- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
-
pn4hvq
senior tag
válasz
cbmfan #46251 üzenetére
Megkérdeztem, milyen megoldást ajánl. Magától nem tudja/akarja (vagy én kérdeztem bénán) módosítani a biost, de leírást adott hozzá (hátha segít - de ahogy értelmezem, neked nem az F1, hanem az 1.07-08 kell a 25A mellé):
CBROM (pl. 1.55 vagy 1.95 verzió, Award BIOS-hoz)
MCExtractor (mikrokódok ellenőrzéséhez)
Hex editor (pl. HxD, haladó felhasználóknak)
FAT16/32 pendrive (BIOS flash-hez)
DOS bootlemez vagy FreeDOS pendrive
1. BIOS fájlok előkészítése
Töltsd le mindkét BIOS-t (pl. F1 és 25A).
Csomagold ki őket egy mappába.
2. Mikrokód kinyerése a jó BIOS-ból
Parancssorban futtasd:cbrom155.exe 25A.BIN /nc_cpucode extract
Ez létrehoz egyncpucode.bin
fájlt.
3. Mikrokód törlése a célnak szánt BIOS-ból
Parancssorban:cbrom155.exe F1.BIN /nc_cpucode release
4. Mikrokód beillesztése
Parancssorban:cbrom155.exe F1.BIN /nc_cpucode ncpucode.bin
5. Ellenőrzés
Futtasd:cbrom155.exe F1.BIN /d
Itt látnod kell, hogy a mikrokód szegmens bekerült.
6. BIOS flash
Másold fel a módosított BIOS-t egy FAT16/32 pendrive-ra.
Bootolj DOS vagy FreeDOS alól.
Futtasd a GIGABYTE BIOS flash programját (pl.awdflash.exe
vagyflash895.exe
):awdflash F1.BIN /py /sn /cc /cd /cp /cks
Ne szakítsd meg a folyamatot, mert az alaplap tönkremehet!
7. Első indítás után
Lépj be a BIOS-ba, állítsd vissza az alapértelmezett beállításokat ("Load Optimized Defaults").
Ellenőrizd, hogy a rendszer stabilan indul-e.
#46253 cbmfan ChatGPT előfizetésem nincs, ennyit tudtam kitörpölni az AI segítségével. -
pn4hvq
senior tag
válasz
cbmfan #46246 üzenetére
Telekom applikációban van (vagy néhány hete volt) egy éves ingyenes Perplexity Pro, hátha az is tud ilyet.
-
cbmfan
senior tag
van valamelyikőtöknek chatgpt plus előfizetése? a fenti problémát elvileg tudja javítani két bios verzióból, viszont ingyenes verzióban nem. adnám fájlokat, leírást, hogy mit kellene csinálnia, talán így működne a lap rendesen.
-
cbmfan
senior tag
szakik, mondjatok nekem okosat!
olyan dologba futottam bele mint még soha és felcseszte az agyamat nem kicsit. adott egy Giga 6BXDS dual S1 BX-es lap, két PIII 700 procival aminél nincs PS2 billentyűzet Win 2k és XP alatt utolsó F1 és azelőtti 25a BIOS-szal. BIOS, DOS, 98SE, ME, Live Linux alatt működik gond nélkül, csak NT alapú rendszerrel nem. próbáltam 1.07 és 8 BIOS-t, ezeknél működik, csak nincs mikrokód és be van lassulva az egész. 22-23-24, ACPI hiba, telepítés F7-et nyomva indul, utána nem működik USB. USB-s billentyűzettel gond nélkül működik, próbáltam több HDD-t, SSD-t, telepítettem rájuk többször, cseréltem mindent, ugyanaz.
örülnék valami ötletnek mert én már feladtam.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
PROTRON
addikt
válasz
Top cat #46241 üzenetére
Én már eltalált és szíves segít, a következő 5 percbe gyorsan az első 10
luck..szerencsés hívótól el is mondom a következő heti számaimat, csak legyen kedvesek nem elfelejteni a kameráscall...hívás során megmutatni a bankkártyájtól hátoldalát, mivel a csalásvédelmi hivatal megkerülése érdekében a számoknak személyre szabótnak kell lenniek.
A telefonszám ID: +210 987456321 - magyar szám, csak magyarországról hívható
Kérem hívjanak minél többen, hogy segíteni. -
elessar
tag
válasz
Armagedown #46236 üzenetére
Te lennél a második szerencsés ember.
.
.
Lassú voltam... -
Top cat
addikt
válasz
Armagedown #46236 üzenetére
Nem akarsz bekerülni, a top 💯 leggazdagabb közé?
-
Armagedown
őstag
Ezeket a vicces scamekért már megéri néha belépni a Freemail fiókomba:
Üdvözlöm!!
Morgan Miller vagyok, Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben élő ügyvéd. Szükségem van a válaszára, hogy megbeszélhessem az elhunyt ügyfelem örökösének szükségességét, akinek ugyanaz a vezetékneve, mint Önnek, és ugyanabból az országból származik, mint Önnek, de nincs örököse.
Szeretném Önt bemutatni a banknak elhunyt ügyfelem legközelebbi hozzátartozójaként, mivel az Ön vezetékneve is ugyanaz, mint neki, így a pénzeszközöket átutalhatjuk a számlájára. Amint választ kapok Öntől, további információkat adok erről a javaslatról.
Morgan Miller ügyvéd
A spam mappában 206 új email van úgy, hogy azok 30 nap után automatikusan törlődnek🤣🤣🤣
-
DJGABI
addikt
válasz
Gyuri27 #46226 üzenetére
Hú a számokat nem is néztem, de az egész cikk felütésén felszaladt a szemöldököm. Játszós gép, W11 miatt upgradelni? Na mindegy
Egyébként nem jártam utána, azt hittem magasabban vannak az árak, de ja: még egy i3 12100 meg valami bóvli lappal is max 5 ezerrel lett volna drágább, cserébe picit később lesz proci limites...
-
gozso
őstag
válasz
Szakbarbár #46231 üzenetére
.... és mennyi ilyen, ehhez hasonló gép van még elraktározva nálam
menniük kell, nincs hely. -
gozso
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #46227 üzenetére
BTC-k voltak, el is ajándékoztam őket
-
Gyuri27
félisten
válasz
cbmfan #46221 üzenetére
A logouton épp most küzdök egy szakértővel. Esélyem nincs.
Ő megvette a tpm modul, h310 lap (ezek újak) 9400f, 32 2666 61k-ért (mert win11 kompatibilis legyen).
És nem érti mi ezzel a baj. Mikor bótba minden garis ryzen 4500, b450, 32 3000-3200 65k.
Jó tudom i7 7700 is ryzen proci-lap árába megy mer intel. De mint látjátok nincs szükség bótosokra mikor mindenki IS okosabb.
Jaaa és soha semmi nem romlik el. Ez fontos!Jó lett volna ha anyum b150 night elfje ezt tudja.
-
gozso
őstag
válasz
cbmfan #46221 üzenetére
tegnapi beszerzés, retro fronton
-
cbmfan
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #46222 üzenetére
-
koby11h
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #46222 üzenetére
Gonosz
-
cbmfan
senior tag
eltelt majd egy hónap és sehol egy sztori? ennyire kihalt ez a szakma?
-
envagyok
veterán
1999-ben jött ki.
Akkoriban slot1 p3 katmai 600mhz volt a csúcs, év vége felé talán volt 700-750mhz coppermine.
S370 akkoriban csak celeron only volt, amd is slot-a-val ment még.
Hangkártya sb live lehetőleg az arany csatis, bátrabbak vortex2-vel próbálkozhatnak
Oprendszer win98se -
opr
nagyúr
Persze, csak ugye akkor elkezdenek jönni a költségek.
Mármint, háború már hangkártya, kéne normális hangfal is, mert az akkoriban szokásos szürke jack dugós aktív hangfalpár az nem igazán használta ki a cuccot. Szóval hangfal... de akkor már lehet nem ilyen hülye pc hangfal kéne, mert az vagy szarul szól, vagy baromi drága. Akkor már legyen valami erősítő (denon, nad ment akkoriban nagyon), meg egy pár normális hangfal, de akkor már nem lenne hülyeség egy mélynyomó se, aztán eljutottunk oda, hogy 10k a hangkártya, fasza, a teljes rendszer, hogy értelme legyen meg minimum 250k, de inkább 350k. 2000-ben. Akkoriban ennyiből használható kocsit vettél. -
opr
nagyúr
CD, lehetőleg írós. Dvd akkoriban még tényleg csak a nagyon elitnek volt. Drága is volt, meg még vagy 5 évig igazából értelmetlen is, hogy legyen akár csak olvasó is a gépben.
Hangkártya: ha jól emlékszem, akkor már egész használható integráltak voltak. De ha dedikált kártya, jó kérdés. Valami SB. Talán az audigy jött be akkoriban. Mondjuk ezek már nem ISA, hanem PCI kártyák voltak. 2000 körül már erősen kifelé ment az ISA, sok lapon már nem is volt.
Hdd: jah, maxtor 20gb az akkoriban a go to volt.Ha ezt mind összedobod, nagyon fasza kis XP retro vasad lesz!
-
gozso
őstag
kedves "régi motorosok" (nem öregek...) emlékszik még valaki, mi volt a legjobb konfig egy voodoo3 2000 AGP-s kártyához?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Formula-1
- Vezetékes FEJhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest