Hirdetés
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Macrodroid
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fulton
addikt
válasz
feco70
üzenetére
Hiába veszem fel ha azt irja hogy nincs..

Nem értem ezt a csókat.
Nehezen képzelem el hogy innen a fórumról valaki is beszivassa, miszerint nem megy el a gépért..és még ne is szóljon.... elég komolytalan ez a gyerek.
Meg abban mi a rizikó hogy elmennek érte helybe ha nem is nagyvárad.. -
Mano66
senior tag
válasz
feco70
üzenetére
Mind a két telefon számra írtam neki. Magyarul és románul is. Ő csak azt az egy üzenetet írta amit neked is el küldtem. Hogy elrakta a 2 klímát és találkozó 11. hó 10.én Nagyváradon. Azt tudom mert írtad, hogy hol szoktatok találkozni. El is mennék de nem tudom, hogy ő mivel jön és mikor. Hogy fog megtalálni. Ha azt se tudja, hogy mivel megyek és mikor.
-
válasz
feco70
üzenetére
Daikin J3-al fűtők/hűtök 2017. év 6. hó óta 3,5 kW-os, fűtésben papíron lévő SCOP-ja 4,14, szóval bőven nem rossz, nálam hálószobában van, nem is megy éjszaka fűtésben, hogy csönd legyen, fűtési szezonban délben van elindítva és 21 óráig üzemel 22 fokon évek óta.
Hűtésben 19 órától üzemel silentben reggel 7 ig, utána 1 órán át FAN móddal szárítom.Mértem teljesítménymérővel 2 szezonon keresztül (mivel ebben még gyárilag nincs teljesítménymérő), 20 nm hálóban éves szinten fűtésben+hűtésben összesen 700-900 kWh közt volt, és ekkor még nem volt a padló hőszigetelve és nem volt benn az 5 rétegű ablak. Keveset fogyaszt, halk is én elégedett vagyok vele, cserélni szerettem volna Pana-ra de végül megtartottam!
Mikor tisztításkor eltörtem a mókuskereket 2024 év végén még kaptam hozzá alkatrészt [link] , egy Fisherhez vagy kínaihoz nemnagyon fogsz találni 6 év után alkatrészt!
-
darkrock
aktív tag
válasz
feco70
üzenetére
Nekem is kettő J3 van, tavaly le lett szerelve szigetelés miatt majd vissza lett szerelve a szigetelésre, azóta az egyik leolvasztáskor olyan hangot ad, mint egy traktor. Mikor párás idő van, 0 fok körül fél óránként leolvasztanak.
Most elgondolkozok én is egy ilyen Perferán
-
asdf_
veterán
válasz
feco70
üzenetére
Azért az ilyen csak akkor ér pontot, ha legalább egy ilyenen már túl van az ember (meg feltételezem amúgy, nem 27%-os áfával készül a számla, annak ellenére, hogy azzal kellene, de ez persze legyen a nav problémája
). Szerintem. De tény, ha valakinek kell 3 darab, és vesz egy negyediket tarcsiba, még akkor is sokkal jobban járt, mintha itt vette volna, szóval azért nehéz ebből szarul kijönni, feltéve persze, hogy eleve csak és kizárólag Perferát vett volna) -
TeeJay
félisten
válasz
feco70
üzenetére
Jaja én is beszélgettem vele de más kollégákkal is hogy nagyobb rálátásom legyen erre. Szinte mindenki fogott ki 1-2 olyan esetet amikor nem tudott nyerni és meg kellett oldani a hibát saját kontóra mert a forgalmazó hárított.
Ez van this is Hungary, nálunk ez sem megy olajozottan meg egyszerűen.
Azért is inkább féláron egy külföldi gép mint teljes áron valami egy papírral ami lehet ér valamit lehet nem
-
TeeJay
félisten
válasz
feco70
üzenetére
Miközben idehaza a legtöbb klíma kereskedő (nem írok márkát és neveket) garancia ellenére is igyekszik vagy a tulajra kenni vagy a szerelőre.
Face fórumban egyik kollégával beszéltem, már 4darab gyárilag hibás kúppal fogott ki A betűs klímát, tehát még be sem volt üzemelve már látszott rajta hogy el fog menni a hűtőközeg mert sérült a hollander kúpja. Természetesen az A betűs márka elhajtotta hogy nem gyártási hiba a szerelő volt a hibás... Oké megoldja a szerelő valahogy de bosszantó tud lenni. Minden márkánál lehet ilyen és azért évente az a pár gép cseréje bele kellene férjen a büdzsébe nekikMég mielőtt itt el kezdenétek aggódni az évente pár gép az sok tíz meg százezres eladásra jön tehát annak az esélye hogy hibás gépet fogj ki 0,1% körüli és ott sem olyan hibák vannak hogy kuka a masina hanem panel csere vagy ventilátor csere vagy egyebek után évekig hibátlanul fog menni
-
TeeJay
félisten
válasz
feco70
üzenetére
Kétféle vásárló van, az egyik remeg a garanciáért és mindent papírozva akar intézni, a másik fajta meg örül az olcsó árnak és nyugodtan használja évekig.
Na én a második vagyok, és sosem aggódtam hogy bármelyik Daikin klímám tönkre menne. Ha meg igen akkor is már túl vagyok a garancián tehát ha drágábban és minden papírosan vettem volna is kitörölhetném most vele a ...
Azért is írtam ha csak 50-60ezerrel lenne olcsóbb akkor még érteném a rizikót na de hogy kevesebb mint féláron kapható ott konkrétan nem lehet bukni mert ha még pluszban költeni is kell rá akkor is százezrekkel bentebb van
-
Cruzito76
tag
válasz
feco70
üzenetére
Itt is van, aki felrakja 80-ért, kérdés, hogy akkor is elérhető lesz-e, ha gond van a géppel?
Mert általában a 80 ezres felrakók szokták akkor nem felvenni a telefont...
Ez egy elismert, nagyobb cég, jobban megbíznék a garanciájukban, mint a szakiéban, aki 5 óra után ráér 2 órára. -
MPowerPH
félisten
válasz
feco70
üzenetére
Még egy kérdésem lenbe a Perfera -val kapcsolatban.
A Mitsubishinél elég jó a légtisztító része a klímának, nálam lent leginkább az a része menne nyáron a párátlanítással együtt. Azt mondta nekem a forgalmazó, részben ezért is olyan nagy a beltéri egysége. Fent a szobákban pont e miatt érdekesen mutatna a Diamond.
A Perfera is tudja ezt a 3 lépcsős légtisztítás?lekorszke & TeeJay & Pjen: Köszönöm.
-
TeeJay
félisten
válasz
feco70
üzenetére
Küldheted a srácokat
A héten is raktam fel egy Perferát olyan ablak elé ahol keresztbe fel kellett előbb fúrni 2darab 41x41x2,0mm-es Müpro MPR rendszersínt és arra kellett kitennem a konzolt meg a gépet
Izzadtam mint az állat a kis ablakon kihajolva
komplett panel lakást fog hűteni és minden nap amikor hazafelé megyek látni fogom Kispesten az út mentén
-
Strezi
őstag
válasz
feco70
üzenetére
Az a baj, hogy az a papíron 21db mellé már szinte semmi légszállítás nincs, fűtésben semmit nem fúj lefele. A következő lépés meg jóval hangosabb már. A Daikin konkrétan hangtalan legkisebb, és kb a harmadik fokozaton hozta a fuji leghallkabbját. Persze, a kialakítás miatt is előnyben van, hiszen hengeres ventillátor helyett egy igen nagy "lapátos" van benne. Az viszont tény, hogy a Fuji kompresszora simábban jár, kint halkabb, de legalábbis egyenletesebb votl a hangja.
Ami a meleget illeti, tud ez a Daikin is ilyet, de valahogy nem igazán akar. Szépen elszuszog félgőzőn. Be kell pöckölni a Powerfull módot (30 perc talán), akkor szabadulnak csak el a lovak. -
kory24
őstag
válasz
feco70
üzenetére
Daikin FTXP35N / RXP35N Comfora és Daikin FTXP35N9 / RXP35N9 Comfora között pl mi különbség?
Mert árban 130...
(utóbbira kaptam ajánlat)
-
BBéci
legenda
válasz
feco70
üzenetére
Legkorábban jövő tavasszal lesz esedékes a klíma vásárlás, ráérek akkor gondolkozni és megtervezni. Az biztos, hogy 11,5 négyzetméteres dolgozó/kondi/darts szobába, időszakos használatra nem kell 3,5-ös és pláne nem Perfera. Az a nappaliba lesz jó, ha bedöglik az öreg Stiebel Eltron. Bár oda is felesleges, mert kezdettől fogva csak az esti filmnézések (heti 1-2) és feleségem pilates/gerinctorna edzései alkalmával üzemel. Saccra 9-10 napja nem volt rá szükség, klimatizálás nélküli is elfogadható volt a hőmérséklet. A konyha/étkezőbe egyértelműen Perferát rakattam volna fel, de két éve áprilisban nem tudtam a román forrásról. Ezért lett Mitsubishi HR, amivel nem vagyok maximálisan elégedett. Az egy lapát miatt a nyakamat, vállamat lefagyasztja, nincs iFeel, nem lehet pontos időre programozni, nevetségesen kicsi a távirányító LCD-je.
-
BBéci
legenda
válasz
feco70
üzenetére
Szívesen elautózom Nagyváradra, még nem jártam ott. Kirándulunk egyet feleségemmel, vásárfiaként hozunk egy Perferát.
Összesen 500 km, annak költsége 40-45000 Ft, simán megérné.
Viszont van egy kis probléma, ahová felszereltetném, oda bőven megfelel egy 2,5-ös Sensira. Nem lövök ágyúval verébre.
-
Tamás9x
őstag
-
-
TeeJay
félisten
válasz
feco70
üzenetére
Tipikus, öcsém mondta vidéken X5-X7-Q7-Q8-GLE-GLS mellé Fisher alap meg Polar alap meg TCL kell mert ahhoz nem ért a szomszéd és nem tudnak felvágni nagyon. Daikin Mitsu nem jó az már drága... Ebből van az hogy hívják vissza hogy egy nagy jégtömb a TCL gép fűtésben mert 20-22kg a kültéri és nyélgázon megy 40nm-re ahova már 5kW gép kellett volna abból is komolyabb
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
feco70
üzenetére
Amit ki is hagytam, hogy a párásításhoz is levegő befújás kell, azaz pont ugyanazt a hangzavart fogja az Ururu Sarara produkálni mint szellőztető módban.
Mikor a gyereknek szüksége volt rá ultrahangos párásító olyan ködöt csinált reggelre amit durvább őszi napokon sem láttam még (10 literes tartály talán két napra is elég volt, azaz annyira nem extra macera).
Az Ururu Sarara meg a Perfera árának a különbözetéből 1 raklapnyi párásítót lehet venni meg rendes szellőztetőt ami relatíve halk és normális mennyiségű levegőt fúj be.Azaz pl. a Perferához képest az Ururu Sarara extra funkciói hatalmas felárért elég haloványak (póriasan fogalmazva sz@rt sem érnek).
-
TeeJay
félisten
válasz
feco70
üzenetére
Pesten főleg Astoria meg Oktogon meg Corvin negyed körül jobb áron váltanak mindig és tele a pénzváltó
Azt mondjuk nem tudom mennyi a kezelési költség de van weblapjuk és fixen számolható rajta minden. Még ha 330-340-re jön ki így a Perfera akkor is féláron van a magyar árhoz képest
-
Gubu0101
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz
feco70
üzenetére
2darab max ami befér. Nekem Ford Galaxy van ott 4darab Daikin Sensira vagy Comfora befér simán viszont a Perfera kültéri doboza böszmenagy így gyanítom abból már csak 3-at tudnék elhozni karcosan és ez 2méter egyenes csomagtér 2200liter ha minden előre van hajtva

számla és gari témát meg ne írjátok már ide mert olyan vicces

majdnem féláron van és még ezt is akartok? Hát akinek ilyen aggodalma van vegyen 700ezerért idehaza 3év garanciával de halkan mondom Perfera nem igen fog tönkre menni ha a Comfora meg Sensira amiket mosok mind 3-5-6éves átlagban és mégis mennekPerfera megjegyzés, a kültériben a fázison még külön olvadóbiztosíték is van amit nem igen látsz alap meg kínai gépeken. Volt szerencsém létrán vállamon felvinni konzolig a gépet, van benne anyag és a kompresszor is masszív méretű ez az alsó tálcán látszik a Comfora és Sensira-hoz képest mennyivel nagyobb hely van neki hagyva burkolat alatt
Pont nem aggódnék ennél a gépnél de mint írtam aki parás vegyen itthon számlásan, én mikor megkaptam a forgalmazótól az árat nevettem egy jót hogy mekkora rablás megy idehaza
Új hozzászólás Aktív témák
- Ambiano GT-EWM-03 kompresszoros, háztartási jégkockakészítő 150W 1.8L eladó 2 év garanciával
- Új Xiaomi Jimmy H11 Pro állóporszívó hordozható vezetéknélküli porszívó
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- Kona Mahuna 2020 29" L-es vázméret MTB
- Új Narwal Flow önürítős felmosós dokkolós robotporszívó
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)