- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Yettel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
Buckey
őstag
válasz Killing #324396 üzenetére
Én a vonal-/ QR kódról készítettem képernyőfotót, azt raktam a [Barcodes: Loyalty Card Wallet] appba és úgy raktam be a Tárcába (a kártya szerkesztéseinél, legalul kell kiválasztani a Configure Apple Wallet-et).
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz Killing #324396 üzenetére
A tarcaba csak a kompatibilis kodokat tudod betenni, ez a Stocard eseten sem volt mashogy.
En amit tudtam beraktam hivatalos uton (IKEA app, Spar, Auchan stb.), ami meg nem tudta, ott a Pass2Wallet alkalmazassal probalkoztam (pl. Lidl/MOHU az ment, a Penny meg pl. nem Apple Wallet kompatibilis). -
aprokaroka87
nagyúr
válasz Killing #324389 üzenetére
Erre gondolsz? nyilván megfelelő iOS verziót kell választani.
-
Buckey
őstag
válasz Killing #324389 üzenetére
Igaz, fizetős, de én ezt használom: [Barcodes: Loyalty Card Wallet]
Letisztult és a tárcába is mindent be tudtam rakni. -
Killing
addikt
A megszűnt stocard alkalmazás helyett van ez a klarna, nincs valami ésszerű mód hogy az apple walletbe beletudjan rakni a kedvezménykártyáimat (pl. supershop)? Ez a stocarddal remekül működött…
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
KillerATi
tag
Sziasztok!
A képen látható narancssárga rész mit takar? A zöld és a piros tudom mi, citromsárga ha akkukimélő módban van, na de a narancs, fogalmam sincs.
-
Dimond G
senior tag
Sziasztok!
Ma számomra fura dolog történt!
Menetrend szerint levonta a cloud szolgáltatásért a pénzt a számlámról az apple és kaptam másnap számlát is róla!
Ma jelezte a bank, hogy az apple "nem tart igényt" a pénzre és visszakaptam!
Megnéztem, hogy mikor vonja újra, de már a jövőhavit látom!
Volt már ilyen valakinél? Tapasztalatok?
Köszönöm! -
vargalex
félisten
válasz Stauffenberg #324368 üzenetére
Nekem a Files-nál ezt nem teszi meg (igaz IOS 17.7-en vagyok), ellenben a Jegyzeteknél igen.
Én egyébként is a jegyzetekből szoktam scannelni: új jegyzet -> fényképező ikon -> Dokumentumok scannelése.Alex
-
p2pp
őstag
Sziasztok!
Fontos lenne tudnom így vásárlás előtt.
Az i 16 pro Voda verzió viszi e a Telekomos és a Netfone kártyámat. Mert addig nem fogom megvenni.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Speedy007
őstag
válasz Stauffenberg #324369 üzenetére
Nekem gyárilag is ott van tanácstalanságomban tettem egy próbát hogy hátha tudja innen is vezérelni a WiFire való csatlakozást. Siri-t ki kapcsoltam egy gombra így is túlsok minden jutott az Applepay és a ki/be-újra indítás funkció. Így is erősen gondolkodom rajta hogy a zseblámpára állítom be azt a gombot amit sokan némításra használnak androidnál megszoktam és szerettem duppla nyomásra ki és be kapcsolt a lámpa a bekapcsoló gomb esetén.
-
Topikgazda
válasz Stauffenberg #324368 üzenetére
Igen, így is lehet. Köszönöm a kiegészítést.
-
Topikgazda
válasz Bondix #324366 üzenetére
A Google is használ egy adatbázist, mely alapján küld ilyen figyelmeztetést.
A neten elérhető egy nyilvános hely, ahol összegyűjtésre kerülnek a kiszivárgott bizalmas adatok, melyek valósak.
A fentiek alapján nem tartom valószínűtlennek, hogy ilyenekhez az Apple is hozzáfér, tehát szerintem megalapozott valós figyelmeztetésként kezelni s amint teheted, változtass jelszót a jelzett helyen. -
Lali-213
senior tag
Bluetooth esetén lehet valahogy ellenőrizni, hogy a füles SBC vagy AAC codecet használ? Állítani ezt kézzel lehetséges?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Speedy007 #324367 üzenetére
A Wi-Fi QR kódját a normál kamera app is felismeri, miután kijelölte, csak ráböksz és teszi a dolgát. De amúgy van QR olvasó, kitehető a vezérlő központba is (meg sok más ilyen utility jellegű dolog, nézd át őket, sokat segít az életeden).
Meg amúgy a keresőbe is sok mindent be tudsz írni és a Siri feldob rá találatokat (például beírod, hogy QR és már fel is dobja a kódolvasót). -
Bondix
tag
A jelszókezelőben több xy oldalnál ott a fejlkialto jel hogy valószínűleg más is megszerezte a jelszavat stb...
Ez mennyire valós?
Vagy csak azért írja mert mondjuk tudja mikor lett mentve és érdemes néha változtatni és minden eszközt kilőni.
Tehát valós és tényleg hozzáfért más amit nem értek jobban tudja vagy egy biztonsági értesítés javasolja hogy..? -
Speedy007
őstag
Ha jól láttam az IPhone nem tudja az droidos "fícsört" hogy dokumentumot "szkenneljen" kamerán keresztül. Fotózni tudja de benne marad minden háttérből igaz szerkeszteni is lehet utólag de lusta vagyok. Tudok ajánlani olyan külsős appot ami ingyenes és megbízható viszonylag? Amiket eddig találtam mind elő fizetéses. Köszönöm szépen előre is
[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
válasz Franky2Ster #324358 üzenetére
De azért nem szeretném , hogy ami a 16 beragadt az ne kerüljön át a friss ropogós 18-as telefonra. Pld sokszor a mobilnet nem elérhető csak úgy elmegy és újraindítás kell neki. Kártya már ki lett cserélve másikra nem javult meg. A számokat mivel lehetne lementeni róla? Mac minim van pc .
-
Franky2Ster
senior tag
Valaki tok helyett használ itt fóliát mik a tapasztalatok esetleg hol érdemes csináltatni?
-
Micsurin
nagyúr
válasz kchris78 #324329 üzenetére
15Pro, ezért is lepett meg mert a 18 nagyon megdobta az üzemidőt.
Speedy007 Social media != játék, nem éri meg összenézni. Szerintem a topiktárs is a játékok miatt lepődött meg tippre.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
kkp900
senior tag
Szél estét! Egy kis segítség kellene hogyan tudnék átköltözni egy Iphone X-ből amin már csak a 16 volt ugye. Egy Iphone 14 Plusba amin 18-as fut. Nála is működne a simán átköltözés két telefon közötti lehetőség? Vagy 16-nál még nem volt olyan.? A legjobb lenne egy új telefonként beállítás szerintem csak a zenéket nem szeretnénk elveszteni. Nem szeretnék semmi összeakadást a két különböző verzió között . Plusz még lenne egy apple watch S5 SS ami így már megkaphatja majd a legújabb szoftvert. Hogy lenne a legjobb ? Előre is köszönöm .
-
Speedy007
őstag
válasz MasterMark #324355 üzenetére
-
Speedy007
őstag
válasz Stauffenberg #324347 üzenetére
Jól tudni köszönöm . Itt nem volt rátöltés a képernyő kép amit megosztottamm a töltőről való lehúzás óta ennyit ment a képernyő összesen. 05:30-06:00 körül húztam le a töltőről a telefont. Bár az megfigyeltem hogy mikor fotózok jobban megszívja az akksit.
#324346xhege Köszönöm akkor a fókusz távolságot jelenti. És itt hol vagy hogyan lehet lőni "poszter" jellegű képeket? Értem ezalatt hogy a kamera tényleges felbontásán készíteni képet. Droidon erre volt egy menü az ilyen jellegű képekre
[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
válasz MasterMark #324351 üzenetére
Akkor úgy fogalmazok, hogy ezekhez a fókusztávolságokhoz nincsenek dedikált külön lencsék, hanem a fő szenzor által készített képekből kroppolt (nekem parasztvakítás ).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Sgr_A #324350 üzenetére
Megnéztem a OnePlus-om (még megvan backup telefonnak) és ott is van egy elmúlt 24 órát mutató grafikon, meg külön egy ilyen, hogy "Képernyőhasználat a legutóbbi feltöltés óta".
Gyártónként eltérhet, de az elmúlt 15 évben volt pár Androidos telefonom és azokon a SOT alapvetően a legutóbbi feltöltés óta eltelt időre vonatkozott.
-
MasterMark
titán
-
addikt
válasz Stauffenberg #324347 üzenetére
Már droidon sem feltétlenül töltéstől nézi
A honoron szintén 24h-t mér iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
aero.
veterán
Nem tudom mennyire reális a szituáció, mert ott beszélni kéne az ügyintézővel, az meg nehezen kivitelezhető, ha sarokba szorítanak, bonyolult a téma. Automata híváskor ha nem válaszolsz, akkor küld adatot a központnak, gps koordinátákkal, valószínűleg a lassulás mértékével is, manuális vészhelyzet indításnál ez nem biztos, hogy működik.
Ugye vészhívást riasztási hangjelzéssel és visszaszámlálással indít, ami külön csendes módban tehető pont ilyen helyzeteke, viszont azt nem tudom 112-t adhatsz e meg, érdemes lenne kipróbálni egy családtaggal először.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Speedy007 #324334 üzenetére
Arra azért legyél tekintettel, hogy itt máshogy méri a képernyőidőt. Androidon a legutóbbi feltöltéstől számolja és ott nullázódik a mérés, míg itt az elmúlt 24 órát méri (szóval ha rátöltögetsz 24 órán belül, akkor nem kapsz korrekt képet arról mennyi SoT-val megy el egy feltöltéssel).
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Van az iPhone-nak ugye olyan funkciója, hogy Vészhelyzet és SOS. Be lehet állítani, hogy ütközéskor vagy gomblenyomáskor kiket értesítsen (kontaktok).
Szerintetek be lehet állítani hivatalos szerveket is? Pl. Rendőrség.
Mondjuk szerintem a 112 nem igen támogat ilyesmit, de hátha.Körülbelül 36-ot?!
-
Speedy007
őstag
válasz NemMo #324341 üzenetére
Mindegyik gyártónál csal ha jól tudom, nem rég láttam tiktokon videót Samsung vagy Iphone volt benne a készülék nem emlékszem rá pontosan de a lényeg hogy a tócsában tükröződő lámpafényt a kamerában dolgozó AI holdnak érzékelte és generált úgy egy hold fotót.
Ez Xiaomi 13-al készült amin látszik hogy nem az igazi de erre volt csak képes
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz NemMo #324339 üzenetére
Nem egyszerű mert ilyenkor nagyon instabil már kellene gimball hogy lehessen rendesek makrózni. Másik kedvencem az "éjszakai fénykép". Vaku nélkül nagyon szép képeket lehet készíteni. Ez az első nap készítettem mikor megjött a telefon teszt képpen.
Arra leszek kíváncsi hogy majd a holdat AI-val hogyan oldja meg majd a Xiaomi-hoz képest majd. -
Speedy007
őstag
válasz NemMo #324336 üzenetére
Ez csak első próbálkozások egyike tesztelem hogy miket tud. Kicsit sem néztem ki hülyén mikor ezeket fotóztam az út mellet😅.
Személy szerint ez a kép a kedvencem eddig.Bár a lencsékre nem jöttem még rá mi célt szolgál amiket lehet változtatni 24/28 és 35mm között ez nekem új ilyen egyik droidos telefonom nem tudot
-
djbb534
tag
Halihó! iPhone 16 készülékkel nem tapasztaltatok indokolatlan laggolast esetleg? Értem ezalatt, hogy az alkalmazások vagy jatekok leesnek 1-2 masodpercre 10fps környékére
the way it's meant to be played
-
aktív tag
-
Razzul
őstag
válasz BigBlackDog #324325 üzenetére
Egymásét? Arról nem volt szó, csak ő akarja látni ha a fater leugrik a kocsmába.
Stat crux dum volvitur orbis
-
nagyúr
Srácok van olyan lehetőség hogy ha Édesapámnak és nekem is iphoneunk van és egy családi csoportban vagyunk akkor láthassam éppen merre jár, hol van?
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
rabbit87
tag
sziasztok!
Arra tud valaki magyarázatot, hogy SE3 Random nem ébreszt reggelente?
Beállított ébresztés után 15-20 perccel jelez csak…
Nincsen beállítva semmilyen extra, Fókusz stb., maximum a néma mód, de az elvileg nincs rá hatással.
Volt valahol téma pár hónapja, hogy nem működik az ébresztés, hasonlóan ehhez az esethez, de annak a megoldása nem derült ki számomra.Ha számít (bár nagyon nem kellene!!!) régen volt újraindítás, valamint Ios16.x fut még. (ez frissítve lesz hamarosan)
Köszi!Iphone 12, Dell Inspiron 3521
-
rellif
senior tag
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! Egy gyári állapotba visszállított 13P-ra szeretném a gyerek 12 Mini-jét átköltöztetni, de itt megáll és hiába nyomkodom a frissítést nem reagál rá… van esetleg ötlet, hogy hogyan tovább?
Fully electric lifestyle!
-
aktív tag
-
Micsurin
nagyúr
Valamit nagyon eltaláltak akku használatban
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
bostone
addikt
válasz Janika--1982 #324313 üzenetére
Én már mélyítem is a gödröt a Nokia sírja mellett.
-
Razzul
őstag
Mert újraindult 1x egy iPhone valahol a világban?
Stat crux dum volvitur orbis
-
Rage47
veterán
-
aktív tag
-
Micsurin
nagyúr
Köszi!
Már meg is van, menni megy a rendes fiókommal. Azt nem tudom frissülni, hogy fog így.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Nem kifejezetten Iphone téma, de erősen kapcsolódik, remélem maradhat.
Apple Musicról lenne szó. 2017-ben mikor új felülete lett, akkor indításkor be lehetett jelölni kedvenceket. Azóta jónéhány már nem releváns számomra, évek óta még csak hasonlót sem hallgattam, mégis dobálgatja szépen az arcomba vagy hasonlóakat az ajánlásba. Hogy a f@szba lehetne ezt törölni, resetelni vagy mittomén, sehol nem találok rá se opciót, se megoldást. IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
NemMo
őstag
Ma egyszer csak újraindult a 16 pro, ahogy olvasom ez ios 18 bug, remélem tényleg és nem alaplap hiba
-
Micsurin
nagyúr
[link]
Valid, hogy tudok csinálni egy másik AppleID-t másik régióval és azzal betudok lépni csak a store-ba? EU szerver megszűnik az egyik játékból de ha megvan a globál régiós kliens ahol nem a WB hanem a NetEase a kiadó oda áttudnám vinni a fiókom. Ehhez viszont kéne egy másik régiós account, a fő fiókom úgymond megvan kötve mert van rajta Music, TV és Arcade is.
De ha járható út a csak a Storeba másik fiók az tetszene. Ilyenkor igaz, hogy telepítés után vissza is léphetek az eredeti fiókomba?The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
senior tag
válasz vadkörte #324303 üzenetére
Mindkettőtöknek igaza van, ezért kicsit elbeszéltek egymás mellett. A probléma nyitja az, hogy a GDiktálás és a Siri két külön dolog Diktálás van magyarul is, de Siri nincs.
A diktálás/hangfelismerés angolul is, magyarul is elképesztően pontos. Én leszoktam arról, hogy üzeneteket pötyögjek telefonon (pláne órán), mert tökéletesen felismeri, amit diktálok, akár angolul, akár magyarul teszem.
Az érem másik oldala viszont, hogy a Siri olyan buta, hogy az már szégyen. Nálam például ez mindennapos (UK Angollal): bemondom az órába, hogy "Turn on the livingroom lamp" - és szépen ki is írja szöveggel, tehát felismerte. Erre b.meg visszakérdez, hogy "Did you mean Livingroom Lamp?" miaf.? Hát felismerte a szövegfelimerő részed, miért kell visszakérdezned ugyanazt? A válasznak elég annyi, hogy "yes", de ettől pl. agyfaszt kapok.
Vagy "Switch off all lights" -ra (a képernyőre tökéletesen kiírja a szöveget, ahogy mondtam) azt mondja, "okay, which one" és elkezdi sorolni mindegyiket név szerint majd a végére odateszi, hogy "or all of them?"
Ez csak két példa, olyan alap dolgokat nem ért meg és válaszol valami ilyent, hogy "I'm afraid I cant' do that" vagy hasonlót, néha totál hülyeséget, hogy tényleg szégyen már ezt bármilyen szinten AI-nak nevezni. Az Apple AI -fejlkesztéssel remélhetően tényleg okosabb lesz, mert katasztrófa.
TLDR: a diktálás tökéletes, a Siri viszont egy szégyenfolt az Apple nimbuszán.
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
aktív tag
válasz SeatZola #324256 üzenetére
Itt megtalálod az összes telefon pontos méretezését.
A 13. oldaltól vannak felsorolva.
https://developer.apple.com/accessories/Accessory-Design-Guidelines.pdf -
vadkörte
addikt
válasz sgeza #324292 üzenetére
Ha a Siri-hez képest rendkívül primitív Google Segéd (Moto G60-amon) autóban vezetés közben az autó BT kihangosítóján keresztül is megértette, hogy Call Otthoni, second number, akkor gyanítom Siri is képes lehet rá. Ha Siri képes megérteni a borzalmas indiai akcentussal beszélt angolt, akkor a magyar akcentussal is boldogulnia kell(ene). Ennyihez nem kell oxfordi szinten beszélni az angolt.
#324296 Speedy007
Lentől - kijelző aljáról - suhintasz felfelé így a HS-re kerülsz. A programot sem zárod be, "csak" elteszed a háttérbe, ha ismét szükséged lesz rá, nem kell újra betöltenie a teljes app-ot. Fluid-abb a felhasználói élmény.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus, Blue, makulátlan, 128Gb, garanciális, független
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest