- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pietrosz
addikt
válasz feco70 #43206 üzenetére
De a kérdező nem biztos, hogy vissza fog olvasni, csak azt látja hogy nem megy aztán ennyi. Nálam szerencsére 3 gépen is működik. Bár nem tudom mi nem tud működni egy külső hőmérőn. Lehet ez is tipusfuggo mint annyi minden amiről beszélünk itt, aztán mindenki csak elbeszel egymás mellett
-
Pietrosz
addikt
Én most egy tesztet csinálok (amibe belerondított a mostani hideg )egy hónapja csak rásegítésnek megy a klíma, ha nem vagyok otthon 18fokig engedem le a hőfokot, ha megjövök akkor 22fok és egyszerre indul a gáz+klíma. appban 21fok+sleep módra van állítva a klíma így max egy órát megy mivel utána vissza vesz egy fokot. Utána már csak szinten tart a gáz. Hőérzet jobb így, a fogyasztás meg majd kiderül... Pusztán kíváncsiságból megy így most, kíváncsi vagyok a különbségre.
-
Pietrosz
addikt
Lehet előtte megbeszélem a szerelovel, nehogy úgy járjak mint a kocsival, hogy hozott alkatrésszel nem szeretnek dolgozni Kár, hogy tetőn van, amúgy simán kicseréltem volna magamnak.
-
Pietrosz
addikt
Köszi, akkor tavasszal felrakatom.
-
Pietrosz
addikt
Szerintetek ez mennyire normális 2és fél év után?
A gumibakról lenne szó. Fogalmam sincs gyárilag mekkora volt, de most max 1 centi körül van a magassága. Tetőn van a kültéri, nyugati oldal. Kapta rendesen, érdemes cserélni? Egyáltalán így kell ennek kinéznie? Ez jó lehet alá amit korábban linkelt valaki? [link] -
Pietrosz
addikt
Most, hogy mindenki f@szán elnyomkodta a klíma beállításait, azt is tudja valaki mi volt az alapértelmezett érték?
-
Pietrosz
addikt
válasz tibibi #42504 üzenetére
dec.15-jan. 15-ig 53m3 gáz fogyott és 265kwh-t evett a két Gree összesen. Úgy, hogy több mint egy hetet otthon voltam 23. után. Ez így 13k összesen a két számla. Egy éve ugyanez az időszak 60m3/270kwh volt. Klíma nélkül 2 éve 185m3 volt a gázfogyasztás. Szóval nekem bevált és megéri, ezért se értettem, hogy neked mi bajod. De ha ennyit fogyasztana akkor nálam se lenne 65% a fűtés rezsije tisztán gázhoz képest szvsz. Akkor inkább nem használnám. Ott valami nem stimmel
Esetleg írhatna más is tapasztalatot, gázhoz képest hogy alakult a klímás/vegyes fogyasztása? -
Pietrosz
addikt
-
Pietrosz
addikt
válasz tibibi #41827 üzenetére
Szerintem ez a számla szimplán el van rontva. Nekem is csinál olyat néha az EON, hogy kiszámláznak becsült fogyasztást is miközben diktálom havonta. Aztán utána jön a helyesbítő számla és mínuszolják...
Az nagyobb pofátlanság, hogy valamiért a H tarifa nem kedvezményes időszakban drágább, mint a normál A1-es tarifa. 1,9Ft/kWh konkrétan nálam a különbség.
Ami azt jelenti, hogy kb 1200Ft-al többet fizettem a két klímára április 15-től október 15-ig, mintha a normál mérőórára lett volna kötve. Ennek van valami logikus magyarázata, vagy szimpla lehúzás? Lehet felkerül egy választókapcsoló tavasszal. -
Pietrosz
addikt
Kicsit túl van lihegve ez a vissza szabályzás téma szvsz . Az is tud zavaró lenni, ha nagyon leszabalyoz, mert akkor már a kifújt levegő hőfoka szinte hidegnek érződik. Persze ha jól van elhelyezve, akkor nem zavaró, de nem mindenki tudja tökéletes helyre rakni a szobában a beltérit.
-
Pietrosz
addikt
válasz mamboo #41235 üzenetére
Service manualban le van írva részletesen a működése.
Csak akkor kapcsol be a fűtés, ha a beállított hőfok és a beltéri hőfok különbsége ≥1°C.
Hogy utána mikor áll meg az nagyban függ a légköbmétertől és a venti sebességtől is. Nálam az vált be, hogy nyitva hagyom az ajtót, ventit auto módban hagyom(ami low-ra lemegy leszabályzás után), Ifeel bekapcsolva. Így most 7 órája tartja a 22,7 fokot 2 tized fok ingadozással. -
Pietrosz
addikt
válasz bubi92 #41164 üzenetére
Megy, van több módszer is, ha az egyik nem működne. 2.4 és wifivel tud csak csatlakozni. És talán a helymeghatározás is kell hozzá fogalmam sincs miért valamint regidztralasnal közép Európát kell megadni. Volt idő mikor nekem is hol ment hol nem de most már hónapok óta stabil.
-
Pietrosz
addikt
Az új Midea klímák WiFi funkciója távolról is elérhető mint a Greenel? Appról? Egy ismerős ilyet szeretne felrakatni de pontos típust nem tudok. Viszont fontos lenne a távoli vezérlés mert a nyaraló fűtését is ez oldaná meg.
-
Pietrosz
addikt
válasz feco70 #40537 üzenetére
Én meg 3 méterről alig hallom az enyém, pedig tetőn is van ráadásul. Érdekes dolgok ezek.
Mondjuk nem volt ez mindig így, feltűnt ugyanis egy kerregő, kattogó hang, sehogy se bírtam rájönni, a burkolatot néztem, húztam a csavaron, aztán véletlenül hozzá értem a csövekhez. Na akkor elhallgatott. Kapott két kötegelőt, amivel össze fogtam a két csövet, azóta teljes csend. Ha a szerelő csak egy picit nagyobb ívben hajtja a csövet, lehet erre nem lett volna szükség. -
Pietrosz
addikt
Tegnap 10 órát nem voltam otthon ebből csak két órát ment a klíma mikor telorol bekapcsoltam haza érkezés előtt. Az eredmény ugyanúgy 25 fok lett mintha egész nap ment volna.(28,5 fokig melegedett a lakás) Viszont 8 órával kevesebb uzemido ment bele egy nap alatt. Ami nagyon nem mindegy szerintem. Fogyasztás annyi amennyi mindenki csak az elméletet írja de nem látok számokat pedig több ember le tudná itt mérni mennyi a különbség a két módszer között.
-
Pietrosz
addikt
válasz LanyUs #39098 üzenetére
És azt kinek szánod mikor a gree fűtéséről írsz hogy csak átmeneti időben ér valamit meg hogy figyelni kell a jegesedésére? Persze mindenfelé típus megjelölés nélkül. Magyarázd meg akkor a két klímámnak is hogy ne fűtsön már annyit mínusz 10 fokban meg illene jegesedni is... miközben semmi bajom nem volt a jéggel. Nem kell rá válaszolni csak kiakadt a bullshit meter sorry..
-
Pietrosz
addikt
Becsukni lehet csak alsó állásba állítani nem. Lehet nem látszik jól a képen. Amúgy a célnak teljesen megfelel. Amiatt próbálkoztam vele hogy ne kelljen állítani a terelő lapaton. Low sebesség felett nincs gond mert elfuj a fejem felett, csendes módban viszont rám is jön. Ezt úgy oldom meg, hogy lefelé állítom így már nem zavaró.
-
-
Pietrosz
addikt
válasz TeeJay #38806 üzenetére
Van egy videó youtubeon Új-Delhi ben teszteli egy fickó mennyit fogyaszt az LG klímája. Ott aztán van meleg ami itt van az semmi ahhoz képest. 43 fokos külső homersekletnel kér 1.2 kW ot amíg beall a beállított 26 fokra a szoba onnantól elvan 5-600 wattal. Ehhez képest nem csoda hogy fele annyiból elvagyunk itthon.
Amúgy csináltam egy kis tesztet arról hogy mennyire működik ez a hűtsük be a lakást egyik szobából nyitott ajtón keresztül amiben sokan bíznak. Tetoterrol van szó. Nyitott ajtónál 1m-re az ajtótól már 2-3 fokkal melegebb van. Mintha egy fal lenne az ajtónál. Úgyhogy ebben kár reménykedni.
-
Pietrosz
addikt
válasz Napfénysüti #38724 üzenetére
Nekem a Gree tud X-fan funkciót ami gyakorlatilag annyi, hogy kikapcs után pár percig megy a venti közepes fordulaton. Soha nem éreztem utána, hogy rossz lenne a levegő következő bekapcsolásnál. Felesleges több szvsz.
-
Pietrosz
addikt
Egy ilyet valaki nem vállal be? És ha tényleg jó akkor a "wifis legyen-e" kérdést is lezárhatjuk?
[Ambi Climate 2] Ha tényleg tudja azt amit ígér, akkor talán még meg is éri. -
Pietrosz
addikt
válasz TeeJay #38169 üzenetére
Próbálgattam kicsit, most már kezd világos lenni ez a dry/párátlanítás mód.
Dry módban mintha le lenne korlátozva a kompresszor teljesítménye. A beállított hőfokot nem próbálja meg elérni minden áron, azzal csak megadod a tartományt amikor még működik. pl 25 fokra állítva 23 fokig megy a kültéri, alatta már kikapcsol és csak a beltéri megy. De ha túl meleg van akkor elkezd szépen felfelé menni a hőfok, nem megy utána teljesítménnyel.
Hiába állítottam 16 fokra, a kültérin semmi változást nem láttam.
Hűtés módra állítva és 16 fokon hagyva rögtön elkezdett jobban tekerni a kültéri.
Tehát emiatt mondják szerintem, hogy gazdaságosabb a dry mód, de csak akkor éri meg használni ha még nincs nagy meleg. -
Pietrosz
addikt
válasz TeeJay #38175 üzenetére
Gree GWH12YC-K6DNA1A van.
Itt van a részletes működése mikor mit csinál pl hűtés közben.
The condition and process of cooling:
If Tamb.≥Tpreset cooling mode will act, the compressor and outdoor fan will run, and the indoor fan will run at the set speed.
If Tamb.≤Tpreset-2°C, the compressor will stop, the outdoor fan will delay 30 seconds to stop, and the indoor fan will run at the set speed.
If Tpreset-2°C<Tamb.<Tpreset , the unit will keep running in the previous mode. -
Pietrosz
addikt
válasz tibibi #38182 üzenetére
Felőlem lehet 100 klímád is mert én meg annak hiszek amit látok. Két klímával volt két havi fűtés összesen 11ezer Ft nálam. Ez szerintem egyáltalán nem sok de tőled nem láttam ilyen számokat csak hogy a daikin fele annyit fogyaszt amit meg szimplán nem tudok elhinni.
Egyebként sokszor biztos, hogy elbeszélünk egymás mellett, mert nem csak a Gree meg a Daikin van hanem azon belül több évjárat meg típus, lehetnek különbségek sőt kell is hogy legyenek különben csak egyfélét gyártanának. A szerelőm véleménye pedig nem az enyém, de mi okom lenne nem hinni neki, 10 éve csinálja, teljesen profi volt a szerelés, karbantartás is. Mitől hitelesebb az a vélemény, amiket itt olvasok? Lehetetlen eldönteni. -
Pietrosz
addikt
válasz luciferk #38168 üzenetére
Hűtés módban a gyári AMD hűtő(2200G) hangosabb, mint a beltéri. Igaz csendes fokozaton használom csak ha a szobában vagyok. Feljebb véve nem is a hang zavar, hanem a huzathatás. Kültéri szintén csendes. Fűtésben azért megjön a hangja.
#38169 TeeJay
Nem áll le a venti se hűtés se dry módban. Kompresszor is csak hűtés módban. Azért az ingadozás amit lacy027 írt. Viszont azt nem értem miért mondják minden youtube videóban, hogy így kevesebbet fogyaszt, ha többet megy a kompresszor.[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
válasz TeeJay #38155 üzenetére
Elvileg így működik ahogy írtad. És kevesebbet is fogyaszt a cikkek szerint amiket olvastam. Bár ezt nem tudom mérni.
Amúgy meg ilyen grafikonokat csinál nálam. Felül a dry alul a cool mód.
Hűtés módban ingadozik össze vissza a páratartalom és felfelé megy.
Dry módban meg állandó szinten tartja. A hőérzetem is más így csak van ebbe valami. De nem tudom hogy csinálja. -
Pietrosz
addikt
Csak hogy ne Daikin fan topik legyen itt lassan, leírom az én szerelőm véleményét is.
Szóval ma volt itt tisztítani és közbe kérdezgettem. Hogy jó ötlet volt-e a Gree Amber
GWH12YC. Azt mondta a Daikin is nagyon jó de semmi extra, sőt vannak negatívumok is. pl ha szereléskor kiderül, hogy szar a kompresszor, akkor a Gree simán ad új kültérit, Daikinék meg csak kompresszort. Aztán cserélgesse a szerelő. Tálca fűtés, wifi opciós, feláras. Tálca fűtés se úgy van elvileg ahogy itt olvastam, nem megy mindig csak óránként párszor kapcsol be a Gree-n. Nem mintha számítana, mert már úgyse cserélem másra, de érdekességnek itt hagyom. -
Pietrosz
addikt
válasz TeeJay #37926 üzenetére
Szerintem ez a tudok e aludni mellette téma kicsit tulertekelt. Én pl tudok mivel kikapcsolom. Míg nem volt klímás fűtés akkor is le vettem éjszakára a hőfokot, mert minek. Van takaró. 19 fok alá sose ment úgy, hogy lefekveskor 22-23 fok volt. De biztonsági tartaléknak be volt állítva a gáz 19 fokra ha nagyon hideg lenne éjszaka. Meg amúgy se árt egy kis kiegészítés mert ha reggel beulsz a budira akkor bizony ott nem sokat ér a klíma mert ugye nincs is.Egy radiátor is tud azért elég gyorsan meleget adni ha normálisan be vannak szabályozva a torló szelepek. Szegény alberloim évekig nem értették miért van hideg az egyik szobában aztán végre mikor raneztem kiderult, hogy alap beallitason van az összes. Sokan azt se tudják mire jó csak a felső csapot tekergetik.
[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
válasz Dickassman #37888 üzenetére
Bocs nem lehetett kihagyni
-
Pietrosz
addikt
Üdv!
A Gree SE azaz Energy Saving módjáról hűtés közben van valakinek pontos infója? Mit mikor miért csinál? A többi módról találtam részletes leírást de erről semmi, youtubon is csak urdu nyelven halandzsáznak róla -
Pietrosz
addikt
válasz #46233856 #37115 üzenetére
Abban van valami logika, hogy csendes módban hidegebbet fúj, hogy tartsa a hőfokot, mintha magasabb venti állásban használom a klímát? Bár ennek ellent mond, hogy tartásról még nem beszélhetünk mivel nincs annyira meleg még. 25fok hűtés esetén csendes módban órákig elmegy kikapcsolás nélkül de folyamatosan megy le a hőfok egészen 23 fokig nagyon lassan.
-
Pietrosz
addikt
Ha nyomogatod a temp gombot akkor a belterit figyeld ne a távirányítót. Ott írja ki de csak a belsőt. Legalábbis amber esetén.
Nekem is megáll néha ha több órát megy. Olyankor a beállított hőfokhoz képest kb másfél fok esés után indul újra. Vagy ha feljebb veszed két fokkal és utána egyet vissza akkor megint tartani fogja. De ez attól is függ mennyire van egyensúlyban a legmozgas/hőfok a szoba meretevel[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
Akit esetleg érdekelne hogy működik a Gree Amber auto módja így a mai szép napon egy tetőtéri szobában auto quiet módban zárt ablak mellett annak itt egy grafikon:
11 órakor 22,3 fok volt majd 15:40-kor elérte a 24,3 fokot amikor bekapcsolt a hűtés, 19:30-kor 22,5foknál pedig ki. Hűtés előtt illetve után elvileg venti módban megy, de auto quiet módban ebből nem sokat érezni max akkor, ha közvetlenül elé állok. Szerintem elég jó, amíg nem jön be a nagy meleg így fogom használni. -
Pietrosz
addikt
válasz asha07lcc #36771 üzenetére
Szia ez engem is érdekelne, el tudod küldeni?
Nálam így van elhelyezve, máshogy nem volt rá lehetőség. [kép]
Ez okozhatja, hogy I feel nélkül nem működik rendesen a leszabályzás? Beszorul a levegő vagy ilyesmi. A hőfok nálam se stimmel totál mást mér a beltéri meg a távirányító, de szerencsére van ez az opció. -
Pietrosz
addikt
Csak úgy érdekességnek leírnám, hogy jártam.
Tegnap volt egy kis időm és kiszedtem a szűrőket a klímából. Bár hamarabb tettem volna. Elég masszív por volt rajta de azért át lehetett látni. Porszívóval simán lejött.
Eredmény az, hogy érzésre most quiet módban simán több levegőt tol, mint eddig low vagy low-mid módban. Hidegebb külső hómérséklet mellett alacsonyabbra állított hőfokkal és venti fokozattal is melegebbet csinál a szobában.. pl 24 low csinált 22,7-8 fokot, most 23 quiet 23,5 fok. -
Pietrosz
addikt
válasz geleati #36349 üzenetére
Szia, nekem kicsit rosszabb az elrendezés, mert a folyosóra, ami nálad a 4-es, nem lehetett klímát rakni. Így az 1-es szobában van a klíma, a 4-es egy 4x2-es folyosó, a 2-es pedig a kisszoba. Eredmény: kint 35 fok, 1-es szoba 18 fok, 2-es szoba 28 fok.... Nem megy át a hideg, mert nincs hova. Még azt is próbáltam, hogy ventilátort tettem az ajtóba, hogy fújja tovább a levegőt, de az se ér semmit.
-
Pietrosz
addikt
Bele lehet nyúlni valahogy egy klíma szoftverébe?
Tegnap olyat csinált a Gree klimam, hogy bekapcsolas után felfűtött, aztán ment vagy 10 másodpercig ténylegesen , majd elkezdett olvasztani. Eleve az olvasztassal kellett volna kezdenie nem? Vagy a bekapcsolas pillanatában még nem tudta milyen állapotban van? -
Pietrosz
addikt
Lehet hülye kérdés mivel minden mindennel összefügg, de azért felteszem
Szóval a köd azaz pára mennyire befolyásolja a kültéri működését? 2 napja olyan köd van hogy alig látni, erre vissza tért a betonkeverő hang a kültéribe. Eddig kussban voltak mióta I feel be van nyomva. -
Pietrosz
addikt
válasz robertr #35053 üzenetére
I feel opciót próbáltad már? Vagy feljebb venni 1-2 fokkal a hőfokot? Ha úgy sem fúj melegebbet akkor az már tényleg hibás működés. Kezdem amúgy azt hinni, hogy Ifeel nélkül nem is működnek ezek rendesen, mert az vicc, hogy a távirányító szerint 21 fok van a szobában, ha kikapcsolom az Ifeelt akkor meg 13 fokot ír pl. Nyugalmi állapotról beszélek. Mindezt úgy, hogy 3m-re vannak egymástól légvonalban. Nem csoda, hogy anélkül nálam is össze vissza ment. Hol van a beltériben a termosztát, hogy meg tudjam nézni nincs-e vele valami gond?
-
Pietrosz
addikt
válasz asha07lcc #35025 üzenetére
A belső hőmérsékletnek mennyi köze van ehhez? Mert nálam a szomszédoknak hála 18 fok alá akkor sem ment eddig a hőfok, ha egész nap nem ment semmi.
Egy kis megéri vs nem gondolat:
Sajnos nem számoltam ki még, pedig az is megérne egy misét, hogy oké, hogy hatékonyabb a klíma, pláne H-tarifával, de mi van akkor ha két klíma van esetleg több? Erről nem szólnak a cikkek. Bár így, hogy folyamatosan tolja a langyos levegőt így az se érdekel, ha drágább, komfort sokkal jobb így, mint gázzal. Pedig megvettem a csoda termosztátot, beszabályoztam a radiátorokat a torlószeleppel, levettem a hiszterézist minimumra, de így se tudja azt, amit a klíma. -
Pietrosz
addikt
Miért ekkora para a fűtés? Mert sokat megy? Vagy a fordított működés miatt?
Mióta sikerült belőni a beállításokat, nálam szinte folyamatosan megy. Persze csak ha itthon vagyok. Ma este is 4 óra alatt 4tized fokot ingadozott a hőfok a szobában. Nem pont ez a jó neki? Tavasztól se lesz sokkal jobb a helyzet, mivel tetőtér, így nem kell ahhoz nagy meleg kint, hogy már hűteni kelljen. Talán lesz pár hét átmenet, amikor elég a venti üzemmód. -
Pietrosz
addikt
Próbálgatom az Ifeel módot a Gree klímáimon, és hát nagyon megérte, végre a klíma rájött, hogy igazából inverteres és illene úgy is viselkednie
Eddig az volt, hogy sokat kapcsolgatott ki-be. Rátudtam arra, hogy túl van méretezve. Na mióta Ifeel be van kapcsolva, azóta szinte ki se kapcsol. Szépen tartja a hőfokot, ha kell annyira leszabályoz, hogy szinte már hideget fúj érzetre. Ez csak akkor zavaró, ha közvetlenül elé állok. És ami a legfontosabb, hogy teljesen megszűnt a betonkeverő hangja a kültérinek. Nem kívánom senkinek mi volt itt, csoda, hogy a szomszédok eddig békén hagytak. Tetőn van mindkét kültéri, és hát volt olyan rezonancia, hogy csak na. Ez most megszűnt teljesen.
Nyáron ebből semmi se tűnt fel, de mostmár szerintem akkor is így fogom használni. Egyetlen hátránya, hogy elvileg látnia kell a távirányítónak a klímát, bár ez nálam nem gond, úgy teszteltem, hogy leraktam többféleképpen az asztalra és nyomkodtam a gombokat rajta, bármerre is állt, vette a jelet a klíma.
Persze alapból is így kellene működnie, nem is értem, hogy ez most hiba vagy feature. De tény, hogy van vagy 4-5 fok eltérés a beltéri és a távirányító által mért hőfok között nyugalmi állapotban is. Valószínűleg az okozza ezt, hogy a beltéri felfűti a környezetét viszonylag gyorsan, ezért kapcsolgat ki be. Közbe meg a klímának fogalma sincs ténylegesen hány fok is van a szobában. -
Pietrosz
addikt
válasz janaman01 #34556 üzenetére
Nekem se megy, először európai reggel próbáltam, egy ideig ment. Aztán újra regeltem közep-európaival, megint ment, de most már az se... Elvileg megoldás lehet, ha az otthoni hálózatra csatlakozol VPN-el, akkor elvileg olyan, mintha egy hálózaton lenne a teló a klímával és mennie kellene. Ezt próbálom összehozni, de félek a sima upc-s fehér router kevés lesz ide.
[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
Sziasztok!
Tetőtéri szobáról van szó, Gree amber 3,5kw-os klímával fűtve. Lehet sok neki ahogy olvasgatok..
Jelenleg így nézett ki a mai hőfok miután elmentem dolgozni. 16fok-ra állítva, zárt ajtóval.
A hőfokot a computerm B300RF termosztátommal monitorozom, csal 1-2 fokot sajnos, de nem is ez a lényeg. Hanem hogy ahogy látszik a 8 óra alatt kb 20szor kapcsolt be. Jó ez így? Vagy sok? Hagyjam inkább kikapcsolva? Úgy 15 fokra hűl le kb a szoba. A hőfok ingadozás 1-2 tized fok maximum.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- Külpolitika
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...