- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
syler123 #332022 üzenetére
csak a gyári iPhone 16 hatterekkel csinálja, nyilván másik háttérrel jó. ez szoftveres bug, mindenkinél csinálja. megint egy bug, amit nem látnak általában az emberek, ezért nem javítja az apple kb. soha.
kb. 15-20 alkalomból látni egyszer. bosszantó akkor is, mert ez a kedvenc hátterem. -
törölt tag
válasz
syler123 #330478 üzenetére
2FA miatt nem fognak bejutni, amúgy lehet csinálni alias címet, beállítani csak azt belépésre és semmi másra nem használni. Ugye azért próbálkoznak a mostanival, mert használat során az már kikerült a vadonba.
Passwords, passkeys, 2FA, egy eszközhöz kötjük az életünket, lehetnek ebből problémák ha nincs jól beállítva minden. -
törölt tag
válasz
syler123 #330426 üzenetére
iOS 15 óta van 2FA kódok generálása.
Ja, a mobilweb nem nagyon fejlődött ki, mindenki azt akarja töltsd le az appot. Amúgy facebooknál régen nem úgy volt, kérhettél email értesítőt eseményekről?
Egyébként néha sajnálom az Apple vagy más értelmesebb cég nem csinál valamilyen tuti "Event" és/vagy képmegosztó appot, oldalt normálisan. Végül is a kép, adat már ott van iCloudban, ki van fizetve a tárhely, csak valamilyen kényelmes felület kellene hozná. (meg jó lenne név nélkül is megosztani fotót) -
törölt tag
válasz
syler123 #330293 üzenetére
Vagy a space hosszan módszer, vagy hosszan bele a szóba ahova szeretnéd a kurzort és feljön a nagyító ablakocska, hogy pontosan elhelyezd:
Ez utóbbi számomra zavaró, régen jobb volt hogy ablak nélkül odakerült a kurzor, ahova nyomtál sallangok nélkül és gyorsan, max. ha mellényomtál picit, akkor kellett a space módszerrel igazítani, most egyszerűbb ha rögtön azzal kezdem, az a felugró ablak nagyon zavaró. Sajnos egy ideje olyan az iOS design, mintha gyengénlátóknak és öregeknek terveznék, kezd eltűnni az egyszerűség és just works érzés a rendszerből..
-
törölt tag
válasz
syler123 #329040 üzenetére
Röviden tömören UX/UI katasztrófa az iOS 18. Extra mozdulatok és érintések kellenek, sok év ujjmemóriát vettek el, gyengébbek kedvéért változtatások.
Photos: megszűnt az alsó menüsáv, keresés gomb felülre került, eddig ott volt lent hüvelyujjadnál lent, 18-ban tornázni kell, videólejátszás béna lett, fotók megjelenítése is furcsa számomra, albumnézet más, sok év ujjmemóriát vettek el, 17-ben az alsó menüsávval egyszerűen gyorsabb a navigálás, kereső rosszabb lett ahogy olvasom redditen
Vezérlőközpont: mint valami rossz Xiaomi koppintás, kör alakú gombok nem tetszenek, kikapcsolhatatlan plusz gombok mint kikapcsolás gyengébbek kedvéért, csak tepsi kijelzőre tesztelték mivel Mini és SE kijelzőn egy hányás ahogy kinéz
Settings: az eddig kategorizált app listát berakták egy plusz szint alá, extra érintés "Apps" menü alá, mezei ABC listába mint egy kibaszott Windows start menü, keverve az Apple és telepített appok, 17-ben szépen egy kupacban van a Phone, Messages, FaceTime, vagy Photos, Camera egymás mellett egy kupacban, legalul a 3rd party appok
(lehet mondani Spotlightban lehet keresni beállításokra, de valamikor gyorsabb pár érintéssel bemenni a menübe, pl. Safari, Notes bizonyos beállításai)Számológép: elvették a vissza swipe törlés gesztust, AC gomb, = nyomogatás ismételt műveletet és még egyebek, de a kinézet is bénább lett, mert szintén csak a tepsikre csinálták gondolom
Naptár: plusz sor berakva fejlécbe mert ki kell írni gyengébbek kedvéért nagybetűvel a hónap nevét, nem volt elég az eddigi diszkrét nov, dec... felül, szóval... még az emoji választó is nagyobb lett, szintén évek ujjmemóriáját rontották el, az egész 18 olyan mintha gyengébbek kedvéért és gyengén látók kedvéért csinálták, felesleges feliratok és gombok, eddigi gesztusok és módszerek elvétele
Még sorolhatnám oldalakon át, a motorháztető alatt sok hasznos dolog lett a 18-ban (nem a gagyi AI-ra gondolok), viszont UX/UI szempontból annyira rossz, hogy menekültem vissza 17-re.
-
Krethx
aktív tag
válasz
syler123 #325277 üzenetére
Régebben többször is előfordult nálam. Úgyhogy nem kell aggódni. Mindig egy újraindítás oldotta meg.
Hátha valakit érdekel.
GRID™ Legends: Deluxe Edition (hamarosan)
GRID™ Autosport-al sokat játszottam esténként a telken TV-n. (AirPlay) -
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
syler123 #325277 üzenetére
Szintén iPhone 15, szintén iOS 18.0.1, de sem ezen, sem más párosításon nem találkoztam ezzel a jelenséggel.
Így első olvasásra nekem inkább tűnik hálózati hibának, mintsem eszköz oldalinak.
Milyen hálózaton jött szembe? Többször is megtörtént?Esetemben Telekom és Yettel, amin sokat telefonálok, Voda ritkán. Fix 4G.
-
havri1
félisten
válasz
syler123 #319279 üzenetére
Én ezt használom. Mindent tud, csak lassan tölteni nem
[Baseus 65W]
Meg van egy ilyen is: [Baseus 20W PD] -
eddie17
addikt
válasz
syler123 #319271 üzenetére
Szerintem most ennél olcsóbb PD gyorstöltőt nem találsz.
https://www.ikea.com/hu/hu/p/sjoess-usb-toelto-2-bemenettel-45-w-gyorstoeltes-80580038/
Most rendeltünk mi is.
Mod:
Igazából én magáról a 15 gyorstöltésére írtam, hogy azzal nem fog menni, magát ezt a vezetéknélküli töltőt nem ismerem. -
-
válasz
syler123 #319266 üzenetére
MagSafe töltőkre hiába dugsz “gyorstöltőt”, nem a gyorstöltési technológia számít, hanem, hogy olyan töltőt válassz, ami a termék specifikációja szerint ajánlott.
Ehhez a leírás szerint jár egy 20W-os adapter, de a a te Xiaomiddal is nagy valószínűséggel hasonló teljesítménnyel fog üzemelni, ezeknél komolyabb töltőt hiába dugsz rá, nem fog a MagSafe gyorsabban tölteni.
-
törölt tag
válasz
syler123 #317648 üzenetére
Apple jelszókezelőt használok. (Windows-on is) Viszont a fejlett adatvédelmet nem használom, számomra elég a normál biztonsági szint. (2FA) Ha bekapcsolod a fejlett titkosítást, ezeket mindenképpen olvasd el:
Fejlett adatvédelem használata az iCloud-adatokhoz
A Fejlett adatvédelem funkció bekapcsolása az iCloudhoz
Az iCloud adatbiztonsági funkcióinak áttekintése
Helyreállítási kulcs és kontakt legyen. Ha leegyszerűsítem:
- normál szintnél az Apple-ben bízom nem törik fel az iCloudot és az Apple-nél van a kulcs, ha én elfelejtem a jelszavam, segítenek helyreállítani (Health adatok és jelszavak a normál szinten is E2E)
- fejlett szupertitkosnál magamban kell bízni, hogy nem veszítem el a kulcsot és az Apple nem tud segíteni
-
Noxy
veterán
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
syler123 #317091 üzenetére
Amikor beírtam ide, hogy mekkora gáz, hogy ilyet elkövet a cég, rögtön jött a válasz, hogy nem a készülék hibája
Tény, hogy nem az eszközök hibája, tehát a válasz, amit kaptál, helytálló.minden rendben van.
Tudsz idézni olyan felhasználót, aki ezt a „minden rendben van” választ írta?Szerintem nincs rendben...
Ebben mindannyian egyetértünk, valami súlyos probléma adódott. Várjuk a fejleményeket, az alapján, ami jelenleg látható, legalább a visszatérítések folyamatban vannak. -
válasz
syler123 #317091 üzenetére
"Amikor beírtam ide, hogy mekkora gáz, hogy ilyet elkövet a cég, rögtön jött a válasz, hogy nem a készülék hibája, hanem "csak" az App store". Adatok nem szivárogtak ki, minden rendben van."
Maradjunk tényszerűek, ezt a választ kaptad: [link]
Nem találom benne azt, hogy minden rendben van. Az pedig tény, hogy nem a készülék érintett, hanem az apple id fizetési módja. Ami például akkor is megtörténhetett, ha mac-hez volt beállítva fizetési módnak az adott kártya, vagy apple tv-hez. Tehát tényleg nem a telefonoldali hiba volt, ez konkrétan tény.A topikban linkelt cikkek alapján a visszatérítések automatikusan történnek, és nem kell a leírtak alapján hívogatni se az apple-t se a bankokat. Én a második napon kaptam vissza a pénzemet, nem két hét múlva. Persze jó ilyenkor legalább így virtuálisan elégtételt venni egy nagy cégen, hogy kidühöngjük magunkat és jól megmondjuk nekik itt a véleményünket, csak ettől nem leszünk előrébb, csak rontjuk a helyzetet mert páran majd elhiszik előbb-utóbb, hogy 2 hét múlva kapják vissza a pénzüket.
-
xhege
veterán
-
válasz
syler123 #316838 üzenetére
Nem telefon oldali hiba volt az eddigiek alapján. Az apple id-hez társított kártyáról vont le összeget az App Store / iTunes Store. Pl icloud tárhelyért, zene előfizetésért, egyebekért. Tévesen persze. Sokmindennel hiba lehetett itt, de talán az adatbiztonsággal éppen nem.
-
Astery
senior tag
válasz
syler123 #315322 üzenetére
Nagyon régóta használom - telefon, fejhallgató, e-book, stb. + a családnak is ilyet vettem. Semmi baja nincs egyiknek se. Nyilván a töltő minőségére odafigyelek de ezek magukban nem tudnak kárt okozni.
Vezeték nélküli töltéssel kapcsolatban nem akartam vitát szítani ... a powerbankom nekem is magsafe - ha menet közben szükség van rá akkor használom is. -
i400
senior tag
válasz
syler123 #315221 üzenetére
Napi átlag 2 óra sot-om van, és nem nézek yt-ot tiktokot és társait telefonon, fb insta is annyi h max üzenetekre válaszolok, játék nulla, zene apple music vagy soundcloud napi 1 óra. Egész nap gép előtt ülök, azon kényelmesebb mindent csinálni. Whatsapp, viber, imessage, signal, mail amit inkább használok. Kijelző meg nem villan fel minden értesítésre
a gyári akkukijelzés (ami tudjuk mennyire pontos és mire ad alapot) meg a 14. hónap után kezdett el csökkenni.
-
válasz
syler123 #315221 üzenetére
Én saját értékítéletem szerint nem használom sokat a 13pm-et, (bár irreleváns, de akksi 94%-os) ami nálam napi átlag 2 óra 30 perc képernyőidőt jelent, és így sem megy el 2 napot. Ha vmiért ennél jelentősen kevesebbet használom - 1 óra feletti képernyőidővel, akkor néha megvan a 2 nap. A 3 napos használatnál kérdés, hogy mennyi a képernyőidő.
-
-
bollokcs80
Korrektor
-
válasz
syler123 #314178 üzenetére
Az tiszta ügy, hogy hosszabbítod az életét az akkumulátornak, kérdés csak az, hogy megéri-e azon az áron, hogy csak egy részét használod az akkukapacitásnak, és be kell vállald a rizikóját az általam említetthez hasonló dolgoknak.
Érhetőbben fogalmazva: Az XS-emet 4 évesen, 86%-os akksival adtam el, egy napot még simán kibírt az én használatommal. Hány% lett volna az akksim kapacitása 4 évesen az újkorihoz viszonyítva, ha nagyon odafigyelve 80%-os töltöttségnél mindig levessem volna a töltőről? Valahol már leírták, hogy mennyi az így garantált élettartam-növekedés? (%-ban, ugyanazon sztenderd Apple-féle, kisbetűs csillagos részben hosszasan leírt használat mellett, amivel pl. leírják, hogy mennyit bír ki az új akksi egy töltéssel) Vagy csak annyit tudunk, hogy "nem szereti a Li-ion akksi a 80% fölötti töltést, tehát ne töltsük 80% fölé? -
Mike81
senior tag
válasz
syler123 #313987 üzenetére
Sőt az egyik legjobban sikerült alap modelként emlegetik a 15-öst. És véleményem szerint is az. Környezetemben sokan váltottak sima 15 vagy 15 Plusra és nagy megelégedéssel használják.
Nekem pedig lenne egy olyan kérdesem hogy lassan vissza váltok IOS-re és érdekelne hogy a nem gyári fülesek töltöttségét kijelzi az Iphone? Droidon mutatja ha kiveszem a tokból a fülest hogy mennyi %-on állnak. Ezt tudja ez a rendszer is?
-
törölt tag
válasz
syler123 #313002 üzenetére
Túl sok álmatlan éjszakájuk nem volt a telefonálás része miatt másfél évtized során. Rejtett szám tiltást nem raktak bele, T9 nem, hívásnapló csak egyszerű, hívásrögzítés nem. (gondolom jogi aknamezőnek gondolták)
Pár dolgot azért kalapáltak rajta mostanában, dual SIM kezelésen javítottak, élő hangposta. (csak USA, Kanada) -
ntomi0730
senior tag
-
batai15
félisten
válasz
syler123 #312323 üzenetére
én ezt megoldottam egy amazfit gtr3al.
10 nap üzemidő
óra kinézet
értesítések mennek
trancking stb
Ja vicc jobban működik ios alatt mint android( a zenevezérlés nem ment tracking alatt, itt tökéletesen)
ami nem megy, nyílván nem teljes értékű os, üzenetekre válasz korlátozottan működik , szoftveres support nem sok van. Igazából az egyetlen ami számomra valós negatívum a fizetés, de ott a telefon.
Terveztem hogy veszek én is egy apple watchot, de nem látom értelmét jelenlegi felhasználás mellett. -
válasz
syler123 #311636 üzenetére
Engem is érdekel a téma, és nemigen van olyan csoport ahol meg lehet vitatni melyik óra mit tud, az iphone-al.. Ha már itt tartunk nekem Huawei GT4 van, gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy pont annyit tud amennyit kell egy okos órának, és 10 naponta töltöm. És ezt 100K ft-ért
Oldman2 -
-
nVIPER
senior tag
válasz
syler123 #308750 üzenetére
Én konkrétan hívni nem tudok, és ez már többször előfordult. Kikeresem a kontaktot a telefonkönyből, majd rányomok a "mobil" felíratú telefonkagyló ikonra és semmi, és ezt megismétlem 20x, akkor se csinál semmit. Csak úgy tudok hívni ebben az esetben, ha rányomok a telefonszámra. Aztán egyszer random megjavul, vagy restart. Ez kész röhej egy több, mint fél millás telefonnál. XD
-
-
válasz
syler123 #307664 üzenetére
Úgy akkor lényegében nincs is értelme iPhone-on használni ilyen órát. Mi az, hogy csak úgy érkeznek az értesítések, ha véletlenül épp matatunk valamit az alkalmazásában… 😀
Hálist’ a régi Garmin órámmal teljesen békés az együttműködés, minden működik ugyanolyan jól, mint régebben ugyanez androiddal.
Ráadásul itt még a bluetooth hatótávolság is mintha jobb lenne és ha hív egy mentett kontakt, akkor az óra alapból rendesen a hívó nevét írja ki, androidon ezzel trükközni kellett volna állítólag valamit, mert minden esetben csak számot írt ki hívásoknál.————————————-
@moordavid: Ilyen véleményt se gondoltam volna, hogy látni fogok valaha, hogy valaki az alapján dönt Pro és Pro Max között, hogy egyikben 3x zoom van, másikban meg 5x, de így szép az élet, hogy ennyire különbözik mindenki. 😁
-
Zoona
aktív tag
válasz
syler123 #307276 üzenetére
Én ezeken filózok még -
[Spigen Enzo] - Ismerősnek ez a tokja van és nagyon szuper - de nálam az ára már kiveri a biztosítékot.
[Spigen MagArmor] - Ez meg csak úgy tetszik és még az árával is ki tudok békülni, de élőben még nem láttam/tapintottam.Vagy még az Aliexpressen is vannak Carbonos tokok, nyilván árban olcsóbban. De most egy ideig biztosan elég lesz az átlátszó ESR tok - így látom a szép kék színt és nekem a magsafe design is tetszik
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest