- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lorden
őstag
Hidegebb külső hőmérséklet esetén a ház hőigénye nő, így minden berendezésnek több kwh-t kell beletolni a kívánt belső hőmérséklet eléréséhez.
Klímák hatékonyságát pedig a külső hőmérséklet és páratartalom is befolyásolja.
Illetve a redőnynek nincs mérhető hőszigetelő képessége, nyári árnyékolás az más. -
Öcsielvtárs
aktív tag
WI-FI gomb
A gomb megnyomásával a berendezésben lévő Wi-Fi
egység ki- vagy bekapcsol. Kikapcsolt állapotban a „MODE”
és „Wi-Fi” gomb együttes megnyomásával a Wi-Fi egység
alaphelyzetbe áll vissza. Alaphelyzetben a hálózat neve
egy 8 jegyű szám és betű kombináció; jelszava: 12345678.
Az Android és iOS rendszerre letölthető „GREE+” alkalmazással
vezérelhető a berendezés. -
rmihaly
tag
Gree+ app kell hozzá.
Ha nagyon régi a klíma lehet még EWPE smart, EWPE wifiA regisztációnál figyelni kell a régióra, mert oda regisztrálja a klímát. Amikor újra beléptet - mert kb 2-3 havonta megteszi, akkor a megfelelő régiót kell valasztani, különben nem látazik a klíma.
Wifinek is kompromisszumokkal kell rendelkeznie:
2,4Ghz-es, 1-11 csatorna (jó ha fix, nem automata, mert akkor néha 12-13csatorna is lehetséges), WPA2 kulcs, max 16 usa karakterekkel. -
TeeJay
félisten
Virágtartó volt ott nem én fúrtam
Jó kis gép ez a Mitsu HR35 és szeretem szerelni is mert japánosan precízen tervezett még az alaplap is meg minden bekötés. Külön öröm a méretes hollander meg a vastag és kemény csőszigetelés ami gyárilag rajta van plusz az árambekötés mehet villás saruval is meg érvéghüvellyel is. Sokadik ilyet rakom és bátran ajánlom. 16fok max ventilátor és szépen duruzsol kint -
Digidroid
aktív tag
rmihaly
DroiDMester
Met
Először is köszönöm a válaszokat, de azért szomszédháborúba nem szeretnék bele menni, azért nem tudom mennyire fog örülni a 7500 Ft-os gumibaknak, de mindenesetre eddig nem sikerült felvenni vele a kapcsolatot, legalább most csend van nálam.
A másik alattam lévő lakásban is van klíma telepítve sima gumialátéttel még soha nem hallottam amikor megy, csak a folyosón a kültérit.
Egyébként ennek a Polar Lite-nak a kültérije piszok hangos, vagy nagyon max. teljesítményen megy.
-
Reggie0
félisten
Nem nagyon biznek egy olyan blogban, ahol meg a torvenyt sem sikerult idezni. A Társasházi törvény 21. § (1) nem azt tartalmazza, itt megtekintheted az eredit: [link]
Hasonlo tartalma a 19. §-nak van*, de az azt irja, hogy az SZMSZ elorihatja, hogy a kozvetlen erintett szomszedok 2/3-anak igenlo szavazata is szukseges legyen, de ez a feltetel nem alapertelmezett a torveny szerint, csak egy lehetoseg a torvenytol valo elteresre az SZMSZ-ben. Szoval a torveny minimum feltetele, hogy a tasashaz hozzajaruljon, amit elegendo egyszeru tobbseggel megszavazni.
*19. § (1) * A közösség a 18. § (3) bekezdésében említett közgyűlési határozatot az összes tulajdoni hányad szerinti legalább egyszerű szavazattöbbséggel állapítja meg. A szervezeti-működési szabályzat (!!!)előírhatja(!!!), hogy a határozat érvényességéhez a közvetlenül érintett szomszédos tulajdonostársak tulajdoni hányad szerinti legalább kétharmadának igenlő szavazata is szükséges.
-
Danex
addikt
Második eset nálam is fenn állt már, ilyenkor néha ki is szórt 1-1 csepp vizet a mókuskerék, csináltam egy rendes klimatisztitóhabos tisztitást a hőcserélőn és azóta ez megszűnt.
Elgondolásom alapján az éves fizetős karbantartás 10e-ért a fertőtlenitős priclivel ennyit ért, hogy valamennyi kosz megülhetett a hőcserélőn és amiatt jobban megfogta a vizet nem engedve lecsorogni a csepptálcába rendesen.
Mióta tisztítottam mindegy, hogy 70%-os páratartalom volt, alacsony vagy magas fordulaton használtam, nem tapasztaltam ezt. -
mephisoft
csendes tag
> Szerintem még mindig olcsóbb, mint készüléket cserélni az esetleges szennyeződés
> okozta károsodás miatt
Nyilván - kimaradt a kérdésemből, hogy esetleg kompresszorral, nagynyomású levegővel ki lehet-e fújni? Illetve nyilván ki lehet, csak az vajon elég jó lesz-e? Vagy a réz felülete oxidálódhatott és már az is baj önmagában? -
Khaosz55
addikt
Befújtam sanitollal a kereket alaposan. Aztán ecsttel végig tisztítottam alaposan. Utána meg Big hajtógázas klíma tisztítóval lemostam (nem habos) alaposan. Első ilyen tisztításom volt. Nem mertem a járókereket kiszedni.
Viszont ha nem nagy munka legközelebb kiszedem. Nem akartma egyől szétbarmolni elsőre.
Gondolom ki lehet venni úgy is, hogy a klima a helyén van. -
teszt345
tag
Szerelő, egyértelmű.
Viszont: comforton épphogy gyorsabban forog, mint mondjuk éjszakai üzemmódban, én inkább olyasmire gondolok, hogy comfortban inkább felfelé (a vízszintes légterelő fölött) fújja a hideg levegőt és ebből csapódik ki valami pára ott, ahol nincs alatta csepptálca. -
Ne haragudj, hogy ezt írom, nincs hozzá semmi közöm és nem ismerem őt, nálam nem szerelt semmit. Nincs érdekemben hogy megvédjem.. De én sem reagálnék máshogy a helyében, főleg ha tele lennék melóval és elvárná valaki, hogy tartsam fejben a Ph privát üzeneteit is... Számomra ez az üzengetés a fórumon egy apróhirdetésben elmegy amíg nem cserélek telefonszámot az illetővel, a többiben és ennél tovább komolytalannak gondolom és számomra a vevő vételi/ megrendelési szándékával egyenértékű.
Ettől függetlenül nem mondhatom azt, hogy nincs igazad, mert az van, de elég speciális helyzet van Magyarországon szakemberek terén és a másik oldalon vannak elég sok hülye/ kamu a megrendelők között is. -
edk-
őstag
Nekem nagyrészt leoldotta a hab és a Sanytol (azt is fújtam rá) a koszt a mókuskerékről.
Egy másik klímánál, ahol hozzáférhetőbb a mókuskerék, pedig hirkapálca végére tekertem vattát, azt Sanytolba mártottam és azzal töröltem meg a mókuskerék minden lamelláját. A Sensiránál ez nem megy, mert mélyebben van a kerék.
A Sanytolt a permetezővel hígítás nélkül fújtam a hőcserélőre.
-
windy
tag
Mi még nagyon sok on-off üzemű géphez járunk karbantartani, melyeknél még lehet a nyomásellenőrzés szakmailag megalapozott. Egy R22, vagy R407C készülék esetében, mely nem inverteres kompresszoros és nem elektromos adagolós, némi gázhiány simán kimutatható a szívóoldali nyomás csökkenéséből. Ugyanez már nem igaz az újabb inverteres modernebb adagolószervvel működő gépeknél. 20-30 dekagramm hűtőközeg elvesztését még simán kiegyensúlyozza a gép úgy, hogy a működésébe már bezavarhat, de a mérőcsonkon még nem mutatkozik meg. Ezért nem szabad "nyomásra" tölteni már ezeket az új gépeket. Sajnos nagyon sokan nem frissítik a tudásukat és rutinból töltenek.....na ezek után szoktunk menni javítani.
-
Met
nagyúr
Most vettem észre hogy a távirányító kijelzőjén a bal felső sarokban ott az A betű a nyilakkal (AUTO)
Amikor takarítottam átraktam vetilátor módba és amikor végeztem és kerestem a hűtést akkor csak a hópihét néztem.
Tud olyat csinálni hogy Comfort-ban ha szükséges elkezd szárítani? Mert akkor ez megmagyarázná hogy miért nyílt le félig a terelőlapát. Sajnos ugye a táv nem kap visszajelzést hogy éppen mit csinál a készülék. -
Quqesz
nagyúr
A mókuskerék egy kiegyensúlylzott tengely, ha szarul rakják vissza tényleg ütni fog(vagy elcsúszik/leesik a súly). Inkább az ilyen csapat jobb is hogy bent hagyta. Profi tisztítók sem szedik ki, hanem aláraknak spéci tálcát és úgy mossák le. (van pár video a [youtube] - on)
-
runner 125
nagyúr
Meg fogom kérdezni, de egy bökkenő lesz. Ezen oldali szomszédaim a polgármester feleségének a szülei...
Nyilatkozat jó ötlet, bevetem ha belemennek. Bár azt még valahogy azt is be kell adagolnom, h 4 kültéri menne egymás mellé.canniball
Áh, kizárt. Eleve fizikailag is kivitelezhetetlen. Egy klímás cimborámmal a ház átépítésekor mindent becsövezetünk a falakba, a padláson át futnak a klímacsövek. Az első szobák kílmái elmondása szerint már így határeset távolságra (pontosan nem tudom de kb 14-15 méter) lesznek a mostani, szomszéd falra tervezett kültéri egységektől..
Ha viszont úgy tenném saját házra őket, h saját telken belül legyenek, akkor további 25 méterre meg kellene toldani. Ami már 40 méter cső. Gyanítom az már nem is működne.Most rákerestem, de a kültéri egység karbantartását illetően azért elég ködösítő infokat találni.. Persze nem mondom h nem illik ránézni ugyanúgy évente, de amennyire nekem lejött, a beltéri egység igényli a kötelező évi tisztítást.
Kondenzvíz? Sorry, de a kültériből is csöpög? Nem a beltérin csapódik le? Annak az elvezetését megoldottuk, mindenhol van kiállás a falból, elvésett lejtésbe berakott lefolyóval, klímaszifonnal.
DUB Inc.
Szuper, köszi! Ez alapvetően számomra csak azért releváns info, h mit tudok "ígérni" nekik, h tudom tálalni.
pjen
Az ő telkük elég szűk és hosszú. Lehet ez lesz a necces.
Azért is jó volna végig a falra felrakni, mert frankón berakatnám őket a doboz alá. Így gyakorlatilag a lehető legjobban védve lennének az időjárás viszontagságaitól.De ha nem engedik falra, akkor meg felrakatom 1,5 méterrel fentebb, a tetőre... Na abba aztán tényleg nem köthet bele.
tboy72
Megértem, de egyszerűen kert felől ház oldalon nem tudom elhelyezni őket sehogy. Meg megmondom őszintén nem is akarom. Azért 4 kültéri iszonyúan el tudja csúnyítani az udvart. Akkor marad a tetőre szerelés. Maximum rakatok be eléjük valamilyen horganyzott padlózatot és hozzá egy olyan tetőnyílást, amin ki tud menni egy szerelő adott esetben, h ne kelljen létrázni a szomszéd felől.Apropó, 4 klíma helyett esetleg gondolkodjak a multi verzión is? Árban kb azonos a végösszeg. Azok milyenek? Gyanítom nyilván jóval komplexebb szerkezet.
Fogyasztás, hatékonysága annak arányaiban h alakulna a 4 kültéri verzióshoz képest?3db 2,5kW-os és 1db 3,5kW-os van tervben. Tehát ez összesen 11kW. Panasonic-ból most gyorsban rákeresve pl csak 8kW-os multi 4 állásos egységet találtam. Gyanítom akkor akár kevés is lehet még annak is a teljesítménye?
Köszi!
-
Met
nagyúr
Válaszoltak.
A videón látható kilengés, nem extrém, mértékű, ilyen előfordul. Ezeket a mókuskerekeket, gyárilag kiegyensúlyozzák, a videón látható kilengések ellensúlyozására. Amennyiben, ez az eltérés, nem felel meg a kívánalmaknak, a mókuskerék, nem kerül beépítésre. Amint, azt Ön is írja, a készülék nem rezonál, ami, szintén azt mutatja, hogy a mókuskerék tengely végei, melyek siklócsapágyakban futnak, nem ütnek. Így, véleményünk szerint, nincs probléma, ezzel a mókuskerékkel. -
sanzi89
addikt
Nekem az FTXF35 ugyanilyen, vagy kb. rosszabb.
Lehet a Sensira csapágy típushiba előfordulásában is van oka annak, hogy ennyire kiegyensúlyozatlan a mókuskerék, biztos nem teszt jót semminek, hogy ennyire rángatózik folyamatosan a tengelye körül az egész.
Majd ha valamikor bent leszek a melóban, kíváncsiságból megnézem a benti Gree-t is, hogy az milyen.
-
ZnVjaw0K
tag
Erre én is kíváncsi lennék, mert kb másfél hónapja érdeklődtem az éves (garanciális) tisztításról és azóta síri csend. Nem nevezem meg a céget.
Zsírozni nekem is kéne, bár értetlenül állok ez előtt, hogy egy 1 éves japán gépet már zsírozni kell...
Miért nem lehet élettartamra zsírzott csapágyakat használni?! -
DeFranco
nagyúr
HIP módszert kell alkalmazni ilyenkor
amikor elkezd hűvös levegőt fújni akkor már megfelelő a hőmérséklet?
igen: nincs teendő, max leveszed éjszakaira vagy kikapcsolod
nem: fentebb veszed a hőmérsékletetazt nem mondom hogy takarítsd a szűrőt mert lehet bent reked a meleg és átveri a szabályzót mert tudom hogy takarítod.
-
DeFranco
nagyúr
kb. amit a hsz-ed után nem sokkal bakszazsolt is írt.
nagyjából úgy okoskodtam, hogy két eset lehet, vagy tényleg belemihálylott valami büdösbogár, vagy tetszik nem tetszik de ki a duna vizét issza saját vizét issza vissza, hiába vagyunk amúgy pedáns takarítók, rendelkezünk magas szintű személyi higiéniával és többet nyitogatjuk a mosógépet mint a hűtőt.
szóval tegyük fel, hogy a lakásban felgyűlik némi szaganyag és az a hőcserélőn kondenzálódik, sűrűsödik, érik. nem kell ennek feltétlenül bűznek vagy kellemetlen forrásnak lennie, elég ha amúgy kellemes vagy normális illatok keverednek egy eleggyé, a száradó ruhák öblítő illata, a naponta használt deo, a konyhából beszivárgó főzéssel járó illatok, a sima kilégzett levegő plusz az a némi szagterhelés ami egyébként egy napi munkából hazaérve elkerülhetetlen akár bőrön akár használt ruhán
párosítsuk ezt azzal, hogy ha klímád van, akkor ha nem figyelsz könnyen rácsúszol arra, hogy a szükségesnél is kevesebbet szellőztetsz, mert nappal egyrészt nem vagy otthon másrészt ömlik be a meleg, este meg jönne be azok a >#&@ bogarak még a szúnyoghálót megkerülve is, a klíma meg kellemes és szagtalan levegőt ad, már ha hűt.
adjuk hozzá azt, hogy a lakás jellegéből adódóan esetleg még a levegő is száraz, tehát nincs sem a hőcserélőn sem a csepptálcán megfelelő "öblítő" hatás (azt hiszem core írta hogy "szárazabb" időszakokban büdösebb is nála a klíma) nincs ami aktívan levigye a felgyülemlett illat/szagmolekulákat.
ennyi bőven elég még maximális odafigyelés mellett is hogy kellemetlen szagot adjon vissza a klíma leszárítás/ventillátor módban, ahol ez nincs, ott vagy szerencsés az összhatás, vagy véletlenül vagy szándékosan a felhasználás módjával megszüntetik ezeket a kockázatokat.
így hát nekiestem a klíma "használati" szagtalanításának. kezdtem azzal, hogy elkezdtem többet használni akkor is ha nem kellett, rendszeresen váltogatva a hűtés és a ventillátor módot, úgy, hogy közben a mellette levő ablak is nyitva volt. ez nyilván fogyasztásban többletet eredményezett, de a klímán átpumpáltam nem kevés friss, és viszonylag párás levegőt, biztosítva ezzel azt, hogy megszűnjön a szaganyag utánpótlás és lehetőség legyen a páratartalommal történő "öblítésre".
a kritikus, rendszeresen mosott de mégis kockázatot hordozó vastag textilek (pl. törölköző) kaptak egy ecetes átmosást, növeltük a páratartalmat, extra függönymosást iktattunk be.
ezek által beindult egy egészséges keringés és lehetőség szerint szűkítettük az illat/szaganyag utánpótlást, valamint biztosítottuk az extra mennyiségű friss levegő forgalomba kerülését, ez által pedig a klíma szaga is az észrevehetetlenségig csökkent ventillátor módban (hűtésben eddig sem volt).
a maradék szagot majd egy alkoholos átspricceléssel tervezem megszüntetni de előtte endoszkópkamerás vizsgálat
-
piRate_nEx
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Netfone
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest