- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Mobil flották
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
sad_Vamp #21460 üzenetére
Telefonnal közelről egy jó fotó, és máris nézheted 3 centis betűmérettel... Talán 1 másodperc az egész.
Ha a monitorról tud ilyet, akkor egy pixelnél jóval nagyobb felirat nem fog ki rajta...Arról nem is beszélve, hogy nem kell sehova leírni, fejből rosszul emlékezni, mindig kéznél van a fotó.
-
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
sad_Vamp #21455 üzenetére
mi számít "normálisnak"?
ez vastagon egy mod amúgy. ugyanaz a BIOS vezrió marad, csak a nyers lemezképből kitakarítom az Intel Management Engine-t. utána kb ugyanaz kerül visszírásra csak IME nélkül.
ahhoz hogy a megfelelő lemezképfájlt össze tudjam rakni ahhoz amúgy is először ki kell olvasni a már meglévőt, azt meg egyszerűbb közvetlenül, hardveresen a chipből mint a futó oprendszer alól a vason magán. ha meg már úgyis rajta van a csipesz akkor a visszaírás is egyszerűbb így.
arról nem beszélve hogy a legtöbb alaplaphoz, főleg ezekhez a régebbiekhez tartozó gyári BIOS író szoftver jellemzően csak windowson megy, vagy egy CD-re írható DOS alapú akármi, egyikhez sem értek és emiatt nem is akarom megtanulni, windowst telepíteni meg aztán pláne nem fogok.főleg hogy ezek a szoftverek általában végeznek valamilyen szintű ellenőrzést a kiírni kívánt fájlra és ha ez nem egyezik azzal az elképzeléssel amivel a gyártó kiadta akkor gyakran egyszerűen nem működik vele.
összesítve mindent, egyszerűbb és tisztább így. a következő körhöz, a teljes firmware lecserélése corebootra, meg amúgy is nagyjából kötelezően erre a megoldásra lesz szükségde nem bánom, hardver van hozzá és így nem kell dossal meg winnel szenvedni.
-
imibogyo
veterán
válasz
sad_Vamp #20374 üzenetére
Érthető teljesen, de akkor is csak a belső méret az ami számít (mármint a grommet belső mérete), mert a furatok középpontját oda igazítod ahova szeretnéd. Ugye ide fekszenek be a "tüskék". Szóval ha az eredeti ~7 mm-es volt, akkor válassz egy hasonló ID-vel rendelkezőt. Szerintem a már említett 8 mm-es is simán jó lehet, maximum nem koncentrikusan ül bele a tüske. A csavar betekerését követően úgysem lehet látni majd, az alsó és felső méreteket meg ehhez kell igazítani. Például alulról -1 mm, felülre +1 mm a lyukak középpontjához képest. Így amikor "leül" az üveglapod, akkor lesz tökéletesen szimmetrikus a házadhoz képest. A grommet külső átmérője is majdnem lényegtelen (észszerű keretek között), mert van ott hely bőven a csavarok és a ház oldalfaláig is. A linkelt esetében ez 15 mm, vagyis 6 mm-el nagyobb, mint a mostani. Vagyis 3 mm-t "jönne kijjebb" a csavar oldalfala felé (ami így képről bőven belefér. A belső vastagság is, amit fogadni tud szinte mindegy, mert te választod meg az üveglapodat, szóval lehet 1 mm-től akár 3-5 mm-ig szinte bármi. A fentebb említett 8 mm-es belső átmérőjű esetén ez ugye 2 mm-es üveglapot jelentene, ami elég.
-
imibogyo
veterán
válasz
sad_Vamp #20372 üzenetére
De ha úgyis újat kell vágatnod, akkor nem vagy a régi méretekhez kötve nem? Vagyis olyat teszel bele amilyet csak szeretnél. Például ezek közül kiválasztod a 8 mm-es belső méretűt, és akkor 2 mm-es üveghez jó is vagy (ami bőven elég én anno 1,5-es üveget is használtam nagy-torony házhoz (60x40 cm-es méretben)). Ott a táblázat a különböző méretekhez...
Vagy itt kikeresed a méretben legmegfelelőbbet és akkor már célirányosan tudsz imperial méretekkel keresni a különböző külföldi forrásokon.
-
imibogyo
veterán
válasz
sad_Vamp #20369 üzenetére
Nem teljesen értem. Ha tudod is, hogy hogyan hívják, akkor csak rá kellett volna keresni és kiválasztani a megfelelő méretet lényegében akármelyik külföldi forrásból (Amazon, Ali, Ebay). Vagy az a kérdés lényege, hogy itthon hol kapható ilyen? Abban nem tudok konkrét forrással segíteni. Egyszer már kerestem én is hazai boltokban, de nem érte meg itthoni forrásból beszerezni, mert az itthoni 4-10 darab árából, kintről 200 darabos készletet tudtam venni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest