Hirdetés
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
feco70
senior tag
válasz
isti732712
üzenetére
Melyik gép?
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
üzenetére
Én meg ezt, egy olyanban amiben az is benne van amit te fotóztál:
• Turn off the air conditioner and disconnect the power if you are not going to use it for a long time.
• Turn off and unplug the unit during storms.Miután Európa ezen a felén nem használatos az a dugalj/dugó ami a fordított csatlakoztatást megakadályozná, ez a leírás több kérdést vet fel mint amit megválaszol (vsz. amit fotóztál az a belső vezetékelésre vonatkozik, ahol lehet a jelvezetéket csak az egyikhez lehet viszonyítani).
-
isti732712
aktív tag
Helyzet beszámoló:
A 3 napos klímám 27 fokos klíma beállításnál lehűtötte a lakást 20fokra,tehát a polaritás váltás mint opció nem jött be. Innentől kezdve majdnem hogy on/off os klíma annyi köl el hogy én kapcsolom ki mert már szinte hideg van a lakásba, az inverter leszabályoz mert nem nyomja fullon a hideg levegőt,de le sem áll. Tehát itt valóban valami gebasz van,vagy termékhibás,gyártáshiba,valami vagy a termosztát szar úgy ahogy van.
Reklamácoós e-mail megírva.de holnap hívom is a kivitelezőt!
Elkeserítő..... -
ecaddsell
aktív tag
válasz
mjani1172
üzenetére
Ja igazából úgy akartam írni, hogy ha klímának jobb akkor neked is jobb, mert vizes fűtés esetében nem lesz attól hangosabb a hálószobában mert intenzívebben kell fűteni (magasabb hőmérsékletű vizet kell keringetni) nem úgy mint a klímánál, ill. mivel jobban szigetelt helyiség lassabban hűl elég csak akkor intenzívebben (hangosabban) fűteni amikor az nem zavaró.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
üzenetére
Bár értem mit akartál mondani, nem éppen egy fair összehasonlítás egy A+++ klímát egy A++al összehasonlítani, ami nem is egy árban van.
Ha valaki elsődlegesen pláne ha kizárólagosan klímát vesz fűtésre akkor ott még az A+++t is jól fel kell mérni.
Ha meg kiegészítő, ill. időszakos fűtésre vesz valaki klímát ott nem biztos, hogy a felár véges időn belül megtérül.
Azaz vsz. itt egy elég jó határvonal húzható, ami elég rosszul van kommunikálva.#70039 fcby
Nem tudom mekkora helységet fűt ki a 2 kW, talán nincs is a világon ilyen kicsi helység.Túl kellene már lépni ezen a csak a helyiség mérete számít dolgon mert önmagában semmit sem határoz meg, jó szigetelés esetén 0.5kW sem kell akár.
Klímához meg kifejezetten jó ha van valami hőszigetelés. Minél jobb a hőszigetelés a klímának is annál jobb.#70080 Kolondrum
Amikor látok egy klímát dugvillán, a hajam égnek áll. Valószínűleg azért van ez, mert van némi közöm a villányhoz.Miért is?
Elővettem az egyik klíma szerviz kézikönyvét és nem foglal ebben állást, bár a nem dugvillás esetre külön követelményeket állít (minden csatlakozást meg kell szakítani, vajon miért?), és az sem túl valószínű, hogy lakossági inverteres klímáknál bármi jelentősége legyen, hogy melyik tápvezetékre megy a fázis és melyikre a nulla:(3) For the air conditioner with plug, the plug should be
reachable after finishing installation.
(4) For the air conditioner without plug, an air switch must be
installed in the line. The air switch should be all-pole parting
and the contact parting distance should be more than 3mm.Ha már úgy gondolod, hogy jobban értesz hozzá mint a gyártó, esetleg indokolhatnád is.
-
pjen
félisten
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Úgy jött ki a lépés.1x16és 2x10A kaptam a H tarifára, akkor még hálózat fejlesztési díj nélkül, gyakorlatilag ingyen. A klímák nem egy kupacba vannak, valahogy el kellett osztani. Vezetékem meg volt itthon.
#70085Kolondrum: Csak kíváncsi vagyok, minek a 3x32A? kis műanyag üzemben melóztam: 5 extrúder. hűtő, 10literes bojler, világítás, egyéb járulékos gépek, télen még hősugárzó is. Meg se reccent a hálózat. -
válasz
isti732712
üzenetére
A Mitsuék az 5Kw-hoz már C16-ot és kettő felest írnak elő, sztem tök feleségesen. Oda is elég a C10 3x1.5, minden szempontból, de H tarifa esetén már úgy tudom a 2.5 az alap kábelezés a többibel együtt, hogy papíron ne lehessen hozzáférni az olcsó áramhoz.
Nálam ha garis téma van jön a szerelő és intézi, nem fog ott senki pattogni. Helyiek.
Egyébként a kevesek egyike az aki külön kört húz ki, meg ÁVK stb. A többség user, masszívan. Minden téren. Legyen az bármi, autó, motor, villany, víz. Az emberek többsége ilyen felületes izém. Sógorom kidobta a méreg drága porszívót, h "nem szív". Szétszedtem, jó, köszi.pjen! Kúsztam másztam a tetőtérben, fúrtam, bújtam káromkodtam és fogok még amikor jön a 3 F. Felástam a 32m hosszú udvart, bent a földkábel és lehetne sorolni. Minden megoldható, valami árán. Akkor kerül pont a villanyra, ha bent a 3*32A, fi relé. Sőt napelem valamikor, ha majd megéri.
Éppen a napelem miatt nem akarok H-t. -
7Heads Drago
veterán
-
pjen
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Legyen Neked külön körön. Mióta van H tarifám, nekem is külön körön vannak. Előtte értelmetlen lett volna. A házban 1x16és 2x10A van. Ha kialakítok 2db 2,5KW os klímának egy külön 10 A es kőrt akkor mennyivel vagyok előrébb? Ha valami gebasz van, úgy is lemegy az egész vonal. Ráadásul 5 klímához nem is lett volna túl egyszerű külön köröket kialakítani. Ahol van például 1 fázisról 32A, ami még ingyenes ott érthető, de 10 A ből hiába csinálok 5 db szintén 10 amperes kört.
-
isti732712
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Na de ez így a jó! Igen igazad van egy c10 is bőven elegendő,én ezt c16 ban határoztam meg külön körnek,nekem is külön körön működnek még a dug aljak is 1,5mm2 vel,de nem is ez a lényeg. azt nem értettem hogy miért nem lehet szépen eltüntetni kötődobozba a klima elektromos betáp vez. mikor én azt kialakítottam,természetesen az előbb helytelenül fogalmaztam a c16 mellé be van rakva erre a körre külön egy AKV is,most akkor ezt teljesen feleslegesen szereltem mert, ugye nem arra a körre lett bekötve, de tudom nem szereltem feleslegesen mert majd én át fogom kötni de előbb megvárom ennek a sztorynak a végét mivel 2 napos klíma így effektíve nem nyúlok hozzá mert mint írtam kitalálják a végén a garancia vesztés tényét, aztán ha valami gebasz van vele hívhatok külön pénzért külön szerelőt vagymegcsinálom én.....
-
válasz
üzenetére
Hát a miénk nem ilyen volt. Ott sorkapocs volt. Sőt csak fi relével lehetne papíron üzembe helyezni. A garancia úgy él.
pjen! Nekem akkor is jobban fekszik ez a külön körös megszakítás nélküli bekötés. Tisztább. Amikor látok egy klímát dugvillán, a hajam égnek áll. Valószínűleg azért van ez, mert van némi közöm a villányhoz. Ha vizes lennék ott lennék túlon túl precíz.
-
pjen
félisten
válasz
isti732712
üzenetére
Oké, ahány ház annyi földelés.
-
isti732712
aktív tag
Húúú, de nagyon bevegyítetted itt a dolgokat egyszerre
Az Ups nyílván mókolt állapotban autó akksival eleve többet tud leadni mint az eredeti akksija,de ez itt már a jó magyar szokás szikszallag és wd40 mindent visz
De ezt nem bántásból írom, a kis fesz táp és a földelés kört jelen pillanatban nem tudom mire érted,most itt cirkóról vagy klímáról beszélünk, lassan kezdek elveszni, a fázis helyességet ha klímára érted ott ebből adódóan lehet gond,cirkónál ez is függ milyen cirkó ezeréves vagy már inverteres hőszivattyú bármi,teljesen más a panelja,mondhatnám okosabb mint egy 2000 években gyártott régi cirkónál, ott a fázishelyesség tök mindegy nem hülyül meg tőle,mert ugye ott,nem is kell hogy áram alatt legyen akkor is ég az örláng, ott ha nem ég az örláng akkor általában stemkó csere ami megoldja a problémát.
Az új kazán vagy cirkó hőszivattyú stb ezek már érzékenyebb készülékek.Gondolom itt a föld esetében nem az esetleges Pen szakadásra gondolsz mikor,több készülék bekapcsolásakor hülye szó de elfogy az áram, nálam nincs Pen kötés nálam külön körön van a föld egészen a szondáig,és nincs a dobozban párosítva a null vezetékkel,tudom tudom jelenleg így kellene de ebben sincs nagy egyetértés,épp a visszaáramló áram miatt,mert ugye ott megy egyszer a szondához,és a villanykaróhoz szintén,de ne bonyolítsuk meg ennyire, egy egy fázisos rendszerről beszélünk esetemben ahol a régi kötés szerint van a védő föld kialakítva.
-
törölt tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
A gázkazán is érdekes téma villamos csatlakoztatás szempontjából.
Gyárilag jelöletlen öntött dugvillával kapod, amit kétféleképpen lehet bedugni a szintén kétféleképpen szerelhető dugaljba.
A garanciális feltételek között viszont az szerepel, hogy nem alakíthatod át, nem cserélheted ki a csatlakozót.
Ha ez miatt tönkremegy az elektronika, akkor ki volt a hülye?
-
válasz
isti732712
üzenetére
Érdekes. Én is kialakítottam C10-es külön kört, ahogy a gyártói leírás szólt (C10 - 3*1.5) és nagyon örült neki a szerelőm. (Eleve a villanyhoz nem nyúlhat nálunk senki csak én).
Hozzám nem jött volna ha ez gond neki. Nálam még a szárító is külön körön lóg a maga 900W max felvételével 3x1.5-ös MTK-n.
Előre le volt ez beszélve, ők úgy jönnek ide, hogy az itt van, ráköt, felkapcsol, kész. Sőt később kap külön fi relét is. Meg a ház is, meg túlfeszültség védelmet stb. -
pjen
félisten
válasz
isti732712
üzenetére
A kis fesz táp és a földelés kőr lehet valami gond. Láttam működni kórházban leválasztó trafóról működő klímát és ott nincs dedikált fázis. Nekem a panáknál teljesen mindegy. Gondolom ezérz nem szerelik ezeket gyárilag villás dugóval. A kazán tudom, hogy megy szünetmentessel. Sokáig használtam egy C24-800W legrand szünetmentes egy 54 amperórás autó aksival megpatkolva. 5-6 órát bírta. Inkább a fázis helyességre gondoltam. Mondjuk a C24 nek mindegy volt. Azoknál a cirkóknál viszont ahol nem mindegy az örláng miatt a csatlakozás, kíváncsi lennék egy érzékeny FI működésére.
-
DithenS
senior tag
válasz
üzenetére
Nem fűtesz ki helységet 2kw hőenergiával??! Ez óránként 2kw, ha folyamatosan be van kapcsolva, akkor az 48kw hőenergia!!! Mi a francot nem fűtesz te ezzel ki… Azért nem ártana ha tudnál számolni, és nem mondanál faszságot. Nekem minden helységbe 2kw-os radiátor van 60 fokos előremenővel…
-
isti732712
aktív tag
-
isti732712
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
De az is érdekes én kialakítottam a kondinak helyesbítek féreérthető légkondi!!!! egy külön c16 os kört kötődoboba ami a split egység felett van mondtam oda kössétek be,erre a válasz az volt nem mert ha valami van akkor csak kihúzom, mondom baszki ha valami van lever leold a kismegszakító hát ezért csináltam külön kört neki,áááááá elképesztő...
-
isti732712
aktív tag
Szünetmentesről is ugyanúgy működik, az elv ugyan az kérdés meddig nincs áramod és meddig bírná az akksi,nyílván valami komolyabb ups kell hozzá,mint ahogy a keringető szivattyúhoz is aminek asszem max terhelése 65 watt,persze ez is változó milyen keringető szivattyú,mert abból is van a-z ig olcsó és rohadt drága is,energitakarékos meg belső hőmérsékletérzékelős, de ez itt már mint keringető off téma
-
isti732712
aktív tag
Egyenlőre jónak tűnik,de kicsit morbid hogy itt volt egy hivatalos villanyszerelő,és nincs tisztában bizonyos alapelvekkel,a polaritás váltás tanácsot én is itt kaptam mert már sík ideg voltam gondolkodni se tudtam,nem ugrott be no van ez így de ezt meg is köszöntem,viszont itt minden kötésnék hiányzik az érvég hüvely ami ugye sodrott kábelnél elvileg kötelező lenne,aztán meg még más egyéb fentebb említett hiányosságok. Csak itt most én megkérdezem garanciális 2 napos készüléknél én szereljek villanyt? Nem gond mer vill szerelő vagyok,de biztos nem fogom végig érvéghüvelyezni,mert egy rakás pénzembe került az egész szarság,vagy másik opció megcsinálom én dokumentálom de akkor én is felszámolom a saját magam munkadíját és akkor azt szépen vissza lehet téríteni!!! Majd holnap beszélek a kivitelezővel és remélem zöldágra vergődünk, nem nyúlok hozzá mert akkor még kitalálják hogy belepiszkáltam és azért szar,és bukta a gari.
-
pjen
félisten
válasz
isti732712
üzenetére
És így jó? Nekem amaddig nem volt H tarifám mind az 5 klíma dugvillás volt. Sose kellett a fázist keresgélni. Bedugtam ahogy jött. Az Ariston One classicnak és minden másnak ami nalam van tök mindegy. Pár régi kazánnál hallottam ilyen gondról. Persze lehet nekem szerencsém van. Kiváncsi lennék egy szünetmentesről vagy leválasztó trafóról, hogy működnének.
-
isti732712
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Apropó. Érvéghüvely azt a srác nem is használt,az össz szerszáma egy kombinált fogó volt,mondtam neki baszki te vagy villanyszerelő? Fizessek ki egy csonó pénzt aztán én csináljam meg a polár váltást meg az érvég hüvelyezést,na mondom asszem lesz mit beszélnem a főnököddel.....
-
válasz
üzenetére
Én nagyon óvatosan bánnék ezzel a fordítsuk meg a dugvillág témával. Egy rakás eszköz van aminek kell a fázishelyesség. Több olyan kazán van pl aminek ha felcseréled a fázis -nulláját és elküldöd az elektronikát a túlvilágra. Ha már cserélgeti az ember, legalább nézzen utána mi van most. Megnézni mi a nulla mi a fázis, kint az hova megy. Mindössze a véletlen műve, h jó lett.
-
Gombinyó
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Egyébként lehet abból gond, ha a gyártó kültéri betápot kér és a beltéri kapja mégis? On off klíma helyére került egy új, ami még beltéri betápos volt és a régi vezetékelése/csövezése lett felhasználva.
Nem tudom elképzelni mit befolyásolhat, hogy melyik "irányból" jön az áram. -
-
TeeJay
félisten
Amilyen drága manapság a 4x1-es MT kábel is nem csoda hogy spórolnak sokan.
Gree pl gyárilag ad 5-5 méter 3x1-es kültéri betápnak és 4x0,75-ös kábelt kültéri és beltéri közé és tökéletesen elég a 3,5kW-os gépeinek valamint még szabályos is hiszen a gyártó adta hozzá. Én saját gépet 3x1,5-ös MT-vel kötöttem beltérire onnan meg kimegy 4x1,5-ös kültéribe és teljesen tökéletes az egész, annyi hogy a beltérinél iker érvéghüvelybe van téve és faszán rákrimpelve -
törölt tag
válasz
isti732712
üzenetére
Ha R32 gázzal van töltve, akkor szigorúan a kültéribe kell bekötni a tápot! (Tűzveszélyes gáz állítólag)
-
pjen
félisten
válasz
isti732712
üzenetére
Ja, ha a betáp kábelt is beleszámítjuk akkor mindegyik minimum két kábeles.
-
isti732712
aktív tag
válasz
üzenetére
Éertelek én de a késleltetés nem 1 óra hossza vagy 2,mert ezt bekapcsoltam pl 25 fokra lehűtötte a lakást de nem kapcsolt ki,igen lehet akár 2-3 fok kül is, de utánna feljebb vettem a hőmérsékletet egész maxra 31 fokra és nem hogy késleltetés hanem semmi ment még mindig vagy 2 órán át még ki nem kapcsoltam, mert magától a kompresszort nem kapcsolta le, leszabályozta az inverter de fagyhalál volt a lakásban 31 fokos beállításnál.....
Mindegy irtam már a tulajnak aki csinálta az embereivel mert 5 év gari remélem hétfőn tudok is vele beszélni, mert azért ez nem volt olcsó mulatság -
törölt tag
válasz
isti732712
üzenetére
Én úgy tapasztaltam, hogy nem reagálnak azonnal a klímák a hőfok jelentős elállítgatására. Valamiféle késleltetés lehet a vezérlésben.
Még valami, az olcsó klímáknál elég nagy a hiszterézis, a ki és bekapcs. közötti hőfokkülönbség. És még egy dolog, a mennyezet alatt 2-3 fokkal is melegebb lehet. Nálam a 25 fokra állított klímák kb.
23 fokot produkálnak 1,5 m magasságban. Ki kell tapasztalni, időt kell hagyni a gépnek. Ha van iFeel funkció, használd azzal, nálam így +- 0,3 fokon belül van a hőmérséklet. -
RudY
addikt
válasz
isti732712
üzenetére
Most nézem csak, hogy neked egy kábel van bekötve, azt hittem - idáig - hogy minden klíma 2 kábeles. Ez mitől függ(het) egyébként?

-
megane76
csendes tag
Sziasztok, Xtreme Save 0 fok alatt automatikusan üzemelteti a csepptálca fűtést, vagy csak ha megy a gép?
-
isti732712
aktív tag
válasz
üzenetére
Tapasztalat,megfordítva,levittem a hőfokot hogy kapcsoljon be hűtésre vártam 5 percet klima bekapcsolva maradt utánna elkezdtem feljebb vinni 31 fokig,vártam szintén nem kapcsolt le csak hűtött......
Most hagytam így megfordítva,nyomtam egy 27 fokos értéket aminél ne kapcsoljon be mert hűvösebb van a szobában,amikor még hűtött,aztán off és on utánna már nem kapcsolt be,most kérdés holnap bekapcsol e ha 27 fok fölé megy a hő meg ha eléri a 27 et le áll e. Mindenesetre írtam a tulajnak aki beszerelte és hétfőn hívom mert ez így nem az aminek látszik még ha inverter ide vagy oda,arról nem is beszélve,mutatom!
-
isti732712
aktív tag
válasz
üzenetére
Király vagy!!
Megfordítottam a dugajt na szóval érted 25 fok van a lakásban és nem kapcsolt be a hűtés egy újraindítás után,nem megy kint a venti nem nyomja a hideget a kompi,remélem nem ideglenes hülyesége,tesztelem majd és kíváncsian várom a fejleményeket,ettől még lehet termosztát hiba..... ja a benti hőfokom 27 fokra van beállítva
-
törölt tag
válasz
isti732712
üzenetére
Nálam az egyik gép kültéri egységében fordítva volt bekötve a fázis és a nulla vezető, akkor csinált ilyet. Ha konnektoros, akkor megpróbálhatod a dugvillát fordítva bedugni...
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Juli 28 án dél körül szereltek be nálam egy polar klímát inverteres,az a jelenség ütötte fel a fejét,hogy ha bent pl beállítom 27 fokra a hőmérsékletet, akkor ő ha kell lehűti a lakást akár 20 fokra is,és a külső egység állandóan megy kissebb nagyobb venti fordulattal. a belső akár távirányítót vagy wifi alkalmazást használva hiába állítom a klimát max 31 fokra az akkor sem "áll" le tudom az inverteres klimák szabályozzák tehát eleve nem áll le nem így értem hanem folyamatosan hűt tovább még akkor is ha már a lakásban 22 fok van.
Mi lehet a gond? Természetesen hétfőn hívom a szerelőt,de gondoltam hátha van tippetek mi okozhatja ezt,pl termosztát vadi újjonan beszart?
Köszönöm!!! -
törölt tag
Köszönöm a hozzászólásodat, azt hiszem sokunknak hasznos
információkat tartalmaz.Sajnos nálunk már májusban felszerelték az új gépeket, ezekkel próbálunk együtt élni. Valóban nem tájékozódtam előzetesen, a
mesterre hallgattam. Ezt a fórumot is csak akkor kerestem meg,
amikor kiderült, hogy a kínai marketing szöveg az nem teljesen
úgy és nem mindig igaz.
Ezen a dél-baranyai területen ahol lakom szinte nincs is senkinek felszerelve japán klíma, GREE, AUX meg Rcool van. DAIKIN csak a
Lidl áruház falán látható.
-
törölt tag
válasz
DithenS
üzenetére
1, Nem tudom mekkora helységet fűt ki a 2 kW, talán nincs is a világon ilyen kicsi helység.
2, Az a japán gép 369 ezer, az nem 470.
3, A 2 kW és a 3 kW az 150%, tehát simán megfagyhatsz a 2 kW-osnál, amikor a 3 kW-osnál alsónadrágban lehetsz.
+1: Ha valami olcsóbb, az még nem jelenti azt, hogy hazugságokat lehet állítani róla. A fűtésre való gépeknek nem -7 fok a bivalens pontja. -
DithenS
senior tag
válasz
üzenetére
Azért gratulálok ehhez is. Egy 470.000Ft-os japán gépet hasonlítasz egy 230.000Ft-os kínai géphez…Szerinted a 0,20as plusz COP érték a japán javára úgy villanyba mikor hozza vissza a felárat, ha jól számolgatok, 20 év múlva… igen, a japán -10 fokban 1kw-al több hőenergiát ad le, de azért egy helységet is kifűtesz 2kw-al, ha folyamatosan megy. Radiátor se nagyobb a szobában…
-
RudY
addikt
válasz
üzenetére
Ha a beszerelés környékén szűkös a szerelők kínálata, akkor valóban nem egyszerű, mert ilyen esetben tényleg előfordulhat a "kell", de azért ha lehet, inkább válogasd meg őket (is), ne utólag legyen csalódás. Ez éppúgy érvényes a klímára is, ha körvonalazódtak az igényeid és be van lőve a rászánt keret, akkor ne add lejjebb és ragaszkodj ahhoz, amit te szeretnél, mert te mondod ki, hogy márpedig ez kell!
Rengeteg infót találni, bogarászni kell ugyan hozzá, de megéri. A webshopos infók sokszor hiányosak (sőt tévesek is lehetnek), az "átlag" felhasználókat viszont nem igazán érdeklik az olyan apró műszaki részletek, amik később esetleg csalódást is okozhatnak.
Egyáltalán nem mondható, hogy rosszak a kínai klímák, mert alapból ez nem igaz. Hűt is fűt is, elvileg és papíron nem fogyaszt sokat, alkatrész is van többnyire, nagyon sokan használják elégedetten. Van akit a 28 dB sem zavar csendes módban, van akinek a 20 dB is már sok, ahogy a minimális ventilátor fokozatok közötti eltérés zavaró hatása is.
Itt a fórumbeli tapasztalatokból is jól kivehető, hogy azért a japánok javára írható (inkább a belépő kategória fölött) pl. a jobb anyagminőség (nem recseg, kattog, pattog a műanyag), a komfortosság, a hőtartás, a leszabályozás megoldása vagy akár a szinte észrevehetetlen kültéri leolvasztásának végrehajtása.Az se zavarjon meg, hogy a japánok többnyire nem alkalmaznak csepptálca fűtést, mert más megoldást alkalmaznak, pl.
A kültéri egység egyedülálló, felfüggesztett tekercsének köszönhetően a leolvasztási ciklus javult, ami alacsonyabb üzemeltetési költségeket és a jéglerakódások megszűnését eredményezi.Messze nem arról van, hogy "csakajapánajó", mert ez sem igaz! A felső kategóriás kínaik bizony megszorongatják a japán alsót, ugyanakkor az is tény, hogy ha igazán komfortos, csöndes, ugyanakkor alacsony fogyasztású és magas leadott teljesítményű kívánatos, akkor azért érdemesebb bogarászni és zsebbe nyúlni, mint utólag bánkódni.

Anno én is heteket töltöttem a válogatással, de itt van pl. Kolondrum fórumtárs, aki bizony a legapróbb részletekig kielemezte a lehetőségeket, ha jól rémlik már február óta...úgyhogy izgulunk az elkövetkezendő fűtési tesztjeihez.

-
PROTRON
addikt
válasz
üzenetére
Van egy honlap: eurovent-certification.com
Ide elég sok hiteles jegyzőkönyvet feltöltenek. Az hogy ide nincs feltöltve, nem jelenti azt hogy automatikusan hazudik az adott termékről a gyártó, de tény hogy amelyiknek nincs félni valója, akiben van kurázsi, az feltölti ide.
Viszont van hogy macerás rákeresni, mert egyes típusoknál a típusszámot nem úgy értelmezi a keresője, mint ahogyan Te megtalálod az árlistában.Amúgy elvileg az itteni adatokhoz kapcsolódó "mérnöki háttérszámítást" kérnie kéne az EON-nak ha "H" tarifát akarsz bekapcsoltatni, de általában megelégszenek az innen letölthető adatlappal is.
-
törölt tag
-
Z_A_P
addikt
válasz
J.J. András
üzenetére
Az a klíma a tetőre folyat naponta 25L vizet fűtési időszakban? Mondjuk ha jó a vizszigeteles, talán nem okoz kárt, de nekem nem tetszene.
-
válasz
tvamos
üzenetére
Onnan is tudni, hogy ha egy település helyi szerelőjéről van szó, akkor a helyi fb csoport sokat elárul. Nálunk pl így volt.
iwd! Mivel én mindenbe és mindenkibe kételkedem, amit látok azt osztom 2-vel. Velem szembe a Gree jött. A szerelőm is ezzel jött. Comfort X és társai. Amber stb. Aztán lett Mitsu. És nem tudom kinek mi a hangos, de ez maxon sem olyam hangos, mint a légtisztító fél fokozaton. Átlag napon 0.5 - 0.7Kwh-val elvan a ház 23.5 fokon, (durva melegben 2-4Kwh és jövünk megyünk). Minden várakozást felülmúlt. Bár a tél lesz az érdekes. Igazából nekem akkor derül ki, h mi lett annak az eredménye, h mentem a fejem után. A szerelő csak feltette. Mondta is, h valószínűleg az évben az egyetlen mitsu amit szerel. Semmiből nem szeretem a tömeg terméket. Telefon is OnePlus.
csakazértsem. -
J.J. András
őstag
már 5÷6 éve leírtam, csak az szűklátókörű adminok törölték, mert nem tetszett nekik (meg bannoltak is miatta, pedig csak akkor is jogszabályt idéztem), hogy felvilágosítottam a fórum fősodrát képező "klímaszerelő" és "klímaszakértő" szakikat...
minden le volt és van szabályozva (amúgy az elmúlt években enyhítették a kötelmek szigorát jó pár önkormányzatnál) az épületgépészeti berendezések telepítésével kapcsolatban már vagy 20÷25 éve ..... utána lehet nézni - NETjogtár vagy njt.hu
(Nagy problémának látom alapvetően a rossz információ továbbadását, szabadjára engedését. Az itteni fórumtársak és adminok szűklátókörű hozzáállása miatt is mennek ezek a falsch iránymutatások, amit siralmas és borzasztó olvasni, úgy generálódik és generálódott az itteni rossz megoldásokból, "szakmai" javaslatokból egy balkáni állapot ... úgy hogy a büntetésen nem kell csodálkozni, be kellene tartani a jogszabályt.... évtizedek voltak rá)1. az hogy az energiafelhasználás és a veszélyes légkört károsító töltőgázok miatt regisztrálni kell, az külön kormányrendelet . Kell egy szakképzett, regisztrált szerelő, aztán a klímát is regisztrálod. Pipa
- megugorva egyszerűen.2. nem építési engedély köteles, mert ez max. gépészeti építmény, tehát nem épület. Klasszikus építési engedélye nincs. Megugorva ez is, pipa!
DE! ami fontosabb, és az - még egyszer - nagyon-nagyon rég szabályozva van idehaza, csak a legtöbben itt a fórumon is leszarják:
3. OTÉK, ami egy kormányrendelet, tehát magasabb szintű mint egy helyi önkorm. rendelet / 253/1997 (XII.20.)
92§ (2) bekezdés:
A homlokzaton – e rendelkezés hatálybalépését megelőzően használatba vett, meglévő építményen – mesterséges szellőzéshez kivezetést létesíteni, továbbá helyiségszellőztető vagy klimatizáló berendezést elhelyezni az épület külső megjelenésével összhangban, takartan, illetve építészeti eszközökkel megoldva akkor lehet, ha a tervezett megoldás és a működés hatása
a) az épület állékonyságát nem veszélyezteti, a homlokzatot nem károsítja,
b) az épített környezet értékeinek védelmére vonatkozó (településkép, építészeti érték vagy műemlékvédelmi, továbbá táj- és természetvédelmi) érdeket nem sért
c) a kivezetés a környezetet bűz-, mérgező-, zaj-, rezgés- vagy más káros hatással nem szennyezi, az építmény rendeltetés szerinti használatát nem zavarja, ártalmas mértékű páralecsapódást nem okoz.(társasházakban elfelejtik, hogy a rendeltetés szerű használat, hogy a szomszéd kinyithatja az ablakát szellőztetni, és a te klímád nem fújja bele a pofájába a forró levegőt, vagy nem nyekereg mint egy fűkasza a kültérid a szomszéd fülébe bele)
4. aztán ott a helyi önkorm. HÉSZ-e, az helyi rendelet (legtöbb esetben tiltja, vagy jól szabályozza, csak senki nem olvassa), a saját településed honlapján fent van mindig, de az njt.hu-n tutti eléred
5. a társasház saját SZMSZ-e is szabályozza okosan legtöbb helyen (olvasd el)
Ezek azért vannak, hogy az utcáink ne egy balkáni, rendezetlen, csúf hatást adjanak vissza, szép rendezett épített környezetben szeretne mindenki élni.Rossz és tilos megoldás: ablak alá, homlokzatra kitenni úgy önmagában, és az utcára sem vezethető a kondenzvíz, mint szürkevíz
Jó megoldás: lapostetőre feltenni, erkélyre nem látható módon (tehát az erkélylemezre állítva), vagy gépészeti udvarokba, légaknákba, de nem lichthofokba!, vagy erre a célra kialakított takart terekbe
https://komfortklima.hu/wp-content/uploads/2019/06/cimg18552.jpg -
walter70
tag
válasz
sepsi0
üzenetére
Nekünk két Pana van és egy Daikin, így nincs összehasonlítási alapom . Ő ragaszkodik ehhez a céghez,azok meg nem foglalkoznak mással,csak amit írtam.
Próbáltam itt a fórumon utánanézni , de igazából mindegyik elég vegyes értékeléseket kapott, talán még az Aux jött ki a legjobban. -
sepsi0
őstag
válasz
walter70
üzenetére
Értelek...
Szomszédomnak is a gyerekkori barátja rakta fel 450-ért az első, majd 480-ért a második Xtreme Save-et
, ahogy írtam gyerekkori barátiáron... Nekem 500at mondott, de csak azért, mert szomszédok vagyunk, meg is magyarázta az árat, világpiac.... 
De a szomszéd is megmagyarázta, miért jobb a Xtreme Save 480ért,mint az Easy 380-ért.
Én is kaptam tavaly baráti áras ajánlatot, ami csaknekem csakmost.Én midea-as vagyok jelenleg, gondolom a Gree is kipróbált gép, mint itt írják hűtésre biztos mindegy. Aux-ot én még nem láttam, de nem vagyok klímás.
Viszont láttam 15 év alatt pár klímát a cégnél pl szerver szoba hűtésre. Ami sokáig bírta, de szerintem mind hangos, Lg, Panasonic, Daikin. Pl az irodámban valami régebbi plafon Daikin van. Állítólag javítva volt már, kb 20 éves de hűt mint állat, igaz cserébe hangos is...
Szerintem ismertebb márkát vagy bevált készüléket válasszatok, klímás telepítő cég úgy is rátesz a klíma árára... -
sepsi0
őstag
válasz
walter70
üzenetére
Szia!
Én most rendeltem meg a 2. klímát pár napja. Midea All Easy Pro 3,5kw. Tavaly 288k volt most 228k és 80-100k között lesz a szerelés. Most elgondolkodtam az Oasison, de mivel az Easy-vel elégedett vagyok, ugyan az a kültérijük, nem igazán látom értelmét...
A szomszédom drágábban Extreme Save-t (nem pro) szereltetett fel barátiáron
... Van különbség az Easy javára, pl jóval csendesebb az Easy kültérije. Nekem télen 440kw-ot evett azt hiszem januárban ez volt a max, de a felső szintet csak ez fűtötte majdnem (elvileg 44m2). Hűtés is jó.A lényeg, elvileg max 330ból megúszom... Szóval nem túl jó ajánlatot kapott...
-
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos
üzenetére
Most nezem csak, hogy osszekevertem a CH-S09FTXLA-NG es a CH-S09FTXLA2-NG tipusokat, es a specifikaciok kozott meglehetosen nagy a kulonbseg. Hu, de bonyolult! Es persze nekem a CH-S09FTXLA-NG kell, amit viszont a cooperklima.hu oldalon nem talalok, viszont a Hello Klima meg ezt arulja, es a cooperandhunter.com oldalon fenn is van a specifikacio.
(#70013) iwd válasza tvamos (#70012) üzenetére
En ugy latom, hogy a C&H-nal alacsonyabb zajt adnak meg a belterinel, mint a Gree. De nezegetem meg. -
törölt tag
válasz
tvamos
üzenetére
Össze kell hasonlítani műszaki adatokat, akkor el tudod dönteni
melyik verzióról van szó...Nem kell túlgondolni, ha aludni is szeretnétek fűtő klíma mellett, akkor a leghalkabbat kell választani.
Sajnos, általában a fűtési zajszintre vonatkozó adatok nincsenek valamiért publikálva...

-
-
tvamos
nagyúr
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Klímát szeretnék szereltetni, társasházban lakom, földszinten, B épület. Tudom, hogy a szomszédok 2/3-os beleegyezése szükséges, de nekem csak kettő szomszédom van. 1 Melettem, 1 felettem. Illetve balra tőlem is "szomszéd" van, de az már az "A" lépcsőház(ugyan az az épület tulajdonképpen). Nem találtam erre vonatkozóan semmit, hogy akkor most nekem kinek az aláírása kell, hogy tudjak szereltetni? A felettünk lakókkal elég rossz a viszonyunk, valószínűleg kib*szásból nem írnák alá...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
A Mideat megjegyeztem, amiota megvette a Kuka GMBH-t, meg munkahelyrol is ismerem a ceget. Nem csipazom oket amugy.
Ezt a C&H-t meg a google mutatta, ugy kerestem, hogy klima futesre. Vagy valami hasonlo. Es erre irta, hogy -25 foknal is tud huteni.
Amugy gozom sincs. Nekunk otthon egy 18 eves Fisher van, az cekasszal fut, ha jol emlekszem. Nem hasznaljuk erre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az abszolút rendben van. Úgy került fel az új Mitsu, ahogy a nagy könyvben meg van írva, egyedül a táp miatt nem akartak falat bontani és kicsit aggódtam, hogy esetleg gondot okozhat.