- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Megtalálta kínai AI-partnerét az Apple
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Hivatalos videón is karcsú a Find N5
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
Akkor még ffmpeg-el vagy mp4box-al próbálnám meg átkódolni, persze az macerás, meg igényel némi utánolvasást.
Én pl. kiszedném a videót a konténerből, akkor elvileg kapsz egy ".hevc " fájlt, majd mp4box-al betenném egy mp4 konténerbe 1fps-el.
Ez nem kódolja újra, csak berekja egy mp4 konténerbe 1pfs-es videóként.Persze lehet az sem tudja kezelni, de megpróbálni érdemes.
Ha nem megy megpróbálhatom én is.
[ Szerkesztve ]
-
-
asdf_
veterán
válasz
Krissz80 #4568 üzenetére
Köszi. Nem megy. Az a gond amúgy a videóval, hogy ez is, meg más is, amivel próbáltam 16 perc 32 másodpercesnek gondolja a videót, miközben úgy 17 órás (és meg is van annyi, mert vagy fél gigás). Uptodate VLC nem játssza le, csak a 16. másodpercig, de másik gépen valami ezeréves kodekpakkal rendelkező mediaplayer classic lejátssza, de csak úgy, hogy az elején, ahogy eljut a 16:32-ig, utána a végére ér a slider, nem lehet benne seekelni, ellenben megy tovább a videó, így ha hatalmasra emeleme a lejátszási sebességet, akkor 2-3 perc alatt eljut az engem érdeklő részhez, de belecsavarni semerre nem lehet. Csak mivel ez egy timelapse, ebből a felvételből vágnék, meg gyorsítanám, mert a 25x-ös gyorsítás (1 fps) még bőven kevés. Ha nem lenne néha hibás a lejátszás, azt mondanám, hogy legszarabb esetben screenrecordolom a lejátszást és azzal a videóval dolgozom tovább, de néha van benne valami blokkosodós hiba
[ Szerkesztve ]
-
-
Balinov
titán
válasz
Mikeee89 #4569 üzenetére
Kdenlive? [link] használni nem használtam de nekem is nemrég ajánlottak. Opensource, van win, Linux, tud proxyt
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Sziasztok! Tudnátok ajánlani ingyenes, egyszerűbb videóvágó programot? A Microsoft Clipchampet próbáltam, ki akarok próbálni mást is. A Davinci Resolve is jó? Vagy melyik másik programot ajánlanátok?
-
Márton
nagyúr
Tudtok olyan wines appról, ami realtime mutatja egy bejövő udp stream aktuális bitrátáját?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
asdf_
veterán
Biztonsági kamerával csináltam egy majdnem egynapos felvételt (timelapse lett volna). Nem NVR-re ment a rögzítés, hanem egy notebook mentette az 1 FPS-es RTSP streamet, így a formátumon már nem tudok változtatni. A gond, hogy H265+-on maradt véletlen a kódolás, így nem tudom rendesen lejátszani. Csináltam előtte tesztfelvételeket, nem volt velük gond, de azok 1-30 percesek voltak összesen, ez meg 17 óra. A H265+ elvileg valami H265 megerőszakolás, ritkább és dinamikus I frame, meg eltérő bitrate-ű ködolás a statikus meg a mozgó részekre (elhaladó autó, ember), így a 24/7-ben rögzítésre sokkal kevesebb tárhely kell. Természetesen nem nagyon megismételhető a felvétel (bár ahogy elnézem, holnap is sütni fog a nap, de a reggeli köd nagyon nem kéne az elejére). Menthető ez, vagy így jártam?
-
-
Márton
nagyúr
modi kerestetik!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
törölt tag
https://livepush.io/mp4-player/index.html
lejátsza url bar sorból is--
-
törölt tag
elfelejtettem de te ne ! ...tudod mi az hogy async lesz remélhetőleg? be fog szaggatni !...ez nem vidofájl visszajátszás ...a frame \min de ha akarod fps visszaosztva ... ez lehet filmkonvertálósoknak 23-29 fps között...de stream-nél ami nem merevlemezen lévő visszajátszás...és még az is kérdés hol akarod ezt visszanézni ...browser az nem mediaplayer és ha beillesztett url akkor sem fog ...bitstream sebességnek szinkronban kell lennie...
-
válasz
#88171395 #4551 üzenetére
"MKV-nek borzasztóan rossz a tömörítési és bitráta aránya"
Az mkv nek nincs tömörítési aránya. Az csak egy konténer - egyike a legjobbaknak.
Gyanítom makemkv vel készült buta videóval találkoztál ami meghagyja a dvd ósdi mpeg2 tömörítését.. 🤪
Ezenkívül könnyű új hangsávot is hozzáadni az mkvhez. Nekem sose volt problémám vele.[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
válasz
bluemirage #4553 üzenetére
Azért biztos ami biztos arra lőttem aminél már a spektogramon sem látszik semmi különbség.
Illetve a különbségeket lementettem flac fomátumban és a méretén is látszik az információ mennyisége.
Ugye azt is figyelembe kell vennem, hogy a DTS is veszteségmentesen tömörít és ha arra rájön még az eac3 vesztesége az sem túl jó.
Kíváncsiságból megcsináltam ugyanazt egy 768k-s DTS-el is.
A végeredmény, hogy abból a 2304k-s tömörítés hozza ugyanazt a szintet mint a 2688k-s biztráta egy 1536k-s DTS-ből.A 4608k és a 6144k között gyakorlatilag nincs különbség losslessből való konv esetén, így annál a 4608k-t fogom használni.
Már csak azt kellene kideríteni, hogy az Atmos-os TrueHD-t hogyan kell jól konvertálni.
-
válasz
Krissz80 #4550 üzenetére
Igen... pont erre számítottam csak vizuálisan lesz látható az alacsonyabb eac3 bitráta minősége, mert még fejhallgatóval sem venni észre... nemhogy hangfal/hangszóróval.
De az a veszteség ami már fej-/fülhallgatóval észrevehető az szerintem már gáz.... mindegy, hogy később egy autóban fogják hallgatni, vagy csengőhang lesz belőle.Sajnos sok eszköz nem teljes mp4 vgy mkv támogatással bír. Csak azok bizonyos tartalmaival. Ez elég szomorú, hogy nincs olyan, hogy MKV certificed vagy hasonló és akkor pl. mindent visz ami az MKV konténer által támogatott. Szomorú, hogy válogatnak a gyártók belőle.
Most pl. Lady Gaga ősszel megjelent bontatlan CD-jét és egy 2006-ban kiadott bontatlan Depeche CD-t kellett RIP-elnem belső használatra.
A Depeche szépen nyomott CD volt és nem is volt vele különösebb gond az accurate RIP és az EAC secure üzemmódban szépen megcsinálta. De a Lady Gaga official CD-t már kibontva is hátast dobtam a CD írásképe szemmel olyan volt, mint Nero-val írták volna. Eleve nem nyomott volt. Na azzal küzdöttem... De mivel eladatam a belső írós gépemet és most egy külső ASUS olvasó van... el kell vinnem még egy másik helyre hátha az hiba nélkül kiolvassa a bontatlan gyári CD-t. Szokás szerint az utolsó sávokkal volt a legnagyobb gond.@PSmith's
MKV és az MP4 is konténer. Nincs közöttük minőségbeli különbség. Nem is lehet, mert üres doboz' mindkettő.... amibe számtalan formátumot be lehet rakni.
Hja igen.... Második (jó fej) figyelmeztetés.Meliora sunt bono inimica
-
törölt tag
Elfelejtettem: még van olyan is hogy MKV vagy AVI -hoz nem lehetetlen de körülményes utólag hozzáadni hagsávot .. úgyhogy ez a videóval szinkronban legyen ...ezt MP4-nél sima mp3 időzített fájlal meg lehet tenni ...akár szinkronnal
akár vágott anyaggal ...csak simán a videóhoz időzve kell vágni vagy femondani vagy zenét hozzáadni stb...ha megvan csak simmán egyesíteni kell shrinkelve a videóval ...
-
törölt tag
+ az MKV-nek borzasztóan rossz a tömörítési és bitráta aránya...néha rosszabb nemhogy mint az MP4 hanem az AVI-nál is...továbbá nem lehet shrinkkelni...mert ha változtatsz a video bitsebességén akkor csúszni fog a hang...tehát teljesen sync-ben át kell konvertálni...nem egyeszerű
még az lejobb ha marad a rögzítési képkockasebesség...de ez meg már megint kamerafüggő...streamhez meg az 1200 mert az 1800-1900 frame\min...jelntősen növeli nyers felvett video méretét is ...adatfolyam feldolgozását is lassítja feleslegesen ...azért gondoltam hamár optimalizálni kell ..akkor jobban letömörített mint az alap MP4 elfogadható sztereóval...stb
[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
válasz
bluemirage #4549 üzenetére
Nálam kicsit árnyaltabba probléma.
A TV viszi az MKV-t de a Dolby Visiont csak MP4-ben hajlandó felismerni (állítólag licence okai vannak), MKV-ban meg csak sima HDR10-nek ismeri fel a videót.Eddig nem érdekelt mert a látvány annyival jobb, hogy elvoltam az alap magyar sávokkal, de tovább szeretnék lépni.
Találtam egy alternatív megoldást az összehasonlításra, a legmagasabb tömörítésű (6144k) eac3-hoz tudok viszonyítani. Abból az derült ki, hogy 1536k a minimum amit érdemes használni, és 3072k az ami már egész jól megközelíti, a 4608k pedig gyakorlatilag ugyanaz mint a 6144k.
Megjegyzem az 1536k-snál is csak látható a veszteség és fejhallgatóval nem kihallható.
-
válasz
Krissz80 #4546 üzenetére
Akkor az gondolom régi mp4-es konténer. Az mkv az ami mindent is visz. FLAC-ot is, de szerintem a tömörítetlen WAV-ot (PCM) azt nem.
Ez az egyetlen hátrány, ha konténerbe pakol az ember. Miközben mpeg folyamba simán mehetett a PCM, mert támogatott volt. Sajnálom, hogy a MKV nem terjedt el és sok lejátszó csak primitív mp4-es konténert kezeli. Ez olyan sztori, hogy flac támogatás is nevetségesen kicsire tudta kinőni magát.
Na de ami a lényeg... Nem néztük vissza. Ha analóg RIP-el anyagról volt szól, akkor ott adta magát a WAV és így abba is lehetett visszírni, ha szükséges volt. Ha pedig AVCHD minőségű kameráról volt szó... ott ugye egy beállítható minőségű AC-3-ban rögzített... Ennek ellenére a vágott anyagnál nem volt hátrány ha PCM formátumban lett a hang is archiválva a későbbi feldolgozás miatt. Akár ha ki kellett venni a hangsávot stb... De ilyet csak zenei anyagnál volt értelme csinálni.
TV-s körülmények között a hang másodlagos volt. Nem ellenőriztük és nézegettük. Ha meg kimegy broadcasting-ra, akkor meg már mindegy is neki. Ott tovább romlik mire a néző füléhez ér.
@PSmith's... légyszíves körültekintőbben írj
Szakmai fórum. Még néhány ilyen és elkezdik törölni amit írsz.
mp3, az mpeg1 layer 3... innen ered a neve.
az aac pedig inkább már mpeg4 szabvány része. Nagyságrendekkel hatékonyabb tömörítéssel, mint az mp3.
Azonkívül, hogy audio... semmi közük egymáshoz.
A többit meg nem értem, de más sem fogja szerencsére.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
törölt tag
Elfelejtettem ..Blue és Krissz ...nektek látom nem kell elmondani ...AAC = mp3 layer stereo...én elfelejtettem de ti ne !
ha streamhez kéne valami hogy a rögzítő eszközök ugyebár nem támogatják ezen formátumokat még a mobil sem ilyen mp4 , a kamerák meg általában apple mov...kivéve prof kamerákat aból sok AVI high res HD...streameléshez ezt alapban át kell küldeni egy encoder-en ...Wolf-nak meg nyilván nem ugyan az ha fájl vagy a stream van kódolva mintha maga a csatorna...olyan mint régen a HBO dekóder...más szóval sávok melett a kódolt sáv...stb
-
törölt tag
válasz
s4ny4b4 #4541 üzenetére
s4ny4b4 ! próbálok segíteni ...de ugye tudod hogy ez semmikép sem független a videó típusától tehát fájlformátumától ...mivel a video fájltípusok. úgy hívják hogy fájlkonténerekbe tömörítik a videó kódolását...ezt keverni nem lehet mert hibás lesz ..
Átugorva a sok lépést , hosszú: próbáld meg erre...ez MP4-lesz ami ha fel akarod tölteni valahova elfogadott... mobil kompatibilis is :
MP4 muxer : AVC x264 ...az audio meg :AAC (FDK)...ez aránylag jó és minőséget megtartó MP4 fájlkonténer... -
Krissz80
senior tag
válasz
bluemirage #4545 üzenetére
Nálam a videó konténer nem engedi a PCM-et, sem az flac-t.
A Dolby Vision csak MP4-ben megy, abban viszont nem tudom ezeket beletenni, az eac3-at viszont igen.
Amikor ilyet csináltatok, visszaellenőriztétek valahogy mennyit romlott a minőség?
-
válasz
Krissz80 #4544 üzenetére
Hja már értem, hogy nem TV-n hallgatod vissza és kb. lossless minőség a cég, akkor ezt passzolom.
De az rémlik, hogy itt is az a magas bitráta limit sok (talán 15-20?) hangsávra van megadva. Kevesebb hangsáv esetén nagyságrendekkel kisebb is elegendő.
Az általam ismert régi videós munkáknál kb. annyi amit írtam. Azaz az eac3-mat arra használják, hogy kevesebb bitrátval legyen jobb hang, vagy az ac3-mal megegyő bitráta mellett legyen sokkal jobb hang. Az ilyen esetekben pedig 640kbps még 5.1 esetén is elég volt.
Amikor még zenei alapú (pl. musical) anyag készült, az is 2.0 PCM-be lett a videósávhoz írva és kész. A helyet nyilván foglalta.
A lemezre írásnál kellett visszabutítani az anyagot, de akkor általában mind a videó, mind a hang sérült... mindegy, hogy milyen aktuális, de veszteséges mesével volt tömörítve... és ami nagyobb gond, hogy utána már az a tömörített hang maradt csak fent.szerk: gyorsan utánaolvastam. 2.0 zenei anyagnál 512k-t javasolnak eac3-nak. Ez kb. fele méret, mint a FLAC, de nyilván minőségben rosszabb. De ilyen minden lossy eljárás. Aztán, hogy valaki hallja-e.... az már más dolog. A legtöbb embernek a 320k mp3 olyan, mint a CD.
[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
válasz
bluemirage #4543 üzenetére
Szerintem tud jobbat is, én igazából ki szeretném hozni belőle a legtöbbet.
6144k a bitráta limitje, ezért gondoltam megpróbálom kihozni belőle a maxot, de csak értelmes határok között.A TV-ről erősítőre megy optikán a hang PCM formátumban, ha már egy CD minőséget ki tudok belőle hozni az is jobb mint a sima AC3, de még a sima DTS-nél is.
Illetve később HDMI-vel akarnám összekötni.Kellene egy program ami összehasonlítja két hangfájl frekvenciaképét. Azzal össze tudnám vetni a különböző tömörítéseket.
-
válasz
Krissz80 #4542 üzenetére
5.1-es eac2 és TV esetén szerintem a 480 kbps a megfelelő, az nagyjából a régi full max AC3 szintjét hozza. Azaz szerintem tökéletes. Ha ez volt a kérdés.
De ha Te nagyon audiophile vagy, akkor mehet a 640 kbps eac3, de szerintem nem veszed észre a különbséget.
-
Krissz80
senior tag
válasz
s4ny4b4 #4541 üzenetére
Sziasztok,
Mivel a TVm nem támogatja sem a DTS-t sem a Dolby TrueHD-t, arra gondoltam átkonvertálom az érintett sávokat eac3-ba.Van esetleg itt valakinek tapasztalata azzal, hogy mekkora bitrátát érdeme s legjobb minőséghez használni az ésszerűség határán belül?
Elvileg 6144k-t tud maximum, de azt már túlzásnak tartom.
Köszi előre is.
-
s4ny4b4
csendes tag
Sziasztok!
Függetlenül a videó típusától, ti milyen CQ H265 beállítást használtok 1080p illetve 4K tömörítéskor? Le szertném kicsit redukálni a videói méreteit....
1080p 30-40 mb/s és 4K 80-100 mb/s videóim vannak.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Sz_Imre #4539 üzenetére
Na meglett a megoldás.
Subtitle Edit programmal van lehetőség feliratot égetni mp4, mkv-ba és olyan betűtípussal, amilyet választasz. Ez a videó segített a megoldásban. -
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehetne megoldani egy olyan problémát, hogy a mkv videóban, amely tartalmaz feliratot, mp4 konvertáláskor ne változtassa meg a feliratnak a betűtípusát és a helyét?
Szóval: van egy mkv videó és egy srt fájl "felirat", amely MKVToolNix-al multiplexing alkalmazva egyesítem, amely addig jó is a lejátszó szerint is. De ha elkezdem konvertálni pl. Handbrake -> mp4 formátumba, akkor teljesen más betűtípust lesz a végeredmény.
De ugyanez másik konvertálókkal: Xmedia recode, Shutter Encoder, Avc converter.
a Handbrake és Shutter Encoder részben azért jó, mert tudja a feliratot égetni, míg a többi csak hozzáteszi a feliratot és így a megosztó oldalon nem látható a felirat rajta.
Szóval tudtok-e ajánlani valami jó konvertáló programot, ami a fenti problémát megoldaná? Előre is köszönöm.
Addig is tovább nézegetek, kutatok. -
Krissz80
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Dolby Vision profile 7-ről 8.1-re való konvertálással?
Előre is köszi. -
Digitalpimp
senior tag
Szerintem úgy keress rá, hogy mkv to blue ray converter.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
fricc_
tag
válasz
#99235328 #4530 üzenetére
Köszönöm, keresgéltem így is, nem erre gondoltam, igaz találtam hasznos dolgokat, csak másra:-)
Ismerem a DVD Shrink-et. :-)
Szóval, adott van egy file, ami egy BD50 remux, mkv kiterjesztéssel.
Nem egy Blue Ray lemez (amin a szabvány szerinti mappa szerkezetben vannak a file-ok)
Ezt szeretném BD25-re írni, szabvány formátumban, úgy hogy az asztali lejátszó megegye.
Meg tudja valaki mondani, hogy az m2ts kiterjesztés (ami Blue Ray lemezen lévő file) milyen kódolással van elkészítve?
A terv az hogy mkv-->átkódol--->m2ts--kiír lemezre -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
HLG-s videót mivel és hogyan tudnék SDR-re konvertálni, persze úgy hogy "színhelyes" is maradjon?
Köszi!
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 27 giga méretű BD remuxot BD25-re konvertálni, úgy hogy a végeredményt kiírva egy asztali lejátszóval lejátszató legyen (Blu ray disk formátumú/struktúrájú vagyis nem mkv, mp4 stb.)
Bocs a körülményes fogalmazásárt.
Milyen progival lenne célszerű csinálni, ha nem vagyok nagy guru?
Túrtam a net-et de a szinte csak bd to mkv,mp4 stb cikkeket találtam. -
Visormail
addikt
Sziasztok!
Handbrake-el szerettem volna mkv-t csinálni egy dvd-ből. Az első 5 percet megcsinálja és leáll libdvdread: Encrypted DVD support unavailable. hibával a logban.
Van aktivált DVDFab Passkey programom, az info fülén ezt írja:
Vendor: Msft, Product: Virtual DVD-ROM
Revision: 1.0, Vendor specific:
Disc media: DVD (DVD-Video)
Disc region: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Video standard: NTSCCSS (Content Scramble System) protection not found.
RC (Region Code) protection not found.
RCE (Region Code Enhancement) protection not found.
APS (Analog Protection System) protection not found.
UOPs (User Operation Prohibitions) protection is removed.
Invalid PTTs, PGCIs, PGCs, TMAPs, CELLs, VOBUs protection not found.
Fake vts protection not found.
Bad sector protection not found.
Structure protection (ARccOS, RipGuard, etc.) not found.
PathPlayer is disabled.A Handbrake viszont továbbra is megáll ugyanazzal a hibával. Ez miért van?
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
blendész
tag
válasz
SunMount3r #4522 üzenetére
Erre a kérdésre (h264 mkv-ból h265 mkv-t) én is rácsatlakoznék: a Handbrake tud kötegelt konvertálást, illetve a bitrátát lehet mauálisan állítani?
Köszönöm!www.meszlenyiandras.com
-
Pocak89
senior tag
Sziasztok!
Abszolút nem vagyok jártas a témában. Milyen szoftvert ajánlanátok amely úgy tudna h265-be konvertálni olyan mp4 és mkv fájlokat amelyeken több hangsáv és több felirat található? Ezzel a Videoproc converterrel próbálkoztam, de csak 1 hangot és 1 feliratot tud átvinni. Köszi!Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
Digitalpimp
senior tag
Szia! Köszi, meglesem őket!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Ueda
senior tag
válasz
Digitalpimp #4518 üzenetére
Érdekes kérdés . Elvileg a felirat körül lévő képadatok átlagolásával el lehetne maszatolni a feliratot. Nem tudom, hogy amit a logo, vízjel eltüntetésére használnak az itt működik -e ?
1. https://video.stackexchange.com/questions/16223/removing-overlaying-logo-on-mp4-video-format-with-ffmpeg-on-linux
2. https://aron.novaak.net/node/427/index.html
3. Avidemuxban van 2 féle is : https://avidemux.org/smif/index.php?topic=19832.0Na ez már konkrétan felirat eltávolító : http://compression.ru/video/subtitles_removal/index_en.html
(A bing kereső csak az egyszerű képlevágást kínálja fel, de gondolom nem ezt keresed. https://www.videoproc.com/video-editor/remove-hardcoded-subtitles-from-mkv.htm)
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok! Csak részben érinti a konvertálást, de a ráégetett feliratot el lehet valahogy tüntetni? Vágnám homlokon, aki még ilyet csinál. Köszi!
-
Ueda
senior tag
válasz
SunMount3r #4515 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ennek automatikusan is be kellene állítódnia. Ránéztem 1-2 videóra és mindenhol high-tier=1 beállítás van. [ x265 high-tier ] Konkrétan a kérdésedre passz, nem használok handbrake -t.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
SunMount3r
nagyúr
-
Ueda
senior tag
válasz
SunMount3r #4513 üzenetére
Csak találgatni tudok. Kicsi a felbontás ?
https://en.wikipedia.org/wiki/High_Efficiency_Video_Coding_tiers_and_levelsOS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
SunMount3r
nagyúr
Hello ismét!
Most Handbrake-el próbálok konvertálgatni H.265-be, de sehogy sem sikerül úgy beállítani, hogy a Tier profilja High legyen, ne pedig Main.
Sejtem, hogy a Video fül a Advance options mezőjébe kellene beírni valami parancsot és amit a neten fürkésztem, akkor eddig ezt a két parancsot találtam:
--high-tier
és a
high-tier=1Ezeket beírtam és kipróbáltam, de egyikkel sem lett High Tier-es a videó, hanem maradt az alap Main-nél.
Tudna valaki segíteni ebben, hogy mit is kellene oda beírni?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
Lenne egy Mp4 file-om ami goproval lett felvéve, de fejjel lefelé.
Hogyan tudom ezt legegyszerűbben, minőségromlás nélkül elforgatni hogy ne a palfonról lógva kelljen nézni?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
sp71
újonc
Köszönöm még egyszer a tippeket, a végén csak megtaláltam a megoldást, hogy mi a teendő ha HDR-t úgy akarok SDR-re konvertálni, hogy avisynth fájlt szerkesszek és virtualdub-bal akarok kódolni. Leírom, hátha másnak is van hasonló hóbortja.
A kulcs: a DGHDRtoSDR beszerzése. Az avisynth fájlban pedig a következő parancsok kellenek:
LoadPlugin("elérési út\LSMASHSource.dll")
LWLibavVideoSource("film elérési útja", format="YUV420P16")
loadplugin("elérési út\dgdecodenv.dll")
loadplugin("elérési út\dghdrtosdr.dll")
DGHDRtoSDR(mode="pq",white=2000) -
SunMount3r
nagyúr
HDR videó esetén színtér konverzió is kell, amit pl. a Handbrake-el meg lehet csinálni. Meg amúgy is, konvertáláshoz a Handbrake talán a legprofibb. Amúgy mint minden konverzió ez is "találgatáson" múlik, tehát lehet jobb lenne, ha maradnál az SDR forrásoknál.
[ Szerkesztve ]
-
sp71
újonc
Régóta tömörítek filmeket blurayről kisebb méretű, de elfogadható minőségű mkv-ba. Eddig azt csináltam, hogy meguival készítettem egy avs fájlt, aztán virtualdubbal 2-pass x264-gyel átkódoltam (elnézést a pongyola szóhasználatért). Mióta egyre több film elérhető nagyobb felbontásban, a jobb minőségért ezeket próbálom átkódolni. Viszont a HEVC-cel nem tudok mit kezdeni. Így is el tudom készíteni az avs fájlt, de az eredmény egy szürkés kép lesz, és nem tudom hogy lehet ezt kezelni. Itt egy példa: felül amit az eredeti lejátszón látok, alul pedig amit az avisynth script creator produkál. Mi lehet a megoldás?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest