Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Titokzatos OnePlus telefon és óra közeleg
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Technical
kezdő
Kérdésem volna, ha a gáz elszivárog a split rendszerből, akkor a kompresszor olaj is megy vele?
Olajfoltokat találtam a kültéri alatt, a kapilláris csövet kidörzsölte a kompresszor egyik ˝lába˝...Lehet-e jelentős az olajfogyás ebben az esetben?
Sacc/kb max. 1dcl lehetett ami elfolyt... mennyi a teljes töltet?3,5 kW on-off veterán...
-
TeeJay
félisten
válasz
Hatszorhat
üzenetére
Polar Optimum sima alap gép csepptálca fűtéssel
A++ hűtés A+ fűtés TCL ThermoX más néven és a huzatmentes beltérit kapta ami amúgy tényleg príma és szeretjük telepíteniPolar Zenit az Midea All Easy Pro
A+++ hűtés A++ fűtés, elektronikus adagolós lesz, kissé bonyolultabb tervezés de masszív és szépen működött. -
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Első dolgom volt hogy Sensira-n letiltottam ezt a funkciót egy Comfora távirányítóval
Pont hogy pörögjön mindig a ventilátor, nem halok bele abba a pár watt fogyasztásba
Fűtésben milyen gombásodás lesz amúgy?
Hűtésben meg sose kapcsoljon le hogy pörgesse a levegőt és mihamarabb érezze fent ha már meleg van.Túl aggódod amúgy a klíma témát ahogyl átom
Ha jól leszabályzó gép kell vegyél japánt és kész -
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ez TCL fícsör és a Zenit-ben biztos nincs benne. Ha ilyet olvastál akkor elírták
Hétfőn telepítettem 2darab Fisher Comfort Plus klímát amit Midea All Easy Pro mint a Zenit is. Nincs semmi extra a Polar-ban nyugi -
kk831228
addikt
Hi , na felkerült a perfera , na ez a kültèri már tetszik ,
ehhez kèpest a comfora játèkszer , hangban is sokkal hallkabb a kültèri.👌 Egyelőre tetszik.
-
RudY
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Bevallom nem ellenőrizgettem soha, a mókuskerék leáll az biztos.
A páratartalom tesztelése pedig nálunk nem egyszerű... van a kertben ~20 fenyő, ~8-10 lombhullató fa, borókák, kisebb kerti tavak és kismillió gyógynövény... így ha máshol száraz nyári időszak van, itt akkor is "esőerdő" érzet, főleg hajnalban és az esti locsolás után. Ilyenkor órákig minden tárva-nyitva és bent is felugrik jócskán 70% körülire. Napközben - ha kell egyáltalán klímázni - akkor 60% alá is lemegy, de ehhez tényleg méregetni kellene. A gombásodás megelőzést vagy gátlást profiszaki intézi (TeeJay), úgyhogy egy panaszos szavam sem lehet.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Hatszorhat
üzenetére
Remek, sikeresen félretájékoztatták valamelyikünket.
Én a wellgardent értem el ez ügyben, és ez azért gáz, mert nem is nekem lenne a zenit...
-
Hatszorhat
csendes tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Engem eléggé érdekelt hogy van-e huzatmenetes technológia a Polar Zenitben, és mivel a neten ellentmondó infók voltak, ezért végül fehívtam magát a forgalmazót is, ők azt mondták a Zenitben nincs, csak az Optimumban.
-
Hatszorhat
csendes tag
Még mindig nem lett eldöntve, én is ezen rágódom még mindig
Akkor kell véglegesen döntenem amikor előleget adok a klímásnak és leadja a rendelést, ami valszeg jövő héten lesz.Én az Optimumra hajlok, itt is dicsérik a többiek, de a klímásom valamiért inkább Zenit-párti, de nem értem miért.
Ha meglesz a döntés, majd megírom itt.
Kiegészítés: Ja, amúgy legjobban egy Polar Fresh-nek örülnék, az ugyanis tud beszívni kintről friss levegőt (30 köbmétert óránként), gondolom a nevét is erről a képességéről kapta.
Na most én friss levegő-mániás vagyok, sokat szellőztetek, tehát ha egy gép egyszerre hűtené le a lakásomban a nyári forró levegőt, és közben még tolná is be folyamatosan a külső friss levegőt, na az lenne számomra maga a tökély.... viszont abból csak 3.5 kW-os van, nekem meg 5-ös kell, szóval sajnos marad az Ptimum/Zenit párosból az egyik... -
Wind-Storm
őstag
válasz
Máté94
üzenetére
Ugyan mutasd már meg kérlek, hogy hol látod te ezt elírva.

Én emiatt Polar partnernek telefonáltam, hogy megkérdezzem. Ugyaninnen tudom a lassú felfűtést is.pjen #86085
A vízszintes terelők elfordulnak 90 fokkal, és a rajtuk lévő kis lyukakon keresztül préselődik át a levegő.
-
Máté94
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
A huzatmentes az elírás. Az az Optimum-ban van.
Eco üzemmód az csak 24°C, auto ventire állítja, de csak hűtesben használható. Igazából haszontalan funkció. -
pjen
félisten
válasz
Wind-Storm
üzenetére
A huzat mentes, az mit jelent konkrétan és., hogy ceinálja?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Így van, de Fisherhez képest a Zenitről megtudtam 3 extrát:
- huzatmentes állása van a terelőknek (ami a weboldalon nincs kinn)
- tud lassú felfűtést (elvileg ez eco fűtés mód), tehát nem rángatja indulásnál a hálózatot
- portalanító funkciós a kültéri (ventilátor vélhetően ellenkező irányba forog maximumon) -
-
Lorden
őstag
Valamelyik nap mértem a Gree Ambert 2019-es modell,GWH12YC-K6DNA1
185w-ig ment le fűtésben, de cserébe 29-30 fokos levegőt tolt ki, előtte pár méterrel ez már nekem hűvösnek érződik.
Japók hány fokos levegőt tolnak ki 200w alatt? -
Máté94
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ez akkor működik , amikor túlhűtött. Ilyenkor értelemszerűen leáll a kültéri, és ezzel a beállítással a beltéri is.
A gombasodás ellen van Mold Proof/Clean Operation, ami bizonyos óra használat után, ha kikapcsolod a klímát még egy óráig ventilátor üzemmódban járatja a beltérit.
-
RudY
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ha ilyesmire gondolsz, akkor pl. a Perfera:
-
Wind-Storm
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Fűtés esetén valóban nem komfortos, nekem a hűtőteljesitmény minimuma az igazán érdekes.
Máté94 #86074
Lefagyott? Milyen gép az, amelynek lefagy? Onoffosok óta van egyáltalán olyan?
Fisher Comfort Plus esetén bőven megy minimumon a kompresszor, és bár számomra elérte a kívánt hőmérsékletet, a páratartalmat túl magas szinten hagyja, mértem és számoltam is a hőcserélő harmatponti hőmérsékletével, az túl magas. Indoor fan minimum sem segít, mert nincs lejjebb.
-
Máté94
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Bújni kell a netet akik esetleg megosztottak pillanatnyi fogyasztási adatokat, vagy keresel valakit, akinek van a te kiszemelt géped, és elmész hozzá egy fogyasztásmérővel játszani vele, hogy mit bír.
A páratartalomra szerintem ilyen csak hűtés üzemmódban nincs, csak ha nem szárításra rakod és olyan géped van, ahol a szint beállítható.
Olyan gép kell, ami nem kapcsol ki, és nem hajtja tovább a ventit, mert olyankor a lefagyott hőcserélőről befújja a párát.
-
arnyekxxx
veterán
Egyébként az extrém leszabályozás miért komfortos? A szoba hőmérsékleténél pár fokkal melegebb levegőt tud csinálni úgy a gép, gyakorlatilag csak egy ventilátorként forgatja a levegőt ami télen nem feltétlen kellemes 22-23 fokban. Vagy a japán gépek 80w fogyasztással is forrólevegőt gyártanak?
-
turbobusa
senior tag
Hatodikról a földszinti lakó akinek van kertje mennyit érzékelhet abból ha odacsepeg a klíma? Elég macerás lenne a napi szintű kannázás.
-
feco70
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
.
-
Wind-Storm
őstag
Eszembe jutott egy másik fontos dolog.
A komfort egyik része a kellő leszabályzás, viszont minimum hűtésiteljesítményt elérve melyik gép az, amelyik a páratartalmat is egyúttal egy beállítható szinten tartja, vagy legalábbis nem 60-70 százalék között hagyja? -
Wind-Storm
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Elvileg nem azt jelenti.
Az általad idézett sor mondjuk így már kétféleképpen értelmezhető, de az is a konstans hőmérsékletet szolgálná, ha egyáltalán nem áll le a kompresszor.ecaddsell #86063
Nekem az sem szimpatikus, hogy nem szerepel sehol sem a leszabályzás alsó határa. Valószínűleg japán gépnél fogok kikötni..
-
Z_A_P
addikt
válasz
Hatszorhat
üzenetére
A Zenit viszont eleve kb. 50 ezerrel drágább készülék.... Érdemes akkor egyáltalán Zenitet venni? Még 20 év alatt se jönne be a felára.
Mi lett vegul?
A kerdesem nekem is, kvazi csak futesre, megeri a Zenit, vagy eleg az Optimum?
+60ezer forint. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Számomra érthetetlen miért egyáltalán releváns ez az U-Crown klíma mifelénk, Gree letölthető adatlapja alapján:
2.7kW SEER/SCOP: 7.5/4.6
3.5kW SEER/SCOP: 7.2/4.6
azaz semmi extra.
OK, hogy -30C-ig tud fűteni és észak Kínában ez érdekes lehet, de mikor volt errefelé ennyi (vagy akár -20; lassan már Ausztria keletebbi részein is csak a sípályákon lehet havat látni...)?
Közel ennyiért inkább egy Perfera vagy olcsóbb vagy jobb hatásfokú fűteni is tudó kínai.
Ha meg olyan kell ami nagyon le tud szabályozni akkor keress itt vissza Mitsubishi tud ilyet (de nem alsó kategóriás japánoknál jó eséllyel észre sem veszed, ha kapcsolgat is).#86061arnyekxxx
Vsz. igen, ez a szabályozás finomságáról szól bár elektronikus szelepes gépnél ezt se nagyon értem, de tényleg lényegtelen is az egész, mifelénk van ennél jobb választás is. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
nem lehet, hogy itt az 1Hz az a szuperprecizen szabályozható kompresszort akarja jelenteni?
1Hz constant-temperature control technology
-
RudY
addikt
válasz
yahagyma
üzenetére
Nem kifejezetten válasz, csak a statisztikához, ha valaki mazsolázna.
~27 éves könnyűszerkezetes házikó (5 cm dryvit, betonyp, üvegszál, gipszkarton)
Daikin Perfera FTXM35R (3,5 kW, SCOP 5,1)
Alsó szint: 36 m2 iroda/nappali/előszoba/fürdőszoba (07:00-22:00 - 23 °C/este 21 °C)Fujitsu ASYG09KGTE (2,5 kW, SCOP 5,2)
Felső szint: 36 m2 hálószoba/kisfürdő/kis(ruhatár)szoba (20:00-08:00 - 22-23 °C/napközben 21 °C)
Nyitott szobaajtók mellett, de a fürdőkben azért rá kell néha segíteni egy kis pluszt.2024.11.20-2024.12.15
Fogyasztás összesen: "H" 296 kWh - 6904.- ft
Ebből a Perfera (az alkalmazás szerint): 187,4 kWh2024.12.16-2025.01.18
Fogyasztás összesen: "H" 549 kWh - 12 760.- ft
Ebből a Perfera (az alkalmazás szerint): 318,2 kWh2025.01.19-2025.02.19
Fogyasztás összesen: "H" 452 kWh - 10 517.- ft
Ebből a Perfera (az alkalmazás szerint): 303,9 kWh -
TeeJay
félisten
válasz
Gubu0101
üzenetére
Dekor csatorna 1,5x szorzóval számolta
Idomok darabja 500-700forint azt is kb. 1,5x szorzóval
10méter rézcső inkább 26000-27000forint
MT kábelt 12méter kb. reális áron van
Konzol 5ezer gumibak 1ezer amit én használok 52-es hegesztett masszív és 80kg teherbírású gumibak!
Munkadíj tényleg combos ha még a gépet is ő hozza és azon van jutaléka10méterre én 136ezerért telepítek plusz kínai gép esetén rátöltés egy kis felár(Daikin és Mitsu esetén nem kell) ha én hozom a gépet. 218ezer az szép
115ezres meg túl kevésnek tűnik ott tuti hogy vagon spórolás lesz meg mindenből a legolcsóbb gagyi téma.Reméljük nem alucsővel szerel annyiért

-
Helga0203
tag
Igen, Ők hozzák a 3,5 kw-os gépet is.
Díszcsatorna 10 m 15 500 Ft
Díszcsatorna idomok 6 db 4500 Ft
6/10-es Szigetelt Rézcső 10 m 32 000 Ft
Mt kábelek (3x1,5mm; 5x1mm) 12 m 3 600 Ft
Rezsi anyag (tartókonzol, gumibak, ragasztó, stb) 1 db 9 000 Ft
Kiszállás 1 db 2362 Ft
Munkadíj 1 db 105 000 Ft
Nettó érték 171 962 Ft
Áfa 46 430 Ft
Bruttó érték 218 392 Ft -
Gubu0101
veterán
válasz
Helga0203
üzenetére
~10-12ezer/m az anyag ar.Van aki 2m- ig szerel alap arral van aki 3m-tol.Van aki 60 ezer munkadijat szamol van aki 120ezret.Az olcsobb is jo,ha jo minosegu munkat vegez,nem feltetlen a dragabb a jobb.
No meg + a ratoltes.30ezer/kg az R32 (ha jolt tudom)gep fuggo,hogy hany gramm kell utantolteni. -
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Te tudod. Számomra mindig gyanút kelt, ha a kínai gyártók olyan dolgokkal jönnek elő, amit a japánok a legkomolyabb gépeiknél sem említenek meg.
-
Helga0203
tag
Helló.
Kb 8-9 méter szerelési anyag kell a beltérihez.
Az egyik ajánlat br 218K Ft, a másikban csak br 115K a beüzemelési és segédanyag költség.
Mindketten mérőszalaggal érkeztek, szóval elvileg az olcsóbb is tudja, hogy mennyi cső kell.
Mitől kerül az egyik 2x annyiba?
Mi a reális ár egy nyugat magyarországi kisvárosban?
-
Máté94
addikt
Ezt csak fogyasztásmérővel lehet biztosan megtudni. Addig a papír bármit elbír.
-
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Nem az a jó klíma ami 1fordulat/másodperc-re le tudja szabályozni a kompresszort mert nem kell ilyen szintre lemenni már, megvan mi a minimum ahol még van kenése a kompresszornak. Daikin és Mitsubishi nem reklámoz ilyen hangzatos dolgokat, szimplán csak teszi a dolgát a kültéri
-
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Biztos nagyon értenek hozzá a gree-nél, mindössze annyi a gond vele, hogy a kompresszor egy forgó mozgást végző eszköz.
Tehát a gyakorlatban ez azt kéne jelentse, hogy sosem áll le, mert nem tud túlfűteni vagy túlhűteni, annyira vissza tudja venni a teljesítményét elvben.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem jobb választás egy daikin comfora/mitsubishi ay. A japánok ráadásul nem tömik az ember fejét marhaságokkal.
-
válasz
Wind-Storm
üzenetére
a Gree U-Crown 1Hz-ig is le tudja szabályozni a kompresszorát.
Ez így értelmezhetetlen. -
Wind-Storm
őstag
Most találkoztam azzal az infóval, hogy a Gree U-Crown 1Hz-ig is le tudja szabályozni a kompresszorát. Kíváncsi lettem, hogy az mégis mekkora hűtő- vagy fűtőteljesítményt eredményezne, de itt kapásból azt találtam, hogy a felvett teljesítménye nem megy 500W alá fűtés módban, az entalpiás kompresszora pedig nem dual-stage.
Ez a gép egyre gyanúsabb nekem, hogy egy marketing bullshit.
Melyik gép tud ténylegesen a lehető legalacsonyabbra leszabályozni, ha ez a Gree nem? -
Yonderboi
csendes tag
Sziasztok !
17nm-es szobába szeretnék klimát hosszútávra csak hűtésre, legyen csendes (főleg a beltéri), megbizható vagy hosszú garancia rá.
Ezt néztem ki : Daikin FTXC25C / RXC25C Sensira - 234e Ft
Van ennél jobb ár/értékű a 200-250ezres sávban ?
Köszi
-
TeeJay
félisten
válasz
lappa86
üzenetére
Daikin Sensira
De amúgy almát körtével
Gree Pulse alap kapilláris csöves gép 22dB silent módban hűtésben
Daikin Sensira elektronikus adagolós gép 20dB éjszakai módban, halkabb kültérivel mint a Pulse de hatékonyabb hűtés és fűtés SEER/SCOP
Xtreme Save meg kb azt tudja mint a Daikin csak sosem lesz olyan halk sem beltériben sem kültériben
Én a Daikin-t venném
-
lappa86
aktív tag
Sziasztok,
Az alábbi klímákat ajánlották nekünk a helyszíni szemle után:
- Midea MG2X-12-SP Xtreme Save
- Gree GWH12AGB Pulse
- Daikin FTXF35E SensiraEgyik sem tűnik rossz gépnek a vélemények alapján, na de melyik a legjobb?

-
TeeJay
félisten
Daikin Sensira, nekem az van, megnéztem este alvás közben, ha balra irányítom telibe az ágyra fújja és érzem a fejemen is hogy arra jön a szellő még Dry módban is amikor a legalacsonyabb fokozaton pörgeti a ventilátort
Átfordítottam a túlsó oldalra ahol eddig is volt 5éve mindig és máris nem érzek semmit ebből mégis hűti a szobát
Terelő méretétől is függ mennyire tudja a légmozgást módosítani
-
-
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,
kb 6 éves Daikin beltéri egységet szeretném idén magam kitisztítani,vettem mosózsákot.
Van erre megbízható leírás?
Prevent klímatisztító aerosolt ajánlottak ismerőseim,de sokan szidják visszajelzésekben,hogy büdös,beleragad stb.
A terv,hogy leszedem az elülső burkolatot, kézi permetezővel vízzel átmosom kicsit, jöhet a hab, majd 10perc várakozás után ugyanazzel a permetezővel vízzel kimosom.
Jó ez így vagy más tisztítót használjak,esetleg kell-e magasnyomású?
-
TeeJay
félisten
válasz
atytoth1
üzenetére
Teljesen jó gép a TCL
Múlt héten beszéltem az egyik magyar forgalmazóval
Tavaly 10+ ezret adtak el és 5db garanciális csere volt összesenPolar szinte teljes palettája TCL már
Fisher Summer
Cascade Nordic Eco és Nordic Save
Tesla is már 2 szériát velük gyártat
Sőt legújabb infó hogy az LG belépő szintű gépei is már TCL gyártás lesz
GMCC kompresszor van bennük ami meg Toshiba
Egész jól szabályoznak, a TCL tényleg komoly szereplő akar lenni a klíma piacon
-
atytoth1
csendes tag
Sziasztok!
TCL FreshIn illetve Polar Fresh 3,5 tényleg gagyi burkolatból van?
Ismerős szerelő lebeszél róla, helyette a Sinclairt javasolja. (nem kell friss levegő beszívás, de teljesítménye és tudása ill. alkalmi ár miatt gondoltam Fresh verzióra.) Alkatrészellátása lehet nem lesz évek múlva? -
TeeJay
félisten
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Vigasztaljon az hogy ma telepítettem 2darab 3,5kW Fisher Comfort Plus gépet
Nem rossz de nem is a leghalkabb kültériben
Beltéri masszív és érdekes tervezés de amúgy nem volt vészes dolgozni vele
1-2 dolog idegesítő mondjuk de ezt te mint felhasználó sosem fogod tapasztalni, ez csak nekünk szerelőknek rossz
Nekem pl nem tetszik hogy ugyanaz a gomb felel a függőleges és vízszintes legyezésért
ha röviden nyomod le fel megy, ha hosszan akkor jobbra balraFisher Nordic ezerszer komolyabb tervezés meg összerakás
Polar Optimum 5kw gépet meg már raktam, az kellemes halk és hűt mint a veszedelem plusz mivel TCL gyártás a kompresszor GMCC benne (Toshiba gyár) és egész jól szabályoz plusz van huzatmentes hűtés mód -
sesomaru1989
aktív tag
Köszi , az infókat. Kár h nem hamarabb beszéltünk. Mar le lett rendelve a fisher.
Meglatom hogy szuperál. 15cm szigetelés van a házon, uj ablakokkal, szóval ha a szigetelés teszi a dolgát lehet elég lesz ha csak napközben megy majd. Ezt majd kitapasztaljuk.Anno egy szigeteletlen tarsashazba, egy daikin 3.5kw-os volt hasznalatban, annak mennie kellett egyfolytába sajna, es ott az egesz lakás volt 50 pár nm-er.
-
TeeJay
félisten
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Akkor egyik sem a te klímád
5kW-os gépből én még halkat csak Daikin-t meg Mitsubishit hallottam
De még itt is hozzá teszem hogy éjszaka ha nem kérsz elég hideget tőle le fog állni örökké! 25fokra ne vegyél 5kW gépet azt 3,5kW klíma is megoldja ha járatod órákig
Unokaöcsémnek Budai oldalon Parlamenttel szemben van régi épületben 130nm lakása, ott 18méterre beraktunk egy 5kW-os FTXC50 klímát 30nm nappalira csak ott 4,5méter belmagasság van és olyat durrant a gép hogy a magas kétszárnyas ajtót kinyitva még a szomszéd szobát is hűti ami úgy 25nm szintén ugyanekkora belmagassággal.
50nm nappalira 3,5kW gép 24-25fokra elég lesz hűtésben simánVagy másik példa, Siófok Ezüst parton 2002-ben épült part menti több szintes lakópark
5cm külső szigeteléssel és sima 2rétegű ablakokkal, redőny mentesen 32-33fok van mikor lemegyünk nyaralni és 75nm-re van 1db 3,5kW Daikin klíma, az 2napig megy maxon mire 24fokra hűti az egész nyaralót és utána kellemes minden
75nm amerikai konyhás nappaliba a beltéri a folyosóra irányítva amiből jobbra balra nyílik 1-1 12nm szoba. Így számolj inkább -
sesomaru1989
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Igen, 50nm a nappali, es abból nyilik egy 12nm Háló. A háló a klíma vonalában lenne, és a cél az lenne, hogy nyáron a nappali, háló szépen legyen hűtve, akár éjszakai mennetel is.
A fűtési jelleg csak kiegészítés lenne a gáz kazán melett.
Fontos, hogy mivel éjszaka is menni fog, halk legyen. Persze ilyenkor a legkisebb teljesítményen/fordulaton. -
TeeJay
félisten
Eladni a lakást a fenébe és elköltözni olyan helyre ahol ki lehet vezetni a klímát
Bocsi de mást nem tudok...
Miért nem lehet amúgy kivezetni? Van valami helyi police néni aki jön és felpofoz pár csepp víz miatt vagy mi?
Panelban ha a beltéri plafontól 10centire van akkor az alja úgy 220cm magasan lehet, ott még át lehet fúrni mindenhol az ajtó felett hogy el lehessen vezetni a WC-be vagy fürdőbe és ott már megoldható a lefolyó.
20literes kanna esős idő után 1nap alatt tele lesz ha 23-24fokon járatod a klímát és nem akarsz te minden nap 20kiló vizet kiönteni... -
TeeJay
félisten
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Polar Optimum egy TCL gép, elég szépen szabályoz és ott 10-es csővel lehet szerelni míg a Fisher egy Midea és ott 12-es cső kell visszamenő oldalra. Amúgy hova kell 5kW-os gép? 40-50nm egybefüggő légtér?
-
TeeJay
félisten
válasz
Szevam
üzenetére
Gree Comfort Pro 24dB hűtésben 29-30dB fűtésben silent módban!
Daikin Sensira 3,5kW 20dB hűtésben 21dB fűtésben
Még a Perferát is gyártják Törökországban aztán olyan minőségű gép hogy állad leesik
Nem kell mindent elhinni amit írnak
Malajziai Daikin FTXC is simán jobb minőségű mint bármelyik közép kategóriás kínai masina -
BBéci
legenda
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Nem mértem, mert legkevésbé sem érdekel a teljesítmény-felvétel vagy póriasan fogalmazva az áramfogyasztás. A leszabályzás alsó értékétől függ, hogy ki-bekapcsolgat, vagyis on/offként működik-e. Ez a lényeg.
-
válasz
TeeJay
üzenetére
A tegnapi válaszokat köszönöm mindenkinek!
Szó sem volt fúrásról, az egész folyosót végig kéne csatornázni a lefolyóig, ez nem opció!
Panelben a beltéri kondenzvíz elvezetésről kérdeznék, kb 9-10 méterre van a kültéri.
- lejtéssel kivezetni nem lehet
- szivattyút javasoltak, de mondták, hogy a drága is megdöglik 3-4-5 év alatt és ha épp nincs senki otthon, akkor az kellemetlen lehet
- egy nagy 20 literes kannát tenni a beltéri melletti szekrénybe és ezt minden este kiönteni (a kanna teljesen rejtve lenne, a klíma mögötti gipszkarton szekrényben)
- párologtatót ötlet tetszik, de nem tudom mennyire használhatóFontos infó, hogy sajnos 70-80% a páratartalom nyáron a lakásban.
Továbbra sem tudom mi lenne a jó megoldás!?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Titokzatos OnePlus telefon és óra közeleg
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OTP Bank topic
- Renault, Dacia topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Apple MacBook
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- KPC Roadster 3.0 Lady női kerékpár, nem új, de soha nem használt
- Alumínium terasz tervezés - építés
- Új Lubluelu P4 vezeték nélküli állóporszívó
- Ambiano GT-EWM-03 kompresszoros, háztartási jégkockakészítő 150W 1.8L eladó 2 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ehhez kèpest a comfora játèkszer , hangban is sokkal hallkabb a kültèri.👌 Egyelőre tetszik.
Akkor kell véglegesen döntenem amikor előleget adok a klímásnak és leadja a rendelést, ami valszeg jövő héten lesz.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)