- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101 #90768 üzenetére
Azért nézd át most a Tesla kínálatát [link]
Virtuoso = TCL
fekete és fehér Advance = AUX
Superior = TCL
Select Style = TCL
Select és Classic az meg TCL Midea és AUX vegyesenHa csak TCL gyártást nézel nem igazán lesz másabb mint TCL vagy Polar-ként
A Polar, Cascade, Tesla meg a többiek akik TCL-el gyártatnak 90%-ban azonos gépeket hoznak, 1-2 eltérés van mint tálcafűtés meg UV filter meg ilyenek
Ami Mexelhez került teljesen jó kis masina, halk és szépen szabályoz
Simán jó vétel egy Gree/Syen-el összehasonlítva isAmi TCL gyártás abban nekem továbbra is nagyon tetszik hogy gyorsan (1perc alatt) igazodik a megváltozott parancsokhoz és szabályozza a kompresszort meg a kültéri ventilátort, ja és mellé a kültéri ventilátor nem megy indokolatlanul nagy fokozaton, csak annyira amennyi kell neki.
Gree és Syen pl ebben fejlődhetne de a Midea is -
mexel
veterán
válasz
Gubu0101 #90742 üzenetére
Nem is akarom összevissza nyomkodni a szervizmenüt, hanem ha van benne mód ezt megváltoztatni azt megtenném. Szerintem minimum százas nagyságrendű kijelzős és hang eszköz szervizmenüjét használtam és soha nem toltam el olyan dolgot amiről nem tudtam 100 százalékban miért van ott vagy mire való.
Ettől függetlenül ennyiért ez a klíma igencsak jónak tűnik, az hogy nekem nem tűnik a leghalkabbnak másnak nagyon az lehet, és ez a feature pedig az emberek 90 százalékának tetszene sztem. Ennyiért elvileg bestbyte nak tűnik -
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101 #90742 üzenetére
Én telepítettem neki mindkét klímát és teljesen jó gép a Tesla mivel az is TCL mint az összes Polar.
Daikin Sensira tud olyat hogy gyárilag leáll ha elérte a hőfokot és én ezt azonnal ki is lőttem Comfora távirányítóval mert tényleg az a jobb ha folyamatosan forgatja a levegőt.Ja és így nem tud be büdösödni meg pontosabb is lesz a hőmérséklet érzékelés.
Amúgy a két gép csutkán hajtva is kellemes halk volt, ezt szeretem a TCL gépekben hogy nagyon gyorsan szabályozzák magukat és mellé a kültéri ventilátort is nem csak a kompresszort.
-
11hh
tag
válasz
Gubu0101 #90611 üzenetére
Akkor nézd meg magad:
Panasonic CU-Z35XKE / CS-Z35XKEW
Daikin RXM35A / FTXM35A
Pl a Perfera -10fokban 2,5kw-ot tud leadni, még a Etherea meg 2,8kw-ot. -
leikomessi
aktív tag
válasz
Gubu0101 #90393 üzenetére
Köszi a választ.
Valami ilyesmi rémlik, hogy "készenléti"? nyomásra mondott 16 bart, mikor meg töltötte és ment a gép 8 bar volt talán.
Kézzel tesztelte a befújt levegő hőmérsékletét, 3-5 percig saccra 10 fok körüli lehetett, de ezután szobahőmérséklet, nem jött hideg. Ma reggeli tesztemnél érzetre 10-15 fok lehetett, de ez is egy óra után.
Lehetséges, hogy a plusz 200g töltet még inkább ront a csövek áteresztőképességén?
A klíma tiszta, az elmúlt 2 évben kb 200 órát ment, két takarítás mellett, úgy, hogy sosem működött jól.
Beállításoknál 20 fok és AUTO ventilátor, de 22-24 fok és 1-es fokozat mellett sem javul a helyzet.
Kivésni sajnos nem opció, óriási felfordulással járna, szinte lehetetlen kategória padlófűtés mellett. Új nyomvonal megoldható lehet, de annyira nem kell a klíma, hogy ebbe belevágjak. Szívás az egész. -
leikomessi
aktív tag
válasz
Gubu0101 #90384 üzenetére
A betöltés úgy nézett ki, hogy rácsatlakoztatták a csöveket a kültérire, bekapcsoltam hűtésre 16 fok, auto ventilátor és 3-5 percen belül kész volt, ki is lehetett kapcsolni.
De a rátöltést követően sem fújt hideget.
Most 22 fokos külső hőmérsékletnél kb 1 óra után kezdett el hűvösebbet fújni, de normális hűtésre ez a hőmérséklet sem alkalmas.
Csövezés sajnos adott, építés során aljzatban vitték, a kondenzvíz kiépítésből ítélbe biztosan nem szakemberek.
Ki lehet mérni, tesztelni, hogy biztosan a csövezés rossz? Áthúzni rajta valamit? Nitrogénes nyomáspróba érhet valamit? Csak vákuumoztak telepítésnél. -
Czimby
addikt
válasz
Gubu0101 #87582 üzenetére
Mivel keveset lenne használva éves szinten inkább a tartósságra mennék, hogy ezt a keveset 10-15év múlva is kiszolgálja.
Beszéltem ma egy szerelővel és azt mondta Ő csalódott a GREE-ben, állítólag tavaly decemberben szállítottak le úgy klímákat, hogy gyárilag nem volt bennük gáz, mert elfogyott az éves kvóta, hogy mennyi gázt használhat fel a gyártó.
És oké, hogy nem voltak töltve a gépek, de erről nem szóltak a forgalmazóknak se.
Ez így elég kemény, hallotta vagy tapasztalta valaki ezt vagy csak más márkát akar rámbeszélni? -
-
-
lekorszke
tag
válasz
Gubu0101 #87334 üzenetére
A nyomaték nekünk is kézben van.
Viszont peremezőből megéri kipróbálni az automata value-t ahogy Teejay is mondta.
Mi évekig a lamellás rotit használtuk, fél évente kellett kidobni a kukába mert széthullott.
Ez a value 45°-os peremet húz ,ég és föld a lamelláshoz képest és ha rendesen megvan sorjázva a cső szinte elronthatatlan, és valóban csukló kímélő is.
Plusz a satuján van egy beállító csúszka igy nem tudsz sem túl kicsi, sem túl nagy peremet húzni.
Tessék ha gondolod nézz rá mi ezzel dolgozunk:
VFT-808E-MI Value drill -
Gróf...
aktív tag
válasz
Gubu0101 #87302 üzenetére
Köszönöm.
Már megoldódott a rejtély. Rossz volt az eljárás, ahogy mértem. -
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101 #87334 üzenetére
Oké csak hétfőn erősebb vagyok mint pénteken 6 felrakott klíma után. Nyomaték kulcs meg mindig ott kattan le amire beállítod.
Automata peremező Value pedig sokkal jobb mint a Roti lamellás. Akkus csavarozóval lehet hajtani és a csuklódat is megkíméliSorjázni meg Abraboro 2-12mm keményfém éltörő szintén akkus fúróba és tökéletes a rézcső
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101 #87306 üzenetére
Saját klímám sem lett nitrogénezve és 5 szezont már végig tolt a Daikin Sensira
Köszöni szépen van benne hűtőközeg, alapjáraton hűti végig a nyaratSZépen kell a levágott rézcső végét sorjázni, utána automata peremezővel gyönyörű peremet készíteni és a végén a hollandert megfelelő nyomatékra nyomaték kulccsal meghúzni. Ez így már elég mindenre.
Öcsémnek van Testo szivárgás kereső ami 3gramm/év szivárgást érzékenységű
direkt szórakoztam mekkmester által felrakott alucsöves hányadék telepítésnél ahol elment a hűtőközeg hogy megperemeztem az alu csövet, meghúztam kézzel nyomaték kulcs nélkül majd benyomtam a klímát és szimatoltam a géppel de már úgysem volt sehol hűtőközeg szivárgás. Ha alaposan csináltam volna akkor még annyi esélye sincs.24óra nyomáspróba sem biztos
nekünk volt öcsémmel Daikin telepítés ahol nitrogén nyomáspróba minden stimmelt fél óráig és 2hét múlva elrepedt a cső a kültéri hollander mellett hőtágulásnál... simán ki lehet fogni hibás darabot -
leikomessi
aktív tag
válasz
Gubu0101 #87263 üzenetére
A plusz 7 évre hivatkozva akarja a kötelező 3 évre is eladni az évi kétszeri karbantartását, mintha anélkül nem élne. Ez a gondom, hogy nem normális.
A szerelő felhívta előttem az AUX/Rotovill szervízt, hogy nem kell kitölteni a papírt, elég a gép beregisztrálása, megy a gari ha gond van.
Ezzel szemben az AUX/Rotovill marketing azt mondja telefonon, hogy kell a papír kitöltése. Természetesen hivatalos tájékoztatást karácsony óta nem kaptam írásban erről az anomáliáról. És volt Fgaz száma, hivatalos AUX szerelő, közvetlenül tőlük kapja a gépeket.
@robag93 - Szerintem is, egyetértek, csak egész nyáron talán 5-10 alkalommal volt használva 1-1 klíma pár órára. Télen nem fűtök, nagyon mással sem kell szerencsére. -
leikomessi
aktív tag
válasz
Gubu0101 #87256 üzenetére
Sajnos a kommunikáció ügyfélszolgálati részről katasztrofális és leírva sincs normálisan ennek a menete, hogy az alap garancia természetesen él karbantartás nélkül is.
A "szerelő" meg persze erőlteti, hogy a felrakást követő 4-5 hónapban már kell a karbantartás, hogy az alap garancia is éljen. Ez a gondom, hogy káosz, és teljesen ellentmondanak egymásnak.
Ja a garanciapapírokat ki sem töltötte, mert hogy a szervízben úgy sem azt nézik...
Fizetek én, de akkor csináljunk mindent tisztességesen. -
asdf_
veterán
válasz
Gubu0101 #87256 üzenetére
karbantartasoknak.Es minden ilyen dokumentum elso korben ugyved vagy jogasz kezen keresztul megy mielott itthon forgalomba helyezik
Azért láttam én már nem egy garjegyet, meg ÁSZF-et, ahol beüzemelést tesznek -jogtalanul- gariindító feltételnek (autórádió anno, villanytűzhely most), vagy elállásnál a termék teljes csomagolását teszik az elállás feltételéül (még akkor, amikor nem a mostani jogszabaly volt érvényben, ami már
-hülyek kedvéért-explicite kimondja, hogy nem várhatja el a csomagolás meglétét a kereskedő), vagy futáros gari esetén csak az eredeti csomagolásban való feladást fogadják el. Szóval, hogy mit írnak egy ilyen papíron, az engem különösebben nem feltétlen hat meg, a PTK-ban tessen rámutatni arra, hogy mi alapján várják el és tesszük kötelezővé a számlával bizonyított szakember általi karbantartást és különösen dobjon már valaki egy olyan szcenáriót, amikor ezen karbantartás elmaradásából meghibásodás tud egyáltalán keletkezni (ami még mindig nem gond, hiszen ha a kereskedő bizonyítani tudja, hogy a karbantartás elmaradása az oka egy jelentkezett hibának, akkor neki ott semmi dolga jótállás kapcsán, hiszen a jogszabály egyértelműen felmenti őt ez alól ebben az esetben). -
st6969
őstag
válasz
Gubu0101 #86943 üzenetére
Kb. semmilyen a viszonyunk. Se nem jó, se nem rossz. Valószínűleg megengedné, hogy odategyem. De ha 2 év múlva eladja a házat, és az új lakónak meg nem tetszik, mit csinálok...
Eredetileg a piros helyekre gondoltam a kültérit (a zöld a beltéri). De akkor legfeljebb megy a járda fölé az utcafrontra (kék jelölés)... -
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101 #86758 üzenetére
Azért lesz R454C inkább mint R290 lakossági split-ben mert utóbbi tud majd finom pukkanásokat okozni és nem biztos hogy kellene...
Láttam én már lakásfelújításnál brazilok által szakszerűen 2perc alatt leszedett klímát.
Fogta és sarokcsiszolóval elnyírta a rézcsövet meg vezetéket és lekapta
Propánnak finom lesz ez -
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Gubu0101 #86662 üzenetére
de annak, hogy környezetre ártalmas anyag van benne még mindig semmi köze nincs a jótálláshoz. Egyébként a hűtőben/szárítógépben is van és mindkettő lehet gyári hibás is, hogy elereszti a gázt, mégsem merül fel senkiben még ötletként sem, hogy évente karban kellene tartatni a hűtőt/szárítógépet hogy érvényes legyen rá a kötelező jótállás.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Gubu0101 #86596 üzenetére
Elso evben ugye nem kell karbantartas,eltelik az egy ev,jon a klimas,kitisztit,atnez,bepecsetel igy kapod meg a masodik evet es igy tovabb
a 2.-3. évet nem megkapod feltételhez kötve, az jár törvényileg.ha müködnek a klímás módszer, kb minden 100ezernél drágább cucc forgalmazója előirhatná, hogy csak akkor jár a törvényes gari ha kihívod a szervizt "karbantartatni" a telefonod, számítógéped, mosógéped, tévéd, mikród, porszívód anál indtudered...
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Elso evben ugye nem kell karbantartas,eltelik az egy ev,jon a klimas,kitisztit,atnez,bepecsetel igy kapod meg a masodik evet es igy tovabb.Meg van a 3 eved de ha kihagyod a karbantartast es nincs pecset,tonkre megy a gep a 2. vagy 3. evben,akkor majd azt mondja a forgalmazo,hogy sorry.
Mivel elég sok szó esett itt róla megnéztem a papírokat, nem ezt találtam mint amit leírsz.
1. Sehol sincs pecsétnek helye, ilyenről szó sem esett. Amiről szó volt, hogy számlával igazolt karbantartás kell. Azt, hogy ez kinek kell jó kérdés, lehet csak a szerelőnek.
2. A jótállási feltételek között sehol nem találtam meg a karbantartást mint feltétel. Eleve a gyártó csak alkatrészt biztosít, azaz neki csak annak a készüléknek a gyártási száma kell amihez az alkatrészt adja a javításhoz (amit a forgalmazó végeztet/szerelő végez el).Mivel a gyártó csak a neki felróható meghibásodásért felel, így nekem úgy tűnik nem megy tovább a cseralkatrész biztosításán felül.
-
asdf_
veterán
válasz
Meg van a 3 eved de ha kihagyod a karbantartast es nincs pecset,tonkre megy a gep a 2. vagy 3. evben,akkor majd azt mondja a forgalmazo,hogy sorry.
Igen, ha meg jogilag nézem, akkor a jelentkezett hiba és a karbantartás elmaradása között ok-okozati összefüggésnek kell lennie, melyet az eladónak kell bizonyítania, ráadásul jogvita esetén mindezt független szakértővel (tehát a saját szakvéleménye nem ér pontot, lévén elfogult).
-
asdf_
veterán
válasz
Gubu0101 #86570 üzenetére
Az arsavos gari termeszetesen jar 1-2-3 ev ahogy le van irva.
...
A masodik evtol mar a gyarto eloirta a kotelezo egy karbantartast,ami ha megtortenik es a pecset belekerul a garanciajegybe,akkor automatikusan hosszabbodik 1 evet a garancia.Csak én érzem itt az ellentmondást?
Hogyan tudna valami a második évtől hosszabbodni, ha eleve 3 jár, tehát az a kiindulási alap?
Ezt a gyarot igy koveteli meg,sajnos vagy nem ezt el kell fogadni.
Bármit megkövetelhet a gyártó, amíg az paralell a magyar jogszabályokkal. Amennyiben a jogszabályban írtaktól a fogyasztó hátrányára tér el, a kikötés semmis.
-
asdf_
veterán
válasz
Gubu0101 #86530 üzenetére
A jobb oldali oszlopot át kell húzni egy nagy piros x-szel az összes 3 éves terméknél (feltételezve a 250e feletti vételárat), és akkor szerintem(!) megfelel a jogszabályi feltételeknek. Mitől lenne extra garancia az, hogy megadják azt, ami jogszabályilag jár?
(analógia: zsírúj autón nem végzed el sem az olajcserét, sem az átvizsgálást és műszeres diagnosztikát. Garis-e vajon az elektromos ablakelemlője? Persze hogy az. A motor? Persze, hogy nem (mármint persze garisnak garis a motor, csak a hiba nem az, mert nem rendeltetésszerű használat következménye a jelentkezett hiba))
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101 #86318 üzenetére
Ne is mondd, van most egy panel 5.-en szerencsére erkélyen lévő 5éves Polar gép (Gree gyártmány) aminek a beltéri és csővezeték szakasza tartja a nyomást a kültéri meg nem. Holnap öcsém odaadja a szivárgás keresőjét és végig szagoltatom vele a kültéri kompresszor körüli részét, gyanítom ott is hasonló lesz. Na és vajon 5éves klímát mennyiért javítsam meg mert biztos le kell vennem a falról elvinni és amikor kész visszaviszem.
-
torma1981
veterán
válasz
Gubu0101 #86143 üzenetére
Vannak a gumik a a klíma alatt. Szerintem a minimum 3 méter lehet a cső hossz. Nem maga az egész rezonál be. Megfogtam a tartókat, de nem vészes.
Jobb oldalról jön ez a morajlás ahova a csöveket kötötték be. Gondolom, hogy azok viszik be ezt az idegesítő hangot. Ez amúgy fűtés 30 fokon. A leghalkabb beltéri fordulaton. Hűtésben is lehet hallani, de nem annyira. Amúgy igen elég nagy lyukat fúrtak. Írtam a srácnak, hogy nézzék meg mitől van ez a morgás. Igazából nem is érdekelne, de ne vigye be a beltérihez a hangot. 10cm szigetelés a falon. Az is tuti csillapítja a hangot.
Amúgy a tipliket én tettem oda a csövekhez. Néztem, hogy csillapítja-e a hangot.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101 #86056 üzenetére
Dekor csatorna 1,5x szorzóval számolta
Idomok darabja 500-700forint azt is kb. 1,5x szorzóval
10méter rézcső inkább 26000-27000forint
MT kábelt 12méter kb. reális áron van
Konzol 5ezer gumibak 1ezer amit én használok 52-es hegesztett masszív és 80kg teherbírású gumibak!
Munkadíj tényleg combos ha még a gépet is ő hozza és azon van jutaléka10méterre én 136ezerért telepítek plusz kínai gép esetén rátöltés egy kis felár(Daikin és Mitsu esetén nem kell) ha én hozom a gépet. 218ezer az szép
115ezres meg túl kevésnek tűnik ott tuti hogy vagon spórolás lesz meg mindenből a legolcsóbb gagyi téma.
Reméljük nem alucsővel szerel annyiért
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101 #85802 üzenetére
Külföldi szürke gépek, tipikusan román, szerb vagy lengyel behozatal. Ne lepődjünk meg hogy 100ezerrel olcsóbb áron adják mint a magyar hivatalos árak.
Amúgy 3év járna rá itthon, azt kb. minden Sensira kibírja simán így lehet spórolni
Aki meg nyugodtabban alszik ha van magyar garanciája az fizessen sokkal többetHolnap pont egy webklímás Sensira-t telepítek majd emelt áron
telepítési tanusítvány mellékelve van hozzá úgyhogy jó teljesen -
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101 #85382 üzenetére
Budapest és környékén meg kb egál volt nekem, ugyanannyi kínait tettem fel mint Daikin+Mitsubishi-t összesen. Itt azért pár ezer forint felár kevésbé viseli meg az embereket és örülnek hogy a japán gépre beszéltem rá őket.
Gree/Syen amit legtöbbet rakok, Polar szintén
Idén bepróbálom majd az AUX Delta 3 és Magma 2-t is, előbbit hűteni panelba utóbbit már fűteni is csak vélhetően fogok csináltatni ügyvéd ismerőssel egy papírt amit aláíratok vevővel hogyha olcsó gépet választ fűteni akkor 0 fok alatt nem hívogat hogy lefagy a gép meg sokat olvaszt mivel annyit tud a 230ezres kapilláris csöves gép fő fűtésre használva. (nem arra való)AUX-ot ahol kérdezem mindenki azt mondja hogy nincs velük baj és nem kell vissza járni javítani őket csak ott is jó lenne ha nem spórolnának és 24kilós kültérivel írnának -32fokokat
-
feco70
senior tag
válasz
Gubu0101 #85382 üzenetére
Így van a nagyon gazdag kollégám is, mondtam neki meg is érdemled,hogy szenvedsz az olcsó vacak gépeiddel. Hányszor el mondtam neki,hogy meg szívod ha fel raksz valami olcsó gépet fűteni, mást se hallom ,hogy nem bírja,szörcsög, jegesedik, nem ad meleget. De van neki 20 millás autója, 30 millás gépe, stb miért ezen kell spórolni?
-
wldnml
lelkes újonc
válasz
Gubu0101 #85083 üzenetére
Azt mondták mértek mindent, nem láttak más hibát. Kis párát talán láttak a panelen, ez volt az indoklás. Most felmentem a tetőre, megnéztem, az érintett kültéri egy strang kivezető nyílása mellé van felrakva, ott folyamat érezni a meleg levegőt kifele. Azt mondták ez bezavarhat neki, hogy folyamat kapja, párásodik tőle és a panel is kapja. (Daikin mondta a forgalmazónak elvileg)
De ennyitől megadná magát?
Túlfeszültség esetén mit lehet kezdeni? Be kell építettni valami Fi Relé szerű szabályozót? -
rustysaw
csendes tag
válasz
Gubu0101 #85028 üzenetére
Épp lejárt a 3 év kötelező garancia. Nem gondolom, hogy 100-120 körül lenne kültéri, ráadásul nem hiszem, hogy egy adott berendezéshez (Fisher Comfort Plus 3,5kW, eredetileg Gree gyártmány) lehet más kültérit tenni, mint a sajátját, mert csak az működik együtt a beltérivel, viszont kültéri már nincs tudomásom szerint, ami érdekes, hiszen azért egy esetleges kiterjesztett garinál is kellene biztosítani.
TeeJay: köszönettel várom privátban.
-
BlackJack21
tag
válasz
Gubu0101 #85043 üzenetére
Nekünk 2015-ben lett polar rakva az előző házunkban (Pannonklína által). Így a 10 év már idén megvan.
Más:
Ami először meglepett, de utána logikusnak tűnik, hogy a beltéri kifolyó kondenzvízcső végén volt jégcsap, de jobban belegondolva a leolvasztás során ugye normál hűtésben a beltériből folyik a víz. Így ott is el tud fagyni adott esetben. -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101 #85043 üzenetére
Van olyan fapad széria amiről kolléga írta hogy 4 éves korában már nem volt alkatrész. Nyilván nem Amber Royal-ról beszélek hanem a sok matricázott klónról.
Biztos van aki cserél kompresszort de nyáron is volt egy 2017-es Polar alap gép Gree alapon amibe megkotlott a kompresszor és egyszerűbb volt egy vadiúj Gree Pulse-ra cserélni mint javítani. -
H-Mano
tag
válasz
Gubu0101 #84923 üzenetére
Panasonic, területi képviselő:
"3 év teljes körű jótállás van a klímára +2 év már csak a kompresszorra.Nem kell a klímát regisztrálni a plusz 2 évnél. A jótállás feltétele az évi egyszeri karbantartás."
Kivitelezői kiegészítés:
"Ez a minimum, bizonyos esetekben a kétszeri vagy esetleg többszöri karbantartást írhatnak elő attól függően, hogy mire szeretnék használni a készüléket. Aki hűtés-fűtésre használja rendszeresen akkor a kétszeri karbantartás javasolt. Ezt a klímaszerelő állapítja meg, mi az egyszeri karbantartás szoktuk kérni magánszemélyek esetén, átlagos használat esetén hűtés-fűtésnél. " -
torma1981
veterán
válasz
Gubu0101 #84923 üzenetére
És ezt te honnan veszed? Mint leírták a törvény nem írja elő, hogy kell a tisztítás. Ugye pl 250ezer felett 3 év garancia van. Nem kötheti a tisztításhoz a garancia meglétét. Mi ebben a bonyolult? Ha veszel egy porszívót akkor csak akkor él a garancia, ha a szerviz kitisztítja többször is? Linkeld már a jogszabályt, hol írja elő a tisztítást a klímákra?? Ugye a plusz garancia az megint más tészta. ott a gyártó előírhatja a tisztítást.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101 #84901 üzenetére
Klíma hatóság ja persze
El ne hidd már ezt amit kitaláltálÉn x összegért takarítom, egyik velem egy suliban végzett srác 23ezret kér Budapesten a zsákos deep clean-es mosásra, öcsém 18ezret kér és fog az még drágulni ha az üzemanyag is nő
Valaki meg 8-ért csinálja mert úgyis alig van ügyfele és kell neki a pénz
Mondjuk aki 40-ért telepít meg 8-ért takarít az ne rontsa a szakmát mert nagyon nem reális árakon dolgoznak
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó KTM női bicaj!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest