Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 1 among many

tag

válasz imibogyo #18383 üzenetére

Köszönöm a választ, ötleteket!

Én is pont ugyanarra gondoltam, hogy ha nem akarok sok időt eltölteni, akkor talán még az az 5x24-es csomag jöhet szóba és darabolok. A képeket nézve viszont vágásnál mindenképp egy-egy lyuk pár közötti szakaszt kell vágni, így is elég vékony a pöcköket tartó rész, azt felezni szerintem megpróbálni is kár, úgyhogy egy 24-esből nem lesz 3x8, max 8-8-4 vagy 8-6-6. Szimmetrikus viszont így is csak a középső darab lesz, mert a széleken vastagabb az anyag, mint amit vágásnál belül kapni lehet. Esetleg akkor lefaraghatok a szélekből is, hogy egyformák legyenek.

Építettél magadnak egy cnc-t? Gratulálok! :) Szépek a fa házak is. A saját gyártmányú fésűkről természetesen érdekelnek a képek, gondot persze ne csinálj belőle.

A lézeres megoldás elgondolkodtató, mivel ha találok megfelelő anyagot, akkor egy-két lapra tucatszám fel tudod vinni a mintákat. Ezzel ötletet is adtál, az is lehet, hogy megkeresek egy céget a környéken (Bp), akik vágni is tudnak lézerrel, és akkor egy lapból egyből meg is van annyi darab, ami valszeg egy életre elég. Persze attól függ, milyen áron találok ilyen szolgáltatást. Rá fogok keresni - ill. ha valaki tud ilyen műhelyt, ahol meg tudnák csinálni nem túl drágán, szívesen veszem a tippeket.

Egyelőre viszont nem tudom pontosan, hogy milyen méretű lyukak kellenek a fésűkre, mert csak hetek múlva érkeznek meg a rendelt kábelek. 3 és 4 mm szokott felmerülni, ahogy nézem. Ilyen kábelekhez kellene, itt ezt írják: Wire AWG "18AWG, 2.1mm(Rohs)" de ez nem tudom, hogy nem harisnya nélkül értendő-e. A képeken nem tűnik vastagabbnak egy szál, mint a csatlakozók 1-1 bütyke, amit 3 mm-nek mértem, úgyhogy valószínűleg 3 mm lesz.

• 1 among many

tag

Üdv!

Kábelrendező fésűt szálanként harisnyázott tápkábelekhez tud valaki vicc és horror ár alatt?

24 (2x12), 8 (2x4), 6 (2x3) szálakhoz kéne. Sima fekete.

Itthon csak Merlint dobja ki a kugli, de konkrétan 1 darab pár grammos homogén műanyagdarabért az ezer forintos nagyságrend szvsz nem normális dolog. Egy ezresért egy jó marokkal kéne adni belőlük. (Tudom, külföldöni webshopokban sem sokkal olcsóbb + szállítás, nyilván rákerestem pár helyen.)

Tud valaki esetleg kiciócó boltot, ahol mondjuk beérik a 20x haszonkulccsal a sima műanyagdaraboknál, és nem akarnak 600x áron adni egy darab műanyagot?
    Talán itthoni műhely, akik meglátni vélték ebben a termékben a hazai tömegigényt?

Nem fogok többször 1500 pénzt adni pár, tisztes haszonnal együtt 50 forintos műanyagdarabért, akkor inkább kireszelem valami hulladékból, és legalább egyedi lesz. :D Vagy megvárom, amíg ilyen is lesz Alibabán 5 dollár / vödör áron...

Új hozzászólás Aktív témák