Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
Az természetes,hogy földelni kell,én csak azt írtam,ha a készülék hibátlan földelés nélkül sem rázhat.Gondolj bele,ha föld nélkül rázna akkor a földelésen áram folyna a föld felé.Folyamatosan tekerné a villany órát.Ha komolyan csípne egy Fi relével szerelt házban be sem Tudnád üzemelni.Persze ez nem azt jelenti,hogy a könyöködön bizsereg kicsit.
-
windy
tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Persze, hogy csíp. Ablak alatt telepített kültéri egységre könyököltem rá karbantartás alkalmával, és persze, hogy csípett rendesen. És a gépnek semmi baja nem volt, működött rendesen, minden normálisan volt bekötve, csak a konnektorból hiányzott a földelés.
-
windy
tag
Te tudod, én csak azt mondom, ami a tapasztalat. Mindenkinek lelke rajta, hogy földelve vagy földeletlen köti be a klímaberendezést. Az én szempontomból - mivel mi hagyjuk ott a berendezést telepítve az ügyfélnél - minden ráz, ami nem szakszerűen, az előírásoknak megfelelően van bekötve. Egyébként meg EV-relé, jó, ha minden századik háztartásban van a hálózatba kötve.
-
pjen
félisten
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
De nem is ráz, ugye?Ha nem lenne multimétered nem is Tudnál róla.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Klímamester
üzenetére
Jaj ma vagy én nem tudok fogalmazni, vagy nagyon kekec vagy.
Akkor legyen:
Mérte már le vki a klima fogyasztását-e? És milyen működési tartományban? -
windy
tag
válasz
McAdam6
üzenetére
Egészen biztosan nem jó megoldás földeletlen konnektorba csatlakoztatni a klímaberendezést. Az egész kasztnija rázni fog, a kültéri egység is, meg a beltéri fém részei is. Mondjuk egy szűrőtisztítás alkalmával simán hozzá érhet a delikvens a hőcserélőhöz, aztán már kalimpál is lefele az alulétráról. Nem érdemes ezt kockáztatni.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Klímamester
üzenetére
Ő, igen ez lett volna a kérdés burkoltan:
Ki dugott már fogyasztásmérőt klímára? -
eszakas
őstag
válasz
xxxjjjkkk
üzenetére
Hali.
Szerintem ez csak külön fogyasztásmérővel tudod megmérni.
Ugyan is annyi a változózó az egyenletben hogy nem lehet pontos értéket számolni. Ugyanis az inverter szabályozza a teljesítményt ami függ a külső hőfoktól a belső hőfoktól és ugye az üresjárati fogyasztástól. Mivel itt nincs sűrű indítás, leállás mint az on/off klímáknál és nem csúcson hűtenek folyamatosan így energiagazdaságosabbak. De ha érdekel a pontos fogyasztás vegyél egy helyi fogyasztásmérőt az megközelítőleg pontosan meg fogja mutatni a fogyasztást.Klímamester: köszi.
Nem a kültéri ami aggaszt mert az nem érheti károsodás a rézcső csatlakozása nem tudom milyen megoldású az érdekelne mert nem láttam mikor szerelték össze. Nem-e lazul ki? -
Klímamester
csendes tag
válasz
xxxjjjkkk
üzenetére
Szerintem erre sem lesz így nagyon adekvát válasz. Ha nagyon kíváncsi vagy a klíma fogyasztására, akkor elé dugsz a konnektorba egy fogyimérőt, és egy nyári hónapot megfigyelsz, és meg fogod tudni az átlagos fogyasztását. Elárulom, nem lesz sok ahhoz képest, hogy mekkora komfortot nyersz vele.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Arra van valami adat, hogy pl a daikin 1,3és 3,8kw teljesitmeny közt, mennyi fogyaszt?
-
windy
tag
A földre is el lehet helyezni a kültéri egységet.
A záramellátáshoz nem szükséges konnektor, de természetesen az a mód is megfelelő. A lényeg, hogy földelés legyen, és a megfelelő átmérő az üzemeléshez. Ez panellakás estében általában 3*1,5 mm2 elégséges szokott lenni egy 3,5 kW hűtőteljesítményű klímaberendezéshez.
-
Mate
nagyúr
Nemsokára végleges helyre költözöm. Panelház, erkélyes szobájába kell majd klíma.
Megvan már, hogy hova akarom a beltérit, illetve kültéri helye is adja magát. Kültérit mindenképp falra érdemes szereltetni vagy simán földön is lehet?
Illetve áramellátást miként oldják meg? Ahova tetetni akarom a beltérit, ott pont van egy gyári horony a falban. Ott fellehetne vinni a beltérihez falban az áramot. Kérdés, hogy miként tovább? Konnektor fog oda kelleni és arra csatlakozik a beltéri, amiből kivezetik a kültéribe az áramot vagy csak simán otthagyok egy falkábel véget és onnan valahogy kivezeti a kültérihez, meg a beltérihez?
Azért is lesz szerencsés ott a beltéri, mert így aránylag közel lesz a kültéri illetve nem kell falat fúrni, csak a műanyag panelt ami elválasztja az erkélyt és a szobát.
-
Klímamester
csendes tag
Kedvtelésből írok néha, amikor van kedvem erre a fórumra, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Mégcsak ügyfeleket sem szerzek innen (mondjuk nem is vagyok vállalkozó, fizetésért dolgozom), tehát ha valakinek a tanácsommal segítek, akkor azt érdek nélkül segítőkész szándékkal teszem. Ha valakinek nem válaszolok, akkor azt sem róhatja fel nekem, hiszen ennyi szabadsága megvan minden fórumozónak. Mint ahogy azt is szabad, hogy lehordom mindenféle hozzánemértőnek azt, akivel esetleg valamiben nem értek egyet. Mindkét dolog engem minősít.
-
pjen
félisten
válasz
Klímamester
üzenetére
Az az igazság mikor én csináltattam a klímát pont két olyannál néztem ahol Pana van.Szépek voltak,halkak és jól fütöttek,gazdaságosan.Mikor felkerültek a falra írtam ide a fórumra,kinek mi a véleménye?Senki nem ismerte,kérték majd írjak róla.Szerintem most sem ismerik.Akkor az volt a fő kifogás:nincs gyártói képviselet,de a CS80 ott van.Alapvető hátránya az ára,de én fűtésre vettem első sorban és a skandináv országokban roppant népszerű,talán nem véletlen.
-
sigsig
csendes tag
válasz
Klímamester
üzenetére
Köszi

-
-
Ed_007
aktív tag
válasz
z123456z
üzenetére
A lakásodba keresel klímát, akkor miért általános kérdéseken lovagolsz?
Klímamester stílusa elég érdes időnként (mág ha ő másként gondolja is), nekem sem esett jól, ahogyan válaszolt, de a sértődés után elgondolkodtam és rájöttem, igaza volt.
Ha nem értesz a témához, miért azokat cselendzseled, akik segíteni akarnak, ingyen és jószándékból?
Ehhez a témához én sem értek, kérdezni jöttem ide, de nem puffogok, ha nem kapok választ, viszont örülök, ha valaki veszi a fáradtságot és időt szakít az életéből felnyitni a szememet.
Nem kioktatásból írom (még ha annak is fogod venni), de nézd már kicsit más szemmel is a világot, mint eddig. -
z123456z
őstag
válasz
Klímamester
üzenetére
Kettő, neked címzett hozzászólásomra nem reagáltál. Ebből arra gondolok, azért, mert nem tudsz válaszolni azokra a kérdésekre. Ebből pedig arra következtettem, amit már leírtam. És itt be is fejeztem veled. Vannak itt igazi klímások is, és tapasztalt tulajdonosok. Pá.
-
Klímamester
csendes tag
válasz
sigsig
üzenetére
Szia!
Ha mindkét gép működőképes, akkor a hűtőközeget vissza lehet szívatni a csővezetéskből és a beltéri elpárologtatóból. a kültéri egységbe. Amikor ez megvan - és szakszerűen van csinálva - akkor hűtőközeg- veszteség nélkül le lehet szerelni a készülékeket, és áttelepíteni oda, ahova szeretnéd. Ha a kalorikus csőhossz nem lesz az új helyükön hosszabb, mint az előző helyen volt, akkor nagy valószínűséggel nem lesz szükség plusz gáztöltésre. Mindenesetre azért ezt szakemberrel kell csináltatni, mert a hűtőközeg természetkárosító anyag, ha kikerül a zárt rendszerből.
-
Klímamester
csendes tag
válasz
z123456z
üzenetére
Félreértettél engem. Nem is akarok érvelni a Panasonic ellen. Azt szerettem volna valahogy megmagyarázni, (Pjen) posztjára reagálva, hogy miért foglalkoznak kevesen a Panával. Még egy szer nekifutok, hátha megérted te is, és nem támadsz nekem még egyszer. Ha egy érdeklődő megkérdezi tőlem, hogy milyen klímát szeretne, és én javasolok neki, akkor megkérdezi azt is, hogy miért azt, és miért nem ppl. a Fujitsut. Na ilyenkor nem tudok érvelni a Panasonic ellen, mert nem mondhatom, hogy jobbak a tapasztalatok vele, mert ez nem lenne igaz. Az adatai sem jobbak általában, vagy összességében. A megjelenése sem szebb, a szolgáltatásai sem vonzóbbak, és az ára sem alacsonyabb. Nos itt elfogytak az érveim, amit egy klímaberendezés mellett fel lehetne hozni. Érted már?
A kioktató stílusodról meg annyit, hogy soha egyetlen hozzászólásommal nem sértettem meg senkit itt a fórumon, még csak érintőlegesen sem. Nos te ezt nem mondhatod el magadról.
-
sigsig
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem :
2 klímát szeretnék megcserélni, ami 2 külön lakásban van.
Megoldható ez a művelet gázfeltöltés nélkül valahogy?
Kösz -
z123456z
őstag
válasz
Klímamester
üzenetére
Szerintem pont te vagy, aki nem tud érvelni, ha nem mellette, legalább ellene. Közhelyeket pufogtatsz és az állítólagos szakmádba vágó kérdéseken átsiklasz. Windy tudott ellene érvet, cinedog ismer olyat, akinek nem vált be, akinek meg van, elégedett. Azért a klímamesteri cím még messze van neked. Figyeld az itteni klímásokat, valamivel mindig megpróbálják alátámasztani a véleményüket, ha meg nem, akkor a tapasztalataikat osszák meg az érdeklődőkkel. Neked szerintem nem nagyon van olyan.
-
Klímamester
csendes tag
Biztosan nem véletlen. Amikor az eladónak el kell adni egy terméket, akkor azért nem árt, ha vannak érvei. Szerintem most a Panasonic mellett nehéz érvelni. Kullognak a többi gyártó után, érthetetlen, hogy a design gépüket miért nem frissítik már vagy negyedik éve (Pedig előtte igen szép beltéri egységeket is tudtak tervezni). A forgalmazási anomália sem tett jót a márkának, a fő forglamazójuk a Panasonic mellett Samsung disztributor lett. Ez pl. azért érdekes, mert a viszonteladói előtt eddig évekig leszarozta a földig a Samsungot, és most meg ő forgalmazza. Ezek a dolgok nem tesznek jót egy márkának, ugyanis a terméket - pláne a klímaberendezést - a szerelő/viszonteladó adja el, és ők szeretik a rendezett viszonyokat. Ezért megy jól a Fujitsunak, mert ott pl. teljesen kiszámítható az importőr/nagyker piaci viselkedése.
-
pjen
félisten
válasz
Klímamester
üzenetére
Igazad van,mindenki a maga lovát dicséri.Csak a Panát kevés helyen forgalmazzák.
-
Klímamester
csendes tag
Szerintem meg olyan helyre menj, ahol sok fajta készüléket forgalmaznak (persze Panasonicot is), mert a Panasonic nagykereskedésnél egészen biztosan ódákat fognak a saját termékükről zengedezni. Korrekt válaszokat a márkafüggetlen kereskedésekben fogsz kapni nagy eséllyel.
-
z123456z
őstag
Amit még megfigyeltem, úgy néz ki, hogy a bel és kültérik súlya egyenes arányban áll a minőségi kategóriával. Minél nehezebb annál jobb.
-
Zeki
nagyúr
válasz
z123456z
üzenetére
Értem.
Az a baj, hogy hiába mondod hogy turbón lenyomod a lakást, és jó hideg lesz távolabb is, amint leveszed (mert hideg szélviharban nem lehet sokáig tartózkodni, azonnal szépen visszamelegedés lesz a falakból. Így a távolabbi szobák újra melegednek.Én inkább kihívnék pár céget felmérésre.
-
z123456z
őstag
Nem. Négyen vagyunk 3 szobára ( 2 felnőtt 2 gyerek ). Klasszikus panel, egy nagyobb két kisebb szoba. A gyerekek külön vannak, mi a nagyobbik szobában élünk és hálunk. . A lényeg, hogy a legnagyobb helyiségből lenne hűtve néhány kisebb. Kompromisszum. Ez van, nem tudok nagyobbat venni.
-
Zeki
nagyúr
válasz
z123456z
üzenetére
Akkora balfogásra készülsz, mint ide a Jupiter....
Egy hálóból akarod lehűteni a komplett lakást, és fújjon mint állat, mert akkor ér el messzebb?
Magadtól találtad ki ezt a sok hülyeséget, abban biztos vagyok.
Hívj inkább ki pár klímás céget felmérésre, ajánlat adásra, mielőtt sok-sok pénzért megszopatod magad. -
z123456z
őstag
válasz
Klímamester
üzenetére
Valószínűleg feladom ezt a Panasonic témát, annyira ellenzitek ( bár kicsit paradoxon, hogy lebeszéltek róla mindenkit, ebből kifolyólag nem adtok el belőle, ergo nincs vele tapasztalat...de lebeszéltek róla
), de még néhány ( felesleges? ) kört futok:Először is, erre a kérdésemre nem kaptam választ.
Másodszor, a Daikin pl. itt 23 dB
az új Mitsu itt is 22 dB, és máshol is 22 dBTovábbá légyszíves mondjál olyan lakossági felhasználás során keletkező igényt, amikor szükséges 5°C külső hőmérséklet alatt hűteni ( konditerem, pékség, kifőzde konyhája nem ér ).
Bocs a hülye kérdésekért, meg az okoskodásért, de próbálok logikusan gondolkozni. A logika meg azt mondja nekem, hogy nagy légszállítású gépre van szükségem, mert meglehetősen tagolt a terület, amit hűtenék, és még így is kicsi az esély, hogy behűti a távoli helyiséget. Tehát Daikin, és a HJ Mitsu kiesik, míg az új DM az sokkal jobb 650m3/h. A helyiség, ahol lenne a cuccos, alvásra is szolgál, tehát jó lenne, ha jól vissza tudna szabályozni, de ebben is kiesik az FTXB, és legnagyobb bánatomra az új Mitsu sem remekel benne. Pedig ez egy nagyon szimpatikus gépnek tűnik, de az olyan kiábrándító, hogy 1.4-3.5 között szabályoz ( ennyi erővel hamilton digital is labdába rúghatna ), szemben a kiszemeltek 0.8-3.9-vel. Ezért lettek kiszemelve a Panasonic B/S, a Fujitsu LLCC és az ár miatt a Gree C+. Bár ha éjszaka nem szükséges mennie ( vasbeton...), akkor a DM-el is kibékülnék, csak gyengusznak tűnik nagy melegben 40nm-re a max 3.5. Amúgy láttam már olyan sárga fujit, mint anyám 20 éves gyümölcscentrifugája. Nem tudom milyen és mikori volt.
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Klímamester
üzenetére
Köszönöm, azóta már többet visszaolvastam (igen, tudom, korábban kellett volna) - amost már értem, miért nem találtam a Nord gyárát. :-P
-
nyesix
senior tag
válasz
Klímamester
üzenetére
Szia, pontosan mikis azok az adatok, amikben a Thosiba jobb mint a Panasonic? Panasonic Thosiba
Nem kötözködni akarok, csak kérdezem
Nekem pl az tetszik a panaban hogy van benne wifi modem, igy távolról is tudom vezérelni. Mire hazaérek lehűti a lakást.
A Toshiba beltérije viszont szebb(gyönyörű)
de1-2 db vel hangosabb. Ha jól láttam a 3,5 kw os modell 2 db vel és ez is elég fontos nekem.
Tényleg sárgul a pana műanyag beltérije?
Köszi! -
asha07lcc
tag
válasz
Klímamester
üzenetére
Szerintem a Toshiba alapmodelljei semmivel sem jobbak mint a Mitsu vagy a Daikin, kb ugyanaz a szint. De árban utóbbi kettő best buy..
-
Klímamester
csendes tag
válasz
Ed_007
üzenetére
Egy párszor már elhangzott: A Nord, az nem egy márka vagy valami, hanem egy fantázianév, amit a Gree gyártó gyárt magyar megrendelésre. Vagyis tavaly az gyártotta. Az idei modellek meg még azt a szintet sem ütik meg. Ennyi pénzért már normális gyártó saját termékét tudod megvenni. Az adatokat meg felejtsd el, sehol nincs ellenőrizve, hasraütnek és beírják a katalógusba.
-
z123456z
őstag
válasz
Klímamester
üzenetére
A standart beltérije ugyan az, mint a basic é, vagy az más és jobb? Erre nem feleltetek.
Ami még szimpi, az a 12llcc, de windy írta nemrég, hogy két fuji is csapágyas volt mostanában, talán két éves volt mindkettő. Nem emlékszem melyik modellt írta. De az llcc-vel volt valami hercehurca, amit olvastam, először nem is kapta meg ugyan azt a garanciát, mint a nagyobbak? Egyáltalán az fuji vagy general? -
-
Ed_007
aktív tag
Kolléga Urak (és Hölgyek),
3,5-4 kW hűtőteljesítményű klímát szeretnék beszereltetni. A Nord Sahara NWH12MB típusát néztem ki, az ára (bruttó 150-180 E HUF) mellett a 31 dB csendessége motivál.
Van valamelyikótöknek tapasztalata ezzel a típussal vagy általában Nord klímával? (Mennyire megbízható, valóban csendes-e stb.).
Szerelők közül a klima-online ajánlatán gondolkodom - elég korrekt a weboldaluk és már pár éve a piacon vannak. Van valamelyikőtöknek tapasztalata velük? -
-
asha07lcc
tag
Azért nem ennyire súlyos a helyzet de tényleg emiatt nem a legesztétikusabb látvány. Ráadásul a Daikin Mitsu árban is jobb valamennyire és a beltéri anyag jobb ritkán pattog még fűtés közben is. Egyébiránt a 2015-ös alapmodellek már nem olyan atombuták mint a 2014-esek . megbízható természetesen ez is mit mindegyik japán gép.
-
windy
tag
válasz
z123456z
üzenetére
Mindenhol azt írják, mert mindenhol eladó. Persze, hogy nem írnak olyat, hogy tízből hat meghal. Ami persze nem is lenne igaz. Egyébként meg minden japán márkára igaz, hogy minimális a meghibásodási arány. Az én tapasztalatom is ez, olyan ritkán kell alkatrészt rendelni a Daikin, Mitsubishi, Toshiba gépeihez, hogy gyakorlatilag azt sem tudom, melyik mennyire rugalmas ilyen téren. Tehát ettől még akár ajánlható is lenne a Panasonic. Amiért én nem teszem, az az, hogy - bár tudom, hogy nem fogdosni kell a beltéri egység műanyag burkolatát - de annak ótvar minősége, anyagminősége a működés közben is tud bosszantó dolgokat produkálni. A vacak műanyag sokkal érzékenyebb a hőmérséklet-változásokra, sokkal jobban pattog, nyekeg, mint egy minőségi ABS műanyagból készült patent kasztni. Sárgul, mint egy Midea. Három négy éves készülékek úgy néznek ki, mit egy lecsó kínai noname gép annyira megsárgulnak, és ezt nekem ne rója fel senki, akinek gépet ajánlok, mert az nem esne jól. A gyatra, vékony műanyag előlap úgy lebeg, amikor megy a ventillátor, ráadásul fényes is, úgyhogy működés közben elég érdekes látványt nyújt. Ennyi. De ennyi éppen elég ahhoz, hogy akkor, amikor árban hasonló, de minőségben sokkkkkal jobb berendezések is vannak, akkor semmi, de semmi nem szól a Pana mellett, kivéve, ha szerelmesek vagyunk a márkába.
-
asha07lcc
tag
válasz
csaba12242
üzenetére
Bocsánat de egy nagyobb projekttel foglalkozom mindenkitől egy kis tóürelmet kérek. Nem tudok 24 óra onlinében lenni.
-
csaba12242
tag
Jövőhéten szerelik a DAIKIN FTX35J3+RX35K COMFORT, egy 30 négyzetméteres nappaliba, először asha07lcc-től szerettem volna megvenni, de nem ő szerelte volna be, gondolom ez miatt túl bonyolult lett, de azért az utolso három üzenetemre legalább annyit írhatott volna hogy nézz inkább máshol nincs kedvem foglalkozni vele, de semmi választ nem kaptam, pedig először nagyon segítőkésznek tűnt, nem vártam tovább mert bejön a szezon és nem fog ráérni senki szerelni, és csupán tízezerrel lesz drágább a masina.
-
z123456z
őstag
pana belépő modelljeivel voltak/vannak gondok.
Mik?
Csak azért kérdezem, mert szinte mindenhol azt olvasni, hogy 0 közeli a meghibásodási arány. Én hajlamos vagyok elhinni, csakúgy mint, hogy az egyik legcsendesebb készülékek. A beltéri műanyagra írták, hogy vékonyka, de hát nem akarom fogdosni.
A két alsó gépnek egyébként azonos a beltérije és csak a kültéri nagyobb a standartnak? -
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Klímát szeretnék szereltetni egy 20 m2-es szobába.
Tudnátok ajánlani egy megbízható klímást.
Felmérés lenne az első körös feladat, hogy milyen módon is lehetne beszerelni, ha lehet egyáltalán.Köszi
Brekkk -
eszakas
őstag
válasz
asha07lcc
üzenetére
Hali.
Ne haragudj meg de nem felejtettél el olvasni?
A kérdező 2 konkrét típusra kért véleményt /mellesleg erre én is kíváncsi volnék/.
Erre Te két másik típusról írod le hogy nagyon atom király.
Nem vagyok itt csak egy mezei fórumozó de ez arról szól hogy egymás kérdésére válaszoljunk nem elbeszélni egymás mellett mint a bolondok.
Nem akarok megbántani senkit de a feltett kérdésre várom a választ én is de ha nem tudod rá a választ inkább ne írj semmit.Még egyszer le szeretném szögezni hogy nem bántó szándékkal írtam le a fentieket.

-
czanga
őstag
asha07lcc fórumtársnak elküldtem közben minden információt, amit hírtelen kért a házzal kapcsolatban. Gondoltam megosztom veletek is mi lenne a terv.
Itt van a tetőtér alaprajza. Látható, hogy van rajta egy folyosó (közlekedő), amiről nyílik két szoba. A közlekedő elején boltív van, de nagyon vastag ott a fal, így nem tudom oda bárki fel tudná e szerelni, pedig ez volt az első ötlet, mert talán a folyosón át le tudná hűteni mindkét szobát. A többi rész természetesen ajtóval zárva lenne.
Ezt meséltem el neki is, aztán meglátjuk mi lesz ebből. Mindenképpen kell valamit majd intézzek, mert keserves az élet itt nyáron.
B terv, hogy csak a jobb felső sarokban lévő hálószoba lenne hűtve a készülékkel, tehát oda lenne betéve. A folyósón elég komoly a boltívnál a falvastagság, aminek a belső felére gondoltunk felhelyzetetni beltéri egységet, és utána még ott a gond, hogy a tető szerkezeten keresztül lehetne kivinni a csöveket.
Azt sem tudom, hogy tapasztalatok alapján ilyesmi megoldható e.
-
nyesix
senior tag
Szaisztok, alap, 2,5kw os modellek közül melyik jobb a THOSIBA,vagy a PANASONIC? mindkettő japán, és kb egy árkategóriában van.
Köszi -
blst
tag
Ha már vidék nemvidék a téma.
Bács-Kiskun területén (Kalocsán kellene szerelni) tevékenykedő megbízható céget tud valaki ajánlani? 
-
Tonyk
veterán
Nekem innen Szegedről nézve Bp is vidék...
-
Foxpaw
csendes tag
A provokatív kijelentéseddel nem értek egyet.
Nem szeretném az amúgy felesleges fővárosi - "vidéki", pesti - budai, értelmiségi - munkás ellentétek sorát tetézni. A kőkorban ki volt írva a nevemhez hogy "Budapest", mely a legutolsó fórummotor, stb, váltásnál már lemaradt úgy tűnik. (Vagy a láthatósági szabályok változtak?)Nem szívlelem, amikor jóhiszemű újoncként valahol ontopic megjelenve egy-két régi motorosnak egyből kötelességévé válik beszólni, területet védeni, erőt fitogtatni.
Tehát Budapest, VIII. kerületben lenne a telepítés helyszíne.
-
-
Foxpaw
csendes tag
Sziasztok,
Klímát szereltetnék, megbízható klímásokat keresek. Úgy hallottam, hogy itt vannak olyanok. :-)
Miről lenne szó:
Garzonlakás, egy darab 120 légköbméteres helyiség, elég nagy hőterheléssel. (Harmadik emelet a nem beépített padlástér alatt. A nap túlnyomó részében süti a nap. Télen fillérekből kifűthető és napfényes, nyáron viszont a pokol.)
Nem vagyok túl árérzékeny, reális megoldást szeretnék.Köszönettel.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
asha07lcc
üzenetére
Ismerősöm testvére Drezdában él, és mikor tavaly nyáron a meleg ott is igen jelentős volt, akkor tűnt fel nekik, hogy mennyire nincs sehol klíma. Mert az elmúlt évek átlagos időjárása nem indokolta. De az a kevés beszerelés viszont nagyon drágán van. A fűtéskiegészítést pedig máshogy oldják meg.
-
-
Attix70
aktív tag
válasz
Acheron
üzenetére
Igen tanítható. Létezik olyan (Home) verzió amely csak az infrát tudja Amit linkeltem az nem csak infrát tud hanem a 315Mhz és a 433Mhz-t is. Ha valakinek vannak távvezérelhető konnektorjai akkor jó eséllyel tudja azt is vezérelni (ilyesmire gondolok: [konnektor] ,csak a fix kódoshoz ajánlja a gyártó).
Nekem Samu klímám van (SH09BPH), a menüből kiválasztottam a klímát majd ráirányítva csak a bekapcs gombot kellett az eredeti távon. Ez elég is volt az eszköznek és felismerte a klímát és használható is lett. Nem csak Wifi-n megy hanem mobilneten is. Csak egyirányú a kommunikáció (csak kifelé mennek belőle a jelek üzem közben) és ezért a hőmérséklet érzékelést saját érzékelővel oldották meg amit a mobilon láthatunk is. YouTube-on is vannak videók róla.
Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdés akkor arra szívesen válaszolok. -
asha07lcc
tag
Kis érdekesség. Kezembe került egy trial gép ajánlata 1 országgal arrébb(bp+250 km nyugatra). A gépek kb 20-30%-al drágábbak az ajánlatban. Nem is ez a lényeges hanem ami utána következik. Okulásként amikor egy telapítést illetve a méter beüzemelés stb árakat nézzük egy másik belvárosban.... a német nyelvterületen.
hm.
-
Tonyk
veterán
Köszi srácok, akkor Daikin lesz.
-
asha07lcc
tag
A 9,1 nm-be Fujitsu ASYG07LMCA mert nagyon leszabályoz vagy ha nincs annyi pénz akkor Gree vmailyik kisebb gép az is leszabályoz.(még a 3,5 kw is)
A nagyobba is ugyanez a verz lehetséges. A Fujitsu hangtalan leszabályozva a Gree hallható kb 40000 Ft a kettő közti árkülönbség. A nagyobb szobába az alap Mitsu új a Daikin alap is tehető az kb 2000 FT-al olcsóbb, mint a Fujitsu ASYG07LMCA.
Bővebben privátban (árak stb) az nem annyira szorosan a fórum témája. -
-
asha07lcc
tag
Ne a garancia hossza legyen a mérvadó. Hanem a termék minősége elsősorban és utána a szolgáltatásai. Ha mindkettő megfelel az igényeknak akkor AMERIKA

A japán gépek alapgaranciája 2-3 év általában mégis igen hosszú(nagyon hosszú) ideig a megadott paramétereket teljesítbve mennek hiba nélkül.Sok esetben az a noname gépekre is igaz volt hangosabban többet fogyasztva mentek az onoffosak és sokáig.
De most már az elektronikával telerakott szerkezetek esetén a feljesztés tervezés is nagy hangsúlyt kap amit a felhasználó tartó jó minőségű termékben lát viszont.
Ezek főleg a japánok, de a kínai koreai gyártóknak is v van jó termékük csak azt szakember ismeri általában.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bács-Kiskun területén (Kalocsán kellene szerelni) tevékenykedő megbízható céget tud valaki ajánlani?