Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
Közben rábukkantam a 2025-ös Daikin katalógusra. Úgy tűnik az FTXF-F már majd a Comfora ARC480-as távirányítójával érkezik, és talán beépített WiFi-vel, kivéve a 60-71-es széria.
Nem igazán tudom mi a különbség az "* integrated for 20-50 class, standard for 60-71 class". Nekem ez ugyanazt jelenti a kettő.
Más különbséget nem látok a 25-35-ös vonalon. Se nagyobb, kisebb nem lett a kültéri-beltéri súlyra, se több vagy kevesebb hűtőközeg.
-
windy
tag
válasz
szerbala92
üzenetére
I
-
Máté94
addikt
Egyébként lecserélődött az Oasis Plus egy FTXF25E-re tegnap. (Bocsi, TeeJay, rábeszéltek a 25-re inkább.
)Mondanom se kell, hogy ennek a ventije is cicereg.
De már mindegy. Feladtam.
Fűt, folyamatosan, bár... Bár alacsony hőfokon ilyen 20°C körül inkább kikapcsol, de amennyire eddig kiismertem, az én 21 és 23°C szobahőmérsékletem tartásához már nem kapcsolgat, így boldogság van.
A Perfera ARC466-os távirányítójával elvileg csippant a beltéri, amikor a Mold Proof/Clean Operation funkciót lehet ki-be kapcsolni. Most nem próbáltam vele huzamosabb ideig hűteni, de lehet hogy működik a Gree-től ismert és oly vágyott hűtés utáni leszárítás FTXF-en is.
-
Máté94
addikt
válasz
szerbala92
üzenetére
Szerintem egyik sem 36 kg. RXM-M9/N9/R9 mind 32 kg-os kültérivel rendelkezik 20 és 35-ös széria között.
-
BBéci
legenda
válasz
1szerelő
üzenetére
Vagy nem.
Akinek csak Suzukira van pénze, az nyilván nem fog,nem tud Lexust venni, de jobb körökben a kettőt nem szokás egy napon emlegetni.
Azzal van baj, amikor valakinek van pénze Perferára, de a véletlenül kiválasztott klímás alsó-középkategóriás kínaira beszéli rá, mert neki az áll a raktárában vagy azon van a legnagyobb nyeresége. -
11hh
tag
Román jófogáson találtam egy hirdetőt aki Daikin Perfera-kat árul --> link
Jelenleg FTXM35A / RXM35A klímái vannak, de eltérő teljesítménybe is be tud szerezni.
Az árak a következőképpen alakulnak:
12000 BTU- 4000 lej/ 800 Euro
Rendelhető:
9000 BTU- 3500 lej/ 700 Euro
15000 BTU- 5000 lej/ 1000 Euro
18000 BTU- 6000 lej/ 1200 Euro
Az eladóval magyarul is lehet kommunikálni, mivel lefordítja az üzeneteket. A megbeszélt klímát akár Nagyváradig is elhozza. -
TeeJay
félisten
válasz
szerbala92
üzenetére
Mi az a "konzol klíma is megkapta"?
Leolvasztásban elég jó gép nem fog feleslegesen időzítve olvasztani emiatt ne aggódj -
szerbala92
újonc
Sziasztok valaki tudja hogy az új 36 kilós perfera kültérit a konzol klima is megkapta illetve milyen leolvasztási algoritmust használ a Daikin Perfera ? Vannak benne kontrollleolvasztások 0 °C alatti hőmérsékleteknél, amikor a hőcserélő még nem jeges, vagy a rendszer csak akkor indít leolvasztást, ha a hőcserélő már jelentősen lefagyott?
-
mjani1172
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Ahogy gondolod. 😃 Majd jövő ősszel eljössz, és megnézed, akkor lesz úgyis aktuális a tisztítás, megcsinálod és megírod, hogy mi az igazság.
Azért elismétlem nem egy klímáról van szó hanem többről, amit ráadásul külön csapat telepített különböző időben és helyen. Ezek a bekapcsolás pillanatában serm voltak jobbak mint most.
És tényleg régi "motoros" vagyok, ismerem a fórumot, tagokat, azok véleményét, stb...
De ettől még el tudom dönteni, melyik gép tud melegebbet fújni.Nem azt mondtam hogy jobb, hanem hogy melegebbet fúj, ami egy fűtésre használt dolognál nem hátrány.Nem akarok változtatni azon az itt elfogadott véleményen sem, hogy a japán klíma úgy fűt, hogy nem kell meleget fújjon, sőt még fújnia sem kell, így nem csinál sem huzatot sem zajt.
-
mjani1172
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Hidd el hogy amikor hideg van,(nem most) egyszerűen kell a meleg. Hideggel nem lehet fűteni.A hideg radiátor sem fűt. A hatékonyság persze megint más, azt még nem tudom.
De tényleg nem akarok ezen az alap dolgon már 10000-re is vitázni, már sokszor le lettek futva ezek a körök. Csak leírtam, mert kevés a tapasztalat. -
11hh
tag
Találtam egy román emberkét aki árul több darab Daikin Perfera FTXM35A-RXM35A készüléket, esetleg valakit nem érdekel? Ára kb 340ezer Ft /db.
Annyi hogy romániába ki kell érte menni. -
TeeJay
félisten
válasz
mjani1172
üzenetére
Nem az a jó klíma ami ontja a meleget hanem az amelyik leghatékonyabban fűt annyi hőfokra amit kérsz. Daikin és Mitsu nem fog 70fokot tolni mert semmi értelme, csak annyira tekerik magukat hogy meglegyen a hőfok emiatt baromi jó hatékonyak.
Viszont a tisztítás kültéri és beltéri esetén is kell fűtésnél abban én is egyet értek hogy úgy hasonlítsuk már össze
-
TeeJay
félisten
válasz
youckey1981
üzenetére
Tegnap 2db FTXF35E-t raktam átmeneti fűteni és hűteni, teljesen jól bírja majd
Persze ha nincs más fő fűtésed akkor inkább A++ gépet vegyél ami a Comfora és az AY35
Comfora fűtésben egy picit hatékonyabb az AY meg hűtésben jobb kicsit
Comfora-t jobban szeretem telepíteni, könnyebb szétszedni de mindkettőt raktam már és baromi jó gépek meg halk mindkettő. Árban is a Comfora nyer ha itthoni számlás árat nézzük
Viszont ha te szerzed be a klímát számolj arra hogy a telepítés nem akciós áron lesz hanem 110-120ezer körül indul majd Budapesten
-
feco70
senior tag
Ha valakit érdekel van egy Broadlink RM4 mini eladó, csak ki bontottam és kipróbáltam
-
Gubu0101
veterán
válasz
mjani1172
üzenetére
Szerelésre,kellék anyagokra (ebben a gáz is benne van)hivatalosan adniuk kellene 1 év garanciát.Ilyenkor kiderül,hogy csak a pénzért csinálják vagy lelkiismeretesen vissza mennek és addig csinálják amíg nem lesz jó.
Feltéve ha szereléssel van a gond.
Minden esetre hívd vissza őket. -
mjani1172
addikt
Ha valakinek segítség.
Felkerült a múlt héten 3db Hisense Fresh Master.Igazából 1db tökéletes, 1db kicsit zajos enyhe csobogó hang, ami a kültéri egységből jön, 1 darabnak pedig rettenetesen rossz hangja van, sivít, szürcsöl, szintén a kültéri egységből hallani.
Én a legutolsót (sőt talán a másodikat sem) nem a gyártónak a rovására írnám, szvsz telepítési hiba, de ezen még megy a vita.
A gép hangereje belül szvsz átlag, az általam használt Mitsunál hangosabb, mint egy halkabb -átlag Gree. A kültéri egység egyértelműen a hangosabbak közé tartozik.
De a fűtés az valami brutál, sokkal melegebb jön belőle mint egy Mitsubishiből, az max langyos,de ez tényleg meleg.
A többit majd később ha van valami. -
11hh
tag
válasz
youckey1981
üzenetére
Ha az árkülönbség nagy, az olcsóbb modellekből akár többet venni gazdaságosabb lehet. Ha viszont tartós és hatékony téli fűtés a cél, érdemes beruházni a magasabb kategóriás készülékekbe. Jegesedést meg mindegyik megoldja, szerintem.
-
youckey1981
csendes tag
Sziasztok,
Régi családi házba akarok hűtésre és fűtés rásegítésre klímát rakni.
Amiben gondolgozom:
-Daikin FTXF35E vagy Mitsubishi MSZ-MUZ-HR35VF
-Daikin FTXP35N vagy Mitsubishi MSZ/MUZ-AY35VGKP
A Daikin-okat most akciós áron be tudnám szerezni.
Kérdésem az lenne, hogy fűtés szempontjából megérné-e a magasabb kategóriás készülék? Illetve jegesedés szempontjából a Daikin van-e olyan jó, mint a Mitsubishi? -
Fueru
csendes tag
válasz
feco70
üzenetére
Szuper, köszi mindenkinek!
Egyelőre akkor nem kontárkodok bele (azért az én glettelésem úgysem biztos, hogy sokkal többet segítene, mint amennyit esetleg árt, amilyen "gyakorlott" vagyok). Valószínűleg nem lesz gond a szereléssel, de ha mégsem lesz tökéletes, akkor úgy látom, utólag is lesz még lehetőség javítani a helyzeten. -
Fueru
csendes tag
válasz
Lorden
üzenetére
Köszi, és neked is, feco70. Így az ékelős megoldás biztosan kiesik. (Egyébként Daikin Comforáról van szó)
Az alap kérdés még nincs explicit módon megválaszolva, vagyis hogy baj-e, ha maga a beltéri (háta) nem teljesen függőleges. Ez mekkora gondot okoz?
A telepítési útmutató erre mintha nem térne ki, csak a klíma vízszintességét emeli ki. Két eset van: ez az irány nem kritikus, vagy a Daikinnál még nem láttak magyar falat a 80-as évekből.
-
Fueru
csendes tag
Sziasztok!
A héten jönnek felszerelni klímákat. Az egyik beltéri tervezett helyén a fal nem függőleges, a klíma kb. 30 centis magassága mentén 8mm-t "kifelé dől" a vakolat síkja.
Okozhat ez a kis hátra dőlés gondot a beltéri működésében? Ha nem, esztétikailag minket nem zavarna.
Ha jobb lenne függőlegesre kihozni a klímát, elég a szerelőlemezét (vagy hogy hívják) néhány ékkel megtámasztani? Elbírná úgy is a klímát? (Ez még mindig egy egyszerűbb megoldás)
Vagy nincs más hátra, és kezdjük el glettel kihozni a tervezett helyen? (Ha igenis számít a függőlegesség a beltérinek, a szerelőlemez meg szeret teljesen felfeküdni a falra, akár ez is szóba jöhet, de nem lennék tőle boldog...)
Köszi előre is! -
pigmeus
tag
Sziasztok, az mennyire jó ötlet, hogy pl szigetelésnél a klíma kültéri csöveket is leszigetelik?
-
astorre19
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Újhegyi lakótelep.Ez amiről a képet raktam be az erkélyes szoba.Itt faltól falig van/lesz az erkélyfal és az erkély is teljes szélességben van ha jól láttam.Ez a legszélső lakás,mellette jobra van egy nagy szoba még.Nem is a kivezetés miatt gondoltam az ajtó felé rakni,hanem úgy átfújna a szemben lévő szobába is talán,és elég lenne 2 klíma 3 helyett.Annál is inkább,mivel nem lehet kivezetni a kondenzvizet,meg kell oldani lakáson belül/erkélyen.
-
TeeJay
félisten
válasz
astorre19
üzenetére
Melyik fajta erkélyes panelről van szó? Faltól falig ablakos vagy csak egy ablak meg egy erkély ajtó van jobbra balra meg 60-60centi beton fal még van mellette?
Erkély olyan széles mint a szoba vagy csak mint az ablak+erkély ajtó és kész?
Ha teszel be egy képet bentről fotózva az erkély felé máris tudom mondani radiátor cső engedi-e hogy mögötte el lehessen vinni a dekor csatornát és sima ügy 3méter telepítéssel 2méterre a faltól a beltéri -
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip
üzenetére
Broadlink RM4 Mini-re, Broadlink, mint fain gyártó válaszolt, meg is lepődtem. Azt mondják, hogy, mivel az elre programozott setupokban nincs a "ligh" opció Gree klímához, programozzam fel a "can't find my brand, learn right now" opcióval.
Ez jó, mert van megoldás. Ott viszont elakadok, hogy ki/be kapcsolom a készüléket az új setuppal. Hogyan adok hozzá gombokat? Valaki tudna segíteni, akár privátban, vagy itt?
-
TeeJay
félisten
válasz
astorre19
üzenetére
3 méterig benne van a csövezés, simán fúrom a vasbeton falat és a szoba hosszú falra mehet a beltéri aztán dekor csatornával elvisszük a kültéri felé a csöveket meg mindent ami kell. Pénteken 3db TCL ment fel Újpesten panelba igaz volt egy kis segítségünk mert vizes gyémánttal egy szaki előre át vágta a betont oda ahová kértem

Nem tudom neked milyen panel van de inkább engedd el ezt az ötletet amit kitaláltál
-
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
Most vásároltunk egy panellakást,cserélve lesznek a nyílászárók,és az az ötlet fordult meg a fejemben,hogy az erkélyajtó felé nem üveget kérnék majd,hanem valamilyen műanyag betétet,és ide rakatnám a klíma beltérit.Lehetséges ez?
-
-
Reggie0
félisten
Nalunk is, talan itt a legkemenyebb buda kornyeken. Mi inkabb veszunk vizlagyito gepet, mert a bornek sem feltetlen jo, meg a gepeket is kinozza. De a sik felulettel en nem vacakolok, neha kapnak kis foszforsavat azt jonapot

En azert a kenyelem oltaran nem sporolok, teljesen felesleges.
-
BBéci
legenda
válasz
Reggie0
üzenetére
Hosszú idő alatt kialakult rutin. A csap elzárását fontosnak tartom, nem fogyasztom feleslegesen sem a vizet, sem a gázt. A cseppmentesítés szintén rendkívül fontos, mert nagyon kemény a víz, iszonyúan ronda lenne az üveg és a csempe is, ha nem szárítanám le minden alkalommal. Feleségem szintén zuhanyzik, de a kádban és szintén 4-5 perc alatt végez, majd Viledával és erre a célra rendszeresített frottír törölközőkkel mindent teljesen szárazra töröl. Igen, a kádat is.
Még egy adalék: mindketten a zuhanyfej közepéből vastag, gyöngyöző sugárban kiáramló vízzel tisztálkodunk, nem a hagyományos, sok vékony sugaras állásban használjuk. Az a testről visszaverődve mindenfelé spriccel. -
Reggie0
félisten
En nem tudnek igy elni
4-5 perc azert az viszonylag rovid ido, plane csapelzaras, meg utana takaritas. Nekem alabol 7 perc, de neha 14-re is felmegy, ha elgondolkodok a melon, mert van, hogy fel sem tunik, hogy kozben lezhuanyoztam, ezert biztos ami biztos megegyszer lemosom magam. -
BBéci
legenda
válasz
F-ECT$
üzenetére
5,4 négyzetméter, szellőzni a nyitott ajtón tud (télen csukva tartjuk) és csakis zuhanyzom. Mi 10 perc? Belépéskor kinyitom a csapot, becsukom a fülke ajtaját, bevizezem magamat, elzárom a vizet. Sampon, tusfurdő, majd ennek leöblítése és kész, összesen 4-5 perc. Utána szilikongumis lehúzóval cseppmentesítem a csempét és az üvegeket, majd viledával a csapot és a korábbi művelettel el nem ért részeket, ez további 3 perc. A tükör még sosem volt párás, alighanem azért, mert nem hideg annyira. Fűtési szezonban a szándékosan túlméretezett törölközőszárítós radiátor, a padlófűtés és a kombi cirkó miatt 25-27 fok a jellemző hőmérséklet.
#84028Reggie0
Pont a fülke fölötti plafonsarokban van a gravitációs szellőző nyílása, viharos szeles időben, vizes testtel érezni szoktam a hideg légáramlatot. Vízhőfokot nem mértem, termosztátos a csap, a 38-as jelzéstől egy centivel a hideg felé van állítva. -
bugizozi
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Szia!
Köszi neked is a véleményt!
Klímásom ezt írta:
"Ennek a gépnek egy másik verzióját tudom most ezen az áron :
Daikin ATXC35D/ARXC35D 233 680,-Ft bruttó"Ez a ATXC35D van olyan jó, mint a FTXF35E? Neten nem sok mindent találtam róla, magyarul kb semmit.
Köszi mindenkinek!

-
BBéci
legenda
Mitsubishi HR az ebédlő falán van, alatta szoktam ülni, legkisebb fokozaton, vízszintes lapátállásban a nyakamba fújja a hideget, ami idegesítő és egészségtelen. Korábban ugyanott Stiebel Eltron üzemelt, sosem tapasztaltam hasonlót. Annak oka, hogy annak két vízszintes terelőlapátja volt, a.Mitsunak csak egy.
-
BBéci
legenda
válasz
Reggie0
üzenetére
Korábban is volt szó a fürdőszoba párásodásáról, amit sosem értettem. Ezért párszor megmértem zuhanyozás előtt és után, 2% volt a legnagyobb változás: 51-ről 53-ra. A hőmérséklet hasonlóan változott, leginkább a cirkó jóvoltából. Tehát még mindig értetlenül nézek ki a fejemből.
-
a_tesz
Korrektor
válasz
Milka 78
üzenetére
Sajnos ez az Ambiano botrányosan rossz a korábbi Easy Home márkájúhoz képest, hangosabb, gyengébb, sokkal tovább tart levinnie a páratartalmat, ráadásul ha módot váltasz, elfelejti a beállított páratartalom értéket, ami alatt kapcsoljon ki. Két Easy Home után sikerült megvenni, de hatalmas csalódás. Remélem, lesz még a másikból valamikor a közeljövőben.
-
rmihaly
tag
Mivel hővisszanyerős, így a befújt levegő is viszonylag meleg. Nálam most 18C körül van (7C a kinti), úgy hogy a venti melletti fal 18,7C (hőképes kamerán nem látszik hidegebnek mint a környezete)
Ebből kiindulva hideg levegő leesésről nem beszélnék - bár biztos ha hidegebb van akkor érezhető lehet, de nem jéghideg és nem is tudja a szobát lehűteni (kis fokozaton 30m³/ó a légszállítás, de ez 70mp-ig kifelé, 5mp átállás, és 70mp befújást jelent, azaz óránként kb 14-15m³-t tud befújni, tehát ennyi 15-16C körüli levegő jön be. Ezt összekeverve 27m³ 20C-os levegővel az eredő valahol 17-18C lesz, de ha ráfűtesz egyből megvan a 20C is. 10m² szoba 27m³ tehát kb 2 óra alatt cserél 1x levegőt.) -
beers
addikt
Mi november 21-én vettünk szárítógépet, minden fillért megért és nem csak a páratartalom miatt!
-
rmihaly
tag
válasz
kk831228
üzenetére
Nekem van egy helyiséges (Vents solo 35 r2). Két fokozatú, az alacsonyabb olyan halk, mint a klímáim ( kb 21-22dB) a magasabb fokozat már hangosabb 26-28dB körül van.
A csendes fokozat mellett lehet aludni a másiknál nem
A hővisszanyerés egész jó - számottevő hideg vagy meleg bejutását nem tapasztaltam.
A helyiség páratartalmát csak hideg időben képes csökkenteni (kinti 5-7C és kinti 60-70% körüli páratartalomnál) e fölött a páratartalom csökkentése nem számottevő - ilyen esetben inkább csak a friss levegő utánpótlás az, ami valamelyest érezhető.Fogyasztása nem vészes, alacsony fokozat 1,7wattóra magasabb 2,5wattóra.
-
kk831228
addikt
válasz
tigribigri
üzenetére
Attól függ hogy központi vagy egy helységes, az egy helységes olcsóbb viszont minden helységbe kell valószínűleg. Az egy helységes tuti hangosabb, mert ott van a venti a falba , a központinál meg egy nagyobb teljesítményű van a padláson és onnan van becsövezve a helységekbe . A központi valószínűleg hatékonyabb. Egyhelységeset meghallgatnék én is kíváncsiságból hogy mennyire zavaró.
-
TeeJay
félisten
válasz
bugizozi
üzenetére
Mindenhogy a Daikin FTXF35E nyer! 20dB hangerő éjszakai módban és a kültéri és halk lesz. Nem is kérdés
5év garancia se érdekeljen, nálam a Sensira már 5nyári szezont végig tolt átlagosan évente 4hónap folyamatos üzemben szóval van benne 20hónap üzemidő már legalább és teszi a dolgát azóta is halkan
Mondjuk bruttó 235-ért nem igen magyar számlás lesz a gép mivel itthon majd 100ezerrel többe kerül már úgyhogy garanciád úgysem nagyon lesz szerintem szürke gépre
-
F-ECT$
titán
Siófok környékén van ajánlott klímás ember / cég?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
tigribigri
üzenetére
Hogy legyen még egy ajánlás...
Tegnap este kipróbáltam egy Turbionaire SENSO 12-őt. Ez kb egy az egyben Star Light DHO-1219W csak más gunyában és szintén 12l/nap teljesítményű. Kompresszor, ventilátor, de még a gombok, kijelző is ugyan az csak egy picit tekertek a teljesítményen (15-20 wattal többet eszik). Ugyan akkor most 52 ropiba kerül (40 volt BF-kor) és nem érzem, hogy annyival (vagy egyáltalán) erősebb lenne mint a 40 ropis StarLight. Van rajta egy wifi és kb ennyi, de hangra, teljesítményre kb ugyan az.
A StarLight és a Turbionare viszont egyértelműen a kissebb/halkabb kategóriába tartoznak. A feleségemet idegesíti, de én és a gyerek vígan alszunk rá 4 méter távolságból.
Az Aldis sokkal erősebb paripa, de olyan mint egy kézszárító némi kompresszor hangal.
Bitang szélzajt produkál ami elnyomja a kompresszor hangját, de mivel nem hálószobában van használva pont lényegtelen.
A másik kettőnek inkább kompresszor hangja van.
Olyan mint egy béke beli hűtőszekrény és egy halkabb szoba ventilátor hangja. -
bugizozi
őstag
válasz
tigribigri
üzenetére
Ez a téma (sajnos) engem is érdekel

-
bugizozi
őstag
válasz
Lorden
üzenetére
És ha hozzávesszük a versenyzők közé a Midea MGP2X-12-SP Xtreme Save Pro -t bruttó 209 900 Ft-ért (
) akkor is inkább a Daikin FTXF35E / RXF35E bruttó 234 900 Ft-ért? Midea 5 év garis, mondjuk az az 55 dB beltéri max hang elég sok
Bár aurkeresőn dícsérik hogy halk. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Klímát szeretnék feltetetni nappali +2 szobás ingatlanunkba.
A csövezést elkészítették előre, megvan a kiállás, így adott, hova raknám (pirossal jelölve)
Kérdés, hogy mit
A szaki aki a hőszivattyút telepítette (nincs plafon hűtés, csak padlófűtés) foglalkozik klímával is, ő a Gree Comfort valamit ajánlotta (sajnos elfelejtettem) talán ezt: Gree Comfort X
Viszont olvasgattam a fórumot és láttam ezt a Daikin FTXC35D / RXC35D Sensira készüléket. Én hajlanék a japán felé.
Ez jobb választás lenne? Minőségibb? Halkabb lenne pl a beltéri? Számok alapján 1 dB eltérés van. Vagy mi az amit ebben az árszegmensben érdemes lenne választani. A max lélektani határ 300k az eszközre.
A klíma túlnyomó részt hűtésre lenne használva, fűtésre alig. Tudom a 2 szobába max kicsit lehetne érezni, de először megpróbáljuk így. (biztos jobb lesz, mint klíma nélkül a legutóbbi nyár...) Nem vagyunk a túl hideg híve, nyáron sokat járunk ki-be, ha bent alapból 28 fok van, akkor ha 26-ra állítjuk a klímát az már nekünk jó
Éjszaka nyitott ablakkal alszunk. WiFi része nem fontos (előző helyen ahol laktunk egy Polar márkájú volt, annak se használtuk a WiFi modulját) Olvastam, hogy van olyan eszköz, ami 3D légáramot csinál, ennek van értelme? Azt is mondta a szaki, hogy némely japán márka garanciájához évi 2 karbantartás szükséges, ez igaz?
Köszönöm a segítséget!

ui: látom, hogy a webklíma oldalán Black Friday van, kértem árat és ezt írta:
Az Ön által kiválasztott Daikin FTXC35D / RXC35D Inverteres Split klíma berendezést 2024.12.02-ig az alábbi szövegre kattintva, bruttó 229 900 Ft áron vásárolhatja meg.
Meg kértem erre is:
Az Ön által kiválasztott Daikin FTXF35E / RXF35E Sensira Inverteres Split klíma berendezést 2024.12.02-ig az alábbi szövegre kattintva, bruttó 234 900 Ft áron vásárolhatja meg.
A FTXF35E jobb mint a FTXC35D?
-
Reggie0
félisten
válasz
Lorden
üzenetére
Videken is necces, ha nem akarod szagolni a szomszed kemenybuzet.
Nalam a furdoben 60%-rol 95%-ra felmegy a para amikor furdok, ezert mar furdes elott bekapcsolom, hogy eloparatlanitsam. Ilyenkor az eloparatlanitott 45-48%-rol csak 55-60%-ra megy fel furdes kozben, igy ha kilepek a zuhanykabinbon nem kezdek rogton izzadni, mint a paratlanito nelkul. De ehhez a kilengeshez 40l/nap-os tarsul, kisebb paratlanito eseten feljebb is menne, mert folyamatosan parolog el a maradek viz, foleg, hogy en forro vizben szoktam zuhanyozni, azaz gyorsan parolog.
-
Lorden
őstag
válasz
tigribigri
üzenetére
Ha fürdőbe vagy 15-20nm-re keresel bőven elég pl az az emagos star light ami 40e körül van, 140-150w-s max fogyasztással. Benyomod fürdés után egy órára, jár folyamatosan aztán kikapcsol, ruhaszárító mód is van rajta, viszont kicsit felülméri olyan 3-5%-kal a valós tartalmat.
Másik megoldás fürdőbe/konyhába (ha még nincs akkor) elszívó, szobákban meg egyszerűen szellőztetni kell vagy légbevezetők/hővisszanyerős szellőzők. Utóbbi kettő azért fogalmas helyen, utcai zajban necces. -
11hh
tag
válasz
tigribigri
üzenetére
Hővisszanyerős szellőztető is sokat segíthet a párásodás csökkentésében, érdemes esetleg ilyen irányban is körülnézni.
-
tigribigri
tag
válasz
BlackJack21
üzenetére
Nekem is van egy Fagor párátlanítóm, ami úgy kb. 8-10 éves, úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy zajos tud lenni. Persze annyira azért nem, hogy a szomszédba is zavaró legyen. Csak most szeretnék venni egy újat, ami bízom benne, hogy hatékonyabb, gazdaságosabb. Ezért kérdeztem itt a fórumon, mert mostanában nem ismerem a választékot, úgyhogy minden észrevételt véleményt szívesen fogadok. A zajszint is fontos szempont, bár nem elsődleges, úgyhogy erről is szívesen fogadom a hozzászólasokat. De nekem leginkább a hatékonyság és a minél kisebb fogyasztás a fontos. Ha valakinek van ötlete még az ne tartsa magában

-
BlackJack21
tag
válasz
tigribigri
üzenetére
Pedig elég hangos a páramentesítő, van egy , illetve 2 aldi-s.
A sorrend csendestől a hangosabb felé:
Daikin légtisztító -> Gree DarkX 3.5 beltéri -> aldi(EasyHome) -> aldis( Ambiano)
Ha nincs ilyen páramentesítőd, akkor kb. úgy kell elképzelni, mint egy régebbi hűtőgépet, amikor nyélgázon hűt/gyorsfagyaszt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- PlayStation 1 / 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kuponkunyeráló
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Synology NAS
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i3-6G I 8GB I 128SSD I DVDRW I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678, 100% Akkumulátor
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX RAM és SSD nélkül 1 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) akkor is inkább a
Bár