Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Egy titkos - eSIM-es - favorit, Moto G34 5G ( ~ 100 EUR)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Azon gondolkodom lefedném a folyosót is egy klimával. De arra gondoltam oda egy 2.5kW perfera-t vennék csak. Ami a 4es helyre kerülne közvetlen a bejárati ajtó fölé. És akkor onnan jutna enyhesség a konyhába is. Amolyan szinten tartó lenne a folyosón és jutna a konyhába fürdőszobába is.
Jelenleg az 1 es 2 ami meglévő, a 3 as még csak lesz (perfera 3.5kW) és akkor a 4es meg perfera 2.5 kW lenne.(ugyan olyan csendes mint a 3.5 es?)
Mi a vélemény? vagy oda is 3.5 est?
Ilyen 17 fok elég lenne ezekbe a helységekbe.
-
gurabli
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszönöm! Akkor ez jó lesz elvileg.
Hó nincs azon a helyen, ha igen, eltakarítom. A talajhoz nincs túl közel, fűtésnél? Nem fog szerinted jegesedni?
Soha nem fűtöttem még klímával.
Esetleg ez? Úgy látom ezen gyárilag van talaj rögzítéshez furat. -
gurabli
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszönöm szépen mindkét válaszod!
Akkor ezt az erkély talpat nem is lehet rögzíteni a talajhoz, csavarral? Ez gond, sajnos, mert ez utca oldalon lesz, mindenképpen rögzíteni kell. Valami ilyen alacsonyabb kellene, csak rögzíthető - tudnál esetleg ajánlani alacsony konzolt? Felette a lépcső van, így jó lenne, ha minél több hely maradna a klíma felett, ezért kell alacsony. -
Dreimus
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszönöm a segítséget és infókat Neked és másoknak is.
Fürdőbe termeszétesen gondolkodtam valami kiegészítőre, leginkább egy türülköző szárító képében.OFF: A tető szigetelését nem írtam, így a teljesség okán megteszem
álmennyezet felett van szigetelés illetve a tetőnel is van pluszba szigetelés, legutoljára amikor -20C volt akkor a lakásban a higanyos hőmérő ami minuszba is mér rendesen, az mutatot 0 fokot, és akkor még nem volt szigetelés sem a házon, így emiatt gondoltam, hogy elég lesz az 5 cm szigeteles, bár az is amiatt rakom leginkább és nem egyből vakolatot, hogy az időjárás ne rongálja az ytong-ot ami amúgy is könnyen sérül, aztán, majd meglátom még
-
gurabli
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Hálás köszönet.
Akkor Syen Muse Next, ez eldőlt. Sensira nem (elég) jó fűtésre. Többi Daikin egyszerűen túl drága, erre a projektre nem éri meg.
Más jobb választás nincs, mint a Syen, alaposan olvastam. És ez az ár tényleg nagyon jó.Fűtésnél is le tudom sleep móddal szabályozni halkra? Vagy az csak hűtésnél működik?
A kültéri mindkét üzemmódban azért le tud szabályozni, jól gondolom?Még egy kérdés: tényleg elég neki egy 2P C10A kmsz? Vagy inkább 13A?
-
Cruzito76
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszönöm Srácok!
Tegnap körebejártam a házat, miközben ment a klíma. Ez egy viszonylag nagyobb, 6-os sorházi tömb, maguk a lakások sem kicsik, van tér az egyes tulajok között. Nos, 5-6 méterről már semmit sem hallottam egyik irányból sem, a kültérivel érintett falszomszéd bácsi is max a konyhája sarkában érezhet valamit, ha kifejezetten figyel. Tehát úgy tűnik, tényleg nem annyira drasztikus a helyzet, mint gondoltam.
Azt is megfigyeltem, hogy ha az ECO módba teszem a készüléket, akkor egyáltalán nem jön elő a rezgés, de ahogy elindult, és kisimul, már anélkül sem igazán.
Köszi @TeeJay a rézcsöves ötletet, ránézek erre is! Anno a felméréskor én mondtam a szerelőnek (másik volt, mint akik végül beszerelték), hogy lehet, hogy szerencsésebb lenne, ha nem a belépő teraszra kerülne a gép, hanem az alá, a földre, ami a pincém mennyezetével van egy szintben, a terasz alatt, tehát a talajszint. Nem értettem, hogy miért nem javasolta azt.
Amúgy a szerelő srác nagyon lelkiismeretes, kb. 4szer hívott eddig, egyszer kint is volt, a videóimat is tanulmányozza, szóval, ha továbbra is feszülök a témán kijön újra és ránéz.
Összességében a gép tetszik, a beltéri működése pazar, a wifi irányítás rendkívül patent. Azon csodálkodozom csak, hogy a Daikinnak nem fér bele a távirányítóba is tegyen egy érzékelőt, és ahhoz is lehessen viszonyítani a felfűtést, mint a Midea-knál stb, hanem külön kínálják ezeket olyan borsos áron, hogy az átlagfogyasztó biztos nem fog venni szenzort. Bár gondolom, az amolyan "mi prémiumabb termék vagyunk, vegye meg akinek kell" dolog lehet... Mégegyszer köszi mindenkinek!

-
Máté94
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Végül sikerült kitalálni miért is volt annyira "japános" a stílus.
https://www.toshiba-lifestyle.com/jp/air_conditioners/n-dr/
Persze, a Midea tulajdonában a Toshiba.
Összelegózták innen/onnan.

-
Máté94
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
A korábban említett német fórumon valaki egy átcimkézett TCL R32-es gépbe rakott R290. Kb. a fele arányban a R32-höz képest, és megy neki minden további faragás nélkül, így nem igazán lep meg, hogy nincs érdemi előrelépés a gyártóktól. Mert nincs is igazából eziránt követelmény, másrészről miért fejlesszenek erősebb gépet, amikor összelegózhatják úgy, hogy pont annyit tudjon, mint az elődök, csak kevesebb anyagból.
Egyébként itt az előrelépés, de ki tudja ide ér-e valaha is:
Japán piacos klímáknak van ilyen beltérije ezzel a lapát elrendezéssel. Végre valami jót másoltak.

-
válasz
TeeJay
üzenetére
Igen, csakhogy az SCOP mellett érdemes feltűntetni a kalkulált fogyasztást is, mert simán benne van, hogy egy magas SCOP értékkel bíró kínai klíma többet fogyaszt, mint egy japan-koreai alacsonyabb SCOP-vel. A Midea erre jó példa, de akár a Comfort Pro is. Az külön botrány, hogy a Midea Oasis Plus àltal lobogtatott 5.3 SCOP a valóságban 3.5. Ezt teszten lemérték.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére
#92620 Gaborkik
#92619 Lorden
Köszi.

A párkány alattit meg tudtam nézni az nincs vízbe, gondolom a másik sincs . A rézcső is elég feszesnek tűnik. Bár a másikat használjuk fűtésre ami a másik szobába megy, az feljebb a merőleges falon van. Gondolom megtoldani már nem lehet a rézcsövet hogy laza legyen.
Illetve nekem a gumibakok sem tűnnek bizalomgerjesztőnek.Egyébként felmerült bennem hogy épületszigetelésnél amikor távolabb kerül a klíma akkor hogyan oldják meg a csőhosszabítást ?
-
boltvarazs
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
A perfera csendességét tapasztaltuk együtt is.

egy baj van: nekem eddig a Daikin Sensira hangjával se volt bajom. Viszont miota felkerult a Perfera, mar zavar neha a sensirak hangja
egyebkent valahogy komforterzetben is teljesen mas (sensira a vendegszobaban, perfera a gyerekszobaban). Mindketto 22 fokon megy, kb hasonlo meretuek a szobak, megis teljesen mas, a hoerzet a Perferanal sokkal jobb)
-
Reggie0
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
De akarnal
Kell melle paratlanito es kesz. Cserebe nincs huzat, nincsenek sugarzo feluletek, ha a falakat is becsovezed. Es raadasul sokkal jobb a hatasfoka is, mert nem kell akkora homersekletkulonbseget elolallitania, mint a klimanak. Cserebe ronda radiatorok es belteri egysegek sincsenek, nem kell peneszt vakargatni evi 2-szer. -
Reggie0
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
R290-es hoszivattyu siman feltolja 70 fok fole a HMV-t. Mi meg a gazzal is 60 fokra toljuk a HMV homersekletet es az is boven elegendo.
Sokan azzal rontjak el, hogy a hoszivattyus rendszert ket vizkorosre tervezik es nem kozvetlenul megy a taroloba a hoszivattyu vize. Sporolnak a fagyalloval es cso keresztmetszettel, de cserebe van egy extra holepcsojuk ami miatt az scop is jelentosen romlik.
-
andzsinn73
újonc
válasz
TeeJay
üzenetére
Akkor ezek szerint, ha jól látom a kapható gépek palettáját, a 400 körüli kifejezetten fűtőklíma árfekvésben a Midea Oasis Plus a best buy? (Amber Royalt nem szeretnék, mert többen panaszkodtak (meg itt lejjebb egyszer te is azt írtad ha választani kell akkor inkáb ba Midea
, a kifejezetten fűtőklíma Made in Japan meg minimum + 100 rongy, az meg már egy kicsit combos még plusz a szereléssel együtt.) Kösz! -
lekorszke
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Feleslegesnek nem mondanám,mert csak ezen a héten raktam kettőt főfűtésre.
És szombaton is megy fel egy 5.3as royal szörnyeteg fűtésre de hál istennek az már hó határ konzolra.
A másik kettő 3.5-es volt 3x11es létra kitolva csontra,hát egy élmény volt felvinni őket pedig nem vagyok nyafogós
-
asdf_
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Kék: 2023. október vége - 2024 szeptember vége: 1734 m3
Narancs. 2024. október vége - 2025 szeptember vége: 2052 m3
Február elején volt egy nagyon masszív hideg hét, arra külön emlékszem.
A panelben meg 8775-ket fizettem majd jött rá egy 2000 Ft-os a 12. hónapra elszámoláskor 2024 májusban (szumma 98e), utána meg 11*8230-at majd végül 14 ezret (szumma 104 ezer)
18% az eltérés a gázfűtéssel (ennek ugye 4 fala van, nem csak 1, es se alsó, se felső szomszéd nincs, hanem az anyaföld meg az ég, ahova szintén megy a meleg), távfűtéssel meg csak 6%. De ismerősnél hőszivattyúval ikerházban +11% volt az eltérés fogyasztásban idénre (de nála a HMV is benne van ebben). -
Hatszorhat
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Ja még annyit hogy ha tudtam volna hogy az elmúlt évek pusztító nyarai után az idei ilyen enyhe lesz, akkor valóban én se akartam volna, és nem is vettem volna, de hát nem láttam előre
A korábbi nyarakon nagyon-nagyon kellett volna, konkrétan szenvedtem a hőségtől...Ha idén nem is kellett (vagy csak alig párszor), azért feltehetően jövőre megint nagyon meleg lesz, a felmelegedés folytatódik csak nem lineráisan hanem hullámosan, lesznek még borzasztó forró nyarak, jól fog jönni ez a klíma.
-
Hatszorhat
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Aha. Köszi, érdekes. Én azért is gondoltam hogy tényleg csak 31 fokot fúj ki, mert beálltam a kifújt légsugár útjába, és azt sem éreztem különösebben melegnek, sőt igazából langyosnak is alig. Bár tény hogy ezt nem 20, hanem csak kb 5-10 perc után tettem meg, ki fogom próbálni hosszabb idő után is.
A gomba-penésszel is megleptél. Ebben a lakásban soha nem volt sehol sem gomba sem penész, jó a lakás, nem vizes, rendszeresen szellőztetek, ami azt illeti imádom a friss levegőt, szóval tényleg sokat szellőztetek. Ezzel együtt elgondolkodtató amit írsz, akkor lehet néha bekapcsolom csak hogy önmagát tisztítsa.Köszi a választ.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Akkor marad a Gree. Amúgy manapság ezeknek a gépeknek egy konnektor elég vagy közvetlenül kötnek rá? Csak mert épp a falon belül , ahol be kellene fúrni, van egy szabad konnektor. Illetve megnéztem ezen a körön (B13-as kismegszakító van) 2 helyiség ledes lámpái vannak illetve egy mosógép, akkor ez jó lehet vagy kell külön másik kört biztosítani csak a klímának és hívjak ki előtte egy villanyszerelőt (a másik klíma illetve a konyhai berendezések másik kismegszakítókon keresztül vannak rákötve)?
-
SPeti1984
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszönöm. Esetleg a webklima.hu (klima-veszprem.hu) oldallal kapcsolatban vannak tapasztalatok, hogy mennyire érdemes onnét vásárolni, mert úgy látom, hogy Veszprém környékén is szerelnek, így akár szóba is jöhet és aránylag kedvező árakat látok náluk.
Ott pl. egy Midea Extreme save pro vagy Midea Solstice is szóba jöhetne szereléssel 302-ért. Ezek már 4.6 8.5 értékűek.
-
asdf_
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Ami megy most a politikában én pont hogy olyan klímát vennék amire 1hónap fűtést is lehet bízni hatékonyan mert sosem tudni ezek mikor akarják valamelyik gáz vezetékünket lebombázni
Nem kell attól félni, ha nem jön egy gramm sem a ruszkik felől, akkor sincs gáz (lol), annyi LNG-t vehetünk (orosz árszinten), amennyit akarunk (csak ugye az khmmm, hogy fogalmazzak finoman, valakiknek nem az érdeke és azok a valakik nem mi vagyunk, na meg ugye léő szerződés is van a ruszkik fele). Nem beszélve, hogy a tározók is elvisznek egy hónapot (ha kizárólag a lakosság kap belőle gázt, akkor meg kb. a teljes fűtési szezont).
-
szimcsi
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
"Nálam nem büdös mert ha hűtünk klímával akkor megy napokig, kiszedi a lakásból az összes párát amit csak tud és ha leállítom mindig megy 1órát ventilátor módban
Nem is lesz soha penészes vagy gombás csakis poros"Egyik klímánkat mi is így használjuk és néha mégis penészes szokott lenni kicsit.
Nem tudom, hogy akkor mitől?!
Most a lapátot lehajtva bekukkantottam, talán nem penészes, most főleg csak rátapadt port láttam a mókuskeréken.
A másik klímánk keveset volt használva, amennyire láttam, az viszonylag tiszta maradt, de biztonság kedvéért majd azt is tisztíttatnám. Mindig zsákos mosást kérek, de ilyen esetben, milyen tisztítást kéne kérnem, a viszonylag, látszólag tisztán maradt klímára ?
(mivel a zsákos mosás ér valamit csak, azt írjátok mindig) -
Lorden
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
"Nálam nem büdös mert ha hűtünk klímával akkor megy napokig, kiszedi a lakásból az összes párát amit csak tud és ha leállítom mindig megy 1órát ventilátor módban
Nem is lesz soha penészes vagy gombás csakis poros"
Így használtam idén, ezt a pár sorodat kellene kivésni az összefoglalóba.Hétvégén kitakarítottam nappaliban a hűtős szezon után, se penész, se dzsuva, kis por jött a mókuskerékről, még a csepptálcát is tisztán találtam. Második nyara volt az Oasisnek és a harmadik tele jön.
Ahol pár hét alatt penészednek a gépek, ott egészen biztos, hogy a helyiséggel és a használattal sincs rendben valami. -
szimcsi
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Mi mindig tavasszal tisztíttattuk a klímáinkat, következő évben, a nyári melegek előtt, csak hűtésre használjuk.
Akkor lehet érdemesebb ősszel elvégeztetni a tisztítást, a használat után közvetlen?
Én úgy voltam vele, ha fűtenénk is kicsit, akkor az megszüntetné, ha van esetleg penész a beltériben. Akkor ez téves elgondolás? -
bbronn
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Pont így gondoltam a "feljebb teszik"-et. Jönnek még, kell még egy klíma.
Köszönöm szépen a választ!
Annyit láttam a beltériben, hogy a kondenzvíz kivezető csöve alá került a tápvezeték a beltéri közepénél kb. 30 cm hosszban, így kicsit megemelve azt. Talán ez is okozhatott problémát? Mindenesetre megigazítottam. -
elekresz
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Jogos kérdés, nem jöttem még rá, de ha lesz időm, akkor figyelgetem. Akkor zavaró, ha este van télen és éppen olvasztani áll ki vagy leáll, mert nem tud tovább szabályozni átmeneti időszakban.
Sikerült ECO módban, GEN opcióval (korlátozott teljesítmény) 23 fokra lőve beállítani, hogy a minimumon ketyeg szinte folyamatosan, így most nem nyit-zár a terelő sem.
Furcsa, hogy a TPG31-es TCL TPro/Gentle cool ugyanezzel a módszerrel jóval többet eszik (SDU elmegy 200W körül, ez 500W körül) és szinte on-off-ot játszik. Olyan, mintha nem tudna leszabályozni annyira, mint az SDU, pedig elvileg az is TCL és a paraméterekben is elég hasonló. -
kk831228
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Jaja , èn mèg mindig tartom azt , hogy ha valamit megterveznek egy cèlra , akkor hiàba raknak bele 5 màsik dolgot , vagy komfortba vagy hatèkonysàgba úgyse lesz olyan mint egy külön gèp. Mindig kompromisszum lesz. Szellőztetők 160 - as csövön szellőztetnek ès mèg ott is kell idő mire kicserèlődik a levegő, főleg hogy ott is csak az alacsony fokozatok halkak.
-
Cruzito76
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Fogalmam sincs a tartókonzolról. Normális cég, nem gondolom, hogy ezen kereskednének, bár a 25 rupó való igaz, soknak tűnik.
Nem hagy nyugodni a gondolat, rákérdezek az N9-re a cégnél, hogy mégis mi a fenéért számol rá a Daikin +70-80 ezret egy bevezetetlen termékre, amit még nem is ismer a nép.No, meg is van válasz. Nincs semmi különbség, egyszerűen egy új szállítmány. Tehát ugyanazt a gépet árulják a neten és a cégek két különböző cikkszámmal, csak az egyik 70 ezerrel olcsóbb, mert még régebbi raktárkészlet részei.
Vannak mókás dolgok. -
Cruzito76
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Igen, 580 egy 3,5 kw Comfora beszereléssel, padlós tartókonzollal.
Hozzáteszem, ez a legújabb Comfora, a Daikin FTXP35N9, ami jócskán drágább a neten is mindenhol. A "sima" FTXP35N, átlagban 120-al olcsóbb a neten. Én 450-ért kapnám az N9-et, ami olcsóbb a netes áraknál.
Nem igazán látom át, hogy miért drágább az új, még nem bejáratott alverziók inkább olcsóbbak szoktak lenni.
-
boltvarazs
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszi, rendben várom (gondolom a privát üzenetre is gondoltál

És ilyen esetben ha a meglévő cső a falban van, azzal mi lesz? mert az a nemes vakoklat alatt lett elvezetve (még a ház építése során). Nyilván azzal nincs nagy bajom ha az új kívül megy, csak amiatt aggódom hogy a meglévő az ott "lóg" majd a falban?
Egyáltalán van értelme gondolkozni a cserén, vagy ha már ez lett akkor nem nyerek vele annyit hosszú távon sem és inkább hagyjam fent?
A többiektől kérdezem vagy akinek van esetleg infója: A "romániai" beszerzést hol érdemes keresni? Ő valami magányszemély aki jófogáson (olx?) hirdet vagy a romániai hirdetési oldalakon nézzem meg mert általánosan igaz hogy ott féláron van egy prefera mint nálunk?
-
Cruzito76
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Értem, köszi az infót!
És a 3,5-ös gép nem fogja túl hamar felfűteni ezt a kis teret (nem fogom hűtésre használni, príma a ház nyáron, két év alatt egyetlen pillanat sem volt ezen az alsó szinten, amikor szükség lett volna rá), és emiatt többet ON-OFF módban lenni, mint a 2,5-ös?Utóbbit már 580-ért adták az árajánlatban, az már átlépi a lélektani határomat.
Tokdoldó nem játszik, így marad ezek szerint a stukadúr.
-
Reggie0
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
"Daikin esetén még 1x írom a 2,5 és 3,5kW-os gép kb azonos, a 3,5kW-os kap 100grammal több hűtőközeget ami jól jön azért de amúgy csak vezérlésben limitálják a 2,5kW-os kültérit a minimum teljesítmény mindkettőnek azonos."
Meg mindig nem azonos. Mar egyszer belinkeltem neked az adatlapokat, hogy eltero kompresszor van a kettoben, a 2.5kW-os alacsonyabb fordulatszamra tud lemenni.
-
MEGAL0D0N
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Szia
Telepítesz olyan klímát is a mit én veszek meg?(GWH12ACCXD-K6DNA1D) és H tarifás papírt is tudsz adni? Igazándiból fűtésre kellene.
Vagy a fent említett készüléket Te mennyiért tudnád beszerezni? Most van az a 100k támogatás a fűtés korszerűsítésre? Valahol olvastam.
Két klímát kellene felpattintani. Győrtől 30Km. Időben Budapestről kb másfél óra végig pálya és gyorsforgalmi.
Jah és valami árkalkulációt is tudnál mondani?
Köszi
MegaUi: küldtem reggel pü-t.
-
MPowerPH
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
Nem aggódok.
Bár mérges vagyok, mert pont tetőfelújítás előtt kábelezték a klíma kiállásokat, és kérésem ellenére 3x2,5 mm2 kábelből sodrottat húztak be a tömör réz helyett. De ilyen minimál fogyasztásnàl ez nem tűnik problémásnak.A másik problémám a helyi klíma szerelők. Csak saját maguk által hozott klímát szerelnek be. Ami tök okés, de az általam kinézett modell így 100.000Ft feláras. Szóval még kell találnom szakembert is, aki telepíti.
H tarifás telepítés hogy működik? Meg kell vegyem a klímát, fel kell szereltetnem, aztán az EON -nal kell intéznem az óra felszerelését, klímák bekötését?
Kismegszakítóig be van kötve a kábel, FI relé szintén bent van, villanyóraszekrény cserélve lett, szabványos, 3 állásos.
Mondjuk problémában vagyok, mert köv. hónaptól van áramkedvezményem, így pedig nem tudom, megéri e a H tarifát bekötni.
Azt elvileg csak a nappali, és a vezérelt áramra tudom igényelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Linux kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Egy titkos - eSIM-es - favorit, Moto G34 5G ( ~ 100 EUR)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 100% Akkumulátor
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

álmennyezet felett van szigetelés illetve a tetőnel is van pluszba szigetelés, legutoljára amikor -20C volt akkor a lakásban a higanyos hőmérő ami minuszba is mér rendesen, az mutatot 0 fokot, és akkor még nem volt szigetelés sem a házon, így emiatt gondoltam, hogy elég lesz az 5 cm szigeteles, bár az is amiatt rakom leginkább és nem egyből vakolatot, hogy az időjárás ne rongálja az ytong-ot ami amúgy is könnyen sérül, aztán, majd meglátom még
Ez durva.
azaz amikor írtam, csak mint ajánlatot. Én arra voltam/vagyok kíváncsi, hogy melyik lenne a szerencsésebb választás?!

Jobb oldalra kerülne a beltéri. Az ablak felett az betonáthidaló, azt tényleg nem lenne jó megfúrogatni, ezért az a terv, hogy az ablak alatt stukatúron lenne kivive.
Azt elvileg csak a nappali, és a vezérelt áramra tudom igényelni.