- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
1 among many #18382 üzenetére
Atke-nél voltak nagyon jó áron (500 Ft/db alatt) a HA-n (modding szekció). De én megvenném ezt (szintén kb. 500 Ft/db-ra jön ki) és akkor nagyon óvatos vágással, csiszolással lehetne jó sok kábelfésűd, mert egy 24-esből frankón lehetne 3db 8-ast (2-t szimmetrikusan), vagy 4db 6-ost (3-at szimmetrikusan) készíteni. Így ezzel a készlettel lehetne mondjuk:
- 2 db 24-esből - 2 darab 24-pinesed (2x12)
- 1 db 24-esből - 3 darab 8 pinesed (2x4) - 2 darab szimmetrikusan vágva
- 1 db 24-esből - 4 darab 6 pinesed (2x3) - 3 darab szimmetrikusan vágva
Tehát ez így 9 darab kábelfésű, vagyis átlagolva 280 Ft/db áron meglennének.
Szimmetrikusan pedig 7 darab jönne ki, vagyis átlagolva 360 Ft/db áron meglennének.akkor inkább kireszelem valami hulladékból, és legalább egyedi lesz....
Szerintem ha már modding, akkor ez a legjobb ötlet. Nem olyan extrém sok munka egyet-egyet elkészíteni (kb. 15-45 perc), az a sok inkább mire szép lesz a kinézete (másik kb. 1 óra/darab), mert a barkács megmunkálás során általában sérülnek ezek a puha anyagok, amiket utána fel kell csiszolni, majd polírozni és hőkezelni, hogy újra fényesek legyenek. Én anno ezért készítettem fából ilyeneket megrendelésre, amiket azután lefestettem feketére, vagy fehérre (képem nincs róluk, de a műhelyben szerintem még van pár régen elkészült darab elfekvőben, valamelyik fiók mélyén. Este ha megtalálom őket, akkor lövök pár fotót, ha érdekel)...Ha van "hulladék" anyagod és arra adod a fejed, hogy elkészíted magadnak ezeket a fésűket na és persze nem gáz az oda-vissza postaköltség, akkor szívesen ráviszem neked a kivágandó mintákat az anyagra (plexi, vagy fa) lézer-gravírozva és neked már "csak" ezeket a vonalakat, pontokat kell követned egy asztali dekopír fűrésszel, vagy oszlopos fúróval, vagy simán kivágás után csiszolással. Sajnos a lézer gravírozóm nem alkalmas vágásra, a CNC-marómmal pedig nem tudok elég kicsi fejet befogni ehhez a munkához, mert csak 6-os és 8-as szárakat fogad (még mindig.... pedig anno egy kedves fórumtársunktól még kaptam kis marószárakat is ajándékba, hogy befejezzem a gépem átalakítását, de erre azóta sem tudtam sort keríteni, szégyenlem is magam...
).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Kutya topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged