- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
tyielow #19727 üzenetére
Nagyon tetszik az egész, de sajnos csak oldallap nélkül... Azt szerintem sokkal szebben meg lehetett volna oldani, például az aktuális plexi elhagyásával, a "lyuk" nagyobbra vágásával és egy új plexi bevágásával az oldallapra (és kivágásával a hűtőnek természetesen)...
Én nagyon sok házat alakítottam már át, sőt építettem nulláról, tehát egyáltalán nem a belefektetett munkát nem értékelem, vagy látom, csak pusztán egy végig 100%-os építést számomra pont a legvégén, a legláthatóbb alkatrésszel rontottál le.
Természetesen szigorúan magánvélemény. És nem beszólásnak szántam. De szerintem az építő jellegű kritika jobb, mint ha hazudnék.
-
válasz
tyielow #19727 üzenetére
Emlékszem rád, Zotac átfestése jól sikerült, illetve az egész koncepció tetszett már korábban is!
Viszont ahogy nézem, ez a plexi mod nem sikerült a legjobban... fehér profil nem lett volna a plexi éleire, fekete helyett?
Illetve én nem szenvedtem volna a nagyobb hűtővel, hanem vettem volna egy méretben megfelelő, sima alu színű CPU cooler-t, és a gyári ventijét lecseréltem volna egy minőségi, fehér színű légkavaróra. -
imibogyo
veterán
válasz
tyielow #19289 üzenetére
Én is anno a nulláról kezdtem a barkácsolást (most sem vagyok sokkal magasabb fokon
), szóval ne add fel. Egy jó sarokcsiszolóval, 1 mm-es korongokkal és kellő türelemmel (a legtöbben itt rontják el, hogy 5 perc alatt akarnak kivágni egy oldallapot pl.) nagyon szép munkákat lehet alkotni...
Nem feltétlenül a "szép munka" gondolatmenet folytatásaként, de itt van pár saját munkám gépház témakörben, amik mind sarokcsiszolóval készültek, semmi Dremel, vagy hasonló "kis-tárcsás" gép (de itt van az összes gép egyben, a terveimmel együtt, ha érdekel). Csak türelem és lassú mozdulatok kellenek az ilyen vágásokhoz, meg persze stabil kéz. Persze túl lassú se legyen az előtolás, mert akkor meg felhevül az anyag és ledobhatja a festéket. Ezt ki kell tapasztalni az adott oldallap festés- és anyagminőségével, ezért én úgy szoktam, hogy 1-2 mm széles próbavágásokat ejtek az oldallap azon részén, ami biztosan kiesik. Ha már "lyukas" az oldallap és ez a nyílás lesz megnagyobbítva, akkor az élek mentén végzem el ugyanezt. 2-3 különböző vágási stílus (gyors haladás-agresszív előtolás, lassú haladás-de agresszív 1-2 mm-es tolás, lassú haladás-lassú és finom tolás). Ezek közül általában elég jól látszódik, hogy melyik fog működni (nekem szinte mindig a legutolsó).
Ha van az ismerősi körben eszterga (és szerencsésen kör alakú vágásra van szükséged (akár négyzet kibővítéséhez is például így, vagy így), valamint az elforduló átmérővel is beleférsz a keretbe), akkor azzal is szépen meg lehet oldani oldallapokat. Nekem csak egy kisméretű esztergám van, de kisebb gépházakat így is meg tudok rajta oldani (nem röhögni, mivel nincs síktárcsám, igen az ott egy oszlopos fúró tárgyasztala az esztergában).
-
-
válasz
tyielow #19282 üzenetére
Szép lett, grats!
Ezt a házat nézegettem korábban, nagyon jók a méretei/arányai, de a lakk festés, és a műanyag előlap eltántorított - pedig ITX konfighoz is passzolna. Ha olyan lenne az előlapja, mint pl. a Cooltek C3-nak, azonnal venném!
A plexivel én nem szenvednék, inkább lecserélném a procihűtőt: egy alaplap felé merőlegesen fújó nagyobb bordára (Big Shuriken, PH-TC12LS, stb.) utólag tudnál venni egy szép, minőségi, fehér színű 120-140mm-es ventit (vagy pl. a Phanteks keretét le tudod festeni).
-
válasz
tyielow #19266 üzenetére
Szerintem nem kell lekezelned a fekete műanyagot semmivel, csak festés előtt jó alaposan tisztítsd meg minden szennyeződéstől, zsiradéktól, pl. isopropyl alkohollal.
+ Jó kis VGA az a Zotac, én sem cserélném le emiatt.Aztán majd képeket kérünk a setup-ról!
Mikorra tervezed befejezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24 Hours of Le Mans
- Tőzsde és gazdaság
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Könyvajánló
- Hálózati / IP kamera
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest