- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
titko
tag
Hitetlenek vagytok! Én még ott járok, hogy elesett, és fennmaradt a motoron 180-nál, amin a kamion úgy ment át, hogy megvédte a váz a motorost
-
titko
tag
válasz
Daywalker #49086 üzenetére
Azt a hozzászólást én is olvastam
idézet:CubΕ
jó kis gép ez..., ha meg akarsz halni. Én a biztonságos motorozást szeretem ezért vettem BMW-t, aminél legalább van esélyem egy nagyobb ütközésnél is. Ismertem olyan BMW motorost aki elkapott egy autót hátulról 180-nál. Kijött elé az autópályán. Az autós ment kb 110-el. A motoros elesett, majd átment rajta egy kamion is, de a BMW váza olyan erős volt hogy megvédte az embert.
Mindez egy gs 500-ról szóló cikk hozzászólása -
titko
tag
Na végre ma sikerült egy jóízűt gurulni.
Mint tudjátok idén csináltam meg a jogsit, ma volt az első alkalom, hogy szerpentinre merészkedtem. Hát mit ne mondjak nem úgy ment mint vártam. Az elején szó szerint fostam dönteni, nem tudom miért, így 2 km/h-val fordulgattam a kanyarokban. Délutánra a sok kanyar hatására belejöttem, de úgy látszik szégyen nem szégyen ezt kőkeményen meg kell tanulnom.El is megyek valamilyen tréningre, ajánljatok már valamit. Nem pályázni akarok, de legyen már merszem tempósan és biztonságosan fordulni.
Más: ma nem tudom mi volt, de az autós kollegák előtt le a kalappal. Segítőkészek voltak, figyeltek, és egy sem akart megölni -
titko
tag
Gyerekek, ma újra gurultam egy jót.
Már két hete az van, hogy amikor mehetnék szar idő van, amikor jó idő van dolgozom. Ma összeszorítottam a fogam, bár elég cudar időnek nézett ki bentről elindultam. komor felhők, illetve erős szél kísért.
Találkoztam pár motorossal is.
A lényeg, hazaértem, leszálltam a mociról és leszakadt az ég. Hát szerencsém volt. -
-
titko
tag
válasz
TayRol #46375 üzenetére
[link]
ez a cég gyártotta, ezt a típust használom.
A pontos megnevezése Silencium egyéni zajvédő füldugó.
5000 ft volt a pár. minőségtanúsítvány is van hozzá, teljesen profi cucc.
A linken ha tovább mentek, vannak partnerek fül, ott lehet keresgélni.
Ha valaki itt Kecskeméten szeretné megcsináltatni, szívesen elviszem a repülőkorházba. -
titko
tag
Mint írtam régebben beszámolok fülvédő ügyben.
A héten elkészült, és tegnap kb 100 km-en teszteltem.
Mint tudjátok elég új motoros vagyok, ez előtt 20 évvel motoroztam utoljára simsonnal. Amikor eldöntöttem, hogy nagymocit veszek, kb úgy gondoltam a motorozást mint tegnap.
Eddig nagyon zavart a kb. 100 km/h-nál fellépő szélzaj, illetve rávilágított, hogy az állból nyitható sisak nem a legjobb megoldás hang ügyileg.
A munkámból adódóan 2 évente teljes orvosi vizsgálaton esek át Kecskeméten a Repülőkórházban. (nem ez a hivatalos neve, de a köznyelv így ismeri). Az itteni fül-orr gégész ajánlotta ezt a fülvédőt, a pilóták is ezt használják címszóval.
Vettek mintát a hallójáratomról, és e minta alapján készült el a fülvédő.
Ami egy kicsit fura, az a behelyezés. Külön bal és jobb fülre készült fülvédőket bele kell forgatni a hallójáratba. A sisak nem zavar, nem mozgatja stb. Az emberi hangot elég jól átengedi, járó motornál sisakban beszélgettem, tisztán értettem mit mondanak.
A forgalom zaját átengedi, de szűrten. A csoda városon kívül ért, a szélzaj szinte minimálisra csökkent.
Előtte előfordult, hogy azt éreztem majd szét robban a fejem a hangos és dübögő szélzajtól, ez most teljesen kulturált, és halk határok között mozgott.
Megálláskor pl. tisztán hallottam a mobilom csörgését.
Én teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha valakit érdekel szóljon. -
titko
tag
Ma valamelyikőtök nem volt az Euroringen?
Haverok voltak pályázni, én meg elruccantam megnézni mi is ez tulajdonképpen.
Délelőtt csak ketten voltak én meg néztem illetve mértem a köreiket. Szívesen beszálltam volna, de 1 hónap és 1000 km rutinnal még most is az első körömet futnám. -
titko
tag
Sziasztok! A múltkor ment itt az agyalás füldugó tekintetében. Ma a munkámból adodóan bejutottam egy fül-orr gégészhez, aki felajánlotta, hogy csinál egy speciális füldugót, Meg is rendeltem, képzeljétek le kellett hozzá venni a hallójáratom mintáját, tehát egyedi füles lesz, állítólag a szélzaj, motorzaj frekvenciát szűri. Ha megjön tesztelem és beszámolok róla. Ha beválik tudok nektek segíteni benne hogy csináltassatok ( 5000Ft/db)
-
titko
tag
Bármilyen közlekedési morál kérdés rajtunk függ. Mi közlekedünk nap mint nap az utakon ( az itteni topiclakók más topiclakók, városlakók stb). Nekünk kell átgondoltan vezetni. Majd 20 évig én is csak autóból néztem a motorosokat. Ahol tudtam segítettem őket. Az esetek 99%-ban normálisak voltak. 1% viszont nem pl állok a lámpánál elcsorog mellettem, mikor odaér mellém húz egy kövér gázt, majd kiugrik a szívem .Mi ez ha nem parasztság. És ezek illetve hasonlók miatt vannak beskatulyázva a motorosok és az autósok is.
Menet közben arra kell gondolni, nem csak én egyedül vagyok az úton és az általam elfoglalt sáv nem csak az enyém. Vegyem észre a többi közlekedőt is. -
titko
tag
Mai nappal a kollekcióm utolsó hiányzó darabja is megvan (a jogsi). Most még a bürokráciára kell várnom egy hetet mire fizikailag is a kezemben lesz a papír. Legalább addig megszervizelem a vasat.
-
titko
tag
Üdv Embörök ( Itt Kecskeméten így mondják
)
Helyzetjelentés: Ma sikeresen abszolváltam a rutin vizsgát is. Illetve már 2 órát gurultam is a városban. A helyzet az, hogy b....szameg mennyi szarság van amire az ember nem figyel nap mint nap. Pl ezer éve járok egy utcában, ahol végig a bele torkolló utcákhoz képest elsőbbséged van. Na most én ma is így mentem, mikor az oktató felhívta a figyelmem, hogy elszúrtam: az egyik utca végén valaki kiverte a táblát, és mivel nem főútvonalon megyünk így az biza jobbkezes.
Úgyhogy ezt benéztem. Amúgy a ruha sisak kesztyű eddig jól vizsgázott.
Itt a fórumon nincs kecskeméti vagy közeli ember? -
titko
tag
Helyzetjelentés:
Túl vagyok az első és utolsó rutin gyakorláson. Nem kell megijedni, nem adom fel, de legközelebb vizsgázni megyek.
Ami érdekes volt: Balra tök jól ment a megfordulás, viszont jobbra nem.
4 órán keresztül rutinoztam, el is fáradtam rendesen. De legalább kipróbáltam a felszerelésem is. A sisak alá mindenképpen kellett a pamut maszk, facsarni lehetett belőle a vizet.
illetve az index kezelést még szokni kell kesztyűben. -
titko
tag
Szorítsatok, most megyek kresz vizsgára
-
-
titko
tag
A franc essen bele, hogy ilyen hosszú egy kresz tanfolyam (vagyis véges a vizsganapokon a létszám). Csak jövő héten lesz meg az elméleti vizsga és utána kezdem a gyakorlatot De tegnap már nem bírtam már magammal, a parkolóban mentem egy pár kört a Fazerrel. Brutális érzés. Nem is gondoltam, hogy ekkora élvezet lesz. Remélem április végére jogsival szelem az utakat, addig csak nézegetem meg néha beröffentem
-
titko
tag
válasz
zsoltee10 #42919 üzenetére
Hát most közelít a nullához
Motor fogyirol konkrétan nem tudok, de autó fogyasztásról annál inkább:
-flottaautók, egy évjárat ua a felszereltség minden és nincs 2 ugyanannyit fogyasztó autó.
-Saját kocsi: alapban 3000 fölött váltok el (1.4 16v) de egy hónapig próbáltam már 2000 nél váltani. 100 km en talán 1-2 dl volt a különbség.
Kár ezen vitatkozni, nincs két egyforma motor, nincs két egyforma motoros.
Ha meg valamelyik kollégám extra alacsony fogyasztásról mesél akkor megszoktam kérni valamilyen fuvarra, egyből a reális fogyival számolja az utat -
titko
tag
Na, hogy békét teremtsek a topicban, ma hoztam el a vasat, lenn parkol már a garázsomban. Állat. Nem bírtam ki, hogy ne menjek vele latyakban egy 20 métert. VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
-
titko
tag
Üdv emberek!
Ígéretemhez híven tájékoztatlak benneteket a dolgok alakulásáról.
Először is köszi mindenkinek a segítséget, a motorozás első lépését megtette. ( bár sokak szerint fordítva vagyok bekötvemegtaláltam az alkalmas mocit. Egy 2001-es Yamaha Fazer-lett a végén. Egyenlőre lefoglalózva, a hétvégére talán nálam lesz.
Így már csinálhatom a jogsit ez lesz a második lépés.
Közben már nézegetem a sisakokat, és a ruhákat. Esetleg jöhetnek vélemények tippek akciós ajánlatok -
titko
tag
Na ma sikerült ellátogatnom egy két motoros boltba. Az első helyen a hirdetés szerint lett volna Suzuki gs 500 Kawa Er5 illetve egy Hyosung 650. A Kawa már elkelt a Hyo élőben elrettentett a Suzuki gs 500 meg olyan semmilyen volt. Bár csak méretileg néztem meg őket, és elférek az 500-on is. Kipróbáltam 10 perc középsztenderen, mindkét láb fenn, nem zsibbadt. Viszont volt benn a boltban miközben a ruhákat nézegettem (legalább abban dűlőre jutottam ma
megakadt a szemem egy Suzuki sv 650-n. Az ára nem tetszett, de átmentem egy másik boltba (főképpen Suzukikkal foglalkozik) és ott minden szükséges információt megkaptam. A tulaj oltári rendes volt, beszélgettünk egy órát, és ő is megerősítette amit itt többen is mondtatok, hogy minimum 600 as gépet vegyek. Ugyan azokat a típusokat ajánlotta mint ti ( Hornet SV 650). Úgyhogy ezen az irányon indulok tovább.
-
titko
tag
Igazad van nem vagyok ellene a kis retro dolgoknak. Most már csak időt kellene szakítani fizikailag is megnézni a mocikat. Pénteken talán lesz rá időm, majd beszámolok a fejleményekről.
Hála istennek nem vagyok elkötelezve semelyik márka iránt, így nyitott vagyok mindenféle véleményre. -
titko
tag
Valahol itt van az igazság amit írtál. Sok-sok éve nem motoroztam, úgyhogy mondhatni 0 tapasztalatom van. Az életkoromból és a sok autóban töltött év alapján mondhatom megfontolt vagyok. Így inkább valami "kezdő" moci felé hajlok mintsem egyből egy 100 LE-s bitang jószággal keljen viaskodnom, és a tapasztalatlanságom kárát meginnom.
-
titko
tag
Hú srácok köszi az eddigi tanácsokat. Nem mondom, hogy tiszta a kép, de már kezd tisztulni. Valahogy a Kawa kezd a háttérbe szorulni, a Suzuki az árával, a Honda minden mással előrébb van. Valahol meg kell húzni a határt Én 500 nál húztam meg, mivel gondolom mint az autónál itt is kell egy szervizre gondolni.
-
titko
tag
válasz
runner 125 #41945 üzenetére
Lehet a héten megyek is üléspróbázni. Majd jelzem mi lett. De innentől kezdve olvaslak benneteket is "reszkessetek"
-
titko
tag
válasz
runner 125 #41943 üzenetére
Igen a Suzuki benne van a pakliban, viszont a Hondát így beteszem, hogy ajánlottad. Még a Kawa Er 5 is szóba jöhetne.
-
titko
tag
Sziasztok!
Már régóta gondolkodom motorvásárláson, de mindig volt valami más "fontosabb" dolog, így elmaradt. Viszont most nagy dilemmában vagyok, hátha ti tudtok véleményeket írni, ami befolyásolja a döntésem. A lényeg, változik a melóhelyem, és vonatoznom kellene. ( van autó is, de Pestre kell járnom majd, és a belvárosban parkoltatni eléggé nem kifizetődő) Havi szinten kb 7-8 alkalommal kellene mennem és Kecskemétről. (autópályán is lehet menni valamint a régi ötösön is)
Első gondolatom, egy nagytestű robogó volt , de a gyermekkori álmom valami naked moci.
Na most segítsetek mekkora köbcentis moci lenne a legmegfelelőbb ( 186 cm és 100 kg körül vagyok) minimális fenntartási költséget figyelembe véve. kb 500 000 Ft lenne rá.
Köszi
Aktív témák
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest