- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
niof
veterán
válasz
imibogyo #21127 üzenetére
Köszi szépen! Valóban a saját anyagból megoldva lenne a legjobb, és talán a legszebb, csak az a baj, hogy nincs olyan szerszámom, vagy ismerősöm, akinek lenne, amivel tényleg esztétikusan meg lehetne oldani. Megnézem mi a felhozatal ebben a rács kérdésben, hátha találok valami praktikus megoldást köztük!
-
-
-
Pubszon
veterán
-
Rider74
tag
válasz
imibogyo #20530 üzenetére
Köszönöm a választ. Nem is gondoltam bele, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen, vízsugaras vágáson kívüli technikával...
Megkérdezem mennyiért vágnák vízzel BP-n, de tartok tőle, hogy olyan összeget mondanak, ami irreális az én esetemben.
Ha ez lesz, akkor kap kívülről egy ilyet és kivágatom valami hagyományos módon.Tájékozódok az ügyben és jelentkezem.
-
abdulka1
őstag
-
flymi
addikt
válasz
imibogyo #20308 üzenetére
Akkor régebbi táppal kell próbálkozzak, gondoltam erre egyébként én is. Első nekifutásra amúgy karácsonyfa módjára próbáltam midenféle ventit egyszerre rákötni (egyszer élünk)
, volt közte azért komolyabb darab is 0.65A-es és hasonló darabok, de ezek szerint 5 darab is kevés volt neki.
Meg kéne oldanom, hogy egy tápegységről a lehető legtöbb különféle ventit egyszerre működtessek (nem számít, hogy az rpm-es darabok is maxon forognának).
Több Molex to 3 pin elosztóra gondoltam, gondolom nem gond ha nem egyforma paraméterrel bíró ventik kerülnek egymás mellé. -
flymi
addikt
-
-
flymi
addikt
válasz
imibogyo #19972 üzenetére
Egy csatornára lehet kötni két 20W 1900LM-es led reflektort? Tehát összesen 2x2-őt. Vagy ez már sok lenne a szerkezetnek. Fényerősséget tekintve elég lenne két darab is belőle? Falikarral az a baj, hogy az felfelé világít, így azt elvetettem. A refit meg fel lehet tenni a gerendára is, hogy lefelé világítson.
-
flymi
addikt
válasz
imibogyo #19972 üzenetére
Ahh, ne is mond, nekünk is nagyon jó lenne egy kapunyitó, de csak apránként haladunk. Egy hőnapja van meg a fóka, márciusra várjuk a babát, szóval össze kellett hozni egy gyerekszobát is, plusz itt volt még a féltető projekt is...
A felső rajzzal kapcsolatban a piros (L) lenne a pozitív és a kék (N) a negatív? Nekem ez kínai.
De a lényeg, hogy okés lesz, meg is rendelem. -
BullZeye
veterán
válasz
imibogyo #19939 üzenetére
Ezek jó ötletek, szerintem ezekből meg is van a végső megoldás.
1) Van egy régi rossz aksis fúróm, amiből ha kiveszem az akksit, akkor egy feszültségszabályzót és adaptert rákötök, akkor tudom a sebességet szabályozni, ugye (feltéve ha egy gyorskötözőt rakok a gombra ami állandó nyomást gyakorol rá)?
2) Kötök rá valami rugalmas kötelet, amit egy derékszögbe ferdített fémdarabhoz kötök, és amikor forog a csavar, mozgatja a rugalmas kötéllel az ágyat.
3) Adaptert rádugom egy okos konnektorra, így gyakorlatilag egy Xiaomi Switchel tudom ki-be kapcsolni a mozgást, és nem látszódik az elektronikából semmi, és gyerek se fér hozzá, valamint mivel roncsolás mentesen fel tudom rakni, később másra is fel tudom használni.
Van hiba a képletben?
Vagy ami egyszerűbb lenne simán egy DC motor szabályzóval, viszont nem tudom, hogy mekkorára vagy milyenre lehet szükségem, ha pár ezer forintból megvna, lehet inkább azt használnám fel, tudtok javasolni ilyet?
-
Nerazim
őstag
válasz
imibogyo #19939 üzenetére
Köszönöm a hasznos infókat. Azt hiszem tudom mi lehetett a gond nálam. Én nem voltam ennyire türelmes és 2-3 rétegből oldottam meg ráadásul sztem az első réteget nagyon vastagon vittem fel, szinte lefedte mindenhol a fémet. Azt hiszem jövő tavasszal-nyáron újra nekiugrok, de a végén lehet lehet rakok rá egy lakk fedőréteget csak az a bajom, hogy abból nem találtam így elsőre mattot csak fényeset az meg annyira nem tetszik.
-
Pöttön
őstag
válasz
imibogyo #19699 üzenetére
Ez szerintem azért nem lenne jó megoldás, mert ez csak a konnektorokat aktiválja, akkor ha a tv vesz fel áramot, viszont a soundbarnak van egy "készenléti állapota", attól ha kap áramot, még nem kapcsol be, csak a visszajelző ledeket világítja, szóval ettől független ugyan úgy be kellene külön kapcsolnom ahhoz hogy szóljon (szerintem).
-
Oliverda
titán
válasz
imibogyo #19390 üzenetére
2,5 hüvelykes meghajtókeretről van szó, tehát kb. 10x5x7 centis a cucc, picike. Nem lyukat kellene vágni bele, hanem az egyik részét kivenni, kvázi megrövidíteni, két helyen elvágni hosszában.
A "hol?" kérdésre továbbra is várom a tippeket, hátha tud valaki egy jó helyet BP-n.
-
Gold90
tag
válasz
imibogyo #19355 üzenetére
De mint olvastad a hsz-ben csak a kijelzo hasznalnam fel.Szoval tobbe nem kerul.De koszonom hogy kifejezted karorvendesedett a kacsintassal hogy a “paraszt benezte a rendelest”
Szivesebben vettem volna ha csak meg kerdezed peldaul....tudod hogy ez csak egy kijelzo?
De minden ember mas
Amugy is relativ kinek szamit a tobb!Ugye mindenki sajat szerencsejenek kovacsa! -
tyielow
aktív tag
válasz
imibogyo #19291 üzenetére
Tyű, szép kollekció
Azért egy kis lelket öntöttél belém. Van remény, számorma is
Amúgy nem vagyok teljesen kétbalkezes, suliban is volt fémmegmunkálás, meg szeretek barkácsolni, csak kifejezetten ilyen finom munkával nem volt még dolgom, ezekkel az anyagokkal. Még kitalálom mi legyen, most döbbenek rá, hogy napok óta nem volt időm foglalkozni a dologgal.
Ha odajutok, akkor merítek az albumokból, meg a hsz-ből
-
Archttila
veterán
-
abdulka1
őstag
válasz
imibogyo #19215 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy barkács, de pont egy ilyen szerkezetet kerestem amikor ráakadtam. Nem létszükséglet, csak beleszaladtam egy pc ház-alaplap inkompatibilitási hibába, így most a tápot takaró lemezre rögzített SSD, és a pontosan ez fölött csatlakoztatott előlapi USB3.0 dugója között, elég feszült a helyzet.
Azért, jártomba keltemben egy ilyet megpróbálok majd venni. [link]
-
válasz
imibogyo #19001 üzenetére
Cö-cö... no, majd otthonról én is töltök föl képet a megvágott Metisről.
A Prodigy jó lett, nem is tudtam hogy volt ilyen projekted!
Szerintem a Bitfenix-et úgy kellene átalakítani, hogy rögtön az M-es, mATX méretű változatot veszi az ember, aztán az alaplapi tálcát kivágja és középre beszegecseli (akár normál ATX irányba, nem BTX-szerűen fordítva). Így a lap alatt meglenne a hely a HDD-knek, de a tápnak és a felső ventiknek is.
Ja, és a padlólemezbe megintcsak vágnék néhány ventinyílást.... -
Landon
addikt
válasz
imibogyo #18931 üzenetére
Koszonom a segitseget mindenkinek! Most volt egy kis idom foglalkozni a dologgal es latom, hogy ez az elektromos Einhell 190 kit fix bekotesu tehat nem lehet vizlevalasztot kotni ra. Szukseges ez erre egyaltalan? Nincs tartaly ill. azt irjak nem igenyel kenest. Ez esetben elmeletben a kifujt levegonek szennyezodes mentesnek kene lennie, nem?
Vagy inkabb vegyem meg a nagytestveret ami mar nem fix bekotesu es vegyek hozza egy vizlevalaszto/szurot?
Koszonom!
-
kmisi99
addikt
válasz
imibogyo #18639 üzenetére
Egy kis zárt DC motor van benne így néz ki
Magából a motorból jön a füst. Ez gondolom nem szénkefés. -
Kernel
nagyúr
válasz
imibogyo #18425 üzenetére
Zajszűréssel, LC-szűrővel nem lehet stabilizálni a lassabb változásokat, szűrés csak a nagyobb frekvenciákat képes elnyelni. Ennek fizikai korlátai vannak, túl kevés hozzá a kapacitás és induktivitás.
Átalakításnál nem is az a lényeg, hogy AC-DC, az AC-t úgyis egyenirányítani kell, végül minden ilyen tápegység DC-átalakító.
Viszont nem mindegy, hogy trafós átalakító (annak is lehet többféle kialakítása), vagy galvanikus leválasztást nem biztosító (egytekercses) step down, step up konverterek. Utóbbiak jobb hatásfokúak.
Ugyanakkor minden PC-táp szükségszerű tartozéka a hálózati egyenirányító és a trafós átalakító a leválasztás miatt, tehát ez nem kihagyható. Kb. 100 W felett a PFC-kör sem, ami szintén veszteség forrása.
Annyit lehet tenni, hogy szekunder oldalon további step down DC-átalakítókat is alkalmaznak, valamint szinkron-egyenirányítót, ami sokat tud lendíteni a hatásfokon, hiszen elmaradnak a feszültséget ejtő, nagy hűtőbordát igénylő diódák, helyét szinkronban vezérelt kapcsoló FET veszi át. Kisebb hűtéssel, akár hűtőborda nélkül, a panelon kialakított hőelvezető felülettel. De mindez inkább a nagyteljesítményű kategóriában jelenik meg.
-
válasz
imibogyo #18419 üzenetére
A paneltáp/pico csinál valamit a 12V-os bemenettel, vagy 1:1-ben, zéró veszteséggel továbbadja
? Ahogy néztem, az AC/DC konverzió hatékonyabb magasabb feszültségen, már egy 15V-os egység is 1-2%-kal jobb hatásfokú a 12-esnél. (6-24V-os bemenetű panelt néztem ki, ami kicsivel 12V bemenet felett adja a maxot.)
-
válasz
imibogyo #18419 üzenetére
Köszi az alapos választ
.
A led-psu lehet 24v-os? Vajon hol az ideális a pico psu dc-dc hatásfoka?
Egy ilyen alubordás egység szimpatikus lenne, már csak össze kell hozni egy jobbféle pico-psuval ami nem olvasztja le az alaplap sarkát
.
Amúgy NUC lapban is gondolkodom, ezt vajon lehet tápolni pico-psuval
? Az alap 19v/65w-os tápról nem tudom, hogy lehetne 2db 3.5"-os sata winyó tápellátását megoldani, tartok tőle, már sovány lenne extra 20w körüli nyúzásra (+a bekötés se világos). Külön tápot a winyóknak nem akarok, elég gáz lenne ha egy pici dobozt két táppal kellene etetni
-
1 among many
tag
válasz
imibogyo #18383 üzenetére
Köszönöm a választ, ötleteket!
Én is pont ugyanarra gondoltam, hogy ha nem akarok sok időt eltölteni, akkor talán még az az 5x24-es csomag jöhet szóba és darabolok. A képeket nézve viszont vágásnál mindenképp egy-egy lyuk pár közötti szakaszt kell vágni, így is elég vékony a pöcköket tartó rész, azt felezni szerintem megpróbálni is kár, úgyhogy egy 24-esből nem lesz 3x8, max 8-8-4 vagy 8-6-6. Szimmetrikus viszont így is csak a középső darab lesz, mert a széleken vastagabb az anyag, mint amit vágásnál belül kapni lehet. Esetleg akkor lefaraghatok a szélekből is, hogy egyformák legyenek.
Építettél magadnak egy cnc-t? Gratulálok!
Szépek a fa házak is. A saját gyártmányú fésűkről természetesen érdekelnek a képek, gondot persze ne csinálj belőle.
A lézeres megoldás elgondolkodtató, mivel ha találok megfelelő anyagot, akkor egy-két lapra tucatszám fel tudod vinni a mintákat. Ezzel ötletet is adtál, az is lehet, hogy megkeresek egy céget a környéken (Bp), akik vágni is tudnak lézerrel, és akkor egy lapból egyből meg is van annyi darab, ami valszeg egy életre elég. Persze attól függ, milyen áron találok ilyen szolgáltatást. Rá fogok keresni - ill. ha valaki tud ilyen műhelyt, ahol meg tudnák csinálni nem túl drágán, szívesen veszem a tippeket.
Egyelőre viszont nem tudom pontosan, hogy milyen méretű lyukak kellenek a fésűkre, mert csak hetek múlva érkeznek meg a rendelt kábelek. 3 és 4 mm szokott felmerülni, ahogy nézem. Ilyen kábelekhez kellene, itt ezt írják: Wire AWG "18AWG, 2.1mm(Rohs)" de ez nem tudom, hogy nem harisnya nélkül értendő-e. A képeken nem tűnik vastagabbnak egy szál, mint a csatlakozók 1-1 bütyke, amit 3 mm-nek mértem, úgyhogy valószínűleg 3 mm lesz.
-
BRIKLY
veterán
válasz
imibogyo #17852 üzenetére
Nekem is az volt az első gondolatom,hogy elállították valahogy. Kerestem a menüben állítási lehetőséget,de nincs. Aztán a belsejében. Nagyfeszen 3 poti van,2 focus,a harmadik meg a fényt buzerálja. Képcső végén 1 állítós izé van,de azt hiába tologatom,semmi észrevehetőt nem csinál.
-
BRIKLY
veterán
válasz
imibogyo #17850 üzenetére
Nincs ilyen menüpont
Eltérítő résszel lehet valami,de az sem állítható sehol,tehát elektronikai probléma van.
Nem mozgatástól lett,emiatt cserélték le.Neten keresgéltem, és több helyen egy IC-t írnak hibának. konkrétan erre a típusra meg csak ezt találtam.
-
Nerazim
őstag
-
válasz
imibogyo #17809 üzenetére
Abból a szempontból igazad van, hogy ez a porszűrő nem merev, simán "át lehet rajta nyúlni". Belülre kellene hogy kerüljön, kívülre meg egy vastagabb rács:
Esetleg egy fémrácsos porszűrő önmagában lehet a megoldás (1 2):
Vagy egy hasonló cucc, bár ilyet nem tudom, hol kapni:
Ja és érdemesebb lenne talán 120mm-es méretben gondolkodni, nagyobb a választék kiegészítőkben.
-
ryori
senior tag
válasz
imibogyo #17755 üzenetére
Köszi a segítséget, viszont ventit tényleg nem lehet csatlakoztatni. a tápon nincs power, az a baj hogy ez ilyen komplett kiépítés, szóval 1db sata power van csak, valamint alaplapon nincs hűtőnek csatlakozás.
Van egy 3pin-es intruder csatlakozás, de az nem a hűtés. ODD-nek van egy speckó energia csatlakozása még.Az a gond hogy ezeken a delleken nem a 2-3-4 pines csatlakozók vannak, hanem ezek a lapos dell csatik
Amúgy most hogy ilyen meleg idők járnak, a jelenlegi borda mérettel 45-52 fok körül jár a hőmérséklet.
FullHD asztal, Xvid film, böngészés. szóval ha megfelezem, lehet felmegy akár 60-65 fokra isNetet néztem, nem nagyon találni bordákat. amúgy méregettem a bordát, a hdd-t. nem kell konkrétan megfelezni. kb ez az ábra:
[link]
Nem lehet leflexelni? -
geckowize
őstag
-
eventus
veterán
válasz
imibogyo #17699 üzenetére
Ettől félek én is. Bár nem gond, villanyos vagyok
Evga-nak van ilyen kàbele külön, de ide rendelve csak drágább lenne. Aprón is néztem, hogy esetleg van-e eladó tápkábel, de nincs.
Itt lenne egy, Silverstone: [link] Itthon is kapható: [link]
Igen, le kell írni mindent, hogy kereshető és szájbarágós legyen
-
GG888
senior tag
válasz
imibogyo #17695 üzenetére
Én meg most szerettem volna egy kisboltot beindítani, ami alapvetően harisnyázással, hosszabbítók rendelésre gyártásával foglalkozik, van 40 féle harisnyám, meg 110 féle beletlen paracord készleten, de faterom koponyatöréssel fekszik intenzíven egy hete, így az ő cégét kell most vinnem :/
Nálunk meg 2 hónap és jön a 2. bébi, lassan sokkot kapok.
Bocs az offért. -
-
Danex
addikt
válasz
imibogyo #17634 üzenetére
Kár, sajnos az eszköztáram kimerül a fúró, kés, reszelő, meleg ragasztó eszközeiben. Lehet akkor nézek valami minőségibb ételest, mert a mostani tartása elég gyenge. Viszont amit építek pici DIY erősítő ára lesz összesen 6-7ezer forint, és a 3ezres doboz pofátlan ár lenne hozzá
-
superecneB
őstag
válasz
imibogyo #17629 üzenetére
Azt gondoltam itt is lehet valami különbség mint a zöld-kék bosch cuccoknál.
Végül Dremelt rendeltem (3000-es szériát) remélem jó lesz a kis itthoni hobbi barkács dolgokra. Alkatrész ellátottság ahogy nézem ahhoz elég jó. A cégnél lévő proxxon sem rossz, de ahhoz itt Debrecenben nem sok mindent találok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest