Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Alpenjunge #66479 üzenetére
Nem sima vizes takarítás után minden alkalommal teljesen szárazra szárítom, mielőtt visszateszem.
-
törölt tag
válasz Alpenjunge #66479 üzenetére
-
törölt tag
válasz kardkovacsi #65784 üzenetére
én is azt tippelném, hogy fi relé hiba...telepítés után nekem is így volt, amíg ki nem cserélte a villanyász
-
törölt tag
talán azt, hogy ugye a gree klímák nagy része nem pontosan annyira fűti fel a helyiséget, mint amennyit beállítottál, hanem magasabbra. Mivel van mozgástér, így a klíma kevesebbet kapcsol ki és be. ha belenyúlnak, akkor lehet ugye közelíteni a hőmérőn és a klímán lévő hőmérsékletet, de ez azt is jelenti, hogy ha a kettő közel egyezik, akkor amikor a beállított értéket a klíma hőmérője eléri ki is kapcsol, majd ha hűl a helyiség visszakapcsol. Sokkal többször, mint ha van eltérés beállítva (pld. 3fok) És a ki-be kapcsolgatás nem tesz jót a klímának, ha jól tudom
ha hülyeséget írtam elnézést kérek.
-
törölt tag
az elmúlt pár (kb 3) nap napi fogyasztása egy 4.6-os gree klímának 6 kW.
tekintve, hogy nem egyetlen helyiséget fűt, ez az érték még jónak mondható ugye ? -
törölt tag
válasz forumpista #63861 üzenetére
viszont télen rendben lehet ?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz turcsikg #63128 üzenetére
nehéz a kérdés a fogyasztás, de azt gond.tudod, hogy addig, amíg a hideg levegő száll, addig a meleg nem, tehát arra ne számíts, hogy mindent ki tudsz fűteni majd egyformán egyetlen klímával. (még úgy sem, hogy ventivel megpróbálod bentebb tessékelni valamelyik helyiségbe.)
nekem nincs ilyen szigetelésem, mint neked. Most is megy a 4.6-os (gree) klíma úgy, hogy nyitva van az összes beltér felé majdnem kb.60 m2. persze most, hogy hidegebb lett már megy 2 konvektor is...
szóval ha jól emlékszem, akkor elmúlt évben, amikor fűteni kellett a leghidegebben sem volt több havonta, mint vagy 7ezer (ja ez H tarifás ár) és olyankor szinte folyamatosan ment....
de persze az átlag olyan 2,5 - 3,5 között volt. -
törölt tag
Gree alap klíma...lomo+
beállítom rajta a legalacsonyabb fogyasztást, amihez annyi meleg társul - amennyi. Külső egység ventije alig forog, gyengén kelepelő hangja van. Ugye jól gondolom, hogy ez az alacsony fordulatszám és teljesítmény nem "bántja" a kültérit, hagy működjön nyugodtan ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz elfelejtette #62905 üzenetére
nincs ezen (sem) semmi csodálkozni való
-
törölt tag
válasz feco70 #62901 üzenetére
mert a fogyasztó által az ezen jogcímen fizetett díjból nem lett hálózatfejlesztés
mg mivel már régóta ki-kívánkozik belőlem: ne mondjuk már azt, hogy itt kapják a legnagyobb támogatást a fogyasztók, mikor a fizetés más eu-s országokhoz mérten a béka se*e alatt van
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz baloghgabor #61112 üzenetére
Ha megnézed a 61104-es hsz-em rájössz, hogy hódmaci fórumtárs hsz-ére reagáltam (mint ahogy tették ezt rajtam kívül mások is) Az h. valaki megkérdezi h. hány Gree tulaj van, aki...hát úgy gondolom vissza is lehet kédezni, ezt itt (se) tiltja semmi.
Megnyugtatásul: semmit, de semmit nem jelent x ember vagy y ember. Én is úgy gondolom, ahogy a 3. mondatodban leírtad...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
rosszul fogalmaztam
az I-feel gomb csak azt eredményezi, hogy a klíma a távirányítón beállított hőmérséklet elérésére törekszik, míg ha ki van kapcsolva, akkor meg a beltéri hőmérsékletére...
kapcsold ki, majd nézd meg, hogy úgy van-e elérni kívánt hőmérséklet e beltérin ?
-
törölt tag
-
törölt tag
hát pl. az ururu sarara
leírásban benne van, hogy külső környezetből nyeri a friss levegőt
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hallgatag_v #60319 üzenetére
ha jól szigetelt nem kell bele 5,3-as még csak véletlenül sem...
-
törölt tag
válasz elfelejtette #60146 üzenetére
vegyél japánt
-
törölt tag
válasz South Velen #60002 üzenetére
aludni nem igen fog a beltéri alatt
-
törölt tag
válasz DNReNTi #59997 üzenetére
nekem ilyen van otthon, de a még nagyobb a 18-as....
igen használom fűtésre is, pár fok mínuszban is szoktam vele fűteni, de 8-10 körül már le szoktam kapcsolni, olyankor gázra váltok. Semmi problémát nem tapasztaltam vele, a kültéri aljába ha folyamatosan minusz van vagy másfél hétig hízik a jég, de mindig figyelem és ha kell olvasztok belőle nagyritkán. A lapát nem volt még veszélyben 1x sem, pedig enyém is 4 éves -
törölt tag
válasz PROTRON #58560 üzenetére
pl. a kormányrendelet szerint
lakossági fogyasztó által, fűtési idényben igénybe vett H árszabásra, továbbá fűtési idényben H árszabással elszámolt villamosenergia-mennyiséget e rendelet alkalmazása során nem kell figyelembe venni.
árról nem tudni...csak tipp: eddig is 36 Ft volt ápr.15-okt 15 között, a kedvezményes ár fűtési szezonban volt...
-
törölt tag
válasz Drótszamár #58539 üzenetére
2523 kWh/év/mérési pont (felhasználási hely)
-
törölt tag
igen, ez mind igaz. csak az átlagfogyasztás hogy a manóba került kiszámításra ? Képtelenség nyáron ilyen hőségben nem bekapcsolni a klímát (ha már azért van, mert nemcsak fiatal, hanem idősebb ember is szeretne normális körülmények között élni) mire elég az a 210Kw ?
Télen meg: mire elég 144m3 gáz? A 19 fokra ?
Nagyon jó volna tudni a részletszabályokat már...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kisbalazs83 #58060 üzenetére
le fogja olvasni minden szolgáltató, szerintem soron kivül...
jogszabály szerintem 1-2 nap
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Silentfrog #57971 üzenetére
Ha boltból akarod venni és nem számít a gari nézz szét küföldön, van ahol jóval olcsóbban megkapod, mint itthon
már úgy értem kinn veszed meg....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz matyikusz133 #57051 üzenetére
én is úgy gondolom, hogy 1000 nyerészkedőre jut(6) talán 1, aki nem olyan
-
törölt tag
válasz DroiDMester #56921 üzenetére
Nekem 1 gree lomo plusz 4.6 ketyeg otthon. Terhelés miatt télen borzasztóan hangos a kültéri, különösen akkor, amikor egész nap fagy van...
azonban most, amikor pár bár nyomáson megy csak, a kültérinek valóban nincs borzasztó hangja, sőt...
a beltéri meg más kérdés...de kifogástalanul hűti az egész 60 m2-t, igaz ahol van ott hidegebb van. kondenzvizet nem láttam nagyon régóta, de tudom, hogy minden rendben van, hisz takarítottam illetve kikapcsolás előtt ventin megy 20-30 percig, na olyankor folyik rendesen kinn....4 éves gép
-
törölt tag
sziasztok. Néztem ezt, aztán megkérdezném: hogyan illeszthető ez bele 1 lomo pluszba, ha az egész belső teret a porszűrő fedi le ?
-
törölt tag
gree klíma. némi info kellene. Most ugye hűtés, ami ennél a tipusnál a bekapcsolható majd 2 perces szárítást jelenti, ami még csak az égvilágon semmire nem elég, nemhogy az összes pára eltávolítására. Tudja valaki hogyan kell leállítás előtt elpárologtatni a vizet ? Esetleg a ventillátor mód nem jó mondjuk vagy fél órára ?
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Te miről beszélsz ? Mi az hogy engem nem érdekel a hangero, komfort erzet es a hosszutavu alkatreszellatas ?
Ezt hol írtam ?De igen, csak a pénz is érdekelt, amikor ezt vettem. Igenis van komfort-érzet még akkor is, ha nem japán
És igen, én is nézegettem és jelenleg is nézegetem a jövő gépét....csak reálisan gondolkodom, mert ha nincs miből, akkor mit izguljon az ember ?
A klíma egyébként mégcsak véletlenül sem szutykos, mert nagyjából havonta van a szűrő tisztítva, plusz a mókuskerék bakteriális tisztítása is megtörtént még télen is, valamint évi 2 telepítő céges tisztítás is van és volt
-
törölt tag
Na jó
Hát leírom: lassan 4 éves alap gree lomo plus 4.2 van közös helyiségben. Nem, nincs mivel összehasonlítanom, de tudom, hogy a nyáron bármilyen meleg is lesz (és persze lesz áram is) akkor a helyiségekben megfelelő normális hőmérséklet lesz, nem 42 fok )
és akkor, amikor ezzel a készülékkel már az összes telet végigfűtöttem (persze nagy hidegben azért vigyáztam rá és azért azt is tudja mindenki, hogy amíg a hideg az áramlik helyiségről helyiségre, addig a meleg nem) szóval a fűtési költség a legkeményebb, még működő időszakban is csak olyan max. 7 ezer volt igaz H-val)
szóval nem érdekel, hogy milyen hangos, mert működik rendesen - köszöni szépen
-
törölt tag
Nem az előző fórumtárs hsz-ére reagálnék. Nem.
Csak szeretem észben tartani a történéseket. Az egyszerűség kedvéért azt írnám: ed
Ez nem jelent semmit, de vagy 3 éve karácsonyi ajándékként az akkor 5 éves gyereknek olyan, de olyan építőjátékot küldtek, hogy csak na. Szóval a hónap közepén teljesen új áron 1 olyan lego, amihez doboz tartozott és a dobozd mintha szánt szándékkal egy 10 kilós kalapáccsal csak úgy megigazították volna. Nem a szállítók, így csomagolták be. Tudjátok az a véleményem, hogy ilyet a saját gyerekének küldjön, aki tette...aztán másik gyönyörűséges név: e
Ez sem jelent semmit. Rendeltem vagy másfél éve raktáron lévő termékeket és mivel egyetlen termék nem volt raktáron az egész rendelést nem szállították vagy három és fél hétig.Na ez volt az a pont, amikor megfogadtam: tőlük soha többé semmit. Remélem sok ilyen hasonló tapasztalatot szerzett vásárló állt és áll el ezután is a további vásárlástól
-
törölt tag
Tudod igazad van ám, de ilyenkor eszembe jut az, amit csendháborításnak hívnak.
Kis vidéki falu, bő 500 házzal. Itt valaki úgy dönt akár hétvégén, akár hétközben a nap bármely szakában, hogy Ő bizony 2x800 watt hangerőnél az udvarra kihelyezett hangfalból halkabban nem képes elviselni a zenét és nagy ívben le...izéli azt, hogy kit zavar és kit nem. Valószínűleg 1 sima halkításra vonatkozó kérés is erős pofozkodási ingert váltana ki nála, ezért marad a szomszéd 180 családi ház valamelyikének név nélküli feljelentése.
Igen, ezt nem lehet megoldani másként.-
tudom, hogy nem ide tartozik
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gree Lomo Plus 4.6 (4 éves) havi fogyasztás 312 kwh. H tarifás mérővel ez 7139 Ft.
pontosan nem tudom mekkora területet fűt, mivel igaz, hogy a meleg nem száll, de szerintem összenyitott helyiségek lévén csak beavatkozhat a gázba is, mivel az meg összesen cc.20,5 ezer 1 hónapra. (60 m2)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nézzétek meg az adatlapját....ott látni az utolsó belépés idejét.
-
törölt tag
szerintem nem kell neki több győzködés....
-
törölt tag
válasz Chesterfield #52519 üzenetére
na jól van: ha fűtesz vele ugye akkor a víz a kültéri alján folyik ki/le viszont nem csak ott folyik, ahol a pipa van, hanem máshol is, de ha nem veszed ki befagy....
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz baloghgabor #52482 üzenetére
hát-kíváncsi leszek....
ide (lakóhely) mo-i előrejelzés szerint -11 várható, normális külföldi előrejelzés szerint meg vagy -7
majd estefelé meglátjuk a hőmérőn. ha 8 körül nagyon minusz lesz klíma kikapcs, marad az alternatív fűtés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- World of Tanks - MMO
- Windows 11
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest