Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
A paneltáp/pico csinál valamit a 12V-os bemenettel, vagy 1:1-ben, zéró veszteséggel továbbadja
A 12V-al elvileg semmit sem csinálnak, csak talán ripple/noise szűrést. említettem, hogy míg a külső kockán mérek valamekkora ingadozást, addig a panel 12V-os kimenetén alig-alig.Most van a wide-inputos és alaplapra integrált DC-DC tápokról téma az ITX topikban is. Állítólag sípolnak, anno én ezért választottam fix 12V-os panelt.
Ahogy néztem, az AC/DC konverzió hatékonyabb magasabb feszültségen
Amennyire én tudom a DC-DC mindig hatékonyabb, mint az AC-DC (ezért is mennek ilyen irányba az SFX/ATX/ stb. tápoknál is a gyártók). Viszont, hogy nagyobb feszültségen hatékonyabb-e egy-egy adott konverzió, azt nem tudom. Én a már fentebb is említettek miatt biztosan nem vennék wide-input-os egységet, még akkor sem, ha egy kicsit esetleg hatékonyabb is lenne, egyszerűen egy teljesen passzív gépnél hülyét kapnék ha mégis lenne valami sípoló hangja. Másrészt mint már említettem én még 5-10%-al sem szoktam legtöbbször foglalkozni hatékonyság terén, nem hogy 1-2-vel. Nekem ez már a túlzott maximalizmus témaköre, amikor is havi 50-100 Ft-ról beszélgetünk, miközben sokszor ennek többszörösét költjük el (PC-re is) amúgy értelmetlenül...
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Everest / AIDA64 topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Hobby rádiós topik
- BestBuy ruhás topik
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Milyen légkondit a lakásba?
- Napelem
- Gyúrósok ide!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P PRO i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB CM TD500 700W
- Honor Magic5 Pro Green LTPO 120 Hz, 50 MP triplakamera, 66 W gyorstöltés 12/512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő