- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black&White
addikt
Sok évvel ezelőtt használtam én is ACC Magisk modult, ismerem a vonatkozó appokat is.
Pár éve áttértem arra, hogy egy 10W-os adapterre van kötve a Xiaomi vezetéknélküli töltője, ez a szett meg egy okos konnektorba van dugva, ami úgy kap áramot, hogy kb a reggeli indulásra fel is tölti a telót.
Hűvös is, kényelmes is, elfogadhatatlan degradáció meg nincs.
Amúgy is, ő van értem -
Jazz
veterán
válasz
Black&White #4680 üzenetére
Van sok megoldás a kímélésre, pl. accu program ami figyelmeztet hogy húzd le elérte a 80-at, a melegedés ellen (pl.gyors töltés, vagy sima vezeték nélküli töltés, játék, hot-spot...) hűtőventilátor.
De sokkal kényelmesebb lenne ha 80%-on leállna a töltés és akkor ott is lehetne hagyni.
Amúgy igazából az összes telefonra nem tok kellene hanem hűtőborda. A gyors töltés is csak az első fél percben megy max teljesítménnyel, majd fokozatosan csökken az áramerősség ahogy nő a hőmérséklet ezzel kompenzálva. És akkor még ott a wifi, a 3d számítás, a vezeték nélküli töltés extra hőtermelése stb.
-
Jazz
veterán
válasz
Black&White #4678 üzenetére
Kár hogy nem, mert maga a telefon tudja az opciót lásd:
Nem értek egyet, sok értelme van. Egy 80%-ra töltés az 1/5-e egy 100-ra töltés elhasználódásának. De főleg amikor folyamatosan töltőn van a telefon. Az akkunak az egy stressz, hogy állandóan 100%-on van. -
Jazz
veterán
HOS2 ben meglehet oldani valahogy hogy fixen 80%-ra töltsön?
-
pusi1981
aktív tag
Odáig eljutottam hogy feléledt a twrp és onnan pendrive segítségével feltelepítettem a romot, viszont a következő probléma adódik.
Hiába a sikeres telepítés mégis a twrp jön be minden egyes indítás alkalmával.
Régebben telepítés után újraindításkor rögtön a friss Android rendszer fogadott. Viszont most nem ...
Twrp ben valamit állítani kell hogy a friss rendszer induljon el ? -
Black&White
addikt
válasz
pusi1981 #4673 üzenetére
Ha így, fastboot módban rádugod PC-re és kiadod a fastboot devices parancsot, akkor a PC érzékeli?
Mert ha igen, akkor tuti nem lesz levélnehezék, tudsz miflash-sel operálni, vagy megpróbálhatsz egyéb lehetőségeket is. -
pusi1981
aktív tag
Megsziívtam ....
Édesanyámnak akartam adni a 11 Ultrát ajándékba, így csináltam egy gyári beállítások visszaállítását menüből.
A telefonon a legújabb Hyper OS 2 van, volt fent.
Nos az a probléma, hogy a telefon nem a rendszerrel állt fel újra hanem a Twrp recovery-vel.
Nos itt véletlenül az újraindításnál a slot B re nyomtam és azóta folyamatosan FASTBOOT ban van a telefon.
Mondom semmi probléma pc-ről felrakom újra a rendszert a windows_fastboot_update_rom.batra kattintva, de a számítógép nem érzékeli a telefont és természetesen nem települ a kiválasztott rom. Ja és nem reagál semmilyen gomb kombinációra sem. Állandóan FASTBOOT-ba tér vissza.
Lehetséges hogy az usb hibakeresés is alap helyzetbe állt a gyári beállítások visszaállítását követően? Vagyis ezért nem érzékeli a számítógép a telefont?
Ajándékból sikerült egy levél nehezéket csinálnom???
Kérlek segítsetek van e megoldás...
Illetve ha Miskolc környékén valaki életet tudna bele lehelni valahogy azt meghálálnám 😉 -
Pimpa
tag
Kétféleképp szokott. Mindig a SIM 2 kártyán, mert én azt használom mobiladatra és azon is szoktam telefonálni, így alakult történelmileg. Nem tudom, hogy SIM 1 helyen ez lenne-e, de nem is érdekel, ne legyen sehol. Ez egy volt Digis, jelenleg One kártya.
A SIM 1 kártyát is használom néha, néha mobiladat is van, de ez ritka és nem csináltam teszteket sem erre vonatkozóan, hogy ott van-e ilyen helenség.Egyik verzió, mikor hívás után nem bír visszamászni 4G-re, hanem Edge-n ragad.
Szinte örökre ott maradna, ha nem kapcsolom be és ki a repülőmódot (néha nem is elég egyszer ez a trükk) vagy nem kerül a telefon Wifi hálózatra és onnan később le.
A másik, hogy elmegy a mobiladat térerő, csak telefonálni lehet és mikor olyan helyre megyek, ahol van megint net, de csak Edge jelenik meg megint, holott tudom hogy ott van 4G is, mert már milliószor jártam ott. Pl Fővám téren lemegy a 2-s villamos az alagútba, ott elveszíti a netet sokszor, és mikor kijön akkor meg 2G-re bír visszamenni.
És persze ezek a dolgok akkor idegesítőek a legjobban, mikor hirtelen gyorsan kéne net és látom az E betűt, akkor hirtelen nagyon felcseszem magam. -
Pimpa
tag
Már van Play áruház frissítés, lehet az "újraindítás" segített neki. Én éjszakára mindig kikapcsolom a telefont és ma reggel már megjelentek a frissítendő alkalmazások.
Ami még nagyon érdekel, hogy megmaradt e a 2G-n beragadás vagy végre mindig képes 4G-re menni repülőmódos be-kikapcsolgatás nélkül.
Olvastam a 13T topikban, hogy ott a nem tudom hányadik Hyper OS 2 verzióban már direktbe ki lehet kapcsolni a 2G-t, vagyis rájöhetett a Xiaomi, hogy ezzel a jelenséggel kell valamit csinálni. -
paolinho
őstag
-
pingwin92
aktív tag
válasz
Pumaz89 #4663 üzenetére
Hat, kipróbáltam, és nem jó. Én meg az 1.0.8-ról akartam visszaállni az 1.0.6-ra, és bár az install végigment, de nem olyan két, mint előtte az az 1.0.6 volt. Most is használhatatlanul bugos, csak máshogy, mint az 1.0.8.
Mondjuk az install végén a "Reboot" gomb mellett még volt egy "Wipe Dalvik" gomb is, amit kihagytam, gondoltam nem kell; de kétlem, hogy ez a baja.Mindegy, gépre már le van töltve a következő (elvileg jó, de még HyperOS 1.0.valami), felrakom azt first_instsll-lal, azt' kész.
-
Pimpa
tag
válasz
Pumaz89 #4664 üzenetére
Egyelőre nekem sincs semmi fagyás vagy hasonló.
Viszont azóta nem jönnek frissítések a Play áruházba, mióta feltettem. Azért 1 nap alatt mindig beesik pár alkalmazásfrissítés.
Ahogy látom az alkalmazás lelövés továbbra is jelen, pl írok valamit a Chromeban, átnézek a Facebookra tényleg pár másodpercre és mikor visszamegyek a Chrome-ba, akkor újratölti az egész oldalt és persze elveszik minden. Ez nem mindig történik meg, nem tudom min múlik.
A bekapcsoláskor történő rendszerfelállás viszont mintha gyorsabb lenne.
Ez az új 9 soros ikonstrukturát még szokni kell a régi 7 soros után, a megszokott helyei az alkalmazásaimnak feljebb kerültek, még ha ugyanaz is a sorrend (volt screenshotom a régi képernyőkről), és mivel minden feljebb került ugye ezért feljebb kell koppintanom, fura jelenleg egyelőre így 4 év használat után, erős a berögződés.
Egy sort kihagyva és lejjebb mozgatva már jó helyre kerülnek persze érzésre, de akkor üres a sor vagy feltöltöm mással, akkor meg az a baj, hogy mik azok az újak ottA gyorsindítósáv alul a kezdőképernyőn is kisebb lett 1 ikonnal, erre nincs most trükk, kikerült a jobb alsó sarokból a Beállítások csavar ikonja, ez is fura így még.
-
Pimpa
tag
Felraktam én is
Első észrevétel, hogy eltűnt a 6*7-s ikonfelosztás és minden plusz ikont elpakolt a végére új lapokra, mert alapból 4*7-sel indult.
Viszont lett a 6*7 helyett 5*9-s felosztás. Lehet átrendezni az egészet.
Na még nézem. -
paolinho
őstag
válasz
StevieWonder #4657 üzenetére
Igazán nincs mit. Végül is, ha nem működött volna, az Általad tesztelt downgrade-del ment volna vissza a korábbi működő rom.
-
pingwin92
aktív tag
válasz
Pumaz89 #4632 üzenetére
Ezt amúgy hogy kell, érteni hogy "rajta hagyom az előzőt"?
De inkább indítom messzebbről, mert van, ami sose volt tiszta:.
Van ugye A és B partíció, és az update-folyamatban valahol ki is ír egy ilyet a teló, hogy jegyezd meg, hogy melyiken van a rendszer, vagy, hogy, ugye tudod melyiken van.. de most nem emlékszem pontosan, hogy mit akar. A lényeg, hogy van valami jelentősége.
Egyszer "first_install"-lal telepítettem egy ROM-ot gépről. Azt csak feltételezem, hogy olyankor az "A"-ra került a rendszer. Azóta telóról update-elgettem. Vagy úgy, hogy a teló magától feldobta a beállításokban, vagy én töltöttem le sourceforge-ról. És mindkét esetben előbb-utóbb ott voltam a twrp-ben, ahol rányomtam a .zip-re, elhúztam alul a "csíkot", aztán telepítgetett, és a végén bedobott oda, ahol van alul két nagy gomb: egy "Slot A" meg egy "Slot B", ill. fönt 5-6 sornyi opció, amik közül az egyik valami ilyen, hogy "Reboot system".
A fent taglalt újrahúzás óta egyszer (először) nyomtam lent az "A"-ra, azóta mindig fönt a "Reboot system"-re.
Az eredmény – látszólag – mindig ugyanaz volt: szépen települt az update.
Na, de akkor mire. jó, hogy van B partíció? Ezt írja a kolléga, hogy rajta hagyja? Hogy ajánlott mindig a másik partícióra rakni az update-et, azt', ha valaki gebasz van, akkor ott az előző?
Ezt egyáltalán meg lehet csinálni? Akár úgy is, hogy a másikon egy teljesen másik féle custom ROM van? És akkor mint mondjuk PC-n, hogy egyiken, ahova alapértelmezetten bootol, ott egy Windows, de egy másikon van egy Linux, És csak bootolás közben meg kell nyomni a megfelelő gombot, hogy belépjen abba a menübe, ahol ki lehet választani a másikat? -
Pimpa
tag
Feldobottt egy OS2.0.1.0 frissítést nekem most a telefon. Valaki tud valamit erről? Gondolom ez a javított verziója a múltkorinak
-
Jazz
veterán
válasz
PhaetonV10 #4643 üzenetére
Nálam 0.0% akkuhasználat. Min keresztül játszod le a zenéket?
-
Jazz
veterán
válasz
PhaetonV10 #4634 üzenetére
Miért akarnád lecserélni a szuper jól működő .eu-romot?:) Mint látod a hyper os-el csak a kínlódás van. Az előző verzió is bugtenger. Az újabb nem biztos hogy jobb. Sőt...
-
tlala
addikt
El is tűnt a HyperOS2-es letöltésekből a "star", illetve a fórum sem jegyzi már 2.0-ás támogatott készülékként.
StewieWonder linkje is halott - szóval visszavonták.
Ahogy látom, másik készülékeknél is jártak a frissítők, nem csak az Ultránál. -
Pimpa
tag
válasz
StevieWonder #4628 üzenetére
Köszi az infót. A Hyper OS 1-ből is csak a harmadik verziót raktam fel anno, most is kivárom. A lényeg, hogy már elkészült valami a Hyper OS 2-re is és most indul a nagy bugvadászat
-
pingwin92
aktív tag
válasz
StevieWonder #4636 üzenetére
Háh, ezt jó tudni!
Még két kérdés (csak úgy érdekességképp):
Az új ROM-mal nem jött új twrp?
Ha jött, a "downgrade-del" az is visszaált az előzőre, vagy az maradt az új? -
paolinho
őstag
válasz
StevieWonder #4636 üzenetére
Ez nekem is új infó volt, köszi!
Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű is lehet a downgrade! -
paolinho
őstag
válasz
PhaetonV10 #4634 üzenetére
Igen, mehet, de a legújabbtól (2.0.1.0) óvnálak a fentebb leírtak miatt.
-
pingwin92
aktív tag
válasz
StevieWonder #4631 üzenetére
He?
Ugyanúgy gépről, csak rányomtál a windows_fastboot_update_rom.bat-ra, és downgrade-elt, mindezt adatvesztés nélkül?
-
Pumaz89
csendes tag
válasz
StevieWonder #4631 üzenetére
Köszi. Most már a következő próbálkozásnál direktbe rajta hagyom az előzőt.
-
Pumaz89
csendes tag
válasz
StevieWonder #4629 üzenetére
Nekem is megfeküdt, hogy tudom visszarakni a régi verziót?
-
Pumaz89
csendes tag
válasz
StevieWonder #4625 üzenetére
Kár, hogy egy év mire lent van
-
paolinho
őstag
válasz
StevieWonder #4625 üzenetére
És tényleg. 9 órával ezelőtt még csak az 1.0.13.0 volt fent.
-
paolinho
őstag
válasz
PhaetonV10 #4623 üzenetére
Feltételezem, ő kilépett belőle, mielőtt csinált egy format resetet, de ezt a Beállítások - Mi Fiók alatt megtudod nézni. De azt tudd, hogy ez a metódus csak akkor működik, ha xiaomi.eu rom van a telón. Mert, ha Global rommal kaptad, akkor arra nem ez a rom a megoldás. Ezt azért ellenőrizd a Beállítások - Készülékem menüben a Xiaomi HyperOS szöveg alatt!
-
PhaetonV10
tag
Köszi! Ezt úgy is megtudom csinalni hogy nem ismerem az előző tulaj mi fiók adatait?
-
paolinho
őstag
válasz
PhaetonV10 #4621 üzenetére
link
Én speciel nagy megelégedéssel használom a xiaomi.eu HyperOS 1.0.13.0 verzióját, amit a fenti linkről tudsz letölteni a STAR alól. Ha a Te telódon is ez a rom van fent, akkor vagy TWRP-vel közvetlenül a telefonról, vagy PC-ről Fastboot-ból mehet is fel a készülékre.
Bevallom, én a Fastboot telepítést jobban kedvelem, mint a Twrp-s metódust. PC-re gyorsabban le tudom húzni a fájlt, és végtelen egyszerű frissíteni így.
Lépései:
1. Szedd le a fenti linkről a STAR-hoz való romot (ha jól számoltam, felülről az ötvenedik)
2. Azt csomagold ki a PC/laptop valamelyik erre a célra létrehozott mappájába.
3. Tedd a telót fastboot-ba (Power+hangerő le gombokkal), és kábellel csatlakoztasd a számítógéphez!
4. A kicsomagolt fájlok közül válaszd, azaz kattints rá a windows_fastboot_update_rom.bat fájlra (feltéve, ha windows-t használsz), és várj, amíg le nem fut a telepítés.
Amikor újraindul a teló, már az új rendszerrel kapod azt. -
PhaetonV10
tag
Sziasztok! Frissíteni szeretném a kínai piacos készülékem, több gsm ben és egy xiaomi kereskedőnél is elhajtottak, hogy nem lehet stb. Tudtok nekem ajánlani Bp. körényén olyan helyet ahol meg tudják csinálni? Vagy esetleg egy leírást ami alapján magam megcsinálhatom?
-
Pimpa
tag
Ezek szerint mégis lesz Hyper OS 2 erre is. Ez jó hír.
-
pingwin92
aktív tag
válasz
PhaetonV10 #4618 üzenetére
Hát, nekem Mi 11 Próm van, így amúgy sem játszik ez a Mobee.
Egy (vagy kettő) szerviz van, amelyik egyáltalán foglalkozik ezzel a modellel: a gsmpont (ill. a gsm-pont – bár ezek egy cég). A telefonba a szervizes azt mondta, náluk eredeti az akksi. Csak mondjuk 20.000 Ft – bár abban legalább már a szerelés is benne van. Hogy ez mennyire igaz, azt nem tudom, de amúgy tök rendesnek tűnt a csóka. Pl. iPhone 4s-hez is kerestem volna akkut, de elmondta, hogy amiket az utóbbi időben be tudtak szerezni, azokkal újraindulgatnak a telefonok, így azt nem javasolja. Illetve egy Redmi Note 10 Próhoz meg egy kijelző kéne, de azt se javasolja, mert olcsóbb egy telefon, de arra van lehetőség, hogy szerzek egy másik félhalottat, és abból átrakják a kijelzőt 10.000-ért. Ezt amúgy az akksicserénél is felajánlotta, hogy 8.000-ért beleraknak bármit, amit én hozok.Egyébként utánaolvasva azt láttam mindenhol, hogy a Xiaomi nem nagyon gyárt alkatrészeket, és a hivatalos viszonteladóknak / szervizeknek is nehéz hozzájuk jutni. Ami ennek a szerviznek van, az lehet, hogy eredeti, csak mondjuk 4 éve ott ül a polcon.
Közben azóta átnéztem az aliexpress-es kínálatot, ott kétféle van kb.: "100% original", meg valami Nohon márkájú. Na, most előbbieknél már eleve gyanús, hogy miért kell odaírni, hogy 100% original, de a vásárlói visszajelzések sem túl biztatóak. Utóbbiaknál pedig messziről látszik, hogy utángyártott, de legalább nem hazudja azt, hogy nem az. Mert a többi az inkább csak olyan "1o0% oRiGiNaL". Bár a Nohonokról is vannak érdekes vélemények. Bár az is igaz, hogy itt a fórumban a Mi 9T szériánál népszerűek voltak a Nohon akksik, és ketten is ajánlották már bátran.
Úgyhogy én meg náluk érdeklődtem az (elvileg) hivatalos alis store-nál, hogy ugye "5000 mAh-s, legalább 98%-os az állapota, és tudja a 67W-os töltést".
A válaszukban tök rendesen leírták, hogy van olyan, hogy "typical capacity" meg "rated capacity", amiből az utóbbi a kisebb. (Ez náluk 5000 és 4900 mAh szokott lenni.) A tényleges pedig a kettő között szokott lenni. Illetve még azt is hozzátették, hogy a legújabb szabályozás miatt csak az alacsonyabb, "rated"-et írhatják rá a csomagolása, de nyugi, attól még az akksi ugyanazt tudja. Ja, és elvileg lehet 67W-al tölteni.Amúgy az a jó ezekben az alis akksikban, hogy van hozzájuk szerelőkészlet. Egy nagy különbség van az ilyen "eredeti hamisítványok" és a Nohonok között, hogy utóbbiakhoz van egy ragasztóréteg a hátlapra. Ami hasznos, az IP68 így lehet, hogy jobban megmarad, mintha csak a gyári ragasztó maradékában reménykednél
Bár ez, legalább pöccre úgy néz ki, mint az eredeti – na, nem a bolt képei közt lévő, de a review-k között van, aki a 11 Próhoz való BM55-öset vett, rakott fel képet, és az alapján. Ja, és feleannyi, mint a Nohon.Szerintetek, mi legyen?
-
PhaetonV10
tag
válasz
pingwin92 #4615 üzenetére
Mobee.hu válasza az érdeklődésemre akkucserével kapcsolatban: Remélem nem haragszanak meg, hogy közzéteszem.
"Jelenleg akkumulátort sajnos nem tudunk cserélni a készülékben, készlethiány van belőle már hosszú ideje a gyártónál.A dupla cellás akkumulátor miatt utángyártott alkatrésszel nem pótolható, mert teljesen megbízhatatlanná válik tőle a működése." -
pingwin92
aktív tag
Vett már valaki ehhez a telefonhoz akksit Aliról, ebay-rõl, vagy máshonnan?
Igazából tőlem lehet utángyártott is, csak hozza a gyári specifikációkat. -
Jazz
veterán
válasz
pusi1981 #4612 üzenetére
Közben már megtaláltam köszi. 15mi pontért további 200€ kupon? 1mi pont 1 euro. Így 15€-ért kell venni valamit és már 400€ a kedvezmény a 200€ neu kunde-val? Vagy a kettő együtt nem összevonható és mindig csak 1db értelemszerűen a legnagyobb kupont lehet aktiválni?
[kép] -
Segal
veterán
válasz
kalozhun100 #4607 üzenetére
Előrendelői ajándék a projektor.
-
Pimpa
tag
válasz
StevieWonder #4597 üzenetére
Én felraktam és megy a Waze és az OTP szép kártya alkalmazás is.
Nekem az előző verziófrissítés után nem ment a Packeta alkalmazás, csak újratelepítés után. Mással nem tapasztaltam gondot. -
pusi1981
aktív tag
A héten csütörtökön érkezik postán az utód...
Kíváncsi vagyok milyen lesz az új 15 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kipróbáltuk, felülteti-e a Xiaomit a félmilliós Ultra óriás lencseszigete a kameratrónra.
- Nintendo Switch 2
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Mobil flották
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest