- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiddenroth
csendes tag
válasz
bostone #327057 üzenetére
F*stalicska...hehe
Nos igen, a helyzet az, hogy egyszerűen ki nem állhatom a nagy telefonokat. Ki vagyok tőlük, nem is értem, hogy miért lett a többségnek szimpatikus, amikor egy féltéglát cipel a zsebében. Számomra az 5" a szimpatikus méret, vagy alatta. Na ez ugye jelenleg az 7,8 és SE telefonok. Tehát a választék nem nagy. De ez is meg fog szűnni, mert már a legújabb SE 6.1" lesz, szóval kijelenthetjük, hogy lassan vége a világnak, megérett a pusztulásra. "Kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi!" című történet.
-
Speedy007
őstag
válasz
bostone #326785 üzenetére
Például stabilitás legalább heti szinten egyszer-kétszer újra kell índítani mert valamelyik app beragad vagy a rendszer ragadbe egy folyamatnál. De ott van az is hogy kisebb nagyobb frissítés után kell egy gyári beállításokat csinálni mert elcsesződik a rendszer. Xiaomi vonalról érkeztem míg volt elég rendes felhozatal a fejlesztői romokból elég pofás és jó romok is voltak hozzá. EU bétán alapuló MIUI.hu de xiaomi.eu heti béta amit szintén elkaszáltak. Legtöbb de szerintem az összes droid stock android néhány eu-ban is engedélyezett gyártói "egyedi" megoldással. Hiányzik az hogy mindenki a saját útját járta a saját megoldásaival. Annyiből ki merül a gyártók "innovációi/kreavitása" hogy ki tud nagyobb megapixelt,gyorsabb töltést meg hangzatosabb AI-t használni no meg ki tud nagyobb tepsit csinálni. Tény és való az apple is megér egy misét de mióta használom 3 frissítés jött rá egyszer se kellet factory reset-et alkalmaznom és nem kellet amiatt se újra indítani a telefont mert valami beragadt volna a háttérfolyamatnál.
-
addisabeba
lelkes újonc
válasz
bostone #326550 üzenetére
Jól látod, köszönöm. Pár évtizede az Apple komoly erőfeszítéseket tett abba az irányba, hogy megtalálja a fogyasztók igényeit. Figyelembe vette a visszajelzéseket, tesztelte, beépítette azt amit ezekből hasznosnak talált. Innovátor volt egy új public relation megközelítésben. Kialakult egy nimbusz, aminek sok további tényező adott lendületet. Pl. az Apple/Microsoft ellentét, stabil észak-amerikai jelenlét, stb.. Aztán ez alábbhagyott. Lelassult fejlődés érzetét kelti. Persze megteheti, mert kialakult nézet, hogy aki ad magára, az Iphone-t választ, ezért egy bizonyos fogyasztói réteg mindenképpen ragaszkodik. Az USA-ban pl. el sem tudnak képzelni más márkát. Erre a bázisra támaszkodva nem akkora szempont, ha az európai eladási számok esnek egy kicsit. Jelenleg az EU kényszerítő jogszabályalkotására adott válasz az, ami leginkább érezhető. Én arra lettem volna kíváncsi, hogy ez itteni szemmel ez hogy néz ki.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
bostone #324873 üzenetére
Utolsó bekezdéshez: ahhoz nem tartozik jelszó, ezért nem találod.
Belépéskor a biometrikus azonosítás lép a jelszó helyére.
Itt tudod megtekinteni, hol használod a Bejelentkezés az Apple-lel szolgáltatást:Beállítások
Apple ID
Bejelentkezés és biztonság
Bejelentkezés az Apple-lel -
mazsiii92
aktív tag
válasz
bostone #321898 üzenetére
Alapból egyetértek, de szerintem ez most nem áll fent, ezért javasoltam, továbbá én sem így működöm.
Érdekes, hogy pont ez zavar téged, amikor egyébként az elállás pont az ilyen esetekre van, amikor az ember nem tudja előre, hogy mi lesz hogy lesz. Mindenki más, lehet neked egyszerű, neki lehet nem.Úgy lenne fair, ha azoknak is írnál, akik 2-3 üzletből is előrendelték az új iPhone-t - és még reklámozzák is itt -, és azt fogják majd végül átvenni, amelyik legkorábban odaér. Számokra ez a gusztustalan, nem az, ha valaki aki nem ért hozzá kipróbál(na) valamit.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
bostone #320708 üzenetére
Az alkalmazast a telefon ugyanugy az AppStore-bol tolti le, az alkalmazas adatait pedig az iCloudbol allitja vissza.
Ha az app nem tamogatja az iCloud sync-et akkot ujra be kell allitani, erre nincs jo megoldas (esetleg a backup-bol visszajon), ill. azok az appok problemasak, amik mondjuk menet kozben megszuntek letezni a Store-ban, azok nem lesznek fent. -
válasz
bostone #320600 üzenetére
Én most azt találtam ki, hogy lehet a bal oldalamra készítek egy fogkefét, jobb oldalamra pedig egy porszívót és elindulok egy olyan folyamat mentén, hogy sikálgatom és a fellazult réteket porszívózgatom, aztán ismétlem ugyanezt egy párszor és közben nem tudom még mennyire érdemes max hangerőn járatni valami zenét a telefonon.
@Oldman2: Ez így szomorú dolognak tűnik, de végülis tudjuk azt, hogy mennyire fontos nekik visszajelezni ahelyett, hogy csak szépen csendben felhasználják a visszajelzéseket a fejlesztgetések folyamatában?
Függetlenül, hogy mennyire esne jól az usernek csak úgy odalökni egy “Köszi”-t.Persze itt arra is gondolhatsz (és nemtom jól gondolom-e), hogy hiába a visszajelezgetések, de érdemi látszatuk nincs.
-
bozsozso
őstag
válasz
bostone #320357 üzenetére
Rábeszélős, megnyugtatót.
Csak ezek a pár napos, hetes készülékek érdekesek számomra erre irányult a kérdésem, hogy mi lehet ezeknél a buktató. Ez mindig is érdekes volt számomra, hogy miért jó ez valakinek ha megveszi és pár nap után eladja. Azokkal mondjuk már nem is foglalkozok aki egyszerű kérdésekre nem válaszol vissza. Lehet nehezére esik a válasz, de akkor ne hirdessen. Vagy lehet nem esik nehezére, de problémás lehet valamilyen okból a termék amit szándékosan nem tüntetett fel a hírdetésben. Biztosan agyára megyek az ilyen hírdetőnek (főleg annak aki tényleg korrekt), de biztos akkarok lenne hová adom a pénzem.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
bostone #319691 üzenetére
Szia!
Válaszd ki a szövegben a fordítandó részt (vagy akár magát az egész szöveget) [kép] és utána bökj a Megosztás lehetőségre, ekkor feljön egy vízszintesen gördülő lista, benne a DeepL ikonnal [kép] , és máris készül a fordítás.
Tapasztalat: meglepően jól dolgozik, talán még jobb is, mint amikor a G fordítót használtam. -
Frontiner
aktív tag
válasz
bostone #318577 üzenetére
Gondolkoztam, hogy egyéni musicra fizessek elő. Az ugye havi 1800. Aztán pont szóbakerült rokonokkal, amikor épp ki volt mindenem a Yt musiccal, az Apple One,kb mindenki csak a zenét használja belőle, én speciel nézek elég sok sorozatot a tv-n, szóval nálunk megérte, mert így mindenki spórol egy kicsit, ha csak a zenét nézem, a többi meg “ajándék” mindenkinek. Van családi Yt prémiumom is, azt meg én nem
használom ki, alig nézek 1-2 tartalmat rajta. A zenét meg ugye hanyagolom. -
lanszelot
addikt
válasz
bostone #318121 üzenetére
Iphone 15 pro
Ez nem így van. Az olyan cégek mint Samsung akik mókolt androidot raknak, abból nem tudod törölni az appokat.
Csak tiltani tudod. Sőt az alap androidról se lehet bármit törölni, pl youtube. Nekem az tiltva van pár másik szeméttel.Pont erről beszélek, alma telefont megveszed és egy napig telepítgetsz állíthatsz. Neked ez normális.
Én megveszem, és használom, semmit se kell letölteni, se állítgatni. Azt a 2-3 alkalmazás mint youtube tiltom és kész.
Teljes rendszer, ez az okos telefon, nem amit egy napig bizerálok.Ahogy a páromnak az almát javasoltam, úgy magamnak sose vennék. Nagyon jó lenne az a hardver egy alap androiddal.
Bár az ujjlenyomat olvasó nekem hiányzik az almából. -
captainnemo
aktív tag
válasz
bostone #317745 üzenetére
+1
Próbáltam a droidos ujjlenyomat olvasást, de egy rémálom a faceid-hoz képest, és ennek részben a bizonytalansága az oka (pixel 7 optikai olvasó), de lehetséges samsungon jobban működik (ultrahangos érzékelő). Mindenesetre kényelmetlenebb, mert egy kézzel nehéz pontosan megnyomni gyorsan, akkor is ha a felismerés stabil. -
Hatvan9
senior tag
válasz
bostone #317237 üzenetére
Ezt nem írhatnám és írhattam volna de ha az említett helyzet áll fenn akkor ezt úgy kell elképzelni hogy egy kapitalista szektorhoz kötve az Apple kiszolgáltatott a “partnerének”.
Ha akarná sem háríthatná az érdekrendszerének tetejét képző szervezetre az ügyet, aki a feltételezett elmélet szerint lenne a valódi felelős mert ezt a feladatkört valószínűleg jogilag és technikailag sem vehetné át más itthon.(Személyesen én megnyugodtam maradok az Apple-nél, én ezt talán magyarázatnak alapozom, talán mások is meríthetnek ebből, lévén láttam hasonlót belülről, illetve szinte pontosan 2 éve nyáron volt az általam megélt eset, viszont le is zártam a témát)
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
bostone #316115 üzenetére
Persze, hogy nem létezik egyértelmű (vagy egyszerű) válasz, hiszen sokfélék vagyunk, eltérő elvárásokkal.
A szomszédban is van hasonló beszélgetés [link] , jelen vagyunk a vevőkörben mi is, akik számára ez a képesség nem érdekes.
Arról már nem is beszélve, amikor egyenesen zavaró a 120 Hz működése. Példa: [link] -
burgatshow
Topikgazda
-
saca23
aktív tag
válasz
bostone #316108 üzenetére
Pontosan hasonló gondolatok vannak nekem is 60 hrz-es kijelzőkről . Én egy sima 15 -öst fogtam a kezembe pár alkalmat és hát finoman szólva is akadósnak elavultnak éreztem az egész menüben való járkálást. Igaz èn is több mint 4 éve már 120hrz-et bámulok. Szerintem 2024 -ben ez alap dolog már , ilyen értékű teloknál pedig kötelező.
-
-
jacis
nagyúr
válasz
bostone #312714 üzenetére
"De.
Engem még mindig zavar a gyári billentyűzet.
Nincs megoldva a kétkoppintásos altatás a kijelzőn.
A “vissza” művelet csak balról jobbra suhintva működik."- a szabályok amiket be lehet állítani brutál bonyolult egy samsunghoz képest
- a billentyűzet esetében a swipe-olás nagyon hiányzik
- a gyári fordító alkalmazás nem tud magyarul
- wifi kódot qr kóddal nem lehet tovább adni
- a töltés siralmasan lassú
- a vezérlő center-be nem lehet kirakni gyorsgombra bizonyos dolgokat (pl wifi hotspot.. persze ott van a gyorsindítók között csak az két katintás a lehetséges egy helyett)
- a safariban nincs olyan gomb hogy ha elolvastam egy cikket akkor ugorjon az oldal tetjére hanem ha meg akatok nézni valamit a cikk elején akkor görgessek vissza 🫤Sajnos ki kell mondani hogy az iOS egy Samsung féle droidtól nagyon elmarad. Ettől függetlenül amit tud azt viszont nagyon stabilan és jól. Nekem eddig soha nem volt gond a működéssel.
-
kchris78
veterán
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
bostone #312084 üzenetére
Úgy gondolom, van egy természetes szintű átjárás a két rendszer felhasználói között, ami érthető és normális dolog.
Egy része kíváncsiságból fakad, más része egy esetleges csalódás után vált stb. S mindezek mellett ott vannak azok, akik mindkét rendszert szokták párhuzamosan alkalmazni…
-
nickedez89
senior tag
válasz
bostone #310593 üzenetére
A 13-as sorozat tartósabb akkuval érkezett, mint a 14. Az Apple szerint a 15-ök a legjobb hosszútávú megoldások jelenleg ebből a szempontból.
Erről van esetleg valami hivatalos álláspont? Vagy tapasztalat?
Csak azért kérdezem mert úgy érzem a 14-es akksija gyorsabban degradálódik nekem mint előtte az Xr-é.
Annak több mint egy évig 100-on volt az akksija, a 14-nek egy év alatt már 6% -ot esett ugyanolyan használat mellett.#310618 Morris: Szerintem ez egy nagyon jó funkció, csak nem értem mi alapján csinálja. Olyan mintha érzékelné, hogy a közelben van és fölösleges csörögnie.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
bostone #310584 üzenetére
Ez a dinamikus sziget szerintem a világegyik legnagyobb bullshitje kb.
Videó nézés tartalom fogyasztásnál pont zavaró, sehogy se adja ki. (15pm-em van)
Ahol lenne értelme ott pont a mozgás stb miatt nem nagyon tudom használni. (kocsi navigáció átváltás, ugyanez a zene, értelmesebb csak áttabolni az appra, mert nincs rajta funkció spotin ami kéne.) -
-
válasz
bostone #307511 üzenetére
megjelenés óta használom probléma mentesen
de nem is értem ezt a kérdést, ha szar lenne, más sem lenne a hírekben, csak hogy "szar A ZepölPróóMeksz"
#307517 üszök
igen megoldható ESim-mel, ez viszont mind a 3 szolgáltatónál elérhető, tehát igen
nekem is Google Contacts-ben van a névjegyzékem, simán bejelentkezel a Google szolgáltatásokba a Beállításokban, alapértelmezetté teszed, és ennyiGoogle appokat meg letöltöd és bejelentkezel, minden hibátlanul működik
-
gyapo11
őstag
válasz
bostone #293492 üzenetére
Az akkumulátor egy viszonylag egyszerű alkatrész, könnyen mérhető, tudjuk a gyári kapacitását. Az Apple tudja, hogy hány töltési ciklus van benne (ezt mi is tudjuk), mennyit fogyaszt a telefon, azon a terhelésen mennyi töltést tárol az akku, és ezekből megállapítható, hogy hibás-e vagy sem. A kérdés az, hogy befekteti-e a munkát a tesztelésbe, és ha hibát talál cseréli-e saját költségen. Bárki tudná tesztelni ha kivehető lenne az akku, de ugye nem az.
Szerintem az lenne a jó hozzáállás, hogy megnézik, és ha szerintük jó, akkor egy leírják hogy pl. 350 ciklus és 85 %-os, ha 500 fölött van a ciklus akkor sajnáljuk, ha 80 % alatt van 500-nál kevesebb ciklussal akkor meg csere.
Még az is lehet, hogy az akku merülése nem ok hanem következmény, mert valami program beragadt és eszi az akkut. -
sgeza
veterán
válasz
bostone #293461 üzenetére
A magyarországi törvények szerint értékhatár függő a jótállási idő. Bár nem tudom, mennyiért vetted pontosan, de szinte biztos vagyok benne, hogy a 2 éves időtartam érvényes rá. Én az S21-et néhány nappal a 2 év lejárta előtt vittem akksicaerére (persze indokoltan, mert már púposodás látszódott), szó nélkül cserélték.
Én azt gondolom, hogy csak próbálkoznak különböző indokokkal kihúzni magukat, hátha nem erőszakoskodik az ügyfél, miközben persze nem tudom, hogy valójában törvényileg létezik-e olyan, hogy külön az akksira csak egy év van. Feltételezésem, hogy - mivel otthon saját kézzel nem cserélhető, ergo szerves része a készüléknek - az akksira ugyanúgy 2 évet kell vállalniuk. Nem képez az akksi külön tételt benne, ami alapján csak 1 éves jótállás alá esne.
De hangsúlyozom, ettől még elképzelhető, hogy valójában nem így van.
Úgy rémlik, hogy régebben, amikor a telefonokba még magunk tettük bele az akksit, az külön tételként volt feltüntetve. -
Tibee86
nagyúr
válasz
bostone #293458 üzenetére
Kérdezz rá az Apple-nél vagy valamelyik hivatalos szerviznél, de szerintem teljesen esélytelen. 1 éven túl vagy, én nem tudok olyanról se, hogy az Apple megszabna bármilyen értéket erre vonatkozóan.
Ennyit írnak:
”A szabványos akkumulátorok úgy vannak megalkotva, hogy az eredeti kapacitásuknak akár a 80%-át is megőrizzék 500 teljes töltési ciklus mellett, amennyiben normál körülmények között működnek. Az egyéves jótállás kiterjed a meghibásodott akkumulátor szervizelésére is. Ha lejárt a jótállás, az Apple díj ellenében biztosít akkumulátorcserét.” -
-
herdsman12
őstag
válasz
bostone #222153 üzenetére
Legegyszerűbb az átállásnál az Androidos Move to iOS alkalmazás lenne, de, ha nem akarod újra törölni a telefont, akkor weben Google névjegyzéket exportálod, majd az icloud.com Kontaktok - (fogaskerék) vCard importálása.
Majd Beállítások - Jelszavak és fiókoknál - iCloud - Kontaktok bekapcs.
Amennyiben a Jelszavak és fiókok-nál több (iCloud, Google) helyen is bekapcsoltad a Kontaktok szinkronizálását, akkor a Beállítások - Kontaktok-nál tudod beállítani az alapértelmezett fiókot, utána kérdezés nélkül oda menti az új számokat.
Ettől aztán nem tudom, hogy megoldódik-e az iMessage problémád?(#222164) 42
Ok, erre nem is gondoltam. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
bostone #216884 üzenetére
Ha nem sokallod az árat akkor mindenképpen a [Hivatalos Apple Szervízben] a Care Centerben cseréltesd az akksit. Drágább sokkal, mint bárhol máshol, a nem hivatalos garancián túli "Apple szervízekben", de azt kapsz bele amit igazából elvársz.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
bostone #216672 üzenetére
Szia!
Sok mindentől függ a választás – méret, kijelző, árfekvés, támogatás, időtállóság –, én iPhone 7 alatt semmiképpen sem gondolkodnék, ha pedig van rá keret, akkor meg a 8, XR, XS széria, 11-es széria mind remek, árban és tudásban növekvő sorrendben. XR-től szerintem bárki elégedett lehet, minden szempontból.
Androidról szinte minden tekintetben közel teljesen át lehet állni, a Google szinkronnal egyetemben.
-
ILLDisPozed
aktív tag
válasz
bostone #216560 üzenetére
Én 4 éve vettem egyet 100 ezerért (amikor megjelent az SE), de rá másfél évre el is adtam, mert annyira lassú volt meg hamar merült (nem régi akksival).
Igaz akkor az ios 11-en futott, ami ritka rossz volt. Az ios 12-vel lehet már jobban muzsikál (ha úgy fut rajta mint annó az ios 10 akkor szerintem ingyen nem rossz telefon).
Néhány videót megnéznék youtube-on (iphone 5S in 2020, sok van).
Akksi meg nem muszáj gyári legyen 8 ezerért lehet bele rakatni pl. egy isamurai-ba. Ha így nézzük 8.000 Ft-ért egy 5S (nekem kéne). -
Cyberbeni
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest