Hirdetés
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
válasz
Pepe78
üzenetére
Igen nekem is ennyiért hozta volna BarátiÁron a családi klímaszerelőm

Persze értem ez az az ár, amennyiért a klímás vállalkozó "adhatja" és ezen még nem is keresett semmit. Mert ebben az van bekalkulálva, ha gariztatni kell, akkor...
Meg drága minden.
Ha beválik, jövőre úgy is kérek megin ajánlatot és megosztom mit kaptam.
Xtreme Save Pro-ra 269900ft volt az ajánlat
-
Pepe78
senior tag
válasz
baloghgabor
üzenetére
Annak nem volt alapja amit írtál.
Nem szeretjük az SDU akrobatikus lapátját az világos.
De ebből nem következik az, hogy egy karter és csepptálca fűtéses gép majd nem fog üzemelni télen.
Ha ebben dolgoznál akkor jobban látnád a helyzetet.
A normálisan takarított , ellenőrzött Midea, Gree stb csoportos gépek is mennek/ mehetnek akár 10 éves korukban.
Mérges vagy a Polar-ra a beltéri légterelés miatt , de attól még fűteni fog. Aludhatsz nyugodtan.
Van nem egy olyan ház amit a legolcsóbb , téliesítés nélküli Polar Lite fűt ki évek óta.
Ez nem vita kérdése, ez tény. -
Pepe78
senior tag
válasz
baloghgabor
üzenetére

Fognak fűteni és később is menni fognak.
Amit itt leírtál az minimum alaptalan.Az 500K -s téliesítés nélküli Micu , Daikin mit csinál majd -20 ban?
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
feco70
üzenetére
Én is ezen csodálkozom sokszor, hogy rendben van, most jó és akár fűt is, de mi lesz hidegben, vagy sok év múlva?! Sokmindent ki lehet számolni valóban, de soktényezős a dolog, amit egy kínai nem biztos, hogy végig is fog csinálni.
Ja, hogy mostanában nem volt tél, az nem azt jelenti, hogy nem is lesz. Sokan elfelejtik, hogy néhány éve bizony volt, nálunk legalábbis -20© alatt és tartós ideig. Még a fagyhatár közeli, és aknában lévő hidroforban is kásás volt a bejövő víz, lehetett hajszárítóval olvasztani. Sajnos akár lehet megint ilyen periódus következik. Legalábbis a macskáimat elnézve, már dupla akkorák, mint ősszel.
Tényleg nem olyan hihetetlenül régen volt ez: [link] -
Pepe78
senior tag
Ki mondta, hogy az jó? Pont erről beszélek, hogy drágább 14% -al és igen jobban össze van rakva , igen merevebb a beltérije de igazából hasonlót nyújt drágábban.
Annyiból fel lehet dobni egy Delta 2-őt mint amennyi egy Comfort X maga szerelés nélkül.
Csodák nem lesznek 300K körül.
Nálam a Polar Optimum -> Midea Xtreme Save -> Delta 2 a sorrend. Mármint ezek jól fogynak és ebben a sorrendben állnak az eladások alapján. A kültérije a 3 ból az Optimumnak a legjobb/csendesebb de a Midea Xtreme Save is + meglepetés az utóbbi időben. -
Pepe78
senior tag
válasz
feco70
üzenetére
Ha napi szinten telepítesz tudsz hasonlítani. Az AUX gépeit a kicsi súlyuk miatt szokták támadni . Biztosan jobb egy olyan 3,5 ös gép ami 10-15kg-al nehezebb. De 290-ért milyen 3,5-ös gép van amire mernek 3+7 év garanciát vállalni? wifi , téliesített , jó app stb és van mögötte valós támogatás ha baj van.( nekem mint szerelőnek ez fontos! ) A beltérijr meg bár szubjektív de jól néz ki főleg ah felülről meg van világítva. Jön talán még az idén A+++ / A++ modell tőlük. A tesztelés már folyik a mérnökük elmondása szerint.
Barátomnak szereltem Gree Ucrown-t a 3,5-ös kültérije bőven 40kg felett volt emlékeim szerint. Sokkal jobb de annak az árából kettő Delta 2 jön ki.Ismétlem, az ár /érték a nagyon jó a Delta2 esetén.
Az olcsóbbak közül a Midea Xtreme Save is jó ár/ értékben illetve a Polar Optimum.
Optimumom van sajátom is idehaza , nekem minden OK vele. Most hozok még 1 et a napokban haza. -
rígel
őstag
válasz
Pepe78
üzenetére
A comfort x egy kalap sz@r. Ha szerinted az a minőség, akkor az még 40k-val olcsóbban is drága. És a Comfort x legalább elfogadható minőségű műanyagból van. Én elfogadom hogy valaki nem igényes sem a kül- sem a belbecsre ha cserébe valami nagyon olcsó, de soha nem fogom megérteni hogy közel ugyanannyi pénzért is megelégszünk alacsonyabb műszaki tartalommal
Na most ezért fogok kapni rendesen. -
Pepe78
senior tag
válasz
feco70
üzenetére
Ha beüzemelsz egy gépet és rajta vagy a manométerrel fűtés közben szépen mutatja , hogy mit tud a gép. ( nyomás/hőmérséklet)
Illetve baromi meleget tol ki magából , ez simán érezhető.
Tegnap este 7 kor egy orvosi rendelőben egy 5,3-as telepítését fejeztük be. Van ügyfelem akinek több is van belőle. Az app is jó. Nem ez a Top vagy a kedvenc de az árát nézve jó választás lehet. -
Pepe78
senior tag
válasz
feco70
üzenetére
Nyár elején találkoztam vele először. Van elérhető mérnök aki segít ha kérdés van. Nem kell várni napokat egy válaszra. Rotovill forgalmazza.
Eddig egy 3,5-ös beltéri panel hiba volt. Olyan 20-25 darabot szereltünk fel kb.
Mondjuk most a Gree-nél is megtaláltam az embert direktben aki rendezi a reklamációs ügyeket/alkatrészt stb. És gyorsak is. -
Joker_5x
tag
Üdv!
Klima vásárlás előtt állok. Ez ügyben kérném a segítséget. Durván Kb..: 30-50 m2 területre néztem ki egy 3,5kw-os Aux delta 2 típusú készüléket. Télére fűtés rásegítés képpen. Elegendő lesz ez nekem?
Egy Nyíregyházi cég lenne, aki bekötné nekem nyir1klima róluk halott e már valaki? Tapasztalat érdekelne elsősorban.Köszi előre is.
-
feco70
senior tag
válasz
=Thor=
üzenetére
Az én véleményem szerint nem baj a 3,5 kw Comfora, le tud az is nagyon jól szabályozni, viszont a nagy hidegbe jól jön, persze nincsenek nagy telek már, de soha nem tudhatjuk. Nálam mindegyik gép túl van lőve egy kicsit, nem kínlódik egyik sem, az a jó ha 60-70 % dolgoznak a gépek, én nem bántam meg
-
maszibmw
tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Tegyél elé. A belső "mérés" nem valós mérés, szoftver számolja a ca. értéket.
-
kardkovacsi
senior tag
Nem tudja valaki, hogy a Daikin multi kültériknek (5MXM90A) van valami energiamérésük és az is érhető mondjuk a beltéri egységből? Azért kérdem, hogy tegyek-e elé valami energiamérő eszközt, mondjuk egy Shellyt vagy sem.
-
k-dani
csendes tag
Daikinnál (Sensira) a komfort mód magasabbra állítja a terelőt, mint a legyező működés tartománya? Magyarul kézzel, a legyezést legmagasabb állásban kikapcsolva lehet vagy nem lehet olyan pozíciót beállítani, mint a komfort mód?
Ha jól látom, ez a mód hiányzik az FTXC-ből, de tudja az FTXF.
Továbbá úgy olvastam, az FTXC-nél csak 3 fokozatban lehet állítani ventilátorsebességet, míg az FTXF-nél 5 fokozatban. Így van ez az idei modelleknél is?
Az automata is csak ebből a 3 fokozatból választ, vagy az fokozatmentes? -
=Thor=
tag
válasz
PROTRON
üzenetére
Igen, a hatásfok veszteséget is leszámoltam a felszorzás előtt, ezt nem írtam korábban.
A 9,44kw-ot én is a netről vettem.Fűtésre tervezett klímát én (is) túlzónak találom, a sima 2,5kw és 3,5kw Comfora között gondolkodom.
Elvileg most kéne a kraft amit a 3,5kw tud, később, egy esetleges szigetelés után, viszont le kell majd szabályoznia. Ahogy néztem, a minimum ugyanaz a 2,5kw és 3,5kw gépnél is, szóval itt nem lenne ebből hátrány később sem.
Maradhatok a 3,5kw-os Comforánál szerinted?
UI: Köszi a részletes beszámolót a fokozatokról.
-
PROTRON
addikt
válasz
=Thor=
üzenetére
Tehát a gázóráról leolvasott m3 értéket felszoroztad 9,44-el?
Ez az érték honnan jött?
Mert amit most hirtelen találtam hogy "m3 convert kWh" ott 10,55 szerepel.
A gázfűtésű berendezéseid másképpen hasznosítják a gázt mint az elektromosak az elektromos energiát, továbbá nem is mindig homogén a minőség.
Egyszerűen más fajta hatásosságok és hátásfokokról beszélünk.A gázkonvektorodnak van egy fűtési teljesítménye, amit a fokozati alapján elvileg a neten megtalálod hogy milyen arányban oszt el.
Aztán az ingatlanod falazata és födéme + ablakai alapján tudsz igazából közelítő értéket meghatározni, amit össze tudsz hasonlítani a konvektorod teljessítményével.
Például:
kijön matematikailag hogy külső +4 fok belül a szobádban 16 fok esetén kell mondjuk 4kW fűtési teljesítmény hogy 1 fokkal megemeld a hőmérsékletet x idő alatt.
Látod hogy a konvektorod maximálisan 4kW fűtési teljesítményt tud, tehát visszahűtöd a szobát szellőztetéssel 16 fokra, majd feltekered maxra a konvektort és ha nagyjából ugyanannyi idő alatt meglesz, akkor faja.Azt tudom hogy én a 23nm 3,6m belmagasságú sz.r szigetelésű szobámra kiszámoltam hogy 3,5kW fűtési teljesítmény kell hogy kinti -15 esetén 3 óra alatt visszafűtsem 18 fokról 24 fokra a szobát.
Így kerestem olyan típust (Panasonic Nordic 35NZ (3,5kW), vagy Fujitsu 12LTCA(3,5kW) , Mitsubishi Ap35(3,5kW)), amik adatlap szerint még -15 esetén is a fűtési teljesítményűk turboval tehát maximális, energiapazarló (maxon/turbon járatva hideg nagy mínusz időben a klímáknak leesik a COP-jük 2,5 körülre) fokozaton de 3kW feletti max értéket is eléri.
Aztán szembetalálkoztam a való világgal hogy idehaza évent 1-2 napot leszámítva nincs szükségem ekkora teljesítményre, mert a valóságban ennél jóval alacsonyabb teljesítménnyel is képes a klíma nem hogy a szobát kifűteni, de a másik 17 nm-et is 18-21 fok között tartani ha nyitva az ajtó. Ha csukva az ajtó, akkor a klíma huzatja miatt a réseken azért kiszivárog a meleg, míg konvektor esetén nincs direkt légáram ami meglökné a levegőt.Szal a matematikai képlet amit találtam túlméretezte a klímát, emiatt átmeneti időszakban nem tud eléggé leszabályozni és folyton ki-be kapcsolja a kültérit. Mármint a kelleténél többször.
Szal nálam egy 2,7kW-os egység elegendő lenne a nagyszobámra, valszeg az is tudná a nyitott ajtón keresztül 18fokon tartani többi helyiséget.Na most a szélzajról:
A legtöbb klímának van 1-es fokozata, a drágább klímák azért jók, mert nagyobb az esélyed hogy az 1-es fokozat nem csak a nappali zajok mellett lesz hangtalan, de lehet hogy aludni is tudsz mellette.
Persze ilyenkor már kevés a levegő átmozgatás ahhoz hogy tényleg be tudja fűteni, a szinten tartás is nehéz egy rossz szigetelésű szobánál, nálam az esti 24 fokból 1-es fopkozat mellett hajnalra kb 21 fokra süllyed, ha nagyon hideg van lemegy 20 fokra. Alváshoz még éppen elfogadható.A 2-es fokozat mellet még a déli siesta is megy, TV-hez még elfogadható hangerő, csukott szoba ajtó mellett lassan de tudja emelni a szoba hőmérsékletét. Auto fokozaton általában erre áll be.
A 3-as fokozat mellett már azért kell a zene hogy ne halljam, cserébe 10 perc alatt emel 1 fokot a szoba hőmérsékletén. Ilyenkor azért TV-zéshez már nem mindenki szereti a szélzajt.
De olcsóbb az energiafogyasztása, mert a kültérit a legenergiatakarékosabb módon tudja járatni, hisz a beltéri folyton elvonja a hőt a nagy légsebesség miatt. Nappali homeoffice zenével teljesen okés.A 4-es fokozat már tényleg zavaró, de fürdés után tök jó a forró levegőjű hurrikán hajszárításhoz.

-
Casti98
tag
Sziasztok!
Úgy általánoságban tudtok írni pár dolgot Midea klímákkal kapcsolatban, tapasztalatok észrevételek stb, összességében hogy milyenek.
(software,megbízhatóság,szervíz háttér, stb)
Ezeket néztem:- Midea Xtreme Save Pro MGP2X-12-SP
- Midea All Easy Pro MEX-12-SPHa esetleg még a pontos tipusokkal lenne tapasztalat szívesen venném.
-
tibibi
őstag
gree gwh12 klímánál létezik,hogy csak 1 ki-be kapcsolási időzítést lehet megadni naponta? Tehát 3.10 perc bekapcs 06.10 kikapcs .ez működik,de több időzített bekapcsolást ,hogy tudok hozzá adni ?
-
-
=Thor=
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy 2.5kw, vagy akár egy 3.5kw Daikin Comfora-val be lehet fűteni 24m2-es szigeteletlen, régi nyílászárós helyiséget, aminek a hőigénye szerintem kb. 900kw egy téli hónapban? (Kizárólagos fűtés lenne...)
-
PROTRON
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Pedig hidd el nem Ő az oka.
Egyfolytában csak szépen gondolt arra a k...a klímára amióta ott van.
Nézd az egyenruha cserét még csak értjük valahogy...de.
A benzinvezeték olyan mint a szita...(hisz hallhatod 1 csepp benzin sem maradt a klímában)
Mondjunk valami felemelőt vagy biztatót?
Sz.r. -
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Na, ezt olvasgatva, nem is merek írni semmit se. Micum van (mármint négykerekű), 450ezer km benne, tegnap szervizben azért találták pár hibát, de sokkal többre tippeltem. Ettől még megy és remélem még ennyit el is fog. Az új klíma meg, a Polár ehhez képest . . .
Igaz 'szórakoztat' rendesen, meg hidegben, leolvasztáskor morog is mint a traktor, meg egyéb, számomra érthetetlen dolgokat művel, de ehhez a Micuhoz képest ez egy csodás klíma! 
-
WaterWave
veterán
Nem tudjátok miért van az, hogy a napokban vodás mobilnetről nem érem el a kílmákat? Appot megnyitom és mobilnettel nem csatlakoznak a gree klímák. Viszont itthoni wifivel és wifis jelerősítővel csatlakoznak...
Megfigyeltem, hogy a garázskapunál is ugyanez a hiba. Vodánál van hiba vagy a routernél? De nem állítottam el semmit.
-
Tikakukac
titán
válasz
Aszi123
üzenetére
Újfent: ki lett próbálva a rendszer tiszta szinuszos szünetmentessel veretve is. Ugyanaz.
Én értem, hogy olyan nincs, hogy minden jó, de mégsem jó, de eddig mindenki aki lövöldözött tippekkel, hogy mi és miért azokra instant tudok válaszolni, hogy noooope.
Végigpróbálhatjuk az összes márkát, erre azért nem ülök fel, mert úgy 20 szakin vagyok túl aki elmondta, hogy ha a Micu sz@r a Daikin se lesz jobb
-
Aszi123
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ha hozzáférsz egy leválasztó trafó vagy bypass kondihoz és ingyen kitudod próbálni, meg persze ha kedved tovább baszkódni lehet megér egy próbát. Mert egyszerűen nincs ilyen, minden jó és mégsem jó? Lehet érzékeny a mitsu a nagyfrekvenciás zajra vagy a pöcsöm tudja. Mindenestre a legközelebbi klíma legyen inkább Daikin.
-
Tikakukac
titán
Ilyen a popszakma
Mondjon valaki 1 melót, ahol mindig minden jól megy és csak dara-bevétel, dara-bevétel. Nem sokat tudok.
rocsaba: Idejössz és megcsinálod, esküszöm kifizetem az óradíjadat és az anyagot is. Ha nem, akkor viszont te az enyémet amit elqrok a további cserékkel és tippekkel. Na, deal?
Annyi ötlet és tipp jött mit és hogyan kéne csinálni, csak az a gond, ezeken már túlvagyunk. -
Tikakukac
titán
Na a Micu sztori vége:
Hoztak egy komplett új szettet ismét, kültérit-beltérit. Ugyanaz a hiba. A kompresszor a gumiágyban képes úgy rezonálni, hogy a mellette lévő fém lapot is rezegtette.
A megoldás nyilván nem az, hogy hozunk még 30 kültérit. Nálam indul a lichthof és így 3m plusz csővel ledurrantottuk a földre. Így már sokkal jobb, de azért messze nem tökéletes. Nem tudjuk miért, senki sem tudja miért van ez. Máshol ez a kültéri is jó volt, nálam nem. Nem beltéri, nem cső, nem villany. Talán karma. Passz.Mindenesetre ennyit sz0pni klímával, az külön dícséretes.
-
szesa
senior tag
válasz
Nagya21
üzenetére
nem túl életszerű hogy a két funkció üti egymást
tényleg van időzités pl este nehogy bekapcsolva maradjon feleslegesen, vagy reggel fűtsön fel utána stopp, napközben meg aki akarja használja, vagy válthat hőfokot ha akar...nade az hogy ezezk a funkciók teljesen lekapcsolják az időzítőt az egyszerűen használhatatlanná teszi az egészet...én ott se vagyok csak olyan eszköz kellett amit távolról is lehet vezérelni...naja 1x el lehet indítani, utána soha több nem áll meg csak ha ott valaki kikapcsolja, vagy én minden nap ujra belépek az appba és visszakapcsolom minden nap az időzítést ez igy teljes hülyeség akkor minek van időzést ha bármilyen művelet törli az egész programot...
ez nem azért van hogy az eszközt ne lehessen használni (távirányítoval vagy bármivel), hanem hogy használható legyen de ezt pont nem lehet kivitelezi....pl ha reggel hideg van fűtsön fel, ne kelljen már foglalkozni azzal hogy bekapcsolgatjuk...most ideiglenesen megoldottam a távirányítóval az reggel be/ki kapcsolja megadott időben...de csak egy programot tud...
-
Alpenjunge
kezdő
Nem szakértő vagyok de elég sokat bújtam az adatlapokat és fórumokat.
Ami miatt én a mono mellett döntöttem az 2 dolog volt.
Ugyan azon márka és típusnál a Mono Scop értéke 5.1 míg a multié 4.7 és ha a kültéri elromlik akkor volt fűtés nincs fűtés az egész lakásban.
Így ha egy kiesik akkor nagyobb fogyasztással,kisebb komfortérzettel de még lehet meleg a lakásban. -
adam3
aktív tag
válasz
maszibmw
üzenetére
Erre rákötve, egy hozzáértő le tudná esetleg írni van-e előnye/hátránya a multinak a monoval szemben? Gondolok itt olyanokra, mint pl ha csak 1 beltéri megy akkor a nagyobb hőcserélős multi kültéri miatt lassabban kell forgatni a ventit kint, erősebb kompresszor, hatékonyabb fogyasztás több beltéri esetén, stb...
-
maszibmw
tag
Sziasztok!
Ha lenne itt valakinek Daikin Comfora 3,5-es monosplit készüléke, és esetleg méri is valamivel a fogyasztását, leírná nekem, hogy Powerful módban hány wattig kúszik fel a mérő a jelenlegi ca. 5-7 fokos külső hőmérsékletnél?
A multival szeretném összevetni.Előre is köszönöm.
-
belgast
csendes tag
Szép napot!
Fűtésből származó "vizet" kondenzvizet szeretném elvezetni jelenleg vödörbe csepeg de lusta vagyok minden napot szaladgálni 15 liter vizet kiönteni
Milyen csővel tudom meghosszabbítani amibe ha jönnek a mínuszok nem fagy bele a víz?
[link] jó a sima cső
vagy
[link] valami ilyen kellene [link] -
törölt tag
az elmúlt pár (kb 3) nap napi fogyasztása egy 4.6-os gree klímának 6 kW.
tekintve, hogy nem egyetlen helyiséget fűt, ez az érték még jónak mondható ugye ?
-
PROTRON
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Pedig fentebb leírták a kulcsszavakat amik alapján utána tudsz járni guglival.
Egyik sem hazudott.
Csak nem írta mellé hogy pontosan melyik értéket jelzi ki.
Az elektromos művek laikusok számára érthetően 3 teljesítményt tart számon:
Látszólagos - S-el jelölik
Hatásos- P-el jelölik
Meddő- Q-al jelölik
A többihez a fizika tantárgy tanulmányokat kell előszedni, jobb ha magad nézel utána.De ha nagyon olcsó a fogyasztásmérőd, simán lehet hogy random hibásan mér.

-
Long1
csendes tag
válasz
barizo
üzenetére
Szia,
elég érdekesen működik ez a része. Nem tudom milyen időközönként szinkronizál. Én úgy vettem észre, hogy ha ma lekéred akkor inkább csak szombati napig kérj le róla adatot. 1-3 napot meg tud jeleníteni óránkénti lebontásban azon felül csak napi összesítést ad. Pl nyaraláskor a router le volt lőve és aznapra amikor hazaértünk 12.8 kwh fogyasztást mutatott úgy, hogy be sem volt kapcsolva a klíma.
-
BlackJack21
tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Ha tippelnem kellene, akkor a fogyasztásmérő jelezhet a valóshoz közelebb álló értéket, ugyanis erre találták ki, nem csak egy olyan funkció, amely jól mutat a marketing anyagokban.
Amennyiben lehetőség van rá( pl. dugaszolható a fogy. mérő), akkor a fogyasztásmérőt le lehet ellenőrizni egy mezei vízforralóval vagy egy hősugárzóval, de egy régi 40/60/100W-os izzó is jó. A lényeg, hogy fűtőszálas (izzószálas) legyen. Itt könnyen leolvasható a teljesítmény és a teljesítménytényező sem számottevően befolyásolja a végeredményt. -
elfelejtette
veterán
válasz
BlackJack21
üzenetére
Eddig oké, csak akkor melyik hazudott? A klíma, ami szerint 120kWh áramot használt, vagy a fogyasztásmérő ami szerint 90-et?
(Sajnos hülye vagyok a fizikához, meg az elektromossághoz.) -
barizo
tag
Szia
Ma lehet frissült az app.
Ma már volt valamiféle adat a fogyasztásról, igaz ha a képre ránézek akkor nem jutok előrébb vele.
Elolvastam a korábbi belinkelt tanácsot, nálam simán csak annyit kért a beállításokkal, hogy adják nevet a klímànak+térkép alapján cím
Korábban a regisztráció során kérte és adtam is meg a kul- beltéri serial számokat.
Tehát jelenleg ebből a diagrambol kellene tudnom a fogyasztást. 🤷
-
"Zoli"
csendes újonc
Helló dbius!A melcloud appban is le van írva, hogy nem tűpontosak a fogyasztási adatok, ha pontosat akarsz a lakáselosztóba tegyél fogy. mérőt.
-
BlackJack21
tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Pedig P = U*I*cos fi, ami az esetedben ~231V*6A*0,8=1108,8W
-
rmihaly
tag
válasz
Alpenjunge
üzenetére
Mér fogyasztást, csak nem olyan profi módon mint ShellyEM.
Tájékoztatónak elmegy, de nem feltétlen ezzel mért érték fog szerepelni a számlán.
Nekem is van 2db 1PM és egyik kb 16V-al mér kevesebbet, mint a tényleges. Így az itt kijelzett teljesítménynél kb 7% a hiba. -
elfelejtette
veterán
Hasonló eltérést észleltem én is a Pana TZ35-tel, csak pont fordítva. Múltkor ezt írtam:
"Próbaképpen kipróbáltam már ezt a Powerful módot. Felpörgés után a fogyasztásmérő 6 Ampert írt, és 1050-1100 W-ot, valamint a Power factor 80%.
A 6 Amper egyébként a gyenge fizikai ismereteim szerint 1380 W...
Most megnéztem a klíma alkalmazásában a statisztikát. 22-én sikerült csatlakozni a klímára, azóta az alkalmazás szerint 120kWh áramot használt, a fogyasztásmérő szerint 90-et."
-
maszibmw
tag
válasz
Alpenjunge
üzenetére
Shelly EM, ami valóban jó fogysztásmérésre.
-
dbius
veterán
Hoppá.
Hálás köszönet
, megnéztem, üres volt. Kitöltöttem és megjelent az energiahasználat fül nálam is.Pedig amikor cloudhoz hozzáadtam akkor kitöltöttem ugyanilyen adatokat, mégsem volt most ott.
Azonban a konnektor és az app által jelzett érték nem igazán hasonlít.
Konnektor szerint novemberben eddig 60.49 kWh fogyasztás, app szerint pedig 48 kWh. De becslésnek elmegy.
-
luciferk
senior tag
válasz
Alpenjunge
üzenetére
A Shellyk hány wattosak? max 2500W?
-
Long1
csendes tag
-
pjen
félisten
válasz
Alpenjunge
üzenetére
40 euróért nálam két hónapig fűtenek a klímák.
-
rmihaly
tag
Szia!
Gree elég sok 3rd rendszerrel működik. Én OpenHab-al használom, tökéletes.
És még a klíma által mért helyiséghőmérsékletet is kijelzi. Bármennyi feltétel szerint tud időzített funkciókat, érdemes megnézni. A Gree+ appal csak 1x kell a wifit beállótani, aztán törölni kell a telóról. -
szesa
senior tag
ezt fost már megbocsássanak...
megnéztem egy Gree Pulse klimával is a Gree++ appal...
használhatatlan időzitésre ha készülék távirányitoja használva van...tehát beállitasz időzitést hogy kapcsoljon be ki ekkor meg ekkor (több időpont megadható),
majd egyszer valaki megnyom egy gombot a távirányton mert mondjuk felemeli egy fokkal a hőmérsékletet akkor az összes bellitott időzités megy a kukába és minden preset inakitv állapotba kerülkonkrétan igy használhatatlan az egész...ilyen hülyeséget
kissé felháboritó hogy igy működhet ez a távirányitoval meg csak 1 ki/be kapcsolási presetet tud tárolni többet nem
néha olyan oltári barmság ahogy mukodnek dolgok hogy az szinte leirhatatlan
nem tudom elképzelni mi olyan lehetetlenül nehéz ezen...
persz ezzel is csak akkor találkozik az ember ha mér megvette és szembesül az idióta helyzetekkel...mert mit irnak tud idozitest persze megnézed látod hogy tudja ott az app ott a lairas minden franko...és mehet a kukába mert igy szar...nade mivel nincs ez ma igy...
-
dbius
veterán
válasz
barizo
üzenetére
Nem a gyártót akarom védeni, de emlékeim szerint a gyári prospektusokban, letölthető dokumentumációban sem szerepel a fogyasztás mérés lehetősége.
A klímával elégedett leszel! Nálam október 8 óta megy (folyamatosan), a távirányítót nem is használtam csak első nap, amíg a melcloudhoz nem csatlakoztattam.
A heti programozás/időzítés is remekül működik, beállítottam a számomra megfelelő hőmérsékletet nappalra/éjszakára a hét egyes napjaira és szépen vált is a programnak megfelelően!
Napelemhez meg smart meter (akár gyári, akár pl. Shelly 3EM) és minden fázison látni fogod az aktuális állapotot.
-
törölt tag
Nem akarom elkerülni, mindössze arról van szó, hogy nem fárasztok első lépésben 50 embert feleslegesen, ha valami műszaki akadálya van a dolognak.
A pince fala tömör kisméretűből készült, a rezgéssel valószínűleg nem lesz probléma. Azon a szakaszon csak a saját lakásaink vannak, úgyhogy nem valószínű, hogy bárki is pereskedni akarna.A másik opció, hogy elfoglaljuk az egyik lakáshoz tartozó pici terasz területét, de ha lehet, azt nem szeretném beáldozni. Ha nem lesz rá más lehetőség, akkor nyilván megteszem.
-
barizo
tag
Azért ez tök jó
Ezért is esett a választás erre .
Gondoltam ha van wifi, akkor ez is pipa 😡
Ja, és.en direktbe kötöttem be.
Nincs opció fogyasztás mérésre.
Hacsak nem DIN-sínes megszakítós-fogy.mérős csoda kütyü megoldásban.
De hát kérem, a klíma sem volt 5 Ft.....
Nem mellesleg, tavasszal felkerül a napelemes rendszer is. Ott azért már jó lenne monitorozni az energia egyenleget. -
F.N.
tag
válasz
PROTRON
üzenetére
Érdekes elképzelésed van a klíma működéséről.
Magasabb kültéri hőmérséklet esetén sokkal könnyebb
kivonni belőle a hőt. A beltér/kültér közti deltaT minél kisebb,
annál jobb. De nem a beltér hőmérséklete a lényeges,
hanem a besűrített forró gázé. Az meg általában 30 fok felett van.
És ilyenkor nem kell nagyon forgatnia a lapátot sem.
Sőt... -
dbius
veterán
válasz
barizo
üzenetére
Fogyasztást nem is fogja mutatni, azt sajnos csak hőszivattyúnál, külön egységgel mutatja, legalábbis ennyit találtam a neten. A klíma (Ap35) regisztrációja után nekem is eltűnt a fogyasztás menüpont a melcloud alkalmazásból. Jelenleg nálam egy okos konnektorba van csatlakoztatva, azzal mérem a fogyasztást.
-
rígel
őstag
válasz
üzenetére
Pedig nem fogod tudni elkerülni. Más opció nincs?
Tegyük fel megkapod a hozzájárulást. Valszeg vasbeton szerkezet a pince, ami brutálisan vezeti a rezgéseket. Ezek után ha valakit zavarni fog, kaphatsz a nyakadba egy vég nélküli pereskedést. Tehát minden lehetséges negatív hatásról tájékoztasd a tulajdonosokat, ha így hozzájárulnak, később nem köthetnek bele.
Nem ismerem a lakóközösséget, de tapasztalat szerint esélyes hogy nem járulnak hozzá, ezért mondom hogy készülj B opcióval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Billiós befektetéssel bővül a Samsung magyarországi akkugyára
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- GTA V
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Windows 11
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 100% Akkumulátor
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(software,megbízhatóság,szervíz háttér, stb)