- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
Na várjunk, ha az adott szerelő hivatalosan karbantarthat klímát akkor a szerelő és a tulaj között lesz egy jog viszony+a szerelő és a Daikin között. Ha a szerelő kiállít a magyar jog szerint érvényes számlát az a tulajnak megoldás. A garit a szerelő és a Daikin majd leboxolja egymás közt.
-
gabor9991
addikt
Szerintem viszont továbbra is az számít egyedül hogy az érvényes jogszabályoknak megfelelően van-e kiállítva egy számla, ezzel ahogy írtam korábban egyedül pjen értett egyet.
Kíváncsian várom a daikin válaszol-e egy ilyen kérdésre.Szerk:
RudY személye már a második aki szerintem érti hogy 2. napja mi folyik itt. -
RudY
addikt
A Daikin válaszára mondjuk én is kíváncsi lennék, hogy foglalkoznak-e egyáltalán közvetlen felhasználóval, vagy a szerződött szervizekre bízzák inkább a megoldásokat. Márpedig ha inkább az utóbbi, akkor gabor9991 megoldása egyértelműen működőképes (még ha engem is meglepett a haveri számlázás), mivel ha a szerelő vállalja a karbantartást, a javítást, illetve a garanciás ügyintézést is, akkor teljesen mindegy hogy "haverként" mennyiért állít ki számlát.
Mondjuk nekem nem sikerült felvennem velük a kapcsolatot, úgyhogy hiába is vagyok elájulva pozitív értelemben a berendezéseiktől, a kapcsolattartásuktól dobálom a hátasokat.
-
pjen
félisten
Én nem rágom , de szerintem elsősorban a törvények döntik el, amiket nem ismerek. A daikin az érvényes magyar törvények figyelembe vételével bárhogy dönthet. Egészen extrém eset, a klíma szerelő egy házban lakik a megrendelővel, tehát uti költség nincs, a ráfordított idő 15 perc, a felhasznált anyag 500 ft. Már meg is van a 2000 ft. Nálam mult évben 6K ért tisztították/ db. Két ember, közlekexéssel kb másfél óra.
-
gabor9991
addikt
Látod a feje tetejére állt a világ, van a Ptk. ami szabályozza a kérdést és vannak akik azt gondolják hogy a daikin vagy a gree vagy bármelyik másik gyártó azt felülírhatja.
Szerintem teljesen normálisan kértem többször is hogy aki ezt bármivel alá tudja támasztani az legyen kedves mutassa már meg hgy hol lehet erről infót találni és akkor ezután nézd meg mennyi és milyen stílusú hozzászólás keletkezett arról hogy ki mit gomdol.
De nem láttam egy linklet se amire tudtak volna hivatkozni és még most is ott tartasz hogy én írjak egy klímás cégnek és én kérdezzem meg hogy egy hivatalos számlát elfogadnak-e és én bizonyítsam azt hogy egy hivatalos számla az az ami.?És állítólag én megyek szemben az autópályán.
Itt számomra ebben a kérdésben egy értelmes válasz született #66728 ahol pjen leírta hogy a magyar törvényeknek kell megfeleljenm egy számla.Szép is lenne ha ezt egy vargáné és tárta bt. felül tudná írni mert árul egy alsópolcos kínai klímát. -
pjen
félisten
Szerintem a számlának a magyar törvényeknek kell, hogy megfeleljen. Ha megfelel a Daikin nem emelhet kifogást. Egyébként a karbantartási árak igen tág határok között mozognak. Én is kapok az 5 kilímára nem kevés mennyiségi kedvezményt. Rokon a 11 fisher klímájára akár 50 % t is. Szezonon kívül már annak is alá ígértek.
-
gabor9991
addikt
Ki az a mindenki aki egy hivatalosan kiállított számlán jót röhög?
De most komolyan?
Ki ne találd már hogy a klíma forgalmazója akkora nagy hatalommal rendelkezik hogy még ilyen dolgokat is megszabhat hogy egy karbantartás minimum mennyibe kerülhet.
És mi van ha 15 forintért csinálja a karbantartást mert annyiba került a lap és a festék a nyomtatóhoz?
Komolyan azt gondolom hogy ti ezt tényleg komolyan elhiszitek amit írtok. -
minas
aktív tag
Ha télen/nyáron elromlik az évente igazoltan akárhányszor karbantartott klímád, pont ugyanolyan eséllyel nem lesz klímád fűtésre/hűtésre akár hetekig, kiváltképp ha a szerviz leszereli és elviszi, mert úgy lárja jónak és csak szervizben javítható. 15 napon belül kell javítania, de legfeljebb 30 nap áll a rendelkezésére.
-
gabor9991
addikt
Ez mondjuk nem teljesen így van ,volt jó néhány hozzászólás úgy összességében a kérdéshez és én megnéztem újra, nem azt írtam hogy nem értek egyet ezzel a kijelentéssel hanem azt írtam hogy szerintem nem biztos hogy így van.
De minden kétséget kizáróan se pro, se kontra érv nem lett leírva.#66692 mjani1172
Igazad van, nem éri meg ilyen összeg miatt pereskedni, csak lehet hogy ez is pont egy olyan dolog amivel simán becsapják az embereket.Az elvadult karbantartás árak lehet nem tudnánek megjelenni a piacon ha nem kellene kötelezően igénybe venni azokat.
de tényleg kár ezen vitatkozni, nagyfiú mindenki és azt csinál amit akar. -
TeeJay
félisten
-
pjen
félisten
Azért lehet, hogy a Daikinnak adott esetben bizonyítania kéne, hogy a karbantartás hiánya okozta a hibát. A villany tűzhelyre is rá van írva, hogy csak szakember üzemelheti be, ott is bizonyítani kell hiba esetén , hogy a szakszerűtlen beüzemelés okozta a hibát. Egyébként él a gari. Szóval kérdéses, hogy a Daikin felülírhat e egy törvényt.
-
PROTRON
addikt
Nem az a kérdés hogy egyesével felkapcsolva őket nem vágja le.
Az a kérdés, hogy amikor elindítasz egy mosást 90 fokra (nem 20-ra, hanem 90-re, mert ágyneműt mosol teljes töltéssel), elindítasz egy teljes mosogatást, miközben éppen bekapcsolod 230fokra a sütőt mert fel kell melegíteni 20 fokról (nem előmelegített 150-ről, hanem szoba hőmérsékletről és nem is a szinten tartás ideje a lényeg, hanem a felmelegítés), elindítasz egy friss kávéfőzést mert a tegnapi már nem finom, miközben a partnered nekiáll porszívózni mert vendégek jönnek.
Majd észbekapsz hogy 3 napja nem voltatok otthon és előtte lekapcsoltad a klímát hogy ne fogyasszon, emiatt nem csak a levegő hűlt vissza 16 fokra de a falak is kihűltek. De jönnek a vendégek így turbó módban 30 fokra felnyomva full teljesítményen járatod legalább fél 1 órát a klímát.Na a fenti berendezések együttes járása esetén simán lehet olyan 5-10 perc amíg folyamatosan 5-6kW-al terheled a hálózatot. Ez sok a 16A-es modern védelmi karakterisztikával rendelkező kismegszakítóknak, amelyik meg nem vág le azt azonnal ki kell cserélni, mert nem véd meg.
Régebbi bakonyi típusok között sok olyan van ami ilyen helyzetben nem vág le aminek hogy örülnek a tulajok hogy jajj de jó akkor nem kell bővíteni, hülye villanyász, végül is csak ez a szakmája.
Aztán egyszer csak kiderül hogy amikor nekik is fontos lett volna akkor sem vágott le és jön a füst a fali kötődobozokból meg a csodálkozás, meg persze megint a villanyász a hülye hogy nem erőltette a felújítást, tehát mindenki más a hibás.Ez utóbbit nem Rád értem, mert nem ismerlek. Általános jelenség.
A betáp kismegszakítót nem arra kell méretezni hogy mi a legerősebb fogyasztód, hanem egy átlagosan rossz eshetőség esetén se kapcsoljon le feleslegesen.
Az egy dolog hogy lehet "okosan" használni a dolgokat és megjegyezni hogy miket nem használsz együtt.
De azért a 21. században ne már hogy a nyúl viszi a puskát és a saját otthonodban a berendezések hisztiznek hogy mit mikor használhatsz. Mint ha gyerek lennél.#65847 Intruder2k5
A szolgáltatót a lakáson belüli hálózat nem kell hogy érdekelje, azt nézik csak hogy ha látják a lakáselosztót van-e benne Fi relé, ha nem látják még az se érdekli őket. De ha látják hogy nincs, akkor is van hogy csak szólnak hogy kéne, de nem csinálnak egyebet.
Az elosztó előtti vezeték a mérőórától, meg a mérőórát betápláló vezeték érdekli leginkább őket első körben.
Simán lehet hogy 20 vagy 25A-ig csak sima kiszállási díjjal megengedik a bővítést.De valószínű hogy inkább teljes szabványosítást kérnek az adott mérőórára(nem csak vezeték és hozzá kapcsolódó védőcső cserét, hanem a mérőórát be kell építeni egy műanyag dobozba), ami már tényleg több százezres tétel lehet, cserébe meg van oldva egy gond, valamint növeli az ingatlan értékét.
Az nagyon jó hogy a sütőhöz és a klímához legalább vittetek új vezetékezést, gondolom "mérőóra" mellett van a kiselosztó. -
rígel
őstag
Ne menjünk ebbe bele, látom nagyon komoly, normakövető állampolgár vagy, szigorúan nézve igen, igazad van.
Csak hát a gyakorlat nem így működik, sőt sok esetben a biztosítók embere javasolja az ügyfélnek, hogy várjon egy villámot. Ugyanis nekik is jobban megéri kifizetni egy emészthető összeget, mint adminisztrálni, kárszakértőt kiküldeni.... mindenki jól jár.
Ismétlem, nem a notórius visszaélők esetében, de 1-2 évente simán belefér, teljesen bevett dolog, a biztosító sem fog ugrálni, bármilyen fura, de olcsóbb neki ha fizet. (nyilván nem elrugaszkodott összegekről és nem havi szinten beszélek) -
PROTRON
addikt
Továbbá a villámkárókkal kapcsolatban az üzembentartónak kötelessége védekezni, első alkalommal elvileg a biztosítók megtéríthetik a kárt és jelzik hogy pl nincs Túlfeszültség levezető az elosztóban ami miatt második alkalommal már nem fognak fizetni.
De egyéb kibúvókat is kereshetnek, mivel ugye társasház...pl azt mondják hogy a villanyszerelő általi áramszünet okozta és azért nem fizetnek. -
pjen
félisten
Nem, valóban nem sok, de eddig nem csak a csupasz fűtésről volt szó. A családiban is úgy számolunk. Akinek 80 K volt a rezsije, lehet füvet termelt a kis szobában. Ahhoz a 66000 ft hoz is lehet hozzá kell még adni havi 25000 ft ot és már nem is olyan olcsó. Ez rengeteg dologtól függhet. Társasház az ezer éves belvárosi körfolyosós is lehet. Vagy a keresztlányomék iker háza ami társas mert nem elég nagy a telek. Kedves rokon havannai első emeleti lakása ami alatt fűtetlen tér van és a padlón lefagy a lába.
-
waveson
tag
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat. A hiszterézis állítása még ettől függetlenül érdekelne, ha +4-et be lehetne neki adni akkor jó lenne. Az is lehet hogy 0-án áll.
mpo: Itt ilyenekkel nem lehet trükközni, hogy automatára állítod, vagy hűtésre, fűtésre, a beltéri kommunikál a VRF-el, a VRF pedig központilag vezérelhető, tehát ha azt mondják neki hogy márpedig hűteni 25 fokig lehet (tehát 24,23,22,21,20 fokokat nem tudsz beállítani, hiába írja a távirányító hogy 20, a klíma 25-re állítja be a hőmérsékletet), fűteni pedig 18 fokig. Itt is hiába állítod többre, nem lesz több. A gond itt azzal van hogy 18 fok valszeg a klíma magasságában van, ami kb 3 méter. És még van 2 méter álmennyezet nélküli magasság a plafonig. Szóval úgy sz*r ahogy van. Ha lehetne 22 fokra állítani a klímát, akkor lehet jó lenne, de nem lehet sajnos.
Ezért kérdeztem mint utolsó mentsvár, hogy lehet-e hiszterézist állítani, mert azzal el lehet érni azt, hogy abból a 18-ból 22 legyen mondjuk. -
waveson
tag
2 külön helyről beszélek, elnézést
Igen, otthon lehet 23ra állítani, akár 30-ra is, de az irodában nem, ott 18-ra lehet max állítani. Fűtésen van. Le van központilag szabályozva, hogy ne lehessen fentebb állítani. Hűtést 25ig lehet állítani. Ha központilag le van szabályozva, nyomkodhatod a távirányítót, a klíma 18-ig engedi. Szal ha mondjuk 16-on van, nyomsz egyet felfele a távirányítón, 17, nyomsz még egyet, 18, ha még egyet nyomsz, többször csippanva jelzi hogy nem engedi.. Persze a távirányítón 30-ig el tudod nyomni, de végig csipog a beltéri, ez ilyen "tiltakozó" hangja van, mint amikor 30 fölé akarnád nyomni. Csak ezt már 18-nál csinálja. -
waveson
tag
Így van, nem lehet 18-nál nagyobb. Csakhogy be sem kapcsol 18-ra beállítva. És ilyen 14-16 fok van. Reggel 14, délre 16, talán. Amikor lehetett 20 fok fölé állítani, kb 22 fokra állítva csinált 18 fokot. Nem erőlködött, érzetre hideg levegőt fújt, közvetlenül a klíma elé téve a kezedet épphogy nem hidegnek érezni. Jelenleg semmit nem csinál, ilyen alacsonyra állított hőmérsékletnél, naponta 2x bekapcsol, megy 3 percet és ennyi, úgy érzi hogy elérte a beállított hőmérsékletet, pedig baromira nem. Le van szabályozva központilag, ez VRF-es (VRV, ki hogy ismeri
).A 18 fokkal nem lenne gond (pff), de a közelébe sincs.
-
fecke78
senior tag
Ez van ...
De azért mikor keresgéltem klimát akkor a weboldalon ott irja ,hogy 3 év . mikor felszereli akkor kiderül , hogy akkor van rá 3 év ha évente 2 x szerelővel tisztitatom évi plusz 30 e . Felszerelésnél jöttek felrakták de mikor kész voltak mindent hátrahagyva kosz mocsok a földön hagyva elspriceltek . Ja és ők voltak a jobbak . Az első klimás nem akarom nevén nevezni ( Budaiklima ) , faszi kijön felmérni , minden jó szép , jönnek a melosok a megbeszélt időpontra , hát ők azt oda nem tudják (kültéri) , beltérinél , pakoljak jobban el onnét , és mindezt olyan stilusba , hogy 10 perc után már pakoltak is vissza a kocsiba , viszlát . szóval én nem sajnálom a klimásokat , szerintem rohadt drágán dolgoznak , és nem csak most már évekkel ezelőtt is itt a fórumon írta egy srác , hogy a klimás az , akinek a rézcső méterre 5000.- forint lesz a kezében ...
Sajnos a vásárlónak ell kell fogadni a helyzetet mert mást úgyse tud tenni . -
Speederer
senior tag
Persze, végeredményben mindig a vevő szívja meg és fizeti ki a dolgokat, nincs ingyen ebéd.
fecke78: jól mondod, de ha minden klímás így áll hozzá, akkor hiába vesz a "paraszt" magának olcsón klímát a netről, ha nincs hozzá tudása/hajlandósága/tapasztalata hogy magának felszerelje, akkor ott fog árválkodni a jó áron beszerzett klíma, de nem lesz beszerelve. Vagy ha mégis, akkor sem lesz garis, ha jól tudom.
Pont ezért nem is annyira értem, hogy miért árulnak így klímát. Oké, árulni bármit lehet, de gondolom az ilyen jellegű klíma eladások száma akkor nem túl magas. -
Jenne
őstag
Azt azért tudni kell, hogy a Paks1 az a hazai áramigény ~40%-át tudja megtermelni. De inkább kicsit kevesebbet, mert ehhez közel 100%-on kellene működnie, ami csak nagyon rövid távon lehetséges. Autós példával élve, az autót sem lehet maximális motor fordulaton használni folyamatosan. A Paks1 erőmű folyamatos üzemmódban 82-85% terhelésen megy, ez így tartható.
A megtermelt hazai 40% mellé külföldről (Szlovákia, Csehország....stb) vesszük az áramot kemény - a hazainál többszörös - piaci áron! Ezt ugye nem kell mondani mennyiért. Mivel áramot nem lehet úgy eltárolni mint mondjuk a gázt vagy az olajat, így napi szinten ami bejön azt fel is használjuk. Viszont azt sem lehet megoldani, hogy a paksi olcsó áram máshová kerüljön mint a nagyon drága import áram.
A hazai olcsó áram és a drága külföldi import áram költsége összeadódik és ebből jön ki a magasabb áram díj. Meg még néhány másból is hozzá. -
F.N.
tag
Köszönöm az elismerésedet.
Azonban a légköri nyomás hivatalos definíciója ez. ( Copyztam ! )A légköri nyomás törvényes értéke vagy „az állandó légkör” (1 atm) egyenlő 101,325 kilopascallal (kPa). Értékét nemzetközi szabvány határozza meg (ISO 2533:1975).
Ez megadható még:
760 higanymilliméter (mmHg)
760 torr
1013,25 millibar (mbar)
1013,25 hektopascal (hPa)Ez a „tengerszintre átszámított nyomás”, mint érték, valójában fizikai állandó, konvencionális valódi érték (Nemzetközi Metrológiai Szótár). Funkciója az, hogy a mértékegységek közötti átszámítást félreérthetetlenül mindenhol azonos értékkel végezzék. A valós légköri nyomás a helytől és időtől függő változó érték.
Ezért nem éreztem helyénvalónak a megjegyzésedet.
#61400# fcby
Hát igen.
Szerencsétlen nemzetközi név az a Gay. -
F.N.
tag
Gondolom az utána következő mondatot is elolvastad.
"Utóbbi esetben a nyomás a fix,( kb 1013 mbar) előbbi esetben pedig a hőmérséklet."
Próbáld meg az egész hozzászólást egyben értelmezni,
nem pedig 1 mondatot a szövegkörnyezetből kiemelve.A hőmérséklet mértékegységére is többször a fokot használtam,
feltételeztem, hogy nem Fahrenheitbe gondolkoznak itt az emberek. -
Strezi
őstag
Nem a napelem miatt nő meg a számlájuk, hanem azért mert a betápjuik nagyobb (lett) mint 3x80A, és mindent erre tettek fel, nincsenek egyéni mérők sem. A felett csak piaci árasok lehetnek.
Legalábbis a mi házunknál(144 lakás) hasonló a helyzet, bár nekünk csak a közös területek vannak egy óráról - kazánház, világítások, liftek-, maguk a lakások egyedi mérősök és így kedvezményesek. Módosítjuk is lefele a közös betápot amint lehet 3x80Amperre, és arra teszünk majd napelemet, csak a közös villanyfogyasztás kiváltására. Legalábbis ez a terv, lakásonként 200 Eft egyszeri előírás formájában, levezethető, kisebb mint 3 év megtérüléssel...
-
PROTRON
addikt
Ez azért messze nem az a jogilag túlkomplikált halandzsa, hogy ne lehessen a valóságot kibogarász, pláne hogy segítségképpen ott vannak a többi infok az általad linkelt oldalon is.
idézet:
"
H árszabás igénybevétele esetén lehet több a kedvezményes villamosenergia-mennyiség?
NEM.
A lakossági fogyasztó által, fűtési idényben igénybe vett H árszabásra, továbbá fűtési idényben H árszabással elszámolt villamosenergia-mennyiséget a rendelet alkalmazása során nem kell figyelembe venni.
Fűtési idényen kívül a H árszabással érintett elszámolási pontot úgy kell tekinteni, hogy felhasználási helynek minősül, azaz külön érvényes rá a kedvezményes 2523 kWh mennyiség."Azért ha összerakod a 2 dolgot, hamar kiderül, hogy a "magasabb" díjtételt úgy kell értelmezni, hogy korábban is az általános nappali "A" tarifának volt egy kedvezményes értéke évi 1200 kWh-ig, ami 1 forinttal olcsóbb volt.
Na most ami ennél drágább, az a magyar nyelvtan szabályai szerint az árszabás magasabb díjtétele nyelvi fordulattal lefedhető.Tehát a cikkel alapvetően nem az volt a gond hogy megpróbált tájékoztatni, hanem hogy a laikusok számára félreérthetően fogalmazott.
Valami ilyesmi kellett volna:
"a "H" tarifás bekötés esetén a klímaberendezés számára kedvezményes egységárú számlázás történik az október 15 és következő év április 15 közötti fogyasztásra, míg az év többi részében a normál nappali tarifával megegyező szerződési feltételek érvényesek."
Így, egy mondatban.
Hiába írják mögé a következő mondatba a lényeget, mint a topicban egy korábbi jelentkező is bemutatta, a laikusok számára az eredeti szövegváltozat eltéveszthető. -
curbowka
csendes tag
Akármennyire is gondoljuk úgy, hogy ez egy szörnyű helyzet, ami most előállt, meg kell látni benne azt a pozitív oldalát is, hogy inkább most megnőtt "kicsit" az energia és az élelmiszer-ár, hiszen egy nagyon kis rétegtől eltekintve, nem lehet az embereket máshogy rávenni a környezettudatosabb életre, csak a zsebükön keresztül. Az ilyen nyarak, időszakok segítenek abban, hogy felkészüljünk arra az időre, amikor sokkal nehezebb lesz mindenféle nyersanyagot kitermelni. Most mindenki igyekszik szigetelni, fogyasztást csökkenteni, sokan gondolkodnak el a hőszivattyús fűtésen és ez mind jó dolog.
A Föld is változik folyamatosan mindenféle tekintetben, de egyértelmű korreláció van a károsanyag kibocsátás és az átlaghőmérséklet emelkedése között. Nem mindegy, hogy 1 millió, vagy 100 év alatt emelkedik 1-2 fokot az átlaghőmérséklet.
-
Thusor
őstag
Ezt is mondhatjuk, hogy a Föld majd most jól megmutatja az emberiségnek, hogy 8 milliárd ember az már sok neki. Ugyanakkor régen (értsd nagyon de nagyon régen) is volt globális felmelegedés, sőt jégkorszak is. Nem is kell olyan távolra tekinteni. Az Egyiptomi Birodalom maga megtapasztalta a hosszú aszály időszakát. Csak ők felkészültek. Olyan állatfajtákat és növényfajtákat "nemesítettek" amik sokkal jobban bírták az aszályt. Míg más kultúrák körülöttük sokkal rosszabbul viselték a dolgot.
Rá lehet fogni az emberiségre ezt az egészet, de az embernek ebben maximum annyi szerepe van, hogy talán felgyorsította folyamatot. Ugyanakkor az ember nélkül is megtörtént volna ugyanez a felmelegedés. Tudom, a klímakutatók, fizikusok is vitában vannak egymással ez ügyben. De az tisztán látszik a kutatásokból, hogy az emberiség ezt a folyamatot vissza nem tudja fordítani, maximum lassítani tudja, de azt is milyen áron, azt majd az idő eldönti.
-
Castell
aktív tag
Az áram és a gáz is emelkedni fog, azt hiszem úgy szól a rendelet, hogy az állam 3 havonta felülvizsgálja az árakat. Szerintem ebben a helyzetben érdemes több lábon állni: gáz, villany fatüzelés, kinek milyen opció van. Jelen pillanatban a klíma-hőszivattyús fűtési alternatívák a legköltséghatékonyabbak. A fa ára pedig nagyon kezd elszállni, és mint opciót ezt lehet, nem is említeném...
-
BlackJack21
tag
Bocsánat, ha félreérthető voltam. Szóval a 600x1800-as radiátor csak elméleti dolog( összehasonlításképp), biztos nem fogom a csöveket vágdosni emiatt. Az ablak alatt egyébként sem férne el (20-20 cm kilógna). A 3 tagú radiátor (600x1400 DKEK) amire hajlandó vagyok beruházni. De itt annyi a negatívum, hogy vastagabb, mint kellene( esztétikailag). Engem nem zavar( ha fél méteres lenne sem, ami gyk már konvektor :) ), de az asszonyt igen. Bár van ultimátum. Vagy fázunk, vagy többet fizetünk, cserébe nem lóg ki nagyon, vagy pedig nem a radiátort nézegetjük.
-
szimcsi
senior tag
Köszi, meg mindenki másnak is a választ.
Nagyjából tisztában vagyok a klímám ilyesfajta opcióival, mivel pár éve használom, csak időnként látom itt, hogy emlegetik a fan funkciót, szárítás céljából.
Ezért kérdeztem, hogy olyan esetben, ha az enyémen nincs ilyen funkció, akkor mit ajánlatos tenni kikapcsolás előtt.
Felmerült vkitől az univerzális távirányító, ez lehet egy opció, köszönöm, de lehet e mást?! -
Rengeteget számít az hogy a kültéri egység mennyire meleg helyen van, nekem a sensira ha hűvös van kinn pl: reggel 6.kor mikor még csak 20.fok körül van a hőmérséklet, akkor nagyon letudja szabályozni magát el ketyeg 85W-al
most hogy kinn már ~27.fok van, már több mint dupla ennyit(180W) eszik
és tegnap mikor 40.fok volt, akkor meg már 280-300W-alá nem is igen tudott menni, még este 10.kor is 200W felett szipókázott.
és mind 3esetben ugyan olyan beállításon és paraméterekkel ment, szóval brutálisan tudja a fogyasztást befolyásolni hogy a kültéri egység mennyire van meleg helyen, legalábbis itt a Daikin Sensira esetében, a kínaiak lehet nem tudják ennyire leszabályozni magukak hogy lemennek 90W alá is, de sz.tem azoknak is nagyban függ hogy milyen a kilső hőmérséklet!
És az is nagy mértékben befolyásol hogy 21-22.fokot szeretnél benn(mint én) vagy elég a 24.is mert akkor nem kajál annyit.
-
F.N.
tag
Nálam 2 klíma van, egy kültéri ÉK-re néz, a másik kültéri DNY-ra.
24 fok van kint, az ÉK-i most 28 fokot mér, a DNY-i pedig 24-et.
10-13 óra körül már egyformán mérnek, utána a DNy-i fog többet mérni.
Nekem pld. beton alapzaton van, de a mögötte levő szigetelt fal,
amin még csak szürke színű glettelés van, ÉK felől a felülete már 46 fokos.
Ez miatt szív be 4 fokkal melegebbet. -
Hauptmann
veterán
Én sem preferálom a stand by módót, a tv is ki van lőve (mondjuk, ha 1 hónapban egyszer kapcsolom be), de a klímánál megoszlanak a vélemények, van, aki azt mondja, kikapcsolható, van, aki szerint káros, majd talán az itteni klímaszerelők megmondják, pontosan mi a helyzet.
-
Hauptmann
veterán
Én havonta diktálom, az a biztos, nem általányozok.Nálam a legnagyobb fogyasztó a klíma télen, de majd akkor számolgatás lesz télen, ha ez a 210-es határ marad. Az alap, hogy mindenhol led van már nálam (kivéve a mosogató feletti fénycső).
Mindenesetre várjuk meg a hivatalos bejelentést, addig kár előre agyalni.
-
DigitXT
félisten
Melegvíz honnan van? Hőszivattyús bojler, vagy gáz? Csak mert egy
sima bojler magában beránt havi 150-200 kWh-t. És akkor még nem
fürödtél soha, csak zuhany ill. mosogatás: ehhez képest odafent azt
állítják, hogy ennyiből már a jacuzzi fűtés is megvan. (Meg a faxom.)Ui: a végtelenül cinikus hazudozás az, ami kiakaszt. Nem tudom, mi
volt az "átlagszámítás" alapja. De hogy egy 2 fős háztartás gázfűtés
mellett bőven átlag feletti, az durva. És még klímát szerettem volna?
Nyilván az luxus. Egyenértékű a dupla medencés jacuzzis Teslatöltő
újgazdagékkal, akiket nyugodtan lehet köpködni, és vannak kb. 3-an:
nekem nem jön ki a matek. Hacsak nem Lajcsi-mód diktálnak sokan. -
-
rígel
őstag
Szerintem tök normális, gondolj bele, ha te mint gyártó, garanciát kell hogy vállalj az általad gyártott eszközre, gépre, aminek az élettartamát nagyban befolyásolja a használat módja, és főleg a körülmények, hogy tisztán legyen tartva, vagy egy autó esetén rendszeresen legyen cserélve a megfelelő minőségű olaj, akkor te hogyan vállalnál garanciát? A userre bíznád , aki nyilván nem fogja/tudja biztosítani a megfelelő karbantartást? Pesze sokszor a "szakszerű" karbantartás se szakszerű és pláne nem olcsó, de legalább le vagy védve ha netán a garancia érvényesítésére lesz szükség. Senki nem szeret költeni arra, amiért egyszer már fizetett, de ez így működik.
-
Gubu0101
veterán
Ha veszel egy klimat mondjuk 260k-ert,arra ugye jar alapbol a 3 ev,az szerinted normalis ha azt csak akkor adjak meg,ha megvan evente az 1-2 karbantartas?
Elbeszelunk egymas mellett szerintem
A gree itt is megadja az osszeghatartol fuggoen az alap garanciat,de ahoz,hogy a 10 ev is meglegyen kell az eves 2 karbantartas.
Az rcoolt mikor vettem par eve,asszem arra adtak 3 evet + 5 a kompresszorra.A szerelo mondta is,hogy ahoz,hogy meglegyen a +5 ev kell evente 2 karbantartas 6 alkalommal. -
athomi
veterán
Beszéltem az M-Klíma Magyarország Kft-vel. A 3 év jótállás feltétele:
- számla,
- kitöltött jótállási jegy,
- évi 1x karbantartás.Küldtek hivatalos magyar nyelvű Mitsubishi Electric jótállási jegyet, de a telepítő saját dokumentumait is elfogadják.
Ha valakinek a hivatalos jótállási jegyre lenne szüksége jelezze és átküldöm.
-
Thusor
őstag
Ez nagyon sajnálatos helyzet. És egyben bosszantó is. Ezért is nem tudom elfogadni ezt a kínai márkák lehúzását. A jelenlegi ellátási lánc és gyártási problémákban minden gyártót egyformán érint a nehezen beszerezhető alkatrészek. Az lehet van ahol beragadt egy két alkatrész és azt gyorsan fel tudják szabadítani de nem ez a jellemző jelenleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest