gaboman
nagyúr
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére

-
Djuree
félisten
hehe, ültem a szaunában, bejött 2 srác, az egyik elkezdte mondani a másiknak, hogy most vett fz1-et
na ekkor már odaszóltam én is, hogy nekem is van ám fazerem
tök jól eldumáltunk, mennek majd 4 napos eu-s körre, horvát, szlovén területek. lehet betársulok majd hozzájuk. mikre nem jó a szauna? 
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
ááá neeeee, ezt nem kellett volna, nem tudok majd aludni

nőnek jogsit soha! (meg öreg papiknak sem, de ez más tészta) mit akart ez, oda beparkolni?
nooooormááááááális? és még kiszállt, fel akarta állítani a 20 kilós qrva, a 200 kilós gépet?
jéééééézus mááááária....mondjuk a motoros is érdekesen állt oda szó se róla... -
runner 125
nagyúr
Ezért állok folyton járda szélén...

-
Kijött a teljesítmény adóm 26 ezer ft. Ezek szerint úgy számolják mint az autóknál...
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére

-
runner 125
nagyúr
Nah srácok, kezdődik.

-
.mf
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Ó ne is mondd...
Tavaly mentem valahova eldugott helyre vidéken, mellékutakon, a szokásos kitáblázottsággal, azaz 0 tábla, már tényleg másfél órája kavarogtam a környéken, egyszercsak elfogyott az út és közép-szemcseméretű murva volt helyette, teherautók és egyebek által jó vályúsra kitaposva... Tábla se kellett, úgy tartottam a 10-20-at, mint a kisangyal
De a meglepetés később jött, ugyanis egy lezárt sorompó fogadott keresztbe az úton. S mögötte két kutya, méretes komondor, akik hangosan ugatva közeledtek felém. Rükverc ugyebár nincs, akkor ott abban az egy sávnyi helyen Y-ban vissza... a 25-30 centi nyomvályús murván át, én a 60 kilómmal a 200 kilós motort... miközben a két kutya fél méterre tőlem ugat.
Magamban röhögtem, hogy ilyen nincs...

-
Djuree
félisten
-
TayRol
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
ha mar tolas: szeretnem a kocsibeallot kockakovel lerakni, de olyannal ahol fu is van kozotte. szerintetek el lehet azon motorral kozlekedni?
-
shiNIN
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Persze, hogy nem. A fogyasztás (azonos körülmények között, beleértve természetesen a vezetési stílust is
nem a méret függvénye. Annyi dologban különbözhet két motor, a mieink meg is teszik, 250-es V2-es koreai cruiser hatalmas plexivel (metálbordó/fekete és élvezetmotorozásra vágyó) vs. 650-es egyhengeres rotaxos bmw (szürke és lelkiismeretes) pirinyó plexivel, a súlyuk speciel nem különbözik nagyon, bár Alvaro azt mondja, az a pár kiló is sokat számít, a sajátját már nem tudja betolni, ha lemerül az aksi... Mindkettő halk s mindkettő kifejezetten kisfogyasztású fajta, amire mi még rá is teszünk egy lapáttal.
Teresa azzal együtt fogyaszt kevesebbet, hogy sok kétemberes útja van, megy hidegben, jégesőben, zivatarban... Nincsenek egymástól nagyon messze, de Alvaro már csak javulni fog, én pedig gyorsabb átlagokat fogok hozni, ahol már jobban pörög, de főleg nagyobb a légellenállás (itt úgyis hátrányban van, kinézeténél fogva), ami nagyon meglátszik a fogyasztáson
Ez van
Nem mondom, hogy sose legyen nagyobb bajom, mert nagyon unalmas lenne, ha ez lenne a legnagyobb problémám 
-
alvaro
senior tag
válasz
Kroni1
üzenetére
VTR250-et pl. szívesen kipróbálnám, ha lett volna olyan, amikor motort néztem, még akár az is lehetne nekem. Jó kezdésnek tűnt az a méret, de akkor elkeserítően nem láttam nekem tetsző 250-eseket - hát így lett 650

Persze ha találok 250-est, lehet akkor is az F650CS-nél kötök ki, mert kellően különc gép, és ez nekem imponál
Nem mellesleg nagyon praktikus, minimál pakkos utakra (pl. munkába járni, ugye, amire én speciel nagyon sokat használom) csak bevágok egy kis hátizsákot oda, ahol más motor a tankját tartja, és vigyorgok
Szerintem zseniális ez az elrendezés, pedig ez egy faék-egyszerű ötlet (a tank úgyis az ülés alatt van).
A szíj se egy megszokott hajtás, és jól is néz ki szerintem. -
titko
tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Hát most közelít a nullához

Motor fogyirol konkrétan nem tudok, de autó fogyasztásról annál inkább:
-flottaautók, egy évjárat ua a felszereltség minden és nincs 2 ugyanannyit fogyasztó autó.
-Saját kocsi: alapban 3000 fölött váltok el (1.4 16v) de egy hónapig próbáltam már 2000 nél váltani. 100 km en talán 1-2 dl volt a különbség.
Kár ezen vitatkozni, nincs két egyforma motor, nincs két egyforma motoros.
Ha meg valamelyik kollégám extra alacsony fogyasztásról mesél akkor megszoktam kérni valamilyen fuvarra, egyből a reális fogyival számolja az utat -
Kroni1
veterán
Honda VT250 az jóó kis motor. Nekem a régi, japán belpiaci '92-es VT250 SPADA volt, az is szintén V2 250cc, és 3.3l körül fogyasztott túrázásnál, városban inkább 4 körül. A mai napig nagy örömmel gondolok vissza rá, imádtam azt a motort.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Természetesen azonos körűlmények között gondoltam.

-
shiNIN
tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Nekem nem működik önigazolásként, mert Teresa 650-es, az enyém 250-es és Teresa eszik kevesebbet
Ez van. Könnyebb neki, egy hengeres is, erősebb is. Az enyém már országúton pörög, pályán pedig kicsit meghal. Lehet vele menni ott, akár 130-cal is, de nem érdemes, nem fogom maxon pörgetni, az nem esik jól egyikünknek sem.De akkor mi van, ha valakinek kicsi és gyenge motorja van? Muszáj, hogy penge legyen mások szemében is valamilyen szinten? Nem elég, ha boldogok vagyunk vele és élvezetmotorozunk (vagy közlekedésre használva segíti életünk)? Én dícsérgetni szoktam, mert kedvelem a kicsikémet, de attól még tisztában vagyok a korlátaival, de nekem megfelel, az élet szép, csak legyen már tavasz, mert nem bírom tovább

-
shiNIN
tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Engem teljesen komolyan érdekel
Bár nem nagyon, Alvarót biztos jobban. S nem a minimum, hanem az átlag.
A minimum nem mond semmit, mikor legurultam a... izé, mindig elfeledem a nevét, valahol az Alpokban (ritkán csinálok ilyet, nyomni kellett a féket néha, mint állat
de máskor alig használom, ennyi belefért, amúgyis rövid utacska volt), akkor nem fogyasztott semmit se, és akkor mi van?
De hogy ne pár km-ről beszéljek, ha simán hazajövök Zircről (rengeteg lejtő és falu, s amikor találkoznak, az akár több km gurulást is jelenthet, rutinosak FASolnak
kis hazánkban nem lehet akárhol nyomni egy szép hosszú FASt, rövidet pedig nincs értelme), vagy megyek szutyok utakon, amik tele vannak 40-es táblákkal, amiket majdnem betartok, mert muszáj... No, akkor eleve alacsony lesz a fogyasztás. De az mit se mond a normál fogyasztásról. A negyed-, féléves és élettartam átlaga már beszédesebb.Ha akartok indulatokat, én totál itt vagyok, teljesen rutinosan, tegnap és ma összebalhéztam mindenkivel egy oldalon, illetve csak ütköztettük a véleményünket, majd megállapították, hogy én szabályszegő gazember vagyok. Melleket rajzoltam teljesen ízlésesen, de ez az oldalt látogató zsenge korú yaoi fangirlökben bizonyára sérüléseket okoz (a szabályzat nem tiltja).
Na jó, annyira nem vagyok itt, rajzolni akarok (természetesen melleket, sőt. nagyon felhúztak, ezt ki kell rajzolnom magamból), de idenézek azért néha.Azért örülnék, ha itt intelligensebb társalgás folyna. Viták beleférnek, de fogadjuk már el, hogy mi mind egyéniségek vagyunk

Ami engem illet, én egyszer mentem rá a fogyasztásra, mert ki akartam húzni egy ismerős benzinkútig plusz ideális volt hozzá a környezet. Én semmi trükköt nem követek el, a pulse and glide élből zavar, még utasként is, de Cilire egyébként sincs hatással az ilyesmi. Én csak számomra logikusan és élvezetesen haladok, kicsit erősebb lejtőn gurulok, enyhén nem. Az többnyire zavar, ha élvezetes kanyarokban lassabban kell mennem, mint amit biztonságosan meg tudok tenni s még a KRESZ is megengedi.
De ezekről már biztos írtam.A motorozást élvezni lehet száguldás nélkül is, persze kinek mi a száguldás s nem is mindenki ilyen.
Alvaro egy extrém hidegvérű fajta, aki szeret lassan is menni és hardcore hypermilerkedni is. Én se értem, de elég meggyőzően adja elő.
Erősebb motort pedig szerintem nemcsak a pénz miatt nem vett. Kezdők minek vennének egy erőgépet, amit nem használnának ki? Persze, biztos valaki most mondja, hogy lehet, hogy szükség lesz rá valahol, hogy 200-zal előzzön, de szerintünk nem.
Néha picit sajnálom Teresát, Alvaro meg sem kísérli kihasználni a képességeit, lassan megy (a 80-at pl. kedveli), lassan gyorsul (legalábbis ha előttem van, faluból kiérve nem váltok vissza, mert Cili ugyan nem penge ötödikben gyorsításban, de Alvaro mögé bőven sok. egyedül visszaváltok hármasba s nyélgáz, főleg, ha jönnek utánam. egyszer valami kamion szórakozott velem vagy mi, országúton nem ért utól, téptem, mint állat, hogy elhagyjam, de a következő falun belül feljött, mert a falu hosszú volt, ő meg tett magasról a sebességhatárra, pedig Cili mutatója se ragadt éppenséggel az 50-hez).Már én is kezdem unni magam, ez súlyos.
Úgy néz ki, kezd motorozós idő lenni, legalábbis utasként. A semminél az is jobb, no. Remélem, Alvaro kiheverte a fagyos útjait annyira, hogy menjünk pár kört

De bízom abban, hogy hamarosan Cilire is sor kerülhet. Ha nem most, akkor 2 hét múlva úgyis elkezdődik a szezon
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Integra
üzenetére
A fogyasztási témáról annyit hogy tényleg sokaknál önigazolás ha keveset eszik a kisebb motorja: lásd ilyenkor jönnek azzal hogy ebben jobb az övék.
Viszont tényleg van aki alapból teljesen normálisan megy úgy ahogy az ő szíve-kedve tartja, de egyszerkétszer kíváncsi hogy mennyire keveset tud kihozni a gépből.
Ez olyasmi mint a tuning a számítógépnél. Addig baszogatod míg kihozol belőle egy eszméletlen órajelet, aztán visszaveszed és használod úgy ahogy egészséges.
Szerintem ez valahogy így van a legtöbbeknél... -
alvaro
senior tag
Visszakerestem, a fazer az, úgy-e? Hát akkor gratulálok, nyújtson neked örömet, jelentsen az akármit is a számodra

Egyébként ja, végülis 20 méter elég latyakban. Pláne, hogy a múltkor hazavittem 25km-ről, illetve hazavitettem vele magam, csak nem hagyhattam kint szegényt a hóesésben a munkahelyem előtt... Na, ez viszont nekem se fér bele az örömmotorozás definíciójába, hanem szigorúan A->B.
-
zsoltee10
addikt
válasz
Integra
üzenetére
elég szélsőséges vélemény szvsz. A motorozás nem csak a pályamotorozásról és a száguldásról szól. Voltam én is a Hringen, legyalultam a gumi szélét, és baromira élveztem. Ugyanakkor sokkal jobban élvezem a kirándulásokat, azt, hogy idegen, gyönyörű tájakra jutok el, és ehhez nem kell kiélezett futómű, de még 200Le sem. Persze ebben a műfajban is megvan mindenkinek a maga zsánere, én is szívesen kirándulnék a BMW R1200RT-n, szó se róla, de abban se a pengébb futómű, az erősebb motor mozgat, hanem a nagyobb test, nagyobb kényelem, nagyobb nyomaték alacsony/közepes fordulaton. Én is örülök, hogy kevesebbet eszik a motor, mint egy BMW R1200RT, de ha tehetném, azonnal vennék egyet, és tojnék a 6L-7L-es fogyasztásra. Ugyanakkor, ha valaki az alacsony fogyasztásra izgul, még nem biztos, hogy önigazolást keres a gyengébb motorjához, én értem mire gondolsz. Szerinted, ha anyagilag csak egy gyengébb motorra futotta valakinek, akkor az alacsony fogyasztásban keres önigazolást, hogy jobb legyen a lelkének. Ez viszont egyáltalán nem biztos, hogy mindenkire igaz.
-
titko
tag
Na, hogy békét teremtsek a topicban, ma hoztam el a vasat, lenn parkol már a garázsomban. Állat. Nem bírtam ki, hogy ne menjek vele latyakban egy 20 métert. VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
nem csinálok semmit, de nehogy már ne vállaljam a véleményem, meg hogy ne írhassam le, mert azonnal összeomlik a világ és bunkó leszek, mert valamiről mást gondolok..
semmi olyat nem mondtam, ami ne lenne tisztán érthető, de nagy itt a baj, ha ilyen mauerblümchenek vannak, hogy két kerek de nem azonos véleményű mondatot nem írhatok már le.... na ez a vicc.. -
alvaro
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Te nem fogod föl, hogy ez qrwára nem a pénzről szól. Mindig azt hiszitek, mindig...
Az pedig egész egyszerűen fizikailag létező tény, hogy a fogyasztást erősen befolyásolja a vezetési stílus. Pont.
szerk. de akkor leírom, szépen lassan: én NEM azt élvezem, hogy tépek mint a hüje, mert képzeld, mást is lehet élvezni. Én azt élvezem, hogy úton vagyok, benne a tájban, ami változik körülöttem, én pedig látom, érzem. Figyelj, ezt is leírom, így külön, mert úgy vettem észre, ezt még senki nem tette meg: NEM mindenki olyan, mint te. Sőt, ha valaki azt mondja, hogy nem olyan, mint te, az nem feltétlenül kompenzálja a kisebbrendűségi érzését. Még az is lehet, hogy tényleg másképp gondolkodik.
-
Integra
titán
válasz
alvaro
üzenetére
azt kéne felfogni végre, hogy adott egy motor, 2 kerékkel, x súllyal, y méretű motorral. az fogyaszt z-t. és kész. és a többit le kell szarni. ha te élvezkednél, simán rászámolhatnál +1 litert alaphangon, ha nem többet a csoda fogyasztási adataidra. mindjárt éreznéd, hogy más dimenzióban is lehet motorozni.
-
alvaro
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Meg kell nézni egy BSFC diagrammot. Kár, hogy motorkerékpárhoz még sose láttam olyan

De gyorsításnál tipikusan alacsony fordulat (korai váltás), határozott gáz. Lassításnál pedig ki kell gurulni, ami lendületed van, féket kerülni, motorféket is beleértve.
A vicces az, hogy mivel terhelve hatékonyabb a motor, ha túl erős ahhoz, hogy tisztességes terhelése legyen az adott tempón egyenletesen haladva, ezt lehet ismételgetni is, egyenletes haladás helyett. Nagyon jó akkor, ha egyébként unatkoznál, mert amúgy lehet, hogy csak zavar. De a legtöbbet az számít, hogy lendületből menj, és kerüld a fékezést.
És hát az is igaz, hogy célszerű lassan menni, mert a motorok (illetve a lovasok) alakja nem igazán kedvező légellenállás szempontjából. Az pedig nem viccel, négyzetesen nő a sebességgel.
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- AliExpress tapasztalatok
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon RGB Slider 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

majd csak óvatosan mintha mindenki téged üldözne

200km után az utánfutó laprugója eltört így a maradék 200km-ert 50km/h-val tettem meg. Besötétedett és úgy zuhogott a hó, h alig láttam. Amikor hazaértem 1 óráig takarítottam a mocit természetes jó érzéssel.

tök jól eldumáltunk, mennek majd 4 napos eu-s körre, horvát, szlovén területek. lehet betársulok majd hozzájuk. mikre nem jó a szauna? 
nooooormááááááális? és még kiszállt, fel akarta állítani a 20 kilós qrva, a 200 kilós gépet?
jéééééézus mááááária....mondjuk a motoros is érdekesen állt oda szó se róla...