- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Jakob.rabbi #282399 üzenetére
Semmivel sem ad többet,de kevesebbet sem,de baszki pont ez a lényeg!
Elkanyarodtunk az eredeti dologtól,a megfogalmazásomba lett belekötve,innen meg nagyon elcsúszott az egész a jogászkodás miatt.
A lényeg,hogy 2 féle garancia van (bele ne kössön senki hogy csak 1 féle van a jogszabályok miatt!!!),legalábbis ami a vásárlót javításnál erősen érinti.Az egyik amit az Apple és hivatalos viszonteladók adnak.
Ebben az esetben ugyanott lesz minden javítva,eredeti alkatrészekkel a 2.-3. évben pont úgy mint az elsőben.
Nincs különbség attól hogy MM-ben,vagy iStyle-ban,esetleg Apple.hu-n vetted.A másik amit a sufni ad,aki nem apple partner.
Ebben az esetben csak az első évben foglalkozik a telóval az apple,a 2.-3. évben a bolt javíttat úgy ahogy tud,olyan alkatrészekkel amikkel tud.Ezek az alkatrészek vagy nem eredetiek lesznek (csak apple szervizpartner jut hozzá eredeti alkatrészekhez),vagy ha mégis akkor azok 100% hogy bontott alkatrészek.Nem tudni milyen szervizben javíttat a sufni,milyen technológiával és milyen minőségben.
És ez a nem mindegy a vásárlóra nézve egy sokszázezres terméknél.
Lovagolhatunk a jogi kifejezéseken és azok értelmezésén,a végeredmény akkor is ez. -
veterán
válasz Jakob.rabbi #282395 üzenetére
Pedig erről szól a dolog.
Ha hivatalos kereskedő partnertől veszed a termékeit,akkor a 2.-3. évben ugyanott fogják javítani,ugyanolyan technológiával és ugyanúgy gyári alkatrészekkel,mint az első évben,ugyanúgy ingyen.Pont mintha az Apple.hu-ról rendelted volna.
Simán mehetsz pl egy Mediamarktos telefonnal is egyből egy hivatalos szervizpartnerhez (mondjuk pl istyle/icentre) és ugyanúgy fogják gariztatni mint az első évben.Csak a 2.-3. évben kellhet a számla hozzá,vagy a garijegy,ezek ugye az első évben nem kellenek. -
Dilikutya
félisten
Kábelen keresztül mentenék le iPhone SE 2022-ről képeket. Egy darabig megy, de egyes fájloknál dobja a kapcsolatot a PC-vel. Néha katasztrofális hibával.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Jakob.rabbi
tag
válasz Sys85 #282394 üzenetére
Lehet, hogy velem van a baj, de én egyikből sem tudom azt a következtetést levonni, hogy az Apple a 2. és a 3. évben is az első évvel azonos jogokat biztosítaná.
Általános értelmezését adja a mo-i 3 éves jótállásnak. Ennyi. Sehol nem írja, hogy többet adnak.
Ami releváns, hogy az első évben gyártói jótállás van. Általánosságban egy megvásárolt termékre ritkán vonatkozik gyártói garancia. Ezt csak kevés gyártó vállalja be. Jogi értelemben a jótállás a kereskedő kötelessége.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz lugosi #282393 üzenetére
Ezt még kiegészíteném ezzel:
Vastagon kiemelendő jelen esetben a értékesítő megnevezés.
Magyarán ha kereskedőnél veszi az ember(apple partnernél,nem sufni gsm-ben),akkor ugyanazon jogok illetik meg a vásárlót mint ha közvetlenül a gyártótól/forgalmazótól venné meg.
A 2.-3. évben is pont úgy mint az elsőben. -
MODERÁTOR
válasz Jakob.rabbi #282389 üzenetére
[link]
"A magyarországi fogyasztók általi vásárlások esetében a fogyasztóvédelmi törvények szerinti jótállás a kiszállítás napjával lép érvénybe, és a termék vételárától függően egytől (1) három (3) évig terjed. Az ilyen igényekre a helyi jogszabályok által meghatározott feltételek és követelmények vonatkoznak." -
umfrider
senior tag
válasz divan #282355 üzenetére
Az újban, meg csak számlát lehet nyitni. Tök jó…
Ilyen horderejű akadást szokás bejelenteni előre[ Szerkesztve ]
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki Mafsafe bőrtárcát? Ezt magsafe tokra is fel lehet rakni, vagy csak a csupasz telóra cuppan fel?
-
col
addikt
válasz Jakob.rabbi #282389 üzenetére
Köszi nem akartam "rugózni rajt tovább", de pont ezeket írtam éppen le, csak megelőztél Mert valóban így működik és ez a teljes kép erről a hazai garanciáról.
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
Jakob.rabbi
tag
válasz Sys85 #282386 üzenetére
Az Apple sehol nem ad 3 év garanciát. A hivatalos viszonteladóknál vásárolt készülékekre sem.
A sávos, 3 év garancia csak a magyar törvények szerint létezik. Mindenhol a kereskedőnek kell biztosítani.
Így igazából lényegtelen, hogy hivatalos viszonteladónál vagy más kereskedőknél vásárolsz. A lényeg, hogy hivatalos importból kerüljön az országba. Mivel ezt nem tudod ellenőrizni, ezért biztonságosabb hivatalos viszonteladónál vásárolni."Viszont a hivatalos viszonteladók 2.-3. évi gariját saját gariként kezeli itthon az Apple."
Erre van valami hiteles forrásod? Mert eddig ilyenről nem hallottam.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Baszki forgassátok ki a szavaimat!
A lényeg akkor is az,hogy a nem hivatalos viszonteladóknál csak az első év Apple gari,a többi bolti (annak minden lehetséges hátrányával).
Viszont a hivatalos viszonteladók 2.-3. évi gariját saját gariként kezeli itthon az Apple.
Ez volt a lényege a mondandómnak,ne rugózzunk már a szavakon.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Jakob.rabbi #282385 üzenetére
Rendes alatt azt értem,amit az Apple ad,amit sajátjaként kezel.
A bolti gari ugye nem ilyen. -
umfrider
senior tag
válasz umfrider #282354 üzenetére
Alábbi boltot ismeri valaki?
2022-ben alapították a céget, de furi, hogy ilyen árért mégis 3 év gyártói garanciát ír.'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
gzbotii
nagyúr
válasz Sys85 #282379 üzenetére
A 11-est azzal használtam, szép gyorsan töltötte. Amikor eladtam, akkor adtam vele a kábelt is, a 12 minihez meg most nincs type C végű lightning kábelem.
Előtte volt egy Samsung 15W EP-T1510NWEGEU töltőfejem, azzal jelen volt az a probléma, hogy pár másodpercenként váltakozva leálllt majd elindult a töltés.
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
Adott egy 12 mini, egy 27W Xiaomi töltő. A telefon elég lassan tölt - lehet a kábel a szűk keresztmetszet?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
divan
őstag
Ok, köszi. Valahogy nem raktam össze a dolgokat, mert nem emlékeztem, hogy én frissítettem volna. Én úgy szoktam, mikor megjelenik a piros szám a beállítások ikon mellett, akkor rányomok, de megnézem, hogy miket frissít. És nem emlékeztem K&H frissítésre, de lehet mégis volt.
-
umfrider
senior tag
válasz Lali-213 #282357 üzenetére
Ezt nem tudom. 7 plus-ról váltottam 3,5 éve. Mindenképp ugrás volt, azonban sötétben a gyors fotózás teljes mértékben csalódás
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
umfrider
senior tag
válasz Janika--1982 #282368 üzenetére
Sajnos nem a multi méretén múlik...
-
legenda
válasz divan #282355 üzenetére
Ahogy írtam és utánam is írták, nem frissítettem.
Szerencsére későn vettem észre, hogy frissítést jelez az App Store, ami amúgy most is mutatja még, hogy elérhető frissítés, de onnan a semmire fut.
Levették közben az árugázból az új, de problémás verziót, javítják, visszateszik és utána mehet majd a frissítés.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
válasz Big_Boss #282337 üzenetére
Nekem ez a dolog egy szoftveres problémának tűnik. Én úgy látom, de lehet hogy ez egyéni hozzáállás kérdése, hogy a 13pm túlzottan mű, túlélesített, néha már műanyag hatású fotókat készít. Különösen a telefotó kamerára igaz ez. Én Xr-ről váltottam, kifejezett szempont volt nálam a kamera (nagyon régóta fotózok hobbi szinten). Akkora csalódás volt nekem a 13pm kamerája, hogy inkább visszafordultam a fényképezőgéppel történő fotózás felé.
-
aktív tag
-
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok,
e-stock mennyire nevezhető korrekt és hivatalos forrásnak Apple termékeknél? A 3 éc gari miatt érdekel. Itt a fórumon mik a tapasztalatok velük?"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
xhege
veterán
Szerintem kamerában ha csak a főkamera képminőségét nézzük a 11 Pro jobb, mint az újabb szériák. Ott még nincs ez a műanyag túlélesítős sztori. Leírtam már korábban is ezt és nem akarok ezzel vitát generálni, de nekem ez a véleményem. Mondom ezt úgy hogy a feleségemnek Xs van, öcsémnek Xr, nekem meg volt 11 Pro, 12 Pro és 13 Pro is.
-
Gardaai
senior tag
Nagyobbat lépnék.. már csak azért is, mert nem mai csirke a 11 Pro sem. Sok a home made felújított darab. Jobb esetben nem csak az akku %-ot resetelték, hanem ki is cserélték az akksit.
Nekem van X, Xs Max és volt 11 Pro Max.
Bár nem fotózok olyan sokat, szerintem ha csak nem egy nagyon jó ajánlatot fogsz ki, akkor nem cserélném.
De majd a fotósok megmondják a tutit.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
umfrider
senior tag
válasz Lali-213 #282339 üzenetére
14 pro max kamerát hasonlítottam azonos fotókon 11 pro max-hoz. Normál, lámpa fényben (voda üzlet) nem jobb. Inkább rosszabb. Pl belenagyítva a szövegek, betűk, tárgyak élessége. Rossz fényviszonyok közt lehet, hogy jobb.
11 pro maxommal sötétben kizárólag hosszú záridő mellett lehet képet csinálni (feltéve, ha talál fókuszpontot). Vaku teljesen felejtős, mert nem tud fókuszpontot találni. Nem tudom miért. De mástól is hallottam. Pedig a 3. cserélt telefont fogom a kezemben.
13 pro-val nincs tapasztalatom 11 pro és/vagy 14 pro-hoz képest. 14 plus-hoz sem.
Jelenlegi 11 pro kapcsán van fenntartásom a pro szériával, ezért merül fel, hogy kb azonos hardver mellett (nem kamera) megéri-e a 65k-s felárat a 13 pro max a 14 plussal szemben. Hardver kb ua. , kamera nem, ill 120 hz.
Oled-en szerintem jobb a 120 hz. 2021-es ipad pro-n, aminek IPS LCD kijelzője van, alig mondanám meg, hogy 120 Hz. Amúgy is béna a kijelzője…'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
lsebestyen
addikt
válasz bigrob #282349 üzenetére
Attól még, hogy be van kapcsolva az értesítés az nem jelenti azt, hogy azonnal meg is nézem. Sőt volt amikor nem volt rajta a telefonon az app, aztán 2 nap múlva láttam, hogy ott írt nekem valaki.
De tudom ez ilyen Apple dolog, hogyha valami el lett rontva vagy bugos, akkor fogjam máshogy a telefont, vagy instant töröljem le az appot, biztos ami biztos.
szerk.: attól még, hogy szerinted hulladék, kérlek engedd meg, hogy én használjam. Nem azt kérdeztem, hogy mi a véleményed az appról, hanem, hogy mi a megoldás erre az igen egyszerű, de annál bosszantóbb hibára.[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
válasz lsebestyen #282340 üzenetére
Ezen elgondolkoztam egy kicsit, de hamar leesett hogy az összes ilyen hulladék social media appot kapásból némítok a messengeren kívül.
Nem kell azonnal reagálni a kapott cicás videókra.Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
addikt
válasz TheProb #282313 üzenetére
Ha előbb hallok róla (van már abban a pillanatban, amikor elindultam a sötét úton), akkor lehet nem cserélem le az összes eszközöm szinte apple alapúra Hozzá kell tegyem, hogy emiatt viszont nem vettem volna inteles gépet.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
-
esbii22
őstag
válasz noorbertt #282343 üzenetére
Az a jó ilyenkor az auto frissítésben, hogy napokat vár vele mire magától felrakja. Erről volt is szó nemrég itt a topikban ha jól emlékszem. Én 2-3 naponta manuálisan frissítek, de van hogy csak heti egyszer nézem meg és 5-6 napos frissítések várakoznak ott.
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
lsebestyen
addikt
Hali,
Egyedileg konfigurált fókusz módban be van állítva, hogy csak hívások, sms és naptár értesítéseket szeretnék kapni, a többi mehet a noti centerbe. Viszont ma éjjel is felébresztett az instagram, ez már a második alkalom. App reinstall megtörtént. Legfrissebb iOS, de valamelyik 16.x verzióval is csinálta már. Ötlet azon kívül, hogy kapcsoljam ki manuálisan az insta értesítéseket? -
esbii22
őstag
Ma reggel frissült a K&H mobilbank. Új felület minden, mondom belépek, erre azt írja hogy elavult verzió, frissítsem le az app store-ban. Na de ott meg nem találni a K&H mobilbank appot Jól sikerült nekik a frissítés.
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
nagyúr
válasz umfrider #282330 üzenetére
Én is ezen a kettőn gondolkodtam, csak 512 GB-os verzióban, aztán a 13 Pro Max mellett döntöttem.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
col
addikt
válasz TheProb #282313 üzenetére
Én is feltettem tegnap este és ma reggeltől használom is. Az értesítések rendben megjönnek, látom is a tartalmukat (email, OTP, kamera, üzenetek, stb.). Egyelőre nem látok különösebb hibát, és az elején elég sok mindent kellett engedélyezni a hozzáféréseknél.
(Dell laptopon Win 11 és SE2022 telefon)[ Szerkesztve ]
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
umfrider
senior tag
válasz Rage47 #282328 üzenetére
Köszi, megkérdezem tőlük, hogy mi a folyamat, díjak.
más:
Nem terveztem még lecserélni a 11 pro max-om, de sokszor lassul, fagy. A kamera szürkületben, sötétben kapufa.
Lényeg, 14 plus vagy 13 pro max az opció. 14 plust 330-ért, míg 13 pro max-ot 390-ért tudnám megvásárolni.
szerintetek megéri e a felárat a telefon? Számomra ez munka eszköz, szinte erről dolgozom.'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
umfrider
senior tag
-
Arcképgyáros
Nem igy.
Eddig jo volt mindig…
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
TheProb
veterán
Van aki windows-t használsz és próbálgatja még az Intel Unison-t? Neki is hektikusan működik? Nálam konkrétan a setup után működött csak rendesen, azóta nem. iMessage-ek pl átjönnek, mint notification, de megnézni már nem tudom az appban.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Face8814
őstag
válasz lugosi #282304 üzenetére
De értelemszerűen attól hogy mellettem van az asztalon a telefon még nincs feloldott állapotban. Akkor ez azt jelenti, hogy csak az oldalsó gombbal lehet elutasítani ilyenkor is a hívást?
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
Face8814
őstag
válasz Sys85 #282300 üzenetére
Nekem ha az asztalon van lerakva akkor is a bal oldali opció jelenik meg. A jobb oldali lehetőséget még sosem láttam ezen a telefonon...
Van valami beállítás erre valahol?Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest