Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kmisi99
addikt
válasz
Kernel #19303 üzenetére
Na ez nagyon tetszetős, az első kép tetszik. Itt a betápot direktben az USB portra kötötte?
De akkor egyébként, a betáp kábelről leágaztatok majd két extra kábelt és USB anya csatlakozót forrasztok rá, így a HDD-k extra táp kábelét rá kötöm.Viszont nagyon kíváncsi vagyok hogy ilyenkor hogy oszlik el az áram? Szóval attól még ott van a raspberryben dugva az Adat kábel ami egyben táp kábel is. Ha én az extra táp kábelt megtáplálom külön akkor eloszlik az áramfelvétel, a raspberry és a betáp között vagy hogyan megy ez az elektronikában?
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, adott egy raspberry, amit egy saját épített 5V os tápom táplál. Most a raspberry-n jelenleg lóg egy HDD ezt simán elbírja, de kettővel már nem akarom terhelni.
A merevelemezek úgy vannak, hogy kettő USB kábellel vannak ellátva, az egyik csak áram a másik áram+adat.
Ha a tápból kihúzok egy új kábelt USB anya véggel, és a csak áram kábelét erre kötném, akkor le tudnék némi terhet venni a raspberry 5V-os ágáról?
Illetve nem okozna valami elektronikai anomáliát ez, hogy így különválasztom? -
kmisi99
addikt
Sziasztok, szükségem volna 5V 5-6-7A-re. Na most én a barkácsolás híve vagyok. Ha veszek egy olcsó kínai 10A CC/CV konvertert akkor egy laptop táppal meghajtva érdemes lenne hosszú távon 0/24 ben használni? Az ilyen olcsó konverterek vajon bírnák hosszú távon?
-
kmisi99
addikt
válasz
Kernel #19147 üzenetére
Na pont valami ilyesmire lenne szükségem. Akkor valószínűleg minden zajt leszedne amit kap a Raspberry-ről? Akkor be is rendelem.
Ahogy látom amúgy csak transzformátorból áll. Lehet megpróbálom felépíteni próba képpen. Bár nem tudom mennyire kell specifikus transzformátor hozzá. -
kmisi99
addikt
Nem földelt a táp, mezei 12V os kis 1,5A táp.
Azért gyanakodok én a CC/CV panelre, ami ugye táppal ellátja a raspberry-t mert amióta ez a konstrukció van a raspberry re kötött merevlemez felpörgési hangja rohadt fura de kimegy a hangszóróra. Elsőnek megijedtem, de mondom mi a fene történt hogy ilyen rohadt hangos a merevlemez felpörgése, és rájöttem, hogy konkrétan a felpörgés a hangszóróra kiment. Azaz valami marhára szar lehet az erősítő panel szűrésénél.Ami érdekes, hogy raspberryről is és anno még kínai TV box ról is ugyan úgy összeszedte a zajt és recsegett mint állat. Míg telefonra dugva tökéletes ott csak tényleg az a szuper minimális sercegés van amit csak közvetlen közelről lehet hallani.
Csak nem ennyire szar ezeknek az eszközöknek a hangkimenete. Mert azért eléggé recseg.
Illetve csináltam egy videót ahogy a merevlemez felpörgését kiküldi a hangfalra. Eddig ezt nem csinálta, mikor külön tápon volt a raspberry. -
kmisi99
addikt
Sziasztok. Építettem egy kis erősítő+táp dobozt. Aminek röviden a szerepe. Egy olcsó D osztályú erősítő két gagyi hangfalnak, illetve egy CC/CV panel ami 12V ból 5V ot állít elő a raspberry tápellátásának. Ami egy média központ és a raspberry re csatlakozik az erősítő jack-jack kábellel.
Egy 12V os adapter a betáp. Le van ágaztatva róla egy szál a CC/CV panelnek, illetve le van ágaztatva róla egy szál a kis D kategóriás erősítőnek. (Közbe van iktatva egy 5V os relé ami a TV re van kötve, és csak akkor kap áramot a hangszóró ha a TV is üzemel)
Így néz ki.
Na most a hangszórókon erős "fehér zaj" van. Minél hangosabbra tekerem a hangerő potmétert annál jobban recseg. Hol recseg 5 másodpercet, majd egy másodperc szünet hol folyton recseg.
Eddig is üzemelt a cucc, a CC/CV panel nélkül akkor is recsegett, de nem ennyire. De gondolom ahogy ugyan arra az áramkörre rá került, így még egy zavaró tényező jött be, és így már film alatt is néha bele bele hallom a recsegést.Lehetne ezen valahogy javítani szerintetek? Közbeiktatni valami szűrő kondenzárot esetleg? Nem igazán értek az ilyen Analóg hangok zajtalanításához.
-
kmisi99
addikt
válasz
gerleimarci #18693 üzenetére
Szerintem a lapotpomban nincs annyira olcsó dac mint a tv boxban és ott is zajos volt, én is gyanítom a kábelt, mert még annál is vékonyabb. Direkt ezért írtam, hogy a lehető legolcsóbb fajta egyenesen kínából. De majd összerakok egy rendesebb kábelt, csak veszek szerelhető jack csatit.
-
kmisi99
addikt
válasz
Kernel #18691 üzenetére
Média boxal, és laptoppal is megnéztem van zúgás. Mivel a laptop hangere értelmesebben állítható így ott megtudtam azt csinálni, hogy erősítőt nagyon alacsonyra tekertem és a laptopot hangosítottam fel, így minimálisan csökken a zaj. De a média boxnaknak alapból jóval kisebb a hangereje, de a rajta lévő KODI, média programban szoftveres erősítést maxra raktam, az erősítőt pedig szintén alacsony hangerőn hagytam így csökkent a sercegés.
Akkor valóban az a tipikus olcsó hangfal probléma, hogy magasra tekert hangerőn serceg.
-
kmisi99
addikt
válasz
gerleimarci #18675 üzenetére
Kicsit megkésve a hangfalas témához kapcsolódva, ha letekerem a potit, mégis teljesen elnémul a hangfal. Akkor vajon mi lehet a zaj forrása?
-
kmisi99
addikt
válasz
gerleimarci #18672 üzenetére
De igazából, az alap sistergése teljesen normális szintű, kb fél-1 méterről már nem hallható. Viszont csakis akkor mikor estére való tekintettel halkabbra veszem, akkor minden hangosabb, főleg beszéd "jelenetnél" ilyen "recsegős, sistergős" a hang. De csak akkor. Szóval ha rendesen napközben normál hangerőn megy akkor hibáltan. És a bal oldali hangszóró kicsit jobban recsegős. De nem hiszem, hogy az lenne a hibás, mindenesetre a hangszóró is egy olcsóbb darab.
-
kmisi99
addikt
válasz
gerleimarci #18666 üzenetére
Amiket kipróbáltam, akkuról táplálás, gondolom ez is megteszi trafós táp helyett, hisz ez is "szűrt" áramot ad.
Lehúztam a TV boxról, ekkor még sercegősebb lett, szóval a TV box szűr némi zajt. Ha kihúztam a komplett jack kábelt az erősítőből akkor is zajos volt. Letekertem totál a potmétert akkor is sercegett. Rövidre zárni viszont nem teljesen értem, hogy hogy gondolod.Tudom nem akartad fikázni, én viszont fikáztam. Persze semmi bajom vele ilyen téren, hiszen direk low budget az egész "házimozi", és nem is akarnék rá költeni, csak hangsúlyoztam, hogy olcsó minőségűek az eszközök.
Igazából alapjáraton semmi bajom vele, még akkor se ha nem megy semmi hang, csak akkor van gond, ha este filmezek, és halkra veszem, ilyenkor valahogy sokkal jobban kihallatszóik a sercegés.Valószínű lehet árnyékolni kell, bizonyos pozícióban, főleg ha hozzáérek valahol változik a sercegés, néha halkabb.
-
kmisi99
addikt
válasz
gerleimarci #18664 üzenetére
Az erősítő gagyi, 500ft volt, a médiabox is gagyi az is olcsó volt, a kábel is gagyi, az a lehető legvéknyabb és legolcsóbb. Majd megpróbálom akkuval, azon nincs zaj, aztán kiderül hogy serceg e úgy.
Csak reméltem be lehetne valahova egy szűrő kondit iktatni.
Tudom nem lesz belőle 2x15W, de ez csak a hangteljesítmény, az áramfelvétele olyan 100-300 milliamper körül lehet.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok! Zajszűrésre lenne szükségem. Összedobtam egy piszok egyszerű piszok olcsó "házimozit" a TV hez.
Egy 2x15W D osztályú erősítő, meg egy 5V relé, ami a TV usb portjára van kötve, így csak akkor kapcsol át a relé ha a TV bekapcsol, azaz amolyan kis csöves automatika. A tápot egy 12V 1A adapter adja, az audio kábel pedig egy mezei filléres, vékony kis jack-jack kábel ami a TV média boxba van dugva.
De maga a hangszóró alaphangon nagyon zajos. Az a tipikus gagyi hangfal sercegés. Gondolom valahova kellene egy kis kondi zajszűrésre. De soha nem csináltam még zajszűrést. Hova kellene rakni? A képen látszik, hogy egy jókora kondi van már az erősítőn, gondolom az is zajszűrő, de nem értek hozzá.
-
kmisi99
addikt
válasz
tomi5244 #18648 üzenetére
1m nyi szalagot kb bármilyen 12V os tápegység elvisz. ami több mint ~500mA.
Sajnos én több cicergő tápot hallottam mint némát. De ezek néma környezetben max 1 méterre hallasztódnak el. Nekem kettő cicergő tápom van bedugva a szobába, 2 méterre az ágy közelében éjszaka néma csendben se hallgató meg. -
kmisi99
addikt
Na akkor kicserélem majd. Vicces, de a cégnél emiatt dobták ki.
-
kmisi99
addikt
válasz
imibogyo #18639 üzenetére
Egy kis zárt DC motor van benne így néz ki
Magából a motorból jön a füst. Ez gondolom nem szénkefés. -
kmisi99
addikt
Heló! Egy Bosch akkus csavarozónak a motorja füstöl használat közben. Ez kuka már vajon? Nincs igazán jellegzetes szaga, halvány füst, folyamatosan jön használat közben, de ennek ellenére még megy.
-
kmisi99
addikt
Forrasztással kapcsolatban lenne egy kérdésem. Az normális, hogy a szuper kicsi hegyes forrasztó páka hegy hagyományos nagyobb dolgok forrasztásához nem tud elég hőt átadni?
Hogy példával illusztráljam, mikor odanyomom egy nagyobb fém felülethez akkor kb annyi hőt elvon tőle a fém, hogy nem tudja megolvasztani az ónt. De csak úgy magában, illetve pl nyákos környezetben nincs vele különösebb gond. Jelen esetben a kis USB-s forrasztópákámról van szó. [link]
-
kmisi99
addikt
válasz
razorbenke92 #18455 üzenetére
Na igen jó volna egy labortáp, de majd kiötlök valamit. Mindenesetre szerintem bőven elég. Egy 12V 2A adapterben sincs sokkal vastagabb kábel, ha azt bírja akkor kb addig bírnia kell.
-
kmisi99
addikt
PHM Köszönöm a választ.
Más egyéb kérdésem. Hogy tudom legegyszerűbben kiszámolni adott áramerősséghez milyen kábel kell. Itthon jellemzően fali UTP kábelből szedem forrasztáshoz a kábelt. Ez tömör réz szál. A réz szál átmérője 0,6mm szigeteléssel együtt 1mm. Tudom nem valami izmos. De ez van ingyen meglehetősen sok. De általában 18650 es cellákkal szórakozom, pl powerbank, bluetoothos hordozható hangszóró stb. Csak nem tudom meddig mehetek el ilyen kábellel.
-
kmisi99
addikt
Heló, van ez a lítium akku töltő modul cella védelemmel. [link]
Ez 2,5V nál lelövi az akkukat, hogy ne merüljenek a halálba. De nem értem a működését. Ha én az akkura kötök egy fogyasztót, mégis hogy képes ez a fogyasztótól elvágni a tápellátást?
-
-
kmisi99
addikt
Heló! Van valami amit nem értek. Van egy ilyen frankó USB-s forrasztó pákám. [link] (nem kell kinevetni, nagyon jó cucc 15 sec alatt felfűt, 30 sec alatt lehűl). Annyi a gondom vele, hogy pl telefon töltőről hibátlan, laptopról is ami elvileg tudtommal 500mA re van redukálva, arról is hibátlan. De ha a home made powerbankomról akarom használni. Amibe ilyen konverter van építve. [link]
A páka alapértelmezetten kb 20 másodperc inaktivitás után lekapcsol, de valamiért nem érzékeli jól ha powerbankról használom, és lekapcsol alapértelmezetten 20 másodperc után. Talán kevés áramot kap, és így nem tudja érzékelni jól, hogy mozog? Ha erősebben megkoppintom akkor magához tér, azaz az érzékelő visszakapcsolja. Telefon töltőről és laptopról használva nincs ilyen gond. Ott amíg használom addig működik. A telefon töltős megoldás jó lenne, de a telefon töltők nem földeltek, így némi kóbor áram szaladgálhat a pákában, és ugye azt az éppen forrasztott elektronika nem szereti.
-
kmisi99
addikt
Ellenállásnak mekkora max az üzemi hőfoka? Párhuzamosan kötöttem 5 fehér ledet 5V tápfeszről 10ohm os ellenállást használtam. Fizikailag elég kis méretű, és pár másodperc alatt kézzel már érinthetetlen, tovább inkább nem kínoztam. Van két 5ohm ellenállásom amiknek a fizikai méretük 2x akkora mint a 10ohm-osnak. Ezzel a kettővel jobban járnék?
-
kmisi99
addikt
Kellene egy kis segítség. Adott egy led zseblámpa amiből csináltam egy USB-s powerbank lámpát.
Még eredeti zseblámpa korában is játszotta azt, hogy valamiért felére redukálódik a fénye, vagy rosszabb esetben negyedére.Már nem vagyok benne biztos de némi orosz módszer azaz ütögetés hatására néha jó lett. Na most ismét ezt játssza velem, csak most látszólag állandó maradt. (szóval nem az átalakítás miatt lett rossz)
Multiméterrel megmértem pár dolgot.
A bemeneti feszültséget ellenőriztem, 5V megvan. 5V mértem a kondenzátor lábainál is. A ledek valamiért kb 2,5V ot kapnak a 4V helyett.Maguk a ledek jók, ha közvetlen a lábukra kötök tápfeszültséget rendesen világítanak.
Mellékelek egy képet is a nyákról. kép
A képen jelöltem a DC + -, az 5db ledet pedig bekarikáztam.
-
kmisi99
addikt
Heló! Építek egy hordozható bluetoothos hangszórót, 18650 es akku cellákkal, viszont, multiméter nélkül nem tudom hány százalékon vannak az akkuk és nem akarom, hogy túlmerüljön. Van erre valami kis apró elektronika ami jelez pl egy led felvillanásával ha eléri az általam megszabott értéket.
-
kmisi99
addikt
Nem igazán értek hozzá. Ilyen konverterem van. [link] Elvileg 96% körüli hatásfokú, akkor nagy pazarlás nem fog végbe menni? Mert igazából lenne nekem 5v adapter is csak 12v os ból inkább van felesleges.
Akkor ezek szerint a feszültség csökkenésével egyenes arányban nő az áramerősség? Szóval 12 1A=6v 2A?
-
kmisi99
addikt
Heló! Érdekelne, hogy step down dc-dc konverterrel, ha én egy 12v 1A adaptert lekonvertálok kb 4v ra, az áramerőssége ugyan akkora marad? Hogy működik az effajta fizika? Mert 5v 1A sajnos épp nem elég nekem olyan 1,5 re lenne szükségem.
-
kmisi99
addikt
Valaki aki jobban ért a rs232 ttl szerviz kábelhez tudna nekem dobni egy privátot remélem itt találok olyan személyt.
-
kmisi99
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek a kimerítő választ. Sajnos ennyire komolyan nem akarok barkácsolni. Aézt a fordulatszám érdekel mert hát végül is az a fő tényező, hogy mekkora szélzajjal jár az adott venit és nekem 1500 altt kellene mert általánosságban akkor nem hallatszik már ki a gépből.
-
kmisi99
addikt
Üdv!
Ha egy ventilátornak 12v on fix 3000rpm a sebessége akkor 6v on 1500rpm lesz? Vagy ez másként működik?
-
kmisi99
addikt
válasz
razorbenke92 #15299 üzenetére
Hát ezzel nem megyek sokra. Nem igazán vagyok nagy matekos. Mit kezdjek vele?
-
kmisi99
addikt
válasz
kmisi99 #15293 üzenetére
Azóta utána néztem kicsit. Ez helyes megoldás lenne?
Mindent ami árammal megy lekapcsolok. Bekapcsolom a pc-t.
Elindítok egy stoppert majd számolom a köröket és pontosan 1 percnél leállítom.Mondjuk, hogy forgott 5 öt egy perc alatt a tárcsa. Ezt megszorzom 60 al az 300 ezt elosztom a 450 el ami a villanyórám értéke akkor az 0,66. Ami 0,66kWh fogyasztást jelent?
Ez így helyes mérés?
-
kmisi99
addikt
válasz
Lompos48 #15292 üzenetére
Hát ha pl mindjuk 200w helyett 190 jön ki még az is jó 10-20w még nem nagy eltérés. Megnéztem az órát 450 r/kWh mutat az óra. Akkor ha 450 et forul meg akkor fogyott el 1kw áram? És ha 45 öt forog akkor 100w áram?
Hogy tudnám kivitelezni azt hogy ne szobrozzak az óra előtt fél-1 órát ész számoljak vagy 100 fordulatot? Mert nem igazán tudom hogy kellene. Azt tudom, hogy a kísérlet idejére minden mást kihúzhatod a hűtőnek nem árt fél-1 óra áram nélkül. -
kmisi99
addikt
Olyat lehet, hogy a villanyórám forgási sebességéből kiszámítom, hogy mennyit fogyaszt a pcm? Pl megnézem hány másodperc alatt tett meg egy kört majd kikapcsolom a gépet és ismét megnézem mennyi idő míg egy kört megtesz.
-
kmisi99
addikt
Heló! Valami olyasmiben gondolkodtam hogy olyat mennyire lenne bonyolult megcsinálni hogy a gépben a led szalagok a mélyába basszusára villogjanak? Mint pl itt [link]
A feltöltőt már kérdeztem ő is PH-s kolléga ha jól tudom de az ő módszere nagyon kifinomult és költséges volt. Én valami egyszerűbbet akarnék. -
-
-
kmisi99
addikt
Kezd megoldódni a led problémám mindent újra összeállítottam végre rendesen erősen világít. Valami az első alkalmakkor erősen elnézhettem. Na de hogy még most se legyen nyugodalmam hogy hülyére vagyok már a sok forrasztástól égve még mindig valami nem okés. az 1. led ami az ellenálláshoz kapcsolódik narancssárgán világít. De nem a led a hibás, először én is azt hittem kicseréltem másikra. Megint narancssárga. Na mondom a 3. ledet leteszteltem az pirosan világított egymagába. Beforrasztottam erre narancssárgán világít. Itt egy kép a hibáról
[link]
Látszik hogy ami a billentyűzeten van az szép piros fényt szór de ami távolabb van az narancs. -
kmisi99
addikt
A tápról kap 12V ot. Itt van róla egy kép [link]
Az ellenállás a képen elvileg 120Ohm de nem értek a színkódokhoz. Csak azért ilyen kicsi mert egy 150Ohm ossal volt összekötve hogy kijöjjön a 270Ohm ami kell neki és a 150 est kivettem hogy biztos sok neki az ellenállás. Úgy jött ki 270Ohm hogy 2v os a led és 30ma áram kell neki.
-
kmisi99
addikt
Nem igaz újra megcsináltam a ledeket minden új alkatrészből és újra az a hiba hogy alig világít. Megint ha nagyon is alulméretezem az ellenállást akkor se erősödik semmit. De a ledek jók ha direktbe rákötöm egy ledes bicikli lámpára kiégeti a szemem.
-
kmisi99
addikt
Ha már forrasztó páka. Nekem milyet ajánlotok? Most egy ősrégi hulladék 15 éves szar van iszonyú szar vele forrasztani. Nem szánnék rá sokat mert évente 10-15x kell elővennem.
-
kmisi99
addikt
válasz
Wind-Storm #13606 üzenetére
Persze tudom hogy nem a legjobb csak a szomszéd villanyszerelő azt mondta ehhez a konektorhoz eléggé problémásan tudná csak behozn ia földelést a fél házon át kellene vinni a kábelt hogy idáig eljöjjön. De mögöttem pár méterre már van földelt konnektor amint tudom áthozom onnan az áramot.
Nem rendesen 12V on van sárga ill fekete kábel. Nagyon valószínű hogy az ellenállás nem jó mert az ilyen fiók aljáról összekapart cucc.
-
kmisi99
addikt
válasz
Wind-Storm #13602 üzenetére
Na ja sajnos pont ahol a gép van ott nincs földelés ezért a gép rázni is szokott. Majd valahogy megoldom hogy a földelt konnektorból egy elosztót elhozok a gépig.
-
kmisi99
addikt
válasz
Lompos48 #13598 üzenetére
Rendben. Egyébként egy nagyon fura hibába ütköztem. Megcsináltam a ledeknek az áramkört 2db led, 2v osak, 30ma áram erősséggel. Ennek megfelelően kapott 270ohm os ellenállást. Na de mégis iszonyat gyengét világított fogtam bedobtam egy 150ohm osat a helyére mondom ettől már világítani fog mint a nap, és nem egy fikarcnyit se változott a fényerő. Mindennek tetejébe valami fura kontakt hiba is van, hogy csak akkor világít ha a bőröm vagy valami fémtárgy hozzáér a ledek szigetelés nélküli részéhez, de nem muszáj úgy hozzáérnem hogy mindkét szárhoz elég csak az egyikhez is azaz a forrasztás jó. Itt egy videó róla hogy mire gondolok
[link]
A videó végén még elkezdem erősen hajlítgatni mozgatni hogy látszódjon hogy nem az érintkezés a gond.Egyéként itt egy fotó az áramkörről megvan jelölve az összes pólus. [link]
-
kmisi99
addikt
Lenne egy olyan kérdésem hogy olyat lehetséges hogy két ellenállást összekötök és abból egy új jön létre? azaz pl két 100Ohm osból egy 200 as?
-
kmisi99
addikt
válasz
Lompos48 #13550 üzenetére
Értem köszönöm csak azért kérdeztem mert nem a helyi boltban elég szűkös a kínálat így akkor max veszek egyel nagyobb ellenállást ha nem lesz olyan amilyet akarok. Igazán feltalálhatnának valami olyan ellenállást ami igazodik a fogyasztóhoz és olcsó és akkor nem kell 20 000 félét árulni
Amúgy ha már modding topic is akkor lenne modding jellegű kérdésem is. Szeretném a gépem belsejét kifújni feketére milyen sprayt ajánlotok? Azért spray mert nem kell csillogó villogó eredmény valami fényezőnél ami jó drága mert annyit nekem nem ér meg max pár ezret ráköltök de nem ilyen 5-10 000 reket.
-
kmisi99
addikt
Az érdekelne hogy ledeknél mennyire fontos pontosan megválasztani az ellenállást? Azat ha pl nagyobb kisebb lehet valami rossz következménye?
-
kmisi99
addikt
Lenne egy olyan kérdésem hogy ledekhez mindenképp kell ellenállás mi a következménye ha nincs? Usb re kötnék egy vagy két ledet. Egy egeret akarok kivilágítani vele azaz az egér usb je adná az áramot.
-
kmisi99
addikt
Üdv! Ma kijött a füst a dvd írómból ami ugye nem épp egészséges szét szedem és egy kis cuccos megégett itt a kép hogy mi füstölt el (kb középen van és a nyák szélén az elfüstölt cucc) kép
Ez még javítható? Vagy hagyjam a fenébe?
-
kmisi99
addikt
válasz
intercooler #12907 üzenetére
Hogyan csináltad hogy zenére villogjon? Bonyolult egy ilyet kivitelezni?
-
kmisi99
addikt
Vettem 1m es led szalagot hogy tudom a gépre kötni? Melyik 2db molexre kell kötni? Illetve van itt ilyen +/- pólus? Mert találtam egy régi molex ventit aminek a kábele pont jó csak nem tudom melyik kábelt hova.
Itt van hogy mire gondolok. A ventibe vezető kábelt vágnám le és arról üzemeltetném
[link] -
kmisi99
addikt
válasz
intercooler #12513 üzenetére
Jó esetben
Bár fordult már elő hogy 1 hét alatt megjött a kínai cucc de nem jellemző.
-
kmisi99
addikt
Na az ebayen tudtam venni 1m 60 ledes led szalagot 1000ft ért szállítással. Ha szerencsém van 2 hét és megjön majd csinálok képeket.
-
kmisi99
addikt
válasz
intercooler #12466 üzenetére
Kösz a linket. Hát ez kegyetlenül jó én is hasonlót akarok. Azt hiszem előbb bepróbálkozok ebayen egy kis aukcióra hátha hozzájutok egy egyméteres 60 ledeshez 5-600ft körül.
-
kmisi99
addikt
válasz
intercooler #12459 üzenetére
Tudsz adni linket hogy hol vetted a szalagot? Lehet érdekelne
Én 12ft/db ért vettem a ledeket. -
kmisi99
addikt
A hobbi elektronikán kiszámoltam hogy mekkora ellenállás kell a ledeimnek mondjuk kijön hogy
Számított ellenállás: 66.67 Ohm
Akkor a boltban milyet kell kérni ? Mert nem is tudom hogy mekkora Ohm os ellenállások vannak. -
kmisi99
addikt
Na az azt hiszem még bonyolultabb lenne én még az alap felállást is alig értem mivel semmit nem tanultam ilyenekről. Na meg az a baj hogy a képzelő erőm kevesebb mint 0 így még elképzelni se tudom hogy nézne ki az egész minden elkészítve.
Ugye akarok a gépház felső részére ledeket meg alulra is meg az alaplap mögé is.
Csak annyi hogy mind 3 helyre a gépházba megcsinálom párhuzamosra a ledeket majd a 3 kapcsolás azonos kábeleit összeforrasztom és rákötöm a tápra? Valahogy így gondoltam hogy így kellene kivitelezni KÉP -
kmisi99
addikt
válasz
oroszbence #12430 üzenetére
Csak párhuzamosan problémásabb lenne megoldanom szerintem. Vagyis úgy nem tudom hogy tudnám egy vezetékre forrasztgatni a ledeket de le írni se igazán tudom mi a gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest