- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
ULPIUS #20178 üzenetére
Sima 1 mm vastagságú "inox" korongot szoktam használni alumíniumhoz is. A lényeg, hogy ne próbálj meg rögtön méretet vágni, mert akkor szinte garantált a hibázás, főleg ha nem vagy egy Michelangelo a sarokcsiszolóval (ahogy én pl. nem vagyok az). Én pár mm-el beljebb szoktam vágni a "mintát" és a végén a tárcsa oldalával viszem méretre, az utolsó 0,5-1 mm pedig akár reszelővel is mehet, főleg puhább ötvözetnél. Ha szépen ki tudod maszkolni a lemezt amit vágsz, akkor egyébként még dekopírral is próbálkozhatsz, de bármivel is vágod, arra figyelj, hogy iparkodni kell, mert az alu hajlamos a "nyúlásra" ha felhevül és utána még több rész lesz, amit utómunkázni kell. De ezek csak jótanácsok, nem kell tőle nagyon félni, nem olyan durva, mint első olvasatra. Pár centi után rá lehet érezni, hogy mit "szeret" az anyag és az adott eszköz párosa.
-
imibogyo
veterán
válasz
ULPIUS #20175 üzenetére
Marógép, vízsugaras, vagy lézeres vágógép. Sarokcsiszolóval is vágható szépen az alumínium, nem kell ettől igénytelennek lennie. Ha kör alakú vágatok is megfelelnek akkor esztergán is kivitelezhető a dolog, vagy pl. körkivágóval is elfogadható végeredményt lehet elérni...
(#20173) vendingo: ahogy Barret001 kolléga is írta egy 1A-es adapter már bőven elég két átlagos ventihez. A bekötés szerintem elég egyértelmű + megy a venti piros kábelére, - a feketére. Simán összesodorhatod a vezetékeket, aztán mehet rá egy kis forrasztás, vagy zsugorcső, szigetelőszalag. A műhelyem szellőztetését is így oldottam meg és lassan 10 éve jól működik a "rendszer" (4 venti, 2 be-, 2 kifúj), pedig csak összecsavartam a kábeleket meg dobtam rá egy kis celluxot.
-
veze
őstag
válasz
ULPIUS #20044 üzenetére
a 25% csak egy beállított nyomogomb érték, a +/- gombbal lehet vinni 25% alá is.
edit:
megmértem mert épp az asztalon volt egy szerelés alatt
25% 5 volt, 50% 8 volt
a +/- gombbal elérhető ( léptetve) legalacsonyabb érték 2,86 V
szerintem ez bővel lefedi azt amire kell.
Eddig sose mértem meg csak használtam -
Pubszon
veterán
válasz
ULPIUS #19123 üzenetére
Csak a csatlakozó az első képen az csak USB2 és ezért gondoltam, hogy az van neked. Mert ha USB3 kell, akkor az általam linkelt toldó sem jó.
USB3-hoz ez kell. -
Kernel
nagyúr
válasz
ULPIUS #19120 üzenetére
Magam részéről forrasztanék rá dugót:
https://www.aliexpress.com/item/-/32747565404.html
https://www.aliexpress.com/item/-/1886208753.htmlOlyan adapter most nem jut eszembe, hogy láttam volna, ami persze nem kizáró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Trollok komolyan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- iPhone topik
- Gurulunk, WAZE?!