- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Macrodroid
- Három új Moto G mutatkozott be
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Lacpac #326794 üzenetére
Győr márkabolt,ott is leadható javításra,legalább az nem sufni szerviz.
-
Noxy
veterán
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Egy 12pro-t hova érdemes vinni akku és töltőcsatlakozó cserére?
Elsősorban Győr és környéke.A telefon nagyon szép állapotban van, szeretnénk ha ez a javítás után is így maradna.
Hallani, olvasni horrorsztorikat.... nem lennénk egy ilyen történet résztvevői.Köszi a választ előre is.
-
Noxy
veterán
válasz eddieke666 #326791 üzenetére
[link] Nyilván a tippek keresőszót cserélheted arra, mire kíváncsi vagy.
[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
izee
őstag
Sziasztok! Mi a tapasztalat, kb. mennyibe kerülne itthon egy új SE készülék, ha külföldön 470-500$?
Hír:
4. generációs iPhone SE állítólag 2025 tavaszán debütál, az eddigi 429 dolláros kezdőárat pedig az Apple a pletykák szerint 469 dollárra emeli. A 9to5Mac forrása szerint a cég megpróbálja az 500 dolláros határ alatt tartani legolcsóbb iPhone-jának árát, viszont az eddigi tapasztalatok alapján az újratervezett formával áremelés is jár.Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
eddieke666
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan magyar nyelvű oldal van videós csatorna ahol különbőző tippeket tanácsokat adnak a telefon használatával kapcsoltaban. Gondolok itt videózás, fényképezés és ezek szerkesztésére elsősorban, de minden más is érdekel. A telefon 16 PM, bár nem tudom van-e jelentősége.
-
Speedy007
őstag
Hangerőszabályzó visszatérése ha nem volt még
-
csacsi67
addikt
sziasztok erre senki [link]
-
Speedy007
őstag
válasz bostone #326785 üzenetére
Például stabilitás legalább heti szinten egyszer-kétszer újra kell índítani mert valamelyik app beragad vagy a rendszer ragadbe egy folyamatnál. De ott van az is hogy kisebb nagyobb frissítés után kell egy gyári beállításokat csinálni mert elcsesződik a rendszer. Xiaomi vonalról érkeztem míg volt elég rendes felhozatal a fejlesztői romokból elég pofás és jó romok is voltak hozzá. EU bétán alapuló MIUI.hu de xiaomi.eu heti béta amit szintén elkaszáltak. Legtöbb de szerintem az összes droid stock android néhány eu-ban is engedélyezett gyártói "egyedi" megoldással. Hiányzik az hogy mindenki a saját útját járta a saját megoldásaival. Annyiből ki merül a gyártók "innovációi/kreavitása" hogy ki tud nagyobb megapixelt,gyorsabb töltést meg hangzatosabb AI-t használni no meg ki tud nagyobb tepsit csinálni. Tény és való az apple is megér egy misét de mióta használom 3 frissítés jött rá egyszer se kellet factory reset-et alkalmaznom és nem kellet amiatt se újra indítani a telefont mert valami beragadt volna a háttérfolyamatnál.
-
bostone
addikt
válasz Speedy007 #326772 üzenetére
Ezt milyen tapasztalat alapján szűrted le?
Mi az, ami nem működik droidon, de eddig működött?
Arra gondolsz, hogy nem lehet nyitni a mobilokat, hogy Jóska-Pista által összelegózott romokat kizárja a rendszer? Az eddig sem a jövőbe vezető út volt.
Egyre jobban hasonlítanak a rendszerek. Néhány év múlva nem is tudsz különbséget tenni a kettő között, mert a droid annyira zárt lesz, amennyire az ios nyílt.
Az alkalmazás fejlesztők épp annyira balfékek egyik oldalon, mint a másikon, hiába az egységes rendszer, mégis kiadják a félkész alkalmazásokat.
Például sokaknál szempont táblagép esetén, hogy ott milyen klasszul táblagépre fejlesztenek, mert iPad. Elárulom, hogy ez nem igaz. Hiába az M proci, ha nincs megírva a program, erőből nem tudja pótolni a hiányosságokat. (A másik kedvencem, hogy iPad-on nem lehet filmet nézni, mert rosszak az arányok.)
Fölösleges kitűzni a zászlókat egyik vagy másik oldalon.
Használd, örülj neki. Vagy csak simán használd. Képtelen voltam felfogni, amikor Béla bácsi megvette élete első iPhone készülékét és nem érzi és nem érti, akkor miért ragaszkodik hozzá? Inkább ide jár kárhozni a rendszert.
Miért?
Amikor a másik olyan kényelmes volt, de ő nem elég rugalmas, vagy rossz helyen szorít a cipő.
Fölösleges dolog harcolni az elemekkel vagy összehasonlítani a különbségeket. Menjen mindenki oda, ahol megtalálja a magához illő komfortot. -
M1995
aktív tag
válasz Rage47 #326698 üzenetére
Az is lehet. Eszembe is jutott, hogy pörögnek a subredditek és cikkek alatti kommentek Apple Music, Mail, Photos stb. gyári appok mi lett jobb és rosszabb, és beírják két szóval a kifejtett és alátámasztott kritikákra nekik minden szuper 18-on is, aztán kiderül adott eltűnt funkcióról nem is tudtak, meg nem is használják az adott appot, mert Spotify, Outlook, Google Photos féléket használnak, de minden szuper. Hát jó. Ezért úsznak meg a cégek sok bénázást.
Itt van 18-ban Settings-ben bekúrták plusz érintés plusz szint Apps alá a gyári és külső appokat együtt ömlesztve egy mezei ABC listába, ami olyan szinten elbaszott design, hogy Steve Jobs elsírná magát, több év muscle memory kukába, csoportok kukába. (és akkor yt-on lelkendeznek a változásért, hogy végre "rendet raktak" miközben fel sem fogja több érintés és több scroll lett használatban)
18-as menükben harmad kijelzőnyi header magyarázat lett kirakva gyengébbek kedvéért pl. General résznél [kép] és akkor hiába nagyobb tepsi, csak about-tól car play-ig ami kifér az új magyarázó fejléc miatt, egy iOS 17-es telefon ennél pár sorral több információt mutat, mert az még a régi design amit nem dedósoknak terveztek. Rossz design az a kép, nem elég kirakni mint eddig, hogy frissítések és airdrop, hanem ki is kell írni magyarázó szöveggel itt lehet a frissítéseket és airdropot és egyebeket állítani, tiszta dedó. Régi design is egyértelmű volt és több információval, új pedig kevesebb információ fér ki, több scroll kell. Szóval ja, túl sokat nem adok arra valaki beírja neki minden szuper az új rendszerrel, ahogy SJ mondaná userek sokszor nem tudják mi a jó. Számomra gagyi a 18-as UX/UI.
-
Bondix
tag
válasz Krethx #326752 üzenetére
Köszi köszi
email cím volt hiba mert megvolt adva másodlagosnak és így nem engedte blabla... Lényeg sikerült
De ha a telefon nyelv vissza állítom magyarra akkor kikapcsolja az
IA-t. Ezt nem lehet kikerulni?
Gondolom nem hanem amelyik app tudja a magyar azt oda teszem amelyik nem ott ennyit illik tudni már angolul...😂 -
Mo Bill
aktív tag
válasz burgatshow #326734 üzenetére
Megnéztem az összes kapcsoló be van kapcsolva.
Letöröltem és újra is telepítettem, ugyan az a helyzet.
Értesít, tehát méri, de a km és lépésszámláló is 0.Az emberi élet egymilliárd sejtecske szeszélyes összjátéka, amiről azt hiszed, hogy te vagy.
-
Mo Bill
aktív tag
Az én és feleségem telóján is be van állítva a 80% akkutöltöttség és ma reggel mind a kettőnknek 100%-on van????
Optimalizált töltések kikapcsolva.
Megnéztem és pedig 80%-ra van állítva.
Járt már így más is?[ Szerkesztve ]
Az emberi élet egymilliárd sejtecske szeszélyes összjátéka, amiről azt hiszed, hogy te vagy.
-
kchris78
veterán
Mitől függ hogy az AirPodsba beolvassa az iphone a messenger üzenetet? Ez sima siri? Vagy a régió?
-
Speedy007
őstag
válasz burgatshow #326770 üzenetére
& #326771esbii22 vicc az hogy pont azért is váltottam IOS-re androidról mert teljesen kinyírták ott is az egyedi gyártókat pl.Xiaomi vagy akár a OnePlus. Míg saját rendszerük volt saját elképzelésük és bétáik addig teljesen jó és használható rendszerük volt és telefonjuk. Mióta ez az idóta szabályozás van mindenki szív. Nem tagadom hogy az IOS pontosabban az Apple fején nincsen vaj a fején de szerintem jóval stabilabb és összedetebb mint az android.
-
Speedy007
őstag
Nem tudom hogy volt e róla szó Példátlan változás jön az iPhone-okra heteken belül
-
kp78
addikt
-
dome29
aktív tag
Sziasztok!
csengőhangot hogyan tudok állítani az alapértelmezett hangokon kívül ?Apple iPhone - Samsung széria megveszem ...Hívj bátran a 0630/234-9160as telefon számon !
-
félisten
-
Krethx
aktív tag
válasz gretzky77 #326759 üzenetére
Itt a lényeg annyi volt hogy nem kell az előfizetéseket lemondani. Egy USA ID kell. Vagy lehet más ország is . A lényeg hogy EU-n kívüli legyen.
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
csacsi67
addikt
erre valaki ne m tudd megoldást [link]
[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
válasz gretzky77 #326757 üzenetére
"Korábban írtad, hogy ha beléptél az App storeba az AI-hoz szükséges ID-vel aktív lett"
Én nem írtam. Még 18-ra sem frissítettem. Annyit írtam hogy csak egy USA ID-t kell regisztrálni és az App Store-ba kell bejelentkezni. Majd simán vissza lehet térni a régire.[ Szerkesztve ]
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
gretzky77
veterán
válasz Krethx #326756 üzenetére
Korábban írtad, hogy ha beléptél az App storeba az AI-hoz szükséges ID-vel, aktív lett majd vissza a magyar ID és maradt az AI. Nálam ez nem működik ha visszaállítom a normál ID-met akkor az AI kikapcsol.
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
Krethx
aktív tag
válasz papeti01 #326755 üzenetére
Igen hozzá lehet adni. Nekem is úgy van. (HUN és UK.) Aztán most az USA ID-hoz is azt adtam meg.
[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
válasz papeti01 #326753 üzenetére
Nem kell. De a képen is láthatod. +36....
-
Krethx
aktív tag
válasz Bondix #326736 üzenetére
-
Topikgazda
válasz pauliboy23 #326750 üzenetére
Oké szívesen.
-
Krethx
aktív tag
válasz Bondix #326736 üzenetére
Amúgy USA ID sem kell. Csak EU-n kívüli. Pl. UK is jó. De amúgy simán lehet USA ID is készíteni.
-
-
papeti01
senior tag
Sziasztok !
lehet tudok szerezni magamnak egy i15pro-t, ami ilyen hivatalos Apple által küldött csere készülék. (Bontatlan , ilyen barna kartonja)
kérdésem az lenne, hogy jól tudom érte csak 3 hoóa gyártói garancia nem egy év , ugye ?
lehet erre plussz Apple caret venni ?
illetve tényleg nagyon sérülékeny a hátlap?
köszi!#proudfather
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem mert tanácstalan vagyok mi lehet...
A történet röviden hogy a feleségem iphone 12P-ját elküldtük akksicserére. Ez rendben is van csináltam róla bizt. mentést, lokátor ki, icloud ki stb. Mikor visszakaptuk beléptem az icloudjába és a gépről visszatettem a biztonsági mentést. Azóta mikor imessage-t küld ez jelenik meg a neve helyett és a kis buborékban meg 2x a fényképe...
Mi a bánatot csináljak hogy csak a nevét írja ki???
Köszönöm!
ˣ
-
gretzky77
veterán
-
nagyúr
Amikor engedélyeztem az Apple Intelligence-t ezt a képernyőt véletlenül átugrottam:
Nem tudjátok hol lehet beállítani?Mert azt látom hol lehet ki-be kapcsolni apponként: Settings / Notifications / Summerize Previews
viszont a fenti képernyőnél app csoportonként lehetett ezt megtenni, nem egyenként, nekem pedig rengeteg appom van és jobb lenne úgy
-
félisten
válasz Villa7 #326738 üzenetére
Ha nem lenne akkor kérdeznének az emberek mást... Árultam pár hete 5-6 éves rokon telefonját, apró pénzért. Első kérdés: mennyit bír az akksi? Mondom attól függ, meg ez egy 5-6 éves telefon, úgy kell kezelni (kértem érte 6e Ft-t...), ja akkor nem kell neki.,
Volt olyan telefon aminél a vevő azt akarta, hogy játszak a telón le X órányi YT videót és hogy hogy merül a telefon közben
-
Bilux
veterán
válasz Morgenstern #326731 üzenetére
Erről beszélek
Mikor az egy éves telefont el akarom adni és jönnek hány % az akkumulátor. Mondom 97% Áhh, az igen rossz ő 99% akar, de az se baj, ha 100%…
Mondom neki ember 2 hónapja még 100% volt majd 3 hét alatt esett le 97%-ra és ezt most tartja is. Nem, neki akkor se jó…rendben te nyertél
Nekem is volt egy sima iPhone 11 telefonom tartaléknak az kapta az élettől rendesen! 83% akkumulátorral ugyanúgy kibírta az egy napot mint mikor új volt. Max a nap végére nem 25% volt benne hanem 15%.Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
MikeWazowski
veterán
Úgy látom megint tévesen vonnak le a pénzt az apple-nél. Anno megúsztam, de most látok pár levonást ami szerintem téves. Hogy lehet ezt a leggyorsabban intézni?
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
Mo Bill
aktív tag
Használok egy fitnesz appot, ami a 16 pro belakása után nem működik jól. Értesítésben jelzi, hogy a beállított távolság hányszorosát teljesítettem, de aikor megnézem az összegzést, a lépésszám és a megtett km-er is nulla. Nem értem miért!
[ Szerkesztve ]
Az emberi élet egymilliárd sejtecske szeszélyes összjátéka, amiről azt hiszed, hogy te vagy.
-
nagyúr
válasz Morgenstern #326731 üzenetére
Arról nem is beszélve hogy 30-40k aztán ki van cserélve
-
Morgenstern
tag
válasz Bilux #326728 üzenetére
Meglepődsz, de igen. Nyílván máshogy használja mindenki, de reggel levéve a töltőről, Messenger, iMessage, Safari, kis Faszbúk simán kibírja estig kb 20%-ra merülve. Ez egy 11 Pro. A kijelzőidőm 4-5 óra körül alakul, ennek kb. fele mobilneten megy.
[kép]Kicsit túl van parázva az akksi téma.
[ Szerkesztve ]
-
Reverting
őstag
válasz kchris78 #326725 üzenetére
+1... ahogy neztem a 15pm-ban az aksi mAh-t nezve, egyenlo nagysagu volt az en 14pm-on aksijanak nem gyari hanem a valos ertekevel... meg azt is kinezem h ugyanaz az aksi kerult bele, csak a fullt kommunikaltak ki anno...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
Bilux
veterán
válasz Morgenstern #326722 üzenetére
És kibírja a mai napig a napot nem?
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
-
kchris78
veterán
Magyar nyelven kommunikálok a telefonnal csak magyar dolgokat írok. Ebben az esetben mire lehet értelmes módon használni az Apple I-t? Ha nem is tud magyarul elvileg...
[ Szerkesztve ]
-
Morgenstern
tag
válasz szabonagyur #326717 üzenetére
Akkor én az 5 éves 1500 ciklussal 86%-kal meg se szólalok
-
félisten
-
Topikgazda
válasz szabonagyur #326717 üzenetére
Ez örök téma, amióta a rendszer része lett az információ.
-
Topikgazda
válasz pauliboy23 #326716 üzenetére
Ha kiváncsi vagy ilyen adatokra, akkor használd a Coconut Battery-t (MAC), vagy a 3uTools-t (Windows).
-
félisten
-
Topikgazda
válasz pauliboy23 #326714 üzenetére
Igen.
-
Mo Bill
aktív tag
Amikor zárolt képernyőn háttérbeállítást végzek, a widget hozzáadásakor többször is belefutottam ebbe a bug-ba!
Ha tudod melyik widget melyik, akkor be tudod tenni, mert jól jelenik meg, de kiválasztáskor csak a widgetek sziluettje jelenik meg.
Van aki tapasztalt ilyen problémát?[ Szerkesztve ]
-
sharp4
őstag
válasz norbertoth #326676 üzenetére
Nekem a 3 éves 13 Pro-nak 88% az akksija, pedig nem kímélem, nagyon sokat használom.
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
syler123
veterán
Az IOS 18-al nektek nem szabadultak el a zsebhívások? Én egyre többször belefutok. Előtte telefonáltam persze, utána ment a zsebbe a telefon. Korábbról ilyenre nem emlékszem.
-
dome29
aktív tag
Sziasztok!
nem vagyok valami nagy játékos de most egy iPhone 16 pro-t használok és szeretnèm a véleményetek kérni hogy melyek a legjobb játékok szerintetek erre? Jöhet bármilyen kateg.
köszi előre isApple iPhone - Samsung széria megveszem ...Hívj bátran a 0630/234-9160as telefon számon !
-
xhege
veterán
válasz Stauffenberg #326677 üzenetére
Én most csekkoltam, hogy 11 emberrel tartom a kapcsolatot iMessage használatával. Ebben benne van a feleségem, a két gyermekem és az öcsém.
Zsolt,72 igen ezek üzleti partnerek. Mindenki WhatsApp-ot használ. Nekem ez az alkalmazás csak a munkám miatt van a telefonon. A privát életben senkivel nem használom. Akivel nem iMessage itt Messenger vagy Viber.
Ha jól tudom azért terjedt el az USA-ban az iMessage mert ott alapból sosem került pénzbe az SMS küldése. Így ez terjedt el. Európában miután az SMS nem volt ingyenes soha, így az alternatív chat appok nyertek teret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- TCL LCD és LED TV-k
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Óra topik
- Játékmenet előzetesen a tavaly bemutatkozott EXODUS
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Automata kávégépek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus, Blue, makulátlan, 128Gb, garanciális, független
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest