Hirdetés
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Magisk
- EKG-val és forgatható koronával várható a OnePlus Watch 3
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
anett1985
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni, hogy Daikin FTX35KMV- hez kapható wifi adapter?
-
anett1985
csendes tag
válasz Barthezz2 #24872 üzenetére
Nálunk ők szereltek, gyorsan, tisztán, nem kókányoltak. Kértem emailben árajánlatot, igaz 2 klímára, de olcsóbban kaptam, mint a webshopos árak. Kifutó KM-es Daikinok, kiderült, hogy az egyik kültérije sérült volt, és választhattam, hogy kapok helyette egy K--s kültérit, vagy màsik klímát. Előbbit válsztottam, szerintem jó döntés volt.
Azt azért tudni kell, hogy 1 klíma esetén nagyon drága a karbantartás náluk, 20e, 2 db esetében már elmegy, mert 10e/db, és ide a legolcsóbb cég is 8e-ért jött, de azoknál én is alaposabban kitakarítottam a beltérit. -
anett1985
csendes tag
válasz Core2duo6600 #23779 üzenetére
A polar árában benne van a szerelés is.
-
anett1985
csendes tag
válasz erdey_a #23732 üzenetére
Nekünk volt Midea klímánk, minden egyes nap, amikor használtuk, a falba vertem volna a fejemet, hogy miért nem a Daikint választottam inkább. Hangos volt a beltéri, hangos volt a kültéri, néha ingen érdekes hangos zajok jöttek a beltériből, a szerelő nem jött rá, mi baja... (persze ezek része/egésze lehet szerelési hiba is).
Tesóméknak Midea van, hangos, rendszeresen van valami baja.
Szülőknél Gree van, az megy rendben, a kültéri halk, a beltéri lehetne halkabb is, de elviselhető. Előtte valami nagyon no name volt, az sokszor romlott el, de az valami kőkori on/off volt. Emeleti szobában egy Whirlpool van, ritkán van használva, működik, de szintén hangos a beltéri, aludni nehéz a közelében.
Volt egy nyaralóban airfel, strapabíró volt, sokszor kellett nagyon hidegről felfűtenie, vagy nagyon melegről hűtenie, tette a dolgát, viszont 5 méterre tőle nem lehetett aludni normálisan.
Az irodában voltak Fisherek meg Mideák, azok is hangosak voltak, a Mideák gyakran romlottak el, a Fisher-t csak karbantartani kellett.
Az idén 2 Daikint rakattunk fel, lehet hogy nem nyert design díjakat, de az eddig látott/hallot klímákhoz képest nagyon halk a kültéri is és a beltéri is. Szóval én sem tudnám ezekkel a hátam mögött a legtöbb kínait ajánlani.
A Gree rendben van, sok ismerősnél használják elégedetten, kicsit azért hangosabbak, mind a mi Daikinjaink, de talán szebbek, árban a különbség jelentéktelen, döntsön mindenki, hogy szebb kell neki, vagy kicsit halkabb. -
anett1985
csendes tag
válasz Mezga Aladár #22152 üzenetére
Szerintem nem fogja vállalni előttünk, hogy nem működik jól az 1 klíma. Nekünk a 80 m2-es házat megoldja 2 klíma, 1 on-off-os úgy 50m2-t hűtött érezhetően (nappali, előszoba, közlekedő), ez cserélve lett két inverteresre a maradék 30m2-re került a második, nincs központi helyen egyik sem, a ház két ellentétes végében vannak, és minimális hőmérséklet különbséggel hűtik szépen a területet. Viszont a fűtést sokkal jobban megoldja már a kisebb, 2,5-es klíma is, gyakorlatilag egyenletes 23 fok volt mindenhol kinti 10-12 fok mellett. Valamiért a meleg levegő jobban átkúszott a helyiségekbe.
-
anett1985
csendes tag
válasz A8Lang #22115 üzenetére
Egy 5kW-os általában nem tud annyira leszabályozni, mint a 3,5-es. Így azzal pl extrém gyorsan lehűl a levegő abban a kis helyiségben, igaz ez akkor is, amikor már csak szinten tart.
Hirtelen mégiscsak megbízol egy szakemberben? Eddig át akart verni mind...
Segíteni akartam, de akkor én is kiszálltam. Ja olyan sok itt a "szakértő", akkor miért is vagy még itt?! (Költői kérdés, ne válaszolj rá) -
anett1985
csendes tag
válasz A8Lang #22080 üzenetére
Nekünk egy 12m2-es szobában van egy 2,5kW-os klíma úgy, hogy pont az ajtóval szemben van a falon, és a szemben lévő szobába is át tudjun fújni (annak az ajtaja is majdnem pont a klímával szemben van).
Amennyiben a vízszintes terelőt úgy állítjuk be, hogy a levegőt átfújja az ajtón, akkor ez a megoldás tökéletesen működik. Viszont ha egy kicsit is a falra fúj, akkor miután a szobát, amiben van lehűtötte a beállított hőmérsékletre, akkor kikapcsol hosszabb időre, és csak nagyon kis időre kapcsol vissza. Mivel te egy ennél nagyobb teljesítményű klímát tervezel kisebb helyiségbe, feltehetően kisebb légköbméterre (kivéve nagyon nagy belmagasság esetén), ráadásul fallal szemben, szerintem ugyanígy ki fog kapcsolni, és a többi helyiség nem fog kapni a hideg levegőből. -
anett1985
csendes tag
válasz Impair1980 #20683 üzenetére
Könnyűszerkezetes házban lakom. A kültéri nem a falon van, hanem a földön. Nekünk csak egy 5 cm-es gumibak van alatta, mert védett helyen van. A múltkori 20 cm hóból sem igazán kaptak a kültérik. Ha hótól nem védett, akkor ahogy már írták a többiek, kell neki egy állvány. Ha falra rakatod, valószínű, meg fogod bánni.
A kábelek, csövek természetesen csatornában vannak. -
anett1985
csendes tag
válasz tibibi #20352 üzenetére
Mi itthonról dolgozunk, 2 laptop meg egy asztali gép megy 1-1 monitorral reggeltől estig. Megy egy HTPC és akvárium szűrő állandóan. Emellett 50 colos tv, hangrendszer, xbox, villanytűzhely és főzőlap, mosógép, szárítógép, mosogatógép, akvárium világítás, nagy fagyasztós hűtő, öntözés szivattyúval, klíma. A februári fogyasztás kereken 200 kWh volt. A legtöbb havi fogyasztás talán 230 kWh körül volt. Így egy kicsit soknak tűnik a tiéd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Gitáros topic