Hirdetés
Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
csak, hogy "megnyugtassalak" ezt usa-ból hozták

-
VIBO
őstag
sziasztok
lenne egy motoros dzsekim és egy bukom. ha felteszem ide a pontos specifikációkat akkor tudtok mondani egy árat, hogy mennyit érhet?

-
válasz
runner 125
üzenetére
ez itt van nálunk
pont pár utcára megnézzem?tayrol: túrával kapcsolatban... azért néha meg meg indultunk... a döntögetős rész poén volt
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
remelem a hutoviz nem belole folyt ki es nem azalatt az ido alatt amig a mosas utan lefenykepeztek.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Shkiz0
üzenetére
Köszi, válaszolok itt.
Annyiért tényleg jó vétel volt bakker.
Speedmotor, ..esésmentes, kb. az új, vagy az sem.
Egyébként yoda írta - talán még itt is - , h néha még az új váza sem perfekt. De, ettől függetlenül, ha korrekten összerakják egy bukta után, engem sem riasztana el a vételtől.
Óra szerint mennyit futott?
mod.
Jéjjzus', ez igaz lehet? Nekem ez tutker pici lenne, csak keresgélek, nézelődök, s most találtam rá.
-
Kroni1
veterán
-
Djuree
félisten
bammeg ez se hülye
: [link] -
Djuree
félisten
jövök a kocsival főúton, szépen 50-el, egyik mellékutcából jön egy simsonos, kanyarodna kifelé elém jobbra, de nem is lassít, szét sem néz, aztán mikor már majdnem az úton volt meglátott, megijedt, satufék, úgy kicsúszott mint a pinty.
lassítok, nézem a tükörből mi lett, felpattant a motorra és ment tovább
nem ártana ha legközelebb figyelne... -
shiNIN
tag
válasz
TayRol
üzenetére
Szerintem az jobb, mint a sok

Nekem sajna nincsenek motoros haverjaim, vagy igen messze, vagy valami. És volt, aki túl lassan ment kezdő gyáva csúszós gumis mikromazsola hozzám képest, annak idején... De Alvaro hegyekben jó nekem
A balatoni motorozás után elugrunk Zalába is, ha már arra járunk, kedvelem azt a részt, kis gyakorlás az Alpokra, már ott sem tudok ötödikben menni... Legalábbis legutóbb nem tudtam/mertem, nem emlékszem már sokra. -
TayRol
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
mi csak negyen voltunk, de jo volt.

-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen valtozo. A 600-ra raraktuk anno a dobot az nem lett kulonosen rosszabb, de vegsebessegre gyengebb lett mint a gyari dobbal. Nem sokkal de kevesebbet ment.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Véleményem szerint sportmotoron minek állítani

Sosem használod ott, ahol beleszólna.Típusonként változó ez az injektor dolog, ahogy én látom. Nekem egy sima végdob mattot adott, másnak csak be se lyukad tőle. A modern lambdás motorok meg már mindenre érzékenyek.
-
Ferdzsoo
addikt
Nah, tegnap voltam motoros túrán, csapattal, de nem is motoros túra volt hanem inkább felvonulás...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
33 motor volt és vagy 40 egynéhány motoros.
Seeleje sevége, tök durva volt mindenki megbámult minket, és feltünő módon szinte az összes auós együttműködött velünk, körforgalomban megálltak, megvárták míg mindenki átér, ugyanígy egy elsőbbségadásos táblánál, szinte mindenhol előzékenyek voltak hogy együtt tudjunk maradni. És ez elég jól sikerült is.
Útvonal volt: Pécs -Marcali -Keszthely - Tapolca - Tihany - Egyházaskozár (itt brutál házi lepényt ettünk) Majd vissza Pécs. 400 km körül.
Elég jó tempót is mentünk ahoz képest hogy rengetegen voltunk, hát aki teheti egyszer menjen el egy ilyen összecsődülésre, baromi fílingje van.
Főleg mikor 30 motor a pirosnál áll egy városban és nem kapsz levegőt a benzingőztől.
-
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
van?

-
válasz
yodamastah
üzenetére
Ebben is K&N van, de szerintem ki fog kerülni belőle. Főleg hogy ugye nem adott a srác hozzá lötyit amivel karban lehetne tartani.
-
yodamastah
őstag
Ja pillango szelep szinkron
Hat lehet az egy dob cserenel nem biztos hogy kell allitani, sokkal nagyobb szukseg van az injektor map helyre allitasara. Persze rendszeresen ellenorizni kell, x kilometerenkent.De alapvetoen egy dob csere nem boritja fel nagyon a dolgot. Viszont egy direkt szuro + verseny rendszer mar igen.
-
Djuree
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
szinkron csak karbisnál van én úgy tudom

-
yodamastah
őstag
Nincs rendesen irhato ECU-ja. Annyit lehet tenni, hogy a gyari map-et 3 ponton tologatod fel le (also, kozep, felso tartomany). Az injektor map egy 2d-s map, ami a gazallas es fordulat tartomanyban rija le hogy mennyi benzin menjen befele. Ez szepen kiadja a levego benzin kevereket. A gyari beallitas egeszen jo, ha felraksz egy dobot vagy egy rendszert akkor az egsz felborul. De nem 3 ponton, a 2d-s terkepen van tobb szaz pont ami megvaltozik.
Szivtam en ezzel sokat es csak akkor lett jo a motor a yoshi rendszerrel, amikor felkerult ra a closed loop injektor vezerlo computer. A sima ECU-s 3 ponton allithato baromkodassal maradt ugyanolyan szar mint volt.
En csak azt nem ertettem milyen szinkronrol beszeltek. Mi kerul szinkronba mivel.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Jól mondod.
Onnan gondoltam, hogy csak szinkronra gondol, mert a padozás egyrészről egy valag lóvé, aztán kb hozna 3 lóerőt az a végdob? Bár nem feltétlen kell a Suzukihoz PC, mert emlékeim szerint írható ECUja van. Jóval parasztosabb, mintha 500 anként, vagy 250 fordulatonkénti felbontásban és gázállás szerint lőnéd be, de működik. Egy kipuffgázanalizátorral szoktak vele szórakozni. +10% dúsítást enged. Ez egy gyári Suzuki műszerrel lehet elvégezni. Bár nem tudom milyen modellekhez kompatibilis. Most nem lényeg.
Ha nem szól bele annyira a végdob, hogy az egész szívóoldalt megbolygassa és "gondolkodjon" gázadásnál, akkor én sem szarakodnék a beállítással. Ha meg igen, akkor azonnal vissza a gyári.
Szinkront meg azért szeretik az emberek, mert az alapjárat szép sima lesz tőle. Ha oda állítják. Sarkítva 1/4 gázállás fölött már az égvilágon semmibe nem szól bele, ez az első amit kérnek a motortulajok
-
yodamastah
őstag
Milyen szinkronrol beszeltek? Kupufogo cserekor az injektor mapet kell(ene) hozza allitani a rendszerhez azta csa.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Természetesen a szinkron. De sose lehet tudni mit hoz majd a jövő
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Valoszinuleg az injektor beallitas alatt a gazallas/fordulat tartomanyhoz passzolo levego/benzin keverest erti. Lasd: power commander, afrtuner, bazzaz stb...

A "lepadoztatas"-hoz minimum egy power commander is kellene bele.
-
válasz
Shkiz0
üzenetére

Persze megy privi, de szinte leírtam ide is mindent már.
De akkor már ide is:
Szóval 850-re volt tartva, 780 lett a vége. A motorhoz szinte nulla kiegészítő van. Van hozzá egy pár kulcs, egy fogó, egy imbuszkulcs, csavarhúzó stb, azt kb ennyi is. Nincs hozzá üléspúp, nincs gyári dob, csak a yosi ami rajta van. Adott viszont a srác egy tárcsára rakható zárat grátiszba. Az első teló tuti volt kiszedve mert a jobbos féktárcsa valószínűleg cserélve lett, valamint a futómű se a gyári értékeken áll. Ezt majd a szervizkor orvosoltatjuk.A motor állapota rendben van, viszont vannak rajta nyomok amik arra utalnak hogy estek már vele legalább 1x. Vázon látszik festéshiba, illetve a kormánynál látszik hogy a kormány bebicsaklott, és a jobbos tükrön látszik pár horzsolás. Maga a festés makulátlan, még talán a kelleténél is újabb, lehet hogy kompletten lettek cserélve az idomok vagy nem használhatták mert nem látszik rajtuk az esés nyoma. A váz maga nincs deformálódva és nem is húz semerre sem, ha elengedem a kormányt. Kellett bele egy akku, illetve vettem egy láncspray-t is mert már eléggé száraz volt a lánc mikor elhoztam. A baloldali LSL bukógomba hiányzik, a tulaj szerint lelopták. A fékbetét elől nem eredeti már, viszont rendben teszi a dolgát. Az első fékolajtartályban túl sok volt valamiért az olaj, abból le kellett szívnom egy kicsit. Az első gumi az fasza, a hátsó is elmenne még egy keveset, de yodamastah szerint érdemes lecserélni mert igazság szerint nem az utcára találták ki. Haver holnap megy gumiért, azt mondta hoz pár Michelin Pilot gumit, úgyhogy ha jó áron adja akkor ez lesz rátéve a jövő héten, ha nem akkor veszek egy Metzeler M3-at.
A tulaj szerint tavaly volt olajcsere, de én sose adtam az ilyen dolgokra, szóval az összes folyadék cserélve lesz benne jövő hétvégén (olaj, víz, fékolaj) mert csak akkora kaptam időpontot. Ezzel együtt szerintem fog kapni egy garnitúra gyertyát is, ez már nem oszt, nem szoroz. Illetve lesz egy injektor beállítás, meg az összes szűrő is cserélve lesz.
Ha ez mind megvan majd lehet kap egy új szett bukógombát is, hogy a jobbos ne árválkodjon ott magában, de lehet hogy le fog kerülni az is, és nem lesz rajta.
Ami még eszembe jutott az az, hogy a kuplungja nagyon fent fog, azon kell még majd állíttatni, de gyakorlatban asszem ennyi.Illetve épp most nézegetek ruhákat, meg csizmát, és kesztyűt.
-
válasz
runner 125
üzenetére

Persze megy privi, de szinte leírtam ide is mindent már.
-
.mf
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Szerintem megírja postban is, nem kell ahhoz privát. Oh várjunk csak, már meg is tette
K4 750, 780k, folyadékok és gumi cserés. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ha ez a gipro féle típus specifikus jeladó cucc, akkor annak frankón kéne működnie.
gyuri: milyet vettél? -
Topiccsendőr
addikt
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nekem lakást kéne rámolnom meg takarítani, de így valszeg végre azt is fogom csinálni

-
Djuree
félisten
na megpróbáltuk faterral bekötni a sebességfokozat jelző-t, de nem jött össze. valahogy nem kap jelet a cucc a főtengely pozíció jeladótól. pedig úgy kötöttük ahogy a leírásban van, meg fordítva is próbáltuk, úgy sem volt jó. valaki kötött már be ilyen? 3 helyre kell kötni. kell neki egy fix 12 volt, ez ugye adott, egyértelmű, kell neki egy sebességjeladó, ez is tiszta, meg a főtengelyről szedi a fordulatszámjelet, na ez nem akart működni
de érdekes módon műszerrel is ráálltunk, és nem mutatott semmit, ahogy alapjáraton pöfögött, pedig kellett volna valamit látnunk a multiméteren....fura... -
Integra
titán
holnap ha szerencsénk van, reggelre megint leszakad ez a kurva eső...
mondjuk én ma verettem egy nagyot, de megint beszopjuk kecsót, remélem nem megint esőre fogok vasárnap kelni..
-
shiNIN
tag
Kezd hiányozni a motorozás, hamarosan mennem kéne egy szép nagy kört
Mondjuk Keszthelyig és vissza, most az van betervezve, fotózással. Novemberben is szép volt, de most különösen az lehet.
Továbbra is az útfelújítás szezonja van, itt acsán gyorsan megcsináltak egy szakaszt, ráfért, mondjuk a többi részen is akad nyomvályú, de kibírható. Persze már rég kirakták a 40-es táblát, hogy szokjuk, de én már rég nem hiszek nekik. Ez amúgyis vörös posztó nekem.
Alvaro mesélte, hogy Lovasberény előtt is akcióznak, így ott 40-60-40 táblákkal kezdődik a móka, majd a hátralevő 2 km-en még háromszor kiteszik a 40-es táblát, mondjuk azokat nem mind teljesen ok nélkül
Érdekel, hogy Berény után csinálnak-e valamit az úttal, a megyében van ugyan rosszabb szakasz, de azért nem sok és a 811-es azért nem az a 2 kietlen falu közti kis izé, viszont az egyik sáv szinte járhatatlan.
Nézegettem a motorozz.hu-n a túrákat, van pár szimpatikus, de nem tuti, hogy nekem jó lenne pontosan követni mások tempóját és megállási ütemét... Pedig társaságban motorozni nem rossz, eddig egyszer volt részem benne, s hiába voltam lemaradós (pedig magamhoz képest igen gyorsan haladó) mazsola, jó volt
-
.mf
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Már a feltételezés is sértő

Nem nézek TV-t. Tegnapelőtt, de lehet, hogy még tegnap is, azt mondták, hogy pénteken már zápor-zivatar, majd éjjel megérkezik a front, s utána szombat fullszar. Ehhez képest péntek reggel egy kis eső nyomait láttam, s azóta príma idő van.Azért ma is gurultam egy jót a budai hegyekben, 3 körül indultam, s az előbb érkeztem haza. Jót tett márciusban a Safety-s tréning: nemhogy felejtettem volna tavaly óta, hanem jobban is ment (igaz még így is biztos rossz nézni, de magamhoz képest fejlődés
). Tovább merem dönteni kanyarban, jobban tartom a stabilgázt, nagyobb a kanyartempóm.Viszont most, pont miután hazaértem, elkezdett viszketni a szemem. Rohadt városvezetés, hogy mindenhová ezt a hasztalan nyárfát ültetni (aka "vattafák"), nem szép, fája sem jó, viszont a vattája mindenütt száll és felgyülemlik, s mellé rohadt allergén is. Csak azon csodálkozom, hogy a sövényeket nem parlagfűből vonják, a sportpályákat pedig nem csalánnal ültetik be, ezekután az is beleférne...
-
.mf
veterán
válasz
Shkiz0
üzenetére
Hajrá, aztán eleinte csak óvatosan

---
Hülye meteurulógusok... hazudják a szar időt, erre ma is verőfényes napsütés. Tegnap is beijesztettek, motor nélkül mentem el; aztán este jöttem haza érte; s mivel mára már biztosan rossz időt hazudtak, ezért tegnap este a városban ill. a budai hegyekben csavarogva kimotoroztam magam, a reggelt meg átaludtam -- ha tudtam volna, hogy ilyen jó idő lesz, elmentem volna valamelyik ringet megnézni korán reggel, amíg még nincsenek sokan...
-
TayRol
nagyúr
1250-es Bandit a suzukai palyan.
biztos nincs semmi modositva rajta...
-

Mert még az nem lett cserélve.
Vasárnap hoz a gumis haver cuccokat azt mondta lesz pár darab Michelin Pilot jó áron szóval lehet az lesz a Metzeler helyett.
Ma csak az akku lett cserélve, meg a láncot tettem rendbe.
Hétfőn intéződik a papírozás, aztán jövő hét végén vagy köv hét elején fér be a moci az aktuális szervizre. -
shiNIN
tag
válasz
TayRol
üzenetére
Lehet, hogy nekem is
Modjuk egy G650 GS, annyira logikusak, hogy a ma F650 GS az 800 köbcentis sorkettes...
Most ugyebár koreai van
De még csak 26ezerrel, remélem, belemegy még legalább 100 ezer... Teresába minden bizonnyal bele fog, ha nem jön el az apokalipszis vagy valami. Lövésem nincs, mi lesz a benzinnel és mikor, kezd durva lenni a helyzet, az exportőrök egyre többet használnak el országon belül s ha nem jut mindenkinek, akkor gond lesz. Nem mi vagyunk az erősebb kutya, az tuti. -
doc
nagyúr
az egyik sportmotoros topicban talaltam, szerzo egyelore ismeretlen:
A Motoros
Mivel az emberiség nagy rendszerezõ természettudósai eléggé el nem ítélhetõ módon idejekorán visszaadták testüket az örök körforgásnak és zseniális lelkük sem törõdik azzal, hogy botcsinálta asztaltáncoltatóknak mondják tollba életmûvük folytatását (talán ezért sem használatos a halálmû kifejezés...), így nekünk kell felvennünk a pennát, hogy befejezzük a mûvet!
Mélyreható kutatásaim során bukkantam arra a szomorú tényre, hogy sem Karl von Linné (1707-1778), a nagy rendszerezõ 1735-ben megjelent Systema Naturae címû alapmûvében, sem Alfred Brehm: Az állatok világa (1869) címû korszakalkotó könyvében, sõt még Nagy Lajos Képtelen természetrajzában (1921) sem szerepel az evolúció fájának legújabban kiserkent hajtása: a Motoros.
Megfigyelve a Motoros hat végtagját (két kar, két láb, két kerék), a kitinszerû kemény képzõdményt a fején, csillogó páncélzatát a testén, a felületes szemlélõ könnyen úgy gondolhatja, hogy egy nagyranõtt rovarral találta magát szembe. Ám amint megáll és elválik alsó testrészétõl (motor, ld. késõbb), a felületes szemlélõ álla leesik, mivel most meg úgy tûnik, hogy egy ember áll elõtte... Ez már közelebb van az igazsághoz, de messzebb, mint Makó Jeruzsálemtõl...
A Motoros nem Motorosnak, hanem embernek születik, késõbb alakul át Motorossá, ebben hasonlít a kakukkhoz, bár kakukkolni nem szokott. A kakukk sem szokott motorozni, ebbõl következik, hogy a Motorosnak és a kakukknak semmi köze nincs egymáshoz azon kívül, hogy egy másik faj neveli fel kicsinyeiket. Az viszont biztos, hogy a Motoros az emberbõl fejlõdik ki, tehát Charles Darwin (1809 - 1882) elmélete alapján nyilvánvaló, hogy a Motoros az evolúció következõ, egyszersmind legfejlettebb lépcsõfoka.
A Motoros testi felépítésében nagyban hasonlít az emberhez. Legszembetûnõbb különbség kettejük között a Motoros alsó felén található speciális testrésze, a motor. Ez a testrész igen sokféle lehet, melynek sokszínûsége indokolja, hogy újonnan felfedezett fajunk egyedeit tudományos módszerességgel alfajokba soroljuk. Néhány dologban azonban mindegyik ilyetén testrész megegyezik: (legalább) két kerék elnevezésû végtaggal rendelkezik, vannak rajta az evolúció során ésszerûen kialakult helyek a motoros többi végtagjának és ülõgumójának (ezek az úgynevezett kormány, lábtartók és ülés); azonkívül önálló, a Motoros testének többi részétõl elkülönült anyagcserével rendelkezik. Figyelemreméltó tulajdonsága a Motorosnak, hogy a motorjától idõlegesen el tud szakadni, és életfunkciói ekkor is fennmaradnak. Sõt, miután újra egyesítette testét, a motor életfunkciói is visszatérnek. Ez egyedülálló képesség, melyhez hasonlót csak a földigiliszta tud produkálni, amikor ásó útján szaporodik, ám az sem képes arra, hogy ha összeillesztjük a keletkezett két új földigilisztát, újra egy földigiliszta legyen belõle. Ebbõl is látszik, hogy a földigiliszta milyen önfejû állat.
Ezen kívül a Motoros motor nevû testrészének még számos, szûklátókörû elõdeink számára elképzelhetetlen képessége alakult ki. Például a motort egyszerre akár több Motoros is használhatja, ezek alapján láthatjuk azt is, hogy szélsõséges esetben még olyan Motorossal is találkozhatunk, akinek nem fejlõdik ki ez a testrésze. Õket a Motorosok saját nyelvükön általában a 'gyalogbéka' ill. 'szerencsétlen flótás' néven nevezik. Elképzelhetõ továbbá az is, hogy a Motorosok idõlegesen nem saját, hanem más Motoros motorjával egyesülnek kis ideig élénk szimbiózisba, bár ez viszonylag ritka, mert minden Motoros nagyon ragaszkodik a saját testrészeihez. Ez alól csak az a kivétel, amikor más testrészeihez ragaszkodnak, de errõl majd részletesen szólunk a szaporodással foglalkozó részben.
A Motoros fejrészét kemény, gömbölyded alakú képzõdmény, az ún. bukósisak takarja. Ennek formája és színe még az alfajokon belül is változatos képet mutat, így azt jelen publikáció méretének korlátossága miatt nem részletezzük. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy nem szabad összekeverni a bukósisakot a rohamsisakkal még akkor sem, ha némely Motoros krómozott rohamsisakot visel bukósisak gyanánt, mivel a rohamsisakot a katonaállat viseli, mely faj és a Motoros között a rendszertanban nem csak az ember, hanem például még a papucsállatka is helyet kap.
A Motoros testét az emberhez hasonlóan bõr fedi, azonban az embertõl eltérõen ezen felül némi pamut közbeiktatásával újabb bõrréteget visel. Ennek színe és mintája is igen változatos még egyes alfajokon belül is. Vannak azonban olyan alfajok is, melyek jellegzetesen elhagyják a második bõrréteget és leginkább az emberhez hasonlatos kültakaróval rendelkeznek (Szocimotorosok). A Motoros felsõ két végtagján bõrkesztyût, középsõ két végtagján bõrcsizmát, alsó két végtagján gumit visel. Gumit idõnként máshol is visel, de errõl már elõttem kimerítõen értekezett tudós kollégám, dr. Veress Pál, így errõl most nem írnék bõvebben.
A Motoros az egész világon elterjedt faj, szinte mindenhol megtalálható, ahol az ember is él. A mérsékelt égövben általában téli álmot alszik, ilyenkor csak elvétve látni Motorost. Erre az idõszakra a Motoros embernek álcázza magát és a napokat számolja a tavaszig, néha meglátogatja megsimogatni motorját és gyengéd szavakat susog a tanksapkájára. Ez alól csak néhány alfaj kivétel (a Postásmotoros és a Rendõrmotoros), õk télen sem hagyják el ezt a fontos testrészüket.
A Motoros társas állat. Bár gyakran látni egyedül Motorost, ám ez nem jelenti azt, hogy magányosan szeretne járni. A Motoros komfortérzete exponenciálisan nõ, ha más Motorosokat lát, ez általában kiváltja belõle a balkéz megemelkedésével járó, ún. Másikmotorostlátok-reflexet, amit az emberek gyakran tévesen integetésnek értelmeznek. A jó idõ beköszöntével egyre többször lehet több Motorost együtt megfigyelni. Ha egyre több Motorost látunk egy irányba haladni, akkor nagy valószínûséggel a Motorosok haladási irányának metszéspontjában egy érdekes rituális társadalmi szokást, ún. Motoros Találkozót találunk. Ilyenkor akár több ezer Motorost tanulmányozhatunk egyidõben.
A Motoros táplálkozási szokásai szinte teljesen megegyeznek az emberével. Kivétel ez alól, amikor a Motoros aláveti magát a Motoros Találkozó íratlan szabályainak, ilyenkor étrendje fõleg a sör, bor, pálinka, tequila és egyéb alkoholtartalmú italok személyre szabott kavalkádjából áll.
Mint már említettem, a Motoros nem feltétlenül Motoros hím és nõstény példányok nászából származik, hanem emberi egyedekbõl fejlõdik ki. A faj fenntartása szempontjából tehát logikus és érthetõ, hogy a Motoros emiatt minél több emberrel igyekszik némi kapcsolatot létesíteni, amit valóban meg is figyelhetünk -fõleg a hím- Motorosoknál. Természetesen vannak nõstény Motorosok is, ám ezek aránya lényegesen kisebb, mint az emberek között, és a hím Motorosok között tapasztalható szaporodási kényszer sem olyan jellegzetes. Azonfelül azok a nõstény Motorosok, amelyek már szert tettek egy hím Motorosra, igyekeznek a hím szaporodási kényszerét saját személyükre korlátozni.
A Motoros élettartama általában rövidebb vagy hosszabb, mint egy hasonló felépítésû emberé. A Motorosok között több mondás is utal erre: "Soha ne menj gyorsabban, mint amilyen gyorsan az õrangyalod repülni tud!", "Senki nem látott még öreg vakmerõ Motorost.". Mindazonáltal ha a Motorosokat -a tudományos tényszerûséget most szándékosan félretéve- emberként kezeljük, azt látjuk, hogy még a motor nélkül is boldognak tûnnek, pedig eme nevezetes testrészüktõl való elszakítás nagyban csökkenti elégedettségük fokát, hosszas elkülönítés elvonási tünetekhez, akár múló depresszióhoz is vezethet.
A Motoros legelterjedtebb alfajai (a teljesség igénye nélkül):
Szocimotoros: általában kispénzû vagy megszállottan szerelni vágyó emberekbõl alakulnak ki. Õk a mai napig élvezik a szocialista ipar áldásos tevékenységét. Jellemzõ rájuk a kétütemû testrészükbõl kiáramló vad zaj és gomolygó füst. Gyakran megtalálhatók az utak mellett is, a motor mellett annak elsõsegélyt adva. Emiatt sokoldalúan képzettek. Közöttük találhatóak legtöbben olyanok, akik akár több Motorost is képesek motorjukon cipelni, az ún. oldalkocsi segítségével.
Chopperes: kizárólag fekete bõrt visel, lehetõleg minél több rojttal. Megszállottan fejleszti motorját, mesteri módon bánik a flex-szel és mûvészi szinten hegeszt. Legnagyobb sértés, amit soha ne mondjuk neki, hacsak nem gyõzõdtünk meg elõtte arról, hogy el tudunk menekülni: "Pont egy ilyen motort láttam a múlt héten!". Jellemzõje a motor nélkül is széles terpesz, a mély, puffogó hang, néhány tetoválás (nem kötelezõ) és a sörhas (ez sem). Kedélyes teremtmények, bár szeretnek a hozzá nem értõk szemében morcosnak látszani.
Speedmotoros: általában már tiritarka kültakarójával felhívja magára a figyelmet, sokuknak teknõspáncélhoz hasonló képzõdmény nõtt a hátára, bár a teknõsnél jelentõsen gyorsabbak. Testük különbözõ részeit szinte lehetetlen elkülöníteni, képesek teljesen összeforrni motorjukkal. Amennyiben valami üvöltõ-visító hang kíséretében elszáguld melletted egy színes csík, majdnem biztos lehetsz abban, hogy speedmotorost láttál. Ebbõl az alfajból fejlõdött ki a Streetfighteres család, amely mûvészi szinten mûveli a közönséges emberek számára öngyilkossággal egyenértékû mutatványokat.
Túramotoros: ez az alfaj az emberek számára legkonszolidáltabbnak tûnõ csoport. Õk tulajdonképpen kényelmet szeretõ Speedmotorosok... vagy sebességet szeretõ Chopperesek? Egymással több dologban szoktak versengeni: milyen régóta nem volt orvosnál a motor, milyen alacsony az anyagcsereigénye, milyen távot mentek vele egyhuzamban. Egyébként békés társaság.
Endurós: számára a legfontosabb igazság: két pont között legrövidebb út az egyenes, eszerint is szokott közlekedni. Nagy természetbarát, az árkok-bokrok kedvelõje. Közöttük külön kasztot alkotnak a testükre igen igényes példányok, akik szigorúan megkövetelik maguktól a 100 kg feletti testsúlyt és 110 cm-es derékbõséget.
Ezek az alfajok látszólag hajlamosak az egymás közötti torzsalkodásra, ám ez csak szellemi képességeik szintentartására szolgál. Ez rögtön szembetûnik akkor, amikor szóba kerül közöttük a Mûmájer.
A Mûmájer olyan ember, aki motorosnak szeretne látszani, de nem az. Úgy gondolja, hogy Motoros attól lesz az ember, hogy szerez magának egy motort, de ebben téved, mert ettõl õ csak legfeljebb "motorral rendelkezõ ember"-nek nevezhetõ. A Mûmájert már messzirõl meg lehet ismerni arról, hogy hangosan kérkedik azzal, hogy õ Motoros. A Mûmájert gyakran lehet látni például rövidnadrágban, pólóban motoron ülni, amitõl egy Motorosnak feláll a hátán a bõrkabát. A Mûmájer soha nem gyógyítja saját maga a motorját, olajos még soha nem volt a keze. A Mûmájer általában újonnan veszi a motorját és kizárólag gyári alkatrészeket és kiegészítõket vesz hozzá. Soha ne bõszítsünk fel egy Motorost azzal, hogy jelenlétében egy Mûmájert Motorosnak titulálunk, mert örökre elveszíthetjük elõtte szavahihetõségünket!
Szociológiai szempontból a Motorosok igen érdekes csoportot alkotnak. A motorok látványára vagy akár csak a hangjára is úgy reagálnak, mint legyek a ragacsos papírra és azonnal ott teremnek. Amint egy Motoros megáll valahol, biztos lehet benne, hogy 2 percen belül megszólítja egy magát embernek álcázó másik Motoros és megkérdezi: "Mekkoramennyiteszikhányévesmennyitmegymikorvettedmennyivanbenne
?"Nagyon érdekes tulajdonsága a Motorosnak, hogy idõszakosan láthatatlanná válik. Ez fõleg akkor történik meg, amikor valaki kitolat az útra, átsétál az úton, vagy csak egyszerûen kanyarodni készül. Ekkor láthatóságát a Motoros csak erõteljes dudálás és villogtatás útján tudja visszaszerezni. Ha szerencséje van... ha nem, akkor az õrangyalát is be kell kapcsolnia.
Mindezekbõl világosan látszik, hogy ez az elsõ ránézésre titokzatosnak tûnõ faj megérdemli a törõdést és odafigyelést, melyre egyedei nagyon hálásan reagálnak ("Ki a motoromat szereti, rossz ember nem lehet!"). Úgyhogy vigyázzunk rájuk, hogy minél kevesebbszer legyen szükségük az õrangyalra...
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ennyi.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nekem kéne.

-
Djuree
félisten
á most meg az aprilia tuono tetszett meg nagyon
mióta láttam-hallottam élőben az e-ringen... -
Integra
titán
-
Prof01
veterán
válasz
Steven
üzenetére
Van különbség persze. Ott is van különböző viszkozitású. Olyan kell bele, amit gyárilag előírnak. A leggyakoribb a 10W-s, én olyat raktam az enyémbe.
Vétel után az első héten kicseréltem minden létező folyadékot a mociban. A telóolajat és a fékfolyadékot is 2 évente kell cserélni. Fékfolyadéknál különösen veszélyes lehet, mert ez idő alatt a levegőben található nedvességet felszívja, romlik a hatásfok, és nyomáskor túlmelegszik a fékfolyadék.
Nem drága dolog, főleg, ha otthon magad megcsinálod és akkor egy ideig nincs gond.
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha 2 évente tényleg cserélik, akkor nincs ilyen gond.
Bár szerintem vannak elég fos minőségű fagyállók, amik idővel zavarosak lesznek, elszíneződnek stb. -
TayRol
nagyúr
bazz, mindenhol 2 het a rendelesi ido 160-as z8-ra.

-
shiNIN
tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Normál nappal megvagyok, akkor van gond, ha naplemente előtt nyugat felé megyek... A nap egyenesen a szemembe... Nagyon kezdőként ilyen körülmények között mentem a hetesen, az akkor nekem még ijesztő rohanás volt, nem láttam szinte semmit... Rövid távon szürreális, országúton még OK, azt látom, hogy a ragyogásban van-e sötét folt mint jármű, faluban volt már, hogy 50 méterről nem láttam, hogy jön-e kanyar, na olyankor megyek rohadt lassan.
A traktormajálisról jöttünk haza délután keletről. Na ott majd' kifolyt a szemem. Nem vagyok én a napfényhez szokva, a szobám nagyon sötét. Szerencsére nem tartott sokáig, előkerültek a fák
Ritkán vezetek ilyen körülmények között, nem akarok sötét plexit, valahogy mindig megtalál az eső, s bár esőben nem látok a plexi miatt (ja, Ausztriában a pinlockos is bepárásodott, de amúgyis mindegy, mert ha nem az, akkor a szemüvegem teszi, de a vízcsöppek is zavarnak), nem szeretem állandóan felnyitva tartani, mert akkor meg a szemüvegem lesz vízcseppes... Walpurgisnachtkor állandóan le-föl pakoltam a plexit... Szeretek látni.
Mondjuk nem tudom, mennyire sötét egy sötétített plexi... S tavaly nem is mentem olyan sokat... Majd meglátom. Idén tuti marad az, ami van. -
Djuree
félisten
válasz
Integra
üzenetére
oakley az jó cucc

Feree13: ez fura. nekem érzékeny a szemem a napra, meg pl. a vakura is, ha belenézek egyből bekönnyezik a szemem. ha süt a nap délután 2-kor, nem is látok, a földet kell néznem, különben megint bekönnyezik a szemem. de nekem a sima plexi teljesen jó, a legnagyobb napsütésben is. ezt én sem értem, gondolom valahogy pont úgy árnyékol a sisakom. én is vennék sötétített plexit, csak nem tudom a sisakom pontos tipusát és neten sem találom, már elég régi cucc

-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ne haragudj, de ez nem igaz. Autónál is gyakran előfordul a dzsuvásodás. Nekem nem hengerfejes az autóm, de elég retkes volt a rendszer 12 éves korára, nem ártott kitakarítani. De még tudnék példát mondani...nem egy autón láttam lerakódást 10 éves kora környékén, amiben nem cserélik elég sűrűn.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kössz srácok ... a biztonság kedvéért le cserélem amúgy is esedékes... teló olaj akkor mindegy mit vesz az ember csak hozzá való legyen?
-
Topiccsendőr
addikt
Aktív témák
- HOPPÁ! HIFIMAN Arya Unveiled - Over-ear planar fejhallgató - ÚJ! BONTATLAN!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
- Eladó ZOTAC Gaming GeForce RTX 5070 Ti SOLID OC
- Apple watch Ultra megkímélt kiváló akku dobozos
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / 16GB DDR4 / RTX 3050 / 512GB SSD!
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

pont pár utcára megnézzem?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

K4 750, 780k, folyadékok és gumi cserés.
de érdekes módon műszerrel is ráálltunk, és nem mutatott semmit, ahogy alapjáraton pöfögött, pedig kellett volna valamit látnunk a multiméteren....fura...