Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz #73959936 #67334 üzenetére
Hú, elhiszem, hogy jól szuperál csak hosszútávra inkább bíznék a rugósban, nehogy valaki fejére pottyanjon az utcán. Sanzi képein látható gumisat láttam valamelyik webshopban, és hasonló érzésem volt vele is, képek szerint nem alaptalanul
Viszont mivel így is magasan van az erkélyen, lehet jobb lenne ez a műanyag, ami nem adna annyi plusz magasságot, mert felette már közel van a plafon (még ha a kültéri inkább szemből szív nem fentről, mint a beltéri). Még futok pár kört. Köszönöm a válaszokatLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
kardkovacsi
senior tag
válasz #73959936 #65786 üzenetére
Éjszaka szakadt az eső, ezért gyanakodok, de egyetértek a fi reléek is lehet baja. Át is tudnám kötni, vagyis kikötni. Csak a fi relé kevésbé tolerálja az elkeféléséket. Emiatt félek, hogy ha kiszedem a fi relét akkor legközelebb nem 30mA lesz ami ami esetleg valamit beterhel hanem 20A és akkor jön a mérőfüst
De köszi, akkor várok még 1-2 alkalmat, ha megint eső esetén dobja el magát az már minta -
embe
nagyúr
-
PROTRON
addikt
válasz #73959936 #64029 üzenetére
A 10 nm-es kis szobába téve fűt mellette még egy gardrób szekrényt fél négyzetméterrel?
Viccet félretéve, nem elegendő info a "nem egy helyiség"...
Mennyi légköbméterről és milyen szigetelésről van szó?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
turcsikg
csendes tag
válasz #73959936 #63127 üzenetére
A konyhával egybenyitott nagyszoba kb 45 nm, erre tervezek 3,5 kW-al. Műanyag nyílászáró 1 nagyobb, 1 kisebb. Igazából egy körülbelül fogyasztás érdekel.
A kisebb szobák 20 nm alattiak, oda 2,5-es klímát gondoltam a későbbiekben. Ha esetleg 2,5 kW-os klíma fogyasztásról is lenne kb. adat, azt is megköszönöm.
Csak hogy lehessen valami fogyasztással tervezni, mielőtt beruházok.
-
-
elfelejtette
veterán
válasz #73959936 #62903 üzenetére
Mindezt úgy, hogy míg az unióban az áram árából átlag 20% a rendszer használati díj, addig nálunk 65%...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
senior tag
-
baloghgabor
aktív tag
válasz #73959936 #61110 üzenetére
Ha jelentkezik még X ember percen belül, az mit jelent?!
De sokszor leírtak már, hogy mi a különbség a japán, meg a kínai között. Azután mindenki a pénztárcája meg szubjektív véleménye alapján dönt. Azután vagy elmondja itt, egy-két, vagy tíz év múlva, vagy nem.bégé
-
Strezi
őstag
válasz #73959936 #61106 üzenetére
Igen, Fujitsu LTCA 12.évét kezdi meg októberben. Négy teljes szezon fűtéssel kezdte, azóta csak hűt egész nyarakat, májustól szeptemberig folyamatosan.
Szia[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
embe
nagyúr
válasz #73959936 #60501 üzenetére
Mint írtam mutatja is, csak éppen a távirányító lcd kijelzőjén nem történik semmi. Vagyis nem mutatja csak a beállított, elérni kívánt hőmérsékletet. És ez kell az Ifeel funkcióhoz.
"TEMP gomb
A távirányító gombjának többszöri megnyomásával az alábbi értékek ikonjai
jelennek meg a beltéri egység kijelzőjén:
- beállított hőmérséklet
- szobahőmérséklet
- kültéri hőmérséklet
A kültéri hőmérséklet ennél a modellnél nem jeleníthető meg.
I-FEEL gomb
Megnyomásával a készülék aktiválja az infrás távirányító hőmérséklet
szenzorát, hogy a felhasználó adott helyzetéhez megfelelően állítsa be a szoba
hőmérsékletét. Ügyeljen rá, hogy a távirányítóból 10 percenként küldött infrajel
akadály nélkül eljuthasson a beltéri egység jelvevőig."[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
elfelejtette
veterán
válasz #73959936 #60147 üzenetére
Leginkább a Pana TZ35 vonzana, azt az itteni tulajok is elég erősnek és csendesnek írták le.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
South Velen
addikt
válasz #73959936 #60004 üzenetére
Gondolom nem a nappaliban alszik, de ilyen hangos ebből a 3.5kW-s verzió is?
az 5kW az tiszta, hogy hangos, melyikből nem, de a 3.5kW-sra 23 db a gyári adat, ezek szerint gyakorlatilag ez egy kamu adat?
Akkor viszont lehet akár 1.5-2x ennyit kell rászánnia.
Ennyiért esetleg a szokásos Fisher Nordic (Midea Oasis Plus) férhet még bele a keretbe, de a Haierben jobban bíznék egy fokkal. -
PROTRON
addikt
válasz #73959936 #58564 üzenetére
Köszi, időközben megtaláltam, szerkesztettem is az előzőt.
Jaja, az ijesztett meg hogy elsőre úgy értelmeztem az írásotokat hogy a fűtési idényben is megemelik 23-ról 36 forintra, csak annyi a kedvezmény hogy már nem számít bele a korlátba.A közlönyben szerepel az elszámolás módja (gondoltak a trükközőkre, hogy mondjuk télre beállítasz annyival magasabb éves átalány fogyasztást, hogy a nyári hűtést is a téli áron számolják ), nem jelented le az állást, hanem tavasszal visszaállítod minimális mértékre.
"9. § (1) A lakossági fogyasztó az e rendelet szerinti kedvezményes mennyiségeket időarányosan jogosult igénybe venni.
... a kedvezményes mennyiség 1/365-öd részének és a számlázási időszak napjainak
szorzatát érvényesíti, és az e feletti rész számlázása történik lakossági piaci áron vagy versenypiaci költségeket"Tehát az átalány számlázást (amit havonta 1x változtathatsz, mármint csak első alkalommal fog érvényesülni a kövi hónapra vonatkozó érték) is ennek megfelelően érdemes megválasztani és összevetni a 2 tarifád éves keretét.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
falabu88
aktív tag
-
matyikusz133
tag
válasz #73959936 #57052 üzenetére
Igy igaz csak én nem úgy gondolom, hogy az a nyereszkedo aki normális árban adja a klímat hanem az a temérdek "szaki" aki után aztán javítani kell állandóan mert olcsón feldobja gyorsan neked, aztán soha többet nem látod. ( mondom ezt úgy, hogy ezt csinalom egy ideje de tudok olyat aki szintén ezt osztja és látja csak ő kb 30 éve csinálja).
-
-
loncsika
tag
válasz #73959936 #55461 üzenetére
Én is mondtam neki, hogy láttam pár klímát, de sehol nem ilyen. Nem baj, megosztom fényképekkel minden nyilvános helyen, hadd lássa mindenki a kontár munkát. De előtte azért kibumlizom a rendes szerelést, addig nem tágítok. Írtam a japánoknak is, hogy szerintük ez ilyen klíma e, amit így csak feltenni? Remélem, válaszolnak.
[ Szerkesztve ]
If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.
-
Fifi
őstag
válasz #73959936 #55441 üzenetére
A környékünkön nem tudok olyan szerelőt, aki ezeket forgalmazza.
Felénk LG, Gree, Media, Fisher klímákat telepítenek. Azt nem szeretném, hogy webshopban megveszem és külön keresek szerelőt, mert tapasztalat szerint ha gond van megy majd az egymásra mutogatás.A másik, hogy hasonló tudású 3,5 kW-os Daikint szerelés nélkül kapna ennyiért.
Tehát egyszerű a kérdés: a fenti két típus közül melyik?
[ Szerkesztve ]
-
zacci
aktív tag
válasz #73959936 #55114 üzenetére
Komfort erzet minden klimanal van. A merteke az ami megkulonbozteti a markakat. Suzuki vs Merci.
En arra akartam erosen celozni, h ha van egy Japan klima ami annyiba kerul, mint egy kinai, akkor ertele,szeruen a japant erdemes valasztani. Nekem szimpatikus, hogy x eve pont ugyan azt a klimat gyartja a Daikin, mikozben masok minden honapban kihoznak valami ujat, mert az ujitasi kenyszer es a mennyisegi eladas mindennel fontosabb. Az, hogy 2-5 ev mulva mar nem lesz alkatresz egy kinai klimahoz, mert azota eltelt idoszakban 10 fele tipusvaltas tortent, az nekem nem annyira bejovos. De ez mindenkinek egyeni preferenciaja.
A szutyok alatt nem a koszt ertettem, hanem a markatlan, dzsunka klimakat
Minden klimaval lehet huteni, futeni. Meg a tesco gazdasagossal is, meglepo modon -
windy
tag
válasz #73959936 #50867 üzenetére
Ezeket a gumibakokat a Toshiba németországi központja küldte még két-három évvel ezelőtt az egyik széria gépükhöz, mert ott volt egy olyan rezonancia, amit ezzel orvosoltak. Kereskedelmi forgalomban én még nem találkoztam vele, de nem kizárt, hogy van. Nekem van még pár szett belőle.....Egyébként érdekes, olyan szinten odafigyeltek rá, hogy a négyes csomagban kettő vastagabb, amit a compresszoroldalra kell tenni.
-
LanyUs
senior tag
válasz #73959936 #50345 üzenetére
https://ozonetech.hu/ozonetech-m/
Típus: m10 ( 10000 Mg /óra )
Mi történik ha 2 órát jár 1 helyett?Miklósbácsi: köszönöm
-
pjen
félisten
-
ntcx
friss újonc
válasz #73959936 #48852 üzenetére
Igen, valóban leírtam, talán szerencsésebb lett volna egy "bármelyik másik japán" címke.
De ahogy olvaslak, talán a bővített listából is a Fujitsut választottad volna.
Köszi, hogy írtál!#48842 Miklósbácsi
Igen, köszi, olvastam mindent, Windyt is
Látva a friss bejegyzéseket, biztos azért nem szólt még hozzá eddig a bejegyzésemhez, mert sunone-nál telepítette a klímákat#48853 MC Pite
Köszi a hozzászólást, ezen tényleg átsiklottam eddig! -
Gyöször
senior tag
-
mrmft
senior tag
válasz #73959936 #45969 üzenetére
Meg a kocsiet is tovabb szaritom, pedig az toredeke meretu. A 2 perccel ha valoban annyi semmire se mesz, ertelmetlen igy ez a funkcio.
@45970 Nagya21
A te keszuleked nem ismerem. Szinten 24 fok, auto venti, auto legterelo (vizszintes a hutes modban) eseten a beallitott hofokot megprobalja minel hamarabb elereni, maxon vagy a kozeleben kezd a venti, majd fokozatosan vissza veszi. Szerecsere arnyekolas es szigeteles is van, igy relative hamar el is eri amit kell, majd szepen tartja. Reggel 6h-kor be, 21-22h korul ki van kapcsolva mert ejjelre nem kell. Ha igy is 25 fokot csinalt nalad a szobaban az szerintem boven jo.
#45988 tothjozsi96
Itt a csovek es csatlakozok nedvesek hutes uzemben a kulterin, onnan folyik minimalis a kulteri aljaba. Rendes mennyisegu viz a kulteriben futes uzemben keletkezik. Nem foglakoznek vele igy nyaron. Nalam ki se folyik, kb 2db 200 fointosnyi potty jut el az kifolyo melle.[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
-
félisten
válasz #73959936 #45562 üzenetére
nem a pénz tényleg, engem az nem érdekel. mármint abból igen, hogy 2 millió volt a klíma és szeretném ha bírnák egy 5-10 évig legalább.
Felhívtam őket megint, azt mondták jönnek megnézik. kíváncsi leszek...[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
poli27
veterán
-
-
rmihaly
tag
válasz #73959936 #44272 üzenetére
Szia!
Én kipróbáltam mindegyik beállítást de semmilyen működésbeli különbséget nem tapasztaltam. Ezt korábban már leírtam.
Sem fogyasztás sem működésben nem hozott előrelépést a paraméter állítása - ami amúgy szervízkönyvben is korrekciós hőmérsékletnek nem hiszterézis szélességnek van nevezve.
A hiszterézis szélesítéséhez/szűkítéséhez mást kellene módosítani (legalábbis a gép szervízkönyve szerint).
Véleményem szerint, az hogy a szenzor nem lineáris nem befolyásolja a gépet, mert minden megadott ellenálláshoz rendel hőmérsékletet.
A gép vezérlése hőmérsékletek szerint van, nem ellenállás szerint. -
7Heads Drago
veterán
válasz #73959936 #44267 üzenetére
Ha nem nyúlsz hozzá, akkor hogy ugrana el?
A + - gombokat 3-szor le kell nyomni hogy tovább lépjen. Ezt meg csak szándékosan fogod csinálni szerintem. Végül is ez egy 4 állású kapcsoló amit csak egy irányba lehet forgatni. Nem kell rögzíteni-nyugtázni semmit se.
Kicsit olyan ez mint a régebbi pc-kben a jumperelés.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
-
NGA
addikt
válasz #73959936 #44054 üzenetére
És mit ajánlasz akkor? (én ventillátor mellett is remekül alszom, pedig az hangos)
A beltéri az előszobában lesz.
A képen a Közlekedő néven van jelezve, és a nagy K betűnél lenne. Mi ágyunk az ablaknál van a bal oldali szobában, kb 4 méterre a beltéritől.
Azaz nem abban a szobában, ahol alszunk. Azt mondták, hogy ezt a 2 szobát át tudja hűteni 1 beltéri is itt:[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest