-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
aram01
nagyúr
válasz Speedy007 #327798 üzenetére
Na fel lett hívva a bolt, azt mondta hogy nem tud mit tenni várni kell amíg meg nem érkezik a csomag. És ha soha nem érkezik meg? Meddig kell várni? Ezért kérdeztem azt ha “valaki” aktiválja közben a telefont az látszodik majd valahol és akkor tesznek érte valamit? Itt nálunk Ausztriában rengeteg a csomag eltűnés, főleg a drágább cuccok.
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Speedy007
őstag
válasz aram01 #327794 üzenetére
Ilyenkor a csomag átvétel után az üzlettel ahol lett vásárolva fel kell venni a kapcsolatot. Alza szokott állandóan nevetséges 1000Ft-s kuponokkal bombázni mikor bizonyíthatóan a futár cég késik a csomagommal (FoxPost). Hátha vissza adják az azonnali kézbesítési csomag árát
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz aram01 #327787 üzenetére
Eleve most sok csomag van és kevés a futár kevés a dolgozó.
Felbontani sem bonthatják fel. Nincs kizárva,hogy hogy oda bent eltévedt a csomag,de ez majd akkor hivatalos a lezárása ha átvettétek. Addig nem a barátod sara,vagy anyagi hátránya. Hiszen míg a futár cég nem adja át addig ők felelnek érte ami látható a rendszerükben.
Öcsémnek a Telekomos új laptopját 2 hétig utaztatták a rendszerükben házon belül. Addig egy tapodat sem mozdult a raktárukban.""Ha átvetted és bontott az már nem a bolt sara,hanem a tied,hogy elfogadod úgy ahogy átvetted vagy sem akár bontottan akár doboz sérülten."" Reklamálni jegyzőkönyvezel tudsz ha valamit észreveszel rajta ami nem okés ott helyben az átvételi helyen akár a futárnál rögtön. Hacsak nem a csomagautomatába lett kérve.
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
Sziasztok
Egy barátom rendelt egy 16 128gb-ot. Szépen le lehetett követni amíg meg nem érkezett a futár depóba, de már ott dekkol egy hete. Azt beszéltük hogy lehet lenyúlta valaki a raktárban. Mi ilyenkor a teendő szerintetek? Túl sok idő egy hét, ha ellopták akkor ha elkezdik használni előkerül? Mert már jó lenne ha megkapná.Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
aero.
veterán
-
Scarletiel
senior tag
válasz sgeza #327776 üzenetére
Igen ez lesz, csak gyanús, hogy egyszerre romlik el három cég szolgáltatása. Illetve akkor felkészítem a lelkivilágom a csodás chatbot programokra akiknek aztán magyarázhatod mi a gondod.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
tuzpenge
őstag
válasz KillerATi #327746 üzenetére
Szerintem is a legjobb megoldás a FID, de meg kell jegyeznem hogy a sima X-en sokkal jobban működik mint a 15 pro-n. Legalábbis nálam ez van….Az X-em (fektetett állapotot kivéve) mindig felold, a 15 pro-m nem mindig…pl autóban ugyan abban a tartóban a 15 pro 10-ből 2-3x nem old fel, az X 10-ből 10x. A 15 pro szembe napfénynél szintén nem olyan biztos mint az X…
Lehet hogy ez csak az én 15 prom kiváltsága de sajna ez az elmúlt 1 év tapasztalata….ˣ
-
v.attis
őstag
15Pro készülék és JVC usb+bluetooth autórádió.
1. Az autórádión nem mutatja a YT Musicon lejátszott zenét, csak annyit ír ki, hogy IPHONE MODE. A telefonon a bluetooth “autó hangrendszer” módban van, de sima hangszóró módban is ugyanez a helyzet.
2. Az apple térkép újabban elkezdett jelezni, ha beülök a kocsiba, hogy merre vezessek haza. Gyanítom a parkolási helyzet beállítás okozza, de az érdekes, hogy eddig nem csinálta, ma kezdte el. Pedig hetek óta be van kapcsolva.
tudok kezdeni valamit a fentiekkel? -
sgeza
veterán
válasz Scarletiel #327769 üzenetére
Ha mástól rendben megérkeznek az üzenetek, akkor ne a telefon oldalon keresd a problémát!
Beszélj az említett cégek támogatásával! -
Topikgazda
válasz tboy93 #327732 üzenetére
Akkor ott valami geb*sz volt a telefonnal. A Face ID az agy egyik legbiztonságosabb megoldás, pont a lidar és a 3D leképezés/olvasás/folyamatos tanulás miatt.
Szinte lehetetlen átverni, az ilyen “feloldja a fiam/anyukám stb.” videók a clikbait kamu kategóriába tartoznak. -
hitchins
őstag
Asszonynak van egy iphone xs teloja. Szereti, nem igazan cserelene. Arra lennek kivancsi vajon meddig fogja tudni kompromisszumok nelkul hasznalni? Mikor kell valoban raszannia magat a valtasra. Idei kep alapjan azt gyanitom ios 19-et mar nem fog kapni.
Az uj funkciok hianyan kivul van valami hatranya ha regebbi telefont/ios-t hasznal?Van mellette egy watch 6 is. Mivel ez ket evvel kesobb jott ki azt gondolom ez tovabb kap uj szoftvert. A ket keszuleknek azonos foverzion kellene lenni, vagy menni fog ugy is ha az oran frissebb szoftver van?
Regen gyakran 1-2 evente cserelgettunk telefont, de valahogy egy ideje nem erezzuk szukseget a valtasnak. Gyakorlatilag mindent tud ami szukseges.
[ Szerkesztve ]
-
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
Segítsetek kérlek, mert a létező összes dolgot kipróbáltam már és semmi nem segít.
Van egy Iphone 13-as készülékem, minden szép és jó volt, viszont csináltam rajta egy factory resetet illetve frissítettem 18.1-re és azóta nem kapom meg a kétfaktoros sms kódokat a Steam, Battle net és Playstation applikációktól/szolgáltatóktól. Csak és kizárólag ezt a három szolgáltatást érinti a probléma, mert ismerősöktől, ismeretlenektől kapok SMS üzenetet is és Apple-s ismerőseimtől pedig Imessage-et is tudok küldeni illetve fogadni is. Nincs letiltott telefonszám, mert az összeset feloldottam. Az applikációkban jó telefonszám van megadva, mert a factory reset és 18.1-es frissítés előtt még működött minden.
Amit eddig próbáltam:
- Factory reset 3x
- Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása több alkalommal is
- Új SIM kártya igénylése Yettelnél.
- Szolgáltatóváltás Yettel-ről, Telekom-ra számhordozással.
- Repülőgép mód ki/be kapcsolása
- Készülék újraindítása
- Tiltott számok feloldása
- Imessage tiltása/engedélyezése
- Szolgáltatókkal beszéltem, nézzék meg a hálózatot részükről és azt az információt kaptam, hogy ők úgy látják mintha nem is érkezett volna "sms kérvény" ezektől az applikációktól/szolgáltatásoktól erre a telefonszámra.Amit nem próbáltam:
- Steam, Battle net és Playstation app supportokkal beszélni, hogy miért nem kapom meg, egyrészt azért mert eddig rendben volt, másrészt mert épp elég volt elintézni a csodás AI botokkal meg valószínűleg benszülött Indiai supportosokkal, hogy az authenticatorokat ideiglenesen kapcsolják ki/tegyék át email-es kódos megoldásokra ahol lehet.Előre is köszönöm a segítséget, nekem sajnos több ötletem nincs.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
KillerATi
tag
Akinek van AppleCare+-a, és igénybe is vette, az tudna róla mesélni kicsit bővebben? Itt a hardverapro-n hirdetnek ugye, amiben azt írja “A biztosítás korlátlan incidens (törés, sérülés - bármilyen káresemény) esetén nyújt cserét vagy javítást, Magyarországon minden költség nélkül.”
Viszont az Apple oldalain mindenhol azt írja, vagyis úgy értelmezem, hogy valami önrészt, vagy hasonló díjat azért kell fizetni.
Illetve ami meg érdekelne, hogy a valóságban mire terjed ez ki? Írja hogy az akkumlátorra is, akkor ha le megy 85%-ra be viszem hogy ez rossz és cserélik?
Szóval, ha van gyakorlati tapasztalat, osszátok meg légyszi! -
waszabi07
tag
válasz markknight #327762 üzenetére
Ezt én sem értem. Bármikor mentem vissza androidos telóra a face id hiányzott a legjobban mindig. Az a 2d-s megoldás egy kalap… az ujjlenyomatolvasó meg lassú és az irodában jó., de akinek koszos a keze munkában cseszheti.
Iphone 15 pro - Apple watch ultra 2
-
zoli62
addikt
válasz Stauffenberg #327760 üzenetére
Köszi, akkor úgy látom, ez olyan mint a magyar nyelv bvezetésea fordítóba, arra is még jó ideig várhatunk.
-
M1995
aktív tag
válasz markknight #327762 üzenetére
Talán arra gondolt, hogy feltéve nem izzadt az ujjad, zsebből kivéve már fel is oldod mire magad elé tartod. Fizetésnél csak oda kell tartani.
-
M1995
aktív tag
válasz ronin79 #327743 üzenetére
Sajnos ez az érzésem nekem is, fordul a kocka és a régi iPhone userek fognak opciókért rinyálni, hogy kikapcsolhassuk az új változtatásokat, amivel most az Androidról váltók kedvére tesznek. Az a gondom, 17 csak meglévő telefonon jó, tavasszal kéne új telefon és az már csak 18-as "Xiaomi" szoftverrel.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz zoli62 #327747 üzenetére
Nem országtól, hanem szolgáltatótól függ. Ebben a listában ha rákeresel az RCS szóra, akkor látod, hogy mely szolgáltatóknál van bekapcsolva. Ezek alapján a spanyolok és a belgák egészen jól állnak már.
Sajnos nincs más, mint a türelem.
-
Csebesz86
kezdő
[kép] Miért nem lehet telepíteni appot safaribol? IOS 17.4 meg 18.0 ment
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz szabonagyur #327756 üzenetére
Az oké, csak azt hittem már kapcsolható, mert a képen látszik.
havri
-
félisten
-
Csebesz86
kezdő
válasz MasterMark #327753 üzenetére
Akkor téves az infóm nem tudom de akkor pl a telekom miért árulja a méreg drága Apple cuccokat is függetlenül? Őket pont nem érdekli hogy milyen SIM kártyát raksz a telefonodba
-
félisten
-
félisten
-
Speedy007
őstag
válasz KillerATi #327746 üzenetére
Én is szemüveges vagyok otthon egyáltalán nem használom a gyerekek miatt mert félek hogy le verik vagy megsérül. De az Iphone 16 Pro felismer szemüveggel és anélkül is, próbáltam azt az idióta trendet ami a tiktokon terjed, hogy a fiú gyerek arcával próbálta a nő feloldani a férje lezárt Iphone-ját ott sikerült a video szerint nekem meg nem.
-
zoli62
addikt
válasz Stauffenberg #327719 üzenetére
Mely országokban lehet tesztelni?
-
KillerATi
tag
Meglepve olvasom ezeket. Én a 11 óta használok faceid-s telefont, és olyan jól működik, a kezdetektől fogva mint semmi más, se a touch id, se más gyártók megoldása. Korom sötétben vagy szembe fénynél, télen nyáron, szemüvegbe, napszemüvegbe, szemüveg nélkül, agyba fekve félig a párnába levő fejjel, mindenhogy felold, 100ból legalább 99 alkalommal elsőre. Maszkba nem ment ugye, de arra is jött frissítés.
Egy szó mint száz, számomra a faceid talán a legjobban működő Apple feature, és emiatt(se) tudnék másra váltani. (Próbáltam) -
vargalex
félisten
válasz burgatshow #327735 üzenetére
Hát, a feleségemnek május óta van iPhone 11-e. Szemüveges, de azóta sem tudja feloldani szemüveg nélkül. Nincs beállítva alternatív külalak.
Alex
-
Satyka.
csendes tag
Sziasztok, van-e valaki aki 16 Pro-t használ esim és fizikai sim párosítással? (két különböző számmal természetesen) Tapasztalható-e ezzel a felállással valami technikai probléma?
Üdv, Satyka
-
-
nagyúr
válasz Giles74 #327730 üzenetére
Az elején mind így éreztük, pont ugyanez járt a fejemben annak idején, de egy kis megszokással pont ugyanolyan gyors lesz, mint a TouchID és annak is fogod érezni. Ez a folyamat tanulás mind a telefon, mind a te részedről. Ugyanis a FaceID egy intelligens funkció, nem a beolvasás kori arcodat keresi minden alkalommal, hanem minden sikeres beolvasáskor kicsit tanul, a "fejében" tárolt 3D arcodat mindig kicsit adaptívan hozzáigazítja az előző beolvasáshoz.
Elméletben - ha a telefonok nem mennének tönkre pár év után - egyetlen beolvasással végig lehetne vinni egy életen át a FaceID belépéseket.Viszont tanulás tőled is: ki kell tapasztalnod milyen távolságból, milyen szögben tarva a leggyorsabb. Egy kis türlemet adj neki, jó lesz az.
Ja és még valami: az nem bosszantott, amikor nyáron, vagy főzés közben enyhén nedves kézzel az istennek sem akarta feloldani a telefont? Na itt pl ilyen nem lesz: sapkában, sállal és napszemüvegben is simán beazonosít téged.
-
félisten
válasz MasterMark #327739 üzenetére
És ebben a nézegetésben benne van ha csak rákoppint valaki a kijelzőre nem is kell oda nézni sem, tehát lehet a telefon tulaja is.
-
Giles74
csendes tag
válasz MasterMark #327736 üzenetére
Én beállítottam mindent, amit lehet. Alternatív kinézet, szemüveg hozzáadása, még a figyelem szükségeltetik opciót is kikapcsoltam, de így is állandóan jelkódoznom kell. Nem hinném, hogy hardver hiba, mert amikor felismer, akor gyorsan felismer, de sokszor hiába tartom jól, próbálom többször, csak a jelkódot erőlteti.
-
MasterMark
titán
válasz burgatshow #327735 üzenetére
Azt írtam be lehet, nem azt hogy kell. Elvileg segít olyankor amikor nehezebben ismer fel mondjuk szemüveg miatt.
Nekem napszemüvegekkel eddig nem volt gond, nem is kellett alternatív kinézetként hozzáadni. Normál esetben működik úgy is.
Switch Tax
-
burgatshow
veterán
válasz MasterMark #327731 üzenetére
A szemuveg miatt nem kell az alternativot beallitani. Azt is megtanulja.
-
félisten
-
nagyúr
válasz szabonagyur #327726 üzenetére
ezt tudom
de nem emlékeztem/tudtam, hogy ennyivel -
MasterMark
titán
válasz Giles74 #327730 üzenetére
Rögtön felhúzhatod amikor előveszed a telefont, nem kell megvárni amíg felold. Ez jelentősen gyorsítja a dolgot.
Ha nem ismer fel rendesen akkor szkenneld újra az arcod. Ha van szemüveged akkor be lehet állítani plusz alternatív kinézetet is.
Egyébként pedig döntsd az arcod felé és emeld magasabbra a telefont, valamint nézz is rá.
Bizonyos időközönként a biztonság kedvéért bekéri a jelkódot, de nem ilyen sűrűn.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Giles74
csendes tag
Sziasztok! Nem rég váltottam touch id-s telóról Face id-re. Az az egyik dolog, hogy nekem ez nagyon nem jön be, sokkal jobb és gyorsabb az ujjlenyomat, de talán majd megszokom. Ami viszont igazán bosszantó, hogy 10-ből 6-szor jelkódot kér, nem akarja az arc azonosítást. Ez normális, vagy valami baj lehet a telőval?
-
zaskar
senior tag
válasz szabonagyur #327726 üzenetére
És a yettel is függetlenül árulja? Közel 20 éve, hogy már nem náluk vagyok, azóta rá se néztem a honlapra.
16 Pro 256 Gb is olcsóbb kártyásan, mint más hivatalos eladóknál, most nézem.
Sőt, még hardveraprós, 1 év garis ajanlat is van, ami drágább ettől.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
nagyúr
válasz szabonagyur #327711 üzenetére
Bocsesz
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz zoli62 #327716 üzenetére
Az eddigi tesztek szerint olyan, mint egy okosabb SMS (hosszabb szövegek, nagy felbontású fotók, olvasottság visszajelzés, emojik, stb), de továbbra is zöld buborékkal jelzi (ez nem fog változni, mivel a kék buborék az iMessage üzenetek jelölése).
A szolgáltatóknak meg nem kell hozzá mit szólnia, hiszen ma már eleve nagyon kevesen küldenek SMS-t, ezt szinte már csak céges ügyfelek tartják fenn (pl: bankok, csomagküldők), de egyre többször tapasztalom, hogy Viberen, WhatsApp-on vagy akár iMessage-en jönnek meg a csomagértesítők.
-
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Fehér 16 pro max 256gb-ot szeretnék találni születésnapra.
Tud valaki olyan boltot ahol átvehető esetleg vagy mindenhol várni kell most?Előre is köszönöm szépen.
-
félisten
-
nagyúr
Talan egyszer azt is lathatjuk, hogy ebresztes beallitaskor mennyi ido van hatra a jelzésig
-
p2pp
őstag
[link] Vki használt már ilyet?
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Stark95
tag
Van már arra valami megoldás, hogy az elküldött sms-ről kapjak kézbesítési értesítést, vagy valamit?
Ha ájfonra küldöm az oké, de ha más készülékre. -
Topikgazda
válasz Tappancs2001 #327700 üzenetére
Lehet náluk akkucserét kérni, illetve lehet ők cserélték eladás előtt, hogy jobb áron menjen el. Így lehet nulla ciklusos, viszont, hogy eredeti-e, azt nem tudni. Viszont az már elég jó jel, ha kiírja, az akku%-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Házi erősítő építése
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Facebook és Messenger
- Milyen NAS-t vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politikai mémek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus, Blue, makulátlan, 128Gb, garanciális, független
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest