Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Csak akkor marad ott, ha nem szereled le. Nekem pl. fizetett erte a tulaj kikoltozeskor, nyilvan a koranak megfelelo hasznalt erteket. Ha magadnak rakod fel - es elkoltozol -, akkor fizetnie is kell erte, PTK-ban is benne van.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
dredjudge84
üzenetére
Az ilyen szarrágóságot sem tudom megérteni. Akkor fizesd ki, majd lelakod és kész..
Amúgy *tulaj.
Egyébként biztos xarráxopatják kint is a lakással, azért ilyen. -
Igen, ezzel én is tisztában vagyok. jelenleg a nappali és a szoba 1-2 cél, ezek a minden nap hasznátl helységek,a szoba3 HO helyszin.
Ha arról van szó, hohy a nappaliban éjszaka meg lehet fagyni, de két másik szobában lehet aludni, és be kell állítani hozzá ventillátort, akkor már jó.
Tudom, hogy később kell majd másik készülék, de jelenleg ezt a nyarat szeretnénk túlélni az adott kerettel. -
patex1983
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Ugyanebben a helyzetben voltam én is eddig, úgyhogy megértelek teljesen. Nekem is ezért volt mobilklímám.
-
dredjudge84
őstag
válasz
patex1983
üzenetére
Albiba vagyok. A főbérlő kinn van Németországba, ott él. Nem tudtam vele megegyezni split klíma ügyben, mert azt akarta, hogy adjak bele pénzt, én meg mondtam hogy nem, mert a klíma ittmarad amikor elmegyek, és a la as értékét növeli. Ez neki nem volt jó, így maradt a mobil klíma.
-
bozsokiandra
tag
válasz
lekorszke
üzenetére
Arra vagyok.
Egyébként először nem a klíma wifijére kellene csatlakoznom? Úgy hogy még nem vagyok a routerre csatlakozva? (Egyébként próbáltam minden variációban, de nem működik nem is jelenik meg a klíma által létrehozott ap amire csatlakozni kellene az 12345678 jelszóval) -
lekorszke
tag
válasz
bozsokiandra
üzenetére
Szia
2.4 GHz wifire kell legyél csatlakozva máskülönben nem fog működni -
patex1983
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Különbözőek vagyunk látod. Én pl. sehogy nem bírtam megszokni a hangját még nappal sem, aludni mellette meg áááhhhh... Inkább elviseltem a rohadt meleget....
-
bozsokiandra
tag
Sziasztok!
Ma felszerelték a Gree Amber Royal 3,5 kw klímánkat.
Az appot viszont nem tudom működésre bírni.
Alaphelyzetbe állítás után (mode+wifi gomb egyszerre nyomva kikapcsolt állapotban csippanásig) sem jelenik meg az appban keresve és a wifi hálózatok között sem a klíma, 2 vagy több perc várakozás után sem.
Van valami ötletetek esetleg, hogy mi a gond? -
adika4444
addikt
válasz
qqcqqc
üzenetére
Aludni én is éjszaka szeretek, de a redőnynek számos praktikus tulajdonsága van még a nappali sötétítésen túl.

Függönyt én OFF-olom, az elmúlt években minden hátrányát megtapasztaltam. Nehézkes elhúzni, a sötétítő általában nagyon nehéz, porosodik, a nap pont áttűz rajta és így telibe a szemembe világít az ágyban. De a fő hátránya, ami miatt egy életre megutáltam. Egyrészt penészedett mögötte télen az erkélyajtó, másrészt semmit, de semmit nem szigetel érdemben, se télen, se nyáron. Redőnnyel viszont nagyon jól tudom szabályozni a fényt és a szigetelését, így nyáron jó, hogy ne süssön rám és a laptopra a nap. A kezelése is sokkal egyszerűbb, csak meghúzom a gurtnit és az ablaküveg + szúnyogháló külső oldalán mozog, nincs az, hogy az ablaknál kell kaparászni, meg nem verődik fel a por, ami azért van bőven kertesházban, naponta meg nem lehet átporszívózni az egészet..
A redőny egyetlen hátránya, amit jó lenne valahogy áthidalni, hogy nem tudom a lamellákat teljesen összehúzva kb. háromnegyedig leengedni a redőnyt, azaz alul egy kis sávban beengedni a fényt, de a napsütést kizárni a fenntebbi pontokon. Gondolkodtam mókolásokban, hogy megtámasztani alulról, de nagyon tákolás, meg ha még is le akarom húzni, akkor megint szerelgetni kell.
-
Amennyiben csak hűtésről lenne szó és nem ragaszkodik az ember márkához, csak a megbízhatósághoz. 3.5kw teljesítményben melyik típusokat érdemes nézegetni?
-
adika4444
addikt
válasz
patex1983
üzenetére
Ez ismerős. Igazi melegben 32--33° van a tetőtéri szobámban.
Az viszont valami elképesztő, mire nem képes egy műanyag redőny. Az erkélyajtón leszakadt kb. 10 éve és felkerült gyors egy függöny, ami durván tavaly őszig volt, amikor is gondoltam egyet és kihívtam egy szerelőt, aki felújította a lassan 20 éves redőnyöket.
Azóta a melegekben le van eresztve és valami elképesztő. Lyukacsos, alatta átfér azért némi fény, de érezhető szigetelésként működik. Klíma nélkül kellemes ma délután a szoba, pedig délkeleti fekvésű, kapta a napot rendesen.
Lassan benyomom a klímát, még nem melegedtek át a falak, a cél, hogy ne is melegedjenek át a kelleténél jobban és akkor nem fogják fűteni a teret.
-
patex1983
őstag
Igen, előbb -utóbb az is lesz
Még most kezdjük belakni a lakást, vannak sajnos fontosabb dolgok is most, amire költeni kell.... Sokat....#76074 Lorden: Jaja, képzelheted mi van itt, amikor tényleg beüt a nyári forróság... Redőnyök itt már default-ban le vannak enegedve lyukacsosra
-
patex1983
őstag
-
patex1983
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Ja hát kint itt tuti volt 45 fok is tavaly nyáron amikor a lakás telibe kapja a 6. emeleten a napot minden árnyék nélkül úgy 13:00- órától napnyugtáig
Ebből lesz idebenn olyan 28-32 fok....
Szóval remélem a Gree SamrtR majd megbirkózik ezzel és fog tudni idebenn olyan 25 fokot varázsolni. Kevesebb nem is kellene.... De már csak 5 nap és jönnek beszerelni. -
Reggie0
félisten
válasz
patex1983
üzenetére
A mobil klimakkal az a baj, hogy azt a levegomennyiseget amit kifuj a csovon a kulterbe valahol be is kel lengedni a lakasba. Marpedig ami bejon az a kinti homerseklettel jon, igy jo hatasfokot nem is lehet elerni. Orditoan nagy az igeny valami kozbenso vizkoros, splitszeru mobilklimara

-
patex1983
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Annó, vagy 2 éve amikor vettem, én nem találtam inverterest...
Hol használod egyébként? Mennyire vagy vele megelégedve?
Csak kíváncsi vagyok a te véleményedre is, mert az enyém.... hát.... lesújtó volt, miután megvettem....
140 ezer Ft körül volt az ára és baromi hangos, nemhogy aludni, de napközben megmaradni sem nagyon lehetett mellette.... Arról nem is beszélve, hogy a benti 28-29 fokot max 27-re bírta levinni.... Ablakon volt kilógatva a meleg levegőt kifújó cső, de leengedtem rá a redőnyt, plusz hőtükör fóliát is raktam fel a redőnyre és redőny alatti nyílásra, de így is siralmas volt a teljesítménye, ellenben a hangja annál erősebb.....
Szóval röviden, én nagyon nem ajánlom a mobilklímát, max. valami garázsba, műhelybe, ahol kevésbé zavaró a hangja. Nem is használtam túl sokat.... -

Először is bocs a rajzért.

Ez egy 65 nm társasházi lakás, kb alaprajza. A vastag vonalak a nyílászárók.
A ház beton falazatú, a déli fal szigetelt, a többi nem. 3 külső falunk van, ennek írányát jelöltem. A lakás az első emeleten van, keletről valamennyire árnyékolja a szoszéd hasonló ház, délről szinte nincs árnyék, nyugatról fák vannak.
Ezt kéne lehűteni.
Régebben volt egy Midea+ 3,6-os öskövület, nem túl előnyös elhelyezéssel, de élhető hömérsékleten tartotta a lakást, egy kis ventillátoros rásegítéssel.
A nappaliban az erkély falának két oldalán elférne a kölső és a belső egység, bent 2 méter magasság körül kiépített dugalj.
A lakás távfűtéses, így a fűtés, maximum ideiglenesen lenne használva, a fő cspásirány a hűtés.
Keret: kb 400 eFt beszereléssel. Jelenleg egy készülékben gondolkodunk.
Mit ajánlatok?
HA valaki konkrét szakit tudna ajánlani, vagy az itteniek adnának árat, azt megkösszönném, és privátban várom.
A lakás Budapesten a XIV. kerületben van.Minden segítséget előre is köszönök.
-
Lmh
őstag
válasz
qqcqqc
üzenetére
nyilván vágom h valami kamu szar. mondjuk még a fűtést megértem, beleraknak valami elektromos fűtőszálat, aztán csá. A hűtést nem vágom hogyan imitálja xD lehet kiírja a kijelző hogy 25 fok van, miközben 32

szerk: most ahogy rákerestem egyéb ilyen termosztóbbikra, tele van velük a net... vicc
Azt hittem ez valami egyedi agyelborulás, ezért linkeltem, de nem
-
patex1983
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nekem Electrolux van, azon is két leengedő szelep van.
Az egyikkel folyamatos leeresztést lehet kivitelezni, azaz, ha van arra alkalmas lefolyó, akkor oda be lehet kötni fixen. A másik való a kondenzvíz tartályból való leengedésére. Az, hogy melyik melyik, azt a kézikönyvéből megtudod. -
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Valószínűleg noob kérdés, de kérlek segítsetek. Vettem egy whirpool mobil klímát, és hátul 2 leengedő lyuk van rajta, egy alul és egy feljebb. Ha megtelik a tartály, akkor melyikkel lehet elengedni a vizet? (PACW29HP)
-
Sumi
aktív tag
Csak kiderül itt a végén, hogy igazából minden gép Gree gép

-
TeeJay
félisten
válasz
f4lcon
üzenetére
A Daikin FTXV25 az egy Gree gép
Ha már szedtél szét akkor látod rajta hogy hol készül csak az egy full alap fapad Daikin-ra koppintott de kínai Gree gép. Nem tudom hogy Daikin vállalta-e be hogy ilyen névvel megy ázsiában valami olcsó alap masina de köze nincs minőségben szerintem az FTXC meg FTXF Daikin gépekhez.
Nem csoda hogy attól még a SmartR is jobbEllenben ha SmartR vs. FTXF-et kell nézni akkor utóbbi még mindig jobb
Majd
-
TeeJay
félisten
válasz
Lorden
üzenetére
Hallgasd meg majd az idei modelleket. 18dB hűtésben
Gree Comfort Pro vagy Syen Muse Next amire figyelni kell majd
utóbbi még árban is jobb és ugyanaz lesz ha jól tippelek
Árak picit nőttek ahogy látom de nem vészes szerintem és még mindig nem Daikin meg Mitsu árak ellenben már tényleg kifogástalan halk üzem leszMondjuk a Gree SmartR is elég jó már, kettőt raktam 1héten belül és tényleg baromi csendes meg jó gép
-
adika4444
addikt
válasz
feco70
üzenetére
Gondolom attól fél Lauda, hogy valami elállásos, házilag megbarkácsolt csodát sóznak rá.
Én mondjuk biztos nem bajlódnék webáruházakkal, inkább keresnék olyan klímást, aki az áhított márkát és típust beszerzi és felszereli. Azon lehet vitatkozni, hogy a valóságban mennyi felárat ér meg egy normális, garanciás, szerelőn át beszerzett gép, de az biztos, hogy a körülbelül 10--15%-os lehetséges spórolás egyből elúszik, ha gari miatt le kell szereltetni, vagy előjön egy olyan hiba, ahol nekiáll pingpongozni a forgalmazó és aki felrakta.
-
A webáruházak közül melyik a legmegbízhatóbb, amelyik tutira origi, bontatlan klímát fog küldeni?
-
DarkByte
addikt
válasz
Lorden
üzenetére
Mondjuk ez ~25 ezer forint különbség az ajánlat alapján. Ennyi differencia nekem belefér; a céggel jók a tapasztalatim. A gép 260 ezer.
Köszi!
Egyébként az Xtreme Save Pro 40 ezres felára megéri azt az UV tisztítót és a leolvasztás funkciót, ha amúgy nem lesz vele fűtve csak átmeneti időszakban, meg esetleg vésztartalékként télen?
A simában is van tálcafűtés és karterfűtés is.ddany7: a 2m-en felüli szerelésre +25k-t számolnak.
-
ddany7
csendes tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Több helyről kértem ajánlatot, volt aki ki se jött, volt aki igen. Kedvencem amikor nem csak, hogy kizárólag saját cuccokat ajánl, de abból is lefikázza a belépő szintet, hogy hát zörög. Aztán itt rákeresel, vagy bárhol, és semmi rosszat nem írnak róla.. Gondolom porosodik a raktárban amit nagyon akar ajánlani.
-
DarkByte
addikt
Egy 3,5kW-os Midea Xtreme Save klíma szerelésére egy 407 ezres ajánlat 4 méternyi szerelvénnyel, régi klíma leszerelésével és elszállításával, munkadíjjal, kiszállással együtt korrekt ajánlatnak számít most?
-
feco70
senior tag
Érdekessek ezek a szerelők, az én szerelőm olyan gépet hozott amit mondtam neki, azt mondta bármilyet be tud szerezni, mondjuk az egyikre rá beszélt, de aztán hamar csere lett
-
angelside77
tag
Ok, köszi!
A leírtak alapján ez esett le nekem is, most már ez érthető.
Ezen felül neken az a gondom, hogy az a dugalj, amiből táplálná a klímát a klímásom, az nem tetszik, mert a padlótól 50cm-re van, amit a macskámtól féltenék, mert megrág mindent. Sőt ha az a dugalj lenne használva, akkor egy nekem nem tetsző nyomvonalon jönnének a csövek, kábelek stb.
Ezért gondoltam azt, hogy a klíma tervezett helyéhez közel lévő kötődobozból kiállnék egy falon kívüli dugaljal, falon kívüli vezetékkel, melynek a fix helye a klímaszerelés során, után dőlne csak el, de mindnképp magasan, macskamentesen, a nyomvonal közelében képzelek el. A klímásnak ki lesz építve a szükséges dugalj, de csak 2m felett engedem a helyét fixálni ott, ahol a szemnek sem lesz zavaró. Aztán utólag valamikor az egész bekerülne a falba.
Sok videoban, de való életben is gond volt azzal, hogy a legközelebbi dugaljba bedugta a klímát a szerelő, azt kinéz, ahogy kinéz. Őt ez nem érdekli, de nekünk ez fontos.
Előre ezt nem tudtuk lefixálni árajánlat adáskor. Ezért mennék elébe a problémának. De most már érthető és szerintem működőképes megoldás lesz.
-
-
Lorden
őstag
Most a Gree/Syen nagy akciózásban van, ismerős szinte csak ezeket rakja.
Elsősorban azért, mert átlag igényt (hűteni, októberi fűtés) jól kielégítik, elérhető áron.
Cégnél és otthon is van nálam régebbi Gree, a mostani Smart R-t és az Ambert is füleltem hűtésben, meglepődtem, mert tényleg halkabbak és fejlődtek az 5-6 évvel ezelőtti modellekhez képest. -
pjen
félisten
válasz
angelside77
üzenetére
Teljesen mindegy.Pont ezt akarom megértetni. A két gépet összeköti egy legtöbbször 60as l,uk.Ebben mennek a csövek és a kábelek.. Ha a belteriből jön a betáp kábel az azert van mert a kábel a belterin at van vezetve. Magyarul a konnektorból bemegy a beltéribe és azon keresztül a csövek és a vezerlő kabel mellett eljut a kültérihez. Ezt a klímás megoldja, neked nem kell vele foglalkozni.
-
angelside77
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
A klímát (kültérit) dugaljba bedugósra, vagy direkbe, dobozban kell kötni hálózatra. Én mindenhol dugaljba dugósban láttam. Gondolom az áramtalanítás igy egyszerűbb a későbbiekben. Viszont úgy néz ki, mintha a beltérből jönne ki a tápvezeték.
Nálam a klímás dugaljat említett, csak nekem ott nem tetszene, ahol már van dugaljam, ezért gondoltam fali dobozból kötök ki neki egy falon kívülit (ezt oda rakom, ahol a legcélszerűbb, asszonynak is tetszik, meg a macska sem éri el), azt majd a későbbiekben falbasülyyesztem vezetékestől.
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
30nm-re hűtésre és fűtésre milyen készüléket ajánlanàtok? Visszaolvastam régi hsz-eket, de csak jobban belekavarodtam mi is kellene nekem.
Köszönöm -
bepap
csendes tag
Sziasztok,
Akinek Gree Smart R-je (GWH12AUCXB-K6DNA2A) van, lehet az alábbi kép szerint állítani a függőleges és vízszintes lapátokat, hogy ne swingben menjen állandóan, hanem bizonyos állásban maradjanak a lapátok? Ha jól értem a 3D légterelés az inkább valami marketing megfogalmazás, de nem egyértelmű a honlap alapján.
Lehet alap kérdés, de a kezelési útmutató úgy fogalmaz, hogy az adott modell felszereltsége különböző lehet.

Köszi előre is! -
lekorszke
tag
válasz
zsolosz
üzenetére
Ahogy nézem van egy kis hasa.
Picit talán visszafelé is lejt.
Szedd le a gyári vizcsövet, dobd ki a kukába(vagy ha akarod elteszed), dugót masik oldalrol vedd ki es tedd be oda ahonnam leszedted.
Majd a bal oldali kifolyóra tedd rá méretre vágva a gége csövet ami bejön es csőbilincsel vagy gyorskötözővel rögzítsd.
-
beboke
csendes tag
Jól látom már kapható a GREE SMART ONE 2024-es modell?
-
zsolosz
tag

Szerintetek érdemes volna a vízcsövet átszerelni a másik oldalra? Eredetileg miért nem oda lett beszerelve? A másik klímán ott van.
A falon az odut becsináljam szerintetek? Mielőtt bárki is meggyanúsít, nem "olcsójános" szerelte...
-
válasz
üzenetére
ezt nyilván konkrét szerelője válogatja, de ha elő van készítve normálisan a klíma, akkor nem hiszem
én 2016 óta tisztíttatom így a klímáim, anno még a 13. kerületben a panelben is, és nem találkoztam szerencsére olyan emberrel, aki koszt hagyott volna maga után. persze meg kell válogatni, hogy kivel dolgozol[link] egy remek "edukációs" videó a témában
-
madoxx
aktív tag
Hello!
250-350.000 között keresek klímát, 3.5kw teljesítményűt szeretnék.
Fűteni nem nagyon fogok vele. Ami fontos lenne: legyen halk és az okos otthon integráció.Daikin vonalra kezdtem csábulni a fórum olvasgatása során.
FTXF35D-t néztem ki, de már alig kapható, az E-s pedig már csak cloud-on keresztül tud wifit, nincs local api.
Képbe jött még a Gree Smart R gwh12aucxb.
Csöndesnek írjátok többen, olcsóbb és funkciógazdagabb, pl a 3D légáram is szimpatikus.
Melyiket javasolnátok? Esetleg valami más? Köszi -
partxxx
tag
Sziasztok, tetőtérbe keresek multi split rendszert hűtésre és lenne pár kérdésem
Van valami lényegi különbség az alábbi típusok közt?
A lent látható 3 helyiséget hűteném ki 3 beltérivel és kb 5-5.5 kW kültéri
Teljesítménybe szerintem a másfeles is elég lenne, szóval az nem releváns.
Honnan kell/lehet a hálózati feszültséget rákötni ? mind külön ? a kültériből elosztva?fontossági sorrend
1, bármilyen hálózati csatlakozás HomeAssistant integráció miatt
2, bekerülési és fenntartási költség kb 10 évre (hatásfok, ár)
3, csendes működés- Panasonic CS-Z20XKEW / CS-Z20ZKEW
- LG DC09RQ
- Mitsubishi MSZ-AP20
- ajánlhattok még típust ami versenyképes
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
TeeJay
üzenetére

Köszi a helyesbítést, a fekete kommkábelen keresztül van megtápolva a beltéri, megzavart hogy bentről megy ki nekünk a táp a csatornában és elfelejtette hgoy mindig ugy kell bekotni a nagyáramú fogyasztót hogy direktbe kell a kábelt csatlakoztatni hozzá, átkötés nélkül. -
-
TeeJay
félisten
Én sehol nem írtam hogy kívül legyen konnektor hanem azt hogy kültéribe megy vastagabb táp vezeték majd onnan vékony kommunikációs kábel a beltéri egységbe
Azt hogy te mit hiszel egy dolog én meg látok nem kevés klímát amit tényleg használnak 3-4 hónapon át folyamatosan panel lakásban és ott évente érdemes mosni annyi mocsok rakódik le benne. Nem kötelező csak egy koszos elpárologtató meg főleg egy koszos ventilátor kerék szépen csökkenti a hatásfokot...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung Galaxy A32 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akkumulátor
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

A gree klímákra az összesre vonatkozik a 10 év garancia?

Ez a hőmérséklet éri jelenleg a lakást. Minden ablakunk nyugatra néz. Így van bent 26,6 fok.