Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
Az erősítőmhöz alkalmaznom kell egy Step-Down convertert ami nagy zajt generál, mivel lehetne ezt a zajt megszüntetni?
A kapcsolás úgy lenne, hogy 14V input ez közvetlen megy az erősítőbe, plusz megy a stepdown-ba ami csatlakozik az audio panelhez. Ebből megy az audio jel az erősítőbe.
-
Danex
addikt
Üdv, 12V-os (18Ah) SLA akkumulátorhoz illetve, más kapacitású akkumulátorokhoz tervezek töltőt készíteni.
Töltőnek ezt használnám és kb 1/10C-re állítanám az áramerősséget.
Túltöltés ellen arduino-t használnék amivel figyelem a feszültséget, majd ha elér egy bizonyos szintet akkor egy relé lekapcsolja a töltőt.
Kérdésem, hogy működhet ez így?
-
Danex
addikt
Lehet hülye kérdés, de fémházas erősítőnél mely egyenárammal megy, a "negatív" ágat mindenhonnan rá kell kötni a házra?
Gondolok az áramforrásra, RCA csatlakozóra (bemenet), az erősítő potméterére stb?
-
Danex
addikt
válasz
imibogyo #17634 üzenetére
Kár, sajnos az eszköztáram kimerül a fúró, kés, reszelő, meleg ragasztó eszközeiben. Lehet akkor nézek valami minőségibb ételest, mert a mostani tartása elég gyenge. Viszont amit építek pici DIY erősítő ára lesz összesen 6-7ezer forint, és a 3ezres doboz pofátlan ár lenne hozzá
-
Danex
addikt
Üdv, milyen műszerdoboz alternatívák léteznek? Eléggé drágállom a 2-3000Ft-ot értük.
-
Danex
addikt
válasz
schumy1 #17593 üzenetére
Azt mondat, hogy az USB power bankod kimenetét (5V) rákötöd közvetlen az eszközöd 3,7V-os akksijára.
Ezzel azt csinálod, hogy az eszközöd elektronikájának a 3,7V helyett 5V-ot adsz, amit nem valószínű, hogy sokáig tolerál majd.
Valójában ezek az akksis kütyük úgy néznek ki, hogy
Töltés
5V (USB) -> elektronika "csökkenti" 3,7V-ra -> akksi (3.7V)Használat/merítés
akksi(3.7V) -> elektronika (feszültségemelés nélkül) -
Danex
addikt
-
Danex
addikt
válasz
tvamos #17511 üzenetére
Maga az erősítőbe ugye DC megy, külön föld nincs, maga a tápegység (Se az XBOX, de a kamera töltője), se rendelkezik földdel.
Földhurok meg "kinti" forrásból nem hiszem, mivel mobiltelefon volt a forrás, így a hálózathoz csak 1 ponton van csatlakozva.
A nyákon viszont a jack földje, a potméter földje, a borda, a táp földje egymásra van kötve. (
)
-
Danex
addikt
válasz
tvamos #17509 üzenetére
Rossz 3.5jack kábel... mindenből próbáltam másikat, még jack kábelből is, erre az a 2 amivel néztem nem pont selejtes volt?... mégis mennyi ennek az esélye?
Szóval végső elkeseredésemben kipróbáltam egy 3. jack kábellel és tádá... hirtelen minden hallatszott
A zúgás megmaradt, bár azért jelentősen halkabban, ha hozzáérek a potméterhez, akkor erősebb, ha pedig a hűtőbordához érek hozzá akkor meg szinte nulla a zaj. Mindenesetre érdekes
-
Danex
addikt
Üdv, a segítségeteket kérném.
Rendeltem külföldről egy D osztályú erősítőt, viszont olyan problémám van, hogy hiányzik belőle a mély, illetve az éneket nagyon torzulva és halkan lehet csak hallani. Más fórumokon, minőséginek (ésszerű keretek között) mondják.
Próbáltam 3 fajta áramforrást is, ebből 2-nél erős zúgás volt, de ha megfogtam a hűtőbordát akkor lényegesen csökkent az erőssége.
5V 1A (USB power bank)
Nem volt zúgás, de a hang a fent leírt volt.8.5V 1.5A (régi kézi kamera töltő)
Zúgás, hang a fent leírt.12V 16.5A (XBOX360 PSU)
Zúgás, hang a fent leírt.Kérdésem tehát az lenne, hogy melyik alkatrész hibája okozhatja ezt, vagy mit kéne ellenőriznem? Forrasztani kitudom az elemeket a nyákról, illetve multiméter még a rendelkezésemre áll.
A chip: TDA 7297
Összeszerelve: [link]Előre is kösz!
-
Danex
addikt
Üdv, egy kis gyors tanácsadást kérnék.
Van egy Pioneer A-502R sztereó erősítőm és azt csinálja, hogy véletlenszerűen néhány másodperc után drasztikusan lecsökken a hangerő, ha a forrás kábelét ki/be dugom akkor újra lesz hang, de ezután is elmegy a hang véletlenszerű idő múlva.
Van valami ötlet melyik alkatrésznek a hibája okozhat ilyen hibát, vagy túl sok lehetőség miatt inkább egy szakembert látogasson meg a szerkezet?
-
Danex
addikt
válasz
macko20 #17071 üzenetére
Igazából pár ezer forintból építhető lenne, de vékony hőmérőszenzort amit egy bordára lehetne ragasztani csak külföldről lehet szerezni (ott találtam olcsón). Mellé egy arduino mini (~1000Ft) kéne és néhány tranzisztor a ventilátorok vezérléséhez.
Persze ehhez kell tudni programozni egy minimális szinten.Biztos lehetne találni olyat aki ezt megcsinálja pár ezresért.
-
Danex
addikt
válasz
zeusz55 #16946 üzenetére
Nem teljesen, mivel a tápegység ugye váltóáramból csinál egyenáramot, ezt pedig nem 100%-os hatásfokkal teszi.
Régi, gagyibb tápok szerintem valahol 75-80% körül lehetnek, az újabbak 82-87% és persze a nagyon jók 90% felett vannak.
De ez nem teljesen fix, mivel alacsony terhelésnél lehet csak 80% a hatékonyság ,de mondjuk 250W-os fogyasztásnál meg már lehet 84% is.
Azaz a 200W-os gép fogyasztásához a táp valójában kb 230-240W-ot is felvehet a falból.
-
Danex
addikt
Üdv, ezen erősítőhöz egy első generáció XBOX360 tápegység(12V/16.5A) jó lenne?
Értem én úgy, hogy az ilyen tápok mennyire tolerálják az ingadozó terhelést?
-
Danex
addikt
válasz
Lompos48 #16749 üzenetére
Sajna nem sikerült kiolvasni a kódot így beleprogramozni se tudtam... :/
Viszont 5V-al sikerült a gombokon keresztül jelt küldeni a decodernek amivel már sikerült a kapcsolást megvalósítani. Most sajnos a WebServer halt meg de az már más tészte.
Azért köszönöm a segítséget!
-
Danex
addikt
Üdv a segítségeteket szeretném kérni, mivel az elektronikában nem vagyok túl jártas (illetve eddig csak kapcsolókat használtam) így előre is bocs a nem megfelelő elnevezések használata miatt.
Szóval kicsit elakadtam az egyik projectemben ahol transistort (2N2222A Transistor MOT/ON 40V 300MHz 600mA) használnék kapcsolónak.
Röviden azt szeretném csinálni, hogy egy microkontrolerrel (arduino mega) vezérelni az RGB led vezérlőmet, aminek a távirányítója rádiófrekvenciás. Mivel ezt bonyolult lett volna beleprogramozni a vezérlőmbe ezért gondoltam a távirányító gombjait zárom , így "megnyomva" a gombot.
A relé használatát drága luxusnak éreztem volna ehhez a feladathoz így jött a fent már említett tranzisztor.
Ki is vezettem a gombok alatt található 2 "kivezetést" amit ugye zárni kéne, hogy a "megnyomás" létrejöjjön.
Bekötöttem a tranzisztor 2 szélső lábát a gomb 2 végpontjára és a Base-re adtam 5V-ot viszont a kapcsolás nem jön létre.
Kérdésem az lenne, hogy mit rontottam el a bekötésnél? Illetve ha kell, akkor hova és mekkora ellenállásra lenne szükségem?
Adatok:
Arduino vezérlő kimeneti feszültsége: 5V
Gombnál mért feszültség: ~11V
Gombnál mért áramerősség záráskor (Multimeter 200mA-es lyuk, és 200u-s állásban): 1,5 -
Danex
addikt
válasz
razorbenke92 #16192 üzenetére
Lakásban lesz mennyezeti hangulatvilágításhoz.
16m RGB ledszalag meghajtásához ami 120W maxon.
Ilyen vezérlővel.Sajnos annyi rémlik régebbről (mikor még néhai apámmal szereltük a konnektorokat fedeztük fel, hogy nincs föld. Így ha jól emlékszem úgy oldotta meg, hogy végeredményül kb 20V van a földön. (Villanyszerelő volt tehát tudta mit csinált, és lehet nem azt amit leírtam, de nekem ez rémlik
)
-
Danex
addikt
Ezen tápegység bekötésénél a földelés hiánya nagyon nagy gond?
Mert a lépcsőház a szoc rendszerben épült és a földelés a lakásban tudtommal nincs. Illetve nem dolgozom/dolgoztam váltóárammal, de ha nem tévedek akkor mindegy, hogy a betáp részénél ,hogy kötöm be a 2 vezetéket, hisz ez a váltóáram lényege nem-e?!
-
Danex
addikt
-
Danex
addikt
válasz
razorbenke92 #16169 üzenetére
Köszi, körbenézek akkor ebay-en
-
Danex
addikt
Üdv, a barkács fórumban már megkérdeztem, de gondolom itt több tapasztalat van ilyen téren...
Szóval, tudnátok ajánlani valami olcsó forrasztópákát? Csak hobbi szintre kéne, vékony vezetékek forrasztásához (led szalag stb).
Illetve "műkezet" a kábelek "rögzítéséhez"?
Előre is kösz!
-
Danex
addikt
válasz
razorbenke92 #15923 üzenetére
Igen, az ötlet innen jött
Csak hangfalból ilyen "komolyabb" van illetve egy néhai 5.0 szettből a kis hangfalak.
De azok is nagyobb teljesítményűek, plusz a mélyet se ezeknek kellett produkálni így a hangzás nagyon elmaradt a fentebb említett Genius szettől.
-
Danex
addikt
Értem, aksikból persze többet gondoltam volna hosszabb távra, csak mint teszt erejéig. Meg főleg a step-up része érdekelt, hogy bírná-e.
De akkor majd összelegózom őket komolyabb holmikból.
Köszi a gyors "helybeigazítást"
-
Danex
addikt
Hello, szerintetek értelmes elképzelés lehet az, hogy a következőkből építeni egy hordozható hangfal szettet?
(elméleti síkon érdekelne, jelenleg ilyen hangszóróm van.)
Genius SP-HF2000A
Kapcsolási rajzaTáp része (jelenleg): Step-upper, akksik (2db)
Ha jól átlátom a helyzetet akkor, "Regulator Filter"-hez kéne bekötnöm a kb 9 Volt-os tápot és üzemelne? (persze rövid ideig)
-
Danex
addikt
válasz
razorbenke92 #15651 üzenetére
Értem, köszi! Hát ha találok dupla kapcsolót akkor az lesz a megoldás, de ha nem akkor próbálok szerezni egy schottky-t. Majd 1 hónap mulva mire megjön minden lehet jövök a remélem nem jelentkező esetleges gondokkal.
Ui.: Ilyen kapcsoló megfelelne nem? Ahogy látom ez dupla áramkörös.
-
Danex
addikt
válasz
razorbenke92 #15648 üzenetére
Ahogy néztem ez egy huzagolt valami, tehát inkább nézném ellenállásszerű dolognak. De amúgy milyen dióda kéne, és ,hogy lenne a bekötése?
-
Danex
addikt
-
Danex
addikt
válasz
razorbenke92 #15634 üzenetére
Végül megtaláltam mikből rakom össze.
Fesz növelő, ez állítható, hogy meddig tekerje fel a feszültséget, ha esetleg a nagy hidegbe nem lenne elég az 5V.
Akksik: ebből 2 DB, azért erre esett a választás, mert tartalmaz védő elektronikát, tehát nem kell félnem a túlmerítéstől. (elvileg?!)
-
Danex
addikt
Hello, tudnátok olyan oldalt mondani/linkelni ahonnan olcsón lehetne szerezni olyan mini áramkört ami 5V-ról tölt 3,7V-os Li-Ion akksit, illetve ami ezt a 3,7V-ot 5-6-7V-ra növeli?
Méretbe minél kisebb kéne.
2db Ilyet szeretnék üzemeltetni és úgy gondoltam, hogy jó lenne ha USB-ről lehetne tölteni, illetve ezek a pamacsok is 5V-ről mennének (ekkor elvileg 0,6-0,7A-t vesznek fel).
Az alapterület amire a komplett cuccnak el kéne férnie az olyan 53mm*85mm*(10-15mm).
-
Danex
addikt
Hello, egy ilyet FiiO D03K Taishan D/A átalakító (DAC) tervezek venni a laptopomhoz mert az nem hajtja meg kellően a fülhallgatómat. A hivatalos weboldal szerint viszont nem ajánlják ,hogy rádugjam közvetlenül a fejhallgatómat a (lenne RCA -> jack) átalakítón keresztül.
Van ötletetek miért lehet ez a limitáció? Az erősítő max hangerőn adná tovább ami független lenne a gépen beállítottól?
-
Danex
addikt
Hello, van egy halott Dlink routerem. A tápja halott, a vezeték végén nem találtam feszültséget, rendeltem hozzá másikat de csak nagyobbat sikerült. (eredeti: 5V/2.5A, az új: 5V/3A) Sajnos még így se kelt életre.
Multiméterrel kimértem, hogy vezeték végén van fesz, de mikor bedugom a routerbe már a csatlakozónál se lehet kimérni. Teszteltem a csatlakozó nem hibás. Tehát ez hogy lehet? o.O
Végigmértem a nyákon szinte minden pontot ,hogy meddig vezeti el az áramot a nyák és kb a lap feléig jó lenne. Ha csak 1-2 dolgot kéne kicserélni azt még meg is tudnám oldani mert, forrasztani még tudok is de mint elektronikában annyira nem vagyok jártas.
Viszont olyan kérdésem lenne, hogy van egy HJ772-es vesz szabályzó aminek nem tudom, hogy ha a 2 szélső lábát lemérem, akkor ott vezetnie kéne az áramot igy multimérrel nézve? (a sípolós dologgal)
-
Danex
addikt
Hello, egy kézi "reflektort" (Car Jack SL 0635) kéne feltölteni, azonban nincs meg a töltője...
A ahova a töltőt kéne dugni jack mellé egy "9/12V DC" cetli van ragasztva, ha én ezt egy külső racknek a molex csatijából kihúzom a 12v-ot akkor azzal tudom tölteni biztonságosan?
Előre is köszi!
-
Danex
addikt
válasz
Wind-Storm #13734 üzenetére
ha a színes, nagyon vékony vezetékekről beszélsz akkor... :/
mikor én próbáltam ugye amíg színes a cin nem fogja
öngyújtóval lejött az egész az egyikről... de a másik meg azonnal szénné égett szóval nagyon óvatosan (a végén már sata kábelből csináltam meg a füles vezetékét)
-
Danex
addikt
hát igen... sok alternatíva van, de pénzt nem nagyon költenék igy ilyenre, akkor már inkább egy sportfülesre
viszont akkor marad a jól bevált módszer, hogy egy sportszemüvegtokba tartom és a felfogatás is valamelyest megoldva
sajnos a recsegéssel így nem tudtam mit kezdeni... lehet az IC (vagy hogy nevezik) rossz benne, a csatlakozó az jó...
-
Danex
addikt
Hello, olyan gondom lenne, hogy van egy tescoban vásárolt kis USB-s hangfalpárom viszont a 2. hangfal recseg.
Kipróbáltam, nem a hangszóróval van a gond, hanem az elektronikai részen lehet valami.
(3 vezeték a jack csatlakozóból jön, a 2 és USB táp, és a nyákon lévő dugós csatlakozóra kell a "recsegős" hangszóró.)
Kérdésem, hogy nem lehet valahogy megcsinálni? gondolok én esetleg kondicserére vagy ilyesmi. Vagy egyéb ötlet ami ezt okozhatja.
-
Danex
addikt
válasz
Wind-Storm #13025 üzenetére
mint nagyon kezdő a témában, az aksik nem egyenáram? tehát DC?
-
Danex
addikt
Hello, segítségeteket szeretném kérni.
Kerékpárra akarok spéci világítást készíteni. Úgy terveztem, hogy a vázra alul, oldalsó világításhoz ledszalagot használnék, előre meg egy led spot-ot.
Mindenhez 12V DC áram szükséges, fogyasztás ahogy néztem nem nagyon lesz 6-7W felett.
Van egy vészkijáratjelző lámpám, amiben van egy kis aksi, erről megy a benne lévő azt hiszem 230V-os fénycső(8W fogyasztás). Azt gondoltam ezt az aksit használnám a ledes világításaimhoz azonban ez csak 2.4V 4Ah-ás.
Kérdésem tehát, hogy van-e olcsó megoldás arra, hogy én ebből a 2,4V-ból 12V-ot csináljak?
Előre is köszi!
-
Danex
addikt
válasz
moha21 #11417 üzenetére
usb kábellel a számítógépről fel lehet tölteni, az csak egy plusz, hogy napos időben ezt meglehet csinálni gép nélkül is
igen, azt tudom, hogy nem 4400-as legalábbis a telefont csak 1szer lehet maxra feltölteni aminek az akksija kb 1000mA igaz sehol se 100% a hatékonyság gondolom ( egy USB-s ventilátort elvisz 3és fél óráig )
-
Danex
addikt
ilyenre gondolok, azt írjak elég meleg igaz csak a külsején van melegítés meg ugye az ujjakon nincsen semmi... ezek szerint az a 2,5W is érhet valamit
-
Danex
addikt
azon gondolkoztam, hogy lehetne valami alacsony feszültségű kézmelegítőt csinálni kintre (kesztyű szerűt)
neten találtam ilyen USB-s verziókat, de azt írjak, hogy csak néhol melegít
kérdésem az lenne, lehet-e itthon valami olcsó megoldásban barkácsolni ilyet? láttam már egeret ellenállásokkal melegíteni, esetleg ilyet lehetne csinálni egy kesztyűhöz?
áramforrásként egy usb-m van(5,5V/500mA vagy esetleg 6db újratölthetős 1.2V-os aksim (AA)
-
Danex
addikt
válasz
jericho69 #11343 üzenetére
én most csináltam ilyesmit, ha van helyben villanyszerelős bolt ott érdemes a vezetéket venni, az oldalon 170Ft itthon a boltban 30Ft volt métere(tudom nem sok pénz, csak ha később máshova is el akarod vezetni akkor jobban megéri körbejárni)
ui.: gondolom nem 1 méter széles a tv-d így majd vágni is kell amihez már forrasztani is kellett a különböző elemek miatt , de lehet van hozzá vmi kiegészítő
-
Danex
addikt
Nem teljesen ide tartozik de mégis... szobámba szeretnék kis hangulatvilágítást csinálni led szalagokkal, úgy gondoltam, hogy a polcok fölé, az ágy alá, tehát felfelé meg lefelé legyen egy kis fény.
mivel a számítógépházak moddingjához is használják a ledszalagokat gondoltam hátha van valami tapasztalat afelől, hogy a megfelelő háttérfényhez elég a 30led/m vagy a 60led/m-es szalag?
Előre is kösz
(ha esetleg van valahol bővebb infó ezekről a dolgokról akkor várom a linket
)
-
Danex
addikt
Hello, led szalaggal szeretnék barkácsolni, de minden Ft fontos, így ott akarok húzni a költségeken ahol lehet.
a tervem egy ilyen elkészítése: [link]
üveg, tükör, fólia, keret intézve
ugye ehhez szükségem van világításra is a helyi boltban 1db led 110Ft mondom, ebből kéne egy csomó -> nem gazdaságos (sajnos itthon sem találtam semmi alternatívát)
végül eldöntöttem led szalag lesz, ennek ugye a métere 4,8W-ot fogyaszt, vehetnék hozzá tápegységet de az kapásból még 2ezer forint lenne
gondolgattam és végül egy használaton kívül lévő külső mobilrack tápegységét használnám (itt a tápegység a rack-en belül van és még a régi 4pines/molex csatlakozós) és az van ráirva, hogy max output 12V 1,8A ami ugye 21W-ot jelent kb...
Kérdés: ha én a led szalagot rákötöm a mobilrack molex csatijára, akkor az így biztonságosan üzemelne nemde?
-
Danex
addikt
válasz
Wind-Storm #10966 üzenetére
ez egyértelmű, nekem is így van egy 12cm-es elöl, de szabadon se lehet mindenhol (kisgyerek, háziállat) miatt
-
Danex
addikt
válasz
Viktoár #10905 üzenetére
(sárga a venti, narancs a videokártya)
így gondolta szerintema légterelőt, mert szerintem egyszerűbb, ha te csinálod, egy kartondoboz, tűzőgép, olló és kis hajtogatással szépen is meglehet csinálni kb 50Ft-ból.
a ventilátoros dolog meg... kipróbálod 1-el ha nem elég kipróbálod a 2 ventis elgondolást esetleg és így nincs "rizikó"
-
Danex
addikt
válasz
Wind-Storm #10900 üzenetére
1 ventilátor normális hangkeretek között nem szív olyan erősen, hogy simán azon a terelőn keresztül megfelelő mennyiségű levegőt szívjon. persze, ha rak bele egy deltát nem gond, de ha csendesen akarja megoldani akkor 1 ventilátor szerintem nem elég
-
Danex
addikt
válasz
moha21 #10737 üzenetére
alapból centerként volt használva a házimozihoz, csak a nagy erősítő tönkrement és most nincs keret egy újra mert ugye nem 2 ft, így géphez akarom felhasználni egy régi pioneer erősítővel, reflex cső nincs benne, és ink magas/közép hangokat ad tehát nem hiszem, hogy mélynek jó lenne,
Wind-Storm
csak hely hiányában 3.0ként terveztem, mert van 2 nagyobb hangfal is de nem tudom hova rakni a kicsi szoba miatt :S, és alaplapi hangkártyáról megy és ha jól tudom az 7.1-esa mono hatást megy úgy értem, hogy ha állandóan jönne belőle a hang mint a 2 szélsőből az is jó lenne
-
Danex
addikt
Hello, olyan kérdésem lenne, hogy van 1 sztereó erősítőm, és hozzá 1 hangfal, van a pchez, egy 2.0 Genius hangfal szett. Az erősítő a centerbe van most bekötve, a problémám meg az, hogy játékok közben jórészt csak a beszéd jön belőle, vagy csak nagyon fura helyeken lévő részről ad rá hangot. Azon gondolkoztam, hogy van jack elosztóm, rákötném az erősítőt ugye eddig nincs is gond vele... de az már igen, hogy ugye csak 1 hangfal van, és igy csak az 1ik oldalra tudtam rákötni igy meg megint nem az igazi...
Gondolkoztam, hogy ha 1 plusz dróttal áthidalnék a jobb oldalról is akkor azzal mono hatást érhetnék el? vagy éppen zárlatra vágnám az erősitőt? (nincs mono gomb)
Esetleg van vmi szoftveres megoldás, hogy a center kimenet monoként működjön?
Előre is köszi!
-
Danex
addikt
válasz
Wind-Storm #10690 üzenetére
Van ilyen párásítónk itthon, jól megy... együl a vízkövet nem szereti, mivel csak télen van használva így kb évente meg kell tisztítani kicsit/akár kapirgálni
-
Danex
addikt
válasz
CounterBoci #10565 üzenetére
ugyan abba az elosztóba van dugva a hangfal és a számítógép(laptop) is?
-
Danex
addikt
válasz
Ferink #10467 üzenetére
sztem az igénytelenséget úgy értette, hogy azzal, hogy az egész plexi látszódni fog a belső tartóelemek, a hdd tartók, esetleg az üres fém a gépben ahol semmi sincs..., ráadásul az igy már nem lesz elég az, hogy rátolod az oldallapot és kész, mert ugye a plexin nincsenek olyan fogak amivel ezt meglehetne csinálni...
-
Danex
addikt
válasz
CounterBoci #10365 üzenetére
külső (kisvonat trafóról) elindult, de mikor rádugtam a gépre zsupsz... utána csináltam átalakítót úgy már elindult normálisan tehát (ezt a 7voltos gányolást kihagyva) nem a bekötésemnél lehetett a gond
. A lényeg most már megy és a gépem is túlélte
-
Danex
addikt
válasz
Undoroid #10320 üzenetére
Hello, végül már megoldódott a probléma, a fő ventit amibe a vezérlés volt meghalt, de a másik 2 túlélte. tápomat márkásnak tartom corsair, és most nagyon örültem, hogy többet fizettem nem pedig vmi noname-et, gépnek semmi baja, semmi nem füstölt el.
Mondjuk azt nem értem, hogy hogyan adhatnak ki ilyen átalakítót ami kárt okozhat?
-
Danex
addikt
Hello, kicsit hosszú lesz amit írok de a segítségeteket kérném!
szereztem egy accelero extreme pluszról való 3-as ventilátort, az előélete ,hogy minden kábele össze lett dugva mindennel amit adtak hozzá
tápot le is vágta, na és így van most nálam. Rákötöttem molex-re majd a 3pinest a 7voltosra -> meg se mozdult, ezt az összes kombinációval kipróbáltam nem indult sehogy sem.
Kérdésem, hogy ennyitől nagy rá az esély, hogy gallyra ment a ventilátor, illetve ötleteket kérnék, miket próbáljak csinálni vele?!
Holnap megpróbálom,kihagyni az első ventit, hátha csak azzal van a baj.
Előre is kösz!
[ Módosította: Undoroid ]
-
Danex
addikt
Hello, olyan kérdésem lenne, hogy Ez a fénycső csak 12Voltról megy vagy netán megy kevesebbről is? Mert láttam ventilátor vezérlőket amin van ugyan úgy potméter a világitáshoz is... vagy az led-es világitásnál menne csak?
-
Danex
addikt
Na megjött a ventilátor, az aksi 5.48V volt mikor rádugtam, gond nélkül megy
, 1 és fél óra után lement 5.04V-ra az aksi, most hagyom had menjen, elég rég voltak rendesen használva az elemek+ kíváncsi vagyok meddig bírja
és köszönöm mindenki segitségét
-
Danex
addikt
kicsit több mint fél nap után 5.53-ről 5.5-re esett vissza a feszültség,
ha csak ventilátor lenne nem aggódnék, mert tudom annak nem baj annyira a plusz kaja, de van benne ugye potméter, led is és azoknak már lehet soklenne nemde? még ha csak egy félóráig marad fennt az 5.5V
de megkérdezem majd a helyi elektromos szerelőt
, és kitaláljuk mi lesz a jó, csak mégse tök hülyén állítsak be hozzá
-
Danex
addikt
köszönöm a segítséget nektek
-
Danex
addikt
újra itt... feltöltöttem az aksikat, beraktam az elemtartóba és ,nem a várt kb4.8V-ot kaptam, hanem 5.5 voltot pedig mind a 4 aksi és 1.2voltosnak kéne lennie. ez már sok lenne majd a ventilátoromnak(usb-s)? nem szeretném ha a benne lévő potméter vagy valami elfüstölne netalán emiatt.
És igy mekkora ellenállást kéne használnom, illetve hova kéne forrasztanom?
-
-
Danex
addikt
Hello, olyan kérdésem lenne, hogy akarok késziteni egy ventilátort az iskolába, ne legyen annyira melegem (nem most... majd késöbb).
az elképzelésem az lenne, hogy van ilyen 4db-os ceruzaelem tartóm amibe ha belerakom a 4 elemet, akkor ugye kb 6 voltot kapok, de a ventilátor amit kinéztem hozzá (pc ház venti nagyon szórja a levegőt, és 6 volton elég gyengécskék) Ezt az USB-s ami ha jól tudom 5 voltot ad. van felesleges usb kimenetem amit hozzátudnék kötni az elemekhez és abba belelehetne dugni a ventilátort
tehát a kérdésem az, hogy lesz baja a 6 volttól, vagy inkább valahogy (gondolom ellenállással) vigyem le kb 5 voltra? az elemek amúgy újratölthetők kis aksik lesznek
esetleg valaki paintben egy nagyon egyszerű rajzot, hogy az ellenállást hova és mekkorát mert még sose volt dolgom vele >.<
előre is kösz
-
Danex
addikt
válasz
kungzi #10046 üzenetére
lehet vezérelni, biosban kapcsold be a sys fan eq(vagy ilyesmi) akkor a sys fanok nálam kb 50-60%-ra mentek vissza.
a cpu fan-t én tudtam vezérelni az Easytune-ból
ha az összes fan-t a terheléstől függően akarod vezérelni akkor rákötheted őket a proci fan foglalatára (irtam levelet a gigabyte-nak és azt irták 1 amperig terhelhető(nekem gb ma770-us3)) és igy ahogy melegedett a proci úgy gyorsult az összes ház venti + a proci (ezeket kötöttem rá)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest