Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Blue Thunder #18981 üzenetére
Mai alaplapok nem használják a -5 V-ot, az ISA slothoz kellett régebben. Ha mégis kellene, legfeljebb hibajelzést ad és nem indul el, de nem hinném.
Gyakorlatilag a -12 V-ot is már meg kellene szüntetni, sőt lehetne egy új szabvány, ami a +3,3 V követelményét is kiiktatja, annyival is egyszerűbb lenne a tápegység.
Talán csak a soros port működéséhez kellett még negatív feszültség, de az is előállítható az alaplapon, ha nagyon kell.
-
imibogyo
veterán
válasz
Blue Thunder #17618 üzenetére
A harmadik szál a fordulatszámvisszajelzés miatt van. Nyugodtan belerakhat bármit, aminek a speckója legalább megegyezik az eddig benne lévővel. Ha találsz ilyen adatokat, mint fordulatszám, m3/h és static pressure akkor annál jobb. Én már több tápomban is cseréltem ventit soha nem volt belőle bajom, bár mindig inkább kicsit fölé lőttem a gyári értékeknek.
Ennél a tápomnál én is úgy használtam a ventit, hogy a "chassis fan" dugóról ment, viszont felvettem maximum teljesítményre BIOS-ból, nehogy baj legyen. Mivel csendes venti volt, így hangja nem sok volt a gyárihoz képest, viszont érezhetően tolta kifelé a hideg levegőt a tápból.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged