- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
válasz
razorbenke92 #21397 üzenetére
Köszönöm a linket, és a segítséget!
Sajnos vidéki vagyok, és nem járok fel Pestre, de azért köszönöm a segítőkészséget!
Körbe jártam a helyi kisboltok zömét, sajnos helyben nem árulnak ilyesmit.
Majd netről rendelek valamit, de egyenlőre hanyagolom is, egyenlőre elvagyok vele fejhalgatóval. -
Pöttön
őstag
válasz
razorbenke92 #21394 üzenetére
80 gigás Fat.
Akkor egy ilyen zaj szűrő megoldhatja a gondot? -
Pöttön
őstag
válasz
Pöttön #21392 üzenetére
Ha fejhalgatót dugok az átalakítóm végére, akkor tökéletesen működik, nem zúg, nem búg.
A pc hangfalnál is akkor kezd csak el igazán búgni, ha hálózati áramra rá dugom a ps3-at, vagy ha a hdmi-t rádugom a monitorra.
Akkor gondolom ez valami földelési gond lehet inkább nem? -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy ps3-at szeretnék rákötni egy monitorra, aminek csak hdmi bemenete van, és egy pc-s hangfalra, aminek pedig csak 3,5 jack apa.
A ps3 nál lehet állítani hogy a kép hdmi-n menjen ki, ezzel nincs is gond.
A hangot viszont úgy próbáltam hogy rca-an adja ki, amihez pedig csináltam házilag egy ilyen átalakítót.
Annyi hogy az enyém 1 db kábelre van felforrasztva 2 rca anya, és egy 3,5 jack anya.
A probléma az hogy alapból zúg mint állat. Megnéztem többször is a kontaktok rendben vannak a forrasztott kábelen. A ps3 rca kábel se kontakt hibás, és a pc-s hangfal se búg alapból, csak akkor ha rádugom az átalakítót.
Ha az átalakító van csak rajta akkor nagyon halkan búg, ezzel még talán ki is lennék békülve, de ha összevan kötve a ps3-al akkor viszont nagyon búg...Ez mitől lehet?
Nem vagyok egy nagy teknikai zseni, könnyen lehet hogy én néztem be valait.
Egyáltalán ez megoldható lehet, hogy a ps3 rca apa hang kimenetét rávigyem egy pc-s hangfalra, aminek 3,5-es jack apa a bemenete?A választ, segítséget előre is köszi!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ismer esetleg valaki valami szakit, aki vállalna egyedi hűtőborda készítést vállalható minőségben - kivitelezésben?
Jelen estben egy laptop heatsink-re kellene forrasztani - hegeszteni - sufnizni nagyobb - vastagabb bordát, illetve a milliméternyi vastagságú ventit kicserélni ugyan olyan átmérőjűre csak vastagabbra.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy egy gagyi ip kamera rendszernek a kevésbé gagyi kameráit szeretném felhasználni, úgy hogy a saját routrerem címezné meg őket, és nem a gyári rögzítő eszköz.
A csavar az egészben, az hogy a kamerák gyárilag csak wifi-n kommunikálnak, és én utp-vel szeretném őket használni.
Ebben szeretnék tanácsot kérni, hogy átlehet e szerelni ezeket a kamerákat utp-s re?
A kamera:Szétkapva a kamerát, látni hogy van rajta 2 üres csati, az egyik elvileg speaker, a másik meg mikrofon.
És van egy aljzat hely a nyákon, ami szerintem az utp meghajtásra szolgálna 3,3v rx tx gnd.
Ha ez valóban az akkor az utp-nek melyik színeit kellene rá kötnöm?
illetve a 3,3v is kellhet neki, így hogy a kamera az áramellátást már külön meg kapja?A választ segítséget előre is köszi!
-
Pöttön
őstag
Értem, köszi szépen!
Simán megtáplálható a PC tápjáról is
Ezzel a cuccal egy PS4-et szeretnék hűteni.
És külső táppal szeretném megoldani.
Ez megfelelő lenne erre a célra szerinted? -
Pöttön
őstag
Srácok erről a techinkáról lenne szó.
Erre miért van rá írva a max 1.5 Amper?
Ha most egy 3,5 amperes tápot dugok rá, akkor elég a kanóc vagy mi?Azért is furcsa számomra ez a felirat, mert gyárilag ez a vízhűtés cucc pc-hez lenne, és a pc tápnak a 12-voltos ága hajtaná, egy ilyen átalakítóval:
És ha most 35 Ampert tud a tápom 12 voltos ágon akkor nem használhatom vele?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a jövendőbeli tápot, adaptert mennyire méretezzem felül?
Az új szivattyú amit el kellene vinnie, az 23 wattot eszik, az új ventinek darabja pedig max 3,12 wattot. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy ps4 pro-t szeretnék átalakítani majd vízhűtésesre.A vízhűtés az egy Thermaltake Tribe VX cl-w0081 házban lesz.
A ps4 és a vízhűtés közt pedig lesz kb 1,5m magasságbeli szinteltérés, ezért a pumpát ki kell cserélnem egy D5-ösre, ami már elbír simán ekkora szinteltérést.
Viszont ez a pumpa önmagában 23W-ot eszik.A vízhűtés áramellátását azt egy 12v dc adapterrel gondoltam megoldani, úgy hogy a PS4-et egy master-slave kapcsolós elosztónak a master foglalatába dugnám, a vízhűtést pedig a slave-ba.
Szerintetek ez az adapter megfelelne erre a célra?
Elbírná a pumpát, meg a két ventilátort?Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy erre a thermaltake házra gyárilag fel van tüntetve, hogy max 1,5A DC 12v-os adaptert lehet rá dugni.
Ez a csatlakozó miatt van feltüntetve, hogy az nem tud többet, vagy a gyári alkatrészek miatt?
-
Pöttön
őstag
válasz
Kernel #19704 üzenetére
Igen, az kimaradt, hogy anno volt hozzá egy kis távirányító is, ami már rég elveszett.
Valószínűleg ezért kapcsol csak készenléti állapotba.Szerk:
Kipróbáltam a menet közbeni kihúzást, vissza dugást, de csak készenléti állapotba lép.Pubszon
Van infrás távirányítója a sound barnak? Vagy készenlétből egy pillanatkapcsolóval kell bekapcsolni?
Mindkettő, pillanat kapcsolóval kell bekapcsolni, vagy az elveszett távirányítóval. -
Pöttön
őstag
válasz
imibogyo #19699 üzenetére
Ez szerintem azért nem lenne jó megoldás, mert ez csak a konnektorokat aktiválja, akkor ha a tv vesz fel áramot, viszont a soundbarnak van egy "készenléti állapota", attól ha kap áramot, még nem kapcsol be, csak a visszajelző ledeket világítja, szóval ettől független ugyan úgy be kellene külön kapcsolnom ahhoz hogy szóljon (szerintem).
-
Pöttön
őstag
válasz
Kernel #19695 üzenetére
Az USB-s megoldás nagyon jó megoldásnak tűnik, pláne, hogy a tv-n van pont egy szabad usb.
Gyakolrlatilag, akkor a SoundBar bekapcsoló gombját kellene rá kötnöm a bekapcsoló elektronika egyik végére, a másik végére meg műteni egy usb dogót.
Hol tudnék ilyen elektronikát venni, vagy kivel tudnék ilyet csináltatni?(#19696) Pubszon: Köszi a linket, ez nem rossz cucc, de ahogy Kernel is írta időzítés nem kell, a tökéletes az lenne, ha a tv usb-jén megjelenő feszültség azonnal bekapcsolná a sound bart, és fordított esetben pedig le lőné.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A tv-m sound bar-jának a bekapcsolását szeretném automatizálni.
A tv fejhallgató kimenetére van rá kötve a sound bar, és sajnos külön kell mindig bekapcsolgatni a soundbar-t, hogy legyen a tv-nek hangja, és ez sajnos nagyon körülményes, mert a soundbar úgy van elhelyezve, hogy elég nehézkes hozzáférni, és a bekapcsoló gombja is nehezen kitapintható.A kérdésem az lenne, hogy létezik olyan kütyü, amit ha bekötnék a sound bar-ba, akkor automatikusan bekapcsolná a sound bar-t, ha a tv jelet ad ki a fejhallgató kimeneten?
A válasz előre is köszi!
-
Pöttön
őstag
válasz
Wiz Khalifa #19681 üzenetére
Szálanként harisnyáznám én is, úgy a szép.
Jelenleg ez lenne a kiszemelt, csak akkor ezt méretre vagdosnám... -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A gépemet megcsináltam plexi oldallaposra, egész jól sikerült.
Viszont most így látszódik a jelenleg kicsikét gagyi kábel menedzsment.
Ezt viszont nem tudnám megoldani jobban, csak ha egyedi kábeleket készítenék a moduláris tápomhoz (Corsair SF600 SFX) mivel nagyon kevés a hely a gépemben. (Fractal Design Node 202 ITX)Ebben szeretnék segítséget kérni. Ahogy néztem ezek a moduláris tápokhoz gyárilag elkészített kábelek elég borsos áron mennek, és én úgy is elvagdosnám őket méretre.
Melyik lenne szerintetek a kifizetődőbb, ha megvenném a harisnyát, a kábelt, meg a csatlakozót, (nem tudom lehet egyáltalán külön csatlakozót kapni?
) vagy ha rendelnék külföldről egy komplett fehér kábel szettett kb 12k +pk-ért?
Fontos lenne akkor már az is, hogy a harisnyázott kábelek uv reagánsak legyenek, mivel uv világítást is rakok a házba.
A tippeket, segítséget előre is köszi!
-
Pöttön
őstag
válasz
MrDerekas #19417 üzenetére
Sziasztok!
Jelentem plexi lap megrendelve, és valóban nem ijednek meg a kézzel rajzolt tervrajzoktól.
Nagyon rendesek, segítőkészek, eddig nagyon pozitív a véleményem róluk.
Rendesen lézerrel vágott szürke füst plexit rendeltem tőlük.
Ami még külön jó az egészben, hogy még takaró díszkupakot is forgalmaznak, így mindent egy helyről tudok beszerezni.
Majd a végeredményt megosztom itt is.
És még egyszer köszi a linket! -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A gépházamat szeretném modolni, ablakosra megcsinálni.
A kérdésem az lenne, hogy az edzett üveghez hasonló kicsikét füstös plexit lehet szerintek szerezni valahonnan?
A másik kérdésem az lenne, hogy olyan rögzítő csavarokat lehet valahol kapni, amilyennel gyárilag van rögzítve az edzett üveg? -
Pöttön
őstag
válasz
Lompos48 #18408 üzenetére
Köszi szépen a képet!
Túrtam egy PS/2-es kábelt, ennek is egy nyák van a végén, és fel van tüntetve, hogy melyik színű kábel melyik (G D C V).
A kérdésem már csak az lenne, hogy a DIN kábel végén hogy tudnám kideríteni, hogy melyik melyik?
Vágjam le róla a dugót?(#18410) Kernel
Egy 5 pin DIN - PS/2 átalakítóval használtam, és tökéletesen működött vele.
Csak szál töréses a kábele, ami nagyon idegesítő, mert ha megfeszült a kábele akkor nem működött időnként.
Ebből kifolyólag a kábel csere lenne a legfontosabb, és ha már le cserélném a kábelét, akkor már modernebb dugósat tennék rá. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van egy régi Cherry MX-Blue kapcsolós, Chicony KB-5191 mechanikus billentyűzetem, aminek leszeretném cserélni a gyári, száltöréses kábelét egy új, USB-s re.
Ez a billentyűzet még a régi 5 pin DIN dugós, elméletileg működnie kellene a dolognak, mert az 5 pin DIN-t átlehet alakítani PS/2-re, azt pedig USB-re.
USB-s kábelt szereztem egy rossz billentyűzetből, viszont ez rá van forrasztva egy nyákra, és a kábelek színei, sorrendje is eltér.
Az öreg DIN kábelnek meg egy 4pin-es dugó van a végén.Szóval azt szeretném elérni, hogy az új USB-s kábel végére, a régi % PIN DIN kábel végéről a 4 PIN-es dugót átszerelni, úgy hogy működjön a dolog, és ne égjen le semmi se.
Tudnátok segíteni, hogy mit hogy kellene összekötnöm, ahhoz hogy működjön a dolog?
A segítséget előre is köszi! -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van egy G25-ös kormányom, amit anno Handbrake mod-oltam.És most át szeretném variálni, úgy hogy az anno beszerelt Eagle kézifék modult lecserélem egy 3-as Fiat Punto kézifék karra, amit egy mikrokapcsolóval oldanék meg.
De akkor már valamilyen aljzatot + dugót is beszeretnék iktatni, hogy könnyen szétszedhető legyen a masina.
A kérdésem az lenne, hogy ha mondjuk egy RCA Aljzat- dugó párost iktatok be akkor az R94-re (gomb) kötött kanócot a dugó érintkezőcsúcsára kössek, az IPI17-re kötöttett pedig a dugótestre kössek, vagy tökmindegy?
Illetve ennél a mikrokapcsolónál melyiket hova kössem, ha gombként szeretném használni a mikrokapcsolót?
A segítséget előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen autót vegyek?
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Chieftec - GPS-700A8 - 700W - eladva bazsa102381 kollégának
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MWE Bronze V2 750W 80 PLUS Bronze
- NZXT H710i Számítógép ház
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest