- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
őstag
válasz
LanyUs #51647 üzenetére
Tapasztalat megosztás:
Hűtés
Ebben a hőségben egyetlen klímát üzemeltetek nálam a 6 db-ból. Mégpedig a FCAG35AVEB/RXM35N2V1B9 ( Mennyezeti ) [link] Most nézem, hogy már 3,5 éve teszi komfortossá a családi ház emeletét. 26 fokról kb. 20 perc alatt csinál 22 fokot 80m2-en.
Nem szeretjük a huzat hatást, ezért a feljáró ajtót nyitva hagyjuk és normál szintet a lecsorgó hideg levegővel hűtjük 25-re. Ez a megoldás bevált és a fenti gép sem szenved, valójában rá van engedve a két légtér, ennek ellenére visszaszabályozva jár.Fűtés
A véleményem továbbra is tartom a fűtés témakörében, hogy a FVXM35A/RXTP35N8 - Parapet gép, Fűtésre optimalizált Comfora kültérivel - a klímázás csúcsa szerintem.
Beltéri eszméletlen halk és komfortos a lenti és fenti kifújással. A padlófűtés imitáció kb. 2-3 méterig valóban érezhető.
A kültérit gumibakra tettem, de semmi jelentősége. A kompresszor szinte nulla, ismétlem nulla mértékben rázza a burkolatot, nincs rezonancia. Egyszerűen nem hittem el, hogy milyen finoman jár ez a gép ( igaz a többi kültéri nem fűtésre optimalizált, de ez nem jelenti azt, hogy azok nem csendesek ). És ugye ez nem attól lett fűtésre optimalizált, hogy kapott egy csepptálca fűtést, na meg képes fűteni -15-ig ( aztán kap a honlapon egy marketing plecsnit ), hanem mindezt hatékonyan is teszi. A kültéri vaskos/dundi a 3 soros hőcserélő miatt. Az intelligens leolvasztás miatt még nem tudtam rajta kapni leolvasztás miatti kiálláson ( Strezi Te talán igen, mert Nálad életteret fűt, de nálam a feleségem tantermét.) A jég sem torlódhat fel benne, mert a csepptálcát is áttervezték. A kültéri hőfok mellett az online alkalmazásban még pára értéket is ír. Laikusként ennyit tudok elmondani. Többit, majd a telepítők -
TeeJay
félisten
válasz
LanyUs #70411 üzenetére
Ne aggódj, mostam már 8kW-os 3-as multi split Midea gépet aminek a kültérit olyan mini konzolra tették hogy hátul a faltól nincs 5centi friss levegőnek és mégis megy. Plusz jártam már pár olyan erkélyen ahol konkrétan be van körbe építve üveggel, a kültéri a belső és külső üveg közt van és csak annyit tud szellőzni ha egyik ablakot kinyitják. Hűtésben nem lesz gond, fűtésben lehet mert ott jobban kell a hőcsere.
-
RudY
addikt
válasz
LanyUs #70413 üzenetére
jahhh hát a zasszonyok és az ötleteik már csak ilyenek (néha irigylem azért a melegeket... bár szerintem náluk is van ötletgazda, legalábbis ezzel vigasztalom magam...).
Laikusként azt mondanám, hogy miért is ne működhetne ez a megoldás, de a végleges beépítés előtt inkább tesztelném alaposan valami hasonló módon odarakott anyaggal, jól megjáratva a klímákat. -
LanyUs
őstag
válasz
LanyUs #70413 üzenetére
A képen eredetileg felül még egy újabb Comfora kültéri található. Rezonanciát a föld szépen elnyeli, de a kültéri ventilátor által keltett légáram hangja éjszaka zavart. Ezért cseréltem egy RXA35A-ra. Telepítési útmutatója alapján ugyanazok a követelmények, mint RudY-nál. De itt az ötlet fő mozgatórugója a 45 fokban elhelyezés.
-
-
Strezi
őstag
válasz
LanyUs #52865 üzenetére
Más a gyantás és más a RO filteres "lágyítás". Előbbi lecseréli a kalciumot nátriumra, az utóbbi eltávolít kb. mindent. Érdemes egyszer kipróbálni egy ilyen Ro szűrt vizet, nagyon más a tea, kávé íze vele. Nekem a bemenő vizen van a BW, arra a konyhában egy RO szűrős ivóvíznek. Ennek ugye mindegy, hogy mi, kiszedi
Napi program: 22 - 5:15(hétvégén 8:00), 22 fok egyes venti. ezen kívül 22.5 fok, autó venti. A négy - hat közötti fogyasztás rendszeresen magas, hiszen akkor kapcsol rá, hogy 6- 7között már jó legyen kibújni az ágyból a gyerekeknek. Akkor persze könnyen olvasztásokra is ráfut, hiszen jellemzően hidegebb és párásabb (RH) a reggel , ezért nő meg leginkább a fogyasztás.
-
Strezi
őstag
válasz
LanyUs #52851 üzenetére
Hát, nehéz saccolni
Itt igen kemény a víz, és 1800 literre meg 144 lakásra( 4 x 130kW kazánnal) nem opció a vízlágyítás a lakásokban. De, azt konkrétan láttam hogy a vízkövezés semmit nem ért egy 200 literes tartályban
Volt savazó szivattyúval járatva, 15 liter hangyasav ment bele. Kb. ugyanolyan volt amikor szétkaptunk mint a többi, nem savazott, ha nem rosszabb. Sajnos ezt a keménységi meghatározást nem ismerem, nekem ppm(?) vízkeménység mérőm van. Csapvízre 370, RO filter után (pici visszakeveréssel) 18-cas értéket mutat... Lágyítós segít biztosan, de csak ha belenézel látod mi van. Egy sima otthoni vízforraló állapota jó közelítéssel mutatja hogy a melegvíztárolóban mire számíthatsz. Nekem évek óta patyolat tiszta a vízforraló evvel a lágyított vízzel(a házamban).
Klíma tegnap 15kWh-t evett, 117nettó, 150 bruttó a ház. Ma is kb ennyi lesz, a hajnali -9 után eléggé megenyhült az idő.
-
korkor
csendes tag
válasz
LanyUs #51678 üzenetére
szia, kösz. Ha jól rémlik még nem ajánlottam senkinek, csak írom én is a tapasztalataimat. Reagálok arra h. márpedig (nálam) nem szar buta sokat fogyasztva mennek. Igen, nem folyamatosan pörögnek, sokat állnak, ezért írták hogy on-off. Hát akkor legyen az... De a 24 órás átlag 222Wh fogyasztás/db azért nem rossz. Írtam is régebben, hogy nem biztos h más típusú folyamatosan 250 Wh fogyasztású géppel jobban járnék, és lőn, az be is igazolódott. Bent kb 22,5 fok az átlag, éjjel is, hőingás fél fokon belül, fürdőben kiegészítő patronos radiátor. És való igaz, hogy mindez minden egyes otthon esetében eltérő! De viszonyításul, hogy milyen körülményeknél ennyi: enyhén hidegebb kis völgyben nettó 110 m2 fűtött (+előszoba, br. 140 mindösszesen) egy szintes különálló ház, egyik oldalról részben melléragasztott plusz kazánház+amellé garázs. Falazat: kisméretű 38-as tömör tégla +vakolatok, majd' 80 éves, É és K 20 cm nikecell, (itt ezzel már jó 65 cm teljes falvastagság van!), D és NY még csak 4 cm (felbővítem azt is húszra, már megvan az anyag). Padlóban csak 5 cm kivéve konyha-előszoba ahol alattuk 25 m2 pince van szigeteletlen vasbeton födémmel (hidegebb is ott a járólap, majd szigetelem alulról azt is). Födémen 10 cm megtaposott gyapot (vill.szerelő, nem voltam otthon
), alatta 2 cm perlitbeton, alatta deszkázva 20 cm légrés (gerendázat), alatta hagyományos deszkázott stukatur, alatta 3cm légrés és végül gipszkarton álmennyezet mindenhol -ez elég sok összetett réteg. Az összes ablak 3 rétegű. Ezzel számolhat, aki viszonyítani szeretne. Tapasztalt hőigény még, amit ennél is lejjebb akarok vinni: -5fok 4,5kWh, -2fok 3,5kWh, 0fok 3,3 kWh, +1fok 2,8 kWh, +2 fok 2kWh, +7fok 1,3 kWh. Ez mondjuk magyarázza, miért állnak sokat a klímák (mert a min. teljesítményükhöz képest nincs akkora hőigény, q..va hidegben mennének csak folyamatosan). Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a napi fűtés-szükségletet érezhetően befolyásolja az hogy süt-e a nap: ha igen, akkor a sok déli ablak miatt nagy a szoláris hőnyereség, a nap bent is fűt (mint az üvegházaknál, és csak sötétítőfüggöny van nyárra). Nem mindegy, hogy télen nappal felhős x fok van vagy ugyanannyi x fok napsütésben. Esetleg ha valaki építkezik/átalakít majd, ez egy hasznos tipp lehet.
-
korkor
csendes tag
válasz
LanyUs #51674 üzenetére
tényleg jól hangzik! és bocs, de nem bírom kihagyni (csak mert sokan írták hogy szar meg on-off): tegnap este már írtam a fogyasztásomat: összesen 16kWh/3/24 = 222,2 W/óra átlagban
ennyi volt a 3 db royal amber közös átlaga tegnap 24 órára bontva. Hogy ezt az átlagot úgy adták le, hogy közben időnként volt sok is és időnként nulla is (amikor álltak)...na piha. Nekem nem tűnik rossznak, sőt. Penge? Pár napja még az LTCA-ról is olvastam itt hogy időnként leáll, pedig nyilván azt sem gondolja senki on-off klímáak, az tuti
Ja és sosem megy le 22 alá a benti hőmérséklet -
Janusz001
őstag
válasz
LanyUs #51671 üzenetére
Semmi extra, 30 -as uniform tégla, felül 20cm gyapot, falakon + lábazat 10cm eps, alul 10cm eps. Nálam a szoba kivételével egész nap mennek a klímák, ott 22 fok beállítottra 25 fokot fűt, de muszáj mennie, mert vele szemben a közlekedőből nyílik a fürdő és gyerek szoba, kell oda is a meleget nyomnia.
Dél kelet, ha ez számít, itt még azért olyan vészesen hidegek nem voltak tartósan. -
-
HavocS
senior tag
válasz
LanyUs #51524 üzenetére
Köszi!
Eco mód itt a max áramfelvételt korlátozza 70%-ra, tekintve hogy 1900W-on semmi hangja, 1300-on meg búg, ez pont öntökönlövés lenneArra jó, hogy ha mondjuk egyszerre indítanék be 2 klímát egy 10A-s biztin akkor biztosan ne verje le.
A fázást megoldotta hogy a légterelőt teljesen elhúztam tőle és a 2-es pozícióba állítottam (így most kb az én lábamra fúj, nekem még jól is esik), meg feljebb vettem 1 fokkal valóban. De nála ez amúgy is jön-megy, délelőtt fűteni se szokott ha egyedül van itthon, estére meg a 25 fok esik neki jól, most ehhez képest délelőtt fázott, most meg pólóban ül úgy, hogy 22.5 fokot tart a klíma. 26 fok az nagyon brutális nekem, annyiban már koncentrálni sem tudok. Aztán mondtam neki, hogy szóljon ha fázik vagy hűvöset fúj rá, betanuló időszak, állítgassa nyugodtan ő is.A fűtéscsövek a melléképületben már rég le vannak szigetelve, gyakorlatilag csak a csőtermosztátnál volt szabadon, azt is beállítottam 50 fokra és betekertem vastagon filccel. A "veszteség" jó része már a főépületben megy el, közlekedő, előszoba, kamra, itt a visszatérő a padlóban van elvezetve, aztán legfeljebb reménykedni tudok hogy legalább filccel be van bandázsolva. Most, hogy effektíve nincs veszteséghő azért érződik, hogy mínuszokban ezekben a helyiségekben pár fokkal hidegebb van mint eddig, ezért is nyitottam össze amit lehetett, aztán a háló klímája 18 fokon pont jó arra, hogy ne jéghideg ágyba feküdjünk be, a folyosóra, kamrára meg elég az a 16 fok ami kitalál oda. Látszik is a fogyasztáson, hogy amúgy szükség van rá, a teljes ház 16-18 fokos temperálására ugyanannyit fogyasztott az egyik klíma, amennyit a 20 nm-es nappali 23 fokra felfűtésére és szinten tartására a másik.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
LanyUs #51428 üzenetére
Hát, bizony nagyon elszálltak az árak a klimáknál is. De még lehet talán normális áron találni? Egy időben gondolkoztam, hogy hozok Szerbiából gépet, ott tényleg fillérekért lehet kapni ezekhez képest, meg légvonalban talán 10km az eletrco bolt is. De ami klímák ott vannak?!
Gorenje és hasonlóak, nagyrészt on-off, és utánzatok.
Persze sok klíma szerint a Gree az isten, vagy Samsung, vagy Fisher. Velük szóba sem szabad állni...
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
LanyUs #51422 üzenetére
Köszi, hogy ott vannak a linkben a U Crown dolgai is! Azért eléggé izgalmas egy közel fél milliós gépről ezeket olvasni.
A hang még nem is annyira zavarna, - hacsak nem az olvasztáskor keletkező - , de a többi sem annyira fényes, mint gondoltam volna róla. Eddig nem nagyon nézegettem a kínaiakat, de japán cserére nem nagyon lesz most pénz, így vagy marad a mostani, vagy valami elfogadhatóbb kínai....
-
HavocS
senior tag
válasz
LanyUs #51380 üzenetére
Ketten lakunk 100 nm-en párommal, 90%-ban ugyanabban a helyiségben tartózkodunk, az ezeréves nyitott égésterű gázkazán külön melléképületben van, és nagyon hosszú csőrendszeren jön be a melegvíz belőle a radiátorokba. Így aztán mivel nappal a nappaliban, éjjel a hálóban vagyunk, teljesen felesleges járatni a fűtést a másik helyiségben (főleg hogy annyira azért nem jó a szigetelés), ennek megfelelően számoltam.
Ebbe a két szobába került most klíma, nyitott ajtónál befűtik a közelekedőt-wc-t-fürdőt is, esetleg a fürdőbe megy majd egy sima falra szerelhető hősugárzó arra a 2x15 percre amíg fürdünk.Hozzávetőlegesen a novemberi gázfogyasztás ezzel a fűtési móddal 320 m3 lett, ez kb 900 kWh-nak felel meg, ez 1 db 09LTCA szezonális fűtési fogyasztásának felel meg...
Igen, lehetett volna talán új kazán, engedélyek, gázterv, talán a tervrajzon rajta sincs a melléképület amiben van mert ki tudja mit gányoltak itt az előzőek, új kémény, csatornába elvezetés, és már másfél millánál járunk, és akkor van egy kondenzációs rendszerem ami 40-50 fokos előremenővel pont megfagyni lesz elég az öntöttvas radiátorok mellékomplett radiátorcsere újabb fél milla, ha csövezés is kell bele se merek gondolni...
Így meg kb egy misiből megállt szereléssel.#51386
A bivalens ponton, -10 foknál 3 kW teljesítmény mellett még 3-as SCOP-val üzemel, ami megfelel egy jó gázkazános fűtés árának, szóval túlzottan nem félek ettől, főleg hogy sokan írták itt a topicban, hogy az LTCA-juk még -20 fokban is okádta a meleget (nyilván ennek megfelelő fogyasztással), de megfagyni nem fogunk, ha kell akkor beröffentjük mellé a gázkazánt is, azért van.#51385
eredetieg 12LTCA-t szerettem volna, mert az nyitott ajtókkal valószínűleg az egész házat befűtötte volna jó elrendezéssel, de sajnos már nem volt, 09-ből is ez volt állítólag idénre az utolsó két darab az országban. Az euroventes doksikat összehasonlítva az igazi különbség amúgy nagy hidegben jön elő a 12-es javára, ott az 1 kW-tal jobban fűt, a 09-esnél -20-ban már valószínűleg kelleni fog a gázos rásegítés, de azért ilyen brutális hidegek nem nagyon voltak az elmúlt 10 éveben évente 1-2 hétnél tovább. Amúgy még jó is, hogy a 09-es került a hálóba, alvás szempontjából valószínűleg ez a legoptimálisabb, nagyon csendes, papíron 180W-ig le tud modulálni, bár én egyelőre 300W-on láttam csak mint minimum amikor fűtött is, de itt már csak langyos levegőt fújt be szintentartásnak. -
rmihaly
tag
válasz
LanyUs #51380 üzenetére
Szia!
Ha megnézed HavocS hozzászólásait itt, akkor kiderülhet, hogy a gázos rendszere elavult, rossz állapotban lévő berendezés.
A kazánházban lévő hőtermelőből alig érkezik meleg a szobákba, és a kéményvesztesség is jelentős.
Ha ehhez hasonlítjuk a LTCA kiválló hőszivattyús tulajdonságait, nem kérdés melyik lesz a nyerő.Ha egy viszonylag jó átlagos kombikazánt néznénk, sokkal árnyaltabb külömbségeket látnánk.
HavocS:
Várjuk a tapasztalatokat, véleményeket, hátha valakinek ez alapján születik meg a döntés a régi elavult rendszer cseréjére. Arról nem beszélve, hogy egy ilyen beruházás - vélhetően a korábbi rendszer rossz leromlott állapota miatt is - biztos megtérülő befektetés lehet, amellett, hogy a komfort is jelentőssen javul. -
Miklósbácsi
tag
válasz
LanyUs #51348 üzenetére
A főfalak felett körben a tető alacsonyabb hajlásszöge miatt néha laposkúszást kellett alkalmazni a kőzetgyapot lapok elhelyezésekor. Itt jól jött, hogy valaha sokat gyakorolhattam ezt a mutatványt az Ercsi laktanyában. ( nem egészen önkéntesen...)
A kaiflex szigetelés jó ötlet a kültéri bejövő csöveinél - alu szalaggal betekerve. Régebben néha szó esett erről itt is. Nyilván másoknál is bevált, gondolkozom is rajta. -
Miklósbácsi
tag
válasz
LanyUs #51344 üzenetére
A járható padló és a páraáteresztő borítás elkészült a mi esetünkben is. Erősen gyanakodtam, hogy a további ( esetleges ) szigetelőanyag vastagítás egyáltalán megéri - e ?
A válaszod is megerősíti, hogy alig - alig éri meg. Ha igen, majd 70 év múlva jön be az ára........
Kösz, hogy leírtad, a tapasztalatok fontosak ! -
Miklósbácsi
tag
válasz
LanyUs #51277 üzenetére
Érdekes, hogy így is lehet : 1 - 2 hét a garanciális javítás, az alkatrész legyártásával együtt. Közben a panel még egy jót is utazott Belgium - Olaszország - elosztó - telepítő - végül Te.
Minket hozzászoktattak, hogy mindez itthon legalább fél év lenne........ha nem több.
-
waveson
tag
válasz
LanyUs #51097 üzenetére
Na ja de eddig nem csinálta. Csak most kezdte el, 3 hete takarítottam amúgy. Mindig csinálja, mindegy mekkora teljesítménnyel működik, nagyobb ventifokozaton változik a hang (leginkább eltűnik, ezért nem csapágyhibára gondoltam...). Pár óra és kiderül..nem nagyon örülök neki
Eddig ventilátor hangot nem is hallottam, csak a levegő áramlásának a hangját. -
waveson
tag
válasz
LanyUs #51029 üzenetére
Windyék egy olyan megoldást alkalmaznak, hogy 2 paramétert figyel gondolom 2 szenzor: az egyik hogy 0 fok alatt legyen a hőmérséklet, a másik hogy a kültérin valahol a rézvezeték kb 30 fok legyen. Mindkét feltétel teljesülésénél indul be a fűtőszál. Ugye nyáron nem fog, mert a kinti hőmérséklet +30 fok, az egyik feltétel nem teljesül. Ha fűt, akkor jég hideg a kültéri csövezése, hiába van -5 fok.
Viszont, ha olvaszt, akkor meleg a kültéri csövezése, és kint 0 fok alatt van a hőmérséklet, tehát fűtőszál indul!Ha napokig nem olvaszt, napokig nem megy a fűtőszál.
Nekem Arcticon már megy bőszen a fűtőszál, +1 fokot mért a Daikin, Arctic ette a 80-90Wattot.... -
PROTRON
addikt
válasz
LanyUs #50978 üzenetére
Pontosan azért megy el a cirkós rendszered esetében annyi, mert a csövek meg a fűtőelemek a falakat is újra felmelegíti a rendszer az éjszakai lehűlés után, hisz egyrészről a csövek átadnak hőt, másrészről a fűtőtestek is kisugároznak a falak irányába...ettől komfortos.
Ha a klímával nem engeded lehűlni a falakat úgy mint én akkor azért el lehet érni komfortot, csak persze gond hogy a klíma csak a levegőt melegíti, aztán a falakra nem küld sugárzásos hőáramot. Sokan megoldják ezt infra panelekkel, de az hogy mennyivel romlik az energiahatékonyság az már ás tészta.
-
waveson
tag
válasz
LanyUs #50973 üzenetére
És arra vonatkozóan van tapasztalatod, hogy a folyamatos temperálás (pl 22 fokra állítod folyamatosan), vagy amíg dolgozol lekapcsolod, majd érkezésed előtt 1 órával (programozva) elindítod, melyik éri meg jobban? Nálam egyelőre folyamatosan mennek, akkor is ha nem vagyunk otthon, nem tudom ez így jó-e...?!
-
PROTRON
addikt
válasz
LanyUs #50963 üzenetére
Ez egészen addig lesz így amíg a hazai ipar egy emberként be nem csukja a kaput, mondván amíg ekkorák az ipari energiaárak versenyképtelen a termelésük az EUban, nem tudják eladni a terméket---->tessék elosztani a költségeket, fizessen a lakosság is magasabb árakat...
Ja hogy ezt csak választások után lehet, addig meg mindenki menjen szépen tönkre és álljon sorba zsák krumpliért...
Hát ja kérem szépen lesznek majd kerekedő szemek a hirtelen duplájára emelkedő gáz és villanyárak miatt, csak ugye akkor majd örülni fogsz hogy a klímáid miatt a fűtés költséged %-osan alacsonyabb mint ha gázt használnál, így az olló készpénz formában még nagyobbra fog nyílni. -
waveson
tag
válasz
LanyUs #50963 üzenetére
"Kifizetem oszt kalap kabát. Nem számít... Szerintem egyre többen vagyunk így vele. Már nem ugorja meg az inger küszöbünket. Szerintem Te is érdekességképpen nézed csak
"
Én is így vagyok vele hogy kifizetem azt annyi, nyilván ha másfél misiért veszek klímákat akkor tudom fizetni az áramot is amit fogyaszt!Érdekességképpen nézem jaja. Meg hát azért érdekel, hogy mi az a szint, amíg egyértelműen érdemesebb klímával fűteni, tehát kb fele annyit fogyaszt. Amikor már ilyen napi 100ft különbség van, netán ugyanannyi megy gázból, nem fogom szivatni a klímákat. Csak beletelik pár hétbe, mire kitalálom hogy hogy éri meg nekem a legjobban!
-
waveson
tag
válasz
LanyUs #50953 üzenetére
Miért jó a Daikinnek ez? Mert a Daikin nem hülyegyerekeknek gyárt klímát, hanem tudatos vásárlóknak, akik nem azt nézik, hogy dik ez a klíma 4kW-ot csinál -30 fokban!!
Aki kicsit gondolkozik, tudja hogy 5 évente van 1 hétig -15 fok, az átlag hőmérséklet+2 fok télen magyarországon. Megnéztem a Comfora SCOP-jét a mi átlag hőmérsékletünkre, 4,6-4,7 között van, megvettem, és be is váltotta a hozzá fűzött reményeket nagyon szépen!
Kínaiak meg tíz éve 4-es SCOP-t adnak meg, nem számít hogy R410A vagy R32 van benne, egy tizedet nem változott az SCOP. Nevetséges!A Daikinnek meg változott az SCOP-je az FTXF35A és FTXF35C között is. Ők lehet mérnek is, nem csak rányomják hogy 4-es azt jóvan.
Lehet ha valóban mérnék a kínai klímák scop-ját, nem kapnánk rá H-tarifát!!Szóval jóvanezígy....
-
waveson
tag
válasz
LanyUs #50953 üzenetére
De-de, beszéltünk már róla, hogy a gyártók össze-vissza adják meg ezeket az adatokat, legtöbbjük teljesen használhatatlanul.
A Panasonic pl úgy adja megy az Etherea Nordicnak (és több más klímájának) a max teljesítményét, hogy minden ventilátor nyélen, full maxon, powerful üzemmódban. Igazából az a tényleges max teljesítmény, ami így van megadva. Csak ez életszerűtlen kicsit. Olyan mint az autók végsebessége, oké megy 250-el a 2000ccm-es bmw-m, de mire eléri, Balatonnál vagyok már BudapestrőlJaé s hangos és sokat eszik stbstb.
A Daikin meg megadja hogy kb 50% terheléssel milyen fogyasztást produkál, mekkora fogyasztásból mit állít elő akkora területre olyan szigeteléssel, ami életszerű. KB! Tehát autós példára visszatérve, megadja hogy egy Tesla 24kWh-t fogyaszt ha 130-al megy. De ez nem azt jelenti, hogy ennél nem tud gyorsabban menni, mondjuk 300-al.....
Csak 300-al életszerűtlen közlekedni, nyilván, mert hamar megmurdelnek sokan meg sok egyéb hátránya van. Klímánál is, tud többet, de hangos, és rohadt sokat fog zabálni, nem gazdaságos stb. -
Strezi
őstag
válasz
LanyUs #50950 üzenetére
Már szépen gyűlik a jég az RXTP kültéri alatt, de még nem vettem észre mikor olvaszt csak bent figyelve! Mintha akkor is fújná tovább a beltéri a meleget. Igyekszem elkapni a kültéri csöpögést és akkor rámérni a beltérire műszerrel mit ad éppen...
Ma reggel végre hideg(ebb) volt itt is, -5. Fogyasztás szépen megugrott, de 27 fokkal indult a reggel, amúgy 25-26 között van 24 órában.Fogyasztást nézted így a comforának
-
waveson
tag
válasz
LanyUs #50950 üzenetére
Na ja. A megadott táblázat amúgy inkább "fogyasztás-táblázat" milyen teljesítmény táblázat!
Úgy értem, megadja hogy mondjuk -15-ben 0,92kW-ból kapsz kb 2kW-t, de ez nem azt jelenti hogy -15-ben max 2kW-t tud fűteni, hanem azt, hogy ha -15ben 2kW a hőigény, akkor 0,92kW lesz a fogyasztás. De ha 3kW lenne a hőigény (kb ez lehet a maximum a gépnek -15ben!) akkor még kevesebb COP-vel, és 1600W körül üzemelne. Ami amúgy nem túl nagy ötlet, tehát bevágni egy Comforát egy 100nm-es raktárépületbe -15fokban....De ha egy 30nm-es szigetelt szobába berakod, fog enni mondjuk 500W-ot azt jóvan -
PROTRON
addikt
válasz
LanyUs #50947 üzenetére
Azért azt se felejtsük el hogy a "3,5kW" amit felül a táblázat ír az a névleges hűtési teljesítmény, márpedig az egyáltalán nem jelenti hogy tutira minden típus 4 kW névleges fűtésivel bír. Sőt.
Az én LTCA-m is a "3,5" neve ellenére -20 fokon papíron 3,63-at ír az Eurovent, tehát nem a marketinges kínaiak...
Tehát az nem ok egy táblázat elutasítására amit írsz...egyéb okból lehet szar.Meg ugye ezek megchanikai gépek, éppenséggel tudnak ők jól lop...akarom írni másolni más cégektől minőségi terméket ha akarnak, csak kicsit zajosabb, kicsit sárga de legalább az övék lesz.
#Hauptmann
Köszi, persze hagyni kell egy kicsit, te is tudod a kompresszor lekapcsolás után egy darabig biztonsági okból nem fog visszakapcsolni.
-
sanzi89
addikt
válasz
LanyUs #50813 üzenetére
Volt nekem ezzel a Sensira klímával már sok köröm, többször is volt itt a szerelő, kültérit, beltérit szétszedte, van ami javult, van ami nem. Nem tudom mi az oka. A beltéri már csendes, elmúlt a ciccegés, de mióta át lett szerelve másik helyre, a házban hallatszódik egy halk búgás, morajlás, ha megy a kompresszor. Furcsa mert nem minden fordulatszámon, nem minden esetben, nem hallható mindenhol, de ahol igen, ott mocskos zavaró. Valószínűleg bizonyos üzemállapotban pont olyan frekvencián búg amit valami jól felerősít/továbbít, nem tudom. Tavaly tavasszal a kültérit teljesen szétbontotta, mindenhova ragasztott öntapadós szivacsot, nézegettük vagy egy órát, tavasszal a plusz 10 fokban nem volt hallható. Most, hogy bejött minusz pár fok, újra elkezdte. Hátőközeg lefejtve, visszamérve, az is jó elvileg. Egész egyszerűen belefáradtam, meguntam.
Második klímának vettünk egy Daikin FTXM35N/RXM35N9 Pefera típust, ez sem 100%-os, de erre mondom azt, hogy itt kellene kezdődnie egy normális klímának. Még megpróbálok lehet egy ilyen rugós csodabigyót, aztán ha nem jön össze, megpróbálom megbeszélni a klímással, hogy dobjon fel egy második ilyen Perfera-t ezt remélem beszámolja valamiért, és elfelejtem egy életre az egészet.
@Hauptmann
Van már egy Perfera-nk, ha a második is ilyen lesz, egy szavam nincs, nekünk megfelel, a kísérletezgetést meguntuk. -
F.N.
tag
válasz
LanyUs #50452 üzenetére
Daikin FVXM35A ( padlón álló Perfera ) saját kültérije az FTXM35(N,R)
de működik az FTXTP, és FTXTM kültérikkel is.
Ugye ez a két utóbbi a fűtésre optimalizált Comfora, és Perfera kültéri.
Ez mellett van pár Daikin beltéri, ami megy más Daikin kültérivel is.Én pld. használtam RKS60-as kültérivel FTXB50-es beltérit.
Ami érdekesség, hogy ez a kültéri csak hűteni tud, de érdekes módon
"benne felejtették" a 4járatú szelepet, igaz tekercs nélkül.
Az agyában, meg érdekes módon ott volt a mágnesszelep csatlakozója.
Gondoltam csak kipróbálom, hát tud az fűteni is ha akar -
Miklósbácsi
tag
válasz
LanyUs #50344 üzenetére
Szia ! A fan üzemmódot javaslom, így biztosan eljut az ózon mindenhová. Az elektonikát az ilyen egyszeri kezelés nem bántja. De mivel az oxigénnek ez a változata a sejtekre roncsoló hatású ( ebbe pusztulnak bele a vírusok, baktériumok, gombák is ) , az esetlegesen ott lévő szobanövényeket / kisállatokat érdemes kivinni a helységből. Amikor kiszellőzött illetve lebomlott az ózon, minden mehet vissza a helyére.
Én is így teszek nálunk. -
válasz
LanyUs #45057 üzenetére
Akkor általánosan annyira nem jó ezt megfogadni szerintem.... Nálam az új app elég sokat vacakol még azon a telefonon is amelyiken nincs a régebbi controller. (( P30 Huawei))
Elveszíti az adapter, hol látja hol nem.A ki-bepapcsolási időzitő még mindig nincs amiért dühös vagyok rájuk, ráadásul elfelejtette a beállított programokat 40 perc szórakozás és beállítás után.
Indítás után maguktól leálltak a klímák fél óra után, pedig nem volt rá beállítva semmi. Egyelőre én inkább azt tanácsolnám az telepítse az újat akinek ad hozzá valamit a régebbi megbízhatóbbnak tűnik. -
F.N.
tag
válasz
LanyUs #45057 üzenetére
Nálam is vacakol az új aplikáció.
Szerintem a régi appal nem fér össze, és azért, ugyanis felváltva használom.
Ma reggel pld. az új app nem indította el, hát bekapcsoltam a régivel.
1-2 óra múlva kikapcsoltam.
12 után erre egyszerre bekapcsolt mindkettő klímám, pedig
nincsenek programozva.
Akkor jött nekik valamiért a parancs.
3. klíma békén maradt, őt nem akartam reggel sem kapcsolni az újjal. -
szaniszlokar
aktív tag
válasz
LanyUs #44851 üzenetére
Be van tömítve a furat teljesen, nem szelel.
Meglátjuk, hogy mit mond. Akkor lehet, hogy nem a kompresszor hang, hanem a rezgés hallatszik, amit a falon amit kültéri kelt. Amikor olyan traktoros hangja van, odakint nem hallok semmi zavarót. Na a szomszéd egyik Gree klímája fűtés közben odakint is nagyon kerepel. Most figyeltem fel rá, hogy célzottan figyelem. -
DithenS
senior tag
válasz
LanyUs #44846 üzenetére
A csövezés biztos jó, hisz fűtésben jelentkezik csak a probléma neki.
Tipikus Gree történet. hűtésben igazából jó gépek, bár picit ott is hangosabbak, de simán elviselhető. Nade fűtésben előjön a kerregő traktor hang, az eszeveszett ventilátor zúgás a kültérinél főleg nulla foknál vagy alatta. Beltéri is hangosabb. Annyival meg nem olcsóbbak, hogy ezeket elviselje az ember.
Engem a szomszédé is zavar télen, a kültérije eszeveszett hangosan zúg, csak úgy vagyok vele, télen nem vagyok kint sokat. Nameg ez szülői háznál van -
szaniszlokar
aktív tag
-
Strezi
őstag
válasz
LanyUs #44802 üzenetére
Ez általános emberi kicsinyesség. Ha írom, hogy tök jó a 710 ezres daikin, iPhone-ról, Tesla-ban ülve akkor szinte biztos hogy mindenki szerint csak hülye lehetek hogy ennyit költök, mindenki okosabban megoldotta
Olcsó klímákat, vagy amiről nincs személyes tapasztalatom, nem kommentálok. Pláne nem általánosságban. Szerintem ennek kellene az alapbak lennie, és konkrét eserekről beszélgetni, ahogy mondtad is -
Orlin
addikt
válasz
LanyUs #44566 üzenetére
A szerelők szerintem hülyének néztek amúgy.
Az állványokat én rendeltem és raktam össze mellé vettem, az alsó "speckó" gumibakot.Ami a klímák alatt van az a tavalyi cserélt szintén nagyobb gumibak.
A baloldali talán jobb is így mert már nem feszül rá a csövezés a kültérire kapott egy nagyobb ívet így ezzel a magasabb állvánnyal és odébb is került pár cm-et az egész.
A szakik leszedték és feltették.Előtte be is mértem a közöket nekik ne kelljen bajlódni vele. -
sunone
aktív tag
válasz
LanyUs #44130 üzenetére
Ha a földön lévő tócsa megfagy, akkor a levegőben lévő vízpára is meg tud fagyni, emiatt alacsony lesz a páratartalma, és jóval kevesebbet fog összegyűjteni a hőcserélőd. Végeredményben nem lesz a földön tócsa. :-D
Kicsit ördögi körnek hangzik, de jégpályát nem jósolnék a légkondi alá :-) -
sunone
aktív tag
válasz
LanyUs #44123 üzenetére
"Őszi/téli időszakban van, hogy napi 10 liter jön ki, tavaszi már nem jelentős. Nem szeretnék jégtengert alatta."
Fagypont feletti hőmérsékleten nem fagy vissza a hőcserélőről leolvasztott víz hanem elfolyik, ahogy nyáron is teszi; fagypont alatt pedig eleve jóval kevesebb fog lecsapódni a hőcserélőn. Biztos függ géptől is, 10 éve használok pana ethereat, de csak egyszer sikerült egy árva jégcsapot leszednem a tálca kifolyóról.
-
Vikooo
addikt
válasz
LanyUs #43969 üzenetére
Ezt akartam én is írni, klímával pont nem villogni akar az ember hanem a magasabb ár magasabb minőséget és komfortot (pl éjszakai alvást) ad. A dizájn klíma miatt kifizetett plusz összeg lehet súrolja a határát, én azért sosem adnék több pénzt.
3-500.000 -ért (nekem már 200.000 is túlzás) telefont venni na az sznobizmus
-
-
Strezi
őstag
válasz
LanyUs #43922 üzenetére
Egy ötödik éve csak fűtő gépet vált, megvan az "infrastruktúra"
Érdekes, elvileg a beltéri egyik kiemelt szolgáltatása hogy a padlóra is fúj, én viszont pont csak azután vettem meg, miután elolvastam a használatiját és meggyőződtem róla, hogy ez kikapcsolható.
Nem szeretném, hogy evvel kavarja a port. Ha csak felfele fúj, akkor csak szűrt levegőt mozgat, szerintem. De majd meglátom gyakorlatban pro, kontra! -
LanyUs
őstag
válasz
LanyUs #43872 üzenetére
Senki többet harmadszor? Egy profi parapetes fűtésre optimalizált Daikin VXM35A alternatíva? Szép, fekete gép valójában van, Zolinál telepített felső kat. Mitshu Luxury, abból nekem tetszik a bordó is... Most, hogy az utolsó kültérit is finom hangoltuk és az összeset lekaptuk a falról a földre ( az FCAG kivételével, de az a falon sem észrevehető ( RXM9 ) ) kijelenthetem, hogy a maradék 4 klíma esetében csak a szélzaj maradt. Végre idáig is eljutottunk. Semmit nem hallok egyikből sem.
-
hunaqua
addikt
válasz
LanyUs #43872 üzenetére
Minden relatív. Amennyiben van 160.000huf.- áron jobb ,szebb,halkabb gép mint a Bora,akkor az is ajánlott. Pár napja írtam a Dacia hasonlatot. Én biztosan nem vennék,de az egy dolog. "Zoli" kolléga jelentkezett is,hogy Neki csak a Daikin a klíma, de a Dacia nagyon jó autó már jó ideje használj! Akkor.....?
.
hary296
"Ha már csak 10-15 percet szivsz 1 géppel hogy minden jól álljon, és elférjen minden az már ad egy rossz szájízt a dolognak."
Értem,el is fogadom,de általában az ügyfeleket az nem nagyon szokta érdekelni,hogy a szerelő még dolgozik (szív) plusz 15 percet.
Általában a klón gépek ellen leggyakrabban a szerviz ,az alkatrész,a garancia szokott érv lenni. Itt a Syen cuccnál ez nem lehet érv,hiszen a Gree kezeli 100%-ban.
-
F.N.
tag
válasz
LanyUs #43837 üzenetére
Átolvastam amit linkeltél, +6 fokban még ez szerint sem kellene olvasztani.
3,5-ös Perfera, és 3,5-ös Comfora is van itthon, ők nem olvasztgatnak már.
Ez mellett még átlag 4-5 klíma általában van beüzemelve tesztelésre.
A Dakinok azok véglegesre vannak telepítve, de a Sensirának mennie kell.
2021.11. havi török gyártás, nem estem hasra tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Jövő héten érkezik a Grand Theft Auto Online - The Diamond Casino Heist
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest