- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Van egy Axagon 3.5" HDD rackem [link] ami egy Enterprise vincseszternek ad otthont. Alapvetoen (a 7200 RPM ellenere) nem melegszik, 38-42C kozt valtozik a merevlemez homerseklete. Ennek ellenere szeretnem, ha a HDD (vagy legalabb a tetejenek egy resze) hozzaerne az amugy szepen bordazott hazhoz, megtobb hőt atadva ezaltal a termeszetnek.
Nezegettem a Gelid megoldasait, de valamiert úgy él az emlekeimben, hogy ezeknek a lapoknak a felulete lagy és ragacsos igy felő, hogy amikor a helyere csusztatnam a keretet, egyszeruen ledaralna, felgyurne a lapocskát.
Esetleg tudnatok ajanlani mas megoldast? Felteve ha letezik... vagy mondjuk kenjem be hovezeto pasztaval a lapka/ház feluletet, bizva abban hogy nem gyuri fel?Elore is koszonom a valaszokat!
A linken nem pontosan az en keretem lathato, nalam egy picit kisebb a tavolsag a haz fala, es a HDD kozott
-
Archttila
veterán
válasz
razorbenke92 #21526 üzenetére
Az eladoval nincs gond, abszolut megbizhato.
Valoszinuleg inkabb en vagyok tudatlan a temaban -
Archttila
veterán
Sziasztok!
Vásároltam apron egy DELL DA-2 (12V 18A) tapot, viszont az elado egy Delta Electronics EADP-220AB tápegységet postazot. [link]
Elmondása szerint mindet a delta gyartja csak amit a Dell gepekkel egyuitt adnak el az at van matricázva.
Mit gondoltok tartsam meg vagy küldjem vissza? eGPU projecthez vettem. -
Archttila
veterán
válasz
razorbenke92 #21447 üzenetére
Vegul letettem rola, mivel van már egy ilyen [link] (egyebkent hibatlan) pákám.
Kaptam 50%-os kedvezmenyes vasarlast az Aldiba, gondoltam elhozom de akkor felejtos, marad ami van.
Koszi mindkettőtöknek -
Archttila
veterán
Sziasztok!
Alkalmi forrasztashoz a (most egyebkent az Aldiban kaphato) forrolevegos forraszto mennyire ajanlott? Egyaltalan (markatol fuggetlenul) milyen a hagyomanyoshoz kepest? -
Archttila
veterán
Az alabbi adatok alapjan mit gondoltok, ez az akksi toltesre szorul? Korulbelul ket honapja all a dobozaban mert sajnos még mindig nem erkezett meg az uj billentyuzethez egy foalkatresz.
A kis (egyebkent olcso) muszer 3.86 voltot mutat ha ramerek
Maga az akksi ezekkel a tulajdonsagokkal bir:
Battery System: Li-Polymer Rechargeable Battery
Standard Capacity: 12000 mah
Standard Voltage: 3.7 V
Size: 9mm*68mm *130mm
Weight: 195 G/ piece
Model: 9068130 (90*68*130mm)High Energy Density
The weight of a lithium ion battery is approximately one half compared to a nickel-cadmium or nickel-metal hydride battery of similar capacity. Moreover, the volume of the lithium ion battery is 40 to 50% smaller than that of a nickel-cadmium and 20 to 30% smaller than that of a nickel-metal hydride battery.High Voltage
A single lithium ion cell has a voltage of 3.7V (mean value), which is equal to either three nickel-cadmium or nickel-metal hydride cells connected in series.Good safety performance
As the aluminum bluster outer package is different from the metal shell of liquid lithium ion battery, and once safety problems arise, there is no explosion but only expansion.Pollution-free and friendly to environment
The lithium ion battery does not contain any polluting substances such as cadmium, lead, mercury, etc.Non-metal Lithium
The lithium ion battery does not employ any lithium metal. It is not governed by aircraft transportation rules relating to carrying lithium batteries in passenger airplanes.Long Cycle Life
Under normal conditions, the lithium ion battery has a life of more than 500 charge/discharge cycles.No Memory Effect
The lithium ion battery is free from the so-called memory effect, a phenomenon seen in nickel-cadmium in which the apparent battery capacity decreases when shallow charge and discharge cycles are repeated.Fast Charge Capacity
The lithium ion battery can be fully charged in 1 to 2 hours, using a constant-current / constant-voltage (CC/CV) type dedicated charger with a rated voltage of 4.2V per cell. -
Archttila
veterán
válasz
razorbenke92 #21349 üzenetére
Szerintem ez lesz az, koszi!
-
Archttila
veterán
Szerintetek mennyibe kerulne fembol kimaratni egy TKL billentyuzet hazat? [kép]
-
Archttila
veterán
And, PHM, Barret001
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! -
Archttila
veterán
válasz
Barret001 #21299 üzenetére
Megrendeltem, köszönöm!
Esetleg azt nem tudod veletlenul, hogy egy ilyen 3,7 voltos akksinal mennyi a minimum fesz ami ala nem erdemes meriteni? Ugy tudom, hogy van egy minimum fesz. szint ami alatt a vezerlo dead-nek cimkezi az akkut, es bele sem kezd a toltesbe.Van bennem egy kis felsz, hogy az Alirol ujkent erkezo akksi tulsagosan le lesz merulve, es a fenti okok miatt nem tudom majd feltolteni.
-
Archttila
veterán
Itthon lehet kapni ilyen vagy ehhez hasonlo akksi toltot? [link]
Illetve egy olyan kerdesem lenne meg, hogyha egy adott eszkozben gyarilag 4000mah akksi van amit lecserelek 12.000mah-ra (mert meg eppen elfer benne) akkor azt ugyan ugy tudom majd tolteni USB-n keresztul mint a 4000-rest csak lassabban, vagy egy nagyobb akksi mas toltesvezerlot igenyel?
Egy toltheto lipoly akksis wireless Keychron K8 billentyuzetrol van szo. -
Archttila
veterán
Sziasztok!
Panellakásba DIGI kábeltévéhez szeretnék vásárolni 4-es F elosztót. A kérdésem az lenne, hogy érdemes ebből minőségibb darabot venni, vagy csak arra figyeljek, hogy 1000 MHz-es legyen?
-
Archttila
veterán
válasz
Vertigo18 #20385 üzenetére
Tudom hidd el ennyire azert nem vagyok bena, de hiszitek vagy sem ez bizony ragasztva (is) van
szoval jogos volt a para: ezt bizony nem lesz konnyu (roncsolasmentesen) leszedni
Nem hiszem, hogy gyarilag ilyen lenne, szerintem az elozo gazdaja mar szetszedhette/eltorhette es igy oldotta meg az utolagos biztosnak tuno rogzitest. -
Archttila
veterán
Nekem anno a 90's evekben jart a kezeim kozott egy Abit alaplap amit szinten egy friss zuhannyal mentettem meg.
En azota hiszek a csodakban
A WD40-nek van egy kifejezetten ilyen, es ehhez hasonolo problemakra hivatott kevereke. Ha jol emlekszem WD40 Contact Cleaner a neve. Erdemes megnezi YouTube-on, ahogy lefujjak vele az alaplaprol a minimum 15 eves mocskot.
Gondom kivontak belole a ragados, olajos adalekot...
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Milyen LEDes megoldást ajánlanátok esti háttérfénynek, egy 160x80-as asztalhoz? Valami ilyesmire gondoltam: [link]
-
Archttila
veterán
Nem teljesen elektronika de:
Mit gondoltok mivel lenne a legcélszerűbb régi, 15-20 éves koszt letakarítani a műanyagról? Olcsón sikerült szereznem pár retró konzolt, és ezeket szeretném a lehető legszebb esztétikai állapotban tudni.
Valamikor régen láttam egy YT videót ahol a srác egy lavór folyódékban áztatta 1-2 napig, de arra sajnos már nem emlékszem, hogy milyen oldat volt benne.Persze lehetőleg minél olcsóbban
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
válasz
Barret001 #19473 üzenetére
Linkelnél egy ilyen kézi hajtókart?
Már van itthon M4-es csavar, sőt még átlátszó kemény műanyagból is rendeltem pár darabot abban bízván, hogy ez majd nem teszi tönkre.szerk.: Ilyenre gondolsz?
Az előfúrást jó hogy említetted, köszi!
-
Archttila
veterán
Számítógépház VGA M3 -as furat elkopott ezt szeretném átfúrni M4-re. A kérdésem az lenne, hogy ha megvan a menetfórszár, azt csak simán egy mezei fóróba be kell fogni és pont? Nem lesz az sok neki? (nem akarom elcseszni)
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Esetleg még 3D nyomtatásban tudna nekem valaki segíteni? Szeretnék egyedi talpakat a házam alá (NCASE) mivel a gyári túl alacsony így az alsó 2 venti légáramlását visszafogja. Léteznek egyedi tervezésű méregdrága fém lábacskák de igen borsos az áruk,szállítással USA-bol több mint 11k. Viszont HardForum-on terveztek alá a tulajok, a fájlt pedig közzé tették, csak fogalmam sincs mekkora költsége lenne ennek, és egyáltalán ki foglakozik itt ilyesmivel.
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Sajnos a házam hátulján lévő PCI kártyarögzítő foglalatban elnyíródott a csavarmenet (forog körbe-körbe).. erre szeretnék (ha lehet) valami elegáns megoldást találni.
Ha jól emlékszem léteznek műanyag, csavarmentes megoldások. -
Archttila
veterán
szerk.
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Szilárdtest kondikat szeretnék venni a fejes erősítőmbe és érdekelne, hogy mekkora minőségbeli különbség van a két gyártó terméke között:
10db NCC - 692 HUF
4db SANYO - 831 HUF -
Archttila
veterán
Erdekes jelensegre lettem figyelmes a minap.
Uj hazba koltoztettem a gepet es meglepve tapasztaltam, hogy a CPU hutoborda tetejen vekony retegben-foltokban odaszaradt? a por, amit persze alkoholos kendovel finom korkoros mozdulatokkal el tudtam tavolitani.
A borda felett kozvetlenul atfuj egy Noctua venti igy arra gondoltam lehet, hogy a csapagybol folyt ki a folyadek...
Persze valoszinubb h egyszeruen csak egy kis hovezeto paszta maradt a kezemen amitol ragacsos lett a borda mivel a venti hangjan nem tapasztaltam valtozast. -
Archttila
veterán
Ha valaki akar rendelni modDIY-rol privizzen!
-
Archttila
veterán
válasz
rup1u5 #18273 üzenetére
Értem, hozzáteszem 98 óta én is ecsettel takarítom a gépet és eddig soha semmi problémám nem volt. kopp kopp kopp
Egyébként meg úgy tudom, hogy amíg a panelen vannak az alkatrészek nehezebben mennek tönkre, mivel a reflexió elkerülése végett a portok le vannak zárva, így nehezebben tud kárt tenni az ESD az alkatrészeken, mint ha szabadon lennének (nagy impedanciás állapotban a lábaik)
-
Archttila
veterán
Az egyik kolléga tegnap felvetette a témát, érdekelne a véleményetek:
Elektromos alkatrészek portalanításához használtok ESD ecsetet, csuklópántot, bármilyen ESD terméket?
Most a különböző takarítási módszereket hagyjuk, az ESD védelmen van a hangsúly. -
Archttila
veterán
http://www.ebay.com/itm/50x-PC-Motherboard-ATX-EPS-PCI-E-connectors-Female-contact-Pins-crimp-terminal-/272015130128?
Bocs de egy gyatra céges telórol vagyok...
-
Archttila
veterán
válasz
Irmscher 353 #17960 üzenetére
Köszi de az már nagyon sok lenne nekem
Ennél olcsóbb krimpelőt nem találtam, viszont ezt 18 AWG mérettől ajánlja 28-ig én pedig ugye az ide használatos szabványt követném az pedig 16 awg.
Szerintetek számít ez difi vagy rendeljem be nyugodtan simán összenyomja majd a kis terminalt? -
Archttila
veterán
Pontosan mi a típusa a tápegységeknél használt kábelnek? Már mindent beszereztem az ITX átkábelezéséhez, le is mértem mennyi kellene, viszont nem tudom honnan, és pontosan milyen típusú kábelt kellene rendelnem.
Jöhet ajánlat, bolt link privibe is... -
Archttila
veterán
Sracok tegnap vettem egy flakon suritett levegot hogy kifujjam a gepem. Eleg pici geprol van szo, (ITX) igy az ecset felejtos.
Mi ez a permet ami idonkent kiaramlik a flakonbol? Nem karos ez a draga elektronikara nezve? Nem okoz zarlatot, de ami jobban aggaszt nem kezdenek el egy ido utan korrodalni mondjuk a PCI-E es egyeb fem erintkezofeluletek?
Soha nem hasznaltam meg korabban ilyet, elnezest a tudatlansagomert de eleg draga alkatreszekrol van szo gondolom megertitek, hogy feltem a gepet
Bocsi a gyatra fogalmazasert de telorol irok... -
Archttila
veterán
Ez most tenyleg egy ennyire nehez kerdes vagy eppen ellenkezoleg, annyira egyertelmu, hogy valaszra sem meltattok?
Lassan YouTube-rol, kulfoldi oldalakrol minden infot osszkaparok amire szuksegem vanAzert koszonom...
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy a kis mini-ITX rendszeremben a gyari tapkabelek meretet csokkentem az esztetika, no es persze a jobb szellozes erdekeben.
Talatam egy usert aki kozzetett par kepet az altalam is hasznalt haz egyedi kabeleirol.
Honnan rendelhetnek ilyen kabeleket es csatlakozovegeket? ertelemszeruen nem szeretnem elvagdosni a eredeti PSU kabeleket, mivel (bar nem tervezem) de elkepzelheto, hogy kesobb eladom a tapegyseget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest