- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- A karcsúság ára
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
janeszgol #61 üzenetére
Én mondjuk akkor se gondolnám, hogy hamar tiltva lenne, amíg rendelkezésre állásra jobb a hálózat és vannak használatban ilyen készülékek.
A biztonságosság nem biztos, hogy annyira számít, ha vészhelyzetről van szó. Esetleg annyit tudok elképzelni, hogy a modern telefonok majd feldobnak egy popup-ot hogy biztos? nem secure.
-
kenwood
veterán
válasz
Hieronymus #34 üzenetére
"Az általános trend, a 2G tiltása irányba halad." Biztos, hogy nem.
Elobb fogjak az 5g-t lekapcsolni, mont a 2g-t. -
Sofian
őstag
Tudom hogy falra hányt borsó, de 4 évig használtam probléma nélkül exynos 990-et.
Csak hogy ne mindig a nyígás menjen.... -
Arvist
tag
Én úgy gondolom, hogy a Telekom valóban le akarja terelni a beszélgetést a 2G-ről (ahogy a fórumtárs írta), a Samsung meg partner volt ebben, és a telekom SIM-et észlelve egyszerűen letiltja ezt az opciót a beállításokban.
Más szolgáltatók egyelőre nem teszik meg ezt, így pl. az én esetemben a voda kártya behelyezésével azonnal vissza is állt a beállítás lehetősége. Ami érdekesség, hogy ha kiveszem a voda kártyát, utána is megmarad a funkció telekom hálózat alatt is.
Hogy ezt szoftveresen hogy csinálják, az rejtély számomra, mert gondolom nincs csak magyar piacra gyártott telefon (vagy igen?).
Mindenesetre minden főverzió frissítésnél ez megy.
-
Arvist
tag
Igen, igaz, de ugyanazzal a telekom SIM-el más gyártó telefonján miért nincs ugyanaz a probléma ? Ilyen szempontból mondtam, hogy a Samsungnál van.
Valószínűnek tartom, hogy a Samsung telefonjai a telekom sim-et felismerve módosítanak beállításokat.
Nekem most eltűnt ismét a "csak 2G" telekom sim-nél, beletettem második slotba egy voda kártyát, és láss csodát, újra van.
-
Arvist
tag
válasz
Hieronymus #34 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy ezek a hibák egyszerre jelentkeznek Nálam, csak azt akartam érzékeltetni, hogy van bőven változás ami nem épp pozitív, és egyelőre inkább hibának tűnnek mint funkciónak.
A "csak 2G" opció nekem létkérdés, a lakóhelyemen konkrétan nulla a 4G, tehát vagy telefonálok, vagy nem. Megelőzve a kérdést, a vowifi sem megoldás, mert ugyanitt egy hulladék rezes telekom net van csak. Megyeszékhely egyébként.
Ha viszont 4G-s területen vagy, akkor a VoLTE kijelzés hiánya megint egy visszalépés.
Az, hogy nincs "csak 2G" funkció, az Samsung probléma (bár ezt a Telekom kérte tőle), más márkákon nem találkoztam ilyen jellegű korlátozással.
Megértek dolgokat, legalábbis kénytelen vagyok, de sok dolog azért dühít.
Az érvelésed teljesen érthető, van alapja, és az utolsó mondatoddal feltétel nélkül egyet is értek. Attól szép az élet, hogy nem vagyunk egyformák 😁.
-
csak 2G" funkció eltűnése Telekom SIM esetén, VoLTE jelzés eltűnése állapotsávban,
Ezek nem feltétlenül a gyártó problémái.
Az általános trend, a 2G tiltása irányba halad. Kamu 2G tornyokkal lehallgathatóak a beszélgetések. Illetve modern technikákkal manipulálhatóak. A 2G használatát ma már tiltani lehet.
A VoLTE megjelenítése értelmetlen a 2G tiltása után. Egyrészt a VoLTE 4G, 4G+ és 5G kapcsolatra is érvényes. Másrészt a VoWIFI funkció esetén külön jelzés kellene. A híváslistában ott kell lennie a HD jelnek, ha VoLTE kapcsolat volt használatban. A 2G hangminősége jelentősen rosszabb. Ha WIFI volt a beszélgetés útvonala, akkor az is megjelenik a híváslistában.
Abban igazad van, hogy a változások iránya nem fedi le minden felhasználó igényét. -
A céges a55-t iPhone féle húzogatós felülettel használom amit official be lehet állítani így tök jó használni egy iphone mellett.
-
sfefe
addikt
Így igaz... Szinte a legfontosabb dolgokat teszik ki ilyen szar programokba..
Szerettem a samut de lehet legközelebbi telóm nem az lesz ... Eszement amit művelnek mostanában a One UI-val..
De legalább a lehetőséget hagynák a programba, hogy aki akarja használja a megszokott felületet...nem is értem amúgy sem minek ilyen sűrűn újat kiadni meg változtatni...
Mondjuk ez igaz a droidra is -
Arvist
tag
Mármint Neked megmaradt az ébresztő ikon ? Arra mindenki panaszkodik. Nálunk a 22 és 24-es telefonon is eltűnt.
Persze, mindenki más funkciókat használ, és neki lehet, hogy az a fontos, ami Neked fel sem tűnt, és fordítva.
Mindenesetre lehetett volna jobb ez a frissítés, főleg onnan nézve a dolgot, hogy a konkurens telefonok már rég megkapták az új verziót, amikor a Samsung még csak bétázott.
Ez a MediaTek-es hír viszont elég érdekes, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle. A 9400 jobbnak tűnik mint a 2400e.
-
Arvist
tag
Pl. állapotsávban Neked megmaradt az ébresztés ikon ? Aztán "csak 2G" funkció eltűnése Telekom SIM esetén, VoLTE jelzés eltűnése állapotsávban, stb. Elég sok ilyen van, nem mind érint mindenkit, de valamelyikből szinte mindenkinek jutott.
Ezek vagy csak hibák, vagy így akarták tudatosan, mindenesetre sok furcsa apróság van, ami nem biztos, hogy logikus döntés volt (ha ez volt a szándék).
De lehet, hogy ezek tényleg csak pár embert zavarnak. Hozzá lehet szokni biztosan.
-
-
Arvist
tag
Ezért mondom, hogy szubjektív. Én is beállítottam magamnak, ahogy éreztem, hogy jó nekem, és tudok is élni vele, de ha kellene egy resetet nyomni, biztos, hogy nem állnék neki újra belakni.
Attól viszont agyvérzést tudok kapni, hogy frissítéseknél eltűnnek funkciók, törlődnek beállítások, rutinok, stb.
Ezektől függetlenül nem rossz rendszer 😁. Szóval vegyesek az érzelmeim.
-
-
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #21 üzenetére
Nekem a legjobb.
-
-
Arvist
tag
válasz
janeszgol #19 üzenetére
Tökéletes leírása annak, hol tart a Samsung.
Agyonparaméterezett oprendszer, és rengeteg felesleges beállítás, aminek én nem látom értelmét.
AI ? Röhögnöm kell. Semmire sem jó gyerekjátékok. Alapvetően az AI alapú fordításban reménykedtem, de hát az alap magyar is eltűnt belőle, nemhogy fejlődött volna...
Ott a fiókomban egy bontatlan Nothing telefon, az lesz a vége, hogy ki lesz bontva, ideje megnézni egy lecsupaszított rendszert.
Mielőtt valaki nekem rontana, ez a saját véleményem, biztosan van, aki másként gondolja.
Az Exynos-sal viszont nem volt bajom soha, nem laggolt, vagy melegedett soha, térerő ugyanaz mint a snapis S24 Ultránkban.
-
janeszgol
félisten
Nézd meg a One UI 6-ot (pl magyarra fordítás teljes eltűnése és azóta sem pótlása). Aztán a 7-et. Pl az S22 topikban is beszéltek fontosabb dolgokról. A Samsung meg letojja, nem érdeklik a visszajelzések. Gondolom mindenki ájfónt használ már ott is. Mert ugye az dívik, az a trendi céges környezetben.
A kedvencem meg, hogy sok mindent kiszerveznek a Good Lockba, ami elmondásuk szerint egy third party app. Sokszor késésben is van. Még a One UI 7-es GL ki sem jött. Gondolom nem tudták, hogy lesz ilyen. Vicc az egész Samsung. A gyári beállítás tele van baromsággal, az apróbb dolgokat meg kiszervezik third party appba.
Örülnék annak, ha a Bixby nevű hülyeséget, meg az AI-os baromságait tennék ki a GL-be, és akinek kellenek, azok majd telepítik. -
janeszgol
félisten
De csak a hazájában és a nágy ámerikában mellőzi. Nekünk idetolja. Hülye dél-koreai Samsung mérnökök, akik az S20 idején talán bizonygatták, hogy mennyire jó SoC az Exynos, és sajnálják, hogy náluk nem az van. Azóta sincs náluk.
Az én szememben pont emiatt a Samsung mérnökeit pont olyan ostoba buta barmoknak tartom, mint a Microsoft lumiás szekcióját. Azok sem Lumia telefont használtak. Az elején még talán, de 2014 tájékán már egyik sem. Ez pont látszott, hogy a kérdésekre sosem válaszoltak korrekten, néha az az érzésem volt, hogy nem is ismerik a problémát, mivel nem használják a rendszert, így tapasztalatuk sincs vele. Csak fejlesztik.
-
-
Jó választás, snapi után a legjobb, bár nincs is több versenyző.
-
janeszgol
félisten
válasz
fornettisuti #9 üzenetére
Igen es teljesitmenyben picit alul maradt. De volt jo oldala is. Pl 2021-es Exy2100-nal mar van hardveres av1 decode, mig SD-nel csak a Gen2-tol (2022 vege/2023).
-
Ricardo
titán
A MediaTek rengeteget fejlődött az utóbbi időben.
Kíváncsi vagyok , végül mivel kerül piacra az új FE széria. -
fornettisuti
veterán
Nagyon nehezen akarják elengedni az Exynos kezét.
Anno a sok panasz (teljesítmény-hőtermelés) után ígérték, hogy nem lesz a csúcs kategória ezzel szerelve, aztán az EU verziókba mégis belerakták a non EU verziók pedig Snapdragont kaptak évekig. -
joey04
titán
Jó választás.
-
sohajda90
aktív tag
Mondjuk akkor errefelé simán jobb vétel lenne, mint a sima 25 meg 25+...
-
Szena67
aktív tag
Mondjuk telefon és UI eddig sem ment nekik, most már processzor sem.
-
novinyul
veterán
Ezt díjaznám
100* inkább mint az Exynos.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Állítólag a Samsung fontolgatja a Dimensity 9400 használatát az Exynos 2400e helyett.
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest