Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
válasz
szimcsi
üzenetére
Nálunk 3 szoba, 3 klíma van 100 nm-en.
A tesómnak olyan szerencsés elrendezésű a lakása (70 nm), hogy van egy nagyobb előszoba, ami készélesedik konyha + étkezővé, és 2 szoba is innen nyílik. Így neki elég 1 klíma, és a nagyobb zaj + szél se akkora gond, mert az az előszobában történik.
-
válasz
szimcsi
üzenetére
PL: Sharp KCA40EUB (nekem ebből van 2.db-om)
De itt még jobban igaz a mondás: ahogyan klímát is minden szobába ajánlott tenni ha az nem 1 légtér a többivel.
Szóval ahány szoba annyi készülék kell a hatékony működéshez!(nálam 3 szoba 3 készülék, igaz az egyikben nem ilyen gép van hanem egy olcsóbb más gyártmány, de meg is bántam a másik 2db Sharp után)Feleslegesen nem mennek 50-60dBA zajszinten amúgy is a max értéke 46dBA, automata módban mindég a legalacsonyabb, leg csendesebb módban járnak ami 16dBA
jelent.
Csak akkor emelik fel a fordulat számukat ha arra szükség van, egyébként teljesen némán járnak, én elég érzékeny vagyok a hangokra de simán tudok mellette aludni nem zavaró 1átalán, valós adat az a 16dBA(és már 4.ik éve járnak és ugyan olyan csendesek, semmivel nem lettek hangosabbak pedig mennek 24/7.be állandóan)
és ami még nagyon meglepett mikor az első ilyen gépet vettem hogy tényleg mindössze 4W ot eszik amikor alapjáraton pöfög! -
szimcsi
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Igen az jó dolog nagyon!
Ajánlott típus?
Tagoltabb 65 négyzetméteres (3 szobás) lakásban jól működhet 1 db erre a négyzetméterre alkalmas készülék?
Nem túl hangosak ezek? (50-60db-ket látok.)
Köszi! -
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nézegettem és Daikint választom minden bizonnyal.
19 dB(A) zajszintje (alvó mód elvileg) tökéletes választás.Annó raktam össze egy bika pc gépet amelybe vízhűtés volt és sok venti...(Német termékek, már rég nem kapható) és 19 dB(A) volt a max. zajszint.
-
H-Mano
tag
Van tippetek, mi a különbség a Panasonic TZ35WKE és ZKE között?Miért drágább a WKE?
A WKE kültéri 31kg, 0,77kg gázzal és 3,9kW cooling capacity max, és kb. +50ezer HUF
A ZKE kültéri 29kg, 0,67kg gáz és 4,0 kW cooling capacity max , de minden egyéb paraméterben egyformák.
(A WKE drágább/nehezebb kültérijével semmivel sem tud többet ?) -
nggabi
félisten
napasztmek auto-ra kell tenni a lapát állást és a pana is felhúzza ha nem fűt
miket tudnak a kis japók
-
Shaqual
újonc
válasz
ecaddsell
üzenetére
Igen, láttam ilyen megoldást is máshol. Talán a cső fűtése miatt ez kicsit bonyolultabb lehetne, mint átrakni magát a klímát.
Köszönöm mindenki másnak is a válaszokat. Az én klímám került fel előbb, így ő nem hivatkozhat, hogy nekem kéne átrakni. Erről neki kellett volna gondoskodnia a felszerelés előtt. SzMSz szerint szabályosan van fent az én klímám, ebben az állt, hogy a két oldalsó szomszédtól kellett írásos jóváhagyást kérnem. Az övé nem tudom, hogy jogosan lett-e felrakva, engem nem kérdezett meg, de ugye én alatta lévő szomszéd vagyok.
Azóta újra felszólítottam telefonon is még egyszer. Próbált mindenféle megoldást felhozni (rakjak tetőt fölé és társai), de amikor nem jutott már dűlőre - ugyan ingerülten - de megígérte, hogy gondoskodik az átrakásáról. Szerintem csak le akart rázni. Ha nem intézkedik, akkor belengetem a birtokvédelmet.
-
Arnee01
csendes tag
válasz
isti732712
üzenetére
Akkor ez így okos megoldás végülis
-
isti732712
aktív tag
-
Arnee01
csendes tag
válasz
isti732712
üzenetére
Köszi, így logikus.
Csak annyi megjegyzés, hogy fűtés végeztével leáll a mókuskerék is, tehát nem fúj semmi, sehova. Lapátot ennek ellenére felemeli, majd ha ismét beindul fűtés (+mókuskerék), akkor lebillenti.
Vaaaaagy, fűtésnek vége, de mókuskerék még megy x ideig, aztán kis idő múlva azt is leállítja?
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezért írtam 30 milliót. Ezek szerint semmi értelme, hiszen 10 millióért is vehetne.
-
isti732712
aktív tag
Annyian szóltatok hozzá,hogy most tömeges választ adok
Tálcafűtés,nem kikapcsolható,sem sdu sem sdo klímánál, ha mindenképp ki akarod kapcsolni akkor széttkapod a kültérit,és kihúzod a panelből,de erőssen nem ajánlott, valóban csak saját felelőségre,mert aztán ha törik a lapát stb...
Ki vesz 700 ezerért gépet? Akinek van rá pénze, ha lenne én is vennék,de ettől mág általánosságba nem tartozom a hülye kategóriába.
A tálca fűtés ha jól tudom akkor +5 fok alatt kapcsol be, ha nem jól tudom valaki majd kijavít.
Az inteligens leolvasztás azt jelenti, hogy nem kapcsolgat és forgatja az irányt feleslegesen, hanem csak akkor olvaszt,mikor jeges a kinti hőcserélőd, ennek bekapcsolásáról egy érzékelő gondoskodik, ezért inteligens,nyilván ez energetikai szempontból ilyen.
Vertikális lapátmozgás: fűtés végezetével felemeli a lapátot,hogy lehetőleg, ne lefele fújja a fűtetlen levegőt hanem előre, ennek komfort miatt is,és amiatt is van jelentősége,mivel előtte fűtött, a meleg levegő felfele száll, így ha maradna a lapát lent, nagyon hamar a felső rétegben ragadna a meleg levegő "felpréseled" és akkor fent rohadt meleg van,lent hideg r-go nem kapcsol be csak azután miután kihül a felső réteg is!
Hiába állítod fixre a lapátot, ez fűtésben az sdu nál automatikus.
Röviden ennyi.
-
arcitec
addikt
Légtisztítóból nem kérdés, csak is a DAIKIN semmi más!
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen az jó dolog nagyon!
De abból KIZÁRÓLAG CSAK JAPÁNT! és ez most komoly, nem azért mert klímából olyat érdemes!
Szóval DAIKIN vagy SHARP, a többi kb felesleges pénzkidobás!
Nekem van 2db Sharp.om nagyon jó gépek, és ami nagyon fontos ugye ezek mennek az év összes napján 0-24.be szóval éjjel nappal fogod hallani a zakatolást
-
pjen
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Azért, ha nagyon szúrja a szemed saját felelőségre egy csipő fogóval fél perc alatt mmegoldható.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szerinted. Van, aki megveszi, mert megteheti. Attól, hogy valaki ebben-abban szereti a drágább/minőségibb dolgokat, még nem kellene lehülyézni. Egyszerűen más az értékrendje és a pénztárca vastagsága.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ki vesz 30 milliós autót?
-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ki vesz 750 vagy 900 ezerért gépet egy szoba hűtés/fűtésre?
Akkor az se normális szerintem!🤭😆Én most gondolkozom légtisztító gép vételén...
Philips 4000iAz sem hülyeség!☝️🤔
-
-
nggabi
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
és ha késleltetné és csak indulás előtt kapcsolna be pár perccel?
hígabb olaj gondolom drágább 
-
válasz
baloghgabor
üzenetére
Annak mennie is kell, mivel van kompresszor fűtés is benne, aminek pont az a célja ha nem megy a kültéri ne dermedjen meg benne az olaj!
-
Arnee01
csendes tag
válasz
baloghgabor
üzenetére
Na pont ez a "feature" idegesít engem is...
-
-
nggabi
félisten
válasz
baloghgabor
üzenetére
én attól őrülök meg h a hideg levegőt keringteti és nem csuk fel
valamit valamiért.megvan az a hang amikor gerjed a mikrofon nagyon éles sípolással? na a pana beltérije olyan hangot ad ki kb 1 másodpercig a 3 perces fűtési ciklusok után. és nem a mókuskerék csapágya, a gáz adja... találkozott már ilyennel valaki?
-
seolwon
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Kérdezni csak szabad.
Polar klímás pályázat miatt nézegetem ezeket, nem csak "japánozni" akartam egyet.
Egyébként, ha leáll a klíma, akkor általában nagyobb teljesítménnyel indul újra, ami nagyobb zajjal jár. Jobb, ha nem kapcsolgat.
Ezekben van tálca fűtés? Ki lehet valahogy kapcsolni, ha van (saját felelősségre)?
Esetleg, azt valaki tudja hogy a leolvasztás mitől intelligens ennél a típusnál?
-
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Arnee01
üzenetére
Mert az ökör tervező szerint így jó neked. Pont. Én ilyen időben megőrülök tőle, hogy tol egy kis meleget, majd leáll, a lapátot elkezdi forgatni, vagy egy percig, felcsukja, majd mire leáll, kis szünet és úgy érzi, hogy megint fűteni kellene, elkezdeni tekergetni, megint egy jó ideig, közben nyekereg, mint az ólajtó.
-
seolwon
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez Polar Optimum? Amikor fűt, mekkora a legkisebb fogyasztás? Le tud menni 200 watt alá?
-
Tegnap is este be kapcsoltam és éjféltől mostanáig nem sokat ment, de a 23 fok fixen megvolt. Kinti hőmérséklet 10 fok körül.
Szóval sokat jelent a teljes szigetelés!
Most néztem a testhőm és végre 37 fok alá ment, már teljesen jó: 36.4 fok. ✌️😁Éjjeli klíma fogyasztás:
-
Sisco2
tag
válasz
Arnee01
üzenetére
Mitsubishi is ezt csinálja amikor fűtés módban van.
Abszolut csak tipp de gondolom azért van így programozva hogy ne fújja ventilátorként az emberre a szoba hőmérsékletű nem fűtött levegőt mikor leállt a kompresszor.
Mert kellemetlen amikor amúgy is fázik az ember ( nem véletlen kapcsolta be a fűtést)Meleg levegő eloszlása a szobában pedig amit írtak is úgy optimális mikor jön belőle a meleg akkor viszont teljesen lefele fújjon. Gondolom ezért állítgatja fel le annak függvényében hogy megy a kompresszor vagy sem.
-
Arnee01
csendes tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Amikor leáll (nem kikapcs, hanem, amikor szünetel a fűtés, mert épp nincs rá szükség), akkor mindenképp vízszintbe teszi.
-
Arnee01
csendes tag
válasz
isti732712
üzenetére
Ez így logikus, hogy a fűtésnél lefele menjen, csak azt nem értettem, hogy amikor leáll a fűtéssel, akkor miért állítja vízszintbe a lapátot, akkor is, ha 'Bottom fix' -re van kapcsolva appban. Nem kikapcsoláskor (hiszen, akkor zárja), hanem kvázi standby módban.
-
Reggie0
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy most jegtelenitett, hanem azt, hogy akkor is igy csinal.
-
-
-
isti732712
aktív tag
válasz
Arnee01
üzenetére
Mert viszintesbe hűtessz, lefele pedig fűtessz!
Mivel a hideg levegő nehezebb mint a meleg, így a hideg lefele száll, a meleg pedig felfele,ahhoz hogy optimálisan lehessen működtetni, a klímát mivel ez levegő hűtés /fűtés szabályozni kell az irányát!
ha viszintesen fűtenél akkor az alsó levegőt meg sem keverné, hamaravv felszállna a meleg levegő, ebből adódóan hamarabb ki is kapcsolna a gép, te viszont lejjebb kb 1m 50 cm környékén még mindig fáznál kb 19 fokban, de fent a plafon környékén már lenne kb 26 fok.
remélem valahogy sikerült érhetően leírnom, de majd az erre szakosodott fórumtársak kijavítanak, vagy kiegészítenek
-
Arnee01
csendes tag
válasz
isti732712
üzenetére
Öööö, valóban vertikálisra gondoltam, sorry

Szóval fűtés módban, amikor áll a gép - feltételezem elérte a beállított hőfokot, nem csekkoltam, de érzésre teljesen jó -, akkor vízszintesben van a lapát, amikor megy, akkor pedig lefele. De ez miért normális? -
isti732712
aktív tag
-
Arnee01
csendes tag
Tapasztalt olyat bárki, hogy Polar Ultimate fűtés módban, beállítástól függetlenül, a horizontális lapátot x időközönként fel, majd újabb x idő múlva lefelé állítja? Ez feature, vagy bug?
-
-
windy
tag
A magánvállalkozó kis klímásokról nem tudok nyilatkozni, hogy miért és hogy vállalják vagy nem vállalják harmadik helyről beszerzett klímaberendezés telepítését. Nekünk cégnek a telepítésen szinte semmi haszon nem keletkezik, annyi semmiképp, hogy megérje a mai piaci árakon (60 ezer-90 ezer) telepíteni. Olyan magasak a bérköltségek és vonzatai, jármű, szerszám, anyag, marketing, stb., hogy ha csak telepítésből élnénk, akkor egy szezont sem húzná a cég. Egyszerűen szükséges a készüléken képződő kisker haszonkulcs, másképp nem lehet működtetni a vállalkozást. Ez az egyik oldal. A másik oldal pedig az, hogy ha feltelepítünk egy webáruházban vagy barkácsáruházban neadjisten Romániában vagy Szerbiában vásárolt berendezést, és annak működésével bármi gond van, akkor minket hív az ügyfél, hogy oldjuk meg. Akkor is, ha nem telepítési hiba áll fenn és akkor is ha az. Nincs igazából szabályozva, hogy ilyenkor kinek is kellene a hibafeltárást elvégezni. de az ügyfél ezt mindenképp a telepítőtől várja el. Már pedig akkor, amikor dúl a 40 fok, és meg kéne keresni a holtszezonra is a megélhetést, akkor netto bukta hibakeresésre kijárni, mert az alatt, amíg megtalál az ember egy rejtettebb hibát, pont fel tud szerelni máshol egy klímát, tehát még, ha ki is fizeti az ügyfél az idejét, akkor is bukó a dolog. Épp elég kimenni a saját magunk által eladott és telepített gépekhez (de azon legalább képződött haszon).
-
turho
addikt
Persze, csupán érzékeltetni akartam, hogy a szerelők zöme, ha te viszed az alkatrészt, belemegy a játékba, de akkor a munkadíjat nyomja meg. Így van ez az autószerelőkkel is pl. ugyanúgy, már aki belemegy, hogy "hozott anyagból" dolgozik.
Persze kivétel mindenhol lehet.... -
11hh
tag
válasz
f4lcon
üzenetére
Vannak klímások csak azt telepítik amit maga a klímás vásárolt, mert így nagyobb haszonnal tudja telepíteni. Nem hiszem az a gond, hogy a klíma románba vásárolt, hisz használt klímát is telepíteni tudniuk kell.
A munkavégzésre kell garanciát vállalni, és nem a készülékre. -
válasz
TeeJay
üzenetére
Hmm...ezt meg kell nézni nekem is, hogy Polar Optimum esetén az hol távozik...
Tegnap késő este is bekapcsoltam, mert lázam lett és a 22-23 fok nem volt elég, így a 24-25 fok lett a kívánt számomra.
Azt még nem is néztem hogy a csövön távozik a víz, vagy a kültéri alatt csöpög le (az erkélyen)
-
BBéci
legenda
válasz
f4lcon
üzenetére
Megfontolandó, hogy Sensira itthoni árából Comforát vehet az ember.
Másik érdekesség: Mitsubishi WiFi-vel csak 11000 forinttal kerül többe, mint anélkül.
Mitsubishi HR25 és AY25 között óriási a különbség: 188000 és 377000! Duplája! Bár a Perfera is annyi. Kár, hogy a Mitsubishinek nincs Comfora kategóriás gépe! -
beers
addikt
Létezik román webáruház, ami szállít ide is?
-
11hh
tag
Mi a vélemenyetek erről a Daikin klímáról, és megér ennyit?
-
tocsa92
újonc
válasz
isti732712
üzenetére
Erre gondoltam én is, hogy még egy csövet tennék rá és belecsatlakozhatna egy közös vízelvezető csőbe.
-
TeeJay
félisten
válasz
tocsa92
üzenetére
Sajnos fűtésben gondolni kell erre hogy ha leolvaszt akkor ne zavarjon senkit ahova az olvadék víz megy. Most még nem probléma mert 10fokban nem fagy oda de ugyanez 0fokban fűtésnél gázos lesz. Én mindig kiveszem a pipát és csorgasson maga alá a gép és elmondom minden ügyfélnek hogy fütésben majd számítson erre.
Aki meg kéri a pipát és csővel elvezetést annak meg jelzem hogy 0 fok alatt bele fagyhat úgyhogy ki kellene építeni cső melegítést persze erre legyintenek hogy nem kell az nekik mert felár így majd 0 fok alatt nem fogják használni
-
Arnee01
csendes tag
válasz
Bivaly
üzenetére
Nincs még Zenitem, csak tervezek venni, ezért érdeklődöm
SmartThings-ben sajnos nem látom a lehetőségek között, Google Home-ban igen, viszont termék híján nem látom a lehetőségeket
(egyébként egyszerű, csak annyi a tennivaló, hogy pl. Google Home-ban Eszközök/Hozzáadás/Kompatibilitás a Google Home-mal)
Saját rendszert SmartThings "köré" építek, de Google Home is oké lehet. Mivel "régi" Ultimate-em app-ja se kompatibilis egyikkel se (de ezúton is jelezzen, akinek van rá megoldása
), ezért nem nagy érvágás, de hát érdekel, na
-
pjen
félisten
-
tocsa92
újonc
Sziasztok! Nyáron telepítettek egy Polar Ultimate klímát nálunk és ma volt az első napja, hogy a fűtés üzemmódot kipróbáltuk. A kültériből folyik a víz, nem csak a kiépített vízelvezető csövön, hanem a csepptálca többi furatán keresztül is
Találkoztatok már ilyennel? Gondolom nem ez lenne a normális működés.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- 3DMark Vantage eredmények
- droidic: Gmail + MI: na mi van bekapcsolva?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Linux Mint
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i3-6G I 8GB I 128SSD I DVDRW I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

jelent.

hígabb olaj gondolom drágább

, bar nem tudom, a vizora tud-e visszafele porogni.
), ezért nem nagy érvágás, de hát érdekel, na
Találkoztatok már ilyennel? Gondolom nem ez lenne a normális működés.