- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
footy #159039 üzenetére
Igen, az mk1-ben 1.2 és az 1,4-es is 8 szelepes dupla (8) gyertyás és mind a kettő SOHC (így alacsonyabb a motor belső ellenállása mint ha DOHC lenne).
Alacsony és magas fordulaton egyszerre ad szikrát a két gyertya, míg a közepes fordulatszám tartományban elnyújtva (egymás után) gyújtják be a keveréket. Így alul (erre a 8V-s kialakítás is rájátszik ugye) és felül "erős" középen meg takarékos.
-
válasz
footy #158703 üzenetére
A mostanit nem akarom eladni (egyelőre), 8 hónapja van meg; múlt héten vettem rá új nyári gumit. A következő 50 ezer km-en csak olajat kell cserélni, ez kb. 2 év, de ennyit nem fog megélni nálam.
Venni mindig akarok valami jót vagy érdekesebbet.
Ha most azonnalra kellene vmi, akkor pl. ezt a C30-at. Vagy A4 Avant 3.0TDI quattro tiptronicot. De holnap lehet, hogy vmi másra hegyezek majd.
A Volvo V8 érdekes. 👍 Mazda - úgy általában japán autó - nem vonz.
-
-
Gergőke88
addikt
válasz
footy #158690 üzenetére
Passzolom, panaszt nem hallottam meg rá.
Szivo benzin: az Astra esetén a 6-os váltó ami van a turbóshoz konstrukciós hibás.
Feleségem 3-5kmt megy vele így a dízel kiesett, turbot se tudna normálisan használni, hibrid prius meg dragabb lett volna jelentősen.
Mellesleg az 1.6 szivonak semmi baja az Astraban, nem megy de legalább fogyaszt cserébe igénytelen. -
MPowerPH
félisten
válasz
footy #158604 üzenetére
"Az egyik baratom lassan egy eve vett ecoboost focust "
Akkor majd kerdezd meg 3 ev utan, egy valamire valo futas utan.
A totalcaron olyan cikkek jelennek meg, ahol evi tobb 10k km futas utan, tobb ev hasznalat alatt irnak velemenyt egy autorol. Varosba ezek sem jok, akkor hatvanyosan nagyobb a koxosodas.
-
MPowerPH
félisten
válasz
footy #158598 üzenetére
Uj turbos motorok is felejtosek. Tele van az internetes autos sajto, hogy mennyit is ernek. Turbo egyebkent is egy plusz hibaforras. Az 1.0 Eco boost remseget ismerem haveri koron belul is, es egy katasztrofa...
90k km alatt mar ketszer trelereztek azt is, meg diozas, es igy az egesz egy zsakutca.
Szivo eleg lesz, nem kell jol menjen, nem versenyauto kell, de ha visszavaltasz, elozni meg jo lesz.
Ha a Civic megbizhato azzal az 1.8-al, akkor a fele nezelodunk. Nem szamit a fogyasztas sem evi par ezer km-nel. De ne kelljen vagyonokat se rakolteni a hajtaslancra. -
MPowerPH
félisten
válasz
footy #158590 üzenetére
Es egy Civic 1.8 szivo?
Prius szerintem kizarva. 9 eves az, ami ennyi penzbol kijon. Az aksik ott mar biztosan kuka kozeliek, az 1.5 -os motor hasznalhatatlan, az 1.8-as, ami szinten az, abbol meg mar megint nem fer bele a keretbe. Az Auris meg a Skodahoz kepest is nagyon fapad.
-
-
-
apple87
senior tag
-
Jakab66[hun]
senior tag
-
w333
félisten
válasz
footy #158240 üzenetére
Sajnos ez tényleg így van ... nekem most Mk1 Leon van és valószínűleg ha lecserélem majd egyszer akkor maradok az Mk1 -nél ami fiatalabb legalább 5 évvel és fullos, 1.9 TDi vagy 1.8T persze ez még a jövő zenéje
Ültem elég sok Leon Mk2 -ben és tényleg elég recsegős a belseje !
Illetve az a nagy műanyag "valami" középen a műszerfalon, nagyon csúnya !
-
Kickass
őstag
válasz
footy #157915 üzenetére
Debrecen - Város délkeleti feléből a nyugati ipari parkba volt hogy közel 45perc alatt értem el, ~9km
Budapest - XX. ker. Pesterzsébet -> III. ker. Graphisoft park szintén kb. 45 perc, visszafelé akkor voltak a nagy zűrök a Széll kálmán tér felújitása miatt emiatt kb. 1 óra, ~19kmHidd el gáz Debrecen, csúcsidőben arányaiban ugyanolyan retek mint BP., csak Bp. egy 2milliós főváros ott előfordul az ilyen, Debrecen meg egy 200ezres 'koszfészek'.
-
Morris
veterán
válasz
footy #157899 üzenetére
Pontosan. Le kell szni a városi fogyasztást.
Nem releváns. Városba kis köbcentis varrógép kell. Országútra, pályára nagy dízel. Én nagy dízellel városozok sokat sajna, de mivel nincs dpf, így bírja is a vas. Olykor kikormolom Gyula és Csaba között a negysávoson azt annyi.
A vegyes fogyim 7-7,5liter között alakul. Nekem ez jó így. -
Declare
őstag
válasz
footy #157839 üzenetére
"szamomra egy mosogep erosebb dizajnban es tobb elmenyt ad mint egy Golf."
ezt eddig nem tudtam megfogalmazni, de asszem en is hasonlot erzek
Bar azt is hozza kell tenni, hogy a G7 szerintem komoly elörelepes volt a G6 utan. Designeban is meg az opciokban is, meg minöseg erzetben is a belterben...egesz nagyfius lett. Rengeteg jo cucc kerhetö hozza, a facelift ota meg szvsz egesz dögös is lett.
A beepitett cuccok minösege kerdes....pl nalunk most jött 1-2 uj ceges passat nagy navival...hat azok minden 2-ik alkalommal lefagynak, lassuak, mint az allat es igazabol nem is tul jok.....ugye a technika adott, bele kell tenni, de nyilvan valahol olcsositani kell a komolyabb gepekhez kepest. Gyanitom ez is valahol a resze ennek az olcsositasnak.
-
kisza25
félisten
válasz
footy #157642 üzenetére
igen, ezért írtam ezt
SzlobiG: Hyundai/kia motorok és váltók is saját fejlesztések. -
Declare
őstag
válasz
footy #157642 üzenetére
Ha jol tudom nem az utasteret füti az altalaban, hanem a vizet. Nekem az Astraban legalabbis igy van szerintem. Kb 1 perc alatt meleget kezd el fujni es a viz hömerseklet is gyorsan emelkedik.
(#157641) kisza25 Szüleimnel az 1,4 szivo benzin pl joval hamarabb melegszik be mint az 1,4 turbo benzin.
-
válasz
footy #157624 üzenetére
Olyan 25e körül menne egy évben oda meg már azért a dízel megéri pont számolgattuk tegnap.
(#157627) Integrale Ez max az 1.6-osra lehet majd igaz az 1.4-et már feldobtam hahura 400-ért így hibásan elvileg 300-ért elviszik és megszabadulunk tőle hála a jó égnek aztán megy utána az 1.6-os is.
-
-
válasz
footy #156145 üzenetére
#156145 footy, #156146 hobizoli: Jövő héten megpróbálom. Bár ez a három henger nekem szokást igénylő dolog. Esetleg egy ilyen 1.4T vagy ilyen 1.6-os Astra jobb döntés lenne?
-
válasz
footy #156139 üzenetére
Latom te sem tanulsz soha; vedd mar tudomasul h turbo magasnyomasu renCCer kettostomegu automata valto mind uri mulatsag es jajjmeghalunkmind! Hat hiaba van neked leirva ker ismerosod altal is a facsen?! Kulonben is a rossz turbovelleni grobajov szam 663995720048. Tessek!
-
válasz
footy #156139 üzenetére
Elég messze áll tőlem ez a három hengeres, ami még esetleg szóba jöhet, szívó motoron kívül, az az 1.4T Astra. Semmilyen maszlagnak nem dőlök be, pusztán hiszek az egyszerűségben, tempózni meg úgy sem fogok vele, mert évi kétszer menne 130-140km/h-val, a többi maximum 90-110m/h között, dinamizmust meg egy kombitól nem fogok elvárni.
-
válasz
footy #156037 üzenetére
Jók a skandináv gépek.
Állandó lakcíme van ott, a német szakkifejezést nem tudom. Heti 5 napot Grácban dolgozik, hétvégén Mo-n tartózkodik. Közel 20 éve ezt műveli.
Sosem volt osztrák rendszáma; a nyáron cserélt autót, most először az édesanyja nevére vette, de ő az üzembentartó, tehát az ő neve van a forgalmiban. -
-
sasa134
addikt
válasz
footy #155997 üzenetére
Ennyiért sztem csak francia lesz, esetleg 159. Én Alfát vennék (ha bátor lennék).
De amúgy jah, nézz benzinest, sztem Ny-Euban (én Németországban élek) pár év múlva kb eladhatatlanok lesznek a dízelek.
2l benzin Gen8 Accord Tourer kijöhet kb ennyiből, manuális váltóval. Pl [link] -
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
footy #155159 üzenetére
Ket dolog miatt ugy nez ki, hogy az megy a levesbe. Az egyik, hogy itt UK -ban alig talalni 3.0HDi -vel, jelenleg 1db sincs fent. A 2.7 -es pedig egy katasztrofa... Az Aisin automata meg egy sz@r, alulmeretezett a 3.0HDi -hez, ezert van durvan korlatozva a nyomateka. Egy remap eleg hamar megfekteti a valtot. A masik, hogy aktivan nezegetve a C5 facebook forumot feltunt, mennyi problemajuk van a tulajoknak az autoikkal. Van aki 2 hetente beir, hogy ez meg ez a hibajelzes miert van. Nem vagyok az ilyenhez hozzaszokva, csak olajcserekor szoktam az autoval szervizbe menni, nem akarok allando vendeg lenni.
Maradt a Volvo, de az S60 helyett a V60 -as(70 -es nem tetszik), csak ugye kicsit oreguras... Vagy akkor egy ilyen idosebb Lexus. De nagyon felek tole.... Nezegettem az alkatresz arakat. Kormanymu 1,5 millio.
A CVT valto szeret meghalosat jatszani, javitasat az 1,5 millio nem takarja be.
Meg egy auto jatszik, de az csak tenyleg atmenetileg. Egy Mazda 6 MPS. De annak meg tanajaroban vagyok...
-
válasz
footy #155110 üzenetére
Grande előttiek se vészesen macerásak, a rozsda a legnagyobb baj velük, illetve a szervóban meghal egy érzékelő amit 60-80k cserélni. Kikerülhetetlen, csak idő kérdése. Ezen kívül légzsák kontakt hiba jellemző még.
(#155110) footy
Most cseréltük a panda-ban, ugyan az mint a punto, azt hiszem valami szög-elfordulás vagy mi a fene szenzor, bazi ilyesztő mert random bekattan miatta a kormány és elkezdi magától tekerni, izomból alig lehet visszafogni... -
TayRol
nagyúr
válasz
footy #154138 üzenetére
Grand Scenic 3-asunk van, szóval a dolog ismert.
-
TayRol
nagyúr
válasz
footy #154112 üzenetére
köszi. az a baj, a pulsar nem kombi. 4-es mondeom volt legutóbb, most egy 7 személyes Grand Scenic 3, szóval a Cee'd is eléggé visszalépés lenne méretben, az Octavia kombi nem annyira. Auris tetszik, de még nem ültem benne.
Qru:
Mondjuk konkrétan ezt néztem, ezekkel a paraméterekkel rendben van a dolog. -
diegho
nagyúr
válasz
footy #154009 üzenetére
Nem akarok pályázni, évi max 1x, de már évek óta nem vezettem pályán saját autót, ha megyek is pályára, akkor annyi, hogy évente 1x kijövök Stuttgartba egy hétre és vissza.
Jövő év első felében akarnék cserélni, ezért már most 3-4 autóra le akarok szűkíteni a listát 1,5-2M között, amiket közben kipróbálnék. Eddig az E12, i30/Ceed és a 308 van bent. Országútra kell az autó, napi ~90km ingázáshoz, városozás hetente egyszer mikor bevásárolok, de ez is vidéki kisváros kb nulla forgalommal. Vagy jól fogyasztó benzinest akarok 1.4-es ezekből mondjuk, vagy pedig 1.4 D4D, 1.6 CR, vagy HDi, ezek tűnnek talán a legmegbízhatóbb kisebb motoroknak. A másik út pedig egy új autó 3,5M-ig, majd meglátjuk, Baleno-t ki akarok próbálni, mert tökéletesnek tűnik számomra. Használtban viszont nem mennék 2M fölé, sőt 1,7 körül megállnék inkább. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Napelem
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- PlayStation 1 / 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest