- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Jövő hónapban érkezik az "új" gépházam, egy Thermaltake Core P3 TG Snow Edition.
Nagyon kíváncsi leszek rá, h fogok tudni belepakolni 3hdd-t, mert ugye hátul csak 2 rekesz van. Plusz ha jól láttam ott a hátoldali rész tetején nincs szellőzés, lehet fúrok majd oda pár esztétikus apró lukat, h a meleg levegő távozni tudjon. Talán a pumpa tartóra fel lehet barkàcsolni valahogy még egyet.
Erősen gondolkodom rajta, h a 240-es vagy a 360-as radit tegyem-e majd bele. Ami a leginkàbb zavar az az, h a cső ahol csatlakozik a radiátorhoz az van legfelül. Vagyis ha kicsit is levegős a rendszer, ott fog "gurgulázni" ami a pumpa élettartama miatt aggasztó.
Tervben van még, h kicsit zártabbá tegyem az elejét és a tetejét mint a nagytesójánál (p5), még megálmodom milyen legyen és h kivitelezhető. Először hajlított plexire gondoltam, amit úgy készíttetnék, de lehet jobban járnék ha síkó lemezből magam barkàcsolnék rá valami egyszerű szerkezetet ami nem néz ki nagyon gagyin. Meglátom, hova lehet rögzíteni majd az elképzelt elemeket, de gyanítom nem lesz egyszerű.
Szerencse, h összeszerelve kapom, mert állítólag fél napos macera összeállítani.
Van itt valakinek itt talasztalata ezzel a kuckóval? Nézegettem már képeket modokról, egyik-másik elég extrémre sikeredett. -
flymi
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #21140 üzenetére
Ilyesmire gondolsz? Lehet, h úgy működik, igen.
-
flymi
addikt
Üdv embörök!
Van/kaptam egy viseltes és enyhény hiányos AeroCool DS Cube házikót. Az összes műanyag elem olyan, mintha ragasztós lenne, persze gondolom nem az. Állítólag ennél a típusnál valami bőrhatású anyaggal vonták be a műanyagot. Lehet, h ez öregedett el vagy túl nagy hő érhette és most bosszantóan csúnya és ragad minden felület.
Erős szerrel nem mertem nekimenni hátha leold mindent, de amikkel próbálkoztam nem jártam sikerrel.
Mit lenne érdemes csinálni vele?
Fújjam le flakonos festékkel ami majd remélhetőleg megmarad rajta és eltakarja a ragacsot? -
flymi
addikt
Szerintetek bele lehet zsúfolni egy 34,5 cm mély, 48 cm széles és 29 cm magas téglatestbe egy ATX konfigot úgy, h jól elrendezett legyen és szellős? Jelenleg a gép egy felső tápos elrendezésű kuckóban van és sajnos ebben a merevlemezeknek is felül van kialakítva a hely, vagyis így nem maradhat.
ATX alaplap és PSU, 240-es játékvíz, 3db HDD + 2 db SSD, VGA elfér (rövidebb, mint 30 cm).ATX alaplap mérete ugye 305x244.
Az egyik nagy probléma, h ez a méret egy beugró polcot takar, vagyis a hátulja és a két oldalnál fal van, tehát a szellőzést csak elölről beszív majd felül kifúj módon lehet megoldani. A merevlemezek és a vga hőtermelése és szellőztetése a kritikus pont.
-
flymi
addikt
Tudnátok ajánlani nekem PCI-e 3.0 x16 riser kábelt? (20cm-es kellene vagy hosszabb illetve nem lenne baj ha 90°-ban elforgatott lenne a pci-e adapter) Tapasztalat alapján esetleg, márka, bolt, link... Minden hasznos infót megköszönnék. Árban elég nagy a szórás, noname-től a Thermaltake és Lian Li-n át a Phanteks-ig van minden, árban meg a határ a csillagos ég.
Nevenincs óccsó kínait rendeltem eccermég ~2 éve, na az nem jó és nem is esztétikus.
Előre is kösz!i -
flymi
addikt
Üdv emberek!
Rég jártam erre, kicsit panaszkodnék.
Nézelődök gépház ügyben, mert idén tavaszig némi túlzással tökéletesen jó választás volt a Corsair 600Q, mert bal kéz felől volt a gépház így pantent volt az inverz kialakítás. (leszámítva persze, h felső tápos, elszállt az usb 3.0 és még mindig a gyári ventik hangoskodnak benne)
De aztán egy szűkösebb másik helyre vándorolt a konfigom és most már nem igazán felel meg az elvárásoknak (jobb oldalra került az asztalon a gép, csak itt van neki hely).
Nézelődtem a neten, keresgéltem összesen vagy egy napig és amilyen elvárásokat támasztottam egy gépház iránt abból nagyjából csak egy Cooler Master Cosmos C700-as sorozatú lenne megfelelő, de hát ugye ezeknek az ára valahol 100k-nál kezdődik, ami nagyonnagyonbaromi sok és még ez sem lenne jó mert túl magas, nem férne be az asztal és a polc közé.Sajnos nem tudom máshová tenni (falra, lábtérbe, plafonra lógatva...).
Aztán megint eszembe jutott, h már évek óta halogatom annak a három gépháznak az összerakását amit modding célból szétkaptam, azok épp jók is lennének a tesztkonfigoknak. Viszont a nagyon masszív Dell XPS 720 gépház (nincs talpa, karcos padlásszökevényként került hozzám) talán éppen átalakítható úgy, h minden elférjen benne ahogy elképzeltem. Mondjuk lehetne kicsit szélesebb (úgy 8-10 centivel), magasságra épp megfelelő, egyedül a mélységével adódhatnak problémák a formája miatt, mert az asztal mindössze 50cm-es a faltól a széléig, a gépház meg asszem ~10cm-rel hosszabb.
Rohadtul sok munka lenne vele, még meg kéne álmodni h nézzen ki de sajnos álmodozni sincs időm, nemh amatőr szinten megtervezni mondjuk SketchUp-ban. Plusz jön a tél, nem nagyon lehet hol ilyen projektbe belevágni (nincs fűtött műhely).
A kuckó váza szerencsére egyben van, nekiálltam átalakítani inverz kialakításúnak (hátsó panelt faragtam) de félbe maradt. Az előlapi műanyag része az még egyben van.
Szélesítés mindenképp kell de még nem tudom, h fogom ezt megoldani. Lehet valami félig nyitott gépház lesz majd belőle mert akkora karcok vannak az oldalpaneleken, h rossz ránézni. A bal oldalát ablakosra szeretném majd megcsinálni, talán plexi is megteszi.
Kavarognak a tervek a fejemben, majd szerintem papírra vetem egyiket másikat, neh elillanjanak.Amiben segíteni tudnátok mégis így hirtelen, h honnan illetve milyen riser kábelt lenne érdemes venni ami garantáltan működik? Vettem pár éve egy agp meg egy occsó pci-e riser kábelt de azok nem érnek semmit, csak kidobott pénz volt.
Még mindig egy tripla ventis vga monstrummal élek és szeretném levenni az alaplapról a vga súlyának terhét. -
flymi
addikt
válasz
imibogyo #20308 üzenetére
Akkor régebbi táppal kell próbálkozzak, gondoltam erre egyébként én is. Első nekifutásra amúgy karácsonyfa módjára próbáltam midenféle ventit egyszerre rákötni (egyszer élünk)
, volt közte azért komolyabb darab is 0.65A-es és hasonló darabok, de ezek szerint 5 darab is kevés volt neki.
Meg kéne oldanom, hogy egy tápegységről a lehető legtöbb különféle ventit egyszerre működtessek (nem számít, hogy az rpm-es darabok is maxon forognának).
Több Molex to 3 pin elosztóra gondoltam, gondolom nem gond ha nem egyforma paraméterrel bíró ventik kerülnek egymás mellé. -
flymi
addikt
Hogy lehet csak tápegységgel különböző teljesítményű és méretű ventilátorokat meghajtani?
Táp molex csatijára rádugtam egy molex csatival is rendelkező egyébként 3 pines ventit majd power on, de nem történt semmi. Próbáltam modmytoys-os elosztót is beüzemelni, de azzal sem működött. Mindenképp kell egy alaplap hozzá vagy valami plusz kapcsoló?A tápegység egyébként hibátlan (FSP Raider 550).
-
flymi
addikt
-
flymi
addikt
válasz
imibogyo #19972 üzenetére
Egy csatornára lehet kötni két 20W 1900LM-es led reflektort? Tehát összesen 2x2-őt. Vagy ez már sok lenne a szerkezetnek. Fényerősséget tekintve elég lenne két darab is belőle? Falikarral az a baj, hogy az felfelé világít, így azt elvetettem. A refit meg fel lehet tenni a gerendára is, hogy lefelé világítson.
-
flymi
addikt
válasz
imibogyo #19972 üzenetére
Ahh, ne is mond, nekünk is nagyon jó lenne egy kapunyitó, de csak apránként haladunk. Egy hőnapja van meg a fóka, márciusra várjuk a babát, szóval össze kellett hozni egy gyerekszobát is, plusz itt volt még a féltető projekt is...
A felső rajzzal kapcsolatban a piros (L) lenne a pozitív és a kék (N) a negatív? Nekem ez kínai.
De a lényeg, hogy okés lesz, meg is rendelem. -
flymi
addikt
Skacok, lenne egy világítással kapcsoslatos kérdésem.
Elkészült a féltető a ház oldalában, viszont a hátsó tesznál lévő villany nem ismeri a kanyart a ház sarkánál, így mögötte ugyanúgy sötét van, ami gáz így télen, mert ha melóba megyek vagy már jövök haza akkor sincs világos. Van néhány falikarom (csak üveget/plexit kell bele vágni), ezekből raknék fel kábé kettőt a féltető oszlopaira. Viszont valami távkapcsolós megoldás kéne, hogy ne kelljen kiszállni, elbotorkálni a sötétben a garázsig, ahonnan a kábelt hoznám ki és ott felkapcsolni a pilácsot. Van erre valami értelmes megoldás?
Előre is kösz a segítséget! -
flymi
addikt
válasz
MrDerekas #19714 üzenetére
Na kérem. Összehegesztettem a két vezetéket (végre volt okom kipróbálni a hiperszuper tecsós Fahrenheit forrasztómat), rádugtam tápra s lőn csoda világít a világítandó. Az átalakító/inverter pedig legnagyobb meglepődésemre egyáltalán nem hangos, sőt. Én rosszabbra számítottam, videót is néztem róla, ott is annyira cicergett, hogy kis fadobozkába bújtatták el hangtompítás gyanánt. De ennek alig van hangja.
A fénye nem vakító vagy szemet bántó (zöldet vettem egyébként), egészen kellemes lesz élvilágításként a gépházon, bár kicsit túllőttem azt hiszem az 5 méterrel.
Ha legközelebb veszek, akkor csak 2 vagy 3 méterest. -
flymi
addikt
válasz
Kernel #19716 üzenetére
Oh, ezt nem is tudtam. Mármint ha túl rövid a "drót"
akkor leéghet a cicergő.
Nem tudom ezekre a kínai occsó húsos cuccokra van-e értelmes nyelven rávésve bármi is, h milyen hosszra alkalmazható, de gondolom ha mondjuk az 5 méterből csak hármat használok fel, az nem akadály. Elképzelhető h az összes, a hirdetésben kapható mérethez egyforma cicergőt adnak? Én már csak így fogom hívni... -
flymi
addikt
válasz
MrDerekas #19714 üzenetére
Nem baj az, h nem olyan erős a fénye, egy nútba illesztve viszont kellemes élvilágítást adhat, láttam róla egy videót. Ha csak cicereg (ez is hallható volt a videón), az nem olyan nagy probléma, ha nem melegszik, akkor egy kis dobozba rejtve elnyomható lesz a hangja, legalábbis ezt remélem.
Megrendeltem egy 5 méteres szettet, gondolom nem fogyaszt sokat. Ha hosszúnak bizonyul, akkor tényleg csak simán ollóval levágom a végéről a felesleget és kész? -
flymi
addikt
válasz
Kernel #19712 üzenetére
Értem. Tehát ha 12V-os kontroller van hozzá, akkor a molex csatin is a 12V és föld-et kell rákötni és kész.
Meg esetleg egy kapcsolót közbeiktatni a kontroller és a molex csati közé.
Akkor lehet rendelek egy szettet mondjuk innen, itt adnak hozzá 12V kontrollert. Mert láttam olyat is, ami "mobilis", tehát ceruzaelemmel is működtethető, olyan nem kell. -
flymi
addikt
EL kábelt (electro luminescent wire) szeretnék majd installálni egy fa gépházhoz (mert nem olyan erős a fénye, mint egy led szalagnak), de nem igazán tudom, hogy pontosan milyet vegyek. Van belőle usb-s, van amit mókolni kell valahogy, hogy a tápról kaphasson áramot, stb... Mondjuk molex csatin keresztül megoldható, hogy működjön? Piros kábel a 12V-ra, fekete a GND-re és kész?
-
flymi
addikt
Van egy szemét DeLiBao tápom ledszalaghoz.
Sajnos átalakítós (USA-EU plug), gondolom ezért adta meg magát idő előtt a vastag tápkábel. Felhólyagosodott. Betehetek a helyére egy monitor vagy táp kábelt? Akkor nem kéne hozzá átalakító sem.
AC 100-240V - 1.2A
50-60Hz
DC 12V - 4A
DLB-1204AEnnyi van ráírva magára a tápra. A vastag kábele hólyagosodott fel, nem a véknya, ami a led szalaghoz fut.
-
flymi
addikt
Már szétszedtem szálakra az XPS led panel vezetékeit, sajnos mind fekete.
Az elülső paneleken 5 vezeték van, a hátsó kis panelen 6. Van itthon 9V-os elemem, Melyik vezetéket hová tegyem, hogy letesztelhessem a színeket? ITT vannak a képek és beszúrom még egyszer a linket (oldal alja felé teszteli 9V-os elemről). -
flymi
addikt
válasz
Kernel #19053 üzenetére
Köszönöm a választ!
"Érdemes mindkét vezetéket az áramkörbe csatlakoztatni: a LED-ek hosszabb élettartalommal, és alacsonyabb fényerő csökkenéssel fogják meghálálni a kiegyenlített terhelést."
Erre akkor két szalagot (3528/5050) is ráköthetek akár méter hosszúságban is bírni fogja?
-
flymi
addikt
Van a ledhez (akár ezekhez a panelokhoz, akár szalaghoz) kétállású kapcsolóm, de már nem emlékszem, hogy melyiket mihez vettem:
Egyik -> Ennél nem tudom, hogy a 12V kábel saruját és a GND sarut melyik pöckökre húzzam rá? (Bocs, nem tudom mi a hivatalos nevük)
Másik -> itt gondolom egyértelmű, mivel csak két pöcök van. -
flymi
addikt
Van ITT valami (oldal alja), ez alapján már könnyedén szét lehet kapni az előlapi panel vezetékeit, mondjuk azt nem értem, hogy a pwr led-nek miért van három vezetéke?
Ha azt akarom, hogy mondjuk konkrétan csak a kék szín világítson a led paneleken, akkor melyik két vezetéket kell rádugni a molex csatira? Melyiket ha csak a pirosat és melyiket ha csak a zöldet szeretném?
A hátsó kis darab led panel-nél miért van egyel több vezeték? -
flymi
addikt
Ahogy ígértem...
Nokérem.
Itt van ez az egyébként valaha szebb napokat is megélt Dell XPS 700-as gépház, amit ma szétszedtem elemeire. Macerás volt, de sikerült. Már csak meg kell fürdetni, helyre kalapálni és átalakítani.
Kimángásztam az előlapon található két sor ledet és a hátsó világítást is.
Az lenne a kérdésem, hogy lehetne ezt a modult visszaépíteni a gépház megfelelő helyére úgy, hogy nem a spéci csatlakozókon keresztül kapja a naftát és vezérlést a led sor, hanem mondjuk a tápról. Az sem baj ha csak egy színnel világítana a mókolás után. Esetleg egy kapcsolót is közbe lehetne iktatni, hogy ne állandó jelleggel világítson, de ez ráér később is, nem élvez prioritást.Az elülső világítás egyik panelja és az 5 kábeles csatlakozó:
A hátsó világítás panelja és a 6 kábeles csatlakozó:
Ötletek a megvalósításhoz?
Vagy válasszam a könnyebb utat és led szalaggal oldjam meg a kérdést? Ezeket és a többi spéci cuccot (előlapi panel, power on, led panelek) meg adjam el alkatrésznek?
Power gombnak már megvan az utódja, nem az eredeti lesz visszarakva. -
flymi
addikt
válasz
#56573440 #19042 üzenetére
Alapvetően simán mehet, de...?
Fölösleges?
Eldobni nem akarom, eladni nem nagyon lehet szerintem. Az is lehet, hogy sima 120-as vagy 140-es ventiket teszek majd az átkalapált gépházba, de nem zárkózom el a Delta ventijétől sem, ha már egyszer van és megoldható két nyisszantás és négy forrasztás után.
Tehát piros+fekete -> molex, sárga+kék -> alaplapi négy pin. -
flymi
addikt
Delta AFC1212DE ventilátort ha teszem azt szeretném használni és alaplapról vezérelni (hogy mégse 3900-as full fordulaton működjön) akkor a sárga RPM és a kék PWM kábelt kellene az alaplapra dugni egy 4 pin csatival, a piros 12V és a fekete GND-t pedig a táp egyik molex ágára, ha jól gondolom?
Működhet ez így?
Elég ütős kis cucc 1.60A. Alaplapról értelem szerűen nem lehet működtetni szimplán, különben szerintem lehetne kukázni az alaplapot és a ventit is.
Dell gépházból lett kiszerelve, amiben az a lapos fekete 5 pin csati van. -
flymi
addikt
Van egy öregecske, de nem sokat használt Einhell BT-MG 135/1 típusú multigépem. Ehhez szeretnék vágására alkalmas "tartós" vágókorongot venni, mert a gyáriak elég hamar elkoptak és most, hogy megjött a jó idő, szeretnék dolgozni vele.
(Egy gépház oldalának kivágásához plexizés céljából több, mint 15 darab gyári korong kell! ~10cm vágás után teljesen elkopik egy, ráadásul könnyen eltörnek, ha nem vigyázunk.)
Tudnátok ajánlani olyan pót alkatrészt, mi kompatibilis a szerszámmal és nincs horror áron? Acél és műanyag lemez vágáshoz kellene.
Előre is köszönöm a segítséget! -
flymi
addikt
Üdv!
EZT a cuccot úgy kéne használni, hogy Satáról kapja a naftát a táptól, egy 4 pin kábelen keresztül a pwm-et az alaplapi csatlakozóról és már rá is lehet dugni a 6db ventit? Ilyenkor az alaplaptól csak a vezérlést kapja, tehát máris nem áll rá a max 1A/csatlakozó limit? -
flymi
addikt
Öh, nem igazán tudom hová is tehetném fel a kérdésem.
Szereztem egy szép nagy kétajtós szekrényt, amit a padláson raktam össze, ott kaptam helyet, amiben a számítástechnikai motyóimat tárolhatom egy helyen.
Nyáron még rendben is van, de a padlás nincs szigetelve és olyan holmik is vannak, amiknek szerintem nem igazán tesz jót a nagy hideg télen (VGA, HDD, nyomtató, ...).
Szóval adódik a kérdés: Mivel lehet egy szekrényt belülről szigetelni? A 3 polcos rész közül legalább egyet szeretnék "melegen tartani".
Hungarocell? Vagy van valami más ötlet is, ami nem vesz el sok helyet a hasznos pakolóhelyből? -
flymi
addikt
válasz
Laccoss #18219 üzenetére
Ha igényesen akarod a kábeleit beharisnyázni, akkor ketté kell szedni a tápot (hogy hozzáférj a tápegység burkolata alatt lévő kábelrészekhez is), ami garivesztéssel jár.
A szálanként harisnyázott kábelköteg ráadásul igencsak megnöveli az eredeti köteg vastagságát, szóval még az is elképzelhető, hogy a kábelnyíláson "szélesíteni", vagyis vágni kell, ami viszont tuti garivesztés és bizonyos szempontból értékcsökkentő tényező, hiába lesz utána a végeredmény sokkal szebb.
Ha meg csak a kábeleket a táp faláig harisnyázod... Na az meg már megint a "hogy néz ez ki?" kategória.Szvsz a kábelek is beletartoznak a táp garanciájába. Hogy nézne már ki, hogy mondjuk le van csípve egy molex csati, vagy a CPU tápcsatija és úgy küldöd vissza? Te visszavennéd?
-
flymi
addikt
válasz
polgi803 #18189 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe az eladót és az eljárásról készült cikket is!
Bontani kell a tápot és a csatlakozókat is.
Röviden: Kábelharisnya megfelelő mennyiségben, gondolom szálanként szeretnéd. Hőzsugor cső a harisnyák végére, öngyújtó, olló, centi, plusz házilag is készíthetsz biztostűből, vagy bármilyen vékony és hegyes eszközből csatlakozó eltávolítót.
Fontos a kábelek megjelölése is, nehogy valamit rossz helyre dugj vissza. -
flymi
addikt
Üdv megint!
Különböző anyagok ragasztásával kapcsolatos tanácsokat szeretnék kérni.Amihez kellene:
-Sikó vagy polisztirol lemezek felületi és élragasztása.
-Plexi lemez élragasztása.
-Habosított PVC lemezek ragasztása.Milyen ragasztót használjak? Plexihez állítólag lehet kapni spéci Acrifix ragasztókat. Végleges és tartós ragasztást szeretnék, de csak Loctite gél típusú pillanatragasztóm van itthon.
-
flymi
addikt
válasz
Kernel #18172 üzenetére
Két teljesen egyforma THT ledet dugnék rá az alaplap hdd led csatijára.
Esetleg az meg tudod/tudja mondani valaki, hogy gépház nyitható oldallapjára 4N erősségű kicsi mágnest lehet-e felszerelni ajtózárónak? Vagy ne nagyon erőltessem?
Azért kérdezem, mert gépekbe szoktak tenni mágneses porszűrőt, meg mágneses elven működő ventit (Noiseblocker e-Loop -> magnetic bearing NB-NanoSLI) és pölö a merevlemezeknek nem szokott gondja lenni vele. -
flymi
addikt
válasz
Kernel #18160 üzenetére
Javíts ki kérlek ha tévedek:
1000 milicandela = 1 candela (ami egy gyertya fénye)
1 lumen = 1 candela x 1 szteradiánNamost a THT ledeknél megfigyeltem, hogy valóban a kék fényereje sokkal kisebb, mint más színű (piros/fehér,...) társaié.
Mi az a fényerősség, ami még nem bántó, ha mondjuk szemben ülsz 2 darab ilyen leddel?
Persze tudom a szórás (világítási szög) is számít, de gondolom inkább az 500/1000 mcd ledek környékén kéne nézelődnöm, mint a 5000/8000mcd-k között. -
flymi
addikt
Alaplapi tálcához szeretnék venni új menetes távtartó hüvelyt, a kérdés csak az lenne, hogy gyárilag mekkora a belső menet? (Acél legyen, vagy poliamid?)
-
flymi
addikt
EZT vagy EZT a ledet lehet használni HDD vagy Power lednek?
A régi zöld/narancs kombókat cserélném, de sehol nem találtam infót, milyen való oda. A 3mm stimmel, de a többi adat...?! Használható-e (hdd-nél) pulzáló világításara, vagy csak folyamatos üzemre? Üzemi feszültség?
Tudom, hogy lehet kapni ilyet is, de inkább magam cserélném. -
flymi
addikt
válasz
razorbenke92 #18148 üzenetére
-
flymi
addikt
Valaki erre?
-
flymi
addikt
2 méteres 5050-es RGB szalag alá ajánlott tenni alu lécet hővezetőnek, vagy nem feltétlen szükséges?
-
flymi
addikt
Apa és anya érintkezőt keresek pölö molex csatiba. Ezek közül melyik a nyerő? Mert van belőlülk pár...
-
flymi
addikt
Üdv Urak!
Van egy ilyen bakapcs gombom és egy ilyen reset-nek. A kérdésem az, hogy hány kábelre lesz szükségem összesen és melyiket hová rögzítsem a kapcsolókon, hogy minden szabályosan működjön?
A power gombon 5 csati van (+;-;nc;no;C), a kisebbiken 3...
Használjak kábelsarut, vagy csak simán "kössem be"?
Bocsi, nem vagyok villanyos szaki... -
flymi
addikt
válasz
Vidual001 #17939 üzenetére
Esetleg még az jutott eszembe, hogy megcsinálhatnám Molex csatisra. Ekkor elég ha a piros és a föld (fekete) van rákötve? Így gondolom 12V-on fog járni. De a legegyszerűbbnek még mindig az tűnik, hogy lecsippentek egy 4 pines ventiről egy csatit és összeforrasztgatom a kábeleket. De nekem az a zöld színű sehogy sem tetszik... Így kéne bekötni, ahogy ezen a képen van, csak a sárga az a ződ?
Tudom elektronikából egyes, leülhetek. Sosem tanultam villanyszerelőnek vagy józan eszű Pista bácsinak... -
flymi
addikt
Au! Most esett le, hogy miért lett a csati lemókolva róla...
Mert nem kopátibilis a HD4670-el... Igazán leleményes volt az előző tulaja. Barbár munka!
Legalább a hűtőt azért rendbe rakom. -
flymi
addikt
Ugye nem fog kelleni nekem az a 3 pin-es plusz kivezetés, ami a fő csatlakozóból ágazik el? Csak simán megcsinálom a 4 pin toldást és rádugom a VGA-ra?
-
flymi
addikt
Gyártó honlapján már nem is szerepel ez a típusú hűtő...
Megszűnt termékek közt sem találom.
Ja és a kábel színek: Fekete, piros, zöld és kék. Sárga nincs...
-
flymi
addikt
Szerintetek árt a led szalagnak, ha pillanatragasztóval ragasztom a helyére? A 3M fólia rajta marad, a ledek felőli oldalra menne a ragasztó.
-
flymi
addikt
válasz
macko20 #17516 üzenetére
Tehát krimpelhető tápcsatlakozó!
Ilyen apa csatlakozót kerestem VGA ledes élvilágításához, mivel molexről akarom adni neki a delejt. Beszerzése gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, simán így, ahogy az általad linkelt oldalon is szerepel, pláne nincs.
Na álljon erről itt egy kis szösszenet:Villanyos boltba be, mondom molex csatlakozóba való apa izé kéne, mutatom neki a mintadarabot. Eladó néz bután, villanyos boltból ki. Sebaj!
Számtechboltba be, kérdez. Eladó hölgyike: Mi az a rolex csatlakozó?
Mondom vagy én vagyok beszédhibás, vagy ő értett félre, mondom neki nem rolex, hanem MOLEX!
Aszondja ezzel sincs előrébb, várjuk meg az "Atit". Gondolom a főnök úr.
Mondom neki MOLEX csati kell baszki! Vakarja a fejét, aszondja az mi?!
Hát mondom mindjárt agyhúgykövet kapok! Mondom olyan csatlakozó, ami a tápegységeknél is van, arra dugod rá a ventilátort, vagy én a nyelvedet ha még egyszer megkérded, hogy az mi!
Feltúrja a boltot, mire az utolsó ládában talál molex elosztót! Mondom neki vissza ne tedd, mert agyonütlek, azonnal adjál belőle kettőt!
800 pénz volt...Az egyiket mindjárt szét is kaptam és megcsináltam belőle terv szerint.
Hát sajnos nem pesti vagyok, szóval esélytelen. Maximum rendelni tudnék, de ahogy látom 2500db-os a kiszerelés. Mennyi a minimum rendelés? TME-nél vagyok csak regisztrálva, csütörtökön adtam le náluk egy kisebb rendelést, náluk pölö nem találtam ilyen apa csatit.
-
flymi
addikt
Nem vagyok villanyos ezért a tré kérdés, de mi a pontos neve annak a csatlakozó tüskének, amik a molex csatikban vannak? (anya/apa)
Azt odáig vágom, hogy nem csúszó, nem saru, hanem mi? Krimpelhető tüske? -
flymi
addikt
Üdv!
Ha mondjuk nincs itthon millió forintos lapszabászom, akkor mivel tudok szépen plexit vágni?
Flex (vagy sarokcsiszoló, vagy mitbánomén minek hívják hivatalosan) szerintem a magas fordulatszám miatt égetné az anyagot. Marad rókafark fűrész vagy a fémfűrész. Más ötletem nincs... -
flymi
addikt
válasz
Irmscher 353 #17447 üzenetére
Hali! Szoktál tőlük rendelni?
-
flymi
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy HP G62-be a dvd helyére egy másik merevlemezt beépíteni. Állítólag létezik valamiféle beépítő keret ilyen műveletekhez. Milyen méretű SSD-t nézzek hozzá?
A válaszokat és a linkeket előre is köszönöm! -
flymi
addikt
Nekem sikerült beszereznem egy kis darab (25x21cm-es) 4mm vastag spéci plexit, amiből ssd alá teszek egy darabot méretben és majd meg lesz világítva.
Most jön a lényeg: egy nagy !lemezvágóval! vágták nekem egy nagyobb "maradék" anyagból. Azt hittem szanaszét fog szakadni/repedni az anyag, de semmi ilyesmi nem történt. Sőt, állítólag kalapáccsal is "hajlítható".
Tényleg létezik ilyen? Szívesen ki is próbálnám, de mivel elég kis darabot kaptam belőle, nem marad a próbára elég anyag és még az is fel lesz használva.
Kíváncsi leszek, mennyire könnyen vagy éppen nehezen lehet majd megfúrni a rögzítési pontokat. -
flymi
addikt
Üdv!
Lehet szerezni valahol ilyen hátlapot gyárilag, vagy mindenképp készíttetnem kell, ha akarok egyet?
Backplate natúr
Backplate méhsejtrács -
flymi
addikt
válasz
tvamos #16952 üzenetére
Ellenállás?
Mondjuk veszek egy flexlight led szalagot meg még 1-2 darab 3-5mm-es 2 pin-es ledet, akkor ezeket csak simán rá kell dugjam molex-re, vagy mindenképp kell hozzá valami led kontroller?
Vagy csak akkor kell, ha ki-be akarom kapcsolni a fényt, hogy csak akkor menjen, amikor én azt akarom? Tudnátok ajánlani ilyen vezérlőt? Kizárólag kék színű ledek lennének a gépben.
Előre is kösz a válaszokat! -
flymi
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mire lenne szükségem, ha szeretném kicsit "felvillanyozni" a gépházam? Szeretnék bele néhány kék ledet megvilágításnak. Kell ehhez nekem valami vezérlőpanel, vagy ilyesmi? Vagy elég a molex csati? Egyenlőre csak 3-4 ledről lenne szó... -
flymi
addikt
válasz
LLKobe #16916 üzenetére
Én épp azt olvastam, hogy a Pioneer már 5 éve
beszüntette a DVD bizniszt, már csak a nevét adja hozzá.
Nekem semmi bajom nem volt az LG-vel az elmúlt 5 és fél év alatt. Szerintem még mindig használható, de akkor már valóban inkább egy Sata csatisat vennék, ez meg átkerülne egy másik gépházba a régi konfiggal, azzal jóban voltak.
Megtaláltam, tényleg létezik "milyen DVD írót vegyek" topic!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Milyen egeret válasszak?
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest