- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #21883 üzenetére
Már ez is hatalmas segítség, köszönöm szépen!
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Az új gépemen a bekapcsoló és a reset gomb nem ér el az alaplapon a pinekig (a gép az asztalba van beépítve, nem standard távolságok vannak).
Nem szeretném a mostani kábelt hosszabbítani ha el lehet kerülni.
Tehát keresek:
2 db, egyenként kb 80 centis olyan kábelt, aminek az egyik végén megvan az a fekete csati, amit az alaplapi pinekre kell húzni. Standard, két egymás melletti pin mindkét esetben.
Tud valaki segìteni? Akár bolt, ahol lehet ilyet kapni/csináltatni?
Köszönöm! -
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #20098 üzenetére
megrendeltem a razorbenke92 által javasolt kábelt, sajnos female=>3 male t küldtek. Jeleztem nekik, de nincs a nekem kellő (male=>3 female) raktáron. Próbálkozom a NETen keresni, de csak egy helyen találtam, onnan nem vállalnak nemzetközi szállítást.
Valakinek ötlete? -
rlazol
veterán
válasz
nem volt nekik
jövő héten megrendelem ebayről
Még egy kérdés: adott egy táp, ami a LED sornak csinál a hálózati feszültségből 12 V-ot. Viszont valami nem jó, szeretném kimérni, hogy mennyi az annyi. Egy pici, tenyérnyi méretű digitális feszültségmérőm van (piros, közepén egy tárcsa), hova kell tekernem, hogy kimérhessem?
-
rlazol
veterán
válasz
szuper, megnézem holnap, nagyon köszönöm!
nem hiszem, h összesen lenne 300 az egész -
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #20096 üzenetére
szuper! Egyik sincs több 200 lednél, talán annyit se ér el a leghosszabb.
köszönöm!
Ezt itthon nem lehet kapni valahol? -
rlazol
veterán
Sziasztok!
A karácsonyi dekor részeként vettem a Tescoban 3 féle fénysort. Ezekhez 1-1 táp jár, közvetlenül a 220-ba dugandóak. Illetve nem egészen, mert a táp az, amit a konnektorba dugunk, és erre van csavarcsatlakozóval rögzítve a LED +/- bemenete. A 3 táp azonos értékeket produkál: 31V, 3.6W .
De az egyik táp picit más, azon van egy gomb, amivel programokat tudok előhívni, különféle villogásokat stb. Kipróbáltam, ez a másik két sorral is működik. De mivel csak az egyik tápon van ilyen kapcsoló, egyszrre csak az egyik sor tud ilyet. Lehetséges mindhármat rákötni?
Sajnos a kábelek másik vége stabilan van a ledfüzérek irányába rögzítve, nem szeretném szétkapni, így a kérdés az, hogy ennek a LED tápnak elosztót lehet-e kapni, illetve hogy rátehető-e, bírná-e az egyetlen táp mindhárom vagy akár csak 2 terhelését?köszi
-
rlazol
veterán
Srácok, segítsetek pls ÓRIÁSI gáz van!
Kivettem a gépet a megszokott és belakott kuckójából és beköltöztettem az erre a célra fabrikált asztalba. Mindent széthúztam, kontakt spray-vel lefújtam, pasztákat is újrakentem.
Új a bekapcsológomb mechanizmus és a visszajelző LEDek is.
Amikor először leültem próba-bekapcsoltam: minden tökéletesen és hibátlanul és egyből feláll.Az összes periféria ok, az asztalba mindenhol terv szerint illeszkedik, nem melegszik, csendes. Elsőre!
Ilyen boszorkányságot még nem láttam és nagyon be vagyok szarva! Ilyenkor minimum 5x szét kellett máskor szednem és újra raknom, perifériákkal egyenként kínlódnom stb.
Most meg csak úgy feláll? Nagyon rossz balsejtelmem van! Csináltam egy biztonsági mentést...Mégis mire számítsak? Leég? Felrobban?
-
rlazol
veterán
válasz
Kernel #19620 üzenetére
Hazaérve kipróbáltam immár ellenállással, mert találtam itthon egy párat még egy régi projektből és nagy meglepetésemre és örömömre működik!
A képen egyrészt az illetékes ellenállás van: ez mekkora? Ugyan most működött vele, de jó ez hosszú távra is, beköthetem?Másrészt a bal szélen szerepel az előbb kérdezett nyomógomb.
Most látom, hogy az egyik csatlakozó fölött a "no com nc" betűk olvashatóak. Ez azt jelenti, hogy a másik kettőt kell bekötni? -
rlazol
veterán
-
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #19618 üzenetére
igen, innen vettem.
gondolom, nekik evidens volt, hogy kell hozzá ellenállás, nekem meg nem. Csak ez egy 2500 ft kidobása így.
-
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #19613 üzenetére
Teljesen jogos felvetés lévén nagyon gyatra vagyok a témában, de igen.
Felcseréltük és úgy se ment.Közben észrevettem, hogy a másik nyomógombon, amit reset gombnak vettem 3 csatlakozás van.
Ott vajon melyik kettőt kell használnom?
-
rlazol
veterán
válasz
razorbenke92 #19611 üzenetére
kipróbáltuk nyers 12 voltról, úgy nem világított. Jó, berakok 1 ohmot, köszönöm!
-
rlazol
veterán
sziasztok!
vettem egy ilyen kapcsolót, ezt szeretném bekapcsológombnak a számítógéphez.
Kimértem, hogy melyik pár érintkezőre kell kötnöm a lapot. A háttér világításhoz gondolom, hogy egy sárga és egy fekete drótot kell rákötnöm a másik párra, eddig jó?
Viszont úgy nézem, valami ellenállás is kell: mekkora? Számít az, hogy melyik oldalra rakom?köszi!
-
rlazol
veterán
Sziasztok,
van nekem egy Kolink USB 2.0 mobil HDD rack-em 3.5"-es winyóhoz.
nagyon úgy néz ki, hogy elhagytam a a tápját.
volt régen egy WD Mybook-om, annak a tápja még megvan, 12 V 1,5 A van kimenetinek feltüntetve.
a Kolinken annyi van, h 12 V.Összeillenek?
köszi
L -
rlazol
veterán
sziasztok!
nagyon láma vagyok elektronika témában, kis segítséget kérnék.
van nekem egy szivattyúm a vízhűtéshez, aminek kell néhány másodperc a bekapcsolás után, hogy elérje azt a fordulatszámot, akit a rákötött érzékelő monitor megfelelőnek tart. És addig ez a monitor csipog.
Arra gondoltam, nem lehetne a monitor elé valamiféle időzítőt(?relét?) betenni, hogy ő se azonnal éledjen fel, csak pár mp után?köszi
-
rlazol
veterán
válasz
mr_ricsi #11877 üzenetére
próbáltam a vízhűtés nélkül is, illetve úgy is, hogy nem volt ráhúzva, csak rátéve.
a speaker folyamatosan rajta van, de miután a lap a tápot se indítja el, szerintem esélytelen, hogy bármit is csipogjon.
Az éjszaka rádugtam LEDeket a tüskékre, a RESETről világított, a Power SW-ről nem. Valószínűleg annak a pozitív ága van megszakadva. -
rlazol
veterán
válasz
Wind-Storm #11872 üzenetére
még próbálom értelmezni, amit írtál.
és ha egyszerűn a tápcsati zöldjét alulról összekötném a power +ával?sajnos minden táv boot lehetőség disabled a könyve szerint...
-
rlazol
veterán
válasz
Wind-Storm #11870 üzenetére
elég erősen világít az a kék.
megpróbálom mindjárt az első tervet...mod.:
sajnos nem jött be.A táp ment, ahogy csináltuk, de hiába nyomogattam a resetet. megpróbáltam a bekapcsot is rákötni és úgy, de az se...
szakadásmérőm nincs....
a második tervet annyira nem értem...
-
rlazol
veterán
válasz
Wind-Storm #11868 üzenetére
értettem.
kétfajta LEDdel, polaritás cserékkel:A RESET világít!
sőt, a bekapcs mellett van egy kékkel jelölt páros, aminek se a lapon, se a könyvben nincs magyarázata, az is világít. A többi biztosan nem.
Mit tudtunk meg? -
rlazol
veterán
válasz
Wind-Storm #11865 üzenetére
nem világít. kicsit sem. ez mit jelent? Elszállt a bekapcsoló ág?
mr_ricsi: igen, rajta van.
-
rlazol
veterán
válasz
Wind-Storm #11863 üzenetére
egy ledet simán, mindenféle ellenállás nélkül? jó, most meccs van, de szüntben megpróbálom.
-
rlazol
veterán
válasz
mr_ricsi #11859 üzenetére
nagyon soxor szereltem, de most még egyszer elővettem a haszutmafort és az alapján megpróbáltam. Nem megy. Egész biztos, hogy jó helyre dugom. Egész biztos, hogy a táp jó. Két bekapcsológombbal is próbáltam.Tegyük fel, hogy valahol zárlat van. Hogy tudom, kizárni, hogy tudom felfedezni?
-
rlazol
veterán
válasz
mr_ricsi #11852 üzenetére
mr_ricsi: igen, külön kütyü felügyelte a ventiket. De a BIOS reset után rádugtam a lapra egy prociventit, így se reagál.
"Asustól mit vársz?"
nincs nagy tapasztalatom ezen a téren, de azt hittem ez egy minőségi lap, ami kíbírja addig, amíg le nem akarom cserélni...fero02: nekem is ez volt az elméletem, de akkor mitől döglött meg a lap?
-
-
rlazol
veterán
válasz
mr_ricsi #11848 üzenetére
Pár éve a SATA1 foglalat fekete tokja lejött a kábellel együtt, azóta úgy van, de visszadugható. Kb fél éve azt a foglalatot nem használom, így a tüskék meztelenül álldigáltak.
Néhány hónapja csinálja azt, hogy minden előzmény nélkül "USB device over current status" üzenettel megáll a boot. Ilyenkor némi rimánkodás, csatik lehúzkodása, vagy pár óra áramtalalnítás után hibátlanul működött.
tegnap szétszedtem, hogy kitakarítsam és a léghűtését vízre cseréljem. Szétszedésnél vettem észre, hogy a SATA1 tüskék közül az egyik letört és a lapon fekszik, kiemeltem. Lehet, h már rég úgy volt, lehet h a szétszedéskor törtem ki.
Összeraktam, se kép se hang. -
rlazol
veterán
Ki tudna nekem visszaforrasztani az alaplapomra egy pöcköt?
Letört az egyik sata csatlakozó egyik pöcke és nem megy a lap... -
rlazol
veterán
Sziasztok!
Van egy pár darab HF csatlakozom meg készítettem hozzájuk házilag blokkokat. A gond az, hogy nincs megfelelő menetvágóm, hogy összehozzam őket.
Hol lehet ilyet venni?
köszi!
-
rlazol
veterán
Sziasztok,
Segítségre szorulok, megfelelő szerszám (és szaktudás) híján.
Rozsdamentes acélt hegeszteni tudó embert keresek ill. olyat, aki maróval(?) egy szintbe tudja hozni egy Dremellel megberhelt hűtőborda széleit.
Egyik se nagy meló, de sajnos szakit igényel. Kihez forduljak?
köszi a segítséget!
-
rlazol
veterán
válasz
csabyka666 #9860 üzenetére
szerintem próbálj meg gyártói oldalon supportot keresni, +1V az + 20%, el fog szállani tőle. Esetleg szedd szét és hagyd száradni egy kicsit.
-
rlazol
veterán
összeforrasztottam egy csomó mindent egy másik rakás izével.
a végén kiderült, hogy a zsugorcső hőhatás után is túl vastag (kb 2xerese) a kábelnek. A forrasztásokat szétszedni nem akarom. Mit lehet tenni? -
rlazol
veterán
Nem ég a Power LED.
És nincs ráírva semmilyen adat - tudnátok segíteni? Cserénél csak simán levág-beforraszt, vagy kell vmi más (ellenállás?) is? -
rlazol
veterán
van egy luk meg egy LED. A luk átmérője pontosan akkora, mint a LED-é. Hogy tudom benne rögzíti? A házamban a power/IDE LEDek vmi viaszosnak tűnő, fehér "ragaccsal"
vannak rögzítve, de nem tudom elképzelni, h mi lehet. Házilag mi a teendő?
-
rlazol
veterán
Sziasztok,
fél éve egy helyben topogok, mert nem találok szakit aki el tudná készíteni az előlapot... Ismertek Fém vagy műanyag megmunkálásában jártas emberkét?
köszi
-
rlazol
veterán
válasz
CounterBoci #8679 üzenetére
jogos, bocsi.
. Egy kis fém fiók, kb 6*19*5 mm, 1 mmes vaslemezből. ezen van 5 db hosszabítóü (USB, telefon kártya stb). Jelenleg kb nincs áttétel, de lehet.
más
találtam egy cikket és ezen az oldalán ezt a kábel felcsiptetést. Szerintetek egy ágra hány HDD-t ODD-t lehet egy ágra felrakni? -
rlazol
veterán
válasz
CounterBoci #8673 üzenetére
úgy tűnik, te vagy a reményem... milyen motorod van? tudnál vmi képet-docsot adni róla?
-
rlazol
veterán
egy kis fiókot szeretnék csinálni, de a CD ből kivett kismotor gyengének bizonyult
-
rlazol
veterán
sziasztok, tudtok vhol kis mérető 12Voltos mikromotort olcsóért?
köszi -
rlazol
veterán
válasz
Zsolti1987 #8602 üzenetére
itt kérdezd meg, szerintem.
-
rlazol
veterán
válasz
God MonXter #8598 üzenetére
-
rlazol
veterán
http://pcforum.hu/tudastar/34770/20+pines+power+csatlakozo+24-es+foglalatba.html
eszerint alapvetően működni fog, de túlterhelődhet, ill. lehet h nem fog (főleg tuningnál) kihasználásra kerülni minden képessége.
Egyedi tápmoddolást semmiképp se javaslok, hcsak nem tudsz pontosan utánanézni, hogy melyik kábelben hány volt van.a kérdésednek a legjobb helye amúgy nem itt, hanem a tápos topikban lenne!
-
rlazol
veterán
urak,
kapcsolóügyben kérek tanácsot.A Reset és bekapcsológombot egymás köré szeretném építeni. Van ilyen kapcsoló, ha igen hogy hívják? 5let? -
rlazol
veterán
mod - megvan a válasz, bocsi
-
rlazol
veterán
itt is megkérdezem. :p
érdemes kivágni a ház tetejét és felfelé fordítani a tápot? -
rlazol
veterán
azé csak találtam
talán vkinek mond vmit -
rlazol
veterán
Úgy alakult, hogy én is szétkaptam egy CD lejátszót
. Nekem a motorja illetve a fiókmozgató egysége kellett.
kijött belőle 5 darab vezeték, ebből kettő (piros+fekete) megy a motorhoz direkt. A másik hárommal egy fehér aljazatban találkoznak, ami olyan, mint egy FDD-je, és a CD elektronikájára csatlakozott. Ez a három vezeték (sárga, zöld, kék) egy pici fekete kapcsolószerűségbe tér, amelyen van két fehér nyomógomb, ez a tálca alatt volt.Az áldozat egy 40x-es ASUS CD olvasó, a motorra Mitsumi R-147832 van írva meg M25E-4 .
A kérdéem, hogy hogyan tudom működésre bírni? A cél az, hogy egy gombbal kinyisson egy fiókot, egy másikkal (vagy akár ugyanazzal) bezárja azt.google ben nem találtam semmi. -
rlazol
veterán
válasz
Viktoár #8467 üzenetére
a legefyszerűbb, ha csak az egyik oldalát fogatod fel a winyónak. Így ugyan lesz pár cm hely a másik oldalán, de ha nem mozgatod túl sűrűn a házad nem lesz gond. Több vinyó esetén pl üres CD tokokat tudsz az alul lévőre rakni, arra rakod a következő HDD-t és úgy csavarozod be.
Amúgy meg megfelelő méretre vágsz egy lécdarabot és átfurod, hosszú csavarral rögzíted. -
rlazol
veterán
#8422-re vki?
-
rlazol
veterán
sziasztok,
urak, kérlek segítsetek egy egyszerű fülhallgató bekötésében szimmetrikus jack kábellel. A házból kijövő 3 eres dróton elvileg van egy BLINE_OUT_R, egy BLINE_OUT_L és egy GND.
EZ alapzján próbáltam bekötni. A jelenség a következő: ha tökig bedugom, nincs hang, ha kicsit kihúzom, sztereó van... Mit csinálok rosszul? -
rlazol
veterán
sziasztok,
aerocool powerwatch nevű kütyüben kinyírtam ez egyik hőérzékelőt. :s
van aki meg tudja vaítani, ki tudja cserélni?
esetleg 5let, h hol lehet újat kapni?köszi
-
rlazol
veterán
A csati és a kari is ilyen!
viszont a karibál vmi olyasmi volt a leírásban, h arra ne kössek semmit. De h az mi, az anno nem derült ki a számomra.a microfoncsati is jack, van két oldalsó pöcök meg egy nagy hátsó - vagyis a jobb-bal-föld Füles esetén. annyi a kérdés, hogy a két mic közül melyiket melyikre kössem? okozhat kárt, ha összekeverem?
-
rlazol
veterán
jól értelmezed.
az előlapi panel csatlakozójának kiosztása ilyen:
felső sor: Line Out L;NC; Line Out R; Mic Power; Mic 2
alsó sor: BLine Out L;KULCS;BLine Out R; +5V; GNDa fülest a LOL, LOR és GND-be dugtam, de hova tegyen a mikrofont, főleg a földjét, és mit dugjak a +5V-ba?
-
rlazol
veterán
Sziasztok,
épp egy előlapi panelt szeretnék beszerelni, de akadt egy kis gond. A hangkivezetés úgy van megoldva, hogy van egy fekete "tömb" amiben van egy kulcs, és ami pontosan illeszkedik az alaplapom audio in bemenetére.
A gond az, hogy én nem az alaplapi hangkarit használom, més nem áll szándékomban. Azt terveztem, hogy fogok két jack kábelt, és bevezetem a megfelelő végeket a megfelelő lukba.
De egy kicsit más itt a dolog. Nekem a 2 jack kábelből 2x3 drótom van (azt gondoltam, h föld, jobb+bal) de itt nekem 9 helyre kéne őket bedugni! Az alaplapom leírását elolvasva ebből azb egyik NC, tahát marad 8, de pl csak 1 föld van, és innentől nem tudom, mit hova dugjak. Pl a Mic Power az melyik?
HELP PLS! -
rlazol
veterán
Sziasztok,
keresek vkit, aki tudna nekem segíteni lemezek vágásában és összehegesztésében. Nekem sajnos nincs cuccom hozzá.
köszi! -
rlazol
veterán
az utolsó mondatod nem teljesen értem. A lényeg, h a fényképezőmhöz csinálok távkioldót: [link]
csak a kapcsolójával kínlódom. Nem találok sehol ilyen 3-as kapcsolót és fogalmam sincs miből, hogy kéne, plussz a doboz, amit választottam is bekorlátoz, de az annyira jól néz ki, h nem akarok mást - a régi autóspálya sebességszabályzója, úgy néz ki, mint a régi doom-ban a távirányítós bomba aktiválója.
szóval itt nincs mögötte áramkor vagy ilyesmi, mert amikor ellenőrzöm, nincs bedugva a gépbe. -
rlazol
veterán
-
rlazol
veterán
sziasztok,
csináltam néhány forrasztást, de nem megy amit akartam, szeretném kimérni, h a forrasztások és a drótok rendben vannak-e. Erre a célra van egy DT-830B digitális multiumeter [link]. Csak nem tudom használni. A fekete kábelt bedugtam alulra, a pirosat a középső lukba. DCV-n szeretnék mérni, mert egyenáramot fogok használni. De akármit csinálok, 0-t mutat, ha a két mérővéget illesztem össze, akkor is. Az ellenállásmérés működik legalábbis ott mutat értékeket a gép. Hogy csináljam, hogy jó legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest