Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megvettem a csöveket. 2 fajtát vettem, egy 15-9 és 15-13 méretűeket. Sajnos a 15-ös belső átmérő nagyon nagy. Szerintem 10-es és 8-as kellene, de ilyet sehol nem látok.
Fébevágtam, ráhúztam a rézcsövekre, műanyag bilincsekkel picit ráfogtam, de továbbra sem jó.
Egyrészt ami kijön a falból rézcső, ott azonnal 90fokos kanyarral fordul a kültéri felé. Annyi távolság sincs a faltól, hogy csak feszegetéssel tudtam odáig betolni a szigetelőcsövet.
Emiatt és a szigetelőcső túl nagy belső átmérője miatt szabadon van egy rész rézcső és gyakorlatilag levegő jut a szigetelés alá. Ezen aztán továbbra is lecsapódik a pára és folyik végig a falon.Szóval segítség kellene, hogy egy nagyjából 10-es és 8-as rézcsövet hogyan tudok rendesen leszigetelni.
Szerelő meg tudná ezt oldani rombolás nélkül?
-
pjen
félisten
válasz runner 125 #39996 üzenetére
A telek határtól,tehát a két ház között min 6 méter távolság van.
-
runner 125
nagyúr
válasz canniball #39997 üzenetére
Nem kell azért nagy dolgokra gondolni. Nem óriási, 1 szint. Nyilván lett volna közelebb is fal az első szobáknál, ugyanúgy szomszéd felén, csak a tervem az, h a házhoz közvetlenül épült melléképületre kerüljenek az egységek, a szomszéd felén (alacsonyabb építés nyilván). Így az utcáról sem látszanának a kültérik, na.
Ha már tudja a fűtést, akkor valszeg igen. Átmeneti időben pl.
Ott van az épület körül végig egy 30cm mély kavicságy. Szerintem belevezetném abba.. sőt, kb 1,8m-re lenne a talajszinttől ezesetben a kültéri. Szabadon hagynám lecsöpögni.
Jah h úgy. A 3 méter akkor felejtős lesz, mert itt annó az összes ház telekhatárra épült. Max szerintem ilyen fél méter lehet a miénk, de lehet még annyi sem."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
canniball
nagyúr
válasz runner 125 #39993 üzenetére
"Az első szobák kílmái elmondása szerint már így határeset távolságra (pontosan nem tudom de kb 14-15 méter) lesznek a mostani, szomszéd falra tervezett kültéri egységektől.."
A betyárját! Mekkora az a ház, hogy közelebb nem volt külső fal?"Kondenzvíz? Sorry, de a kültériből is csöpög? Nem a beltérin csapódik le?"
Igen, a beltérin csapódik le (hűtésnél) és ezt ki szokták vezetni; azt nem tudtam hogy belül gondoskodtál az elvezetésről. Akkor már csak az a kérdés akartok-e fűteni is vele; mert akkor viszont a kültérinél van lecsapódás.Mod.
Szerintem pjen kolléga arra gondt, hogy a telekhatártól kell 3 méter.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
tibibi
őstag
válasz anett1985 #39985 üzenetére
[link]de azért kérdezz rá mielőtt megrendeled ahogy néztem ugyanaz mint az ftxf
-
pjen
félisten
válasz runner 125 #39993 üzenetére
Nem tudom merre laksz,de nálunk 3 métert kellett elhagyni és mindenhol a szomszéd felé néz a klíma.Nem kell engedély.
-
runner 125
nagyúr
Meg fogom kérdezni, de egy bökkenő lesz. Ezen oldali szomszédaim a polgármester feleségének a szülei...
Nyilatkozat jó ötlet, bevetem ha belemennek. Bár azt még valahogy azt is be kell adagolnom, h 4 kültéri menne egymás mellé.canniball
Áh, kizárt. Eleve fizikailag is kivitelezhetetlen. Egy klímás cimborámmal a ház átépítésekor mindent becsövezetünk a falakba, a padláson át futnak a klímacsövek. Az első szobák kílmái elmondása szerint már így határeset távolságra (pontosan nem tudom de kb 14-15 méter) lesznek a mostani, szomszéd falra tervezett kültéri egységektől..
Ha viszont úgy tenném saját házra őket, h saját telken belül legyenek, akkor további 25 méterre meg kellene toldani. Ami már 40 méter cső. Gyanítom az már nem is működne.Most rákerestem, de a kültéri egység karbantartását illetően azért elég ködösítő infokat találni.. Persze nem mondom h nem illik ránézni ugyanúgy évente, de amennyire nekem lejött, a beltéri egység igényli a kötelező évi tisztítást.
Kondenzvíz? Sorry, de a kültériből is csöpög? Nem a beltérin csapódik le? Annak az elvezetését megoldottuk, mindenhol van kiállás a falból, elvésett lejtésbe berakott lefolyóval, klímaszifonnal.
DUB Inc.
Szuper, köszi! Ez alapvetően számomra csak azért releváns info, h mit tudok "ígérni" nekik, h tudom tálalni.
pjen
Az ő telkük elég szűk és hosszú. Lehet ez lesz a necces.
Azért is jó volna végig a falra felrakni, mert frankón berakatnám őket a doboz alá. Így gyakorlatilag a lehető legjobban védve lennének az időjárás viszontagságaitól.De ha nem engedik falra, akkor meg felrakatom 1,5 méterrel fentebb, a tetőre... Na abba aztán tényleg nem köthet bele.
tboy72
Megértem, de egyszerűen kert felől ház oldalon nem tudom elhelyezni őket sehogy. Meg megmondom őszintén nem is akarom. Azért 4 kültéri iszonyúan el tudja csúnyítani az udvart. Akkor marad a tetőre szerelés. Maximum rakatok be eléjük valamilyen horganyzott padlózatot és hozzá egy olyan tetőnyílást, amin ki tud menni egy szerelő adott esetben, h ne kelljen létrázni a szomszéd felől.Apropó, 4 klíma helyett esetleg gondolkodjak a multi verzión is? Árban kb azonos a végösszeg. Azok milyenek? Gyanítom nyilván jóval komplexebb szerkezet.
Fogyasztás, hatékonysága annak arányaiban h alakulna a 4 kültéri verzióshoz képest?3db 2,5kW-os és 1db 3,5kW-os van tervben. Tehát ez összesen 11kW. Panasonic-ból most gyorsban rákeresve pl csak 8kW-os multi 4 állásos egységet találtam. Gyanítom akkor akár kevés is lehet még annak is a teljesítménye?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tboy72
aktív tag
válasz runner 125 #39987 üzenetére
Nekünk a ház oldala a szomszédhoz néz, oda lett volna egyszerűbb a kültériket rakni, de inkább a átcsöveztettem a kapunk mellé az udvarra, mert nagyon rendes a szomszéd, meg jófej is, de nekem megérte azt a plusz pénzt, hogy bármikor rá tudok nézni a kültérikre + a karbantartáshoz sem kell a szomszéd.
(Persze, ha olyan a falad, ami minimum 2 méterre van a szomszéd kerítésétől, akkor szerintem jó megoldás lehet, max elé ültetsz valami bukszust, hogy a szomszédot ne zavarja.)[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Nekem is van 5.Nagyon csendes.Ha megvan az előírt oldal távolság nem kell semmi engedély.
-
DUB Inc.
aktív tag
Nekem az van, baromi csendes a kültérije...
-
canniball
nagyúr
Ha lehet inkább rakasd a saját udvar felé, még ha ez plusz költséggel is jár. Mi van ha most azt mondja a szomszéd, hogy nem fogja zavarni, később pedig rájön hogy mégis? Mi van ha új szomszédod lesz? (Hallottam már olyan "jó szomszédról" is, akinek sok huza-vona után az volt a végső érve, hogy zavarja az auráját vagy mit.) A vizet is el kell vezetni. Számolni kell az évenkénti karbantartással is, jobb ha nem kell akkor is a szomszédhoz is igazodni.
Én ha egy mód van rá inkább rászánnám a plusz csövezés árát, csak béke legyen.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Met
nagyúr
Önkormányzatnál kérdezd meg és ha biztosra akarsz menni akkor a szomszéddal is aláíratsz egy beleegyező nyilatkozatot a későbbi problémák elkerülése végett.
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Arról tud valaki, h családi házaknál bármiféle szabályozás a kültéri egységet tekintve van? Legfőképp engem az érdekelne, h a házam szomszéd felőli oldalára én felszerelhetem-e a kültéri egységet?
Mennyire hangos egyébként egy ilyen? Panasonic Etherea szériát néztem ki.
Köszi!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok! Sajnos nem lehet feltenni kültéri egységet a lakáshoz. Kültéri nélküli klímák közül melyik típusok ajánlottak? Unicot találtam ami jónak tűnhet. Gondolom sokkal jobb mint egy fixen beépített mobilklima
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
törölt tag
válasz AsakuraDave #39975 üzenetére
Csak nehogy elolvadjon majd a terelőlemez és a beltéri burkolata is.
De amúgy no para, mert bizonyos mértékig alapból lehet mindegyiknél le vagy felfelé irányítani a levegőt, ez csak kiegészítő szerepet töltene be, hogy még véletlenül se az ember nyakára fújja tartósan, mert nem túl egészséges a közvetlen levegőáramlás még egy sima asztali ventilátorból se, sőt.
A kb.10 fok körüli hideg levegő meg reumás panaszokat, fül és fejfájást, megfázást, stb., okozhat.[ Szerkesztve ]
-
anett1985
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni, hogy Daikin FTX35KMV- hez kapható wifi adapter?
-
törölt tag
Köszönöm. Sajnos nincs tolómérőm, nem tudod esetleg mekkora méretűek szoktak ezek a csövek lenni? Az egyik picit vastagabb azt látom.
Ezek jók lehetnek? [link]Illetve nem kellene a falhoz (ahol kijön a falból a 2db rézcső, 1db gégecső, 2db kábel) valami burkolat?
feco70: Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A kültéri egységnél a falból kijövő csőnél a szigeletés mindkét rézcsövön teljesen elporladt. Egy pár emelettel lejjebb lakó hívta fel a figyelmem, hogy folyton csöpög a párkányára valami víz tőlünk.
Gyakorlatilag a szabadon lévő rézcsövön lecsapódott a kinti pára és visszafolyt a falhoz, ahol kijönnek a falból.
Szeretnék valami szigetelést venni hozzá és külön-külön leszigetelni, majd lehetőség szerint betekerni valami UV álló anyaggal.
Hol és milyen néven tudnék szigetelést keresni a csövekre? -
nesa
veterán
válasz AsakuraDave #39975 üzenetére
Ha 2-3000 kmh sebességgel jonne a levegő biztos számítana, de igy tuti nincs jelentősége.
-
AsakuraDave
őstag
Nem vagyok egy aerodinamikai mérnök de tudtommal a levegő irányvaltoztatása elég sok hővel jár. Főleg hogy így egyből a kifuvo rész előtt kell tennie egy 90fokos fordulatot
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
törölt tag
válasz Azurooandrew #39969 üzenetére
Ezt találtam hirtelen: Klíma légterelő lemez 6490 Ft
-
Gömbike
senior tag
válasz AsakuraDave #39970 üzenetére
Hasonlót rendeltem tavaly nyáron az AliExpress-ről.
3500 körül állt meg.A munkahelyemen használjuk, mert a klímát úgy sikerült a szakiknak feltenni, hogy a hátunkra nyomta a hideget/meleget.
Számítógép előtt ülünk, fix helyen, nem opció hogy arrébb ülök.
Ez arra a célra tökéletes, de a lakásomba csak olyat vennék, amit előtte a kezembe veszek és nem fog el a gagyi érzés.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
AsakuraDave
őstag
válasz Azurooandrew #39969 üzenetére
Ezek mennyire jók? Így kb csak a kondi körül fog keringeni a levegő nem? Én is albiba sajna kondi alá/elé tudok csak ülni géppel de ugye a kis mozgo része befixalhato hogy ne mozogjon. Mondhatni "egyenesen" előre fújja a levegőt vagy teljesen lenyitva legyen.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Azurooandrew
tag
válasz #94529552 #39858 üzenetére
A meglévő klímánkhoz mi is szeretnénk egy állítható terelőt venni, de lehetőség szerint hazai üzletben vagy webshopban. Azonban elég kevés ilyen alternatívát találtam, mutatom: https://hazravalo.hu/Klima-terelo-lap / https://hazravalo.hu/klima_mobilklima_tartozek - ez azért kicsit drágának tűnik
*illusztráció, a linken nem ez a termék látható, de még talán ez a "felül ráakasztós" az esztétikusabb, normális megoldás
-
hunaqua
addikt
Gree,Daikin,Rcool. Sokban függ az anyagi kerettől is.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
LanyUs
senior tag
válasz elfelejtette #39965 üzenetére
Nekem kb. 5 percet járatja magát a gree, de kézzel átkapcsolom fan módba 1 órára minimum.
-
elfelejtette
veterán
válasz g.peter23 #39957 üzenetére
Nálam a C&H klímán X-Fan a neve, és nem kapcsol fűtésre, csak a hűtést állítja le, és simán venti üzemmódban szárítja le a lamellákat kikapcsolás előtt.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Gubu0101
veterán
válasz g.peter23 #39957 üzenetére
Én egyszer probaltam az Anti F. de utanna indulaskor elég kellemetlen szagot adott, így hát nem használom se a ventit és nincs szagosodás. Legalább is 2 év alatt nem jött elő így.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
törölt tag
válasz Sisco2 #39952 üzenetére
Igen, a tiéd már lényegesen jobb elhelyezés, de itt inkább az ajtóhoz szembe vagy majdnem szembe lehetne tenni, hogy a baba miatt ne legyen túlhűtve a nappali,. Így talán a nappali 25 és és szobákba a 26 fok jobban összejöhet, ami már ideálisabb lenne. Abban igazad van, hogy tartósan működjön, ne pedig ki-be kapcsolgatva, de ez majd kialakul menet közben. Teljes éjszakai kikapcsolás helyett van ezeken éjszakai mód is. Ha poros, zajos, és kipufogógázzal telített a környék, akkor meg pláne. Motoros oldalra terelést/pásztázó mozgással, láttam a Midea Blanc-nál is, ami lehet, hogy nem annyira japános, és az mégse 400k, hanem a fele. Bár az oldalra tereléssel mégiscsak végigmegy a hideg levegő a nappali nagy részén, azt is jobban lehűtve.
-
g.peter23
tag
Üdv!
Mi a jobb választás klíma kikapcsolás előtt?
Ha elindul automatán az Anti-Fungus funkció (kikapcsolás után elindul a fűtés, minimum ventillátorral, hogy elpárologtassa a vizet, 2-3 percig), vagy épp melyik klímánál, hogy hívják.
Vagy, ha kézzel átkapcsolom ventillátor, FAN módba?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Két darab 3,5kW splittel jobban fogsz járni meg talán olcsóbban is
Ha nem akarsz fagyasztót akkor majd olyan hőmérsékletet állítasz be ami neked még jóNézz szét itt a fórumban van 2-3 klímás mester és tudnak jó árat adni
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Veron
addikt
Két beltéri, egy kültéri egység kombinációt szeretnék. Az egyiknek a fsz-i nappalit-konyhát (É-D nagy ablak, NY kis ablak, 45m2), másiknak az emeleti hálót (K nagy ablak, 18m2) kell hűtenie. Nem szeretjük a nagyon hideget, nem kell fagyasztót csinálnia.
Milyen markában és típusban gondolkodjak? Illetve milyen megbízható, ajánlott céget, keressek fel?
Köszönöm!"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
TeeJay
félisten
válasz Sisco2 #39952 üzenetére
Nappali ajtóval szembe rakatnám fel és akkor megy egyből az előszobák felé is.
Igaz így legalább 6méter csövezés kell sőt több is mert az ilyen 59-es lakásnak nincs erkélye így csak ablak alá tudják kitenni a kültérit szóval 8-9méter csővel nyugodtan lehet számolni de legalább ha odacsavarsz neki 20-21fokon és megy nagy ventilátorral egész nap akkor bizony a két kicsi szobában is elviselhető lesz a melegMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Sisco2
tag
Mégegy ötlet, mert ezt már 5 éve szereltettem és azóta nézegettem hogy mit lehet fejleszteni a jelenlegi helyzten. Vannak drágább Mitsu meg Daikin klímák amiken komolyabb oldalra terelő lapát található, ezek méginkább az ajtófelé tudják terelni a hideg levegőt ha nem szembe rakod az ajtóval. Nem tudom milyen árszintben gondolkodsz ezeket 400e felett láttam, és nem is mindegyik modellen direkt ugy kell keresni hogy az oldalra terelésre is gyurtak azon a modellen tervezéskor. Ha érdekel majd kikeresem, mert valahova elmentettem tipusszám szerint ezeket a klímákat.
-
Sisco2
tag
Szia
Ugyanilyen lakás, Kispest. Ide rakattam:
Nem akartam a baszom vastag kábelcsatornát végig a nappalifalon vezetni.
Viszont így is megy azért a folyosóra nyitott ajtón keresztül és onnan bekúszik a padlon a szobákba. Az a titka a lakás lehűtésének hogy hosszuideig menjen ne impulzus szerűen legyen ki -be kapcsolgatva, menjen napokig ha meleg van akár folyamatosan vagy ha éjszakára ki is va kapcsolva mert éjszaka szellőztetés van akkor reggel már legyen bekapcsolva. Így szépen lassan letudja hűteni az egész lakást. Most hogy kinnt 33-34c nappaliban 24c, konyhában 27c ez így kellemes. Ez az egy légkondi (Samsung 3.5kw) van az egész lakásban.[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Hali,
Légkondi csovein lévő szigetelő habszivacs szerű valamit az ember tudja maga cserélni vagy ehhez is érdemes egy szerelőt hívni? Sajnos albiba már leharcoltak ezek a szigetelő cuccok felén van másik felén már lejott.
LG K09AH n41 a gép kinti egységgel.
Erről van amúgy vkinek tapasztalata? Már kifutott termék és ez még nem inverteres sajnos.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
félisten
válasz Vertigo18 #39948 üzenetére
lehet hogy hülyeség amit írok de frekvenciaváltó/ szabályzó működik minden inverteres klímában és ezek tudnak sérülni áramkimaradás vagy hirtelen magas feszültség esetén. helyedben megnézetném szerelővel, lehet csak egy kondi haldoklik,de lehet nagyobb gond is.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vertigo18
addikt
Remélem jó helyre írom a problémámat, nem találtam más topikot...
2 éves Gree klímám egy áramszünet után minden bekapcsolást követően kb. két perccel elkezd magas frekvencián búgni. Sokan nem is hallják, olyan ez, mint ez a régi csengőhang, az a 20.000 Hz-es (vagy milyen), amit az idősebbek már nem hallottak. Én tisztán hallom, a nejem is, anyósom már nem.
Ez mitől lehet? Mitől kezdett el hirtelen búgni? Kikapcsolom, megszűnik, visszakapcsolom, 2-3 percen belül ismét búg...
[ Szerkesztve ]
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
törölt tag
A konyhába tényleg nem túl jó ötlet a klímát tenni, ráadásul a tervezett hely se szerencsés ha oda kerülne, mert akkor inkább az ajtó felé kellene nézni neki. Helyette inkább az előszobába lehetne(legalább egy 3,5kW-os), de itt meg az elhelyezése kérdéses, mert pont a gardrób helyén lenne a legjobb helye. Bár onnan is a szemben lévő helyiségeket hűtené le a legjobban A nappalit lehet, hogy csak a szemben lévő ajtók becsukásával lehetne megfelelően hűteni. De majd a felméréskor a klímással kitaláljátok a legjobb megoldást. Esetleg, még a nappaliba is mehetne, az ajtóval szembe, és már a mostanit is oda kellett volna. A rézvezetékekkel nem szokott gond lenni, de majd a szerelő azt is véleményezi, ha megemlíted neki. Vannak, akik 1 héten belüli szereléssel hirdetik. Egy példa: KATT
-
SzVFE1
csendes tag
válasz feco70 #39945 üzenetére
Ezt is jó tudni. Az olaszoknál 540-ért látom legolcsóbban. Óriási árkülönbség a magyarhoz képest, de már a román is. Kérdés, hogy történhet-e vele olyan meghibásodás, aminek a javítása ne férne bele az árkülönbségbe.
Valószínűleg nem igazán, mivel majdnem egy másik komplett készülék is kijön belőle.[ Szerkesztve ]
-
SzVFE1
csendes tag
Korábbi hozzászólásokban olvastam, hogy valaki Olaszországból hozatna Daikin Ururu Sarara-t kedvezményesen. Valóban látom, hogy az Ebay-en egy 100%-ban pozitívan értékelt olasz felhasználó árul ilyet újonnan a magyar ár kb. feléért. Vásárolt már valaki onnan, lehetnek buktatói?
-
erdey_a
addikt
a konyhába rakott 1 darab bármilyen klíma soha nem fogja a szobákat hűteni.
szobánként kell egy beltéri.
ha szűkös a keret, akkor az előszobával lehetne próbálkozni.
szerintem amúgy is a konyha az utolsó helyiség ahová klímát érdemes rakni. arról nem beszélve, hogy ott pikk-pakk dzsuvás lesz, ha a vajaskenyéren kívül más is készül ottVérboci
-
Land
veterán
Úgy döntöttünk klímát veszünk a panelba és nem ventilátort.
Csináltam egy rajzot.
A piros a jelenlegi klíma, mely egy régi klíma (búg, zúg, már a végét járhatja) és csak a nappali behűtésre elég. A baba is a nappaliban van, így annyira nem tudjuk levenni a hőfokot, hogy pl. a mellette lévő hálószobába is jusson.
Mi a konyhába tervezünk klímát, melyet kék színnel jelöltem. Hány kW-os gépet kellene vennünk, hogy a konyha és a 2 db fél szoba is kellemes hőmérsékletű legyen, illetve hány kW-os gép kellene a teljes lakáshoz (kék+sárga nyilak) ha a jelenlegi klíma bedöglene?
Ajánlott céget tudok még pecázni így augusztusban?
Vajon a régi rézvezetékek el fogják bírni? A régi klímánál ha komolyabban bekapcsol, akkor picit bevibrál a TV képe. Gondolom egy újabb klímának jobb az Energiabesorolása és igénye.[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Gömbike
senior tag
-
SzVFE1
csendes tag
Igen, a Hitachi Air Exchanger-t láttam én is, de már nem kapható és nem is találtam új modellt, ami szellőztetést tud. Az Ururu Sarara tökéletes lenne, csak valamivel olcsóbban.
-
Lalos
csendes tag
Sziasztok!
Adott 2db samsung ar09txhqasineu klima, pár hetes.
Az egyikből óránként fél liter víz távozik a kivezető gégecsövön keresztül ill. A kültéri egységből sokszor csepeg/folyik a víz.
Szerelő azt mondta ez csak pára lecsapódás, de pl. Tegnap annyira folyt belőle, mintha ki nyitnám a csapot.
Másiknál kb. 3-4 nap alatt csepegtet fél litert.
Tapasztalt vki ilyet?Veszel vagy eladsz
-
SzVFE1
csendes tag
Üdv, létezik kültérről szellőztetős klíma az Ururu Sararán kívül? A Google Hitachi-t dobott még ki, de az a modell már kifutott. Előre is köszi!
-
India
aktív tag
válasz TeeJay #39927 üzenetére
Oke , valaki kolcson tud adni letrat ?
Mert akkora nincs
Mondtam mozgasd meg kicsit meg vedd le a burkolatot jobb oldalt (1 csavar fogja) és nézd meg hogy úgy is zúg-e. Oke leveszem es ha burkolatot leveszem es ugy nem zorog , akkor mit csinaljak ?luciferk
El kell engednem mert ebbe bolondulok meg ( jo dolgomban )
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Mondtam mozgasd meg kicsit meg vedd le a burkolatot jobb oldalt (1 csavar fogja) és nézd meg hogy úgy is zúg-e. Amúgy a képen látom hogy a külső burkolathoz hozzáér az áramkábel simán tud emiatt búgni a műanyag takaró panel. Megigazítod és el fog tűnni ez a zaj
-
Bibby
addikt
Előző helyen midea klíma volt, most Mitsu van, mindegyik 3,5kw-os, kb hasonló méretű teret hűtenek. A midea kültérije sokszor kikapcsolt meg be egy egy ilyen kánikulai napon, a Mitsu kültérije meg folyamatosan megy. Ez azért lehet mert ez jobban le tudja szabályozni magát?
Ελευθερια η θανατος
-
Land
veterán
Megy azért a klíma, a nappaliban jó idő van, de 2 fél szobával arrébb semmi hatása. Ahhoz hogy a hálóban és a kis szobámban legyen hatása 16 fokon lenne a nappaliban mennie, ami a babának kevés.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Gömbike
senior tag
Hatékony eredményt klíma nélkül NEM lehet elérni.
Ugyanezt átéltem a munkahelyemen, 2017 nyarán hajnalban nyitott ajtók-ablakok mellett is 32 Celsius fokot mértünk. 16 négyzetméter.
Beállítottunk 2 db. jéggel működő párásító masinát is, hatásfokú elenyésző volt. Az üzemből folyamatos volt a jégellátás, hiába.
Be lettek fóliázva az üveg felületek és lett egy alap Fisher a következő évben.
Most amire le tudjuk vinni ilyen időben, max 22 Celsius. Szigeteletlen, lapos tetős helyiség körbe ablakkal. Gondolom a beton sincs szigetelve nálatok.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Land
veterán
Sziasztok!
Panelben élünk, ahol nyáron nagyon durva idő szokott lenni. Van klíma a nappaliban, de a 2 hónapos babánk miatt nem tudjuk rendesen behűteni a lakást.
Másik klímát nem tervezünk a lakásba. Agyaltam mobil klímán is, de ahhoz is kellene kivezetés.
Van bármilyen egyéb ventilátor/vizes venti, amely a jelenlegi 32 fokot pár fokkal lejjebb vinné? Tudom nem ezek az ajánlott ketyerék, de valamit tennem kell, mert ez elviselhetetlen. Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
India
aktív tag
Sracok nincs veletlen valakinek Budapesten gumibak A35 ?
-
TeeJay
félisten
válasz arcsin #39914 üzenetére
Nem érthetjük mi ezt.
Mennyi olyan lakásban jártam itt a panel telepen hogy van valami olcsó klíma de jajgatnak hogy meleg van és inkább álló ventilátort nyomat... Szoktam mondani hogy ez a klíma a legdrágább ami csak lóg a falon és nézik ahelyett hogy menne egész nap és hó végén fizetne 5-6ezerrel több áramot arra a nyári 3 hónapra. Sőt mi még elég vadul is klímázunk mert 22-23fokon is megy egy komplett délutánt ha akarom hogy a gyereknél is jobb hőmérséklet legyen és olyankor ha odadurrantok neki tényleg 6-800wattot kér a klíma folyamatosan de hát ezért van hogy ne izzadjunk az ágyon fekveMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Deconst #39909 üzenetére
25fokon az FTXF nálam is csak kb. fél órát hűtött aztán leállt 10percre mert elérte 18nm szobában a hőmérsékletet, 24fokon már ment vagy 2órát is mire leállt
Ezt úgy oldottam meg hogy FTXP távirányítójával kiütöttem a beltéri ventilátor leállást és 25fokon is megy folyamatosan
Ha azt akarod hogy letisztuljon a beltéri lamella teregess ki 2 szárítónyi ruhát és nyomd be a párátlanítást akkor jó hideg lesz a lamella és úgy fog csepegni kifelé a kondenzvíz mint a huzatfeco70:
nálam panelban megy végig egész nap szinte és 12ezer körül lett a júniusi villanyszámla, átlagban 7ezer körül szokott lenni szóval 5ezer ment el hűtésre
most mivel melegebb van és több napja több áram is fog menni de járatom is egész nap 24 fokon napközben, alváskor meg 25fokon éjszakai módban ventivel[ Szerkesztve ]
-
feco70
senior tag
Van két klímám, 100 m2 igaz nem voltak nagy melegek, Júliusba meg ettek 46 kw, kb 1700 ft ot. Igaz nem tudom hány órát mentek, de nálam sokat mennek
-
hunaqua
addikt
válasz tboy72 #39906 üzenetére
Nem,mert minden sz@r csak amit én fosok az illatos!
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
curbowka
csendes tag
válasz Siriusb #39898 üzenetére
Nekem ugyan ez volt/van. Valószínűleg annyira visszaszabályoz a beltéri, hogy nem keletkezik kondenzvíz ami lemosná a lamellákat. Nekem voltak kint megnézni, annyit csináltak, hogy átmosták, fertőtlenítették az új gépet, az valamennyit segített. Megoldásként vagy az ablakot érdemes bukóra nyitva hagyni, vagy én vettem mellé egy Daikin MC70L-t, ami tisztítja a levegőt. Így is érezni kicsit, de annyi féle zajt generál a Mitsubishi, hogy igazából már ez a legkisebb problémám vele.
-
Isual
veterán
Sziasztok!
15 nm-es irodába szeretnénk kollégákkal venni ilyen szobaklímát.
Mit ajánlotok. Fűtés nem kell, csak hűtés a lényeg!
Előre is köszi a válaszokat!
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest