- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pöttön #21392 üzenetére
Szia!
Milyen PS3 modelled van?
Az eredeti "fat" modellnél még védőföldes tápegység van, a későbbieknél ha jól tudom, már csak kettős szigetelésűt használtak.
A védőföldes modellnél a negatív DC és a védőföld össze van kötve, ezt ha rákötöd egy hagyományos PC hangfalra - akkor jelentkezhet zaj.
Nekem anno a laptopommal volt ez. HP noti földelt tápegységgel. HDMI-n ment ki a hang egy monitorba, aminek saját hangszórója nem volt, csak egy jack a külső hangszórónak. Abba dugva egy 2.1-es hangfalszett.
Töltő nélkül síri csend, töltővel a gépben meg - ahogy te is fogalmaztál - zúgott mint az állat.Én akkor eBay-en vettem egy ground-loop isolatort, ami megoldotta a gondot. Próbálj meg te is valami ilyesmit.
Szerk.: Rég nyitva volt az oldal, nem láttam az új hsz-ed. Igen, akkor egész biztos ugyanaz a jelenség. -
Pöttön
őstag
válasz
Pöttön #21392 üzenetére
Ha fejhalgatót dugok az átalakítóm végére, akkor tökéletesen működik, nem zúg, nem búg.
A pc hangfalnál is akkor kezd csak el igazán búgni, ha hálózati áramra rá dugom a ps3-at, vagy ha a hdmi-t rádugom a monitorra.
Akkor gondolom ez valami földelési gond lehet inkább nem? -
-
PHM
addikt
válasz
Pöttön #19878 üzenetére
"Ha most egy 3,5 amperes tápot dugok rá, akkor elég a kanóc vagy mi?"
Nem. Mint ahogy az akár 100 amperrel terhelhető autóakkuból is
csak annyit vesznek fel a fogyasztók, amennyi kell nekik.
Az a max. 1,5A a cucc maximális fogyasztását jelentheti.
Simán megtáplálható a PC tápjáról is, legfeljebb érdemes a pozitív
ággal sorba kötni egy 2-3 A-es üvegbiztosítékot. -
Kernel
nagyúr
válasz
Pöttön #19705 üzenetére
Ehhez viszont egy impulzust kellene generálni, külön a bekapcsoláshoz és a kikapcsoláshoz is, amit legegyszerűbb esetben egy relével lehetne átadni a pillanatkapcsolóra. Bár nem azt mondom, hogy én is így oldanám meg, de a relé elhagyásához az elektronikát alaposabban elemezni kellene.
Fontos egyáltalán kikapcsolni?
Főleg a D-osztályú végfokok néma állapotban nem sokat fogyasztanak. Előerősítő, tápegység készenléti árama sem sok általában, de erről meg lehet győződni. Egyrészt az alkatrészek melegedése is árulkodik a készenléti fogyasztásról, meg persze egy mérés is.
Nekem számítógéphez van egy TA2024 végfok, 12 V dugasztáppal (utóbbiból olyan példányt alkalmaztam, ami terhelés nélkül jelentéktelen fogyasztású) állandóan áram alatt.
Most mellékes, hogy a földhurok, illetve azzal járó zúgás miatt nem tudtam a PC-tápra kötni, vagy még így is megoldhatnám a holtidő alatti automatikus lekapcsolást, de annyira jelentéktelenre jött ki az összfogyasztás, hogy értelmetlennek láttam, ezzel külön foglalkozni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Pöttön #19700 üzenetére
Ez mindig konstrukciófüggő, hogy áramszünet után egy készülék megjegyzi az üzemállapotot vagy készenlétbe áll vissza. TV is van többféle, vagy olyan is, ahol menüben állítható, hogy mit szeretnénk.
Tehát ezt legegyszerűbb kipróbálni, hogy konnektorból kihúzva mire áll vissza. Azt sem tudjuk, hogy egyszerű pillanatkapcsoló indítja, esetleg mechanikusan reteszelt kétállású kapcsoló, ami önmagában is "tárolja" az állapotát.
A készenléti állapotnak általában funkciója is van, tehát valamire figyel. Távszabályzóra, vagy aktív sugárzónál a bemenőjelre például. ATX-tápnál is szerepe van a készenlétnek.
Nem mondom, létezik olyan szerkezet is, ahol a mechanikus hálózati kapcsoló megspórolásán kívül semmi látható oka nincs a folyamatosan feszültség alatt lévő (ámbár jelentéktelen fogyasztású) elektronikának.
-
Pubszon
veterán
válasz
Pöttön #19698 üzenetére
Ha nem kell az időzítés, a potmétert letekered.
De van rajta gyárilag USB, nem kell forrasztgatni.
Viszont ha csak egy pillanatnyi gombnyomás kell, akkor én azt mással oldanám meg.Van infrás távirányítója a sound barnak? Vagy készenlétből egy pillanatkapcsolóval kell bekapcsolni?
-
imibogyo
veterán
válasz
Pöttön #19694 üzenetére
Én is legegyszerűbbnek egy Master-Slave kapcsolót gondolnék. Van külön modulként is, meg persze készre szerelt megoldásban is...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Pöttön #19694 üzenetére
Külön egységként nem láttam, építeni lehet ilyen áramkört, ami a gyári készülékeknek is része. A jelet erősíteni kell, egyenirányítani, relét működtetni vele, azonnali meghúzással és késleltetett elengedéssel.
Elektronikailag gyerekjáték, alapáramkörök egyébként, de aki nem építget panelokat stb., azt ezt bizonyára nem vigasztalja.
Bizonyos esetekben a TV USB-csatlakozóján megjelenő 5 V is felhasználható kapcsolófeszültségként. Vagy a TV belsejében keresni egy kapcsolt feszültséget, de ez már megbontással jár értelemszerűen.
Vagy létezik master-slave kapcsoló (hosszabbító / elosztó), ami érzékeli a TV felvett áramát (de nem a készenléti áramot, illetve lehet állítható érzékenységű is), annak hatására aktivál egy 230 V-os aljzatot.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Pöttön #19680 üzenetére
Én egyszer kiszámoltam hogy a mostani gépemhez mennyi lenne egy saját magam gyártott kábelszett amit szálanként harisnyáztam volna be. Kb ugyan ott lettem volna. Picit drágább lett volna. Ezért én lemondtam arról hogy pöcsöljek. Megfogom egybe venni és kész.
Persze ha te nem szálanként akarod harisnyázni akkor célszerűbb magad megcsinálni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Pöttön #18405 üzenetére
...mert az 5 pin DIN-t átlehet alakítani PS/2-re, azt pedig USB-re.
Csak megjegyezném, az alábbi közismert átalakító is azokhoz az eszközökhöz használható (vagy legalábbis azoknál garantált a kompatibilitás), aminek gyári tartozéka.
Más kérdés, hogy egy idő után már főleg olyan eszközöket gyártottak, ami alkalmas mindkét üzemre, az adaptert is mellékelték hozzá. Egy régebbi hardvernél ezt soha nem lehet tudni.
A kérdésem már csak az lenne, hogy a DIN kábel végén hogy tudnám kideríteni, hogy melyik melyik?
Multiméter szakadásvizsgálójával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest